Beroperasi sejak tahun 2012, VPN.ac jarang dibicarakan ketika datang kepada para pemain besar di pasar VPN - tetapi telah diabaikan?

Itulah apa yang kita ada di sini untuk mengetahui. Dalam ulasan ini, anda akan mempelajari semua yang anda perlu ketahui mengenai VPN.ac, termasuk:

 • Adakah ia baik??
 • Berapa banyak peranti yang boleh anda gunakan dengan VPN.ac?
 • Adakah VPN.ac lebih baik daripada ExpressVPN?
 • Adakah VPN.ac berfungsi dengan BBC iPlayer?
 • Adakah ia mengalahkan penapisan di China?

Sebelum kita menyelidiki itu, anda boleh melihat kebaikan dan keburukan VPN.ac yang paling penting:

Gambaran keseluruhan

VPN.ac Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Privasi yang sangat baik & ciri-ciri keselamatan
 2. Membuka kunci China dengan alat-alat penggumpalan
 3. Kualiti, selamat pelayan
 4. Dasar privasi yang masuk akal
 5. Kelajuan pantas
 6. Baik untuk streaming & mengerikan

Keburukan

 1. Bidang kuasa Romania mempunyai kaitan dengan EU
 2. Senarai pelayan kecil
 3. Sokongan memerlukan peningkatan

Ringkasan Kunci VPN.ac

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

84Mbps
Tiada Log
Tidak
Romania
117
100+
21
Ya
Tidak terhad
Ya
Sokongan e-mel melalui tiket dalam talian
$ 3.75 selama 24 bulan
Vpn.ac

Jika anda ingin mengetahui bagaimana kami sampai pada penilaian ini, baca dan lihat sama ada VPN.ac adalah perkhidmatan untuk anda. 

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa VPN.ac?

VPN.ac dimiliki dan dikendalikan oleh Netsec Interactive Solutions, sebuah syarikat yang ditubuhkan di Romania pada tahun 2009.

Menurut laman webnya, VPN.ac terdiri daripada "profesional pemikir yang berbakat, maju." Profesional berbakat ini berpusat di 76 Calea Dumbravii Street, 550399, Sibiu, Romania.

Berasaskan di Romania mungkin tidak begitu hebat kerana ia berpotensi tertakluk kepada perjanjian perkongsian data EU. Walau bagaimanapun, dalam satu temu bual, seorang wakil VPN.ac sebenarnya berpendapat bahawa bidang kuasa Romania adalah manfaat yang disebabkan oleh kebimbangan post-Komunis negara mengenai pencerobohan privasi dan kerana "ia akan mengambil masa yang cukup sehingga [negara akan] mempunyai untuk melaksanakan sepenuhnya keperluan EU. "

Ini bukan jaminan undang-undang - tetapi mungkin ada sesuatu untuknya. Pengekalan data dianggap tidak sah oleh mahkamah Romania. Apabila kerajaan Romania memperkenalkan Arahan Pengekalan Data 2006 di EU sebagai sebahagian daripada kemasukannya ke dalam EU, pada tahun 2009, Mahkamah Perlembagaan Romania (CCR) mengatakan bahawa undang-undang ini adalah pelanggaran hak konstitusional terhadap hak privasi warga Romania (dua kali, setelah tekanan dari EU), dengan alasan bahawa ia membuat "anggapan bersalah kasar". Romania adalah satu-satunya negara EU yang telah berjaya membuang undang-undang pengekalan data EU. 

Ini menjadikannya tempat yang baik untuk mendasarkan pembekal VPN, tetapi kami tidak dapat memastikan bahawa keanggotaan Romania di EU tidak akan menyebabkan beberapa undang-undang anti-privasi negatif. 

Kami melihat bahawa syarikat sering menghadiri persidangan keselamatan cybersecurity di Romania, jadi kami tahu VPN.ac mempunyai kepentingan tulen dalam keselamatan internet.

