Dengan begitu banyak VPN nama besar di luar sana, adakah ada sebab untuk menyimpang dari orang ramai? VPNArea pasti akan berharap demikian.


Anda mungkin tidak pernah mendengarnya, tetapi VPNArea mendakwa dapat melakukan semuanya: perkhidmatan yang aman yang membuat anda pribadi, mengatasi halangan dalam talian, membuka kandungan streaming, dan banyak lagi.

Tetapi adakah ia benar-benar?

Kami menguji VPNArea untuk mengetahui:

 • Adakah VPNArea berfungsi dengan Netflix?
 • Adakah VPNArea menawarkan IP khusus??
 • Apa itu VPNArea Chameleon?
 • Berapakah kos VPNArea?
 • Adakah VPNArea mempunyai sebarang kebocoran DNS?

Selepas beberapa jam menghabiskannya melalui langkahnya, kesimpulan utama kami pada VPNArea disenaraikan di bawah.

Gambaran keseluruhan

VPNArea Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Kelajuan yang sangat mengagumkan
 2. Pelayan penyiaran khusus
 3. Dasar tidak log & Tiada IP, DNS & Kebocoran WebRTC
 4. Apl yang mesra pengguna untuk PC, Mac, iOS, & Android
 5. Sambungkan dengan selamat ke 65 negara

Keburukan

 1. Tempoh bayaran balik yang singkat
 2. Aplikasi boleh menjadi pelik
 3. Rangkaian pelayan kecil

Ringkasan Kunci VPNArea

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

90Mbps
Tiada Log
Tidak
Bulgaria (Ahli EU)
Tidak didedahkan
200+
70
Ya
Tidak terhad
Ya
24/7 Live Chat
$ 2.99 / mo lebih daripada 36 Bulan
VPNArea.com

Masih tidak pasti jika VPNArea adalah VPN yang tepat untuk anda?

Tidak mengapa - anda boleh membaca ulasan penuh kami di mana kami meliputi segala sesuatu dengan terperinci yang lebih besar, bermula dengan kelajuan sambungan.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa VPNArea?

VPNArea ditubuhkan pada 2012 dan dimiliki oleh syarikat luar pesisir Bulgaria yang berpangkalan di Bulgaria. Ibu pejabatnya kini berada di Varna, Bulgaria, yang biasanya akan menjadi pilihan yang tidak baik untuk perkhidmatan VPN memandangkan ia tertakluk kepada undang-undang pengawasan EU yang mengganggu dan perjanjian perkongsian data.

Walau bagaimanapun dasar VPNArea yang ketat tidak bermakna bahawa bidang kuasanya tidak perlu dipikirkan, kerana walaupun pihak ketiga meminta maklumat peribadi anda, VPNArea tidak akan dapat menyerahkannya.

Dasar Pembalakan

Kebanyakan VPN akan membuat tuntutan untuk tidak mengutip apa-apa log, tetapi VPNArea adalah salah satu perkhidmatan VPN yang sangat sedikit yang telah kami tinjau yang benar-benar tidak log.

Ia tidak memantau, merakam atau menyimpan "sebarang tarikh log masuk, cap waktu, alamat IP masuk dan keluar, statistik jalur lebar atau apa-apa data yang boleh dikenalpasti mana-mana pengguna VPN." Ini bermakna tiada apa yang anda lakukan semasa disambungkan ke VPNArea dapat ditelusuri kembali kepada anda.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Mempercepatkan kelajuan negara sama dengan cepat

VPNArea adalah perkhidmatan VPN yang sangat cepat dan boleh dipercayai jika anda merancang untuk menyambung ke negara yang sama atau berdekatan - muat turun sekitar 90Mbps lebih cepat daripada streaming pada beberapa peranti pada masa yang sama.

