ProtonVPN adalah VPN yang ingin membuat dua perkara diketahui di atas segalanya: selamat, dan ia boleh dipercayai.


Bolehkah anda mengambil ProtonVPN pada perkataannya, walaupun? Tinjauan ProtonVPN yang tidak berat sebelah kami mendedahkan:

 • Adakah ProtonVPN VPN yang cepat?
 • Adakah ProtonVPN menyahsekat US Netflix?
 • Adakah ProtonVPN selamat?
 • Di mana ProtonVPN benar-benar terletak?
 • Adakah ProtonVPN selamat untuk torrenting?
 • Dan sememangnya, ProtonVPN VPN yang baik?

Perhatikan bahawa halaman ini didedikasikan kepada versi ProtonVPN yang dibayar - anda boleh menemui kajian kami mengenai ProtonVPN Free di sini.

Gambaran keseluruhan

ProtonVPN Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Sumber terbuka dan aplikasi yang diaudit
 2. Pembalakan minimum & tiada IP, DNS, atau kebocoran WebRTC
 3. Buka blok Netflix dan tapak streaming lain
 4. Pelayan teras Teras dan Tor untuk membantu menewaskan penapisan & tinggal peribadi
 5. Apl yang mesra pengguna untuk PC, Mac, iOS, & Android
 6. 10 sambungan serentak yang dibenarkan pada rancangan Visionary

Keburukan

 1. Rangkaian pelayan kecil di seluruh 44 negara
 2. Tidak memintas penapisan di negara-negara seperti China
 3. Torrenting terhad kepada empat lokasi pelayan
 4. Tiada aplikasi untuk peranti khusus, tiada pelanjutan penyemak imbas
 5. Tiada sokongan pelanggan sembang langsung

Ringkasan Utama ProtonVPN

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

85Mbps
Data Penggunaan Pelayan Anonymous
Tidak
Switzerland (Privasi Haven)
610
610+
44
Ya
Terhad
Tidak
E-mel & Sumber Dalam Talian Sahaja
$ 4.00 / mo lebih 12 bulan
ProtonVPN.com

ProtonVPN adalah pantas dan selamat, di sana dengan VPN terbaik di pasaran. Ia jauh dari sempurna, walaupun - baca terus untuk melihat apa yang kita suka tentang ProtonVPN dan apa yang kita fikir perlu diperbaiki.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa yang ProtonVPN?

ProtonVPN mungkin hanya diasaskan pada musim bunga tahun 2017, tetapi ia datang dari sebuah syarikat dengan keturunan dalam dunia keselamatan cybersecurity.

ProtonVPN dikendalikan oleh ProtonVPN AG tetapi berkongsi pasukan pengurusan, pejabat, dan sumber dengan Proton Technologies AG - syarikat yang sama dengan perkhidmatan e-mel yang disulitkan ProtonMail.

ProtonVPN AG beroperasi di bawah bidang kuasa Switzerland.

Ini membolehkan penggunanya mendapat manfaat dari beberapa undang-undang privasi terkuat di dunia, di luar undang-undang data EU dan 14 mata perisai pengawasan.

Walaupun ProtonVPN akan mendedahkan "data terhad" yang dimilikinya jika berhadapan dengan perintah mahkamah Switzerland, hakikat ini tidak dapat dikenal pasti secara peribadi ia bukan sesuatu yang perlu dibimbangkan terlalu banyak tentang.

Dasar Pembalakan

ProtonVPN mengekalkan dasar pembalakan minimum yang wajar, yang tidak menyimpan sebarang maklumat yang dapat dikenal pasti secara peribadi atau log aktiviti dalam talian anda.

ProtonVPN hanya log satu perkara:

 • timestamp (masa dan tarikh) log masuk VPN yang paling baru-baru ini

Log ini disimpan untuk menentukan bahawa tiada siapa yang menggunakan akaun anda, dan akan ditimpa ganti setiap kali anda menggunakan perkhidmatan VPN. Secara kritis, data ini tidak dapat dikesan kembali kepada anda dengan cara apapun.

