IVPN membentangkan sendiri cara kita mahu melihat perkhidmatan VPN hadir sendiri: privasi pertama.


Ia mendakwa bahawa ini adalah untuk memastikan anda selamat dan tanpa nama dengan perkhidmatan VPN 'tiada log, tiada kebocoran'.

Berita baik? Ujian kami mendapati bahawa IVPN hanya itu. Ia adalah perkhidmatan yang boleh dipercayai dan terjamin dengan dasar pembalakan yang sangat kuat.

Tetapi kami tidak berhenti di sana - kami mempunyai soalan lain mengenai IVPN. Soalan-soalan seperti:

 • Di mana adalah berasaskan IVPN?
 • Bagaimana anda menggunakan IVPN?
 • Adakah IVPN bekerja di China?

Plus beban lebih banyak lagi. Kami juga mendapati bahawa, sementara IVPN adalah pilihan yang kuat untuk keselamatan, ia jauh dari sempurna.

Gambaran keseluruhan

Kelebihan IVPN & Keburukan

Kebaikan

 1. Dasar no-log telus
 2. Banyak ciri keselamatan tambahan
 3. Muat turun muat turun tempatan sehingga 59Mbps
 4. Pada masa ini membuka kunci Netflix AS
 5. Aplikasi yang mudah digunakan untuk kebanyakan peranti
 6. Sembang langsung berguna & sumber yang hebat

Keburukan

 1. Kelajuan muat turun antarabangsa perlahan
 2. Senarai pelayan kecil & IP individu
 3. Miskin untuk perkhidmatan penstriman lain
 4. Tiada sambungan penyemak imbas

Ringkasan Kunci IVPN

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

59Mbps
Tiada Log
Tidak
Gibraltar (Ahli EU)
76
225+
29
Ya
Terhad
Tidak boleh dipercayai
Live Chat
$ 8.33 / mo lebih dari 12 bulan
IVPN.net

Baca terus untuk mengetahui mengapa masih ada kerja yang perlu dilakukan dalam kajian IVPN kami. Mari kita mulakan dengan mengenali syarikat di belakang VPN, dan sama ada atau tidak ia harus dipercayai.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa IVPN?

Maklumat mengenai struktur IVPN dari laman web rasminya

IVPN adalah operasi yang agak kecil tetapi telus, diperbadankan di Gibraltar.

Gibraltar secara teknikalnya adalah 'Wilayah Luar Negeri British', tetapi pada hakikatnya tidak dibawah UK - namun, ia adalah anggota Kesatuan Eropah.

Walaupun IVPN boleh diperbadankan di lorong 5 Setiausaha, Gibraltar, GX11 1AA, Gibraltar, itu sebenarnya bukan di mana pasukannya bekerja dari.

Laman web IVPN mengatakan bahawa pasukannya terdiri daripada 13 individu yang 'diedarkan di seluruh dunia' - Ketua Pegawai Eksekutif dan pemilik tunggal Nick Pestell, sebagai contoh, berpangkalan di UK.

IVPN juga mempunyai syarikat pengendalian: Privatus Limited. Tidak ada syarikat induk atau induk, walaupun - Privatus Limited hanya nampaknya nama di mana IVPN diperbadankan.

Dasar Pembalakan

Kami berasa yakin dengan mengatakan itu IVPN adalah tiada log VPN.

Anda boleh membaca keseluruhan dasar privasi IVPN di sini. Berikut adalah bit yang kami percaya menjadi yang paling penting.

IVPN tidak log:

 • Trafik
 • Permintaan DNS
 • Masa cap Sambungan atau tempoh sambungan
 • Bandwidth pengguna
 • Alamat IP
 • Apa-apa aktiviti akaun, kecuali jumlah sambungan serentak

Kami tidak boleh meminta lebih banyak daripada itu daripada VPN. Tidak ada apa-apa yang dikumpulkan sama sekali, dan pastinya apa-apa yang boleh menyebabkan pengguna dikenali secara peribadi.

