Sekiranya anda pernah mendengar tentang Bitdefender, ia mungkin bukan kerana VPNnya.

Syarikat ini paling terkenal dengan perisian anti-virus, dan VPNnya hanya satu daripada produk lengkap.

Begitu juga pengalaman perisian Bitdefender yang membantu ia menghasilkan VPN terkemuka? Atau adakah ia tidak cukup fokus untuk bersaing dengan persaingan yang lebih khusus?

Kami mahu sampai ke bahagian bawah Bitdefender VPN, jadi anda boleh tahu apa yang akan anda dapatkan sebelum anda membeli.

Kami telah menguji VPN dengan ketat, menjawab soalan utama seperti:

 • Adakah Bitdefender VPN ada yang baik?
 • Adakah ia VPN sebenar?
 • Berapa kos VPN Bitdefender??
 • Adakah ia melambatkan internet anda?
 • Boleh VPN Bitdefender boleh dipercayai?

Teruskan membaca untuk melihat apa yang kami dapati.

Gambaran keseluruhan

Bitdefender VPN Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Kelajuan cepat pantas
 2. Lebih murah daripada beberapa alternatif
 3. Akses kepada BBC iPlayer
 4. Membenarkan torrenting
 5. Reka bentuk yang mudah

Keburukan

 1. Kebocoran DNS merentas rangkaian
 2. Tiada pemilihan pelayan tingkat bandar
 3. Tidak berfungsi di China
 4. Tiada ciri lanjutan
 5. Bukan produk mandiri

Ringkasan Kunci VPN Bitdefender

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

87Mbps
Beberapa Log Pengguna
Ya
Romania (ahli EU)
Tidak didedahkan
Tidak didedahkan
27
Tidak
Tidak terhad
Tidak
Live Chat, E-mel & Sumber Dalam Talian
$ 3.33 / mo lebih 12 bulan
Bitdefender.com

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa VPN Bitdefender?

Bitdefender VPN bukan VPN yang berdiri sendiri, ia adalah sebahagian daripada perisian Keselamatan Bitdefender yang lebih luas. Anda secara literal tidak boleh gunakan VPN tanpa memasang perisian anti-virus.

Di bawah nama semasa, suite perisian Bitdefender telah dibangunkan di Romania pada tahun 2001, tetapi pendahulunya - sebuah program yang dikenali sebagai Pakar Antivirus - telah dibangunkan di bawah nama syarikat Softwin pada tahun 1996.

Softwin sendiri dimulakan pada tahun 1990, di tengah-tengah revolusi anti-komunis Romania.

Satu gambar pengasas Bitdefender Florin dan Măriuca Talpeş

Pengasas Florin dan Măriuca Talpeş pernah bekerja untuk unit penyelidikan komputer pemerintah Romania, tetapi berhenti untuk memulakan perniagaan mereka sendiri apabila masa depan jabatan menjadi kurang selamat.

Hari ini, Bitdefender adalah organisasi multinasional yang besar dengan sekitar 1,600 pekerja dan pejabat di Eropah, Amerika, dan Australia.

Syarikat itu masih berpangkalan di Romania, yang secara bersyukur bukan merupakan anggota perjanjian perkongsian data Lima, Sembilan atau 14 Mata. Romania adalah ahli Kesatuan Eropah, walaupun, jadi tidak boleh dianggap sebagai tempat privasi.

Bidang kuasa Bitdefender menjadikan kualiti dasar pembalakannya lebih penting - mana-mana kerajaan EU boleh mendapatkan tangannya pada pelayan Bitdefender.

Sebaik-baiknya, adalah syarikat yang terpaksa menyerahkan log pelayannya, mereka akan kosong sepenuhnya ...

Dasar Pembalakan

... Tetapi dasar privasi Bitdefender VPN jatuh jauh dari ideal.

Ia buruk.