Walau bagaimanapun, VPNArea tidak begitu konsisten jika anda akan menyambung secara antarabangsa secara teratur. Ia masih pantas, tetapi kebolehpercayaan kelajuannya tidak dibandingkan dengan VPN terpantas semasa.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan VPNArea:

 1. Muat turunMbps

  93.57

 2. Muat naikMbps

  98.68

 3. Kajian VPNAreaPingCik

  3

Apabila disambungkan ke VPNArea:

 1. Muat turunMbps

  90.29

 2. Muat naikMbps

  92.74

 3. Kajian VPNAreaPingCik

  8

Kelajuan muat turun tanpa VPNArea: 93.57Mbps

Kelajuan muat turun dengan VPNArea: 90.29Mbps

Rugi kelajuan muat turun apabila VPNArea sedang berjalan: 4%

VPNArea adalah pilihan yang kuat untuk pemain, juga, kerana latensi negara sama cepat hanya 8ms. Ia juga menghasilkan kelajuan muat naik yang sangat cepat sekitar 90Mbps di sesetengah lokasi, yang sesuai untuk mengotorkan. Lebih baik lagi, sambungan VPNArea sangat dipercayai tanpa titisan sama sekali.

Berikut adalah kelajuan purata yang boleh anda jangkakan dari VPNArea dari segelintir lokasi yang popular (menyambung keluar dari UK):

USA: 48Mbps (turun) & 36Mbps (sehingga)
Jerman: 77Mbps (turun) & 80Mbps (sehingga)
Singapura: 12Mbps (turun) & 6Mbps (sehingga)
Australia: 4Mbps (turun) & 2Mbps (sehingga)

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang bagaimana kami mengukur prestasi VPN, lihatlah Bagaimana Kami Menguji VPN.

Lokasi Pelayan

Lebih 120 bandar yang tersebar di lebih dari 70 negara

Globe dengan bendera biru70CountriesImej landskap bandar120 + BandarayaImej penanda merah jambu200 + Alamat IP

VPNArea mempunyai salah satu rangkaian pelayan VPN yang lebih besar yang telah kita lihat dalam ujian kami, dan kini terdapat di 70 negara di seluruh dunia.

Terdapat pilihan pelayan peringkat bandar di beberapa lokasi VPNArea, dengan pelbagai pilihan di AS. Pengguna yang terletak di AS boleh memilih daripada 42 pelayan VPNArea yang tersebar di 11 bandar yang berbeza, yang merupakan berita hebat untuk persembahan.

Negara-negara lain yang mempunyai pilihan pelayan khusus termasuk Australia (lima), Kanada (empat), Itali (tiga), Sepanyol (dua), Afrika Selatan (dua), dan Inggeris (tiga).

Senarai lokasi pelayan VPNArea

Seperti biasa, Eropah dan Amerika Utara mempunyai liputan pelayan yang terbaik, namun terdapat banyak pilihan di luar kawasan ini juga, yang menyegarkan untuk dilihat. Tiada jurang yang jelas dalam rangkaian pelayan VPNArea, tetapi lebih baik untuk melihat lebih banyak pilihan peringkat bandar pada masa hadapan.

Kami sangat menyukai bahawa VPNArea memiliki dan mengendalikan pelayan DNS sendiri, namun kami kecewa dengan jumlah pelayan sebanyak hanya 200. Terdapat hanya satu alamat IP yang dikongsi untuk setiap pelayan, yang mungkin bermakna berita buruk untuk prestasi, tetapi juga sangat baik untuk privasi.

Streaming & Torrenting

Bekerja dengan Netflix, BBC iPlayer & P2P

Terima kasih kepada pelayan streaming VPNArea yang dioptimumkan, mudah menonton Netflix melalui kedua-dua pelayan AS dan UK (AS-0-NFLX dan UnitedKingdom-0-NFLX).

Kelajuan yang sangat baik VPNArea bermakna kualiti video dan audio juga hebat.

Pelayan streaming VPNArea

VPNArea juga mempunyai pelayan UK yang berdedikasi untuk streaming BBC iPlayer, tetapi ia sangat tidak boleh dipercayai dan tidak selalu berfungsi. Malangnya, VPNArea tidak berfungsi dengan BBC iPlayer dalam ujian penstriman yang paling terkini.

Kami meminta agen sembang langsung VPNArea apabila mereka menjangkakan masalah dengan BBC iPlayer dapat diselesaikan, dan mereka memberitahu kami mereka tidak mempunyai tempoh masa tetapi akan memaklumkan pengguna masalah tersebut. Oleh itu, peminat BBC iPlayer seharusnya menggunakan salah satu daripada VPN yang diuji dan berfungsi sebagai gantinya.

