Öt fő módszer van a VPN beállítására Android okostelefonon vagy táblagépen, de a legegyszerűbb módszer csak a választott VPN szolgáltatás által biztosított egyéni alkalmazás használata..

Az egyéni VPN-alkalmazás beállítása Android-eszközére ugyanolyan egyszerű, mint bármely más alkalmazás telepítése.

Csak töltse le, jelentkezzen be, koppintson a "csatlakozás" elemre, és ennyi. Ha további segítségre van szüksége az alkalmazás telepítésével kapcsolatban, az alábbiakban, az „1. ​​módszer” részben részletesebb utasításokat találunk..

Szerencsére az összes legfontosabb VPN-szolgáltatási javaslatunk valamiféle Android-alkalmazást kínál, így soha nem kényszerül más módszerek használatára, hacsak nem akarja.

Ezenkívül megnézheti az Android legújabb VPN-választásait is, amelyek megkönnyítik a döntését.

Megvizsgáljuk továbbá a VPN alkalmazásának alternatív módszereit Android-telefonján, ideértve a kézi beállítást, az APK-fájl használatát és a VPN beállítását útválasztó szintjén.

Amire szüksége lesz

Először is szüksége lesz egy Android készülék: vagy okostelefon vagy táblagép.

Ez az útmutató egy Samsung Galaxy A6 okostelefonon készült, amely az Android 9.1.0 (Pie) rendszert futtatja..

Használhat VPN-t egy régebbi Android-eszközön, de a lépések és a képernyők kissé eltérhetnek az útmutatóban szereplőktől.

Szüksége lesz rá fiókot egy VPN szolgáltatónál. Ennek kétféle módja van:

 1. Látogasson el néhány szolgáltató webhelyére, és iratkozzon fel a kívánt oldalra; érdemes bejelentkezni és megkeresni az eszközbeállítási oldalakat, mielőtt folytatná.
 2. Töltse le a kívánt szolgáltató alkalmazását a Google Play Áruházból, és iratkozzon fel új fiókra az alkalmazásban.

  Általában nem javasoljuk ezt, mivel a VPN-szolgáltató visszatérítési irányelvei nem érvényesek, vagy fiókját csak az Android-eszközökkel való felhasználásra lehet korlátozni, míg az előfizetés vásárlásakor a VPN-szolgáltató webhelyén általában lehetővé válik, hogy a VPN-t több eszközzel használja. típusok.

Ha szükséges, ellenőrizze a VPN-fiókot e-mailben.

1. módszer: VPN App

Mielőtt feliratkozna egy VPN-előfizetésre, ellenőrizze, hogy a VPN-szolgáltatáshoz egyedi VPN-alkalmazás tartozik-e az Androidhoz.

Ha igen, akkor letöltheti a VPN alkalmazást a Google Play Áruházból. Ha olyan országban él, ahol nem érheti el a Google Play Áruházot, ugorjon a „4. módszer: APK fájl” elemre..

Az ExpressVPN-t használtuk ehhez az útmutatóhoz, mert nagyon egyszerű Android-alkalmazással rendelkezik, és 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál.

Ez egyben a legjobb VPN is - itt olvashatja el a teljes, független ExpressVPN áttekintést.

Ha más VPN-szolgáltatót választott, akkor kissé eltérő folyamatot kell követnie, de ez az útmutató az alapokat nyújtja.

A VPN-szolgáltatás által biztosított VPN-alkalmazás telepítése a legegyszerűbb módja a gyors működéshez.

A legtöbb esetben kényelmes és felhasználóbarát hozzáférést is biztosít a különféle szerverekhez, ami akkor hasznos, ha VPN-helyek között szeretne váltani..

Az Androidra készített egyedi VPN-alkalmazás beállítása kevesebb, mint öt percig tart. A következőképpen teheti meg:

 1. Keresse meg VPN-szolgáltatója egyedi Android-alkalmazását a Google Play Áruházban.
  Javasoljuk, hogy kövesse a Google Play Áruház linkjét a VPN hivatalos webhelyén keresztül, hogy elkerülje a potenciálisan veszélyes copycat szoftver letöltését.Az ExpressVPN profil képernyőképe a Google Play Áruházban
 2. Koppintson a Telepítés a VPN alkalmazás letöltéséhez. Miután ez a lépés befejeződött, a zöld gomb azt mondja Nyisd ki.Az ExpressVPN képernyőképe a Google Play Áruházban, az alkalmazás telepítése után
 3. Koppintson a Nyisd ki a VPN alkalmazás elindításához, majd érintse meg a ikont Bejelentkezés.Az ExpressVPN ingyenes próbaverziójának képernyőképe
 4. Írja be a VPN előfizetési hitelesítő adatait a megfelelő mezőkbe - ebben az esetben az e-mail címbe és a jelszóba -, majd érintse meg a elemet Bejelentkezés.Az ExpressVPN Android alkalmazás bejelentkezési oldalának képernyőképe
 5. Az ExpressVPN megkérdezi az új felhasználókat, hogy szeretnék-e megosztani összeomlási jelentéseket, sebesség-teszteket és információkat arról, hogy a VPN-csatlakozási kísérletek sikeresek-e vagy sem.