Dasar privasi Bitdefender merangkumi semua produk penyelesaian rumah, dan termasuk hanya dua perenggan pendek mengenai perkhidmatan VPN:Tangkapan skrin dasar privasi Bitdefender VPN

Pango (dahulunya AnchorFree) bertindak sebagai pemproses data untuk Bitdefender. Ini bermakna bahawa walaupun Bitdefender mengumpul dan mempunyai kuasa atas maklumat anda, Pango memproses sebahagiannya pada nama Bitdefender - anda boleh melihat dasar privasi Pango di sini.

Petikan dari dasar privasi Pango menerangkan peranan mereka sebagai pemproses data

Pango telah menjadi subjek beberapa kontroversi pada masa lalu (belakang ketika ia dikenali sebagai AnchorFree), walaupun sejak itu telah berusaha untuk menebus dirinya sendiri. Aduan menganggap penggunaan data syarikat dari versi percuma aplikasi Hotspot Shield.

Walaupun isu-isu ini telah diselesaikan, kami fikir penting bahawa pengguna mengetahui tentang perkara ini sebelum mereka berkomitmen untuk produk VPN yang diuruskan dalam beberapa kapasiti oleh Pango.

Oleh kerana Bitdefender mempunyai dasar privasi yang sangat samar-samar, Pango dapat memberi gambaran tentang bagaimana data anda akan ditangani.

Nasib baik, syarikat itu tidak memaparkan apa-apa aktiviti pengguna:

Petunjuk mengenai dasar privasi Pango menyatakan bahawa ia tidak menyimpan log pengguna

Tetapi ini tidak menjadikannya benar-benar tiada log.

Pango menyimpan lebih banyak daripada yang kita anggap perlu untuk mengekalkan perkhidmatan VPN. Ia menjejaki:

 • Alamat IP anda - walaupun disulitkan, dan hanya disimpan selama tempoh sambungan anda
 • Masa sambungan sambungan - yang disimpan sehingga tiga tahun
 • Bandwidth yang digunakan dalam setiap sesi - sekali lagi, disimpan sehingga tiga tahun
 • Maklumat peranti - termasuk pengenal pasti peranti unik, jenis penyemak imbas, sistem pengendalian dan maklumat rangkaian tanpa wayar
 • Log laman web agregat - di peringkat domain (iaitu bukan URL penuh) dan tidak dikaitkan dengan individu
 • Anggaran lokasi geografi - diperolehi daripada maklumat IP (bukan GPS), dan digunakan untuk mencari pelayan VPN yang terdekat

Satu-satunya jaminan Pango adalah bahawa ia tidak mengumpul sebarang data yang menghubungkan anda ke aktiviti penyemakan VPN anda.

Oleh sebab Pango adalah pemproses data, bukan pengawal data, ia hanya perlu menyimpan permintaan Bitdefender maklumat. Sekiranya tiada dasar pembalakan yang tersusun dari Bitdefender, bagaimanapun, sukar untuk mengatakan dengan pasti apa yang dilakukannya atau tidak log.

Data anda harus dikendalikan oleh seberapa sedikit orang yang mungkin - mempunyai syarikat kedua yang terlibat adalah langkah tambahan yang tidak perlu (belum lagi membingungkan).

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Super cepat tempatan & kelajuan global

Bitdefender adalah salah satu daripada beberapa VPN untuk menjalankan protokol VPN Catapult Hydra VPN milik Hotspot Shield.

Ini kerana Bitdefender telah mengeluarkan infrastruktur VPN kepada Pango, syarikat yang memiliki Perisai Hotspot.

Bitdefender bukan satu-satunya syarikat teknologi untuk melakukan ini. McAfee juga mengendalikan versi Hotspot Shield yang dilabel putih.

Seperti kebanyakan contoh yang kita lihat, Bitdefender VPN adalah cepat dan asas. Ia mencapai beberapa kelajuan yang mengagumkan, tetapi tidak termasuk sebarang ciri tambahan atau langkah keselamatan.

