Ia mungkin untuk mencelup kaki anda ke dalam penipuan dalam talian kurang daripada harga kopi, menurut penyelidikan baru ke atas penjualan alat peretasan haram di web yang gelap. Antara barangan termurah yang diniagakan ialah halaman palsu dan alat penggodam kata laluan untuk pelbagai jenama dari epal dan Facebook kepada Walmart dan Amazon, menjual sekitar $ 2.

Untuk maklumat lanjut mengenai laman web dan aplikasi yang terjejas, lihat bahagian jenama penemuan kami. Untuk data UK-focused merujuk kepada edisi UK Indeks Harga Pasaran Web Gelap.

Kami juga mendapati bahawa untuk sekeliling sekitar $ 125 anda boleh membeli set alat peretasan yang mengagumkan yang akan membenarkan serangan cybercrime, daripada menjangkiti orang dengan perisian hasad untuk menggodam rangkaian WiFi, semua dengan tujuan untuk mencuri maklumat peribadi untuk melakukan kecurian identiti.

Alat penggodam poket yang lain termasuk keyloggers (Purata $ 2.07), Perisian hacking WiFi ($ 3), Alat hacking Bluetooth ($ 3.48) dan juga berkuasa malware kerana tidak lebih daripada kebanyakan orang menghabiskan hari makan tengah hari mereka (Remote Access Trojans, $ 9.74).

Di hujung skala lain, kami mendapati peranti berkuasa yang biasanya digunakan oleh polis yang menara sel spoof dan boleh memintas data sel, dengan penyenaraian jalur lebar tertinggi pada $ 50,000.

Penghalang kemasukan yang sangat rendah untuk penipuan dalam talian diturunkan lebih jauh lagi oleh percambahan manual hacking biasanya menjual untuk $ 9 atau kurang atau dilemparkan secara percuma sebagai pemanis dengan penjualan alat hacking.

Kebanyakan kita mempunyai berpuluh-puluh akaun dalam talian yang boleh digodam dengan alat dan teknik yang betul. Pasukan kami pakar keselamatan mengkaji puluhan ribu penyenaraian di lima pasar web gelap yang paling popular; Impian; Titik; Wall Street Market; Pasaran Berlusconi; dan Empayar. Laman web ini yang disulitkan, yang hanya boleh dicapai dengan menggunakan penyemak imbas Tor, membolehkan penjenayah menjual alat penggodam secara anonim, bersama-sama dengan semua jenis seludup lain, seperti dadah haram, maklumat dan senjata yang dicuri.

Kami menumpukan pada senarai yang memaparkan perisian dan perkakasan peretasan, fail digital yang digunakan dalam penipuan, panduan untuk penipuan dalam talian, dan akaun penipuan untuk mencipta edisi ini Indeks Harga Pasaran Web Gelap. Kami menganalisis setiap penyenaraian dan mengira harga jualan purata untuk kategori item yang dijual untuk membantu orang awam UK memahami betapa mudahnya untuk penipu orang baru untuk memulakan.

Indeks Harga Pasaran Web Gelap - Alat Hacking (Julai 2018 - Edisi AS)

Item untuk Dijual Harga jualan purata
Alat Password Hacking Tool Custom Files $ 1.96
Keylogger $ 2.07
Phishing Page $ 2.28
WiFi Perisian Penggodam $ 3.00
Perisian Penggodam Bluetooth $ 3.48
Alat Hacking FBI / NSA $ 5.64
Penipuan Malware Cryptocurrency $ 6.07
Perisian Penggodaman $ 8.77
Remote Access Trojan $ 9,74
Alat Anonimiti $ 13,19
Templat Pemalsuan $ 13.97
Perisian Kad $ 44.37
Malware $ 44,99
Perisian Penggodam Kata Laluan $ 50.64
Cryptocurrency Miner Malware $ 73.74
Akaun Penipuan $ 145.05
Kit Simulator Menara Sel $ 28,333.33
Panduan Malware $ 0.99
Phishing $ 2.49
Stealth System Postal $ 3.35
Hacking Akaun $ 3.91
WiFi Hacking $ 6.35
Keluarkan duit $ 7.76
Carding $ 10.61
Bypass Keselamatan $ 17.54
Web Gelap $ 31.20
Pengeksploitasi $ 2,536.56

