Le VPN memanggil dirinya sebagai "yang paling maju di dunia." Kami melihat banyak perbualan pemasaran ini, dan jarang melakukan perkhidmatan VPN memenuhi piawaian ini.

Tetapi kami pergi ke minda terbuka untuk setiap ujian VPN yang kami uji, dan berharap dapat menemui kebenaran terhadap tuntutan tersebut. Jadi kami akan menjawab soalan-soalan yang ada mengenai Le VPN, seperti:

 • Betapa baiknya adalah VPN Le?
 • Adakah Le VPN berfungsi dengan BBC iPlayer?
 • Adakah Le VPN lebih baik daripada NordVPN?

Sebelum kita beralih kepada itu, inilah ringkasan cepat dan keburukan Le VPN:

Gambaran keseluruhan

Le VPN Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Akses BBC iPlayer
 2. Mengendalikan pelayan DNS sendiri
 3. Senarai pelayan besar
 4. Terdapat banyak platform
 5. Banyak ciri keselamatan

Keburukan

 1. Terlalu banyak log
 2. Pemotongan pelayan
 3. Kelajuan biasa-biasa sahaja
 4. Tiada Netflix
 5. Terburuk menganggu
 6. Sokongan minimum

Ringkasan Utama VPN Le

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

69Mbps
Pembalakan yang tidak masuk akal
Tidak
Hong Kong (Pautan dengan China)
Tidak didedahkan
800+
120
Tidak
Terhad
Tidak
Sokongan e-mel
$ 4.95
Le-VPN.com

Teruskan membaca jika anda mahu masuk ke butiran dan ketahui cara kami sampai pada ringkasan ini, bermula dengan syarikat di belakang Le VPN dan jawapan kepada soalan: boleh Le VPN dipercaya dengan privasi anda?

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa VPN Le?

Le VPN dikendalikan oleh VTNV Solutions Limited. Ia adalah sebuah syarikat yang berpusat di Hong Kong.

 Ia dibahaskan sama ada Hong Kong adalah tempat yang baik atau buruk untuk mendasarkan pembekal VPN, memandangkan hubungan rapatnya dengan pesalah nombor satu terhadap privasi - China. Tetapi, secara rasmi bercakap, bebas dari sebarang perjanjian perkongsian perisikan dan tidak mempunyai obligasi undang-undang. 

Hong Kong tidak mungkin menjadi masalah sekiranya penyedia VPN yang berkenaan mempunyai dasar privasi tanpa log. Walau bagaimanapun, Le VPN mengumpul lebih daripada cukup untuk menjadikan kami selesa mengenai bidang kuasanya. 

Kami mendedahkan semua data Le VPN yang dikumpulkan di bawah. 

Dasar Pembalakan

VPN Le mengumpul banyak maklumat daripada anda, termasuk:

 • alamat IP
 • Masa tamat
 • Jumlah data yang dihantar
 • Alamat IP pelayan VPN disambungkan ke
 • Nama pengguna, alamat e-mel & kata laluan akaun 
 • Pertama & nama belakang, nama syarikat, nombor telefon & alamat pos

Le VPN menyatakan bahawa ia mengumpul data ini selagi anda mempunyai akaun dengannya, dan "sehingga lima tahun selepas itu."

Ini sangat mengerikan. Kebanyakannya tidak diperlukan untuk mengekalkan perkhidmatan yang baik dan mencegah penipuan, seperti tuntutan Le VPN.

Apa yang tidak dilihat atau disimpan oleh Le VPN adalah "maklumat peribadi tentang aktiviti pengguna mana-mana individu di rangkaiannya, seperti e-mel, berbual, panggilan VOIP, laman web yang dilawati, dan sebagainya." Betul, kami rasa, tetapi tidak titik keseluruhan VPN?

Mengetahui alamat IP anda dan alamat IP yang anda sambungkan, serta berapa banyak data yang anda gunakan dan masa yang anda gunakan adalah terlalu banyak kepada kami. Sesiapa yang mendapat tangan pada log Le VPN boleh mudah mengenal pasti anda.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Di bawah kelajuan purata

Kelajuan Le VPN juga miskin. 

