Walaupun berada di sekitar sejak 2007, Ivacy tidak memegang reputasi penyedia VPN yang mantap. Pernah tertanya-tanya mengapa? Kemudian tidak lagi melihat kajian pakar Ivacy ini.

Apabila memilih VPN, kepercayaan adalah penting. Akibatnya, adakah anda bersedia untuk mempercayai penyedia VPN yang secara terang-terangan enggan memberitahu anda yang berada di belakang tirai?

Kami meletakkan Ivacy VPN di bawah mikroskop untuk mengetahui apa yang sebenarnya berlaku.

Ujian kami yang ketat membahas banyak soalan yang kami ada, seperti:

 • Adakah Ivacy VPN yang baik pada tahun 2020?
 • Yang benar-benar memilikinya?
 • Seberapa pantas VPN Ivacy?
 • Adakah ia berfungsi di China?
 • Adakah Ivacy menyahsekat US Netflix?

Tetapi itulah permulaan proses kami. Menjelang akhir tinjauan Ivann VPN kami, anda akan mengetahui semua tentang dasar pembalakan Ivacy, teknik enkripsinya, bidang kuasanya, dan banyak lagi.

Tapi sebelum itu, lihatlah elemen-elemen terbaik dan paling teruk Ivacy VPN.

Gambaran keseluruhan

Ivacy Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Kumpulkan log minimum
 2. Harga yang tiada tandingan mengenai pelan jangka panjang
 3. Secara konsisten menyekat US Netflix dan BBC iPlayer
 4. Kelajuan yang baik pada sambungan VPN setempat

Keburukan

 1. Jauh terlalu rahsia mengenai struktur pemilikan
 2. Amalan perniagaan yang menipu
 3. Tiada suis membunuh VPN atau terowong perpecahan untuk MacOS dan iOS
 4. Kejatuhan besar dalam sambungan antarabangsa

Ringkasan Kunci Ivacy

Kelajuan Muat Turun Teratas


Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

83Mbps
Tiada Log
Tidak
Singapura (Kolaborator Lima-Mata)
1,000+
48,000+
57
Ya
Tidak terhad
Ya
24/7 Live Chat
$ 1.67 / mo lebih dari 24 Bulan
Ivacy.com

Ujian kami telah menemui Ivacy untuk menyembunyikan kecacatannya dari pandangan, walaupun terdapat prestasi yang mantap ketika datang ke streaming dan melewati penapisan.

Ingin mengetahui lebih lanjut? Bacalah untuk kajian penuh Ivacy yang menyeluruh - bermula dengan penyiasatan mendalam ke struktur pemilikan Ivacy.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa Ivacy??

"Tidak ada kewajiban etika untuk mendedahkan siapa orang di belakang Ivacy."
- Frank, Pengurus Perhubungan Awam Ivacy

Berpusat di Singapura di bawah syarikat induknya, PMG Private Limited, Ivacy amat mengelakkan struktur pemilikan dan operasinya.

Selepas menjalani beberapa penyelidikan ke dalam sejarah syarikat, kami telah menemui beberapa rahsia yang tidak menyenangkan - tangkap diri anda untuk yang satu ini.

Anda tidak akan pernah tahu, tetapi Ivacy sebenarnya dioperasikan oleh syarikat induk yang sama seperti PureVPN, sebuah organisasi Pakistan bernama Gaditek.

Gaditek diasaskan oleh keluarga Gadit, dengan Umair Gadit yang menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Gaditek dan pengasas bersama Uzair Gadit sebagai CEO PureVPN.

Diagram menunjukkan syarikat yang dimiliki oleh keluarga Gadit

Rajah yang memperincikan syarikat yang dimiliki dan dikendalikan oleh keluarga Gadit.

Selepas bertahun-tahun khabar angin dalam talian, Ivacy akhirnya mengakui ini, walaupun mendakwa hubungannya dengan PureVPN adalah "hanya kecil."

