Koko online-identiteettisi voi olla arvoltaan hieman yli 800 puntaa, kuten tehdään aivan uuden tutkimuksen mukaan varastettujen henkilötietojen laittomasta myynnistä pimeässä verkossa (tai vain 1200 dollaria, jos olet Yhdysvalloissa, hakemiston Yhdysvaltain painos ilmoittaa) ). Vaikka ei ole yllättävää saada tietää, että luottokorttitiedot ovat eniten vaihdettuja, tiesitkö, että petokset hakkeroivat Uber, Airbnb, Spotify ja Netflix tilit ja myydä niitä hieman yli 5 puntaa kutakin?

Kaikella on hinta tummassa webissä näyttää. Paypal Tilit, joiden tasapaino on terve, houkuttelevat korkeimmat hinnat (keskimäärin 280 puntaa). Asteikon toisessa päässä kuitenkin hakkeroitu Deliveroo tai Tesco tilit myyvät alle 5 puntaa. Tietoverkkorikolliset voivat helposti käyttää enemmän aikaa lounasaikaan käytetylle voileipälle kuin ostaa varastettuja valtuuksia verkkokaupoissa, kuten Argos (£ 3) ja ASOS (£ 1.50).

Tavallisella henkilöllä on kymmeniä tilejä, jotka muodostavat heidän online-identiteettinsä, ja ne kaikki voidaan hakkeroida ja myydä. Turvallisuusasiantuntijoidemme ryhmämme tarkasteli kymmeniä tuhansia yritystietoja kolmella suosituimmalla tummilla verkkomarkkinoilla, Dream, Point ja Wall Street Market. Nämä salatut verkkosivustot, joihin pääsee vain Tor-selaimella, antavat rikollisille mahdollisuuden myydä nimettömästi varastettuja henkilökohtaisia ​​tietoja sekä kaikenlaisia ​​muita salakuljetuksia, kuten laittomia huumeita ja aseita.

Keskityimme luetteloihin, joissa on varastettu henkilötodistus, hakkeroituja tilejä ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyviä henkilökohtaisia ​​tietoja Tumma web -markkinahintaindeksi. Lasimme keskimääräiset myyntihinnat jokaiselle tuotteelle ja olimme järkyttyneitä siitä £ 820 on kaikki mitä maksaisi jonkun koko henkilöllisyyden ostamisesta, jos hänellä olisi kaikki luetellut tuotteet.

Loimme seuraavan hintaindeksin auttaaksemme Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisia ​​ymmärtämään, kuinka paljon heidän henkilökohtaisia ​​tietojaan kannattaa.

Tumma web-markkinoiden hinnat

Myyntihinnat selitetty

Henkilökohtainen talous

Hakkeroidut taloudelliset yksityiskohdat ovat ylivoimaisesti yleisimmin luetellut tuotteet, erityisesti luottokortit, ja arvokkaimmat. Myyntihinnat ovat yleensä 10% käytettävissä olevasta luottotaseesta, mutta löysimme kuitenkin uskottavia esimerkkejä Paypal luettelot, joissa esitetään kaksinkertainen arvo, mikä viittaa näiden tilien nykyiseen kysyntään.

Suosittu tyyppinen listalleotto on niin kutsuttu Fullz. Nämä "täydellisten" tunnistetietojen niput pakataan joskus joko taloudellisiin yksityiskohtiin tai myydään erikseen. Löysimme luettelot, joissa oli yksilöiden nimi, laskutusosoite, äidin neito, NI-numero, syntymäaika ja muut henkilötiedot.

Henkilöllisyystodistus

Tietoverkkorikollisten suositeltava taktiikka on luottorajojen asettaminen jonkun toisen nimessä. Siksi näemme kaikenlaisten digitaalisten henkilöllisyystodisteiden kaupan, kuten passien skannaukset, selfit ja julkisyhteyslaskut. Korkeat hinnat heijastavat sitä, kuinka helposti näitä esineitä voidaan käyttää petoksiin.

Verkkokaupat

Hinta voi olla iso askel alas, mutta hakkeroidut verkkokaupoissa olevat tilit tarjoavat paljon mahdollisuuksia petoksille. Useimmat vaihtavat omistajaa alle 5 puntaa, toiset paljon vähemmän. Maksutietojen tallentaminen Amazon tai Tesco tilit voivat olla erittäin käteviä, mutta se jättää tilinomistajia avoimiksi useille huijauksille, kuten huijareille, jotka tilaavat kalliita esineitä ja varastavat niitä.