Kami mempunyai beberapa masalah mengekalkan sambungan kami pada jarak yang jauh, yang boleh menjadi masalah besar tanpa ciri suis bunuh yang berdedikasi.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan VPN Bitdefender:

 1. Muat turunMbps

  93.27

 2. Muat naikMbps

  98.71

 3. Kajian VPN BitdefenderPingCik

  7

Apabila disambungkan ke Bitdefender VPN:

 1. Muat turunMbps

  87.09

 2. Muat naikMbps

  86.9

 3. Kajian VPN BitdefenderPingCik

  10

Ini adalah kelajuan hebat dari Bitdefender. Walaupun kami telah melihat label putih lain Hotspot Shield VPN melaksanakan lebih baik.

Terdapat beberapa kependaman yang sangat buruk di seluruh papan. Ping ke pelayan UK adalah 10ms, yang cukup cepat untuk permainan dalam talian. Pelayan Perancis mempunyai ping 19ms, yang sepatutnya baik untuk permainan juga.

Setiap pelayan lain mempunyai ping sekurang-kurangnya 30ms, walaupun. Ini terlalu lambat untuk permainan dalam talian yang tidak lag.

Di Eropah kami membuat sambungan yang hebat ke pelayan Belanda dan Perancis, tetapi sambungan yang sangat lemah kepada pelayan di Jerman, yang mempunyai Penurunan 90% dalam kelajuan muat turun.

Sambungan ke Amerika Utara dan Asia kedua-duanya dihormati, kecuali Jepun yang melihat a Kejatuhan 70% dalam kedua-dua muat turun dan memuat naik kelajuan.

Ini adalah keputusan kami yang paling cepat untuk Bitdefender VPN di seluruh dunia:

 • UK: 87.09Mbps (muat turun) & 86.9Mbps (muat naik)
 • USA: 48.65Mbps (muat turun) & 65.02Mbps (muat naik)
 • Jerman: 8.67Mbps (muat turun) & 19.31Mbps (muat naik)
 • Singapura: 42.84Mbps (muat turun) & 49.31Mbps (muat naik)

Lokasi Pelayan

Perlindungan yang baik, tetapi tiada lokasi peringkat bandar

Globe dengan bendera biru27CountriesImej landskap bandar27CitiesImej penanda merah jambuNombor alamat IP yang tidak didedahkan

Senarai pelayan Bitdefender termasuk 27 negara yang berpatutan, tetapi sebahagian besarnya berfokus pada Eropah.

Terdapat lima lokasi pelayan di Asia:

 • Hong Kong
 • India
 • Indonesia
 • Jepun
 • Singapura

Itu pasti lebih baik daripada beberapa VPN lain, tetapi tidak ada yang istimewa, sama ada.

Terdapat dua lokasi pelayan South American yang ada, satu di Argentina dan satu lagi di Brazil. Ini sangat miskin jika anda merancang untuk menyambung dari rantau ini, tetapi sayangnya masih merupakan usaha yang lebih baik daripada banyak tawaran pembekal lain.

Liputan tanah besar Amerika Utara adalah baik. Mexico, AS, dan Kanada semuanya mempunyai pelayan sendiri. Kekurangan mana-mana pilihan di peringkat bandar boleh menyebabkan anda terjebak dengan kelajuan perlahan di negara-negara besar ini.

Baki 15 lokasi semuanya di Eropah, menawarkan liputan yang cukup komprehensif jika anda menyambung dari rantau ini. Terdapat lokasi pelayan UK yang membolehkan anda mengakses BBC iPlayer.

Disana ada tiada pelayan VPN Bitdefender di Afrika, Caribbean, atau Timur Tengah. Jika anda menyambung dari (atau ingin menyambung ke) mana-mana kawasan ini, anda boleh mengharapkan prestasi yang agak kurang baik.

Bitdefender belum menerbitkan bilangan pelayan atau alamat IP yang dikekalkannya. Kita boleh menganggap ia beroperasi sekurang-kurangnya 27, tetapi sukar untuk membuat spekulasi melampaui itu.

Kami telah menghubungi Bitdefender untuk bertanya berapa banyak pelayan yang ada, tetapi ia tidak dapat memberi kami maklumat lagi.

