SaferVPN telah wujud sejak tahun 2013 dan berani menggambarkan dirinya sebagai "VPN terpantas dan paling mudah."

Misi SaferVPN adalah untuk "menyediakan akses Internet yang selamat, peribadi dan tanpa penindasan kepada sesiapa pun, di mana sahaja" tetapi berjaya mencapai matlamat tersebut? Dan bolehkah ia betul-betul seperti yang dikatakannya?

Kami telah menguji perkhidmatan SaferVPN dengan teliti untuk mencari dan menjawabnya - ditambah dengan soalan-soalan berikut:

 • Adakah SaferVPN bekerja dengan Netflix?
 • Adakah SaferVPN cepat?
 • Adakah SaferVPN mengumpul log pengguna?
 • Bolehkah anda menggunakan SaferVPN untuk torrent?
 • Adakah SaferVPN berfungsi pada Firestick?
 • Adakah legit SaferVPN?

Kami banyak terperinci dalam ulasan di bawah untuk memberi anda pemahaman yang komprehensif mengenai apa yang boleh dilakukan oleh SaferVPN. Tetapi jika anda ingin menyelinap, lihatlah kebaikan utama dan kontra di bawah:

Gambaran keseluruhan

SaferVPN Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Kelajuan VPN yang sederhana
 2. Suis pembunuh VPN & tiada kebocoran IP / DNS / WebRTC
 3. Aplikasi tersuai mudah. Seting segera pada peranti popular

Keburukan

 1. Kumpul beberapa log data sambungan VPN
 2. Isu sambungan pelayan (termasuk pelayan streaming)
 3. Rangkaian pelayan sangat kecil (34 negara)
 4. Torrenting hanya dibenarkan pada 3 pelayan
 5. Tidak boleh dipercayai untuk China

Ringkasan Kunci SaferVPN

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

76Mbps
Data Penggunaan Pelayan Anonymous
Tidak
AS (Ahli Lima Mata)
700+
1,000+
34
Tidak
Terhad
Tidak boleh dipercayai
24/7 Live Chat
$ 2.50 / mo lebih daripada 36 Bulan
SaferVPN.com

SaferVPN tidak diragukan lagi murah, dan syarikat itu telah melakukan beberapa kerja yang mengagumkan untuk kebebasan internet dengan membuka Unblock inisiatif Web, tetapi perkhidmatan VPN benar-benar baik?

Mari kita ketahui, dengan pertama melihat latar belakang dan dasar pembalakan SaferVPN.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa SaferVPN?

SaferVPN pertama kali dikeluarkan pada tahun 2013 dan baru-baru ini diperoleh oleh NetProtect, anak syarikat J2 Global, yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

AS adalah ahli persekutuan perkongsian intelijen Five Eyes, yang merupakan berita buruk untuk privasi.

Walau bagaimanapun, Dasar Privasi SaferVPN menyatakan bahawa jika atas apa-apa sebab kerajaan, perniagaan, atau mana-mana jenis organisasi lain ingin memperoleh data yang berkaitan dengan individu tertentu, tidak mustahil bagi mereka untuk menyerahkannya kerana ia tidak wujud.

Dasar Pembalakan

Dasar pembalakan SaferVPN bukanlah mesra privasi kerana ia boleh tetapi tidak menyimpan log apa-apa maklumat peribadi seperti alamat IP anda yang berasal.

Dasar privasi menyatakan bahawa SaferVPN tidak log "aktiviti penyemakan imbas, data, atau alamat IP anda", termasuk laman web yang anda lawati dan apa sahaja yang anda muat turun atau kongsi.

