PÄIVITYS (11. heinäkuuta 2019 16:30 GMT) Päivitetty AnchorFree Inc: n, kehittäjän VPN Proxy Masterin ja TurboVPN: n vastauksilla. Päivitämme edelleen, jos muut ohjelmat vastaavat.

 • 3. kesäkuuta: Apple esitti kolmansien osapuolien tietojen jakamisen täydellisen kiellon VPN-sovelluksille
 • 80% App Storen 20 parhaan ilmaisen VPN-sovelluksen joukossa näyttää rikkovan sääntöjä tänään
 • 6 miljoonaa kuukausittaista latausta yhteensopimattomille sovelluksille ja kaikki ovat edelleen käytettävissä

Ohjeiden muutokset seuraavat paljastuksia, että lähes 60% suosituimmista ilmaisista VPN-verkoista on salaa kiinalaisomistuksessa, usein vakavilla tietosuojavirheillä.

Contents

esittely

Apple päivitti 3. kesäkuuta App Store -tarkistusohjeet, joka sisältää yksityiskohtaiset säännöt, joita kaikkien iOS-kehittäjien on noudatettava varmistaakseen, että heidän sovelluksensa hyväksytään sisällytettäväksi Applen App Store -kauppaan..

Osana tätä päivitystä ja ensimmäistä kertaa VPN-sovellukset on erotettu erityisryhmäksi, jolla on tiukemmat vaatimukset kolmansien osapuolten tietojen jakaminen. Uusi ohje 5.4 on erittäin selkeä:

VPN-palveluita tarjoavat sovellukset eivät saa myydä, käyttää tai luovuttaa kolmansille osapuolille mitään tietoja mihinkään tarkoitukseen, ja heidän on sitouduttava tähän tietosuojakäytännössään..

Ohjeessa todetaan edelleen, että sovellukset, jotka eivät täytä vaatimuksia, poistetaan App Store -kaupasta ja heidät poistetaan Apple Developer -ohjelmasta..

Jotta voimme selvittää, noudattaako Apple todella näitä uusia ohjeita ja nostaa aiemmin erittäin matalaa tasoa, tunnistimme 20 parasta ilmaista VPN-sovellusta nykyisellä kuukausittaisella latauksella ja tarkistimme heidän tietosuojakäytäntönsä.

Löysimme 16 (80%) tarkistettujen sovellusten tietosuojakäytännöistä, joiden elementit näyttävät olevan ei noudata ohjeita 5.4.

Arvioimme myös toisen sovelluksen vaatimustenvastaiseksi. Tämä johtui siitä, että sen erittäin heikossa tietosuojakäytännössä ei ollut sisällöllisiä yksityiskohtia, mikä vaaransi sen väitteiden kohtuullisen luotettavuuden, ettei koskaan jaeta käyttäjän tietoja kolmansien osapuolten kanssa.

Hyppää suoraan sovelluskohtaisiin havaintoihin

Käytännöt, jotka vaikuttavat Applen uusien sääntöjen kiistämiseen, jakautuivat suuresti seuraaviin luokkiin:

 1. Sijaintitietojen jakaminen maantieteellisesti kohdistettujen mainosten helpottamiseksi
 2. Tunnistamattomien vierailijoiden tietojen jakaminen markkinointiin, mainontaan tai muuhun käyttöön
 3. Kolmansien osapuolten mainoskumppaneiden kiinnostuksen kohteisiin perustuva mainonta
 4. Kolmansien osapuolten keräämät IP-osoitteet ”markkinoinnin määräämistä varten”

Ilmoitimme vaatimustenvastaisille VPN-palveluntarjoajille ennen tulosten julkaisemista. Julkaisemisen aikaan kaksi kehittäjää oli reagoinut kiirehtimällä päivityksiä tietosuojakäytäntöihinsä. Emme kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että nämä muutokset tehtiin vilpittömässä mielessä tai että liiketoiminnan käytännöt ovat todella muuttuneet seurauksena. Olemme linkittäneet kuvakaappauksia kaikista tietosuojakäytännöistä sellaisina kuin ne olivat ennen julkaisua.

Muutokset tekevät ei vaikuttavat tämän tutkimuksen päähavaintoihin.

Tämä ilmaisten VPN-sovellusten tutkimus perustuu äskettäiseen ilmaiseen VPN-omistustutkimukseen, jonka mukaan lähes 60% suosituimmista ilmaisista VPN-verkkoista oli salaisesti kiinalaisten omistuksessa, usein vakavilla tietosuojavirheillä..

