VPN yang dikendalikan secara bebas yang diasaskan oleh aktivis, penggodam, dan penggodam hampir terlalu baik untuk menjadi benar - atau adakah ia?


Itulah backstory AirVPN, yang menjanjikan penggunanya "udara untuk menghirup internet nyata", jadi kami memutuskan untuk memasukkannya ke tes untuk diri sendiri.

Dalam kajian AirVPN kami, kami menjawab soalan penting seperti:

 • Adakah AirVPN selamat?
 • Adakah AirVPN akan bekerja di China?
 • Adakah AirVPN membuka kunci Netflix?
 • Betapa mudahnya menggunakan AirVPN?
 • Adakah AirVPN membenarkan torrenting?

Anda akan mendapat jawapan untuk ini, dan banyak lagi, di bawah gambaran ringkas mengenai AirVPN.

Gambaran keseluruhan

AirVPN Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Cepat kelajuan negara sama
 2. Bekerja dengan baik di China
 3. Torrenting dibenarkan pada semua pelayan
 4. Sambungkan dengan selamat ke 22 negara
 5. Panduan persediaan panduan terperinci

Keburukan

 1. Bilangan pelayan VPN yang sangat kecil
 2. Tiada akses kepada streaming
 3. Berdasarkan privasi-tidak ramah Itali
 4. Aplikasi desktop rumit
 5. Sokongan pelanggan terhad

Ringkasan Utama AirVPN

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

71Mbps
Tiada Log
Tidak
Itali (Ahli 14-Mata)
Tidak didedahkan
200+
22
Ya
Tidak terhad
Ya
24/7 Live Chat
$ 3.69 / mo lebih dari 24 Bulan
AirVPN.org

Baca terus untuk mengetahui sama ada AirVPN adalah pilihan yang tepat untuk anda, bermula dengan kelajuan sambungan VPN.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa AirVPN?

AirVPN dibentuk di Itali pada tahun 2010 oleh sekumpulan aktivis dan peretas kecil, dengan bantuan dua peguam.

Awalnya ia dikendalikan oleh Iridium, sebuah syarikat komunikasi satelit, tetapi AirVPN mengambil alih pada November 2012. Paolo Brini disenaraikan sebagai pemilik semasa AirVPN, yang dikendalikan dari Perugia (Itali).

Malah pada hari ini, AirVPN dikendalikan secara eksklusif oleh aktivis dan 'orang-orang yang menyedari isu keselamatan'. Ia masih berpusat di Itali, meletakkannya dalam jangkauan undang-undang pengekalan data EU.

Dasar Pembalakan

Dasar pembalakan AirVPN agak samar, jadi kami menghubungi sokongan pelanggan untuk penjelasan.

Selepas bercakap dengan mereka, kami yakin bahawa AirVPN tidak memantau apa yang anda lakukan semasa bersambung dengan VPN. Ia hanya mengumpul 'data teknikal' untuk tujuan penyelenggaraan pelayan, tetapi anda boleh meminta agar ini dihapuskan pada bila-bila.

AirVPN juga tidak log apa-apa maklumat yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda secara peribadi, seperti tarikh / cap waktu atau alamat IP anda, menjadikannya salah satu perkhidmatan VPN mesra privasi di luar sana dan mengurangkan bidang kuasa Itali.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Kelajuan negara sama rata di atas

Walaupun AirVPN tidak mencapai kelajuan puncak yang luar biasa dari beberapa perkhidmatan VPN terpantas, ia menonjol untuk tahap kebolehpercayaan yang ditawarkan.

AirVPN juga sama cepatnya pada kedua-dua hubungan sama-sama dan di jarak jauh, jadi anda boleh melakukan apa sahaja yang anda kehendaki semasa disambungkan ke VPN tanpa melanggar peluh.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan AirVPN:

 1. Muat turunMbps

  96.6

 2. Muat naikMbps

  96.44

 3. Kajian AirVPNPingCik

  3

Apabila disambungkan ke AirVPN:

 1. Muat turunMbps

  71.59

 2. Muat naikMbps

  74.54

 3. Kajian AirVPNPingCik

  18

Kelajuan muat turun tanpa AirVPN: 96.60Mbps

Kelajuan muat turun dengan AirVPN: 71.59Mbps

Kehilangan kelajuan muat turun kami apabila AirVPN sedang berjalan: 26%

Kelajuan muat naik AirVPN juga cepat, masuk pada hampir 75Mbps apabila disambungkan ke pelayan VPN di negara yang sama - sesuai untuk meresap.