Sumber: Penyenaraian pasaran web gelap yang dikumpulkan pada 2-25 Julai 2018. Pasaran yang dipantau adalah Dream, Point, Pasar Wall Street, Pasar Berlusconi dan Pasar Empayar. Harga yang dikutip dalam USD dan ditukarkan kepada GBP menggunakan kadar pertukaran pada masa penyenaraian.

Harga Jualan Dijelaskan

Password Hacking Tool Custom Files

Banyak program retak kata laluan hanya carian Google walaupun di laman web biasa. Secara sah berguna untuk meningkatkan keselamatan pelayan dengan menemui kata laluan yang lemah, mereka juga boleh digunakan secara berniat jahat.

Memerlukan konfigurasi yang sesuai untuk setiap sasaran, penggodam giat menjual fail yang mengandungi tetapan tersuai untuk hampir apa-apa aplikasi atau laman web yang anda boleh fikirkan, dari e-mel dan media sosial untuk permainan dan membeli-belah dalam talian. Setiap orang biasanya akan menetapkan anda hanya $ 1.96. Kami menyusun senarai jenama yang kami dapati dengan fail tersebut yang diiklankan tetapi terdapat banyak lagi yang muncul setiap hari.

Keylogger

Perisian mudah tetapi berkesan yang menangkap setiap keystroke pada komputer anda. Ia boleh dipasang beberapa cara, termasuk dari jauh, dan digunakan oleh penipu untuk merebut kelayakan login dan mengakses akaun secara fraud. Harga purata di laman web gelap hanya $ 2.07.

Phishing Page

Phishing - atau percubaan penipuan untuk mendapatkan maklumat peribadi dengan berpura-pura menjadi entiti yang dipercayai, seperti laman web atau institusi kewangan yang popular - adalah salah satu cara yang paling biasa penjenayah siber mencuri bukan sahaja login tetapi apa yang penggodam kad kredit memanggil "fullz", atau pakej penuh mengenal pasti maklumat yang membolehkan pencurian identiti.

Kami mendapati bahawa laman pancingan data siap sedia untuk jenama pengguna dunia yang paling popular berkembang di web yang gelap, memacu harga ke seragam hampir $ 2.07. Kami menyatakan bahawa satu-satunya jenama yang lebih mahal daripada ini epal, lebih daripada dua kali ganda harga pada $ 5.11 dan Netflix pada $ 3.54 mencadangkan nilai lebih besar pelanggan mereka kepada penipu.

WiFi Perisian Penggodam

Perisian jenis ini bertujuan untuk menguji dan meningkatkan keselamatan rangkaian wayarles anda dengan memaksa kata laluan dan menghidupkan data yang disiarkan. Ia mungkin menyalahi undang-undang untuk menggunakannya di rangkaian tanpa izin daripada pemiliknya tetapi itu tidak akan menghentikan penggodam yang ditentukan untuk mencuri data anda.

Ia mungkin untuk mengakses perisian jenis ini secara percuma di web biasa, jadi vendor web gelap menjual murah ($ 3) dan cenderung menawarkan berkas termasuk sumber tambahan dan juga sokongan pelanggan untuk menggoda pembeli.

Perisian Penggodam Bluetooth

Perisian penggodam Bluetooth yang kami dapati mempunyai tujuan yang sangat khusus: untuk menggodam telefon pintar dan nombor premium panggilan, mengawal kos pada akaun mangsa. Kos purata ialah $ 3.48.

Perhatikan, jenis peluru Bluetooth yang lebih tipikal cenderung dilakukan melalui alat perkakasan yang dijual di web biasa.