Tutkimuksen tuloksena kehotimme Applea parantamaan käytäntöjään VPN-sovellusten tason nostamiseksi.

Valitettavasti Apple ilmoittaa tämän uuden ohjeen ilmoittamisen lisäksi edelleen kieltäytyvän tunnustamasta havaintojamme. Raportissamme tunnistetut ongelmat jatkuvat, vaarantaen näiden sovelluksia käyttävien henkilöiden yksityisyyden.

On olemassa pieni määrä ilmaisia ​​VPN-sovelluksia, jotka ovat turvallisia käyttää, mutta suosittelemme kuitenkin kuluttajia välttämään yksityisyyden ja sensuurin torjuntatyökalujen mainostaman liiketoimintamallin ongelmia ja käyttämään sen sijaan hyvämaineista maksettua VPN-palvelua..

20 suosituinta sovellusta: Yhteenvetotaulu

Sovelluksen nimi
Kehittäjä
Lataukset (kuukausittain)
Kolmannen osapuolen tiedonjako
VPN-välityspalvelimen päällikkö Kaikki kytketty Co, Ltd 800K Ei-yhteensopiva
Hotspot-kilpi AnchorFree, Inc.. 800K Ei-yhteensopiva
VPN - Super rajoittamaton välityspalvelin Mobiilihyppy 800K Ei-yhteensopiva
Betternet AnchorFree, Inc.. 700K Ei-yhteensopiva
TurboVPN Kaikki kytketty Co, Ltd 600K Ei-yhteensopiva
X-VPN Vapaa Yhdistetty Oy 500K Ei-yhteensopiva
VPN 360 TouchVPN 400K Ei-yhteensopiva
VPN-välityspalvelinholvi Appsverse Inc. 400K mukautuva
Suojattu VPN Pro Contrast Media Inc 300K Ei-yhteensopiva
VPN 24 24apps GmbH 300K Ei-yhteensopiva
Ilmainen VPN FreeVPN.org 200K Ei-yhteensopiva
SkyVPN Sentry Suojattu viestintä 100K mukautuva
Psiphon Psiphon, Inc.. 100K Ei-yhteensopiva
TunnelBear TunnelBear, LLC 100K mukautuva
#VPN Apalon-sovellukset 80K Ei-yhteensopiva
VPN - Rajoittamaton paras VPN-välityspalvelin Mobiilihyppy 80K Ei-yhteensopiva
VPN iPhonelle Brain Craft Ltd 70K Ei-yhteensopiva
TouchVPN AnchorFree, Inc.. 70K Ei-yhteensopiva
HOTSPOT VPN HotSpot VPN Ltd 70K Ei-yhteensopiva
Hexatech AnchorFree, Inc.. 70K Ei-yhteensopiva

Yksityiskohtaiset havainnot

VPN-välityspalvelimen päällikkö & Turbo VPN

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Kaikki kytketty Co., Ltd

VPN-välityspalvelimen päällikkö:

 • 800 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 10.8K arvostelut
 • App Store -luettelo

Turbo VPN:

 • 600 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.8 tähtiluokitus
 • 59,8 kt arvostelut
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

Molemmat sovellukset käyttävät samaa tietosuojakäytäntöä samassa URL-osoitteessa

 • http://static.allconnected.co/privacy_policy.html
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Tietosuojakäytännössä voidaan todeta, että emme jaa mainostajille henkilökohtaisia ​​tietojasi tai käyttötietojasi ilman ennakkolupaa, mutta silti on pitkä luettelo tietojen jakamista koskevista käytännöistä, jotka on yksilöity seuraavilla:

Kuinka jaamme tietoa ... Kokonaistiedot. Jos laki on sallittua, voimme käyttää ja jakaa käyttäjiä koskevia tietoja yhteistyökumppaneidemme kanssa kootussa tai tunnistamattomassa muodossa, jota ei voida kohtuudella käyttää tunnistamaan sinua.

Kolmannen osapuolen kumppanit. Jaamme käyttäjiä koskevia tietoja myös kolmansien osapuolten kanssa saadaksemme sinusta lisätietoja julkisesti.

Suuntaviiva 5.4 on erittäin selvä, että tietojen jakaminen ei ole sallittua, mikä tekee tästä käytännöstä puutteellisen.