Korkeimpia hintoja hallitsevat tilit, jotka todennäköisemmin tarjoavat pääsyn eniten tallennettuihin henkilökohtaisiin tietoihin, samoin kuin vilpillisesti hankittavien tavaroiden arvo. hakkeroitu eBay tilit ovat myös erityisen houkuttelevia, koska niiden avulla rikolliset eivät vain petä ostajia lähettämään heille rahaa väärennettyihin ilmoituksiin, vaan myös ostamaan kalliita tavaroita tilinomistajan varoilla sieppaamaan ja myymään.

Matkustaa

Huolimatta keskimääräisestä myyntihinnasta alle 6 puntaa, hakkeroitu Airbnb Tilit avaavat huijausmaailman ostajalle. On ilmoitettu, että hakkerit ovat vaihtaneet isäntien maksutietoja varastamaan tulonsa. Pettajat kaappaavat myös arvostettujen vieraiden tilit varataksesi yöpymisen premium-kiinteistöissä ja jopa häiritsemällä isäntämaita. Airbnb on ottanut käyttöön uusia turvatoimenpiteitä, mutta kauhujuttuja julkaistaan ​​edelleen yhteisön foorumeilla.

On myös ilmoitettu, että venäläiset käyttävät hakkeroituja Uber-tilejä, jotka myyvät täällä vähän yli 5 puntaa, isojen laskujen suorittamiseksi uber matkoja, joita todellinen omistaja ei ole koskaan käynyt, toisinaan toiselle puolelle maailmaa.

Pääsy muille matkatilille, kuten Booking.com, antaa rikollisille mahdollisuuden lähettää vääriä sähköpostiviestejä, jotka huijaavat ihmisiä tekemään matkajärjestelyihin liittyviä arvokkaita maksuja, samoin kuin varastamaan luottokorttitietoja.

Viihde

Kuten useimpien hakkeroitujen tilien kohdalla, jotka löysimme myytäväksi pimeästä verkosta, nämä kirjautumiset tarjoavat reitin potentiaaliseen identiteettivarkauteen. Lisäbonuksena on, että opportunistiset rikolliset voivat myös suoratoistaa sisältöä ilmaiseksi ainakin siihen asti, kunnes todellinen omistaja huomaa heidän Netflix tai Spotify tili on vaarantunut. Näiden esineiden alhaiset kustannukset heijastavat rajallista uudelleenkäyttömahdollisuutta.

viestintä

hakkeroitu skype tilejä on käytetty roskapostin lähettämiseen, vaikka kaksifaktorinen todennus olisi ollut paikallaan. Roskapostiviestit sisältävät toisinaan tietojenkalastelulinkkejä suosituille sivustoille, kuten LinkedIn ja Baidu. Matkapuhelintilit ovat petosmahdollisuuksien aarteet, etenkin kun otetaan huomioon tekstiviestien käyttö esimerkiksi pankkitilien todentamiseen. T-Mobile, jonka keskimääräinen hinta on 7,57 puntaa, hakkeroitiin äskettäin.

Toimitus

Pettajat ovat saaneet kiinni perustaessaan monimutkaisia ​​huijauksia, jotka koskevat varastettuja Paypal- ja eBay-tilejä ja joita he käyttävät ostaakseen kallista elektroniikkaa. Hakkeroitu DHL-tili 7,49 puntaa saattaa olla puuttuva palapeli, jonka avulla he voivat saada käsiinsä tavarat, jotka yleensä myyvät.

sosiaalinen

Facebookin sisäänkirjautumiset, joiden hinta on 3,74 puntaa, myyvät yli kaksinkertaisesti muita sosiaalisen median tilejä, koska potentiaalinen tarjonta on riittävästi henkilötietoja, jotta he pääsevät pääsemään suoraan tuottavimpiin tileihin tai tekevät identiteettivarkauksia..