IVPN menyatakan bahawa ia akan mematuhi pihak berkuasa jika diminta, tetapi walaupun pelayannya akan dirampas tidak akan ada apa-apa untuk dijumpai pada mereka. Ini berjalan jauh untuk mengurangkan bidang kuasa EUnya, dalam pandangan kami.

Integriti dasar pembalakan ini juga disahkan pada bulan Mac 2019 oleh firma pengauditan bebas.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Purata kelajuan muat turun, tetapi bagus untuk muat naik

IVPN duduk di tengah-tengah pek untuk kelajuan, mengikuti ujian pertama kami.

Sekiranya anda tidak cuba untuk menyambung ke mana-mana sahaja yang jauh, maka IVPN tidak akan memberi impak kepada kelajuan internet anda terlalu teruk, tetapi ia jauh dari yang terpantas yang kita lihat.

Kita harus menyerlahkan kelajuan upload yang sangat baik IVPN, walaupun, yang mana kita mencatatkan lebih kuat daripada kelajuan muat turunnya.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan IVPN:

 1. Muat turunMbps

  93.45

 2. Muat naikMbps

  99.17

 3. Kajian IVPNPingCik

  5

Apabila disambungkan ke IVPN:

 1. Muat turunMbps

  59.61

 2. Muat naikMbps

  85.54

 3. Kajian IVPNPingCik

  11

Kelajuan muat turun tanpa IVPN: 93.45Mbps

Kelajuan muat turun dengan IVPN: 59.61Mbps

Rugi kelajuan muat turun kami apabila IVPN sedang berjalan: 36%

Terdapat VPN yang tidak dapat dinafikan lebih cepat daripada IVPN (Akses Internet Peribadi adalah salah satu yang terbaik, contohnya), tetapi itu tidak bermakna bahawa IVPN lambat.

Ia amat mengejutkan pada sambungan tempatan, tetapi IVPN meletakkan beberapa kelajuan yang baik yang menghubungkan ke luar negara juga.

Berikut adalah purata turun dan memuat naik kelajuan yang menghubungkan dari UK ke beberapa pelayan lain IVPN:

 • USA: 22Mbps (muat turun) & 46Mbps (muat naik)
 • Jerman: 47Mbps (muat turun) & 87Mbps (muat naik)
 • Singapura: 8Mbps (muat turun) & 21Mbps (muat naik)
 • Australia: 11Mbps (muat turun) & 20Mbps (muat naik)

Lokasi Pelayan

Kira pelayan kecil terletak di Hemisfera Utara

Globe dengan bendera biru29CountriesImej landskap bandar40CitiesImej penanda merah jambu225 + Alamat IP

Peta dunia yang menggambarkan semua pelayan VPN IVPN

Jika anda tinggal di Afrika, Amerika Selatan, atau sebahagian besar Australia atau Asia, IVPN adalah tidak baik untuk anda.

Itu kerana 40 lokasi pelayannya tertumpu di bahagian utara dunia, terutamanya di Eropah Barat dan Amerika Utara.

IVPN menawarkan hanya satu pelayan di Amerika Selatan (Brazil), satu pelayan di Australia (Sydney), dan tiga pelayan di Asia Timur (Jepun, Singapura, Hong Kong).

Jika anda tinggal di Amerika Syarikat, sebaliknya terdapat banyak pilihan, kerana IVPN mempunyai 12 lokasi pelayan VPN peringkat bandar, tersebar dari pantai ke pantai.

Walau bagaimanapun, walau bagaimanapun, bilangan pelayan individu yang tersebar melalui rangkaian sangat kecil sehingga turun naik dalam kelajuan pada lokasi yang lebih popular mungkin berlaku.

Ejen sokongan IVPN memaklumkan kepada kami bahawa terdapat antara tiga hingga lima alamat IP setiap pelayan - satu lagi nombor yang sangat rendah.