Laajemmin sanottuna tämä on tietosuojakäytäntö, jota on parannettu paljon aikaisemman tutkimuksen jälkeen paljon yksityiskohtaisemmin, vaikka Kiinan omistusta ja kansainvälisiä tiedonsiirtoja koskevat kysymysmerkit ovat edelleen olemassa.

Huomaa: ALL Connected julkaisi välittömästi päivitetyn tietosuojakäytännön 11. kesäkuuta, seuraavana päivänä sen jälkeen, kun otimme yhteyttä heihin havaintojemme suhteen. Edellä mainitut lausekkeet ovat kuitenkin edelleen voimassa.

[Päivitys 13. kesäkuuta] Saimme kehittäjän lakimiehiltä kohteliaan sähköpostiviestin, jolla oli vaivaa korostaa, että koska he eivät kerää mitään sensitiivisiä tietoja, he eivät voi jakaa mitään.

He totesivat myös, että he "eivät koskaan jaa tietoja käyttäjistä kolmansien osapuolien kanssa tietosuojakäytäntöjen, APPLE-ohjeiden, henkilötietojen suojaa koskevien Yhdysvaltain lakien tai GDPR: n lisäksi".

He jatkoivat: "Epäilyksen välttämiseksi sähköpostiviestissäsi mainittu lausunto on poistettu uusimmista tietosuojakäytännöistä."

Selvyyden vuoksi on poistettu lause, joka alkaa ”Kolmansien osapuolten kumppanit” -kohdasta. Toinen lauseke pysyy voimassa.

Vaikka jaettavat tiedot eivät välttämättä ole henkilökohtaisesti tunnistettavissa, Applen ohjeissa todetaan selvästi, että VPN-sovellukset eivät välttämättä jaa tietoja kaikki tiedot sitten nämä sovellukset näyttävät jäävän noudattamatta.

Hotspot Shield Free, Betternet, TouchVPN, Hexatech

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: AnchorFree, Inc..

Hotspot-kilpi:

 • 800 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 97,3K arvostelut
 • App Store -luettelo

Betternet:

 • 700 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.6 tähtiluokitus
 • 137,5K arvostelut
 • App Store -luettelo

TouchVPN:

 • 70 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.6 tähtiluokitus
 • 7.4K arvostelut
 • App Store -luettelo

Hexatech:

 • 70 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 33,5 kt arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

Hotspot Shieldin, Betternetin ja TouchVPN: n tietosuojakäytännöt isännöidään erikseen, mutta ovat olennaisilta osiltaan samat. Hexatech ohjaa käyttäjiä Betternet-käytäntöihin, eikä sillä ole omaa henkilökohtaista käytäntöään.

Hotspot-kilpi

 • https://www.hotspotshield.com/privacy/
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

Betternet

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

TouchVPN

 • https://touchvpn.net/static/privacy
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

Hexatech

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Seuraava lause, joka esiintyy kaikissa näissä tietosuojakäytännöissä ja johon viitataan sovelluksen asianmukaisella nimellä, on selvästi ristiriidassa ohjeen 5.4 kanssa.

Voimme jakaa yleisen (kaupunkitasolla) sijaintisi. Lisäksi mainostajat voivat pystyä keräämään tiettyjä tietoja itsestäsi tai laitteestasi, kun näytät Hotspot Shield -sovelluksen mainoksia, mukaan lukien laitteen mainostunnus, IMEI, MAC-osoite ja langaton operaattori..

Todennäköisesti alla oleva lisälauseke voi välttää noudattamatta jättämistä, koska kolmannet osapuolet keräävät tietoja suoraan sen sijaan, että niitä toimitettaisiin heille. Väittäisimme, että se on varmasti vastoin suuntaviivojen henkeä eikä yksityisyyttä edistävää.

Palveluntarjoajamme voivat kerätä IP-osoitteita markkinoinnin määrittämistä varten.

Kaiken kaikkiaan AnchorFree-tuotteilla on kattava avoin tietosuojakäytäntö. Tämä antaa ainakin mahdollisuuden tehdä tietoon perustuva päätös laadukkaan ilmaisen palvelun käyttämiseen tarvittavasta yksityisyyden kaupasta, vaikka kyseinen palvelu ansaitsisi aggressiivisemmin kuin me yleensä olemme tyytyväisiä..

PÄIVITYS: AnchorFree vastasi sen sijaan, että antaisi minkäänlaista selitystä heidän sovelluksissaan kohdennetusta mainonnasta, sen sijaan ilmoitti, että tulkitsimme väärin Applen ohjeita ja että Apple ei tarkoittanut oikeastaan ​​kieltoa kirjaimellisesti. Tämä oli erittäin pettynyt vastaus aiempiin avoimuutta koskeviin pyrkimyksiin verrattuna.