Tiada apa-apa yang mencurigakan mengenai perkara ini. Beberapa penyedia VPN yang tidak diskret dimiliki dan dikendalikan oleh syarikat induk yang sama.

Tetapi amalan perniagaan yang khas dan rindang Gaditek, di samping keengganannya untuk membincangkan struktur pemilikan secara terbuka, bermakna Ivacy adalah VPN untuk mengelakkan.

Pertama, Ivacy tidak menamakan pasukan pengurusannya di mana saja. Ivacy juga enggan mendedahkan ini apabila kami membincangkannya.

Pada satu ketika, laman web Ivacy telah menamakan CEOnya sebagai 'Mr. Saad ', tetapi ini telah digosok. Jurucakap juga membiarkan slip pada 2018 bahawa nama CEOnya ialah 'Saad Khan'.

Malah, kami percaya CEO Ivacy menjadi Muhammad Saad Khan. Tetapi anda tidak akan pernah tahu ini, kerana dia tidak menyebutkan hubungannya dengan Ivacy di mana sahaja.

Beliau secara rasmi menyatakan kedudukannya sebagai 'Pengurus Pemasaran Produk Kanan di Cloudways', yang merupakan platform hosting awan milik Gaditek.

Tangkapan skrin menunjukkan sambungan Saad Khan ke Gaditek

Tangkapan skrin menunjukkan CEO Ivacy Gabungan Saad Khan dengan syarikat milik Gaditek yang lain.

Walau bagaimanapun, akaun Quora beliau telah disenaraikan sebagai 'Strategi Pemasaran Pertumbuhan di PureVPN'.

Seperti pemanggil sejuk yang tidak dapat dipuaskan, dia juga boleh dijawab dengan menjawab tweet berkaitan VPN dengan cadangan PureVPN, tanpa mendedahkan bahawa dia memegang kepentingan utama dalam perniagaan induknya dan syarikat induknya.

Akibatnya, dan walaupun cubaan Ivacy untuk menjauhkan diri daripada PureVPN, terdapat hubungan yang pasti antara kedua-duanya. Begitu juga, sukar untuk tidak melihat Ivacy sebagai resume mudah PureVPN.

Di samping kerahsiaan, Gaditek terlibat dalam amalan perniagaan yang sangat tidak menyenangkan.

Gaditek memiliki dan menjalankan empat tapak semakan VPN, yang digunakan untuk mempamerkan produk VPN buatannya dalam kedudukan teratas tanpa pernah mendedahkan pemilikannya yang sebenarnya.

Gaditek juga sering terlibat dalam 'astroturfing' - di mana ia mencipta akaun media sosial palsu untuk mempromosikan produk VPNnya di bawah nama orang yang sebenar.

Secara berasingan, Pengurus PR Digital dan Perkongsian di Ivacy telah ditangkap menawarkan pengulas VPN langganan seumur hidup untuk Ivacy sebagai pertukaran untuk ulasan yang lebih baik pada laman ulasannya.

Ini sama sekali tidak boleh dimaafkan.

Adakah anda ingin meletakkan data paling sensitif anda di tangan syarikat yang enggan memberitahu anda siapa? Dan strategi pemasarannya adalah untuk menipu pelanggan memikirkan produknya lebih baik daripada itu?

Sama sekali tidak. Untuk sebab ini sahaja, kami mencadangkan anda berfikir dua kali mengenai Ivacy.

Dasar Pembalakan

Ivacy beroperasi di bawah dasar pembalakan log minimum - tidak mengumpulkan maklumat yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda dari aktiviti dalam talian anda.

Ini bermakna Ivacy tidak mengumpulkan log sambungan anda, log tempoh, alamat IP, cap waktu sambungan, atau sebarang pertanyaan DNS yang dihasilkan oleh penghujung anda.

Inilah maklumat yang dipaparkan dalam dasar privasi Ivacy:

Tangkapan skrin dasar privasi log Ivacy

Petikan Dasar Privasi Ivacy.

Satu-satunya maklumat yang dikumpulkan Ivacy adalah negara sumber anda, yang diklaimnya adalah untuk memastikan "fungsi perisian lancar."