Ia bukan VPN yang ideal untuk pemain yang berminat, walaupun, dengan ping kali berlegar sekitar 18ms, walaupun ketika kami tersambung ke pelayan VPN di bandar yang sama seperti kami.

Jika anda berpangkalan di UK, berikut adalah kelajuan purata yang boleh anda harapkan dari AirVPN yang menghubungkan ke beberapa lokasi yang popular:

USA: 40Mbps (muat turun) & 47Mbps (muat naik)
Jerman: 55Mbps (muat turun) & 72Mbps (muat naik)
Singapura: 33Mbps (muat turun) & 16Mbps (muat naik)
Australia: Tiada pelayan tersedia

Untuk membaca lebih lanjut mengenai bagaimana kami menguji VPN, anda boleh membaca metodologi ujian kelajuan penuh kami di sini.

Lokasi Pelayan

38 bandar raya tersebar di 22 negara

Globe dengan bendera biru22CountriesImej landskap bandar40CitiesImej penanda merah jambu200 + Alamat IP

AirVPN menawarkan salah satu rangkaian pelayan terkecil yang pernah kita lihat dari perkhidmatan VPN premium.

AirVPN hanya menyediakan 200 pelayan VPN individu, yang boleh menyebabkan kesesakan pelayan pada waktu yang sibuk. Untungnya bahagian 'beban pelayan' pada apl itu memudahkan untuk melihat lokasi mana yang menghampiri kapasiti.

Tangkapan skrin aplikasi desktop AirVPN menunjukkan beban peratusan dari setiap lokasi pelayan VPN

Sudah jelas bahawa AirVPN mensasarkan pasaran AS, dengan 37 pelayan di sepuluh bandar di seluruh negara. Pengguna berasaskan AS boleh memilih dari pelayan AirVPN di:

 • Atlanta (5)
 • Chicago (3)
 • Dallas (10)
 • Fremont (3)
 • Jacksonville (1)
 • Los Angeles (3)
 • Miami (3)
 • New York City (3)
 • Pennsylvania (1)
 • Phoenix (5)

Terdapat juga tiga pelayan AirVPN peringkat di UK (London, Maidenhead, dan Manchester) dan Kanada (Montreal, Toronto, dan Vancouver). Negara lain yang mempunyai pilihan khusus bandar termasuk Jerman, Sepanyol, dan Sweden.

Eropah mempunyai liputan AirVPN terbaik dengan 153 pelayan yang tersebar di 15 negara, sementara Asia adalah terhad kepada Hong Kong, Jepun, dan Singapura.

Amerika Selatan hanya dilindungi oleh pelayan VPN di Brazil, manakala Afrika diabaikan oleh AirVPN sama sekali.

Streaming & Torrenting

VPN yang hebat untuk torrenting tetapi tidak streaming

Walaupun sudah tentu cukup pantas untuk streaming penuh penampan Penuh HD, AirVPN tidak berfungsi dengan baik Netflix atau BBC iPlayer.

Kerana tidak ada pelayan AirVPN yang dioptimumkan untuk mengakses laman streaming, ia adalah kes percubaan dan kesilapan, dan kami tidak dapat menonton Netflix melalui pelayan Amerika Syarikat selama beberapa bulan sekarang.

Ini adalah kisah yang sama dengan BBC iPlayer, yang tidak dapat diakses melalui pelayan berasaskan UK AirVPN sejak kita boleh ingat. Sekiranya mengakses perkhidmatan ini adalah penting kepada anda, lihat VPN atas kami untuk BBC iPlayer di sini.

Menghairankan, memandangkan kesukaran yang kita telah mengakses BBC iPlayer atau Netflix, AirVPN adalah salah satu dari beberapa pembekal untuk bekerjasama dengan Disney + pada pelancarannya. Yang bagus untuk dilihat.