VPN - Super rajoittamaton välityspalvelin & VPN - Rajoittamaton paras VPN-välityspalvelin

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Mobiilihyppy

VPN - Super rajoittamaton välityspalvelin:

 • 800 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.7 tähtiluokitus
 • 159,4K arvostelut
 • App Store -luettelo

VPN - Rajoittamaton paras VPN-välityspalvelin:

 • 80 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.7 tähtiluokitus
 • 7K arvostelut
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

Sama tietosuojakäytäntö koskee sekä sovelluksia että käyttäjiä ohjataan samaan URL-osoitteeseen.

 • http://www.mobilejump.mobi/about/privacy-policy.html
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Seuraava lauseke näyttää loukkaavan ohjeen 5.4 kieltoa jakaa tietoja lainkaan kolmansien kanssa:

Voimme jakaa tietosi muiden MobileJump -yrityksen kanssa Euroopassa tai sen ulkopuolella. Voimme myös jakaa tietosi kolmansille osapuolille auttaaksemme liiketoiminnan hallinnassa ja palveluiden toimittamisessa.

Kaiken kaikkiaan Mobile Jump on parantanut tietosuojakäytäntöään edellisen tutkimuksen jälkeen tekemällä siitä paljon kattavamman - mikä on myönteistä.

Tähän politiikkaan liittyy kuitenkin edelleen joukko tietosuojakysymyksiä ja kysymysmerkkejä sen lisäksi, että se noudattaa tai muuten vastaa Applen uusia ohjeita. Yrityksestä on myös vastaamattomia kysymyksiä perustuu Manner-Kiinassa huolimatta kyseisen maan tiukasta VPN-kiellosta.

Mobile Jump ei vastannut ilmoitukseemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt käytäntöjään.

X-VPN

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Vapaa Yhdistetty Oy

 • 500 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.6 tähtiluokitus
 • 13,1K arvostelut
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

https://xvpn.io/?n=best.free.xvpn.PrivacyPolicyPage

tuomio: Yhteensopiva

X-VPN-tietosuojakäytäntö ei sisällä elementtejä, jotka aiheuttaisivat ongelmia Applen uusien ohjeiden noudattamisessa. Tässä VPN: ssä ei ole myöskään laajempia tietosuojakäytäntöjä.

Huomaa, että mahdollisia punaisia ​​lippuja on kuitenkin edelleen Kiinan omistus yrityksestä (rekisteröity Hongkongissa, mutta omistajien kotipaikka on Manner-Kiina) ja yrityksen avoimuuden puutteesta.

VPN 360 - Rajoittamaton VPN-välityspalvelin

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: KosketaVPN

 • 400 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 21,2K arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • https://vpn360.wordpress.com/2017/01/17/privacy-policy/
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Seuraava tietosuojakäytäntölauseke näyttää rikkovan suuntaviivaa 5.4, koska vaikka se ei välttämättä koske tietoja, jotka voidaan jäljittää yksilöihin, se on silti käyttäjän tietoja:

Tunnistamattomia vierailijoita koskevia tietoja voidaan kuitenkin toimittaa muille osapuolille markkinointia, mainontaa tai muuta käyttöä varten.

Korostamme myös seuraavaa:

Emme myy, kauppaa tai muuten siirrä ulkopuolisille osapuolille henkilökohtaisia ​​tietojasi. Tämä ei sisällä luotettavia kolmansia osapuolia, jotka auttavat meitä verkkosivustomme ylläpidossa, liiketoiminnan harjoittamisessa tai palvelussa sinua, kunhan nämä osapuolet sitoutuvat pitämään nämä tiedot luottamuksellisina.

Koska politiikka on järjestetty a ilmainen WordPress-verkkotunnus eikä sitä ole päivitetty vuodesta 2017 sovelluksen jatkuvasta suosiosta huolimatta, emme VPN-palveluntarjoajan mielestä ole tehneet tarpeeksi ansaitakseen tarvittavan luottamuksen tämän politiikan toteuttamiseksi nimellisarvoon.

Tätä ankaraa arviota yhdistää se, että kehittäjä on hiljaa vaihtanut nimensä App Storesta Infinity Software Co., Limited -yhtiöstä TouchVPN: ksi..