Streaming & Torrenting

Kelajuan hebat, akses kepada iPlayer, tetapi kebocoran merosakkan torrenting

Bitdefender cepat mendakwa bahawa VPNnya boleh "membuka kunci media dari seluruh dunia." Itu adalah satu pembohongan.

Kami tidak dapat mengakses Netflix dari mana-mana pelayan, termasuk pelayan UK dan AS.

Di sisi lain, kami dapat mengakses BBC iPlayer melalui pelayan UK, yang mana banyak perjuangan VPN dengan.

Bitdefender juga membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat geo di YouTube, yang lebih biasa tetapi masih bernilai jika ia disekat di negara, sekolah atau tempat kerja anda.

Torrenting

Torrenting dibenarkan pada rangkaian VPN Bitdefender - berita bagus jika anda mahu menggunakannya untuk perkongsian fail P2P.

Lebih baik lagi, kelajuan Bitdefender yang kuat sangat sesuai untuk mendapatkan fail besar yang dimuat turun dengan cepat.

Tetapi kita tidak mengesyorkan torrenting lebih daripada VPN Bitdefender.

Kenapa ini?

Semasa ujian kami, kami dapati Bitdefender VPN membocorkan maklumat DNS anda. Walaupun maklumat ini tidak mengenal pasti aktiviti anda sendiri, ia boleh digunakan untuk mengenal pasti anda.

ISP anda tidak akan tahu apa anda sedang mengerikan, tetapi ia akan tahu bila dan di mana anda sedang mengerikan.

Kerana trafik DNS anda akan tidak disulitkan, anda juga akan dibiarkan rentan terhadap serangan yang menimpa dari pelayan jahat yang dapat menonimoni anda, atau lebih buruk. Kami percaya ia tidak semestinya berisiko.

Menolak penapisan

Pilihan yang sangat buruk untuk mengelakkan penapisan

Bitdefender VPN tidak mengendalikan apa-apa jenis teknologi penggumpalan, jadi tidak ada sebab untuk mengesyaki ia boleh memecahkan China Firewall Besar, atau rejim penapisan kurang komprehensif negara seperti UAE dan Turki.

Malah, Bitdefender menyatakan di laman webnya bahawa ia mengehadkan penggunaan VPN di negara-negara berikut:

 • Belarus
 • China
 • Iran
 • Iraq
 • Oman
 • Rusia
 • Turki
 • UAE

Kami tidak mengesyorkan menggunakan Bitdefender VPN jika anda bercadang untuk pergi ke mana-mana negara ini, kerana mungkin tidak akan berfungsi.

Untuk peluang yang lebih baik untuk mengelakkan penapisan, kami mencadangkan untuk membaca senarai VPN terbaik untuk China, Rusia, Turki atau UAE.

Platform & Peranti

Semua asas, tidak ada yang lain

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroid

Bitdefender hampir merangkumi asas-asas apabila ia berkaitan dengan keserasian peranti. Ia mempunyai aplikasi khusus untuk Windows, Android, MacOS, dan iOS.

Tidak ada aplikasi VPN yang berdiri sendiri untuk mana-mana sistem ini, jadi anda perlu memuat turun Bitdefender Mobile Security & Aplikasi antivirus untuk Android, aplikasi Keselamatan Mudah Alih Bitdefender untuk iOS, atau pakej Keselamatan Bitdefender untuk MacOS atau Windows.

Ini bukan masalah besar jika anda ingin menggunakan suite antivirus keseluruhan, tetapi mungkin mengecewakan jika anda menginginkan aplikasi VPN ringan.

Bagaimanapun, selain itu, ia menawarkan sedikit.

Anda tidak boleh memasang VPN pada penghala, yang bermaksud anda boleh melupakan melindungi konsol permainan anda atau mana-mana peranti internet.

Anda juga tidak akan dapat terowong AppleTV atau Stick TV Kebakaran anda; anda boleh melihat panduan kami untuk melindungi peranti Amazon Fire anda dengan VPN di sini.

Tiada pelanjutan penyemak imbas, sama ada.

