UPPDATERING (11 juli 2019 16:30 GMT) Uppdaterad med svar från AnchorFree Inc och utvecklaren VPN Proxy Master och TurboVPN. Vi kommer att uppdatera ytterligare om några andra enheter svarar.

 • 3 juni: Apple införde totalt förbud mot tredje parts datadelning för VPN-appar
 • 80% av de 20 bästa VPN-apparna i App Store verkar bryta mot reglerna idag
 • 6 miljoner nedladdningar per månad för appar som inte uppfyller kraven och alla är fortfarande tillgängliga

Riktlinjesändringarna följer avslöjanden som nästan 60% av de mest populära gratis VPN: erna är hemligt kinesiskt ägt, ofta med allvarliga integritetsbrister.

Introduktion

Den 3 juni uppdaterade Apple sina App Store granskningsriktlinjer, den uppsättning detaljerade regler som alla iOS-utvecklare måste följa för att säkerställa att deras appar är godkända för att inkluderas i Apples App Store.

Som en del av den här uppdateringen och för första gången har VPN-appar tagits ut som en specialkategori med skärpta krav kring tredje parts datadelning. Den nya riktlinjen 5.4 är mycket tydlig:

Appar som erbjuder VPN-tjänster får inte sälja, använda eller avslöja tredje part någon information för något syfte och måste förbinda sig till detta i sin integritetspolicy.

Riktlinjen fortsätter att ange att appar som inte uppfyller kraven för borttagning från App Store och utvisning från Apple Developer Program.

För att avgöra om Apple verkligen verkställer dessa nya riktlinjer och höjde vad som tidigare varit en mycket låg standard, identifierade vi de 20 bästa VPN-apparna med nuvarande månadsvisa nedladdning och granskade deras sekretesspolicy.

Vi hittade 16 (80%) av de granskade apparna för att ha sekretesspolicy med element som verkar vara överensstämmer inte med riktlinje 5.4.

Vi bedömde också en ytterligare app som icke-kompatibel. Detta berodde på en brist på materiell detalj i dess extremt tunna sekretesspolicy, vilket undergrävde den rimliga tillförlitligheten i sina påståenden att aldrig dela någon användardata med någon tredje part.


Hoppa direkt till resultat från app för app

Den praxis som tycks flöda Apples nya regler föll till stor del i följande kategorier:

 1. Delning av platsinformation för att underlätta geoinriktade annonser
 2. "Icke-personlig identifierbar besökarinformation" för "marknadsföring, reklam eller annan användning"
 3. Intressebaserad annonsering från tredjepartsannonspartners
 4. Insamling av IP-adresser av tredje parter för "marknadsföringsändamål"

Vi meddelade icke-kompatibla VPN-leverantörer innan vi publicerade våra resultat. Vid tidpunkten för publiceringen hade två utvecklare reagerat med att skynda på uppdateringar av deras integritetspolicy. Vi är dock inte övertygade om att dessa förändringar gjordes i god tro eller att affärsmetoder verkligen har förändrats som ett resultat. Vi har länkat till skärmdumpar av all sekretesspolicy som de var före publicering.

Förändringarna gör det inte påverka rubrikresultaten från denna studie.

Denna studie av gratis VPN-appar bygger på vår senaste kostnadsfria VPN-ägarundersökning, som fann att nästan 60% av de mest populära gratis VPN-enheterna var hemligt kinesiskt ägda, ofta med allvarliga sekretessbrister..

Som ett resultat av undersökningen uppmanade vi Apple att förbättra sin policy för att höja standarden för VPN-appar.

Tyvärr, förutom att tillkännage denna nya riktlinje, fortsätter Apple att vägra att erkänna våra resultat. Problemen som vi identifierade i vår rapport kvarstår och riskerar integriteten för alla som använder dessa appar.

Det finns ett litet antal gratis VPN-appar som är säkra att använda, men vi rekommenderar att konsumenterna undviker problemen som ligger i den annonsstödda affärsmodellen för integritets- och censurverktyg och använder en ansedd betald VPN-tjänst istället.