Streaming & Torrenting

Buka kunci Netflix AS, tetapi tidak banyak lagi

Mari turun ke bawah: IVPN bukan VPN yang sangat baik untuk streaming.

Dalam ujian kami, kami mendapati bahawa Pelayan AS (New York) bekerja untuk membuka kunci Netflix, tetapi itu sahaja.

Kami telah diuji dan telah tidak dapat mengakses Netflix di UK, Jerman, Jepun, dan pelayan AS lain.

US Netflix adalah perkhidmatan streaming paling popular di sekelilingnya, jadi sekurang-kurangnya IVPN mendapat sedikit yang paling penting, tetapi jika anda berminat untuk menonton apa-apa lagi maka anda perlu melihat VPN yang lain.

Kami mempunyai senarai yang mudah dan jujur ​​yang disatukan hanya untuk situasi seperti berikut: lima VPN utama kami untuk streaming.

Torrenting

IVPN adalah lebih baik untuk mengutuk berbanding dengan streaming - anda boleh mengundurkan diri secara bebas, dengan hanya satu pengecualian.

IVPN tidak tidak membenarkan aktiviti merosakkan atau P2P di pelayan AS.

Alasannya ialah bahawa IVPN mengatakan bahawa ia telah menerima banyak notis DMCA. Ia meminta para pengguna menahan diri daripada menyerang pelayan AS, termasuk sambungan doublehop yang menggunakan nod keluar AS.

Menolak penapisan

Penyelesaian yang berpotensi dalam negara penapisan tinggi

Walaupun tindakan keras China terhadap pembekal VPN, IVPN mungkin merupakan pilihan yang baik untuk digunakan di negara ini.

Sokongan pelanggan memberitahu kami bahawa banyak yang berjaya menggunakan alat Obfsproxy, yang menimbulkan lalu lintas VPN, menjadikannya kelihatan 'normal' pada penapis dan dengan itu membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat.

Laman web IVPN tidak disekat di China sama ada, iaitu bonus. Tidak ada jaminan bahawa IVPN akan berfungsi, walaupun, dan alat Obfsproxy tidak tersedia pada peranti Android atau iOS. Terdapat pembekal lain di luar sana yang menyediakan penyelesaian yang lebih dipercayai dan komprehensif - Astrill adalah salah satu kegemaran kami.

Kami tidak dapat mengesyorkan sepenuhnya menggunakan IVPN di negara-negara penapisan tinggi yang lain, seperti Iran, Turki dan Arab Saudi, kerana kurangnya liputan pelayan di kawasan tersebut, yang akan mengakibatkan prestasi yang buruk. Sebaliknya, cari pembekal yang menawarkan pelayan yang terletak di negara-negara ucapan bebas yang berdekatan.

Platform & Peranti

Bekerja dengan hampir apa sahaja, tetapi tiada pelanjutan penyemak imbas

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

IVPN menawarkan aplikasi khusus licin untuk Microsoft Windows, MacOS, Linux, iOS dan Android, yang bagus untuk pemula VPN. Batasan pembekal lima sambungan serentak bermakna anda boleh melindungi peranti keluarga anda dan juga anda sendiri.

Anda juga boleh memasang VPN pada beberapa router yang serasi, termasuk DD-WRT, pfSense dan Tomato, menggunakan panduan persediaan mesra pengguna.

Jika anda tidak selesa dengan unsur konfigurasi manual, anda juga boleh membeli router yang telah dikonfigurasikan melalui perkongsian IVPN dengan Flashrouters dan Vilfo.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

Jika anda mahu menggunakan IVPN dengan konsol permainan dan peranti penstriman anda, seperti Stick Fire TV Amazon atau Xbox, anda mempunyai beberapa pilihan.

Yang paling mudah adalah mengkonfigurasi penghala yang disokong secara manual atau membeli satu dengan perisian VPN yang telah dipasang, kerana ini akan melindungi semua peranti yang bersambung di rumah anda. Terdapat panduan persediaan penuh pada laman web IVPN.