Alat Hacking FBI / NSA

Siri kebocoran agensi perisikan AS cybertools dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah meletakkan beberapa alat hacking yang sangat kuat dalam domain awam dan boleh dikatakan membawa kepada peningkatan jenayah siber. Lembaran besar perisian kelas profesional ini sedang diniagakan untuk harga bir ($ 5.64), meskipun harga yang bernilai ribuan dolar.

Kami mendapati senarai menawarkan alat yang boleh mengambil teks yang dihapus daripada telefon pintar; memintas kunci skrin; mencari kata laluan untuk sandaran yang disulitkan; mengekstrak data dari perkhidmatan awan; penyahsulitan barang yang dilindungi oleh BitLocker, TrueCrypt dan perkhidmatan penyulitan lain; dapatkan kata laluan dari pelbagai aplikasi; dan lebih daripada itu.

Penipuan Cryptocurrency & Miner Malware

Cryptocurrency, seperti Bitcoin atau Monero, sangat menarik untuk penjenayah siber kerana potensi untuk transaksi tanpa nama dan nilai roket. Kami mendapati dua jenis perisian hasad yang berkaitan dengan crypto: alat untuk sama ada mencuri atau menciptanya.

Perisian perisian berniat jahat, atau perisian berniat jahat, cenderung ditanamkan pada komputer mangsa untuk menyebabkan kerosakan semacam jenis. Malware penipuan crypto yang kami dapati dijual dengan harga $ 6.07 dan berjanji untuk mencuri Bitcoin sasaran, kini berdagang lebih dari $ 7,800 pada masa penulisan.

Memandangkan tidak ada bank pusat yang mengeluarkan nota baru, kriptografi dijadikan sebagai "perlombongan", iaitu pengiraan pengiraan yang diperlukan untuk mengesahkan transaksi. Ringkasnya, memandangkan ia menjadi lebih sukar untuk berjaya melakukan ini sebagai penambang bersaing untuk menyelesaikan perhitungan, semakin banyak daya pemprosesan yang anda miliki, semakin banyak mata uang yang anda dapat menghasilkan. Salah satu cara untuk melakukan ini adalah untuk menjangkiti seberapa banyak orang mungkin dengan malware perlombongan dan menjalankan proses di latar belakang pada pelbagai mesin.

Malware yang kami dapati adalah untuk Monero dan bukannya Bitcoin kerana ia kurang berharga - ia didagangkan pada $ 141 pada masa penulisan - dan dengan itu lebih mudah untuk saya. Walau bagaimanapun, malware ini memerintahkan purata $ 73.74 pada web gelap, dan kadang-kadang lebih banyak daripada itu.

Perisian Penggodaman

Ini adalah kategori catch-all yang termasuk alat penggodam lain yang tidak dilindungi di tempat lain dalam indeks kami. Ia termasuk alat untuk memeriksa baki kad kredit, penyemak imbas kod laluan telefon dan alat untuk hacking PC melalui Protokol Desktop Jauh.

Remote Access Trojan

Ketegangan malware yang sangat menjijikkan ini membolehkan penggodam mengambil kawalan penuh terhadap komputer anda. Bukan sahaja mereka dapat log semua ketukan kekunci anda dan mengakses fail peribadi untuk melakukan kecurian identiti dan menipu anda, tetapi sayangnya juga biasa bagi para voyeurs untuk menggunakan apa yang disebut RAT ini untuk mengintip webcam.

Kami mendapati beberapa penyenaraian untuk RAT Blackshades terkenal dan sangat berkuasa yang dipercayai telah menjangkiti lebih daripada setengah juta peranti. Trojan ini juga membolehkan penggodam menyertakan komputer yang dijangkiti dalam botnet. Kami juga mendapati RAT untuk digunakan pada sistem pengendalian Android. Kos purata untuk alat berkuasa ini hanya $ 9,74.