Topp 20 appar: sammanfattningstabell

App-namn
Utvecklare
Nedladdningar (månadsvis)
Datadelning från tredje part
VPN Proxy Master ALL Connected Co., Ltd 800K Icke-kompatibel
Hotspot Shield AnchorFree, Inc. 800K Icke-kompatibel
VPN - Super Unlimited Proxy Mobilhopp 800K Icke-kompatibel
Betternet AnchorFree, Inc. 700K Icke-kompatibel
TurboVPN ALL Connected Co., Ltd 600K Icke-kompatibel
X-VPN Free Connected Ltd 500K Icke-kompatibel
VPN 360 TouchVPN 400K Icke-kompatibel
VPN Proxy Vault Appsverse Inc. 400K kompatibel
Secured VPN Pro Contrast Media Inc 300K Icke-kompatibel
VPN 24 24apps GmbH 300K Icke-kompatibel
Gratis VPN FreeVPN.org 200K Icke-kompatibel
SkyVPN Vaktmässig säker kommunikation 100K kompatibel
Psiphon Psiphon, Inc. 100K Icke-kompatibel
TunnelBear TunnelBear, LLC 100K kompatibel
#VPN Apalon-appar 80K Icke-kompatibel
VPN - Obegränsat bästa VPN-proxy Mobilhopp 80K Icke-kompatibel
VPN för iPhone Brain Craft Ltd 70K Icke-kompatibel
TouchVPN AnchorFree, Inc. 70K Icke-kompatibel
HOTSPOT VPN HotSpot VPN Ltd 70K Icke-kompatibel
Hexatech AnchorFree, Inc. 70K Icke-kompatibel

Detaljerade resultat

VPN Proxy Master & Turbo VPN

Appdetaljer

Utvecklare: ALL Connected Co., Ltd

VPN Proxy Master:

 • 800 000 nya månatliga installationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 10,8K recensioner
 • App Store Listing

Turbo VPN:

 • 600 000 nya månadsinstallationer
 • 4,8 stjärnor
 • 59,8K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

Båda apparna använder samma sekretesspolicy på samma URL

 • http://static.allconnected.co/privacy_policy.html
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

I sekretesspolicyn kan det sägas att vi inte kommer att dela annonsörerna din personliga information eller användningsinformation utan ditt förhandsgodkännande, men det finns ändå en lång lista med datadelningspraxis identifierade med de mest relevanta enligt följande:

Hur vi delar information ... Samlad information. Där det är tillåtet kan vi använda och dela information om användare med våra partners i aggregerad eller avidentifierad form som inte rimligen kan användas för att identifiera dig.

Tredjepartspartners. Vi delar också information om användare med tredje part för att få ytterligare offentligt tillgänglig information om dig.

Riktlinje 5.4 är mycket tydlig att ingen delning av data är tillåten, vilket gör att denna policy inte uppfyller kraven.

Mer allmänt är detta en integritetspolicy som har förbättrats mycket sedan vår tidigare utredning med mycket mer detalj, även om frågetecken om kinesiskt ägande och internationella dataöverföringar kvarstår.

Obs: ALL Connected publicerade genast en uppdaterad sekretesspolicy den 11 juni, dagen efter att vi kontaktade dem angående våra resultat. De ovan angivna klausulerna är dock kvar.

[Uppdatering 13 juni] Vi fick ett artigt e-postmeddelande från utvecklarens advokater som gjorde det svårt att betona att eftersom de inte samlar in några senstive data i första hand, kan de inte dela något.

De uppgav också att de "aldrig delar någon information om användare med tredje part utöver sekretesspolicyn, APPLE-riktlinjerna, USA: s lagar relaterade till skydd av personuppgifter eller GDPR."

De fortsatte med att säga, "För att undvika tvivel har uttalandet som citeras i din e-post raderats från de senaste sekretesspolicyn."

För att klargöra, vad som har tagits bort är klausulen ovan som börjar "tredjepartspartners". Den andra klausulen förblir på plats.