VPN.ac HQ di Romania

76 Calea Dumbravii Street, 550399, Sibiu, Romania

Dasar Pembalakan

VPN.ac log data, tetapi ia dipadamkan setiap hari dan secara kekal

Dasar privasinya berbunyi:

"Kami, bagaimanapun, menyimpan beberapa log sambungan (kepada perkhidmatan VPN kami) untuk tujuan keselamatan dan sokongan. Ini disimpan pada pelayan yang terenkripsi (terletak di lokasi yang tidak didedahkan) dan dipadamkan secara automatik setiap hari. Kami tidak menyimpan apa-apa log di pelayan, tidak sama log Linux daemon biasa. "

Maklumat VPN.ac logs untuk tempoh masa yang singkat termasuk:

 • Alamat IP asal
 • Masa mula dan tamat sambungan VPN
 • Jumlah data yang dipindahkan

Walaupun naluri kita akan merosot apabila melihat bahawa ia mengumpul IP asal anda, kita sebenarnya suka pendekatan ini; ia adalah jujur, jelas, dan tidak menimbulkan ancaman privasi apabila dipadam setiap hari.

Kajian VPN.ac

Dasar Privasi VPN.ac

VPN.ac menyimpan log sementara ini untuk memerangi serangan terhadap perkhidmatan, termasuk serangan kasar dan serangan MitM. Ia lebih spesifik dan sah daripada VPN hanya menyatakan ia menyimpan log untuk 'menjaga perkhidmatan', yang sering berlaku. 

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai log, termasuk apa yang dan tidak boleh diterima amalan, dengan panduan kami untuk dasar pembalakan VPN. 

Semua dalam semua, ada sedikit ketakutan apabila menggunakan VPN.ac. Anda boleh mempercayainya untuk melindungi privasi anda

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Kelajuan yang mengagumkan

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan VPN.ac:

 1. Muat turunMbps

  89.25

 2. Muat naikMbps

  97.88

 3. Kajian VPN.acPingCik

  2

Apabila disambungkan ke VPN.ac:

 1. Muat turunMbps

  83.9

 2. Muat naikMbps

  78.51

 3. Kajian VPN.acPingCik

  9

VPN.ac memetik beberapa kelajuan pantas dan boleh dipercayai. Tengoklah:

Muat turun kelajuan tanpa VPN.ac: 89.25Mbps

Muat turun kelajuan dengan VPN.ac: 83.9Mbps

Rugi kelajuan muat turun kami apabila VPN.ac sedang berjalan: 6%

Kehilangan kelajuan setempat ini adalah minimum, bermakna anda tidak seharusnya mengalami sebarang perbezaan antara menggunakan VPN dan tidak menggunakan VPN. 

Itu hasil yang hebat. 

Apabila ia berkaitan dengan sambungan jarak jauh, kami meletakkan VPN.ac melalui ujian kelajuan saintifik kami untuk menentukan keputusan purata yang anda jangkakan dapat disambungkan ke lokasi-lokasi ini:

 • AS: 53.92Mbps (muat turun) & 39.23Mbps (muat naik)
 • Jerman: 65.14Mbps (muat turun) & 63.9Mbps (muat naik)
 • Australia: 31.25Mbps (muat turun) & 9.90Mbps (muat naik)

Seperti yang dapat anda lihat, kelajuan jarak jauh VPN.ac cukup mengesankan. Kami biasanya melihat skor yang lebih rendah daripada ini untuk AS dan Australia. 

Anda boleh melakukan segala-galanya dengan VPN.ac yang anda akan lakukan tanpa itu.

Lokasi Pelayan

Dedicated, server berkualiti

Globe dengan bendera biru21CountriesImej landskap bandar45 + BandarayaImej penanda merah jambu100 + IP Addresses

VPN.ac mempunyai pelayan VPN 117 di 21 negara yang tersedia untuk disambungkan. 

VPN.ac belum meningkatkan pemilihan pelayannya dari masa ke masa tetapi sebenarnya menurun ia baru-baru ini jatuh dari 25 buah negara. 

Ini senarai kecil tidak peduli cara anda melihatnya - majoriti pelayannya berada di Eropah juga.

Senarai pelayan VPN.ac

Senarai pelayan VPN.ac

Walau bagaimanapun, sementara kami ingin melihat lebih banyak pilihan, perlu diperhatikan bahawa ini adalah pelayan logam yang telanjang, yang bermaksud bahawa mereka fizikal dan tidak disewa, dan datang dengan DNS disulitkan sendiri.

Dalam kata lain, VPN.ac telah mencapai kualiti melebihi kuantiti. Menjelaskan amalannya, VPN.ac menyatakan bahawa ia "fokus [es] lebih sedikit, di mana keselamatan dilakukan dengan betul dan kapasiti jalur lebar sudah cukup untuk memastikan perkhidmatan yang cepat dan boleh dipercayai."