Ivacy tidak mendedahkan bagaimana ia menentukan negara mana yang anda sambungkan, dan tidak dapat memberitahu kami apabila kami menghubunginya.

Dasar log ini sangat penting bagi Ivacy, kerana pangkalannya di Singapura.

Singapura adalah popular tetapi lokasi yang buruk untuk mendayakan VPN. Ini kerana Singapura mempunyai rekod yang terbukti berkolaborasi dengan rangkaian pengawasan Lima Mata dan menyampaikan maklumat sensitif.

Begitu banyak, sebenarnya, Singapura secara kerap dinamakan 'mata keenam' kerana kerjasama yang berterusan dengan perikatan intelijen.

Fakta ini akan menjadi lebih membimbangkan jika kita mempunyai sebarang keraguan tentang dasar pembalakan Ivacy. Kami percaya bahawa log minimum yang dikutip tidak akan digunakan untuk sesiapa pun, malah kerajaan atau pasukan polis.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Kelajuan yang baik pada pelayan setempat, tetapi berenang besar pada sambungan antarabangsa

Ivacy menyampaikan muat turun yang pantas dan muat naik.

Dari pangkalan kami di London, kami menyaksikan penurunan kelajuan turun 13% dan kejatuhan muat naik 43% apabila disambungkan ke pelayan VPN London tempatan. Keputusan ini baik, tapi tentunya tidak hebat.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan Ivacy:

 1. Muat turunMbps

  95.45

 2. Muat naikMbps

  98.26

 3. Kajian IvacyPingCik

  7

Apabila disambungkan dengan Ivacy:

 1. Muat turunMbps

  83.31

 2. Muat naikMbps

  55.63

 3. Kajian IvacyPingCik

  16

Ivacy lebih teruk berbanding sambungan yang jauh, dengan penurunan laju muat turun yang ketara sebanyak 42% apabila disambungkan ke pelayan VPN Timur Pantai AS.

Bergantung kepada kelajuan internet anda, kejatuhan ini boleh menjadikan US Netflix streaming tugas.

Dengan menggunakan sambungan fiber optik 100Mbps, anda boleh melihat keputusan ujian kelajuan kami yang menghubungkan dari UK ke pelbagai pelayan Ivacy di bawah:

USA: 55Mbps (muat turun) & 14Mbps (muat naik)
Jerman: 82Mbps (muat turun) & 48Mbps (muat naik)
Singapura: 47Mbps (muat turun) & 13Mbps (muat naik)
Australia: 15Mbps (muat turun) & 7Mbps (muat naik)

Latihan tetap agak rendah pada sambungan lokal kami, menjadikan Ivacy sebagai pilihan terbaik bagi para pemain. Tetapi terdapat pilihan VPN yang lebih baik di luar sana untuk permainan.

Jika anda ingin membaca lebih lanjut mengenai cara kami menguji kelajuan VPN, lihat halaman kami mengenai cara kami menyemak VPN.

Lokasi Pelayan

25% sebenarnya pelayan maya

Globe dengan bendera biru57CountriesImej landskap bandar80 + BandarayaImej penanda merah jambu48,000 + Alamat IP

Ivacy mempunyai peruntukan pelayan yang baik, mengekalkan rangkaian pelayan bersaiz pertengahan dengan 57 negara untuk dipilih.

Liputan adalah yang terbaik di Eropah dan Amerika Utara tetapi pengembangan rangkaian baru-baru ini telah menyaksikan Ivacy memperkenalkan pelayan VPN di negara-negara yang lebih kurang diwakili oleh tradisi, termasuk Kosta Rika, Ghana, Kenya, dan Panama.

Penyebaran keseluruhan negara adalah biasa-biasa saja, jadi, kami sangat mengesyorkan menyemak senarai pelayan untuk memastikan lokasi yang anda inginkan berada di sana.

Jumlah pelayan nombor Ivacy lebih menyenangkan, dengan lebih dari 1,000 penyebaran di seluruh dunia.