VPNArea juga membuka kunci perpustakaan Kanada dan Itali Netflix, dan mempunyai pelayan khusus untuk streaming Sky Go di Itali.

Torrenting

Torrenting dibenarkan pada semua pelayan VPNArea, dengan banyak dioptimumkan untuk aktiviti P2P.

Gabungkan ini dengan cepat memuat turun dan memuat naik kelajuan, tiada IP atau kebocoran DNS, dan suis pembunuh VPN dan anda mempunyai VPN yang sangat menarik untuk torrenters.

Dasar no-log pepejal VPNArea adalah satu lagi bonus untuk torrenting, dan ia berfungsi dengan baik dengan Kodi juga (inilah panduan setup kodi mereka).

Menolak penapisan

Baik untuk China (desktop sahaja)

VPNArea adalah pilihan yang baik untuk China, jika anda merancang untuk menggunakannya di komputer desktop anda.

Ia mempunyai pelayan VPN X-Stunnel dalam satu tan lokasi di seluruh dunia, yang akan menyamarkan sambungan anda sebagai lalu lintas HTTPS biasa dan membolehkan anda memintas firewall yang dipanggil Great Firewall of China.

VPNArea menawarkan pelayan-pelayan ini di China, Jepun, Singapura dan Amerika Syarikat (serta beberapa negara lain), jadi anda boleh menyambung ke lokasi yang berdekatan untuk kelajuan yang terbaik, juga.

Pelayan VPN X-Stunnel ini hanya tersedia pada peranti Windows dan Mac, walaupun, dan tidak ada workarounds manual untuk iOS atau Android, jadi pengguna mudah alih harus mengelakkan.

Pelayan pelayan VPNArea bermakna ia juga merupakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai bagi mereka di negara lain dengan rejim penapisan yang menindas seperti Turki, Arab Saudi, Iran, dan UAE.

Platform & Peranti

Boleh digunakan dengan banyak peranti yang berbeza, termasuk penghala

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

VPNArea menawarkan aplikasi VPN tersuai untuk satu tan peranti popular, termasuk:

 • Microsoft Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Linux (termasuk Ubuntu).

Anda juga boleh menyediakan VPNArea secara manual di beberapa platform lain, termasuk router - ada petunjuk untuk semua ini di laman web VPNArea.

Jika anda tidak suka mendapatkan kotor tangan anda, anda juga mempunyai pilihan untuk membeli router VPN yang telah dikonfigurasikan, sama ada terus dari VPNArea atau melalui syarikat bebas.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

VPNArea boleh digunakan dengan pelbagai konsol permainan dan peranti penstriman yang berbeza dengan menyambungkannya ke router yang menjalankan VPN, kerana ini secara automatik akan melindungi semua peranti yang berkaitan dengan internet di rumah anda.

VPNArea boleh dipasang di Firestick Amazon dan Kodi juga, dengan beberapa konfigurasi manual. Sekiranya anda mahukan persediaan yang lebih mudah, lihat VPN kami yang disyorkan untuk Firestick dan Kodi.

Persediaan VPNArea Kodi dan Firestick

VPNArea bukanlah pilihan terbaik jika anda mencari penyelesaian plug-and-play untuk konsol permainan anda, tetapi ia akan melakukan tugas dengan baik. Jika anda mencari sesuatu yang lebih mudah, lihatlah kajian ExpressVPN kami - perkhidmatan MediaStreamer menjadikan kehidupan lebih mudah.

Jika anda akan memasang VPNArea pada peranti individu, anda boleh menggunakannya sehingga enam daripadanya pada masa yang sama - itulah mengenai purata yang kami lihat dari kebanyakan perkhidmatan VPN.

Sambungan Penyemak Imbas

Malangnya, VPNArea saat ini tidak menawarkan apa-apa jenis penyemak imbas.

Sekiranya anda ingin menggunakan VPN melalui penyemak imbas web anda, baca panduan khusus kami untuk VPN untuk Chrome dan VPN untuk Firefox.