Anda juga boleh mengonfigurasi beberapa peranti dengan perisian OpenVPN secara manual, tetapi pada masa ini hanya menawarkan panduan untuk Kodi dan Amazon Fire TV Stick.

Pilihan terakhir adalah untuk mengabaikan sambungan VPN dari peranti lain yang menjalankan perisian, seperti laptop, namun ini tidak dijamin berfungsi untuk semua peranti.

Sambungan Penyemak Imbas

Tidak seperti beberapa penyedia peringkat teratas kami, IVPN tidak menawarkan sebarang sambungan penyemak imbas.

Ini tidak akan menjejaskan majoriti orang, tetapi jika anda adalah pengguna pelayar berat yang mahukan pengalaman yang lebih ringan, anda harus mencari pembekal yang menawarkan sama ada VPN atau pelanjutan proksi untuk pelayar pilihan anda.

Kami mengesyorkan ExpressVPN sebagai VPN terbaik untuk sambungan penyemak imbas, jika itu sesuatu yang anda perlukan - ia mempunyai kedua-dua Google Chrome dan Mozilla Firefox.

Penyulitan & Keselamatan

Pilihan protokol yang baik & banyak ciri tambahan

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

WireGuard

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

Menyokong Pelabuhan TCP 443

VPN Kill Switch

Penyekat Iklan

VPN berganda

SOCKS

Split Tunneling

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

IVPN sangat baik untuk keselamatan, menawarkan penyulitan yang kuat dan banyak ciri keselamatan tambahan.

Terdapat pilihan empat protokol: OpenVPN, WireGuard, IPSec, dan IKEv2. Yang kedua memerlukan konfigurasi manual, tetapi anda tidak perlu repot-repot dengan itu - OpenVPN adalah protokol pilihan kami.

WireGuard adalah protokol baru yang masih dalam pembangunan, dan supaya IVPN "hanya mengesyorkan [s] menggunakannya untuk tujuan pengujian dan dalam keadaan di mana keselamatan tidak kritikal." Ia boleh digunakan dengan aplikasi MacOS, Android, iOS dan Windows IVPN.

Mana-mana protokol yang anda gunakan, IVPN yang menjalankan penyulitan adalah melalui cipher AES-256 yang tidak boleh dipecahkan.

Kami menyukai ciri 'firewall' IVPN (switch kill), alat wajib yang menghalang semua lalu lintas web anda sekiranya sambungan VPN terganggu dengan apa-apa sebab.

Serta pelayan DNS pihak pertama, yang menghalang alamat IP anda daripada didedahkan kepada pihak ketiga, IVPN juga memberikan perlindungan terhadap kebocoran DNS dan IPv6, serta penghalang iklan dan pelacak internet.

Ciri Multihop IVPN menawarkan lapisan keselamatan tambahan dengan mengalihkan sambungan anda melalui pelbagai pelayan di negara yang berbeza. Ini bermakna walaupun pelayan keluar harus dikompromi, aktiviti dalam talian anda tetap tersendiri.

Ia juga merupakan tambahan yang bagus bahawa aplikasi Android membolehkan terowong perpecahan, supaya anda boleh mengarahkan aplikasi sensitif privasi melalui VPN dan yang lain melalui sambungan internet umum anda, mengekalkan prestasi.

Kemudahan penggunaan

Mudah digunakan dengan banyak ciri canggih

Bagaimana untuk memasang & Sediakan IVPN

 • Butang muat turun IVPN pada kajian VPN IVPN kami

  Muat turun perisian yang berkaitan dari laman web.

 • Wizard persediaan IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Pergi melalui arahan dalam wizard persediaan.

 • Perjanjian lesen IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Setuju dengan perjanjian lesen dan klik 'pasang'.

 • IVPN selesai pemasangan dalam kajian VPN IVPN kami

  Lengkapkan persediaan dengan mengklik 'selesai'.