Lihat ujian kelajuan kami di lokasi sambungan sama negara:

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan Le VPN:

 1. Muat turunMbps

  98.64

 2. Muat naikMbps

  98.12

 3. Kajian VPN LePingCik

  7

Apabila disambungkan ke Le VPN:

 1. Muat turunMbps

  68.53

 2. Muat naikMbps

  93.56

 3. Kajian VPN LePingCik

  11

Kelajuan muat turun tanpa VPN Le: 98Mbps

Kelajuan muat turun dengan VPN Le: 68Mbps

Rugi kelajuan muat turun kami apabila Le VPN sedang berjalan: 31%

Jumlah kehilangan kelajuan pada sambungan lokasi gagal menarik perhatian kami. Ia cukup baik untuk streaming, tetapi ia tidak bersaing dengan perkhidmatan premium terbaik. 

Ia adalah sambungan jarak jauh di mana ia benar-benar perjuangan, walaupun.

Kami meletakkan semua VPN yang kami uji melalui proses pengujian kelajuan saintifik, menentukan kemungkinan hasil purata yang akan anda peroleh ketika menghubungkan ke lokasi ini:

 • USA: 13Mbps (muat turun) & 45Mbps (muat naik)
 • Jerman: 15Mbps (muat turun) & 0.10Mbps (muat naik)
 • Singapura: 21Mbps (muat turun) & 6Mbps (muat naik)
 • Australia: 12Mbps (muat turun) & 13Mbps (muat naik)

Le VPN adalah perkhidmatan premium, tetapi ini tidak pantas untuk membayar. Jika anda mahu menonton kandungan Netflix AS, anda mungkin tidak dapat mendapatkan aliran HD lancar.

Ping masa, atau kependaman, juga secara konsisten mengecewakan; kami mendapat setinggi itu 579 ms menyambung ke Australia. Malah untuk negara yang jauh ini, ini terlalu banyak. Le VPN tidak akan sesuai dengan pemain sama sekali. 

Lokasi Pelayan

Banyak negara, tetapi beberapa pilihan peringkat bandar

Globe dengan bendera biru120CountriesImej landskap bandar120 + BandarayaImej penanda merah jambu800 + Alamat IP

Le VPN mempunyai kekalahan 120 negara untuk menyambung ke. Le VPN juga mempunyai peta pelayan interaktif berguna di sini.

Peta Interaktif VPN Lokasi Interaktif

Peta Interaktif VPN Lokasi Interaktif

Apa yang lebih menarik ialah banyak pelayan VPN Le boleh didapati di kawasan yang kurang mendapat perhatian seperti Afrika, Timur Tengah, dan Amerika Selatan. Kami telah melihat banyak perkhidmatan VPN yang hampir tidak memberi perhatian kepada benua ini sama sekali, tetapi tidak VPN Le. 

Ia juga mempunyai perwakilan Asia Timur yang kuat, dengan Thailand, Hong Kong, Malaysia, dan Indonesia semuanya tersedia bersama-sama dengan lebih banyak lagi. 

Seperti yang biasanya berlaku, Eropah dan Amerika Utara mempunyai liputan yang terbaik, tetapi adalah baik untuk melihat bahawa Le VPN sedang mencari untuk melayani pengguna di luar kawasan ini dengan baik. 

Walau bagaimanapun, AS dan UK adalah satu-satunya pelayan peringkat bandar. Dalam rangkaian saiz ini kita benar-benar ingin melihat lebih banyak - jika anda berada di negara yang besar tetapi hanya terdapat satu lokasi untuk disambungkan, ia mungkin beratus-ratus atau ribuan batu jauhnya. 

Kami juga sering menghadapi kesukaran untuk mendapatkan sambungan dengan banyak pelayan, sementara sambungan masa yang lain perlahan. 

Kami mengesyaki ini mungkin kerana pelayan mencapai kapasiti, yang menunjukkan bahawa Le VPN perlu melabur dalam rangkaiannya untuk memastikan bahawa semua lokasi tersedia untuk disambungkan ke 24/7. 

Le VPN mempunyai senarai lokasi yang besar, tetapi perlu bekerja pada butiran untuk memastikan sambungan tersedia, cepat, dan dekat dengan pengguna.

Streaming & Torrenting

Akses BBC iPlayer & Aplikasi api api Amazon

Mungkin anda hanya mahu VPN melakukan beberapa aliran, dan anda tidak berminat dengan manfaat privasi.