Penyulitan & Keselamatan

Kebocoran DNS dan tiada perlindungan canggih

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

OpenVPN (TCP / UDP)

Proprietari

AES-256

Penyekatan Membocorkan IPV6

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

Dalam FAQnya, Bitdefender menerangkan VPN sebagai perkhidmatan yang "menjamin aktiviti dalam talian anda":

Petikan dari FAQ VPN Bitdefender

Tetapi adakah ia benar-benar selamat?

Tidak sejauh mana kita bimbang.

Apabila kami menguji Bitdefender VPN kami tidak menemui sebarang kebocoran IPv4 atau IPv6, atau sebarang kebocoran WebRTC. Apa yang kami dapati ialah kebocoran DNS pada setiap pelayan yang kami sambungkan.

Inilah ujian kebocoran kita seperti:Tangkapan skrin ujian kebocoran BitDefender

IP kami menunjukkan seperti di Denmark, tetapi anda dapat melihat pelayan DNS UK kami dengan jelas.

Ini bermakna bahawa walaupun ISP anda tidak akan dapat melihat apa yang anda lakukan, ia akan dapat melihat dan merekam nama setiap laman web yang anda lawati semasa Bitdefender VPN aktif, dan menghalang anda daripada mengakses mana-mana tapak yang ditapis.

Kebocoran DNS juga meningkatkan risiko anda menjadi mangsa kepada serangan menengah.

Kebocoran DNS adalah kecacatan yang membawa maut untuk VPN moden - terutamanya kerana penggunaan arus perdana HTTPS bermaksud bahawa bukan DNS anda telah disulitkan dari antara anda dan tapak yang anda lawati.

Menggunakan enkripsi AES-256 adalah satu petanda yang baik; protokol itu tidak terputus jadi dengan syarat VPN berfungsi dengan betul tidak ada jalan bagi seseorang untuk melakukan kekerasan melalui sambungan.

Protokol VPN di sebalik Bitdefender VPN adalah Catapult Hydra proprietari Hotspot Shield. Protokol ini mampu beberapa kelajuan yang serius, tetapi tidak lama lagi untuk membuktikan dirinya sebagai protokol arus utama lain seperti OpenVPN standard sumber terbuka dan industri.

Pada tahun 2018, Catapult Hydra mengalami kelemahan keselamatan utama, yang membenarkan pelaku buruk melihat lokasi sebenar pengguna melalui nama rangkaian WiFi mereka. Ini telah dialamatkan dan diperbetulkan, tetapi menunjukkan masalah untuk protokol proprietari rahsia.

Kemudahan penggunaan

Cukup mudah untuk digunakan tetapi bukan aplikasi yang berdiri sendiri

Bagaimana untuk memasang & Sediakan VPN Bitdefender

 • Tangkapan skrin pengaktifan Bitdefender sebelum proses pemasangan

  Anda perlu log masuk ke akaun Bitdefender anda untuk mendapatkan akses ke kod pengaktifan anda

 • Tangkapan skrin di bahagian tapak web Bitdefender di mana anda boleh menambah peranti baru

  Klik 'Pasang Perlindungan' untuk memuat turun Bitdefender VPN ke peranti pilihan anda

 • Tangkapan skrin proses pemasangan Bitdefender yang menunjukkan peratusan perisian telah dimuat turun

  Anda boleh menjejaki kemajuan muat turun Bitdefender pada popup berguna ini

 • Tangkapan Skrin pemasangan skrin VPN Bitdefender

  Apabila muat turun selesai, perisian Bitdefender akan dipasang pada peranti anda

 • Tangkapan skrin papan pemuka dalam talian Bitdefender di Windows

  Apabila Bitdefender dipasang pada peranti anda, anda boleh mempunyai 'lawatan' maya yang menunjukkan anda bagaimana semuanya berfungsi

 • Tangkapan skrin pada skrin utama Bitdefender VPN pada Windows

  Apabila anda mula-mula membuka Bitdefender VPN, status lokasi akan ditetapkan kepada 'Automatik'

 • Tangkapan skrin pada pelayan lokasi VPN Bitdefender dalam aplikasi Windows

  Anda boleh mengakses senarai pelayan penuh dengan mengklik anak panah bawah di sebelah lokasi pelayan VPN anda