Tetapi peringatkan - ini tidak begitu mengagumkan seperti yang pertama kali dilihat. Yang mengejutkan 25% bukan pelayan fizikal. Ivacy mengendalikan rangkaian pelayan maya yang besar, yang menggunakan teknik penutupan untuk menyembunyikan lokasi mereka untuk mencari WHOIS.

Sebagai contoh, pelayan 'Luxembourg' Ivacy sebenarnya terletak di Atlanta, AS, dan pelayan 'Turki'nya terletak di New York.

Di samping itu, anda boleh menggunakan OpenVPN, protokol pilihan kami, dalam hanya 17 daripada 57 negara tersebut.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai mengapa kami menyokong OpenVPN dan kelemahan protokol VPN yang lain dalam panduan penyulitan VPN kami.

Streaming & Torrenting

Pelayan berdedikasi bagus untuk Netflix & mengerikan

Ivacy adalah pilihan VPN yang baik untuk pengait, berjaya membuka kunci kebanyakan perkhidmatan penstriman utama.

Ivacy secara kerap menyekat AS Netflix dan BBC iPlayer dalam ujian kami, yang amat mengagumkan yang diberikan kesulitan terkenal iPlayer.

Kedua-dua Netflix dan BBC iPlayer boleh diakses melalui pelayan streaming khusus Ivacy. Pelayan-pelawat ini jelas dilabel dan mudah dijumpai, yang mengatasi kekecewaan kita dengan beberapa pembekal VPN yang lain.

Prestasi kelajuan biasa Ivacy bermakna anda mungkin mempunyai masalah buffer jika anda menyambung jauh dari jauh.

Kami juga berharap Ivacy dapat menyahsekat Disney +, yang terbukti tidak dapat dicapai dalam ujian kami.

Jika aliran adalah kebimbangan utama anda, periksa cadangan kami untuk VPN terbaik untuk penstriman. VPN ini menggabungkan unblocking konsisten semua perkhidmatan penstriman utama dengan kelajuan VPN terpantas.

Torrenting

Ivacy adalah pilihan VPN yang hebat untuk torrenters - menyediakan pelayan berdedikasi hanya untuk trafik P2P.

Pelayan ini agak tidak dapat ditemui, tetapi boleh didapati di bahagian 'Muat Turun Selamat' aplikasinya. Kami harap ini lebih jelas dijelaskan dalam antara muka ini.

Dengan memiliki pelayan semata-mata untuk aktiviti P2P, ini berfungsi untuk mengurangkan risiko kesesakan dan kesesakan kelajuan, secara besar-besaran pada waktu puncak.

Penggunaan Ivacy sebagai VPN yang mengerikan dibuat sangat menarik disebabkan oleh dasar pembalakan yang cemerlang, memastikan aktiviti torrenting anda tetap tanpa nama.

Ini tidak pasti untuk disiarkan hanya untuk torrenters pada Windows dan Android, bagaimanapun, kerana aplikasi Ivacy pada kedua-dua platform termasuk suis membunuh internet. Tetapi Pengguna Mac dan iOS harus mengelak daripada menggunakan Ivacy untuk mengkritik.

Oleh kerana suis membunuh tidak disokong pada mana-mana platform Apple, alamat IP sebenar anda berisiko diturunkan jika sambungan VPN anda jatuh ketika meretas dari peranti Apple.

Menolak penapisan

Aplikasi buatan sendiri berfungsi dengan baik di China

Ivacy mempunyai aplikasi yang dipesan hanya untuk kegunaan di China, yang dipanggil Ivacy Prime. Ini terikat dengan langganan Ivacy biasa anda, jadi anda tidak perlu membayar untuk dua aplikasi berasingan.

Ivacy Prime adalah hanya terdapat pada Windows dan Android.

Secara berunsur frustrasi, tidak ada dokumentasi yang berkaitan dengan Ivacy Prime di laman web Ivacy, walaupun terdapat perbezaan yang besar antara aplikasi itu dengan aplikasi Ivacy.