Bolehkah ini menjadi peranan Le VPN dilahirkan untuk dimainkan?

Kami mendapati bahawa VPN Le bekerja dengan BBC iPlayer pada pelayan UKnya. Ia telah goyah di masa lalu, dan tidak ada jaminan ia akan berfungsi selama-lamanya, tetapi pada masa ini anda boleh mendapatkan penetapan TV British teratas anda.

Le VPN menggunakan protokol dalamannya sendiri HybridVPN DNS, yang direka untuk berfungsi dengan perkhidmatan penstriman yang popular dengan mengorbankan privasi tambahan. Malangnya ia gagal berfungsi dengan Netflix. Jika anda memerlukan VPN untuk Netflix, periksa senarai terbaik kami. 

Le VPN juga mempunyai aplikasi Stick Amazon Fire TV. Aplikasi ini berfungsi dengan kedua-dua Netflix dan BBC iPlayer, memberikan anda akses yang selamat kepada yang terbaik untuk streaming langsung pada TV anda. 

Kami tidak malu untuk mengatakan, walaupun: ia adalah pengalaman pengguna yang mengerikan, memaksa anda untuk mengklik setiap negara yang ada dalam susunan abjad sehingga anda sampai ke Amerika Syarikat atau UK tepat di sebelah bawah. Ia masih berfungsi, dan banyak aplikasi Stick Stick VPN yang lain mempunyai masalah yang sama. 

Torrenting

Le VPN Torrenting

Torrenting on Le VPN adalah terhad kepada empat negara - kita tidak tahu kenapa. 

Negara-negara ini adalah:

 • Kanada
 • Republik Czech
 • Luxembourg
 • Belanda

Le VPN cuba untuk memainkan batas ini sebagai kepentingan anda, mencadangkan bahawa negara-negara ini boleh didapati untuk mengurai kerana ia "dianggap sebagai undang-undang normal dan sempurna" di sana. Walaupun tidak benar, ini agak mengelirukan kerana mengotorkan undang-undang di hampir setiap negara. 

Kami ingin melihat lebih banyak pilihan yang tersedia. Lebih-lebih lagi, apabila trafik P2P VPN dengan muat naik yang baik adalah tambah nilai. Seperti yang anda lihat dalam ujian kelajuan kami, Le VPN secara besar-besaran kurang berprestasi.

Sebagai contoh, Jerman mencatatkan keadaan yang tidak teratur 0.10Mbps dalam kelajuan muat naik. 

Menolak penapisan

Tidak mungkin bekerja di China

Oleh kerana kekurangan alat penggumpalan tambahan, kami tidak dapat mengesyorkan Le VPN sebagai VPN untuk pengguna yang akan menyambung keluar dari China. 

Le VPN perlu melabur dalam protokol 'stealth', sesuatu yang menghindari penapis dan memintas Firewall Besar. Ia melakukan ini dengan membuat sambungan VPN anda muncul sebagai lalu lintas pelayaran web biasa.

Le VPN Internet Censorship Graphic

Anda mungkin menggunakan Le VPN di negara penapisan tinggi lain seperti Turki dan UAE, kerana penapisan di negara-negara ini kurang canggih daripada di China, tetapi ia tidak akan menjadi salah satu pilihan utama kami. 

Sekiranya anda ingin melihat pilihan terbaik kami, anda boleh melihat cadangan yang kami semakan paling tinggi untuk:

 • China
 • Rusia
 • Turki
 • UAE

Memang benar bahawa rangkaian pelayan besar Le VPN benar-benar berfungsi memihak kepada mereka, walau pun kerajaan lain mula merosakkan penyedia VPN, menyambung melalui OpenVPN semata-mata tidak akan memotongnya lagi. 

Platform & Peranti

Bekerja pada platform yang popular dan kemudian beberapa

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

VPN Le boleh didapati di sistem operasi yang paling popular seperti Windows, Mac, Android, dan iOS.

Ia juga telah bekerjasama dengan FlashRouters untuk menawarkan router dengan perisian Le VPN yang diprapasang, supaya anda boleh melindungi semua peranti yang disambungkan ke internet di rumah anda tanpa perlu memasang aplikasi individu pada setiap satu.