  Míg ezeket az információkat nem lehet személyesen azonosítani, javasoljuk a megérintést Nem köszönöm.

  Az ExpressVPN telepítésének összeomlási jelentésének engedélyezése képernyőképe

 6. Koppintson a rendben a VPN-kapcsolat beállítási folyamatának elindításához.Az ExpressVPN Android képernyőkészletének képernyőképe
 7. Koppintson a rendben hogy elfogadja a VPN-csatlakozási kérelmet.Az ExpressVPN Android alkalmazás csatlakozási kérésének képernyőképe
 8. Itt található az ExpressVPN Android alkalmazás főképernyője. Ez egy meglehetősen tipikus példa az egyéni VPN-alkalmazásokra az Android számára, nagy közepén egy nagy csatlakozási gombbal és az alábbiakban kiválasztott szerverhellyel..

  A kiszolgálói helyek listájának megtekintéséhez koppintson a kiszolgáló helyének nevétől jobbra lévő három vízszintes pontra.

  Az ExpressVPN Android alkalmazás fő képernyőjének képernyőképe

 9. Az itt felsorolt ​​VPN-kiszolgálók bármelyike ​​közül választhat. Csak érintse meg azt, amelyhez csatlakozni szeretne.Az ExpressVPN Android alkalmazáskiszolgáló-helyek listájának képernyőképe
 10. A VPN-hez való csatlakozás előtt ellenőrizze a biztonsági beállításokat. Ezt általában úgy találhatja meg, ha rákattint egy fogaskerekű szimbólumra, vagy ExpressVPN esetén a burger menüre (három vízszintes vonal)..

  Ügyeljen arra, hogy engedélyezze a megszakító kapcsolót és a szivárgás elleni védelmet, ha az alkalmazás ezeket a funkciókat tartalmazza.

  Itt található az ExpressVPN beállítások menüje. Érintse meg Hálózati védelem hogy engedélyezze az ExpressVPN Android alkalmazás verzióját a kill kapcsolóról.

  Az ExpressVPN Android alkalmazás beállításainak képernyőképe

 11. A VPN-beállítások áttekintése után ideje csatlakozni a VPN-hez. Koppintson a kör alakú csatlakozás gombra a VPN alkalmazás fő képernyőjének közepén.

  Az ExpressVPN csatlakozása gomb zöldre vált, amikor a VPN csatlakozik. Érintse meg újra ezt a gombot a leválasztáshoz.

  A VPN-t mindig ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás. Az IP, DNS, WebRTC szivárgási útmutatónkban megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni, és hogyan lehet megoldani az esetleges problémákat.

  Az ExpressVPN Android-alkalmazáshoz csatlakoztatott képernyőképeMost, hogy az ExpressVPN kapcsolat létrejött, a háttérben marad, és normál módon tudja használni a telefont. Csak pillantjon az állapotsávra, és keresse meg a kulcsot annak ellenőrzéséhez, hogy telefonja csatlakoztatva van-e..

2. módszer: Harmadik féltől származó szoftverek használata (OpenVPN for Android)

Ha nem akarja használni a VPN-szolgáltatójától kapott egyéni VPN-alkalmazást, vagy ha nem egy ilyen, akkor a VPN-konfigurációs fájlokat egy harmadik fél VPN-alkalmazásával, például az OpenVPN for Android rendszerrel konfigurálhatja ehelyett..

Ezeket a harmadik féltől származó alkalmazásokat a szolgáltató szerverhálózatához való csatlakozáshoz használja fiókok hitelesítő adataival, amelyek hasonló átfogó élményt nyújtanak a szolgáltató saját alkalmazásának használatához hasonlóan..

Lehet, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások konfigurálhatóbbak, mint a VPN-szolgáltató egyéni alkalmazásai, és lehetővé teszik több szolgáltató használatát egyetlen alkalmazáson belül, ha egynél több előfizetésük van..

Az OpenVPN for Android programot fogjuk használni ehhez az útmutatóhoz, mivel nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy ellenőrizhető a biztonsági hiányosságok és a biztonsági rések szempontjából, és maga az OpenVPN protokoll a legjobb egyensúlyt nyújtja a teljesítmény és a biztonság között.