Tietenkin voi olla sattumaa, että tämä uusi nimi, joka on näkyvästi näkyvissä App Store -luettelossaan, on sama kuin vakiintuneemman ja luotettavan tuotteen nimi.

Emme kuitenkaan pidä vakuuttavana, että ei ole selitystä siitä, kuinka ”TouchVPN” liittyy olemassa olevaan tuotemerkkiin, jonka viittaukset pysyvät sivulla useissa tapauksissa: tekijänoikeuksien, tukisähköpostiosoitteen verkkotunnuksen ja ehtojen verkkotunnuksissa palvelua ja toinen tietosuojakäytäntö, joka on haudattu myymälän pienelle painetulle painikkeelle.

Tällä toisella käytännöllä on sama teksti kuin App Store -listalle linkitetyllä pääkäytännöllä, mutta tällä kertaa isännöidään asiakastukialustan verkkotunnuksessa (Zendesk), ja se luotiin viime aikoina, koska sitä päivitettiin viimeksi vuoden 2018 lopussa..

TouchVPN / Infinity-ohjelmisto ei vastannut ilmoituksemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt käytäntöjään.

VPN-välityspalvelinholvi - Rajoittamaton VPN

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Appsverse Inc.

 • 400 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.6 tähtiluokitus
 • 9,2K arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

https://vpn.appsverse.com/privacy.html

tuomio: Yhteensopiva

VPN Proxy Vault -suojauskäytäntö ei sisällä elementtejä, jotka aiheuttaisivat ongelmia Applen uusien ohjeiden noudattamisessa. Tässä VPN: ssä ei ole myöskään laajempia tietosuojakäytäntöjä.

Suojattu VPN Pro

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Contrast Media Inc

 • 300 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.4 tähtiluokitus
 • 218 arvostelua
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • https://docs.google.com/document/d/1khD3cgnx58bTCHQVRB3gFGUsWUDINa8uqBnINAOfBtw/edit
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Tämä tietosuojakäytäntö on selvästi ristiriidassa ohjeiden kanssa, koska se jakaa sijaintitiedot mainostajien kanssa (vaikkakaan ei nykyisen tietyn sijainnin) ja myy tuotteen maksulliseen versioon sen pidättämisen perusteella.

Kun vierailet mobiilisovelluksessa, saatamme käyttää GPS-tekniikkaa (tai muuta vastaavaa tekniikkaa) määrittääksesi nykyisen sijaintisi määrittääksesi kaupungin, jossa olet, ja näyttää sijaintikartan asiaankuuluvilla mainoksilla. Jos olet tilannut Premium-paketin käytön, mainostajien kanssa ei jaeta yhtä tietoa.

Lisäksi on olemassa ilmeisiä rikkomuksia, jotka määritetään seuraavassa:

Saatamme paljastaa käyttäjän antamia ja automaattisesti keräämiä tietoja:…. Luotettavien palveluntarjoajiemme kanssa, jotka työskentelevät meidän puolestamme, joilla ei ole itsenäistä käyttöä heidän luovuttamistamme tiedoista, ja olemme sitoutuneet noudattamaan tässä tietosuojalausunnossa annettuja sääntöjä..

Edellä mainittujen rikkomusten lisäksi tämä käytäntö, jota ylläpidetään julkisessa Google-dokumentissa, nostaa esiin joukon yksityisyyden suojaa koskevia punaisia ​​lippuja. Ei vain lokitiedot käyttäjän selaustiedot, joka on ankarasti yksityisyyden suojaa, mutta jolla on myös kohtuuttoman pitkä tietojen säilyttämiskäytäntö. Tämä on sovellus, jota on ehdottomasti vältettävä, eikä sitä pidä mielestämme olla ladattavissa.

Contrast Media Inc ei vastannut ilmoituksemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt politiikkaansa.

VPN 24: Hotspot VPN iPhonelle

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: 24apps GmbH

 • 300 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 8,5 kt arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • http://www.24apps.co/privacy-policy.html
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Tässä politiikassa on kaksi näkökohtaa, jotka ovat ristiriidassa ohjeen 5.4 kanssa:

Ensimmäinen näyttää olevan selkeä, koska siinä todetaan nimenomaisesti, että käyttäjätietoja jaetaan kolmansien osapuolten kanssa, jotka osallistuvat markkinointiin [ja] mainontaan, ja muiden yritysten kanssa, jotka jakavat kehittäjän emoyhtiön.