Även om uppgifterna som delas kanske inte kan identifieras personligt, med tanke på Apples riktlinjer tydligt att VPN-appar kanske inte delar alla data då verkar dessa appar inte uppfylla kraven.

Hotspot Shield Free, Betternet, TouchVPN, Hexatech

Appdetaljer

Utvecklare: AnchorFree, Inc.

Hotspot Shield:

 • 800 000 nya månatliga installationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 97,3K recensioner
 • App Store Listing

Betternet:

 • 700 000 nya månatliga installationer
 • 4.6 stjärnbetyg
 • 137,5K recensioner
 • App Store Listing

TouchVPN:

 • 70 000 nya månadsinstallationer
 • 4.6 stjärnbetyg
 • 7,4K recensioner
 • App Store Listing

Hexatech:

 • 70 000 nya månadsinstallationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 33,5K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

Sekretesspolicyn för Hotspot Shield, Betternet och TouchVPN är värd individuellt men är i stort sett desamma. Hexatech leder användarna till Betternet-policyn och har inte sin egen individuella policy.

Hotspot Shield

 • https://www.hotspotshield.com/privacy/
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Betternet

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

TouchVPN

 • https://touchvpn.net/static/privacy
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Hexatech

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Följande klausul som visas i alla dessa sekretesspolicyer, med det relevanta namnet på den app som det hänvisas till, är helt klart i strid med riktlinje 5.4.

Vi kan dela din allmänna (stadsnivå) plats. Dessutom kan annonsörer kunna samla in viss information oberoende av dig eller din enhet när de visar annonser från Hotspot Shield-applikationen, inklusive enhetens annonserings-ID, IMEI, MAC-adress och trådlös transportör.

Det kan sägas att den ytterligare klausulen nedan kan undvika att inte överensstämma eftersom tredje parter samlar in uppgifterna direkt snarare än att de tillhandahålls dem. Vi hävdar att det verkligen strider mot andan i riktlinjerna och inte sekretessvänliga.

Våra tjänsteleverantörer kan samla in IP-adresser för marknadsföring.

Sammantaget har AnchorFree-produkter heltäckande integritetspolicyer. Detta gör det åtminstone möjligt att fatta ett informerat beslut om den avskaffning av integritet som krävs för att få tillgång till en högkvalitativ gratis tjänst även om denna tjänst är mer aggressivt intäktsgenerator än vad vi i allmänhet är bekväma med.

UPDATE: AnchorFree svarade och snarare än att ge någon förklaring av den riktade reklamen i deras appar, istället uttalade vi att vi "tolkade Apple riktlinjer" och att Apple egentligen inte betydde förbudet bokstavligen. Detta var ett mycket nedslående svar jämfört med tidigare ansträngningar för att vara öppna.

VPN - Super Unlimited Proxy & VPN - Obegränsat bästa VPN-proxy

Appdetaljer

Utvecklare: Mobile Jump

VPN - Super Unlimited Proxy:

 • 800 000 nya månatliga installationer
 • 4.7 stjärnbetyg
 • 159,4K recensioner
 • App Store Listing

VPN - Obegränsat bästa VPN-proxy:

 • 80 000 nya månatliga installationer
 • 4.7 stjärnbetyg
 • 7K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

Samma sekretesspolicy gäller både för appar och användare riktas till samma URL.

 • http://www.mobilejump.mobi/about/privacy-policy.html
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Följande klausul verkar bryta mot riktlinje 5.4 förbud mot att dela information alls med tredje parter:

Vi kan dela dina uppgifter med andra MobileJumps anslutna företag i eller utanför Europa. Vi kan också dela dina uppgifter med tredje parter för att hjälpa till att hantera vår verksamhet och leverera tjänster.

Sammantaget har Mobile Jump förbättrat sin integritetspolicy sedan vår tidigare utredning genom att göra den mycket mer omfattande - vilket är positivt.

Det finns emellertid fortfarande ett antal integritetsproblem och frågetecken angående denna policy utöver dess överensstämmelse eller på annat sätt de nya Apple-riktlinjerna. Det finns också obesvarade frågor om företaget baserat på Kina trots det stränga VPN-förbudet i landet.