Walau bagaimanapun, pelayan SaferVPN mengumpul maklumat berikut setiap kali pengguna mengaktifkan perkhidmatan VPN:

 • Tarikh dan masa di mana sesi bermula dan berakhir
 • Jumlah data yang dihantar semasa sesi
 • Lokasi dan lokasi pelayan yang dipilih
 • Negara yang anda sambungkan dari

SaferVPN menyimpan log ini selama 90 hari, yang lebih lama daripada yang kami selesaikan, tetapi memandangkan kemungkinan akan sangat sukar untuk menghubungkan sebarang aktiviti dalam talian kembali kepada individu menggunakan data ini tidak terlalu berkaitan.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Kelajuan yang munasabah pada pelayan berdekatan, kurang dipercayai pada sambungan jauh

SaferVPN bukanlah VPN terpantas tetapi ia cukup cepat untuk pengguna kasual yang ingin melayari web dan menstrim dalam HD.

Pada sambungan VPN sama negara (seperti London-to-London), anda boleh mengharapkan SaferVPN untuk menurunkan kelajuan muat turun anda dengan turun sebanyak 18%, yang tidak terlalu buruk untuk VPN.

Dengan kelajuan kira-kira 76Mbps kita boleh aliran penimbal bebas dan memuat turun fail besar dengan cepat.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan SaferVPN:

 1. Muat turunMbps

  92.4

 2. Muat naikMbps

  95.64

 3. Kajian SaferVPNPingCik

  3

Apabila disambungkan ke SaferVPN:

 1. Muat turunMbps

  76.09

 2. Muat naikMbps

  82.39

 3. Kajian SaferVPNPingCik

  10

Kelajuan muat turun tanpa SaferVPN: 92.40Mbps

Kelajuan muat turun dengan SaferVPN: 76.09Mbps

Rugi kelajuan muat turun kami apabila SaferVPN sedang berjalan: 18%

Sambungan antarabangsa, seperti UK ke Amerika Syarikat, jauh lebih cepat, menjatuhkan sekitar 76% - perbezaan yang sangat ketara.

Walaupun 22Mbps masih cukup pantas untuk streaming HD di Netflix, anda mungkin berjuang jika anda mempunyai sambungan internet yang lebih perlahan tanpa VPN - jam kami di 100Mbps.

Sekiranya anda mahukan idea tentang seberapa pantas SaferVPN berada di sambungan antarabangsa, lihatlah hasil ujian kelajuan kami yang menghubungkan dari UK ke pelayan SaferVPN di:

 • USA: 22Mbps (muat turun) & 34Mbps (muat naik)
 • Jerman: 61Mbps (muat turun) & 75Mbps (muat naik)
 • Singapura: 15Mbps (muat turun) & 7Mbps (muat naik)
 • Australia: 13Mbps (muat turun) & 3Mbps (muat naik)

Kelajuan naik adalah umumnya baik selagi anda menyambung ke pelayan berdekatan, tetapi penyerang harus mengambil perhatian bahawa P2P hanya dibenarkan di pelayan Kanada, Sepanyol, dan Belanda. Kami mengesyorkan melihat perkhidmatan VPN yang dioptimumkan P2P tersebut.

Walau bagaimanapun, pemain akan secara amnya berpuas hati dengan masa ping rendah SaferVPN.

Lokasi Pelayan

Rangkaian pelayan kecil yang meliputi lokasi yang paling popular

Globe dengan bendera biru34CountriesImej landskap bandar35CitiesImej penanda merah jambu1,000 + Alamat IP

SaferVPN mempunyai rangkaian pelayan VPN yang sangat kecil yang merangkumi hanya 34 lokasi antarabangsa. Ini termasuk lokasi popular seperti AS, UK, Kanada, Australia, serta banyak di Eropah Barat.

Terdapat beberapa pilihan di Afrika, Asia, dan Amerika Selatan, terutamanya Afrika Selatan, Mexico, Brazil, Jepun, Thailand, dan Hong Kong.

Tidak ada pelayan tingkat bandar, tetapi SaferVPN menyediakan pelayan Timur dan Barat di AS, yang lebih baik daripada apa-apa (walaupun masih tidak semua berguna jika anda perlu menyambung ke keadaan tertentu.)