Alat Anonimiti

Penggodam Rookie boleh membayar untuk menutup jejak mereka dengan pelbagai alat tanpa nama yang diperdagangkan untuk purata $ 13,19. Ini termasuk penyemak imbas web tersuai, seperti versi Firefox yang banyak diubahsuai yang digelar sebagai FraudFox VM, dan crypters, alat yang menyamar sebagai perisian jahat sebagai fail berbahaya. Kami juga menemui spoofer SMS dan phonecall tanpa nama untuk digunakan dalam penipuan, masing-masing berharga kurang daripada $ 1.

Templat Pemalsuan

Kami mendapati pelbagai template digital untuk penyata bank, utiliti, pasport, stubs dan lesen memandu dengan panduan terperinci tentang cara menggunakannya dengan berkesan. Harga tipikal untuk fail ini ialah $ 13.97, mencerminkan nilai mereka apabila digunakan bersama dengan maklumat yang dicuri untuk membuka garis kredit.

Perisian Kad

Apabila digunakan dengan perkakasan yang murah dan mudah didapati, perisian yang sangat berkuasa ini membolehkan artis artis mengklon kredit dan kad debit dan menukar tangan dengan purata $ 44.37. Ia menjual lebih daripada $ 2,600 melalui saluran rasmi.

Perisian Penggodam Kata Laluan

Kami mendapati spektrum harga yang luas untuk keretas kata laluan. Yang paling mahal adalah lebih daripada $ 750 untuk program yang direka untuk memecahkan akaun pada program kesetiaan Kanada yang popular yang sudah menjadi subjek serangan profil tinggi. Lebih umum ialah program-program yang direka untuk menggunakan kata laluan yang berkuasa untuk media sosial, dengan Facebook dan Instagram yang banyak ditargetkan, dan kerangka akaun umum yang lebih menjanjikan akses kepada Netflix, Spotify dan Amazon antara lain, berharga dengan baik di bawah $ 10.r

Malware

Antara malware yang kami dapati (berharga $ 44,99 secara purata) adalah contoh kebiasaan ransomware yang akan mengunci komputer anda, menyulitkan kandungannya secara kekal melainkan jika tebusan dibayar. Penjual membual bahawa malware mereka tidak dapat dikesan oleh antivirus dan boleh disesuaikan berdasarkan keutamaan anda sendiri. Kami juga mendapati Kit eksploitasi lubang hitam untuk dijual, kaedah penyebaran malware dan sekali digambarkan sebagai malware yang paling terkenal seumpamanya.

Akaun Penipuan

Sebahagian penting dari penipuan yang berjaya selalunya menjadi destinasi selamat untuk keuntungan yang tidak didapatkan, sama ada itu menjadi akaun yang tidak disukai atau alamat pos tanpa sambungan kepada penipu. Ini dicerminkan dengan kos yang agak tinggi bagi barangan tersebut di web gelap pada $ 145.05 pada indeks kami.

Kami menjumpai senarai untuk akaun Swiss Post yang mendakwa telah disahkan sepenuhnya dan "tidak digodam - tiada siapa yang tahu tentang kewujudannya, jadi anda boleh menggunakannya dengan selamat". Kami juga menemui akaun perniagaan Paypal yang berumur dan disahkan dan akaun serupa yang lain.

Kit Simulasi Menara Sel

Kit-kit ini boleh membuat anda kembali sehingga $ 50,000 tetapi mereka adalah alat yang sangat kuat, yang dikenali sebagai penangkap IMSI atau lebih banyak secara colloquially sebagai "ikan pari" dan biasanya digunakan oleh polis dan perkhidmatan perisikan untuk diam-diam memintas lalu lintas telefon bimbit. Seorang penggodam yang memiliki salah satu daripada ini boleh membuat spoof menara telefon bimbit menghantar isyarat yang memaksa peranti berdekatan untuk menyambung, mengenal pasti diri mereka dan menghantar teks dan panggilan melalui menara palsu. Seretan ini memakan sejumlah besar data untuk penggodam untuk mengambil kesempatan.