Penyulitan & Keselamatan

Ciri-ciri privasi yang kuat akan melindungi anda dalam talian

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

Menyokong Pelabuhan TCP 443

VPN Kill Switch

Penyebaran Kebocoran WebRTC

Penyekat Iklan

IP khusus

VPN berganda

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

VPNArea akan menjadikan anda selamat dalam talian. Aplikasi desktop menggunakan OpenVPN, protokol VPN yang paling selamat, dan anda juga boleh bertukar antara UDP dan TCP. Terdapat juga pilihan untuk menyambung menggunakan IKEv2. Penyulitan VPNArea adalah melalui cipher yang paling selamat, AES-256.

Serta ciri suis pembunuh VPN yang penting, melindungi anda daripada sebarang sambungan sambungan yang berpotensi, VPNArea juga menghalang kebocoran DNS, IPv6 dan WebRTC. Lebih baik lagi, ia mengendalikan pelayan DNS log masuk sifar sendiri untuk menyimpan maklumat peribadi anda secara peribadi.

Tangkapan skrin hasil ujian kebocoran VPNArea di browserleaks.com

Apa yang kita lihat di browserleaks.com semasa disambungkan ke pelayan New York VPNArea

Di samping itu, VPNArea mengendalikan pelayan VPN Double, memberikan anda privasi tambahan tambahan apabila anda bersambung dengan VPN. Terdapat juga pelindung ad-blocker dan malware terbina dalam.

Pemajuan port boleh didapati di VPNArea - tetapi anda perlu menghubungi pihak berkuasa untuk meminta ia diaktifkan pada akaun anda. Anda juga boleh mendapatkan IP berdedikasi VPNArea untuk bayaran tahunan tambahan.

Kemudahan penggunaan

Aplikasi berantakan dengan beberapa kelemahan kegunaan

Bagaimana untuk memasang & Sediakan VPNArea

 • Tangkapan skrin senarai muat turun yang tersedia di laman web VPNArea

  Sudah cukup mudah di laman web untuk mencari di mana anda boleh memuat turun perisian yang sesuai untuk peranti anda.

 • Tangkapan skrin persediaan VPNArea pada Windows

  Wizard pemasangan VPNArea akan membimbing anda melalui proses dari awal hingga akhir.

 • Tangkapan skrin wizard pemasangan Windows VPNArea

  Skrin ini akan memberi anda petunjuk yang baik tentang berapa lama pemasangan akan diambil.

 • Tangkapan Skrin skrin masuk aplikasi Windows VPNArea

  Apabila pemasangan selesai, anda akan diminta untuk memasukkan butiran log masuk anda sebelum anda boleh menyambung ke VPN.

 • Tangkapan skrin utama aplikasi Windows VPNArea

  Skrin utama adalah senarai pelayan penuh - anda juga boleh melihat alamat IP baharu anda di sini.

 • Tangkapan skrin mengenai apa yang VPNArea kelihatan apabila ia disambungkan

  Butang hidup / mati akan menyala hijau supaya anda tahu bahawa anda bersambung.

 • Tangkapan skrin senarai pelayan VPNArea khas

  Anda boleh menyusun pelayan mengikut lokasi dan ada tab untuk 'khas' pelayan yang dioptimumkan untuk penstrimanan atau penggelapan tambahan.

 • Tangkapan skrin tetapan pada aplikasi Windows VPNArea

  Kami suka bantuan kontekstual dalam skrin tetapan yang menerangkan apa ciri setiap.

 • Tangkapan skrin mengenai ciri pemilihan pelabuhan pada aplikasi Windows VPNArea

  Anda juga boleh memilih port pilihan anda - walaupun tidak ada maklumat tambahan di sini untuk mana yang terbaik untuk tujuan apa.

Aplikasi desktop VPNArea mempunyai beberapa ciri yang sangat baik tetapi juga beberapa kebiasaan menjengkelkan yang menghancurkan pengalaman untuk kita sedikit. Tidak ada skrin utama seperti itu, jadi anda hanya diarahkan ke senarai pelayan VPN sebaik sahaja anda log masuk.

Senarai pelayan VPN dipisahkan ke dalam tab berguna seperti torrenting, streaming dan obfuscated - anda boleh menyusun pelayan dengan jarak, kelajuan atau peratusan juga. Tetapan VPN semuanya dilengkapi dengan togol mudah / mati dan kami sangat menyukai maklumat kontekstual yang disediakan.