Mobile Jump svarade varken på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policy.

X-VPN

Appdetaljer

Utvecklare: Free Connected Ltd

 • 500 000 nya månatliga installationer
 • 4.6 stjärnbetyg
 • 13.1K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

https://xvpn.io/?n=best.free.xvpn.PrivacyPolicyPage

Dom: Överensstämmer

X-VPN-sekretesspolicyn innehåller inga delar som kan orsaka efterlevnadsproblem med Apples nya riktlinjer. Det finns inte heller några större problem med sekretesspolicyn med detta VPN.

Observera att det fortfarande finns potentiella röda flaggor på grund av Kinesiskt ägande av företaget (registrerat i Hong Kong men med ägare med bas i Kina) och brist på företagsöppenhet.

VPN 360 - Obegränsad VPN-proxy

Appdetaljer

Utvecklare: TouchVPN

 • 400 000 nya månatliga installationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 21,2K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • https://vpn360.wordpress.com/2017/01/17/privacy-policy/
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Följande sekretesspolicysklausul verkar bryta mot riktlinje 5.4, eftersom det kanske inte avser data som kan spåras tillbaka till individer, men det är ändå användardata:

Icke-personligt identifierbar besökarinformation kan emellertid tillhandahållas andra parter för marknadsföring, reklam eller annan användning.

Vi vill också lyfta fram följande:

Vi säljer inte, handlar eller överför på annat sätt din personliga identifierbara information till externa parter. Detta inkluderar inte betrodda tredje parter som hjälper oss att driva vår webbplats, bedriva vår verksamhet eller serva dig, så länge dessa parter går med på att hålla denna information konfidentiell.

Med tanke på att policyn är värd på en gratis WordPress-domän och har inte uppdaterats sedan 2017 trots appens bestående popularitet, vi känner inte VPN-leverantören har gjort tillräckligt för att tjäna den grad av förtroende som krävs för att ta denna policy till nominellt värde.

Denna hårda bedömning förvärras av det faktum att utvecklaren tyst bytte namn i App Store från Infinity Software Co., Limited till TouchVPN.

Naturligtvis kan det vara en tillfällighet att detta nya namn i en framträdande position på sin App Store-lista är densamma som för en mer etablerad och pålitlig produkt.

Vi tycker dock inte att det är lugnande att det inte finns någon förklaring till hur "TouchVPN" förhåller sig till det befintliga varumärket, referenser till vilka kvarstår på sidan i flera fall: för upphovsrätt, en e-postadress för supportadress och i villkoren för domäner av tjänsten och en andra integritetspolicy begravd i den lilla texten på butikslistan.

Denna andra policy har samma text som den huvudsakliga policyn som är kopplad till från App Store-listan men den här gången är värd på en kundsupportplattformdomän (Zendesk) och skapades mer nyligen, eftersom den senast uppdaterades i slutet av 2018.

TouchVPN / Infinity-programvaran svarade varken på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policyer.

VPN Proxy Vault - Obegränsat VPN

Appdetaljer

Utvecklare: Appsverse Inc.

 • 400 000 nya månatliga installationer
 • 4.6 stjärnbetyg
 • 9,2K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

https://vpn.appsverse.com/privacy.html

Dom: Överensstämmer

VPN Proxy Vault sekretesspolicy innehåller inga element som kan orsaka efterlevnadsproblem med Apples nya riktlinjer. Det finns inte heller några större problem med sekretesspolicyn med detta VPN.

Secured VPN Pro

Appdetaljer

Utvecklare: Contrast Media Inc

 • 300 000 nya månatliga installationer
 • 4,4 stjärnbetyg
 • 218 recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • https://docs.google.com/document/d/1khD3cgnx58bTCHQVRB3gFGUsWUDINa8uqBnINAOfBtw/edit
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Denna sekretesspolicy bryter tydligt mot riktlinjerna eftersom den delar platsinformation med annonsörer (även om den inte är aktuell plats) och säljer till en betald version av produkten på grund av att de data kvarhålls.