Syukurlah, di laman web AirVPN terdapat senarai 'laman web yang disekat' yang pengguna dapat menyemak untuk melihat apakah situasi dengan laman-laman streaming ini pernah berubah.

Torrenting

Walau bagaimanapun, AirVPN merupakan pilihan yang kukuh untuk aktiviti-aktiviti yang merosakkan tanpa nama dan P2P.

Kelajuan muat turun yang baik dan kelajuan muat naik yang mengagumkan, dasar pembalakan yang minimum dan alat privasi maju (termasuk suis bunuh VPN) menjadikannya sesuai untuk aktiviti P2P.

Penghancur maju juga akan menyukai bahawa AirVPN membolehkan port forwarding sehingga 20 pelabuhan secara serentak, untuk mempercepatkan pemindahan lebih lagi. Anda boleh melakukan ini di 'Kawasan Klien' di laman web AirVPN. Baca lebih lanjut mengenai penyambungan pelabuhan jarak jauh AirVPN di sini.

Menolak penapisan

Bekerja di China dengan beberapa konfigurasi manual

Pada masa ini, satu-satunya cara untuk menyambung ke AirVPN di China ialah dengan menggunakan protokol OpenVPN melalui SSL, yang menyulitkan cap jari OpenVPN anda supaya tidak dapat dikesan. Ini cukup mudah dilakukan pada desktop tetapi lebih rumit di mudah alih.

Jika anda ingin menyambung dari China pada peranti mudah alih menggunakan AirVPN, anda perlu memasang fail OpenVPN dan melakukan beberapa konfigurasi manual - terdapat panduan langkah demi langkah di laman web untuk membimbing anda melalui proses.

AirVPN harus bekerja di negara-negara penapisan tinggi lain, seperti Turki dan Iran, kerana pelbagai alat penggumpalan tambahan seperti terowong SSH / SSL dan akses ke Tor menerusi VPN.

Rangkaian pelayan terhadnya adalah berita buruk untuk kelajuan, walaupun, kerana itu bermakna anda mungkin mendapati diri anda harus menyambung ke pelayan AirVPN jauh dari lokasi fizikal anda.

Platform & Peranti

Serasi dengan semua platform utama & penghala

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

AirVPN menawarkan aplikasi VPN tersuai untuk:

 • Microsoft Windows
 • MacOS
 • Android
 • Linux

Terdapat juga panduan persediaan AirVPN untuk iOS, bagaimanapun, ia memerlukan pemasangan perisian OpenVPN pihak ketiga. Kami menasihati pengguna iOS untuk menggunakan VPN dengan apl tersuai untuk iPhone atau iPad sebaliknya.

AirVPN juga disokong pada router DD-WRT, pfSense, Tomato, dan AsusWRT, tetapi perlu dipasang dan dikonfigurasi secara manual. Ini bermakna AirVPN bukan pilihan yang sangat baik jika anda mahukan perkhidmatan VPN plug-and-play.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

AirVPN menawarkan apl VPN asli untuk Amazon Fire TV dan Fire TV Stick. Ia juga boleh digunakan dengan pelbagai konsol permainan dan peranti streaming lain sama ada dengan menyambungkannya ke penghala yang dikonfigurasi atau berkongsi sambungan VPN dari peranti lain yang menjalankan perisian.

Tidak ada panduan pemasangan atau panduan manual untuk mana-mana peranti ini, tetapi anda boleh mendapatkan banyak petunjuk dan petua berguna dalam forum dalam talian AirVPN.

Sambungan Penyemak Imbas

Malangnya, AirVPN tidak menawarkan sambungan penyemak imbas untuk Google Chrome atau Mozilla Firefox, yang tidak menghairankan memandangkan kurangnya apl asli untuk pelbagai peranti. Beberapa saingannya, seperti ExpressVPN, menawarkan sambungan VPN yang lengkap untuk semua pelayar popular.