Használhatja az OpenVPN Connect, az OpenVPN, Inc. hivatalos Android-alkalmazását is.

Az ExpressVPN az OpenVPN-t ajánlja az Androidra, mivel ez jobban működik a konfigurációs fájljaival, míg az NordVPN az OpenVPN Connect használatát javasolja. A legjobb, ha kapcsolatba lép a VPN-szolgáltatóval, hogy megtudja, melyik alkalmazást ajánlja.

Ha a VPN-szolgáltatónál nem állnak rendelkezésre OpenVPN konfigurációs fájlok, ugorjon a „3. módszer” elemre, amely megmutatja, hogyan kell manuálisan konfigurálni az L2TP fájlokat.

A VPN kézi konfigurálását Androidon az OpenVPN for Android szoftver segítségével végezheti el:

 1. Keresse meg az Android OpenVPN (vagy az OpenVPN Connect) alkalmazást a Google Play Áruházban, és koppintson a elemre Telepítés.Az OpenVPN for Android alkalmazás képernyőképe a Google Play Áruházban
 2. Miután az alkalmazást sikeresen letöltötte, a zöld gomb felolvassa Nyisd ki. Koppintson az OpenVPN for Android alkalmazás megnyitásához.A Google Play Áruházba telepített OpenVPN for Android alkalmazás képernyőképe
 3. Ez az OpenVPN for Android alkalmazás főképernyője. Mi visszatérünk erre, miután letöltöttük a konfigurációs fájlokat az ExpressVPN webhelyéről.
  Az OpenVPN for Android alkalmazás képernyőképe VPN profil nélkül
 4. Nyissa meg a VPN szolgáltató webhelyét a mobil böngészőjében, és jelentkezzen be a VPN fiókjába hitelesítő adataival.
  Az ExpressVPN bejelentkezési oldal képernyőképe
 5. Most lépjen a VPN-fiók oldal szakaszába, ahol a VPN-t különféle eszközökön beállíthatja. Koppintson a Állítsa be az ExpressVPN-t.
  Az ExpressVPN-fiók beállító oldalának képernyőképe
 6. Koppintson a Mutasson más eszközöket.
  Az ExpressVPN-fiók aktiválási kódjának képernyőképe
 7. Görgessen a listás eszközökön, és koppintson a elemre Kézi konfigurálás.
  Az ExpressVPN különféle beállítási listáinak képernyőképe
 8. Koppintson a OpenVPN. Itt láthatja egyedi felhasználónevét és jelszavát az OpenVPN kézi konfigurálásához. Később szüksége lesz ezekre.
  Az ExpressVPN kézi konfigurációs felhasználónév és jelszó képernyőképe
 9. Letölthet annyi konfigurációs fájlt, amennyit csak szeretne - mindegyik lehetővé teszi a csatlakozást egy másik VPN-kiszolgáló helyére -, de azt javasoljuk, hogy kezdje az egyikkel, amíg nem ismeri a teljes telepítési folyamat elvégzését..

  Koppintson annak a szervernek a helyére, amelyhez csatlakozni kíván, és ez automatikusan letöltődik a telefon tárolójába. Az USA-t választottuk - New York.

  Az ExpressVPN szerver helyének konfigurációs fájljainak képernyőképe

 10. Most térjen vissza az Android OpenVPN alkalmazáshoz, és koppintson az alkalmazás jobb felső sarkában található mappaletöltési szimbólumra (a + szimbólum és a három függőleges pont között).
  Az OpenVPN for Android alkalmazás képernyőképe VPN profil nélkül
 11. Keresse meg a VPN-konfigurációs fájlt a Letöltések mappába. Néhány felhasználónak el kell mennie Belső tároló mielőtt navigálna a Letöltések mappa a fájl kiválasztásához. Ha megtalálta a fájlt, koppintson rá.
  Az letöltött ExpressVPN konfigurációs fájl képernyőképe
 12. Érintse meg a ketyegés szimbólum a konfigurációs fájl letöltésének befejezéséhez.
  Az ExpressVPN konfigurációs fájl képernyőképe az OpenVPN for Android alkalmazásban
 13. Koppintson a szerkesztése szimbólum a konfigurációs fájlnév jobb oldalán.
  Az ExpressVPN konfigurációs fájl képernyőképe az OpenVPN-ben az Android alkalmazás szerkesztéséhez
 14. Alatt Alapvető lapon írja be az egyedi OpenVPN felhasználónevet és jelszót, amely a fiókjában megjelenik az ExpressVPN webhelyen. Ezután érintse meg a Vissza ikonra a készüléken.