Masih terdapat risiko kesesakan dan kelajuan yang kurang, yang mana berlaku apabila terlalu banyak orang menggunakan pelayan yang sama, tetapi anda dapat yakin dengan pengetahuan bahawa anda selamat dan kami tidak pernah mengalami pengalaman buruk menggunakan perkhidmatan. 

Sekiranya pilihan perlu dibuat, kami sentiasa mencadangkan potensi kerugian prestasi untuk jaminan keselamatan. Tidak mempunyai pelayan peribadi maya (VPS) dan tiada pelayan palsu adalah langkah besar yang kami mahu setiap VPN akan mengambil. 

Streaming & Torrenting

Akses yang boleh dipercayai untuk perkhidmatan penstriman

VPN.ac tidak mengenal pasti pelayan yang dioptimumkan untuk Netflix, BBC iPlayer, atau perkhidmatan penstriman lain, tetapi ia tetap merupakan pilihan yang baik untuk akses tanpa kerumitan. 

Kami mendapat akses ke BBC iPlayer menggunakan pelayan VPN.ac London. 

VPN.ac juga baik untuk membuka kunci kepada Netflix AS, termasuk pada pelayan DoubleHopnya. Kami mengaksesnya di semua pelayan AS yang kami uji dan tidak mempunyai kegagalan tunggal pelayan ini, walaupun ada penimbunan diperlukan. 

VPN.ac tidak mengiklankan keandalan penstrimannya dengan banyak, dan kekurangan perhatian terhadap pelayan streaming yang ditetapkan untuk aplinya menunjukkan bahawa, tetapi kami boleh memberitahu anda ia adalah pilihan padat untuk streaming tidak kira.

Torrenting

Torrenting adalah dibenarkan pada setiap pelayan VPN.ac. 

VPN.ac pergi jauh untuk mengesyorkan pilihan pelayan yang optimum, memaklumkan kepada anda bahawa pelayan terbaik adalah:

 • Kanada - Toronto
 • Finland
 • Perancis
 • Luxembourg
 • Belanda
 • Romania
 • Sweden
 • Switzerland

Kami diberitahu lokasi ini mempunyai "lebih 28 pelayan gigabit" dan lebar jalur tidak akan menjadi masalah.

Adalah baik untuk melihat pembekal mengesyorkan bagaimana anda dapat mengoptimumkan aktiviti P2P anda dengan perkhidmatannya. Banyak larangan atau mengehadkan lalu lintas P2P sepenuhnya, jadi pastikan anda memilih dengan teliti. 

Menolak penapisan

Pilihan yang baik terhadap penapisan

VPN.ac adalah salah satu VPN terbaik untuk mengalahkan penapisan.

Ia datang dengan pelayan 'Dioptimumkan' China dan banyak alat pengungsian untuk memintas The Great Firewall. Menggunakan protokol OpenVPN XOR di sepanjang port TCP-443 akan membolehkan anda melepaskan tembakan di dinding dan menyeludup ke internet yang lebih bebas.

Ilustrasi Menggambarkan VPN Mengelilingi Firewall Besar China

VPN.ac berusaha keras untuk memastikan perkhidmatannya masih berfungsi di China, yang menawarkan halaman 'Status China' dan 'Arahan untuk China', memperincikan keadaan semasa di negara ini dan cara terbaik untuk berhubung. 

Maklumat ini dapat dilihat oleh sesiapa yang mempunyai akaun, menjadikannya pilihan padat untuk China - salah satu dari hanya sedikit. 

VPN.ac akan menjadi pilihan yang baik untuk negara-negara lain yang disensor, termasuk Rusia, Turki, dan UAE.

Platform & Peranti

Tersedia pada platform yang popular dan banyak lagi

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

VPN.ac boleh didapati di hampir setiap peranti yang boleh anda fikirkan. 

Aplikasi adat biasa, termasuk Windows, MacOS, Android dan iOS, boleh didapati dengan satu klik.

Anda juga boleh mengikuti panduan tutorial setup langkah demi langkah untuk peranti yang tidak mempunyai aplikasi asli, termasuk Linux. 

Jika anda ingin melindungi semua peranti yang berkaitan dengan internet di rumah anda, anda sentiasa boleh memasang VPN.ac di peringkat penghala. Ia serasi dengan penghala:

 • DD-WRT
 • Tomato
 • AsusWRT
 • pfSense

Sekali lagi, terdapat tutorial terperinci di laman web dengan arahan berguna yang akan menyelamatkan anda untuk memuat turun VPN ke beberapa peranti. 