… Pääasiallinen käyttäjien tietojen jakaminen tapahtuu palveluntarjoajien ja kumppaneiden kanssa, jotka auttavat meitä palveluiden tarjoamisessa, muiden IAC-ryhmän yritysten kanssa…

Palveluntarjoajien ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Käytämme kolmansia osapuolia auttamaan meitä toimimaan ja parantamaan palveluitamme. Nämä kolmannet osapuolet auttavat meitä monissa tehtävissä, mukaan lukien tietojen ylläpito ja ylläpito, analytiikka, markkinointi, mainonta ja tietoturvatoimet. Seuraamme tiukkaa tarkistusprosessia ennen kuin otamme yhteyttä palveluntarjoajiin tai työskentelemme kumppanien kanssa.

Muiden IAC-ryhmän yritysten kanssa…

Toinen mahdollisesti loukkaava alue liittyy yksilöityihin mainoksiin. On mahdollista, että tämä ei riko teknisyyttä koskevia suuntaviivoja, toisin sanoen sen vuoksi, että kolmannet osapuolet keräävät käyttäjän tietoja suoraan sovelluksesta itselleen sulautetulla mainostekniikalla, mutta se on varmasti ristiriidassa uusien sääntöjen hengen kanssa..

On kuitenkin huomattava, että tämä erittäin kattava ja avoin käytäntö, joka on kiitettävä, koska sen avulla potentiaaliset käyttäjät voivat tehdä tietämyksellisemmän valinnan yksityisyydestään..

24apps GmbH ei vastannut ilmoituksemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt käytäntöjään.

FreeVPN.org ilmainen VPN

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: FreeVPN.org

 • 200 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.3 tähtiluokitus
 • 10,2K arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • http://freevpn.org/privacy-policy/
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

FreeVPN.org voi ilmoittaa, etteivät ne "myy kauppaa tai muuten siirrä henkilökohtaisia ​​tietojasi ulkopuolisille osapuolille", mutta seuraavat mainontaan liittyvät käytännöt näyttävät olevan uusien sääntöjen vastaisia..

Sovelluksemme voivat sisältää kolmansien osapuolten mainontaverkkoja. Nämä verkot päättävät itsenäisesti kuinka käyttää tietojasi, joten tarkista linkitetyt tietosuojakäytännöt saadaksesi lisätietoja.

Tunnistamattomia vierailijoita koskevia tietoja voidaan kuitenkin toimittaa muille osapuolille markkinointia, mainontaa tai muuta käyttöä varten.

Politiikasta puuttuu kovin yksityiskohtaisesti VPN-erityisiä tietosuojakysymyksiä, kuten minkäänlaisia ​​kirjaamis- tai tietojen säilyttämiskäytäntöjä, eikä sitä pidä pitää VPN-sovelluksen hyväksyttävänä.

FreeVPN.org ei vastannut ilmoitukseemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt käytäntöjään.

SkyVPN

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Suojattu viestintä

 • 100 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.7 tähtiluokitus
 • 16K arvostelut
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

http://www.skyvpn.us/privacy.html

tuomio: Yhteensopiva

SkyVPN-tietosuojakäytäntö ei sisällä elementtejä, jotka aiheuttaisivat ongelmia Applen uusien ohjeiden noudattamisessa.

Aikaisemmassa tutkimuksessamme on kuitenkin vielä ratkaisemattomia kysymyksiä, jotka johtuvat tämän VPN-palveluntarjoajan erittäin läpinäkymättömästä luonteesta, jonka paljasimme olevan Tengzhan Hongkong Limitedin (騰 展 香港 有限公司) salaisessa omistuksessa. Kyseessä on Hongkongissa rekisteröity yritys, jonka ainoa osakkeenomistaja sijaitsee Manner-Kiinassa, jossa VPN: t ovat tiukasti kiellettyjä.

Psiphon

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Psiphon, Inc..

 • 100 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.0 tähtiluokitus
 • 3,3 kt arvostelut
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • https://psiphon.ca/en/privacy.html
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Psiphonia on kiitettävä ammattimaisuudestaan ​​ja läpinäkyvyydestään, mutta ohjeessa 5.4 ei anneta korvauksia kolmansien osapuolten kanssa jaettavan tiedon yksityiskohtaisuuden perusteella.

Seuraavat ovat siis ilmeisesti sääntöjen vastaisia:

Kun jakaa tietoja kolmansien osapuolien kanssa, Psiphon tarjoaa vain karkeita, aggregoituja verkkotunnuksia. Emme koskaan jaa istuntokohtaisia ​​tietoja tai muita mahdollisesti tunnistettavia tietoja.