Le VPN juga menyediakan panduan persediaan terperinci untuk peranti anda yang kurang menyokong sokongan aplikasi VPN asli, seperti Linux, Google Chromebook, dan Windows Phone. Ini mengandungi arahan langkah demi langkah serta banyak screenshot berguna untuk membuat proses semudah mungkin, walaupun untuk pemula VPN. 

Anda juga boleh mengkonfigurasi perisian secara manual pada router DD-WRT tetapi, malangnya, tiada model lain yang kini serasi.

Le VPN membolehkan anda memuat turun perisiannya kepada "peranti tanpa had" tetapi ini terhad kepada lima sambungan serentak. Dengan ini, anda boleh melindungi seberapa banyak peranti yang anda mahu, termasuk telefon, komputer riba, komputer meja dan TV anda. 

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

Jika anda peminat permainan video terdapat banyak sebab untuk menggunakan VPN, dan VPN seperti Le VPN boleh merangkumi semua konsol dan peranti anda melalui pemasangan peringkat penghala.

Untuk melakukan ini, anda sama ada boleh membeli penghala yang terdahulu atau memasang sendiri (DD-WRT sahaja). Ini akan melindungi semua peranti yang berkaitan dengan internet di rumah anda pada masa yang sama.

Walau bagaimanapun, seperti yang telah disebutkan sebelum ini, anda mungkin tidak boleh menggunakan Le VPN untuk permainan. Kelajuan dalam jarak jauh sangat miskin yang kemungkinan besar akan menderita lag dan latensi permainan.

Ia harus baik untuk menutup peranti penstriman anda seperti Apple TV dan Amazon Fire TV Stick, walaupun.

Kami telah menulis panduan mengenai cara menyediakan VPN pada router anda - bernilai membaca jika pilihan ini menarik minat anda. Ia juga patut melihat dengan cepat pelbagai kelebihan dan kekurangan router VPN:

Tiga kelebihan utama menggunakan VPN pada penghala

Empat kelemahan utama menggunakan VPN di penghala

Penyulitan & Keselamatan

Cukup bagus untuk kebanyakan

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS pihak pertama

Menyokong Pelabuhan TCP 443

VPN Kill Switch

DNS pintar

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

Adalah penting bahawa VPN anda disulitkan dan selamat, menjadikan anda peribadi. Bagaimanakah tambang Le VPN?

Ia cukup selamat untuk kebanyakan pengguna, tetapi bukan pilihan terbaik bagi mereka yang mencari perkara yang paling mungkin untuk tidak dikenali secara online. 

Lalai aplikasi desktop Le VPN pada permulaan ke OpenVPN, protokol yang paling selamat. Walau bagaimanapun, ujian kami mendapati bahawa sekumpulan pelayan tidak akan berfungsi dengan protokol ini dan secara automatik menyambungkan anda melalui L2TP

Ini tidak mengerikan, kerana LT2P masih menawarkan perlindungan yang baik, tetapi agak mengecewakan bahawa anda tidak boleh memilih. 

Penyulitan adalah melalui AES-256, cipher itu dikatakan 'tidak dapat dipecahkan' setakat mana ia disukai oleh kerajaan persekutuan AS. 

Le VPN juga menjalankan pelayan DNS sendiri, yang bermaksud tidak ada risiko lalu lintas web yang dialihkan melalui pelayan pihak ketiga yang kurang selamat. Ini adalah perkara yang sangat baik, kerana anda tidak akan menyambung ke pelayan yang dimiliki oleh ISP atau Google anda dan oleh itu melindungi data peribadi anda. Ia mengesankan untuk melihat sebuah syarikat VPN yang menawarkan ciri seperti itu hebat.

Pada mulanya kita tidak dapat mencari suis pembunuh Le VPN. Sekurang-kurangnya, bukan dengan nama itu. Le VPN memaklumkan kepada kami bahawa menandakan pilihan dalam tetapan untuk 'Blok sambungan internet semasa menyambung semula' melakukan tugas yang sama. 

Kami belum mengalami sebarang gangguan sambungan semasa menggunakannya, yang meyakinkan, tetapi menyekat sambungan internet semasa menyambung semula tidak betul-betul sama seperti menyekat sambungan internet sekiranya VPN berhenti berfungsi. 