ProtonVPN tidak log:

 • Alamat IP
 • Aplikasi dan laman web (permintaan DNS) yang anda lawati semasa bersambung

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Di atas kelajuan purata

ProtonVPN menyampaikan muat naik dan kelajuan muat turun yang hebat apabila disambungkan ke pelayan VPN yang sama dan negara yang berdekatan, yang akan memenuhi peminat dan pengayak streaming yang menyedari privasi.

ProtonVPN memperlahankan kelajuan internet kami hanya dengan 3% apabila disambungkan ke pelayan London (kami berpusat di London), yang hebat.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan ProtonVPN:

 1. Muat turunMbps

  88.93

 2. Muat naikMbps

  88.29

 3. Kajian ProtonVPNPingCik

  14

Apabila disambungkan dengan ProtonVPN:

 1. Muat turunMbps

  85.89

 2. Muat naikMbps

  45.35

 3. Kajian ProtonVPNPingCik

  27

Kelajuan muat turun tanpa ProtonVPN: 88.93Mbps

Kelajuan muat turun dengan ProtonVPN: 85.89Mbps

Rugi kelajuan muat turun kami apabila ProtonVPN sedang berjalan: 3%

ProtonVPN melakukan kurang baik berbanding sambungan antarabangsa, dengan penurunan sebanyak 45% apabila disambungkan ke pelayan VPN East Coast AS.

Walau bagaimanapun, bergantung kepada kelajuan internet anda (kami mempunyai sambungan gentian optik 100Mbps), ini masih akan cukup pantas untuk penggunaan umum.

Anda boleh melihat hasil ujian kelajuan kami yang menghubungkan dari UK ke pelbagai pelayan ProtonVPN di bawah:

 • USA: 49Mbps (muat turun) & 18Mbps (muat naik)
 • Jerman: 80Mbps (muat turun) & 41Mbps (muat naik)
 • Singapura: 33Mbps (muat turun) & 15Mbps (muat naik)
 • Australia: 19Mbps (muat turun) & 6Mbps (muat naik)

Latihan agak tinggi pada pelayan ProtonVPN - dan terdapat VPN yang lebih baik untuk pemain yang dipilih.

Kelajuan muat naik tidak cukup sepadan dengan kadar muat turun, tetapi pada beberapa pelayan VPN berdekatan (Belanda dan Perancis) peratusan turun kelajuan adalah hanya 18%, jadi ProtonVPN tidak akan meninggalkan anda tergantung.

Jika anda berminat untuk menguji kelajuan VPN, lihat halaman kami mengenai Bagaimana Kami Semak VPN.

Lokasi Pelayan

Rangkaian pelayan kecil di 44 negara

Globe dengan bendera biru44CountriesImej landskap bandar58CitiesImej penanda merah jambu610 + Alamat IP

Rangkaian pelayan ProtonVPN adalah sangat kecil dari segi lokasi - hanya terdapat 44 negara yang terdapat di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, ProtonVPN dengan cepat menambah lebih banyak lokasi pelayan.

Pemilihan ProtonVPN sekitar 610 pelayan sedikit lebih hampir kepada purata, walaupun. Ini juga semua pelayan fizikal, tidak ada maya.

Tangkapan skrin dari Senarai Pelayan ProtonVPN di App

ProtonVPN merangkumi Eropah Barat dan Amerika Utara dengan baik - lokasi yang paling popular seperti UK, Amerika Syarikat, Kanada, dan Australia boleh didapati, serta beberapa pilihan di setiap benua lain.

Hong Kong, Israel, India, Jepun, Korea Selatan dan Singapura boleh didapati untuk pengguna di Asia, manakala Brazil, Costa Rica, dan Afrika Selatan adalah satu-satunya negara yang meliputi Amerika Tengah dan Selatan dan Afrika masing-masing.

Sekiranya anda memerlukan pelayan VPN di lokasi yang lebih jauh, mungkin lebih baik untuk melihat pembekal lain - contohnya, NordVPN melayani lebih dari 60 buah negara di seluruh dunia.

40 pelayan ProtonVPN adalah sebahagian daripada rangkaian 'Protokol Selamat' ProtonVPN. Pelayan ini melantun lalu lintas anda melalui lokasi terpencil (seperti Iceland atau Sweden) sebelum menyampaikannya ke destinasi pilihan anda.