Tämä jakaminen tapahtuu tyypillisesti yhteistyössä olevien palveluiden tai organisaatioiden kanssa - kuten teimme DW: n kanssa muutama vuosi sitten. Nämä tilastot auttavat meitä ja heitä vastaamaan kysymyksiin, kuten "kuinka monta tavua siirrettiin Psiphon for DW.com: n kautta kaikille Iranin käyttäjille huhtikuussa?"

Emme myöskään nimenomaisesti anna kumppaneille tai muille kolmansille osapuolille yksityiskohtaisia ​​tai mahdollisesti käyttäjän tunnistamia tietoja.

Vaikka osa aikaisempaa tutkimustamme, Psiphonille ei ole olemassa merkittäviä punaisia ​​lippuja.

Psiphon, Inc. ei vastannut ilmoituksemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt politiikkaansa.

TunnelBear VPN & WiFi-välityspalvelin

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: TunnelBear, LLC

 • 100 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.6 tähtiluokitus
 • 27,2K arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

tuomio: Yhteensopiva

TunnelBear-tietosuojakäytäntö ei sisällä elementtejä, jotka aiheuttaisivat ongelmia Applen uusien ohjeiden noudattamisessa. Löydämme tämän palvelun käytäntöihin tai yrityksen läpinäkyvyyteen laajempia ongelmia.

#VPN

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Apalon-sovellukset

 • 80 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 18,3K arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • http://www.apalon.com/vpn/privacy_policy.html
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

#VPN näyttää olevan ristiriidassa ohjeen 5.4 kanssa jakamalla sijaintitietoja kolmansien osapuolten kanssa mainontaa varten.

Kun keräämme tarkkoja sijaintitietojasi (suostumuksellasi) (jotka voivat tapahtua laitteen matkapuhelin-, Wi-Fi-, GPS-verkkojen ja / tai Bluetooth-tietojen kautta), me tarjoamme sinulle sijaintitiedot- niihin liittyviä tuotteita ja palveluita, esimerkiksi tarjoamaan sinulle sijaintiasi koskevia ennuste- ja säähälytyksiä sekä helpottamaan, mittaamaan tai muuten tukemaan kolmansien osapuolien (sovelluksiemme tai kolmansien osapuolten sovellusten kautta) mainontaa, joka voi liittyä sijaintiisi ajan myötä.

Kaiken kaikkiaan aiempi näkemyksemme #VPN-tietosuojakäytännöstä on siinä mielessä, että se on tarkoituksellinen, mutta puutteellinen, edelleen.

Apalon Apps ei vastannut ilmoitukseemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt käytäntöjään.

VPN iPhonelle

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: Brain Craft Ltd

 • 70 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.5 tähtiluokitus
 • 18,3K arvosteluja
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • http://braincraftapps.com/workspace/vpn/Policy.html
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Brain Craft ryntäsi päivitetyn tietosuojakäytännön läpi seuraavana päivänä sen jälkeen, kun otimme yhteyttä heihin ilmoittaaksemme havainnoistamme.

Vertaa alkuperäistä käytäntöä päivitettyyn versioon, ja ero on niin jyrkkä, että on vaikea ottaa vakavasti kehittäjän väitteitä, että he ovat jo muuttaneet käytäntöä ennen kuin otimme heihin yhteyttä. Uuden käytännön päivitetty päivämäärä, joka on yksi päivä myöhemmin kuin sähköpostimme päivämäärä, ehdottaa myös toisin.

Alkuperäisessä käytännössä oli tuskin 250 sanaa, ja siitä puuttui mitään yksityiskohtaista tietoa väitteidensä jakamatta jättämisestä tukemiseksi. Tästä syystä katsomme sen olevan vaatimustenvastainen, vaikka tietojen jakamista ei sallita, yksinkertaisesti siksi, että puuttuivat selitykset siitä, kuinka heidän liiketoimintatapojensa ansiosta he pystyivät esittämään tällaisen vaatimuksen.

Uusi politiikka voi olla suuri parannus siihen, mitä se on korvannut, ja sellaisenaan se nyt ilmestyy yhteensopiva ohjeen 5.4 kanssa.

Käytäntö on kuitenkin edelleen paljon lyhyempi kuin parhaita käytänteitä koskevia esimerkkejä, ja se antaa edelleen tietosuojavaatimuksia, jotka tarvitsevat parempaa perustelua, ennen kuin voimme suositella tätä sovellusta hyvällä omatunnolla.