Pertama, aplikasi Ivacy Prime tidak menawarkan suis pembunuh internet. Ini bermakna jika sambungan anda jatuh untuk apa-apa sebab, alamat IP sebenar anda berisiko diturunkan.

Terowong perpecahan juga tidak disokong, yang kurang kritikal terhadap ciri, tetapi masih peninggalan yang ketara.

Ivacy Prime juga hanya menyokong protokol OpenVPN, yang merupakan kemenangan besar di mata kami. OpenVPN adalah sumber terbuka dan telah terbukti menjadi keseimbangan terbaik antara prestasi dan privasi.

Palet mod juga telah dilucutkan dalam aplikasi Ivacy Prime - yang menawarkan 'Smart Connect', 'Streaming', dan 'Situs Sosial'.

Imej yang menunjukkan laman sosial yang boleh disekat di China dengan Ivacy VPN

Bahagian 'Tapak Sosial' adalah penambahan aplikasi Perdana yang paling bermakna. Ini membolehkan anda mengakses tapak popular seperti Facebook, Spotify, dan YouTube yang telah disekat oleh 'Great Firewall of China'.

Perkhidmatan biasa perkhidmatan penstriman, seperti Netflix dan Amazon Prime Video, mempunyai pelayan khusus mereka sendiri. Terdapat tambahan TV YouTube yang ketara, tetapi BBC iPlayer tidak hadir dengan mengecewakan.

Platform & Peranti

Aplikasi asli untuk semua platform utama

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

Ivacy merangkumi suspek biasa dengan aplikasi VPN asalnya. Ini termasuk:

 • Microsoft Windows
 • MacOS Apple
 • Android
 • iOS
 • Linux

Secara amnya, Ivacy membenarkan sehingga lima sambungan serentak setiap akaun. Ini menjadikan Ivacy pilihan yang baik jika anda ingin melindungi semua peranti keluarga anda bersama-sama dengan anda sendiri.

Walau bagaimanapun, pengguna Apple diberi amaran - kedua-dua suis bunuh dan ciri terowong split tidak tersedia pada iOS dan MacOS.

Ini adalah masalah besar jika anda merancang untuk menggunakan Ivacy VPN pada salah satu daripada platform ini, seolah-olah sambungan anda jatuh alamat IP sebenar anda adalah berisiko untuk diturunkan.

Nasib baik, kami telah mendapat anda dilindungi. Lihat larian VPN terbaik kami untuk pengguna Apple.

Sekiranya anda mengalami sebarang masalah dengan memuat turun, Ivacy memberikan panduan berguna tentang cara memasang Ivacy VPN pada setiap platform yang disokongnya.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

Ivacy menumpuk di atas beratnya apabila mendapat sokongan peranti streaming.

Ivacy mempunyai aplikasi khusus untuk kedua-dua Amazon Fire TV dan Android TV. Ini bermakna anda tidak perlu bermain-main dengan konfigurasi manual, tetapi hanya boleh memuat turun aplikasi dan mula streaming.

Tiada pembekal VPN mempunyai aplikasi asli untuk mana-mana konsol permainan utama, jadi tidak hairanlah jika Ivacy tidak mendapat sokongan di sini.

Anda masih boleh menjalankan Ivacy pada peranti seperti PS4 dan Xbox anda. Untuk melakukan ini, anda perlu memasang Ivacy pada tahap penghala, yang membolehkan anda menyelimutkan semua peranti di rangkaian anda dengan keselamatan VPN.

Sambungan Penyemak Imbas

Logo ChromeChromeLogo FirefoxFirefox

Ivacy mempunyai sambungan penyemak imbas VPN untuk Google Chrome dan Mozilla Firefox.

Bagaimanapun, seperti kebanyakan sambungan penyemak imbas VPN yang lain, mereka hanya berfungsi sebagai proksi internet.