Core Secure adalah serupa dengan ciri Doublehop atau DoubleVPN yang mungkin anda lihat dari VPN lain - ia menjadikan anda lebih sukar untuk mengesan, walaupun ia akan melambatkan sambungan anda agak sedikit. Semua pelayan ini dimiliki dan dikendalikan semata-mata oleh ProtonVPN juga.

Walaupun ProtonVPN menyewa beberapa pelayan dalam rangkaiannya daripada penyedia yang dipercayai, anda boleh yakin bahawa perkhidmatan VPN memiliki semua pelayan VPN Secure Core.

ProtonVPN mempunyai pelayan VPN di beberapa bandar di empat negara:

 • Australia (2)
 • Kanada (3)
 • UK (2)
 • Amerika Syarikat (11)

Mampu mengetuk ke tahap bandar di negara-negara ini bukan sahaja baik untuk kelajuan dan kebolehpercayaan, tetapi ia membolehkan pengguna mengakses kandungan geo khusus.

Streaming & Torrenting

Buka kunci Netflix & sangat selamat untuk torrenting

ProtonVPN adalah pilihan yang hebat untuk pengait.

ProtonVPN membuktikan boleh dipercayai dalam membuka kunci kunci US Netflix dan BBC iPlayer - prestasi yang dicapai hanya oleh penyedia VPN terbaik.

Di samping itu, ProtonVPN baru-baru ini telah menambah sokongan untuk Disney +, bermakna semua perkhidmatan penstriman utama kini boleh diakses semasa menjalankan ProtonVPN.

Kami amat suka bagaimana ProtonVPN boleh menyekat kandungan yang disekat geo apabila disambungkan mana-mana pelayan di negara yang diperlukan.

Ini bermakna anda tidak perlu membuang masa penstriman yang bernilai memburu ke atas pelayan Netflix yang dinamakan dinamakan dengan keraguan.

Laman web ProtonVPN juga mengandungi pelbagai panduan berguna yang memperincikan cara menyambung ke perkhidmatan streaming pilihan anda.

Torrenting

Kelajuan muat naik dan muat turun secara konsisten menjadikan ProtonVPN baik untuk torrenter, tetapi aktiviti P2P terhad kepada hanya empat lokasi pelayan VPN: Switzerland, Belanda, Sweden, dan Singapura.

Pelayan mesra P2P ditandai dengan ikon yang menunjukkan dua anak panah. Ia adalah penyebaran yang tidak boleh menyebabkan pengguna di benua Amerika atau Afrika menderita kelembapan yang ketara.

Jika anda memilih pelan Asas ProtonVPN - bukannya Plus atau Visionary - torrenting adalah terhad lagi. P2P tidak dibenarkan sama sekali dengan rancangan percuma.

Yang mengatakan, ProtonVPN adalah benar-benar selamat untuk memastikan anda selamat dan swasta semasa anda torrent, dan suis bunuhnya akan menghentikan identiti anda daripada diturunkan sekiranya sambungan sambungannya.

Pengguna P2P yang besar? Lihatlah panduan kami yang berdedikasi mengenai VPN yang paling cepat dan paling peribadi.

Menolak penapisan

Bukan pilihan yang baik untuk China

ProtonVPN bukan VPN yang boleh dipercayai untuk menyambung keluar dari China, walaupun terdapat pelayan dan pelayan Secure Core ProtonVPN yang dioptimumkan untuk digunakan dengan Tor.

Perkhidmatan pelanggan melaporkan bahawa ramai pengguna di China sedang berjuang untuk menggunakan ProtonVPN. Seorang pengguna Reddit telah memperincikan penyelesaian yang mungkin atau tidak boleh melakukan silap mata untuk anda, tetapi ProtonVPN jauh dari boleh dipercayai.

Jika anda memerlukan VPN untuk digunakan di negara ini, panduan kami untuk perkhidmatan VPN China terbaik adalah tempat yang baik untuk bermula.

Rangkaian pelayan terhad ProtonVPN juga memerintahnya untuk negara penapisan tinggi lain seperti Turki dan Rusia (ikut pautan untuk panduan khusus kami), seperti yang menghubungkan jarak jauh akan menjejaskan kelajuan.