Penyulitan & Keselamatan

Salah satu perkhidmatan VPN yang paling selamat yang telah kita lihat

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

Menyokong Pelabuhan TCP 443

VPN Kill Switch

Penyebaran Kebocoran WebRTC

Split Tunneling

TOR melalui VPN Server

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

AirVPN adalah pilihan yang hebat jika privasi tulen adalah keutamaan anda. Penyulitan adalah melalui cipher atas AES-256 dan perisian berjalan secara eksklusif pada OpenVPN, yang menawarkan keseimbangan keselamatan / prestasi terbaik.

Tukar suis VPN adalah ciri penting untuk melindungi anda dalam kes penurunan sambungan, dan AirVPN juga mengendalikan pelayan DNS sendiri, menjaga maklumat peribadi anda sulit.

Hasil ujian DNS dan IP kebocoran AirVPN di browser browser

Perlindungan AirVPN terhadap kebocoran DNS, IPv6 dan WebRTC juga terbukti 100% berkesan dalam ujian terkini kami.

Anda boleh menggunakan AirVPN untuk mengakses penyemak imbas Tor, memberikan anda lapisan penyulitan tambahan sekiranya anda memerlukannya. Aplikasi desktop juga menawarkan 'doublehop', satu ciri yang selalu menukarkan alamat IP anda untuk menghalang lokasi anda daripada dikesan.

Kemudahan penggunaan

Aplikasi berantakan dengan beberapa kelemahan kegunaan

Bagaimana untuk memasang & Sediakan AirVPN

 • Tangkapan skrin pilihan berbeza untuk aplikasi Windows AirVPN

  Memuat turun tidak semudah memetik butang - sebaliknya anda digalakkan "pilih rasa anda".

 • Tangkapan skrin wizard pemasangan AirVPN Windows

  Wizard pemasangan akan membimbing anda melalui cara menyiapkan perisian.

 • Tangkapan skrin perjanjian lesen AirVPN

  Anda perlu bersetuju dengan perjanjian lesen AirVPN sebelum pemasangan akan selesai.

 • Tangkapan skrin muat turun AirVPN Windows yang lengkap

  Sebaik sahaja perisian telah dipasang, cukup klik selesai dan mula menggunakan aplikasi AirVPN.

 • Tangkapan skrin utama skrin AirVPN pada aplikasinya Windows

  Skrin utama AirVPN memudahkan anda dengan lokasi anda, beberapa statistik asas dan butang hidup / mati.

 • Tangkapan skrin mengenai senarai negara yang tersedia di aplikasi Windows AirVPN

  Negara-negara diatur mengikut abjad dan memaparkan jumlah pelayan dan pengguna yang disambungkan.

 • Tangkapan skrin penuh senarai pelayan AirVPN dalam aplikasi Windows

  Skrin pemilihan pelayan AirVPN berantakan, dengan setiap pelayan (mengelirukan) dinamakan selepas bintang.

 • Tangkapan skrin tetapan pada aplikasi Windows AirVPN

  Terdapat banyak tetapan lanjutan untuk melihat, tetapi mereka sangat mudah untuk menavigasi.

Pelanggan VPN desktop AirVPN, yang digelar julukan 'Eddie', sudah lapuk, berantakan dan benar-benar mengelirukan. Pengguna VPN yang lebih bertenaga teknologi akan menyukai ciri-ciri canggih tetapi juga celik teknologi mungkin perjuangan.

Senarai tetapan AirVPN dipisahkan ke dalam tab, masing-masing dengan banyak pilihan yang berbeza. Di sinilah ia dapat mengelirukan pengguna VPN yang kurang berpengalaman, jadi kami suka bahawa ada pilihan untuk menetapkan semula semua tetapan ke lalai sekiranya berlaku.

Pemilihan pelayan VPN adalah cara yang lebih sukar daripada yang diperlukan - senarai itu panjang dan tidak ada ciri carian. Lebih teruk lagi, setiap pelayan VPN dinamakan selepas bintang, yang akan membuat frustrasi selepas beberapa ketika apabila semua yang anda mahu lakukan ialah memilih bandar dan berhubung.