Instagram-selfiesillä ja ruokapornolla ei ehkä näytä olevan mitään arvoa petoksille, mutta alustan hakkeroidut tilit ovat edelleen myynnissä, vaikkakin alle 1 punnan. Tällaisen pienen sijoituksen takia verkkorikolliset voivat olla houkuttelevia kirjautumaan sisään ja näkemään, mitä he voivat löytää, mikä voisi olla hyödyllinen henkilöllisyysvarkauksiin..

Sähköposti

Tarjonnalla ja kysynnällä on sama tehtävä pimeillä verkkomarkkinoilla kuin säännöllisessä taloudessa. Tumma verkko on täynnä kirjaimellisesti miljoonia hakkeroituja sähköpostitilejä, ja hinnat ovat sen vuoksi alhaiset. Vaikka uhrien sähköpostien käyttö on usein kriittinen osa verkkohuijausta, se ei ole yksinään yhtä hyödyllinen kuin muut tilit. Luottokorttitietoja ei yleensä tallenneta sinne, kun taas tuhansien henkilökohtaisia ​​tietoja etsivien sähköpostien indeksointi ei ole yhtä tehokasta kuin muut menetelmät.

Gmailin vahva tietoturva, kuten kaksifaktorinen todennus ja epäilyttävät kirjautuminenvaroitukset, laskee hinnan vain 75p: iin verrattuna muihin palveluntarjoajiin, koska käyttöoikeus voidaan nopeasti peruuttaa, mikä tekee hakkeroiduista yksityiskohdista hyödytöntä..

Ruokatoimitus

Vaikuttaa siltä, ​​että huijarit ovat nälkäisiäkin, hakkeroimalla Deliveroon kaltaisia ​​elintarvikkeiden toimituspalveluita tilatakseen vilpillisesti kalliita ruokia ja alkoholia. On ilmoitettu, että hakkeroiduilta tileiltä veloitetaan yli 500 puntaa, jotka myyvät vain 3,74 puntaa pimeässä verkossa.

Treffit

Tämän tyyppiset luettelot tulivat indeksimme alhaisimmalla keskimääräisellä hinnalla, mikä heijastaa niiden rajoitettua käyttöä rikollisiin. Vaikka hakkeroituja treffitilejä voitaisiin varmasti käyttää ns. Kalastukseen, klassinen huijaus, jossa huijari omaksuu fiktiivisen identiteetin houkutellakseen uhrinsa suhteisiin hyödyntääkseen heitä taloudellisesti, on väärennettyjen tilien luominen edullisempaa ja helpompaa..

Tietysti kuten useimpien hakemistomme kohteiden kohdalla, on mahdollista kaivattaa henkilökohtaisten tietojen tili henkilöllisyysvarkauksien mahdollistamiseksi. Tärkeintä on kuitenkin se, että hakkerit yrittävät myydä mitä he ovat saaneet, toivoen saavansa jonkin verran arvoa rikollisesta toiminnastaan.

Metodologia

Tiimimme tarkasteli kaikkia petoksiin liittyviä ilmoituksia kolmella suurimmalla pimeällä verkkomarkkinoilla, Dream-, Point- ja Wall Street Market -markkinoilla 5.-11. Helmikuuta 2018. Asiaankuuluvat listaukset koottiin ja luokiteltiin keskimääräisten myyntihintojen laskemiseksi. Hinnat kerättiin Yhdysvaltain dollareina ja muunnettiin Englannin puntaan nykyisellä valuuttakurssilla listauksen tekohetkellä (1,39 dollarin kurssi). Dark Web Market Price Index - helmikuu 2018 - raakatiedot

Meistä

Top10VPN.com on maailman suurin VPN-tarkistussivusto. Suosittelemme parhaita VPN-palveluita kuluttajien yksityisyyden suojaamiseksi verkossa. Pyrimme myös kouluttamaan yleisöä digitaalisen yksityisyyden ja verkkoturvallisuuden riskeistä ilmaisten online-resurssien ja tutkimuksen avulla.

Lisätietoja online-tietoturvaan ja yksityisyyteen liittyvistä kysymyksistä on alkuperäisissä ilmaisissa Android VPN -hakemistoissa, ilmaisissa 2019 ilmaisissa VPN-omistustiedoissa, hakkerointityökalujen markkinahintaindeksissä (UK-painos) tai päivitetyssä Dark Web Market -indeksissä ( UK).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me