Ini adalah baik jika anda mahu menggunakan Ivacy hanya untuk menyahsekat Netflix atau BBC iPlayer, tetapi jika anda serius tentang ketidaksamaan dalam talian anda, kami cadangkan untuk mengelakkan pelanjutan penyemak imbas dan menggunakan aplikasi penuh.

Jika anda tidak pasti tentang apa yang membuat VPN lebih dipercayai dan selamat daripada proksi, lihat panduan 'VPN vs Proksi' kami.

Penyulitan & Keselamatan

Penyulitan VPN yang mantap dengan jumlah negara OpenVPN yang tidak menentu

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

Penyebaran Kebocoran WebRTC

Split Tunneling

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

Ivacy adalah pilihan VPN yang mantap apabila ia berkaitan dengan penyulitan dan keselamatan.

Disappointingly, OpenVPN (protokol VPN pilihan kita), boleh didapati di pelayan di hanya 17 negara dan perlu didayakan dalam menu tetapan. Jika tidak, Ivacy akan lalai ke IKEv2.

Apabila menggunakan Ivacy VPN, semua data anda disulitkan melalui cipher AES-256 yang tidak dapat dihindari. AES-256 ditawarkan oleh kebanyakan penyedia VPN utama, iaitu standard emas untuk protokol penyulitan dalam talian.

Di samping itu, Ivacy menyediakan perlindungan kebocoran suis VPN, DNS, dan IPv6 - yang semuanya berfungsi untuk menghalang alamat IP sebenar anda daripada didedahkan dalam kes penurunan sambungan yang tidak dijangka.

Ujian kami mendapati Ivacy dilindungi sepenuhnya daripada sebarang kebocoran DNS atau IP. Ivacy boleh dipercayai untuk berjaya menyembunyikan alamat IP sebenar anda.

Tetapi peringatkan - suis membunuh internet adalah hanya terdapat pada Windows dan Android. Ini bermakna pengguna iOS dan Mac terlepas pada suis pembunuh, yang merupakan kelemahan besar.

Kemasukan terowong perpecahan adalah ciri selamat datang. Ini membolehkan anda melindungi lalu lintas web anda sambil mengekalkan keserasian dengan peranti pada rangkaian anda, seperti pencetak atau peranti penstriman anda.

Tetapi sekali lagi, terowong perpecahan adalah hanya terdapat pada Windows dan Android. Kami mengharapkan Ivacy memberikan pengguna Apple sebagai cintanya sebagai sebahagian daripada pangkalan penggunanya.

Kemudahan penggunaan

Mudah untuk ditubuhkan, tetapi clunky untuk mengkonfigurasi

Bagaimana untuk memasang & Sediakan Ivacy

 • Tangkapan skrin pada bahagian muat turun Ivacy pada Windows

  Anda boleh menemui semua muat turun untuk pelbagai peranti di bahagian sokongan laman web Ivacy.

 • Tangkapan wizard pemasangan Ivacy

  Wizard pemasangan akan memberi anda idea yang baik tentang berapa lama proses akan diambil.

 • Tangkapan skrin Skrin Masuk Ivacy App

  Sebaik sahaja perisian dipasang, semua yang perlu dilakukan adalah log masuk ke aplikasi dan anda sudah bersedia untuk pergi.

 • Tangkapan skrin 'Pintu Sambung' ciri aplikasi Ivacy VPN

  Pilihan sambungan pintar adalah cara paling cepat dan paling optimum untuk disambungkan.

 • Tangkapan skrin yang menggambarkan tab lokasi aplikasi Ivacy

  Untuk menyambung ke negara yang anda inginkan, cuma klik pada tab 'Membuka kunci' di sebelah kiri aplikasi Ivacy.

 • Tangkapan skrin tetapan tetapan VPN yang betul, yang menunjukkan OpenVPN dan suis bunuh diaktifkan

  Pastikan sama ada TCP atau UDP didayakan dalam menu tetapan, serta 'internet kill-switch'.

Memasang Ivacy adalah sangat mudah, walaupun untuk pemula VPN.