När du besöker mobilapplikationen kan vi använda GPS-teknik (eller annan liknande teknik) för att bestämma din aktuella plats för att bestämma staden du befinner dig i och visa en platsskarta med relevanta annonser. Om du prenumererar på att använda Premium-paketet kommer ingen information att delas med annonsörer.

Det finns ytterligare uppenbara brott som anges i följande:

Vi kan avslöja användarinformation och automatisk insamlad information:…. Med våra pålitliga tjänsteleverantörer som arbetar för våra räkning, har inte en oberoende användning av informationen vi avslöjar för dem och har samtyckt till att följa reglerna som anges i denna integritetsförklaring.

Bortsett från ovanstående frågor om bristande efterlevnad höjer denna policy - som är värd på ett offentligt Google-dokument - ett antal röda flaggor för integritet. Det inte bara loggar användares surfdata, vilket är allvarligt mot integritet, men också har en orimligt lång lagringspolicy. Detta är en app som man absolut ska undvika och den bör inte vara tillgänglig för nedladdning enligt vår åsikt.

Contrast Media Inc svarade varken på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policy.

VPN 24: Hotspot VPN för iPhone

Appdetaljer

Utvecklare: 24apps GmbH

 • 300 000 nya månatliga installationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 8,5K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • http://www.24apps.co/privacy-policy.html
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Det finns två aspekter av denna politik i konflikt med riktlinje 5.4:

Den första verkar tydlig genom att den uttryckligen säger att användardata delas med tredje parter involverade i "marknadsföring [och] reklam" och andra företag som delar utvecklarens moderbolag.

... den huvudsakliga delningen av användarnas information är med tjänsteleverantörer och partners som hjälper oss att driva tjänsterna, med andra IAC-gruppföretag ...

Med våra tjänsteleverantörer och partners. Vi använder tredje parter för att hjälpa oss driva och förbättra våra tjänster. Dessa tredje parter hjälper oss med olika uppgifter, inklusive datahosting och underhåll, analys, marknadsföring, reklam och säkerhetsoperationer. Vi följer en strikt veterinärprocess innan vi engagerar oss av någon tjänsteleverantör eller arbetar med någon partner.

Med andra IAC Group-företag ...

Det andra potentiellt kränkande området avser personliga annonser. Det är möjligt att detta inte bryter mot riktlinjerna för en tekniskhet, dvs på grund av det faktum att tredje parter samlar in användardata direkt från appen själv via inbäddad annonsteknologi, men det motsäker verkligen andan i de nya reglerna.

Det bör dock noteras att detta är en mycket omfattande och öppen politik, vilket är prisvärt eftersom det gör att potentiella användare kan göra mer av ett informerat val om sin integritet.

24apps GmbH varken svarade på vårt meddelande om våra resultat eller uppdaterade deras policy.

Gratis VPN från FreeVPN.org

Appdetaljer

Utvecklare: FreeVPN.org

 • 200 000 nya månatliga installationer
 • 4,3 stjärnor
 • 10.2K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • http://freevpn.org/privacy-policy/
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

FreeVPN.org kan uppge att de inte "säljer handel eller på annat sätt överför din personligen identifierbara information till externa parter", men följande praxis som rör reklam verkar vara felaktig i de nya reglerna.

Våra appar kan innehålla reklamnätverk från tredje part. Dessa nätverk avgör oberoende hur du ska använda din information, så läs deras länkade sekretesspolicy för att lära dig mer.

Icke-personligt identifierbar besökarinformation kan emellertid tillhandahållas andra parter för marknadsföring, reklam eller annan användning.

Politikens övergripande saknar verkligen i detalj om VPN-specifika sekretessfrågor, till exempel någon slags loggning eller datalagringspolicyer och bör inte anses vara acceptabla för en VPN-app.

FreeVPN.org svarade varken på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policy.