Platform & Peranti

Pelbagai aplikasi VPN terhad, tetapi penghala disokong

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

Aplikasi tersuai ProtonVPN adalah terhad kepada:

 • Microsoft Windows
 • MacOS Apple
 • iOS
 • Android

Ia mungkin untuk memasang ProtonVPN di Linux tetapi ini memerlukan anda untuk memuat turun perisian OpenVPN pihak ketiga, yang mungkin sedikit fiddly untuk pengguna VPN kali pertama.

Anda boleh menggunakan ProtonVPN sehingga tiga peranti serentak pada pelan Asas, lima pada pelan Plus, dan 10 jika anda melanggan rancangan Visionary.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

ProtonVPN tidak mempunyai aplikasi asli untuk Stick Amazon Fire TV.

Adalah mungkin untuk menggunakan ProtonVPN pada konsol peranti dan permainan streaming, walaupun.

Cara paling mudah ialah memasang VPN di penghala rumah anda. Pastikan router anda serasi dengan melihat halaman sokongan ProtonVPN.

Sebaik sahaja anda selesai, semua peranti yang berkaitan dengan internet di rumah anda akan dilindungi.

Sambungan Penyemak Imbas

ProtonVPN tidak mempunyai sambungan VPN untuk Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, atau penyemak imbas Opera (ikut pautan untuk mengetahui VPN yang sangat diberi nilai).

Penyulitan & Keselamatan

Selamat & VPN sumber terbuka dengan beberapa ciri canggih

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

Split Tunneling

TOR melalui VPN Server

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

ProtonVPN adalah pilihan yang sangat baik jika anda serius tentang privasi dan anda ingin kekal selamat dalam talian.

ProtonVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN yang pertama untuk menerbitkan kod sumbernya dan menjadi sumber terbuka sepenuhnya. Ini bermakna ProtonVPN boleh diperiksa oleh sesiapa sahaja, memastikan data pengguna tidak disalahgunakan dan teknik enkripsi dan keselamatan ProtonVPN adalah kedap air.

Di samping itu, ProtonVPN menerbitkan audit keselamatan pihak ketiga mengenai perkhidmatan VPNnya di semua platform, dengan semua kelemahan sama ada diterima atau tetap.

Kami suka ini. Kami berharap lebih banyak perkhidmatan VPN akan mengambil perhatian dan melaksanakan langkah yang sama untuk membantu menjadikan industri VPN sebagai telus dan mudah diakses.

Tangkapan skrin pada Menu Tetapan ProtonVPN

Aplikasi desktop ProtonVPN secara eksklusif menggunakan OpenVPN, protokol VPN yang paling selamat, supaya anda pasti bahawa trafik web anda tidak dikompromi.

Perkara yang sama berlaku untuk pengguna iPhone dan iPad, dengan OpenVPN menjadi satu-satunya protokol VPN yang tersedia.

Hakikat bahawa anda tidak boleh memilih protokol anda adalah memalukan, tetapi memandangkan OpenVPN adalah protokol pilihan kami, kami tidak menilai ProtonVPN terlalu kasar untuknya.

Apl Android mempunyai pilihan paling banyak untuk semua aplikasi ProtonVPN, yang menyediakan kedua OpenVPN dan IKEv2.

Penyulitan pada semua platform adalah melalui AES-256, sebuah cipher teratas yang secara meluas dianggap tidak dapat dipecahkan.

Jika anda ingin membaca lebih lanjut mengenai mengapa OpenVPN adalah protokol pilihan kami, atau ingin mengetahui lebih lanjut mengenai teknik enkripsi VPN AES-256 dan lain-lain, periksa panduan kami yang memperincikan asas-asas enkripsi.

Ciri suis pembunuh ProtonVPN adalah sangat penting, kerana ia menghalang alamat IP sebenar anda daripada dibocorkan sekiranya sambungan VPN jatuh untuk apa-apa sebab. Begitu juga untuk perlindungan terhadap kebocoran DNS dan IPv6, yang ujian kebocoran kami bebas terbukti berkesan.

Tangkapan skrin ProtonVPN melepasi semua ujian kebocoran IP dan DNS

ProtonVPN juga menawarkan VPN Secure Core, satu mod yang memaksa trafik anda melalui berbilang pelayan sebelum ia meninggalkan rangkaian VPN.