Singkatnya, anda hanya perlu pergi ke halaman muat turun laman web Ivacy dan klik 'Bermula' untuk platform pilihan anda, kemudian ikut langkah di skrin.

Setelah dipasang, aplikasi Ivacy baik-baik saja tetapi sudah tentu tidak hebat.

Bahagian-bahagian aplikasi yang berlainan adalah dilabel dengan samar-samar dan sukar untuk menentukan tujuan tertentu setiap pilihan.

Untuk membuat ini lebih teruk, butang 'info lebih', yang mungkin menerangkan peranan setiap bahagian, tidak berfungsi.

Tetapi jangan risau, kami telah mendapat perlindungan.

 • 'Smart Connect' hanya menghubungkan anda ke pelayan VPN terdekat Ivacy anda
 • 'Muat Turun Selamat' adalah untuk torrenting dan lalu lintas P2P
 • 'Streaming' adalah untuk membuka kunci perkhidmatan streaming geo-terhad
 • 'Membuka kunci' adalah untuk menyambung ke pelayan VPN di negara yang anda pilih

Mengkonfigurasi beberapa pilihan keselamatan Ivacy juga boleh menjadi tugas. Benci, suis membunuh disembunyikan di belakang menu lungsur pada tab 'Sambungan' tetapan. Perlindungan kebocoran IP dan DNS juga off secara lalai.

Sesetengah tetapan juga disembunyikan oleh jargon teknikal. Ia berguna jika pilihan protokol VPN UDP dan TCP dijelaskan sebagai pilihan OpenVPN, sebagai contoh.

Sambungan Penyemak Imbas

Tangkapan skrin dari Extension Ivacy Chrome

Memuat turun pelanjutan penyemak imbas Ivacy untuk Google Chrome dan Mozilla Firefox adalah mudah.

Untuk melakukan ini, ketik ke laman web Ivacy dan klik 'Bermula' untuk pelayar pilihan anda.

Sama seperti aplikasi sepenuhnya, sambungan penyemak imbas Ivacy dibahagikan kepada beberapa bahagian.

Pelayan berdedikasi untuk penstriman boleh didapati di tab 'Maksud', serta 'Sambung Pantas' kepada pelayan VPN setempat, dan senarai lokasi di seluruh dunia untuk disambungkan ke.

Sokongan pengguna

Sembang live lackluster disokong oleh sumber dalam talian yang komprehensif

24/7 sokongan sembang langsung

24/7 Sokongan e-mel

Ya
Ya

Walaupun sentiasa ada, sokongan pelanggan Ivacy tidak semudah yang kami mahukan.

Ciri-ciri live chat Ivacy 24/7 sangat bagus jika anda tergesa-gesa, tetapi jatuh rata sepanjang masa.

Kami mendapati ia berfungsi sebagai saluran kepada sumber dalam talian, kerana hampir semua pertanyaan kami dijawab dengan pautan.

Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya sesuatu yang buruk, kerana Ivacy tidak mempunyai asas pengetahuan yang baik yang harus menjawab kebanyakan soalan.

Bahagian sokongan di laman web adalah di mana anda akan menemui Soalan Lazim, nasihat troubleshooting, dan panduan persediaan manual untuk banyak peranti.

Dengan soalan yang lebih teknikal, kami diarahkan kepada pasukan sokongan e-mel Ivacy. Mengecewakan, mereka bukanlah penyokong paling cepat dan sering tidak dapat menjawab soalan kami dengan secukupnya.

Lebih mengecewakan lagi, pasukan sokongan pelanggan Ivacy secara terang-terangan enggan menjawab beberapa soalan yang kami bawa.

Sebagai contoh, Ivacy enggan memberitahu kami bagaimana ia menentukan negara sumber penggunanya, dan mengabaikan semua korespondensi mengenai struktur pemilikan syarikat.

Harga & Tawaran

Nilai hebat untuk wang pada rancangan lama

Pelan Harga Ivacy

Sekiranya anda menggunakan Ivacy sebagai penyedia VPN anda, ia patut melakukan pelan jangka panjang.