VPN.ac juga bermurah hati dalam elaunnya sehingga enam peranti yang berlainan menggunakan langganan VPN yang sama. 

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

VPN.ac menawarkan aplikasi asli untuk Amazon Fire TV dan Amazon Fire TV Stick, dan ia juga berfungsi dengan banyak konsol permainan dan peranti streaming lain - hanya menyambungkannya ke router VPN.ac yang dikonfigurasi, yang mana terdapat langkah- arahan demi langkah di laman web. Ini termasuk Apple TV, Google Chromecast, Nintendo, PlayStation, Xbox dan banyak lagi.

Setelah naik dan berjalan, ia akan melindungi peranti yang disambungkan ke internet secara automatik di rumah anda. Sekiranya anda bersedia untuk menghabiskan sedikit masa tambahan untuk memasang VPN pada tahap penghala, VPN.ac adalah pilihan yang hebat.

Sambungan Penyemak Imbas

Logo ChromeChromeLogo FirefoxFirefox

VPN.ac menawarkan sambungan SecureProxy untuk pelayar Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Opera.

VPN.ac adalah jelas dan terbuka mengenai hakikat bahawa menggunakan ini menjadikan anda lebih mudah terjejas dengan kebocoran IP, dan menasihatkan menyekat Flash, WebRTC dan Java, tetapi ia masih menyediakan tahap privasi yang lebih tinggi untuk melayari dari biasanya akan berlaku ketika menyemak imbas.

Penyulitan & Keselamatan

VPN yang sangat selamat

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

VPN berganda

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

VPN.ac melakukan banyak hak untuk melindungi privasi anda yang berharga. 

Lalai apl desktop ke OpenVPN; ini adalah protokol pilihan kami, kerana ia bercampur dengan kelajuan dengan sempurna. Terdapat juga pilihan untuk protokol WayarGuard VPN, yang tidak setiap perkhidmatan VPN.

Anda juga boleh memilih untuk memilih IKEv2, LT2P dan PPTP

OpenVPN tidak tersedia pada versi iOS aplikasi, bagaimanapun, yang mempunyai IPSec dan IKEv2 sahaja. 

Protokol VPN.ac

Protokol VPN.ac

Penyulitan disediakan oleh cipher AES-256. Ini adalah salah satu yang boleh dikalahkan, digunakan oleh organisasi yang serius untuk menyulitkan data, termasuk kerajaan persekutuan AS. 

Di samping asas ini terdapat sekumpulan ciri privasi tambahan, seperti 'Gateway Removal' - suis pembunuh VPN.ac. Ini melindungi alamat IP sebenar anda dari pemotongan tiba-tiba. 

Anda juga dilindungi daripada kebocoran DNS dan IPv6. 

Apa yang benar-benar hebat ialah VPN.ac mengendalikan pelayan DNS sendiri, yang bermaksud bahawa trafik web anda tidak akan dialihkan melalui pelayan kurang selamat yang dimiliki oleh pihak ketiga. 

Lebih daripada itu, VPN.ac menawarkan 22 pelayan Double Hop yang mudah dipilih. Ini bermakna bahawa lalu lintas anda dialihkan melalui dua pelayan yang disulitkan yang berbeza sebelum mencapai destinasinya. Ini memberikan anda lapisan privasi tambahan (walaupun terdapat pengurangan kelajuan sambungan).

Kemudahan penggunaan

Baik untuk pemula dan kebaikan

Bagaimana untuk memasang & Tetapkan VPN.ac

 • Muat turun skrin skrin VPN.AC dalam ulasan VPN.AC VPN kami

  Ia cukup mudah untuk memuat turun perisian yang berkaitan dari bahagian Tutorial di laman web VPN.AC.

 • Tangkapan skrin destinasi VPN.AC dalam VPN.AC VPN kami

  Anda perlu memilih di mana anda mahu fail muat turun disimpan pada peranti anda.

 • Tangkapan skrin wizard persediaan VPN.AC dalam kajian VPN.AC VPN kami

  Wizard persediaan akan memberi anda idea tentang berapa lama anda telah meninggalkan - dalam kebanyakan kes ia kurang daripada 60 saat.