Jika anda mahukan perkhidmatan VPN dengan rangkaian pelayan yang lebih besar, Cyberghost VPN mempunyai pelayan di lebih dari 90 negara.

ExpressVPN juga merupakan pilihan yang sangat baik bagi mereka yang memerlukan banyak pelayan peringkat bandar di Amerika Syarikat.

Tangkapan Skrin daripada Senarai Pelayan SaferVPN di App

SaferVPN mengendalikan lebih daripada 700 pelayan individu, dan semuanya adalah pelayan maya. Ini bermakna bahawa SaferVPN menyewa pelayan berasaskan awan daripada pembekal pihak ketiga.

Walaupun SaferVPN menyulitkan lalu lintas pada pelayan maya, kami lebih suka perkhidmatan VPN untuk memiliki pelayan fizikal supaya mereka berada dalam kawalan penuh pelayan untuk memastikan keselamatan dan privasi yang maksimum.

SaferVPN hanya menyediakan 1,000 alamat IP secara keseluruhan, walaupun, sehingga pengguna mungkin mengalami kelajuan yang kurang dan kesesakan pelayan pada waktu sibuk.

Streaming & Torrenting

Pelayan streaming sering tidak berfungsi, sokongan P2P terhad

SaferVPN mempunyai pelayan yang dioptimumkan untuk perkhidmatan streaming AS dan UK, tetapi mereka sering tidak berfungsi.

Untuk beberapa minggu yang lalu, kami menghadapi masalah menyambung ke pelayan streaming khusus, dan apabila mereka akhirnya menyambung, kami mendapati platform kegemaran kami seperti Netflix dan BBC iPlayer untuk disekat.

Pada masa lalu, SaferVPN adalah pilihan yang hebat untuk peminat streaming, tetapi ketidakstabilan baru-baru ini telah menolaknya ke bawah senarai cadangan kami.

Sehingga ia menyelesaikan masalah sambungan malar ini adalah VPN terbaik untuk streaming.

Torrenting

SaferVPN menyediakan kelajuan muat naik pantas jika anda menyambung ke pelayan berdekatan, tetapi sejak meresap dan P2P hanya dibenarkan pada tiga lokasi pelayan (Belanda, Kanada, dan Sepanyol) jika anda tinggal jauh anda harus melihat VPN terbaik untuk merosakkan sebaliknya.

Sebilangan kecil pelayan mesra P2P juga boleh menyebabkan kesesakan pelayan dan kelajuan perlahan pada waktu puncak.

Anda boleh menggunakan SaferVPN dengan Kodi juga - jika anda mahu menggunakannya di Bar Fire TV Amazon anda atau peranti penstriman lain, anda perlu memasang VPN pada penghala anda.

SaferVPN dilengkapi dengan suis pembunuh VPN dan perlindungan kebocoran IP, tetapi ia log butiran lebih banyak sambungan daripada yang kami mahukan.

Secara jujur, terdapat VPN yang lebih selamat di luar sana untuk mengerikan, seperti IPVanish.

Menolak penapisan

VPN yang tidak boleh dipercayai untuk China

SaferVPN tidak boleh dipercayai untuk China. Sejak tindakan keras China pada VPN bermula, SaferVPN telah berusaha untuk mengekalkan hubungan yang konsisten di negara ini.

Aplikasi VPN tersuai telah disekat, tetapi kadang-kadang mengkonfigurasikan VPN dengan kerja-kerja protokol OpenVPN. Ini proses yang agak panjang dan teknikal, dan ia masih tidak dijamin untuk berfungsi.

SaferVPN tidak mempunyai alat penggumpalan tambahan yang biasanya diperlukan untuk mengatasi blok kerajaan yang lebih agresif ini.

Lihatlah pilihan VPN semasa kami untuk China yang datang dengan semua ciri anti penapisan yang diperlukan.