 • Tangkapan skrin apa yang kelihatan seperti aplikasi Windows Bitdefender apabila anda disambungkan ke pelayan AS

  Ia berguna untuk dapat melihat berapa lama anda telah disambungkan ke VPN untuk

 • Tangkapan skrin tetapan menu Bitdefender VPN dalam aplikasi Windows

  Tetapan ini sangat terhad berbanding dengan perkhidmatan VPN yang lain

Sesetengah aplikasi VPN mudah digunakan kerana reka bentuk yang hebat dan yang lain mudah digunakan kerana mereka hampir tidak mempunyai ciri-ciri, dan ia sukar untuk menjadikan mereka sukar digunakan.

Bitdefender VPN sangat sesuai dalam kategori kedua.

Ini tidak bermakna reka bentuk aplikasi tidak baik - sebaliknya ia sangat mudah digunakan - namun fungsi yang terhad tidak akan terlalu banyak memuji dari kami.

Aplikasi mudah alih kedua-duanya mempunyai susun atur yang mudah. VPN mudah dicari, terletak dalam salah satu daripada lima tab di bahagian bawah skrin.

Tangkapan skrin aplikasi mudah alih Bitdefender VPN

Terdapat pusat "menyambung" butang, dan mudah untuk mencari butang pilih pelayan juga.

Pelayan disusun mengikut abjad mengikut negara. Memandangkan lokasi tidak terlalu banyak, mudah untuk mencari lokasi yang anda mahukan.

Satu tangkapan layar apl negara Bitdefender Mobile mudah alih

Terdapat juga pemasa sambungan, dan meter untuk menjejaki berapa banyak data yang anda tinggalkan jika anda menggunakan versi percuma aplikasinya.

Ini adalah tahap penuh fungsi VPN. Sekiranya anda mahu, anda boleh menggunakan ciri-ciri anti-virus dan keselamatan dalam tab lain, tetapi anda tidak akan menemui sebarang tetapan VPN tambahan.

Versi Mac dan PC VPN memerlukan anda memasang Bitdefender Total Security. Anda boleh melancarkan VPN sendiri, jadi melainkan jika anda merancang untuk menggunakan ciri-ciri lain Bitdefender aplikasi Total Security adalah lebih sedikit daripada bloatware.Tangkapan skrin Bitdefender Total Security

Aplikasi VPN itu sendiri lebih mudah daripada versi mudah alih.Tangkapan skrin aplikasi Bitdefender VPN PC

Ia mempunyai mudah untuk mengemudi senarai pelayan, yang kami suka.

Satu tangkapan skrin negara Bitdefender pilih pada PC

Menu tetapan mudah dicari, tetapi tidak banyak di sana. Ciri untuk melancarkan VPN secara automatik apabila menyambung ke WiFi tidak selamat adalah bagus.

Banyak ciri utama yang kami harapkan daripada tahap tertinggi VPN tidak ada di sini, walaupun. Kami benar-benar ingin melihat pilihan suis membunuh, misalnya.

Sokongan pengguna

Respons cepat dan membantu

24/7 sokongan sembang langsung

Sokongan sembang langsung

E-mel

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya
Ya
Ya

Apabila kami terlebih dahulu mengkaji Bitdefender VPN kami mendapati sokongan pelanggannya mengecewakan, tetapi ia dibuat beberapa penambahbaikan pasti sejak itu.

Livechat cepat dan membantu (walaupun tidak tersedia 24/7 dalam pengalaman kami): sesuai untuk pelanggan di seluruh dunia.

Bitdefender juga menyediakan panduan persediaan dan arahan penyelesaian masalah untuk masalah yang paling biasa, yang baik ditetapkan dan harus menyelesaikan kebanyakan isu yang mungkin anda hadapi. Forum juga sangat membantu, walaupun kebanyakannya dikendalikan oleh pengguna, jadi bukan sumber yang paling boleh dipercayai di luar sana.