 • VPN.AC TAP memasang tangkapan skrin dalam VPN.AC VPN kami

  Sebelum anda melancarkan aplikasi untuk kali pertama, anda perlu memastikan anda telah memasang pemacu TAP.

 • Skrin skrin log masuk VPN.AC dalam kajian VPN.AC VPN kami

  Sebaik sahaja pemasangan selesai, masukkan sahaja kelayakan log masuk anda dan mula menggunakan VPN.

 • Skrin utama VPN.AC skrin terputus sambungan dalam kajian VPN.AC VPN kami

  Apabila anda tidak disambungkan ke pelayan VPN, togol bertukar / mati berseri dalam oren.

 • Skrin utama skrin utama VPN.AC disambungkan dalam ulasan VPN.AC VPN kami

  Pada skrin utama, anda boleh memilih antara protokol VPN dan juga memilih port pilihan anda.

 • Petua senarai pelayan VPN.AC dalam kajian VPN.AC VPN kami

  Senarai pelayan disokong dengan baik oleh benua, dengan tab berasingan untuk pelayan Double Hop.

 • Senarai senarai tetapan VPN.AC dalam kajian VPN.AC VPN kami

  Kami sangat menyukai bantuan kontekstual yang termasuk dalam senarai tetapan untuk menerangkan beberapa ciri.

VPN.ac akan merayu kepada pengguna VPN yang berpengalaman dengan sejumlah besar pilihan penyesuaiannya. Ia datang dengan keupayaan untuk memilih beberapa protokol dan pelabuhan yang pro akan ingin mengeksploitasi. 

Ini datang dengan kos mengintimidasi pemula tetapi VPN.ac masih membuatnya semudah yang boleh dengan aplikasi yang mudah dan banyak maklumat yang terdapat di laman webnya. Terdapat juga tab 'Bantuan' dengan pautan berguna kepada isu biasa yang mungkin dialami oleh pengguna. 

Anda juga boleh menukar antara tema 'Gelap' dan 'Cahaya', togol pilihan menyambung auto, dan banyak lagi.

VPN.ac banyak membungkus pakejnya.

Kami berharap bahawa pelayan dibuat lebih mudah untuk beralih antara. Anda perlu menukar 'On' dan 'Off' sebelum membuat perubahan, dan bukannya menyambung semula secara automatik sebaik sahaja anda memilih pelayan.

Sokongan pengguna

Perlu penambahbaikan

Sokongan e-mel melalui borang dalam talian

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

VPN.ac mempunyai pengetahuan lengkap komprehensif. Ia menawarkan Soalan Lazim, petua penyelesaian masalah, panduan persediaan dan semua maklumat berguna mengenai ciri aplikasinya.

Aplikasi ini mengatakan bahawa "hampir semuanya sudah dilindungi di laman web" tetapi, tanpa itu, membolehkan anda menghubungi VPN.ac melalui tiket atau borang mesej. 

Walau bagaimanapun, VPN.ac telah bertindak balas hanya satu minit kemudian ke pertanyaan tiket kami, seperti yang anda lihat:

VPN. Sokongan Sokongan Pelanggan

Petikan Sokongan Sokongan Pelanggan dengan VPN.ac

Satu aduan kami dengan sokongan VPN.ac ialah kami ingin melihat jemputan yang lebih bersemangat untuk meminta bantuan - ditambah penambahan 24/7 sembang langsung.

VPN terbaik mudah dihubungi dan cepat bertindak balas melalui sembang. Kerana itu, kami terpaksa menunggu selama 24 jam sebelum kami mendapat respons terhadap borang sokongan kami. 

Di sisi yang terang, kami sangat menyukai bahawa syarikat itu termasuk ID Skypenya sebagai kaedah hubungan, kerana ini sangat berguna untuk pengguna di negara-negara seperti China di mana kebanyakan kaedah komunikasi lain disekat. Walau bagaimanapun, ia menasihatkan bahawa ini bukan protokol komunikasi yang selamat dan semestinya hanya digunakan sebagai jalan terakhir.

Harga & Tawaran

Murah tetapi bayaran balik harus lebih jelas

Kupon VPN.ac

Rancangan Penetapan VPN.ac

VPN.ac menawarkan empat pelan harga yang berbeza yang semua menawarkan ciri yang sama tetapi semakin murah langganan yang lebih lama.

Tentunya produk yang komprehensif datang pada harga yang mahal, bukan? Kami fikir perkara yang sama - tetapi kami salah.