Ia juga membuat banyak masalah mengenai ciri yang dipanggil HybridVPN: "Satu gabungan hebat perkhidmatan VPN terpantas dan SmartDNS." Ia mempunyai halaman maklumat mengenai protokol di laman webnya. Protokol proprietari ini menggabungkan "keselamatan dan kebolehpercayaan VPN" dengan "kemudahan penggunaan SmartDNS." Ini bermakna bahawa lalu lintas anda pertama kali melalui terowong VPN dan kemudian melalui pelayan SmartDNS Le VPN, memberikan anda baki terbaik kelajuan dan keselamatan. 

Kami hanya akan mengesyorkan menggunakan ini untuk mengakses laman streaming media, tetapi ia adalah bonus tambahan yang bagus untuk dimiliki.

Kemudahan penggunaan

Yang mudah & aplikasi telus

Bagaimana untuk memasang & Tetapkan Le VPN

 • Muat turun muat turun Le VPN skrin dalam kajian Le VPN kami

  Mudah untuk mencari perisian yang relevan untuk dimuat turun di bahagian 'Akaun Anda' di laman web ini.

 • Muat turun terma dan syarat Le VPN dalam kajian Le VPN kami

  Anda perlu bersetuju dengan Terma dan Syarat Le VPN sebelum proses memuat turun.

 • Ketuk Le VPN memasang tangkapan skrin dalam kajian Le VPN kami

  Ikuti sahaja arahan dan mereka akan membimbing anda melalui proses pemasangan langkah demi langkah.

 • Tangkapan skrin masuk Le VPN dalam kajian Le VPN kami

  Setelah ini selesai, masukkan saja kelayakan login dari e-mel pengesahan anda.

 • Paparan utama VPN Le foto terputus dalam kajian Le VPN kami

  Skrin utama membuatnya mudah tetapi memuat maklumat penting yang cukup seperti protokol VPN yang anda pilih.

 • Paparan utama VPN Le dihubungkan dalam kajian Le VPN kami

  Sangat mudah untuk mengetahui apabila anda disambungkan ke VPN sebagai butang menyala hijau.

 • Petua senarai pelayan VPN Leong dalam kajian Le VPN kami

  Anda boleh mengisih senarai pelayan mengikut negara, rantau atau kegemaran, dan ada juga seksyen untuk pelayan mesra P2P.

 • Petua pilihan protokol Le VPN dalam kajian Le VPN kami

  Tetapan tambahan adalah terhad untuk memilih antara beberapa protokol VPN yang berbeza.

Aplikasi Le VPN baik-baik saja, jika sedikit kikuk dan sedikit ketinggalan zaman.

Ini adalah perkara biasa, dengan butang besar untuk menyambung dan memutuskan sambungan. Apa yang mengecewakan ialah untuk menyambung ke pelayan lain yang anda perlu klik pada 'Putuskan sambungan' dan kemudian 'Pilih Lokasi Lain' daripada dapat pergi terus ke senarai pelayan dan sambungkannya secara automatik apabila anda memilih satu. 

Pengalaman pengguna kecil ini membuat dunia yang berbeza. 

Apa yang kita suka tentang aplikasi Le VPN adalah ketelusannya. Jika anda pergi ke 'Pilihan', anda dapat melihat 'Log' dan jika anda menyambung ke pelayan dan sambungan gagal, aplikasinya memberitahu anda bahawa ia cuba mengubah protokol agar lebih baik membuat sambungan. 

Sesetengah VPN hanya mengambil perkara ke dalam tangan mereka sendiri dan gagal untuk memaklumkan pengguna tentang apa yang berlaku di belakang tabir, jadi komunikasi tambahan ini membantu. 

Le VPN juga mempunyai laman web yang komprehensif dan telus, banyak untuk kreditnya. Ia mempunyai banyak halaman dengan maklumat mengenai perkara-perkara seperti protokol, bayaran balik, privasi internet dan VPN router.  

Sokongan pengguna

Sokongan terhad disediakan

E-mel

Sokongan e-mel melalui borang dalam talian

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya
Ya

Le VPN mempunyai banyak maklumat yang sangat berguna di laman webnya. 