HOTSPOT VPN: Rajoittamaton HotSpot

Sovelluksen yksityiskohdat

Kehittäjä: HotSpot VPN Ltd

 • 70 000 uutta kuukausittaista asennusta
 • 4.7 tähtiluokitus
 • 3,3 kt arvostelut
 • App Store -luettelo

Tietosuojakäytäntö:

 • https://vpn-configuration.com/privacy
 • Lataa tietosuojakäytännön PDF-versio julkaisuhetkellä

tuomio: Ei vaatimuksia

Hämmentävästi nimetyn HOTSPOT VPN: n (jolla ei ole mitään tekemistä Hotspot Shieldin tai AnchorFree: n) tietosuojakäytännöllä on seuraava erittäin laaja tiedonjakolauseke, joka on ristiriidassa ohjeen 5.4 kanssa:

Hotspot VPN voi paljastaa automaattisesti kerättyjä ja muita yhdistettyjä ei-henkilökohtaisia ​​tietoja kiinnostuneille kolmansille osapuolille auttaakseen näitä osapuolia ymmärtämään palvelun tiettyjen ohjelmien, sisällön, palveluiden, mainosten, tarjousten ja / tai toimintojen käyttö-, katselu- ja väestörakenteet..

Kehittäjä antaa itselleen merkittävän liikkumavaraa paitsi sen suhteen, kenen kanssa hän voi jakaa käyttäjätietoja, vaan myös mihin tarkoitukseen. Termit "käyttö" ja "katseleminen" erottuvat todellakin tarjoamalla tilaa selaimen toiminnan kirjaamiseen, mikä on erittäin huolestuttavaa ja selvästi rikkoi uusia sääntöjä..

Tämä kehittäjä on toinen, joka on hiljaa vaihtanut nimensä, koska paljasimme sen olevan Manner-Kiinan omistuksessa huolimatta siitä, että olemme rekisteröityneet Hongkongissa ja järkyttävän heikon tietosuojakäytännön kanssa. Aikaisemmin nimellä HiMobi Tech Ltd, tämä nimi on sittemmin kadonnut App Store -listalta.

Tietosuojakäytännössä on edelleen erittäin vakavia ongelmia, joiden pitäisi sulkea se pois App Storesta, kuten käyttäjien todellisten IP-osoitteiden paljastaminen.

"Kuten ehdoissamme kuvaillaan, emme kuitenkaan välttämättä tarjoa virtuaalia IP-osoitetta jokaiselle vierailullesi verkkosivustolle, ja kolmansien osapuolien verkkosivustot voivat saada alkuperäisen IP-osoitteesi, kun vierailet kyseisillä verkkosivustoilla."

HOTSPOT VPN Ltd ei vastannut ilmoituksemme ilmoittamiseen eikä päivittänyt käytäntöjään.

Metodologia

Tunnistimme Apple App Store -kaupan 20 suosituinta ilmaista VPN-sovellusta Yhdysvaltain kielellä kuukausittaisten latausten määrän perusteella käyttämällä viimeisimpiä saatavilla olevia kuukauden tietoja Sensortowerissa. Olemme tarkistaneet tietosuojakäytännön, joka on tällä hetkellä linkitetty kunkin sovelluksen App Store -luetteloon, ja tunnistimme kaikki elementit, jotka ovat ristiriidassa Applen App Store -sovelluksen ohjeen 5.4 (VPN-sovellukset) kanssa. Ilmoitimme kaikille VPN-palveluntarjoajille, joiden arvioitiin olevan ”vaatimusten vastaisia”, tästä havainnosta.

Meistä

Top10VPN.com on johtava VPN-tarkistussivusto. Suosittelemme parhaita VPN-palveluita kuluttajien yksityisyyden suojaamiseksi verkossa. Pyrimme myös kouluttamaan yleisöä digitaalisen yksityisyyden ja verkkoturvallisuuden riskeistä ilmaisten online-resurssien ja tutkimuksen avulla.

Lisätietoja tietoturva- ja yksityisyyskysymyksistä on uusimmassa Global Mobile VPN -raportissa ja muissa alkuperäisissä tutkimuskappaleissamme: ilmaisessa VPN-riskiluettelossa (Android), ilmaisessa VPN: n omistajuustutkimuksessa ja Ison-Britannian Internet-palveluntarjoajien verkkosivustojen esto-tutkimuksissa..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me