Di negara-negara penapisan tinggi yang lain, SaferVPN tetap menjadi pilihan yang baik kerana alat privasi yang berkuasa, akses kepada Tor melalui VPN dan pemilihan pelayan di Asia Pasifik

Platform & Peranti

Aplikasi tersuai mudah untuk empat platform popular, ditambah dengan sokongan router

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

SaferVPN menawarkan aplikasi VPN tersuai untuk peranti yang paling popular:

 • Microsoft Windows
 • MacOS Apple
 • iOS
 • Android

Di laman web SaferVPN anda juga boleh menemui banyak panduan pemasangan manual untuk peranti tersebut tanpa aplikasi asli seperti Linux, Windows Phone, dan BlackBerry.

Anda boleh menyambung ke SaferVPN pada lima peranti sekali gus - nombor yang cukup standard untuk VPN yang paling popular.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

SaferVPN tidak mempunyai sebarang aplikasi tersuai untuk peranti penstriman atau konsol permainan, jadi jika anda mahu menggunakannya di Bar TV Kebakaran Amazon atau Xbox anda, anda perlu mengkonfigurasi router anda secara manual.

Atau, jika anda memiliki Stick Fire TV, anda boleh melihat senarai kami yang terbaik dari Amazon Fire TV Stick VPN 2020.

SaferVPN menyediakan arahan langkah demi langkah untuk menubuhkan VPNnya pada penghala anda, atau anda boleh membeli satu pra-flashed.

Sebaik sahaja penghala anda ditetapkan dengan SaferVPN setiap peranti yang dihubungkan ke internet di rumah anda akan dilindungi, termasuk konsol permainan dan peranti streaming.

Sambungan Penyemak Imbas

Logo ChromeChromeLogo FirefoxFirefox

SaferVPN menyediakan sambungan penyemak imbas untuk kedua-dua Google Chrome dan Mozilla Firefox, yang boleh dipasang dalam masa beberapa saat.

Tambahan penyemak imbas ini termasuk dalam harga langganan berbayar, tetapi juga tersedia untuk pengguna percuma (tertakluk kepada topi data bulanan 500MB).

Sambungan ini adalah proksi: mereka tidak membuat sambungan VPN yang disulitkan, atau mempunyai ciri-ciri canggih sebagai klien desktop SaferVPN. Kami tidak boleh mengesyorkan menggunakan sambungan ini sebagai pengganti lengkap untuk aplikasi SaferVPN utama.

Penyulitan & Keselamatan

Penyulitan kuat & semua alat keselamatan yang diperlukan

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

AES-256

Penyekatan Leak DNS

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

TOR melalui VPN Server

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

SaferVPN menyediakan penyulitan kuat dan beberapa ciri keselamatan yang hebat untuk memastikan anda selamat dalam talian.

Anda boleh menetapkan aplikasi untuk memilih auto protokol VPN yang terbaik - kami mengesyorkan OpenVPN di mana mungkin kerana ini menawarkan keseimbangan terbaik antara prestasi dan privasi.

Penyulitan AES-256, yang menggunakan SaferVPN, adalah sama kuatnya. Malah, cipher ini dianggap hampir tidak dapat dipecahkan.

Tangkapan skrin Pengaturan Protokol SaferVPN dalam Apl

Suis bunuh SaferVPN adalah ciri penting, memastikan alamat IP sebenar anda tidak didedahkan dengan menghentikan semua lalu lintas web sekiranya VPN memutuskan sambungan tanpa diduga.

SaferVPN tidak mengendalikan pelayan DNS sendiri, yang mengecewakan, tetapi ia menggunakan Google Public DNS, yang dianggap memberikan tahap prestasi dan keselamatan yang sangat tinggi.

Kemas kini terkini untuk aplikasi SaferVPN termasuk perlindungan kebocoran DNS dan IPv6. Ini menghalang permintaan DNS daripada didedahkan kepada ISP anda dan, dengan bersungguh-sungguh, kami tidak mendapati kebocoran sedemikian semasa ujian bebas kami.