Sekiranya anda mencari maklumat atau bantuan, anda mungkin mendapati sesuatu yang berguna. Ia boleh diatur dengan cara yang lebih jelas.

Gagal itu, anda sentiasa boleh 'Hantar Mesej' dari laman web. Ia bukan 24/7 sokongan sembang langsung, jadi jika ejen Le VPN tidak dalam talian ia mengarahkan anda ke tiket sokongan. 

Selepas bercakap dengan seseorang dari Le VPN, kami dimaklumkan bahawa terdapat ejen sokongan pelanggan yang boleh bercakap dua kali sehari pada waktu puncak untuk pelawat laman web (waktu pagi dan petang waktu Eropah). Cukup adil, walaupun pasti bagus jika maklumat ini sebenarnya dipaparkan di suatu tempat.

Harga & Tawaran

Harga yang layak

Kupon VPN Le

Pelan Harga VPN Le

Le VPN mempunyai pelan harga tiga peringkat sederhana untuk dipilih. 

Anda boleh memilih satu bulan, enam bulan, atau 12 bulan perkhidmatan. Setiap pelan menawarkan tahap perkhidmatan dan perlindungan yang sama. 

 1. Bulanan

  US $ 9.95 / mo

  Dibilkan $ 9.95 setiap bulan

 2. 6 bulan

  US $ 7.50 / mo

  Dibilkan $ 44.99 setiap 6 bulan Simpan 25%

 3. 12 bulan

  US $ 4.95 / mo

  Dibayar $ 59.40 setiap 12 bulanDapatkan 50%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 7 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Ya
Ya

Jika anda memutuskan untuk membeli Le VPN, anda boleh membayarnya dalam beberapa cara yang berbeza. 

Kaedah pembayaran biasa anda dilindungi, termasuk kad kredit, kad debit dan PayPal, tetapi Le VPN juga menerima Bitcoin dan beberapa pilihan antarabangsa, termasuk:

 • Boletol
 • CashU
 • Diners Club International
 • Cari Rangkaian
 • JCB
 • OneCard
 • Openbucks 
 • OXXO
 • Qiwi Wallet

Le VPN mempunyai jaminan wang balik selama tujuh hari sekiranya anda ingin mendapatkan bayaran balik selepas mencubanya. Terdapat lebih banyak tempoh masa bayaran balik, beberapa bulan, tetapi sekurang-kurangnya anda mempunyai tujuh hari untuk melihat jika anda menyukainya. 

Terdapat banyak sekatan tentang siapa dan tidak layak untuk bayaran balik. Jika anda membayar melalui sebarang kaedah pembayaran alternatif seperti QiWi, CashU atau Openbucks, anda tidak akan dapat mendapatkan wang anda kembali. 

Anda juga tidak akan dapat jika anda membeli perkhidmatan itu dengan "kaedah pembayaran mudah alih (contohnya melalui App Store atau iTunes)". 

Anda juga harus tahu bahawa permintaan pengembalian dana hanya diproses pada waktu bekerja hari Isnin hingga Jumaat. Ini bermakna anda perlu memastikan anda tidak terperangkap dan meninggalkan permintaan bayaran balik anda sehingga minit terakhir. 

Le VPN bertujuan untuk memulangkan wang anda ke akaun anda dalam tempoh tujuh hari setelah menerima pengesahan bayaran balik melalui e-mel, tetapi ia mengatakan ia sering mengambil masa yang kurang dari itu.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan Le VPN?

Kami tidak boleh mengesyorkan Le VPN. Ia menyediakan perkhidmatan yang cukup baik, tetapi ia tidak cukup murah atau cukup mengesankan apabila terdapat banyak VPN lain yang lebih baik di luar sana.

Alternatif untuk Le VPN

Logo CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost adalah perkhidmatan yang mesra dan mesra aliran yang mempunyai dasar pembalakan yang lebih baik daripada Le VPN - dan tag harga yang lebih baik. Kami 100% mengesyorkan anda melihat ini sebaliknya.
Baca ulasan CyberGhost

Logo NordVPN

NordVPN

Kami menilai NordVPN lebih tinggi daripada CyberGhost, dan ia masih merupakan perkhidmatan yang berpatutan. Ia bagus untuk mengerut, dan juga pengguna Chrome. Baca ulasan NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me