Sekiranya anda membayar bulan demi bulan, Ivacy adalah pilihan VPN yang agak mahal pada $ 9.95 setiap bulan.

Tetapi jika anda mampu membayar $ 60 pendahuluan untuk pelan lima tahun, harga bulanan untuk Ivacy turun sebanyak 90% kepada hanya 99 ¢.

Ini adalah salah satu harga terendah yang kita lihat untuk langganan VPN. Jadi jika nilai untuk wang adalah keutamaan mutlak anda, Ivacy adalah pilihan yang luar biasa.

 1. Bulanan

  US $ 9.95 / mo

  Dibilkan $ 9.95 setiap bulan

 2. 12 bulan

  US $ 3.33 / mo

  Dibayar $ 40 setiap tahunSimpan 66%

 3. 5 tahun

  US $ 0.99 / mo

  Dibilkan $ 60 setiap 5 tahunSimpan 90%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 30 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Bitcoin

AliPay

UnionPay

Ya
Ya
Ya
Ya
Ya

Ivacy tidak menyediakan percubaan percuma, tetapi mempunyai jaminan wang kembali 30 hari. Jaminan ini benar-benar tiada soalan yang ditanya dan tidak tertakluk kepada sebarang larangan atau penggunaan topi data.

Kami mendapati meminta bayaran balik menerusi sembang langsung Ivacy 24/7 yang pantas dan tidak menyakitkan.

Walau bagaimanapun, jaminan 30 hari ini adalah tidak terdapat pada pelan bulanan. Membayar pelanggan bulanan boleh meminta bayaran balik dalam masa hanya tujuh hari. Malah lebih banyak alasan untuk memilih langganan yang lebih panjang.

Berita buruk juga jika anda pengguna kripto, kerana bayaran yang dibuat melalui Bitcoin dan BitPay tidak layak untuk pengembalian dana.

Sekiranya membelanjakan wang pendahuluan terlalu banyak untuk ditelan, kenapa tidak memeriksa ringkasan kami tentang percubaan VPN yang benar-benar percuma.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan Ivacy?

Ringkasnya, anda harus mengelak daripada menggunakan Ivacy kerana struktur pemilikannya yang tersembunyi dan kaedah perniagaannya yang samar.

Ini memalukan, memandangkan secara konsisten Ivacy menyekat perkhidmatan penstriman utama, betapa terpuji dasar privasinya, dan teknik keselamatan yang teguh digunakan.

Tetapi adakah anda akan mendepositkan wang anda dengan bank yang menutup shutter ketika anda bertanya tentang manajernya? Beli kereta daripada peniaga yang enggan memberikan anda sejarah kenderaan? Beli telefon dari sebuah syarikat yang secara diam-diam mengendalikan laman tinjauan palsu?

Sudah tentu tidak. Selagi Ivacy sengaja memilih untuk tinggal di bayang-bayang, ia tidak sepatutnya wang anda.

Alternatif kepada Ivacy

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Adakah kerahsiaan hati Ivacy membuat anda merindukan penyedia VPN yang sebenarnya anda boleh percaya? Tidak jumpa lagi ExpressVPN. ExpressVPN adalah pembekal VPN yang paling boleh dipercayai di sekitar, dengan dasar tidak lognya disahkan melalui serangan server dan audit keselamatan bebas. Baca ulasan ExpressVPN

Logo PrivateVPN

PrivateVPN

Kurangnya tempoh percubaan percuma Ivacy adalah memalukan, tetapi PrivateVPN mengambil kekurangan di sini. PrivateVPN mempunyai soalan yang luar biasa tanpa soalan 7 hari percubaan percuma. Begitu hebat, sebenarnya, anda tidak perlu menambah sebarang maklumat pembayaran semasa mendaftar. Anda juga mendapat akses kepada salah satu penyedia VPN terbaik di sekeliling - dengan kelajuan cepat menyala, pembasmian biasa dari Netflix AS, dan dasar sifar ketat yang ketat. Baca kajian PrivateVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me