 • Log masuk IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Akhirnya, log masuk ke akaun anda menggunakan nama pengguna dalam e-mel pengesahan anda.

 • Skrin utama IVPN terputus dalam kajian VPN IVPN kami

  Ini adalah skrin utama aplikasi, termasuk butang 'sambung', lokasi pelayan dan killswitch.

 • Skrin utama IVPN yang disambungkan dalam kajian VPN IVPN kami

  Klik kalangan di tengah untuk menyambung. Ia akan nadi biru dan 'putuskan'.

 • Senarai pelayan IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Apabila terputus sambungan, klik lokasi pelayan untuk melihat senarai penuh pelayan.

 • Tetapan umum IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Klik pada simbol cog di sebelah kiri bawah untuk mengakses tetapan umum.

 • Tetapan sambungan IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Klik 'sambungan' di bahagian atas menu tetapan untuk bertukar-tukar antara UDP dan TCP dan pilih port pilihan anda.

 • Tukar suis IVPN dalam kajian VPN IVPN kami

  Klik 'firewall' di bahagian atas menu tetapan untuk memilih pilihan firewall anda (membunuh suis).

Ia mengambil masa beberapa minit untuk membeli VPN untuk menyambung dengan selamat ke salah satu pelayan IVPN, yang memerlukan usaha yang minimum dan pengetahuan teknikal yang sangat kecil untuk melakukannya.

Sekiranya anda terjebak memasang IVPN pada peranti tanpa apl asli, laman webnya menawarkan panduan langkah mudah untuk membantu anda.

Skrin utama IVPN yang tidak berantakan termasuk butang sambung besar dan lokasi pelayan pilihan anda di bawahnya.

Ia menjengkelkan bahawa anda perlu memutuskan setiap kali anda ingin menukar pelayan, tetapi ini tidak mungkin menjadi masalah untuk kebanyakan pengguna setiap hari. Kami suka bahawa suis membunuh ('Firewall') boleh diaktifkan pada skrin utama dengan gelangsar mudah.

Dalam menu tetapan, anda boleh memilih pilihan suis bunuh anda, togol antara UDP dan TCP, dan pilih port pilihan anda. Terdapat juga bahagian berguna untuk mengkonfigurasi parameter OpenVPN, sesuai untuk pengguna yang lebih berteknologi.

Aplikasi Android dan iOS sangat mesra pengguna dan kelihatan moden, dan kedua-duanya bersambung dengan cepat.

Sokongan pengguna

Sembang langsung berguna & sumber yang sangat baik

Sokongan sembang langsung

E-mel

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya
Ya

Satu-satunya cara IVPN dapat membuat sokongannya lebih baik jika chat langsung tersedia 24/7 - selain itu kami tidak mempunyai sebarang aduan.

Ejen-ejen sokongan IVPN bertindak balas segera dan gembira, sukarela maklumat berguna di mana mereka boleh - selagi perkhidmatan ini dalam talian apabila anda memerlukannya.

Walaupun sokongan itu tidak mempunyai jawapan, anda boleh mencari maklumat yang berguna dan dibentangkan dengan baik di pangkalan pengetahuan IVPN.

Harga & Tawaran

Kupon IVPN

Pelan Harga IVPN

IVPN baru-baru ini mengemas kini pelan harga, menjadikannya pilihan VPN yang lebih murah dan masuk akal.

IVPN kini membahagikan pilihan VPNnya kepada dua peringkat berbeza - Standard IVPN dan IVPN Pro.

Perbezaan harga bulanan $ 4 bermakna peringkat Standard tidak menyokong VPN berbilang hop atau penghantaran port. Ia juga hanya membenarkan hanya dua sambungan serentak.

Walau bagaimanapun, jika anda hanya mencelupkan kaki anda ke dalam dunia VPN, harga bulanan hanya $ 6 sebulan untuk tier standard adalah pilihan yang hebat.

Ia juga menggalakkan untuk melihat bahawa IVPN telah mengeras pengguna VPN yang dilindungi dengan ciri-ciri canggih yang terdapat di peringkat Pro, juga.