Sokongan pengguna

24/7 sembang langsung menjadi sumber terhad

Sokongan e-mel melalui borang dalam talian

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

AirVPN mengatakan bahawa perkhidmatan pelanggannya tidak disumber luar untuk menyediakan "sokongan berkualiti tinggi", namun kekurangan sembang langsung dan balasan e-mel yang perlahan boleh mengecewakan apabila anda hanya mempunyai soalan mudah.

Kami suka pangkalan pengetahuan luas di laman web AirVPN walaupun, yang termasuk bahagian Lazim yang luas dibahagikan dengan topik. Terdapat juga pelbagai forum komuniti AirVPN yang meliputi setiap topik yang anda boleh fikirkan, jadi anda mungkin mendapati anda sebenarnya tidak perlu menghubungi pasukan sokongan dengan kerap.

Harga & Tawaran

Pelan terpanjang adalah nilai yang sangat baik untuk wang

Kupon AirVPN

Pelan Harga AirVPN

Setiap pelan harga AirVPN termasuk ciri-ciri yang sama tetapi mereka lebih murah secara bulanan dengan lebih lama langganan yang anda daftar untuk.

Bulan tunggal AirVPN adalah pilihan paling mahal pada $ 7.76, tetapi ini boleh dikurangkan sebanyak 53% pada pelan 2 tahun, iaitu hanya $ 3.65 sebulan. Anda juga boleh memilih pelan 12-bulan yang keluar pada $ 4.52, dengan penjimatan sebanyak 42%.

 1. Bulanan

  US $ 7.76 / mo

  Dibilkan $ 7.76 setiap bulan

 2. 6 bulan

  US $ 5.35 / mo

  Dibilkan $ 32.15 setiap 6 bulanSimpan 31%

 3. 12 bulan

  US $ 4.52 / mo

  Dibilkan $ 54.32 setiap 12 bulanDapatkan 45%

 4. 2 tahun

  US $ 3.65 / mo

  Dibilkan $ 87.58 setiap dua tahunSimpan 53%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 3 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

AirVPN menawarkan percubaan percuma, yang boleh diperolehi dengan menghantar mesej kepada pasukan sokongan dan menggunakan kod kupon yang mereka hantar kepada anda. Kami menerima kurang dari satu hari, tetapi orang telah melaporkan pada forum bahawa mereka ditinggalkan menunggu kod lebih dari 24 jam.

Terdapat juga jaminan wang balik, namun ini hanya sah selama tiga hari, yang kurang ajar berbanding dengan 30 hari yang ditawarkan oleh kebanyakan perkhidmatan VPN yang lain. Ini adalah 'tiada soalan yang ditanya', bersyukur, dan pengembalian dana biasanya kembali ke bank anda dalam masa dua hari bekerja.

AirVPN menerima pelbagai jenis kaedah pembayaran yang telah kita lihat dari mana-mana pembekal. Ini termasuk kebanyakan kad kredit utama, PayPal, dan pelbagai kriptografi. Banyak pilihan antarabangsa juga diterima, seperti Alipay dan Giropay.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan AirVPN?

Kami mencadangkan AirVPN, tetapi dengan satu amaran yang serius: AirVPN sama sekali bukan VPN untuk pemula.

Sebenarnya, ketika bercakap tentang VPN yang sebenarnya kami rekomendasikan, AirVPN mungkin yang paling menakutkan dan tidak ramah. Ia masih selamat dan menghasilkan kelajuan muat turun yang cepat, tetapi diberi amaran bahawa ia memerlukan sedikit masa untuk digunakan.

Alternatif kepada AirVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Ia adalah VPN tertinggi kami untuk alasan: ExpressVPN melakukan banyak perkara dengan baik, tetapi kemudahan penggunaan mungkin di atas senarai. ExpressVPN adalah sangat mudah sesiapa sahaja yang boleh menggunakannya - dan mendapat prestasi yang baik ketika melakukannya juga. Baca ulasan ExpressVPN

Logo CyberGhost

CyberGhost

Sekiranya penstriman adalah penting kepada anda maka anda tidak boleh memuat turun AirVPN. CyberGhost adalah alternatif yang jauh lebih baik, terima kasih kepada akses yang tidak berkesudahan kepada Netflix, BBC iPlayer, dan banyak lagi. Baca ulasan CyberGhost

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me