Pelayan ini beroperasi pada rangkaian khusus ProtonVPN di negara-negara tertentu dengan undang-undang privasi yang kuat, yang bermaksud anda dilindungi lebih jauh daripada serangan siber.

Terowong perpecahan boleh didapati untuk mereka yang ingin mengarahkan lalu lintas internet tertentu di luar terowong VPN, dan pelayan yang dioptimumkan untuk Tor adalah sesuai untuk mereka yang mencari tahap privasi yang lebih tinggi.

Kemudahan penggunaan

Penyediaan aplikasi mudah VPN yang mudah dan mesra pengguna

Bagaimana untuk memasang & Sediakan ProtonVPN

 • Tangkapan skrin ProtonVPN Windows Muat turun

  Hanya pergi ke laman web ProtonVPN dan klik butang yang sesuai untuk memuat turun perisian VPN memulakan proses pemasangan.

 • Wizard Pemasangan ProtonVPN

  Klik gerak yang diberikan kepada anda oleh wizard pemasangan VPN untuk menyelesaikan proses tersebut.

 • Tangkapan skrin ProtonVPN Login

  Sebaik sahaja perisian VPN telah dipasang, masukkan butiran log masuk anda dan anda sedang berjalan dan berjalan.

 • Tangkapan skrin pada skrin utama ProtonVPN Desktop App

  Skrin utama ProtonVPN adalah kemas dan bermaklumat, dengan beberapa maklumat berguna seperti alamat IP dan prestasi pelayan VPN semasa.

 • Tangkapan skrin ProtonVPN Secure Connection Connection Setting

  Anda boleh menggunakan sambungan Teras Selamat ProtonVPN untuk lapisan privasi tambahan.

 • Tangkapan skrin Pilihan Profil Custom ProtonVPN

  Anda boleh membuat profil pelayan VPN tersuai untuk membuat sambungan satu klik lebih cepat.

 • Tangkapan skrin pada Tetapan Umum App ProtonVPN Desktop

  Senarai tetapan VPN disimpan agak mudah tetapi mempunyai semua ciri asas yang anda perlukan.

Mendapatkan dan menjalankan ProtonVPN sangat mudah dan keseluruhan proses hanya mengambil masa beberapa minit dari awal hingga akhir.

Sebaik sahaja anda telah memilih langganan anda, sila log masuk ke akaun anda di laman web dan muat turun perisian yang sesuai untuk peranti anda. Ikut arahan pemasangan mudah dan kemudian log masuk ke aplikasi.

Aplikasi desktop ProtonVPN adalah mesra pengguna tanpa skimping secara terperinci.

Skrin utama memaparkan banyak maklumat berguna termasuk statistik tentang beban pelayan, memuat naik dan memuat turun kelajuan, dan alamat IP baru anda.

Lokasi disenaraikan mengikut abjad, menjadikan mereka mudah dinavigasi. Pelayan yang serasi dengan Tor jelas dilabelkan, seperti juga yang dioptimumkan untuk P2P dan menyerang.

Tetapan ini terhad kepada perkara yang cukup asas tetapi ini adalah di mana anda boleh menghidupkan suis pembunuh VPN penting dan perlindungan kebocoran DNS.

Aplikasi Android dan iOS ProtonVPN adalah anggun tetapi mereka masih kekurangan beberapa ciri apabila dibandingkan dengan pelanggan desktop.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan asas dengan tanggapan e-mel yang lambat

Sokongan e-mel melalui borang dalam talian

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

Sokongan pelanggan ProtonVPN agak terhad dan hanya akan meliputi pertanyaan yang paling asas. ProtonVPN tidak mempunyai sokongan sembang langsung.

Pusat sokongan dalam talian menawarkan satu siri Soalan Lazim mengenai pelbagai topik umum, dengan ciri carian berguna untuk mencari kata kunci.

Terdapat juga panduan penyiapan terperinci untuk peranti yang perlu dikonfigurasi secara manual dan nasihat penyelesaian masalah mudah juga.

Sekiranya soalan anda tidak dijawab oleh halaman sokongan, anda perlu menghantar e-mel kerana tiada pilihan sembang langsung. Kami mendapati tindak balas tidak berada di tempat yang cukup dekat, jadi ProtonVPN perlu meningkatkan permainannya jika mahu bersaing dengan VPN peringkat teratas yang berpusatkan pelanggan ultra-pelanggan..