Tangkapan skrin hasil ujian kebocoran SaferVPN di browserleaks.com

Keputusan ujian kebocoran SaferVPN di browserleaks.com semasa disambungkan ke pelayan VPN AS. Kami menguji dari UK.

Untuk lapisan privasi tambahan, anda boleh mengakses Tor melalui SaferVPN, dan anda juga boleh membenarkan peranti rangkaian tempatan seperti pencetak untuk memintas sambungan VPN (terowong perpecahan), yang sangat berguna.

Kemudahan penggunaan

Cepat & persediaan mudah, tetapi mengalami banyak masalah sambungan

Bagaimana untuk memasang & Sediakan SaferVPN

 • Tangkapan skrin dari Button Muat SaferVPN

  Sangat mudah untuk mencari di mana untuk memuat turun perisian di laman web SaferVPN.

 • Tangkapan skrin Pilihan Muat turun SaferVPN

  Cukup pilih platform yang sesuai dari senarai panjang aplikasi adat SaferVPN yang tersedia.

 • Tangkapan skrin dari Wizard Persediaan SaferVPN

  Wizard persediaan SaferVPN akan membimbing anda melalui proses pemasangan.

 • Tangkapan skrin Kemajuan Pemasangan SaferVPN

  Anda boleh menyemak seberapa cepat perisian dipasang di sini - biasanya dilakukan dalam masa beberapa minit.

 • Tangkapan skrin pada skrin utama App SaferVPN Desktop

  Papan pemuka utama SaferVPN. Cari atau tatal melalui pelayan di sebelah kiri dan kemudian sambungkan.

 • Tangkapan skrin App SaferVPN Bersambung

  Skrin sambungan SaferVPN jelas menunjukkan butiran sambungan penting seperti alamat IP baharu anda.

 • Tangkapan skrin Pilihan Aplikasi Protokol App SaferVPN Desktop

  Skrin tetapan SaferVPN. Pilih protokol VPN anda dari tab berasingan dengan petunjuk berguna yang ditunjukkan.

 • Tangkapan Skrin Penetapan Tambahan Apl Desktop SaferVPN

  Tetapan tambahan SaferVPN termasuk akses mudah kepada sokongan pelanggan dan alat uji kelajuan VPN.

Aplikasi VPN adat SaferVPN sangat mudah untuk dimuat turun dan dipasang, tetapi baru-baru ini kestabilan aplikasi telah menolak secara mendadak dengan kegagalan sambungan terlalu banyak pelayan untuk membuat pengalaman yang lancar.

Kami sering tidak dapat menyambung ke pelayan pilihan kami, walaupun selepas meminta bantuan daripada sokongan pelanggan.

Selain itu, aplikasi sangat asas dan mudah untuk digunakan untuk pemula.

Sambungan Penyemak Imbas

Tangkapan skrin dari Sambungan Chrome SaferVPN

Memasang sambungan pelayar SaferVPN untuk Chrome dan Firefox sangat mudah. Apa yang perlu anda lakukan ialah klik melalui sama ada Kedai Web Chrome atau gedung Add-on Mozilla, muat turun sambungan, log masuk dan sambungkan. Ia tidak boleh mengambil masa lebih daripada beberapa minit.

Sokongan pengguna

Ejen chat langsung tidak mempunyai pengetahuan mendalam

24/7 sokongan sembang langsung

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

SaferVPN menawarkan 24/7 sokongan sembang secara langsung tetapi ia meninggalkan kami berasa kecewa pada masa-masa. Walaupun respons live chat sangat cepat, ejen sokongan sering bergelut untuk menjawab walaupun soalan paling asas.