 1. Bulanan

  US $ 6 / mo

  Pelan Standard: Dibilkan $ 6.00 setiap bulan

 2. Bulanan

  US $ 10 / mo

  Rancangan Pro: Dibilkan $ 10.00 setiap bulan

 3. 12 bulan

  US $ 5 / mo

  Pelan Standard: Dibilkan $ 60.00 setiap 12 bulanDapatkan 17%

 4. 12 bulan

  US $ 8.33 / mo

  Rancangan Pro: Dibilkan $ 100.00 setiap 12 bulanSimpan 17%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 7 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Bitcoin

Ya
Ya
Ya

IVPN menawarkan kedua-dua percubaan percuma selama tiga hari dan jaminan wang balik selama tujuh hari, yang bermakna anda boleh menguji VPN sebelum membuat langganan berbayar.

Amaran, walaupun: percubaan percuma IVPN menghendaki anda memasukkan butiran pembayaran anda dan anda akan secara automatik akan dikenakan jika anda tidak membatalkan dalam masa tiga hari.

Jaminan balik wang selama tujuh hari adalah benar-benar 'tidak ditanyakan soalan', dan anda secara automatik mengeluarkan pengembalian dana setelah anda menyerahkan permintaan pembatalan (kecuali jika anda membayar tunai).

IVPN juga boleh melanjutkan tempoh bayaran balik kepada 30 hari dalam keadaan luar biasa, contohnya jika anda mengalami masalah teknikal, tetapi itu tidak dijamin.

IVPN menerima kaedah pembayaran biasa termasuk kebanyakan kad kredit / debit dan PayPal. Anda juga mempunyai pilihan untuk membayar dengan Bitcoin, tetapi itulah satu-satunya cryptocurrency yang kini diterima.

Tiada pilihan antarabangsa seperti Alipay atau UnionPay.

IVPN adalah salah satu daripada satu-satunya pembekal yang memberi anda pilihan untuk membayar secara tunai untuk alasan yang tidak dikenali, yang kami cintai. IVPN menerima dolar AS, euro, dan pon British sterling, tetapi ia boleh mengambil masa sehingga 10 hari untuk diproses dan anda perlu mendaftar untuk langganan tahunan untuk berbuat demikian.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan IVPN?

Jika privasi dan keselamatan adalah motivasi utama anda untuk menggunakan VPN, kami benar-benar mengesyorkan memberikan IVPN pergi.

Walaupun status minnow, IVPN melakukan asas yang sangat baik - dengan teknik penyulitan dan dasar pembalakan yang menyaingi penyedia VPN terbaik.

Berbilang aplikasi custom IVPN sangat sesuai untuk pemula VPN, tetapi juga menawarkan konfigurasi yang cukup untuk pengguna VPN yang berpengalaman.

Walau bagaimanapun, IVPN terlalu kerap jatuh pada faedah menjalankan VPN. Sebagai contoh, IVPN gagal secara konsisten membuka kunci mana-mana perkhidmatan penstriman yang paling popular dalam ujian kami dan kelajuannya yang biasa-biasa adalah mengecewakan.

Tetapi jika anda memprioritaskan nama yang tidak dikenali anda di atas yang lain, atau anda hanya mahu gerbang yang agak murah ke dalam dunia VPN, IVPN adalah pilihan bunyi.

Alternatif kepada IVPN

Logo VyprVPN

VyprVPN

Mahukan lebih banyak alamat IP? Kemudian VyprVPN adalah pilihan untuk anda - ia mempunyai 200,000 yang luar biasa, tersebar di 73 bandaraya di seluruh dunia. Baca ulasan VyprVPN

Logo PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN cemerlang ketika datang ke dua kecacatan utama IVPN: ia sangat berpatutan dan ia adalah salah satu VPN terbaik yang kami telah diuji untuk streaming. Baca kajian PrivateVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me