SkyVPN

Appdetaljer

Utvecklare: Sentry Secure Communication

 • 100 000 nya månatliga installationer
 • 4.7 stjärnbetyg
 • 16K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

http://www.skyvpn.us/privacy.html

Dom: Överensstämmer

SkyVPN: s sekretesspolicy innehåller inga delar som kan orsaka efterlevnadsproblem med Apples nya riktlinjer.

Det finns emellertid enastående frågor att besvara från vår tidigare utredning på grund av den mycket opaka naturen hos denna VPN-leverantör som vi avslöjade att vara hemligt ägda av Tengzhan Hongkong Limited (騰 展 香港 有限公司). Detta är ett företag registrerat i Hong Kong vars enda aktieägare är baserat på det kinesiska fastlandet, där VPN: er är strängt förbjudna.

Psiphon

Appdetaljer

Utvecklare: Psiphon, Inc.

 • 100 000 nya månatliga installationer
 • 4.0 stjärnbetyg
 • 3.3K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • https://psiphon.ca/en/privacy.html
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Även om Psiphon bör berömmas för sin professionalism och öppenhet, ger riktlinje 5.4 inte utsläpp baserat på den detaljerade informationen som delas med tredje part.

Följaktligen är ett uppenbart brott mot reglerna:

Vid delning med tredje part tillhandahåller Psiphon enbart grov, sammanlagd domän-bytesstatistik. Vi delar aldrig information per session eller annan information som eventuellt kan identifieras.

Denna delning sker vanligtvis med tjänster eller organisationer vi samarbetar med - som vi gjorde med DW för några år sedan. Denna statistik hjälper oss och dem att svara på frågor som "hur många byte överfördes via Psiphon för DW.com till alla användare i Iran i april?"

Återigen ger vi specifikt inte detaljerad eller potentiellt användaridentifierande information till partners eller andra tredje parter.

Även om det är en del av vår tidigare utredning, finns det inga betydande röda flaggor som är utestående för Psiphon.

Psiphon, Inc. varken svarade på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policy.

TunnelBear VPN & WiFi Proxy

Appdetaljer

Utvecklare: TunnelBear, LLC

 • 100 000 nya månatliga installationer
 • 4.6 stjärnbetyg
 • 27,2K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

Dom: Överensstämmer

TunnelBear sekretesspolicy innehåller inga delar som kan orsaka efterlevnadsproblem med Apples nya riktlinjer. Det finns inga bredare problem med den här tjänstens policyer eller företagsöppenhet som vi har hittat.

#VPN

Appdetaljer

Utvecklare: Apalon Apps

 • 80 000 nya månatliga installationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 18,3K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • http://www.apalon.com/vpn/privacy_policy.html
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

#VPN verkar strida mot riktlinje 5.4 genom att dela platsinformation med tredje part för reklam.

När vi samlar in dina exakta geolokationsdata (med förbehåll för ditt samtycke) (som kan ske via enhetens mobil-, Wi-Fi-, GPS-nätverk och / eller Bluetooth-information), gör vi det för att ge dig vår plats- relaterade produkter och tjänster, till exempel för att ge dig prognos- och vädervarningar för din plats, och även för att underlätta, mäta eller på annat sätt stödja reklam från tredje part (via våra appar eller tredjeparts appar) som kan vara relaterade till din plats över tid.

Sammantaget står vår tidigare uppfattning om integritetspolicyn #VPN, eftersom den är en välmenande men felaktig, fortfarande.

Apalon Apps svarade varken på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policy.

VPN för iPhone

Appdetaljer

Utvecklare: Brain Craft Ltd

 • 70 000 nya månadsinstallationer
 • 4.5 stjärnbetyg
 • 18,3K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • http://braincraftapps.com/workspace/vpn/Policy.html
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Brain Craft rusade igenom en uppdaterad sekretesspolicy dagen efter att vi kontaktade dem för att meddela dem våra resultat.

Jämför den ursprungliga policyn med den uppdaterade versionen och skillnaden är så stor att det är svårt att ta på allvar utvecklarens påståenden om att de redan hade ändrat policyn innan vi kontaktade dem. Det uppdaterade datumet för den nya policyn som är en dag senare än datumet för vår e-post antyder också annat.