Apabila kami bertanya berapa lama SaferVPN menyimpan log sambungan, ejen itu enggan memberitahu kami apa-apa maklumat khusus. Kami terpaksa menghantar e-mel kepada pasukan sokongan, dan dengan bersyukur kami mendapat jawapan kurang dari 10 minit yang benar-benar menjawab soalan kami.

Pangkalan pengetahuan dalam talian SaferVPN meliputi asas pemasangan dan penyelesaian masalah dengan cukup baik, tetapi kami ingin melihat tahap kedalaman dan perincian yang lebih tinggi di beberapa kawasan.

Harga & Tawaran

Pelan murah dengan jaminan wang balik 30 hari

Kupon SaferVPN

Pelan Harga SaferVPN

SaferVPN, seperti kebanyakan perkhidmatan VPN, mendapat lebih murah secara bulanan yang lebih lama anda melanggan.

Bulan tunggal adalah pilihan paling mahal pada $ 12,95 tetapi anda boleh menyimpan 58% jika anda memilih langganan SaferVPN tahunan ($ 5.49 sebulan), dan 81% dalam pelan tiga tahun, masuk dengan sangat murah $ 2.50 sebulan.

 1. Bulanan

  US $ 12.95 / mo

  Dibilkan $ 12.95 setiap bulan

 2. 12 bulan

  US $ 5.49 / mo

  Dibilkan $ 65.88 setiap 12 bulanSimpan 58%

 3. 3 tahun

  US $ 2.50 / mo

  Dibilkan $ 89.99 setiap 3 tahunSimpan 81%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 30 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Bitcoin

Ya
Ya
Ya

SaferVPN menerima kebanyakan kaedah pembayaran standard termasuk kriptografi untuk pembelian privasi:

 • Kad kredit dan debit utama
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Seramai mata wang kriptografi lain seperti Ethereum dan Tron melalui CoinGate

Pada masa ini tidak ada pilihan antarabangsa yang diterima, yang bermaksud tidak ada Alipay atau UnionPay.

SaferVPN menawarkan jaminan wang balik 30 hari dan percubaan percuma 24 jam. Jaminan balik wang adalah 'tidak ditanyakan soalan', tanpa tangkapan tersembunyi, sekatan atau topi data.

Kad anda akan dikenakan apabila anda mendaftar tetapi semua bayaran balik diproses dalam kira-kira sepuluh hari kerja, menjadikannya proses yang relatif bebas risiko.

Percubaan percuma memberikan anda akses penuh ke perkhidmatan selama 24 jam. Satu-satunya maklumat yang diminta oleh SaferVPN ialah alamat e-mel anda, jadi ini adalah cara yang baik untuk menguji perisian VPN tanpa perlu risau tentang memohon bayaran balik jika anda tidak berpuas hati.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan SaferVPN?

SaferVPN digunakan untuk menjadi VPN yang baik, tetapi masalah sambungan pelayan baru-baru ini menjadikannya terlalu tidak boleh dipercayai untuk kami mengesyorkannya lagi.

Kelajuan mendadak, akses streaming telah merosot, dan SaferVPN hanya membenarkan torrenting hanya pada tiga daripada 700 pelayannya.

SaferVPN juga log data sedikit lebih banyak daripada yang kita mahu lihat (dan ia berasaskan di AS).

Alternatif untuk SaferVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Kelajuan antarabangsa yang cepat adalah salah satu daripada titik jualan terbesar di ExpressVPN - hanya ada VPN yang lebih cepat di luar sana apabila ia berkaitan dengan sambungan jarak jauh. Ia juga terletak di Kepulauan British Virgin, jauh dari mata kerajaan. Baca ulasan ExpressVPN

Logo landskap AstrillVPN

Astrill

Jika anda memerlukan VPN yang akan membawa anda dalam talian dan sekitar penapisan di China maka Astrill adalah salah satu pilihan terbaik di luar sana. Ia juga mempunyai sembang langsung yang sangat berguna dan mengerikan tanpa had pada semua pelayan VPN. Baca ulasan Astrill

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me