Untuk perkhidmatan yang mantap dan selamat sebagai VPN.ac, tag harga $ 3.75 sebulan adalah murah. 

Tawaran ini adalah sebahagian daripada pelan dua tahunnya, bermakna anda perlu membayar $ 90 setiap muka setiap dua tahun. 

Ia masih agak murah pada rancangan satu tahun pada 58 ¢ setahun, berjumlah $ 4.80 sebulan. 

Langganan satu bulan, berguna jika anda melakukan perjalanan ke China dan mahu menggunakan VPN hanya untuk masa itu, kos $ 9. Itulah mengenai standard untuk perjanjian satu bulan. 

Pelan yang anda minati, VPN.ac dilengkapi dengan tawaran bayaran balik selama tujuh hari. Kami berharap ia akan memanjangkan tawaran itu selama sebulan, tetapi ia menawarkan janji jelas untuk mendapatkan kembali wang anda jika anda hanya 'tidak puas' - seolah-olah tidak ada soalan yang ditanya. 

Itu adalah sehingga anda membaca Syarat Perkhidmatan yang bercanggah dengan ini dengan menyatakan:

"Kami tidak membayar balik pesanan untuk alasan yang tidak jelas seperti" ia tidak berfungsi "tanpa memberi kami butiran dan membiarkan kami membantu."

Kami hanya boleh menganggap bahawa tidak puas dengan perkhidmatan itu adalah cukup khusus untuk VPN.ac. Hanya jangan mengeluh bahawa ia tidak berfungsi. VPN.ac harus melakukan kerja yang lebih baik untuk menjelaskan perkara ini. 

 1. Bulanan

  US $ 9 / mo

  Dibilkan $ 9.00 setiap bulan

 2. 3 bulan

  US $ 8 / mo

  Dibilkan $ 24.00 setiap 6 bulan Simpan 11%

 3. 12 bulan

  US $ 4.80 / mo

  Dibilkan $ 58.00 setiap 12 bulan Menyimpan 46%

 4. 2 tahun

  US $ 3.75 / mo

  Dibilkan $ 90.00 setiap 2 tahunSimpan 62%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 7 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Bitcoin

AliPay

UnionPay

Ya
Ya
Ya
Ya
Ya

VPN.ac membolehkan anda membayar untuk perkhidmatannya dengan kaedah pembayaran biasa anda, tetapi juga dengan kriptografi. Anda boleh membayar melalui mana-mana cara berikut:

 • PayPal
 • Bitcoin dan pelbagai altcoin
 • Kad kredit
 • Alipay
 • LiteCoin
 • Monero
 • UnionPay
 • Kad hadiah AS
 • WebMoney

Terdapat banyak pilihan di sini, termasuk cryptocurrencies, kebanyakannya akan memuaskan walaupun peminat privasi paling mencabar. 

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan VPN.ac?

Sudah tentu. Ia menghairankan kepada kami bahawa VPN.ac tidak lebih popular - ujian kami telah mendedahkan bahawa ia mempunyai sedikit kelemahan.

Kami sangat mengagumi dedikasinya untuk keselamatan dan hakikat bahawa ia secara jelas mengetahui apa yang dibicarakannya. Ini mungkin bukan pilihan terbaik untuk pemula VPN, dan kami berharap terdapat senarai pelayan yang lebih besar, tetapi VPN.ac telah memikirkan dan menutup kebanyakan perkara. 

Ini adalah perkhidmatan VPN yang menyeluruh yang boleh dipercayai untuk membuat anda selamat dalam talian. 

Alternatif kepada VPN.ac

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Sekiranya anda tidak dimenangi sepenuhnya oleh VPN.ac, kami akan mencadangkan ExpressVPN untuk fakta yang mudah bahawa ia mempunyai lebih banyak pilihan pelayan dan itu, bagaimanapun, cadangan nombor satu kami secara keseluruhan. Ia lebih mahal, tetapi tidak banyak. Baca ulasan ExpressVPN

Logo NordVPN

NordVPN

Pilihan kedua kami secara semulajadi adalah cadangan keseluruhan kedua kami - NordVPN. Seperti ExpressVPN dan berbanding dengan VPN.ac, anda mempunyai pelbagai pemilihan pelayan global yang lebih besar. Anda mungkin tergoda kerana tag harga yang lebih murah juga. Baca ulasan NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me