Harga & Tawaran

Nilai yang baik tetapi memerlukan tambahan Bitdefender tambahan

Kupon VPN Bitdefender

Rancangan Penetapan VPN Bitdefender

Seperti VPN itu sendiri, Bitdefender menyimpan pelan pembayarannya semudah mungkin.

Anda mempunyai dua pilihan: bulanan atau tahunan.

Membayar untuk satu bulan Bitdefender VPN adalah pilihan yang lebih mahal, masuk pada $ 6.99, tetapi ini masih sangat murah berbanding dengan perkhidmatan VPN yang lain.

Sekiranya anda mendaftar untuk langganan 12 bulan, bagaimanapun, anda dapat menyelamatkan diri anda 37%, membawa harga turun ke $ 4.17 bulan yang sangat munasabah.

Anda juga perlu membayar selama setahun Bitdefender Total Security, yang berharga $ 49.99 - menumpuk jumlah kos.

Ini mengecewakan, tetapi dengan kos Bitdefender Total Security awal, pakej tahunan adalah nilai yang cukup baik.

 1. Bulanan

  US $ 6.99 / mo

  Dibilkan $ 6.99 setiap bulan ditambah dengan bayaran pendahuluan sebanyak $ 39.99

 2. 12 bulan

  US $ 4.17 / mo

  Dibilkan $ 49.99 setiap 12 bulan ditambah bayaran pendahuluan $ 49.99Save 37%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 30 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Ya
Ya

Bitdefender mempunyai jaminan wang kembali 30 hari, yang kami suka. Proses ini juga mudah, anda hanya perlu mengisi tiket e-mel yang menyatakan anda mahukan bayaran balik.

Ini sempurna jika anda mahu menguji perkhidmatan sebelum melakukan dengan betul.

Terdapat juga perkhidmatan VPN percuma yang disertakan bersama sebarang pembelian produk Bitdefender. Terbatasnya - anda mempunyai cap data 200MB dan tidak dapat memilih lokasi pelayan - tetapi memberi anda idea yang baik tentang perkhidmatan ini.

Bitdefender telah wujud sejak 90-an. Malangnya, begitu juga dengan semua pilihan pembayarannya.

Anda boleh membayar menggunakan kad kredit utama seperti Visa, Mastercard, American Express, dan Discover. Anda juga boleh membayar melalui pemindahan bank langsung.

PayPal adalah moden seperti pilihan pembayaran, tetapi anda tidak akan dapat mencari kaedah pembayaran super-swasta atau tanpa nama. Sebaiknya kami ingin melihat pilihan untuk membayar dengan cryptocurrency atau kad kredit prabayar, atau wang tunai.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan VPN Bitdefender?

Kami sememangnya tidak mengesyorkan untuk memilih VPN Bitdefender melainkan anda sudah menjadi pelanggan Bitdefender. Walaupun anda, kami sangat mengesyorkan mencari di tempat lain.

Bagi pelanggan Bitdefender yang sedia ada, Bitdefender VPN menawarkan beberapa nilai hebat untuk kelajuan yang dicapai. Yang mengatakan, ia sangat asas, dan kami tidak merasa selesa mengesyorkan VPN yang memberikan maklumat yang berisiko, walaupun hanya pelayan DNS yang benar..

Alternatif kepada VPN Bitdefender

Logo Hotspot Shield

Perisai Hotspot

Protokol proprietari Hotspot Shield - Catapult Hydra - adalah yang membantu Bitdefender berjalan dengan pantas. VPN ini merangkumi segala-galanya dalam Bitdefender VPN ditambah dengan lebih banyak pilihan dan ciri pelayan. Paling penting ia tidak bocor. Baca ulasan Hotspot Shield

Logo Surfshark

Surfshark

Nilai VPN yang hebat, Surfshark menawarkan sambungan yang konsisten yang selamat yang tidak membocorkan sebarang maklumat yang boleh dikenalpasti. Ia juga termasuk pelbagai ciri keselamatan lanjutan, seperti suis bunuh untuk memastikan keselamatan anda jika sambungan anda gagal. Baca ulasan Surfshark

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me