Sambungan Penyemak Imbas

VPNArea tidak menawarkan sebarang jenis sambungan penyemak imbas.

Jika ini adalah jenis perkara yang anda cari, pertimbangkan ExpressVPN, yang menawarkan sambungan lengkap untuk semua pelayar popular, atau NordVPN yang menyediakan proksi kurang selamat (tetapi lebih cepat).

Sokongan pengguna

24/7 sembang langsung menjadi sumber terhad

24/7 sokongan sembang langsung

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

Sokongan pelanggan VPNArea cukup baik untuk penyedia saiz ini tetapi kami tidak menyukai beberapa sumber (seperti panduan persediaan) terhad kepada pelanggan hanya membayar.

Di laman web, terdapat banyak FAQ yang mendalam yang meliputi pelbagai topik dari penyulitan kepada keselamatan protokol VPN yang berlainan.

Kami terkejut bahawa VPNArea menawarkan ciri perbualan 24 jam secara langsung dengan ejen yang mesra dan bermanfaat. Kami sentiasa menerima maklum balas dalam masa beberapa minit juga.

Harga & Tawaran

Pelan terpanjang adalah nilai yang sangat baik untuk wang

Kupon VPNArea

Pelan Harga VPNArea

VPNArea adalah pembekal yang agak murah berbanding dengan perkhidmatan VPN yang lain dengan kualiti yang sama. Pelan bulanan VPNArea adalah pilihan paling mahal pada $ 9.90, tetapi anda boleh menurunkan hak ini ke $ 2,99 pada pelan tiga tahun, menjimatkan 70%. Terdapat juga pelan tahunan pada $ 4.92, pengurangan sebanyak 50%.

 1. Bulanan

  US $ 9.90 / mo

  Dibilkan $ 9.90 setiap bulan

 2. 12 bulan

  US $ 4.92 / mo

  Dibilkan $ 59.00 setiap 12 bulanDapatkan 50%

 3. 3 tahun

  US $ 2,99 / mo

  Dibilkan $ 107.64 setiap 3 tahunSimpan 70%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 7 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

VPNArea menawarkan banyak pilihan pembayaran yang berbeza, termasuk semua kad kredit dan debit utama, PayPal dan Bitcoin. Anda juga boleh membayar menggunakan satu tan kaedah antarabangsa, seperti WebMoney, Alipay dan Hipercard, yang bagus untuk mereka yang tinggal di luar negeri.

VPNArea tidak menyediakan percubaan percuma, tetapi menawarkan jaminan wang balik 'tidak dipersoalkan', yang merupakan panjang yang berbeza bergantung pada pelan yang anda daftar untuk. Langganan 12 bulan dan tiga tahun datang dengan tempoh bayaran balik 30 hari, sedangkan pilihan 1 bulan adalah 14 hari.

Untuk memohon bayaran balik, yang perlu anda lakukan ialah hubungi VPNArea melalui sembang langsung atau e-mel, dan bayaran balik anda akan dihantar kepada anda dalam masa 48 jam (VPNArea mendakwa bahawa 98% pengguna menerima bayaran balik mereka dalam masa 15 jam sahaja).

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan VPNArea?

VPNArea adalah sesuatu yang tersembunyi. Ia jauh dari VPN yang paling popular di pasaran, tetapi kami tidak teragak-agak untuk mengesyorkan VPNArea.

Ia tidak sempurna (aplikasi itu boleh mengecewakan pada masa-masa tertentu), tetapi ciri senarai VPNArea yang sangat baik dan dasar pembalakan yang sangat selamat adalah sorotan yang nyata.

Alternatif untuk VPNArea

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN cemerlang dalam kebanyakan bidang, tetapi ia adalah pilihan yang sangat baik jika anda tidak mahu perlu bimbang tentang aplikasi yang mengecewakan atau kekecewaan - ExpressVPN semudah digunakan ketika mereka datang. Baca ulasan ExpressVPN

Logo CyberGhost

CyberGhost

Ketidakselarasan VPNArea dengan BBC iPlayer? CyberGhost adalah cara yang sangat kos efektif untuk mengakses iPlayer, belum lagi banyak perkhidmatan penstriman popular yang lain. Baca ulasan CyberGhost

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me