Harga & Tawaran

Pelan harga untuk memenuhi keperluan yang berbeza & belanjawan

Kupon ProtonVPN

Pelan Harga ProtonVPN

ProtonVPN menawarkan beberapa tiang perkhidmatan yang berbeza yang disesuaikan untuk kes penggunaan yang berbeza, masing-masing dengan pilihan untuk membayar bulanan atau tahunan. Apa sahaja tabiat melayari anda, akan ada gabungan yang sesuai dengan anda.

Pelan Asas adalah pilihan paling murah pada $ 4 sebulan pada pelan tahunan, tetapi ini membatasi anda kepada dua sambungan serentak, berbanding lima pada pelan Plus.

Pelan Plus adalah $ 8 sebulan jika dibeli setiap tahun dan juga dilengkapi dengan pelayan yang dioptimumkan untuk digunakan dengan Tor. Pelan ini juga menyediakan akses Netflix.

Pelan Visionary adalah yang paling mahal yang kita lihat dari mana-mana pembekal pada $ 24 sebulan (atau $ 7.50 sebulan selama dua tahun), tetapi ini termasuk segala-galanya dalam pakej lain ditambah sepuluh sambungan serentak dan penggunaan ProtonMail Visionary, yang pada kosnya sendiri $ 30 setahun.

 1. Bulanan

  US $ 5 / mo

  Pelan Asas: Dibilkan $ 5 setiap bulan

 2. 12 bulan

  US $ 4 / mo

  Pelan Asas: Dibilkan $ 48 setiap 12 bulanDapatkan 20%

 3. Bulanan

  US $ 10 / mo

  Rancangan Plus: Dibilkan $ 10 setiap bulan

 4. 12 bulan

  US $ 8 / mo

  Rancangan Plus: Dibilkan $ 96 setiap 12 bulan Menyimpan 20%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 30 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Bitcoin

Ya
Ya
Ya

Anda boleh membayar mana-mana rancangan ProtonVPN melalui:

 • PayPal
 • Kad kredit / debit
 • Bitcoin
 • Tunai

Tidak ada pilihan pembayaran antarabangsa seperti AliPay bagi mereka yang berpusat di luar Amerika atau Eropah.

ProtonVPN menawarkan jaminan wang balik 30 hari yang benar-benar bukan soalan yang ditanya, dan tidak tertakluk kepada sekatan penggunaan data. Hanya meminta bayaran balik dengan menghantar e-mel kepada pasukan sokongan dan wang akan kembali ke dalam akaun anda dalam masa 30 hari.

Sekiranya anda ingin menguji perkhidmatan sebelum melakukan langganan berbayar, ProtonVPN menawarkan pelan percuma yang boleh anda gunakan selama yang anda suka. Anda boleh membaca kajian bebas kami mengenai ProtonVPN Free di sini.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan ProtonVPN?

Ya. Kami tidak mempunyai masalah mencadangkan ProtonVPN, terutama jika privasi dan keselamatan dalam talian adalah kebimbangan utama anda.

ProtonVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling boleh dipercayai untuk streaming Netflix dan iPlayer, dan fakta ProtonVPN telah memilih untuk membuka sumber dan menerbitkan audit keselamatan pihak ketiga adalah satu besar ditambah.

Ia bukan yang terpantas, dan sokongan pelanggannya tersekat di belakang VPN yang lebih tinggi, tetapi ProtonVPN masih VPN yang serba lengkap dan selamat untuk semua orang.

Alternatif kepada ProtonVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN mempunyai sokongan pelanggan terbaik bagi sebarang perkhidmatan VPN yang tersedia. Ia mesra, sangat baik, dan sentiasa ada untuk menjawab soalan melalui sembang langsung apabila anda memerlukannya. Baca ulasan ExpressVPN

Akses Internet Persendirian

Akses Internet Persendirian

ProtonVPN adalah pantas - tetapi terdapat VPN yang lebih cepat tersedia. Akses Internet Persendirian telah secara konsisten membuktikan dirinya dalam ujian kami sebagai salah satu VPN yang paling pantas di luar sana. Baca ulasan Akses Internet Persendirian

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me