Panduan

Terima kasih kepada laman web yang gelap, kekurangan pengetahuan atau pengalaman teknikal bukan halangan untuk berjaya melakukan kejahatan siber. Bukan sahaja alat yang tersedia untuk perubahan poket tetapi manual untuk melakukan perbuatan ini juga murah dan mudah diakses.

Serta panduan langkah demi langkah tentang cara hack akaun atau menjangkiti orang dengan perisian hasad, kami juga mendapati eksploitasi untuk dijual. Senarai ini kadang-kadang sangat mahal (lebih dari $ 9,000 dalam satu contoh) dan berjanji untuk berkongsi butiran kerentanan yang akan menjatuhkan pembeli banyak beribu-ribu keuntungan pound.

Panduan lain yang mengganggu mengiklankan kaedah untuk menargetkan userbase muda permainan video yang popular Minecraft untuk jangkitan dengan trojan akses jauh yang dibincangkan di atas.

Hackers Toolkit

Kami memilih alat berikut yang membolehkan penggodam wannabe melakukan penipuan dalam talian dengan cara yang paling biasa di samping mengelakkan pengesanan untuk menentukan halangan kewangan kemasukan kepada jenis jenayah siber ini. Jumlah kos purata ialah $ 125.71.

Perkara Harga jualan purata
Alat Anonimiti $ 13,19
Perisian Kad $ 44.37
Penipuan Malware Cryptocurrency $ 6.07
Keylogger $ 2.07
Malware $ 44,99
Phishing Page $ 2.28
Remote Access Trojan $ 9,74
WiFi Perisian Penggodam $ 3.00
TOTAL $ 125.71

Jenama yang Sasaran

Kami menemui halaman phishing dan alat hacking kata laluan alat khas yang dijual untuk lebih dari 60 aplikasi utama dan laman web. Untuk sekitar $ 2, barang-barang ini direka untuk bukan sahaja memberikan penipu kepada akaun tertentu tetapi juga mendapat cukup pijakan ke dalam data peribadi anda untuk melakukan kecurian identiti. Sekali penggodam telah mengumpulkan maklumat peribadi anda, mereka boleh membuka kredit dalam nama anda dan menyebabkan anda masalah utama yang boleh mengubah hidup dan sangat memakan masa untuk menyelesaikannya.

Ini adalah beberapa jenama terbesar yang kami dapati, untuk senarai penuh melihat data pasaran jenama gelap web kami.

Jenama Harga jualan purata
epal $ 5.11
Netflix $ 3.54
Facebook $ 2.07
Uber $ 2.07
Yahoo $ 2.07
Walmart $ 2.07
Comcast $ 2.07
Taco Bell $ 2.07
Amazon $ 1.71
Spotify $ 1.62

Metodologi

Pasukan kami meninjau semua penyenaraian yang berkaitan dengan penipuan di lima pasar web gelap terbesar, Dream, Point, Wall Street Market, Pasar Berlusconi dan Pasar Empayar pada 2-25 Julai, 2018. Penyenaraian yang relevan telah disusun dan dikategorikan untuk menghitung penjualan purata harga. Harga telah dikutip dalam USD dan ditukar kepada GBP menggunakan kadar pertukaran pada masa penyenaraian (kadar $ 1.31).

Indeks Harga Pasaran Web Gelap: Alat Penggodam (Julai 2018)

Rujuk kepada edisi utama Indeks Harga Pasaran Web Gelap untuk harga data pengguna yang dicuri.

Tentang kita

Top10VPN.com adalah laman web kajian VPN terbesar di dunia. Kami mengesyorkan perkhidmatan VPN terbaik untuk membantu melindungi privasi pengguna dalam talian. Kami juga bertujuan untuk mendidik orang ramai mengenai risiko privasi dan keselamatan siber digital melalui sumber dan penyelidikan dalam talian percuma kami.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keselamatan dalam talian, lihat Indeks Risiko VPN Percuma Android asal kami, Penyiasatan Pemilikan VPN atau edisi terbaru Indeks Harga Web Gelap AS kami.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me