Den ursprungliga policyn var knappt 250 ord och saknade någon materiell detalj för att säkerhetskopiera sina påståenden om att inte dela data. Av den anledningen ansåg vi att det inte var kompatibelt trots att det inte fanns någon delning av datadelning, helt enkelt på grund av bristen på någon förklaring av hur deras affärsmetoder gjorde det möjligt för dem att göra ett sådant krav.

Den nya politiken kan vara en stor förbättring av vad den har ersatt och som sådan förefaller nu i enlighet med riktlinje 5.4.

Men policyn är fortfarande mycket kortare än exempel på bästa praxis och fortsätter att göra anspråk på data som behöver bättre underbyggnad innan vi kunde rekommendera den här appen med god samvete.

HOTSPOT VPN: Obegränsad HotSpot

Appdetaljer

Utvecklare: HotSpot VPN Ltd

 • 70 000 nya månadsinstallationer
 • 4.7 stjärnbetyg
 • 3.3K recensioner
 • App Store Listing

Integritetspolicy:

 • https://vpn-configuration.com/privacy
 • Ladda ner PDF-versionen av sekretesspolicyn vid tidpunkten för publiceringen

Dom: Icke-kompatibel

Sekretesspolicyn för den förvirrande namngivna HOTSPOT VPN (som inte har något att göra med Hotspot Shield eller AnchorFree) innehåller följande mycket breda datadelningsklausul som strider mot riktlinje 5.4:

Hotspot VPN kan avslöja automatiskt insamlad och annan sammanlagd icke-personlig information med intresserade tredje parter för att hjälpa sådana parter att förstå användnings-, visnings- och demografiska mönster för vissa program, innehåll, tjänster, annonser, kampanjer och / eller funktionalitet på tjänsten..

Utvecklaren ger sig själv ett betydande spelrum inte bara i fråga om vem den kan dela användardata utan också för vilket ändamål. Termerna "användning" och "visning" sticker verkligen ut som ett utrymme för att logga webbläsaraktivitet, vilket är mycket beträffande och en klar överträdelse av de nya reglerna.

Denna utvecklare är en annan som tyst har ändrat namn sedan vi utsatte det för att ha fastlands-kinesiskt ägande trots att han är registrerad i Hong Kong tillsammans med en chockerande dålig sekretesspolicy. Tidigare känt som HiMobi Tech Ltd, har detta namn försvunnit sedan från App Store-listan.

Sekretesspolicyn har fortfarande mycket allvarliga problem som bör utesluta den från App Store, till exempel att avslöja användarnas riktiga IP-adresser.

"Som beskrivs i våra villkor kanske vi emellertid inte tillhandahåller en virtuell IP-adress för varje webbplats du kan besöka och tredje parts webbplatser kan få din ursprungliga IP-adress när du besöker dessa webbplatser."

HOTSPOT VPN Ltd svarade varken på vår kommunikation av våra resultat eller uppdaterade deras policy.

Metodik

Vi identifierade de 20 bästa gratis VPN-apparna i USA i Apple App Store efter volym av månatliga nedladdningar, med hjälp av den senaste tillgängliga månadens data i Sensortower. Vi granskade integritetspolicyn som för närvarande är länkad från varje apps App Store-lista och identifierade alla element som strider mot riktlinje 5.4 (VPN-appar) i Apples granskningsriktlinjer för App Store. Vi meddelade alla VPN-leverantörer som bedömdes som ”icke-kompatibla” om detta fynd.

Om oss

Top10VPN.com är en ledande webbplats för granskning av VPN. Vi rekommenderar de bästa VPN-tjänsterna för att skydda konsumenternas integritet online. Vi strävar också efter att utbilda allmänheten om digital integritets- och cybersäkerhetsrisker genom våra gratis online-resurser och forskning.

För mer information om säkerhets- och integritetsfrågor, titta på vår senaste Global Mobile VPN-rapport samt våra andra orignala forskningsdelar: Free VPN Risk Index (Android), Free VPN Ownership Investigation and the UK ISP Website Block Investigation.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me