  Megjegyzés: Az Android OpenVPN-nek számos konfigurációs lehetősége van; itt csak az alapokat mutatjuk be, de később visszatérhet és testreszabhatja VPN-profilját.

  Az ExpressVPN konfigurációs fájl szerkesztésének képernyőképe az Android OpenVPN alkalmazásban

 15. Érintse meg a létrehozott profil.
  Az ExpressVPN konfigurációs fájl képernyőképe az OpenVPN-ben az Android alkalmazás szerkesztéséhez
 16. Koppintson a rendben hogy elfogadja a csatlakozási kérelmet.
  A VPN-csatlakozási kérelem képernyőképe az OpenVPN for Android alkalmazásban
 17. Miután a VPN sikeresen csatlakozott, a kapcsolati értesítés jelenik meg, és egy kulcs ikon a képernyő bal felső sarkában marad a VPN kapcsolat ideje alatt. Ellenőrizze, hogy a VPN-kapcsolat nem rendelkezik-e IP, DNS vagy WebRTC szivárgással.
  A képernyő tetején lévő VPN-kapcsolat képernyőképe
 18. A VPN-ből való leválasztáshoz érintse meg az OpenVPN profilt az OpenVPN for Android alkalmazáson belül, majd koppintson a elemre BONTÁS.
  A leválasztási üzenet képernyőképe az Android OpenVPN-ben

Számos konfigurálható lehetőség közül választhat, amelyekkel az OpenVPN for Android alkalmazásban játszhat a kapcsolat testreszabása érdekében.

Például válthat az UDP és a TCP között, felülbírálhatja a DNS-beállításokat, blokkolhatja az IPv6 és az IPv4 szivárgásokat, és engedélyezheti egyes alkalmazások internetes forgalmát, hogy a VPN alagúton kívülre mozogjon (split alagút).

Csak akkor szabad játszani ezekkel a beállításokkal, ha biztos abban, hogy tudja, mit csinál.

Vannak más nyílt forráskódú, harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek segítségével konfigurálhatják a különféle VPN-protokollokat, például az strongSwan az IKEv2 / IPsec és a WireGuard for WireGuard protokollhoz, de az OpenVPN továbbra is az általunk preferált protokoll és szoftver.

A kezdőknek a VPN-szolgáltató egyedi alkalmazásának elsőbbséget kell élvezniük a kézi konfigurálás helyett.

3. módszer: Beépített Android VPN kliens

Ha a VPN-szolgáltatója nem rendelkezik OpenVPN konfigurációs fájlokkal, akkor az L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec és PPTP konfigurációs fájlokat a beépített Android VPN kliens segítségével konfigurálhatja..

Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell letöltenie harmadik féltől származó alkalmazásokat.

Ezt a módszert azonban nem javasoljuk.

Noha az ilyen típusú beállítások nem vesznek sok helyet az eszközön, bizonyos esetekben nem olyan biztonságos, mint a VPN-szolgáltató alkalmazásának vagy az OpenVPN for Android használatának.

Ennek oka a beépített Android VPN-ügyfél által támogatott VPN-protokollok, vagy - bizonyos esetekben - a beállításuk.

A PPTP nagyon elavult és nem biztonságos VPN-protokoll, amely percek alatt feltörhető. Az L2TP / IPSec előre megosztott kulcsokat használ, amelyek nyilvánosan elérhetők a VPN webhelyein és megnyitják az ajtót a potenciális középtávú támadásokhoz..

A legnépszerűbb VPN-k csak az IKEv2 telepítésére vonatkozó telepítési utasításokat nyújtanak az IKEv2 telepítéséhez a nyílt forrású strongSwan alkalmazás használatával, nem pedig az Android beépített VPN kliensével.

A titkosításról és a protokollokról részletes útmutatónkban olvashat.

Bár nem javasoljuk ezt a VPN-beállítást, megmutatjuk Önnek, hogyan kell a VPN-t ilyen módon telepíteni, mint utolsó megoldást.

A kézi csatlakozás módja kissé eltér a VPN protokolltól és a használt eszköztől, de a folyamat elég hasonló ahhoz, hogy ezen utasítások lényegét megkapja..

Ebben a példában az ExpressVPN-t használjuk L2TP / IPSec kapcsolat létrehozására.

Az Android 9.1.0 verziót használjuk. Az Android más verzióiban a VPN-beállítások képernyőinek elhelyezkedése és megjelenése kissé eltérhet.

A VPN-kapcsolat manuális létrehozása:

 1. Nyissa meg a VPN-szolgáltató webhelyét Android-eszközén, és jelentkezzen be a VPN-fiókjába hitelesítő adataival.
  Az ExpressVPN bejelentkezési oldal képernyőképe
 2. Koppintson a Állítsa be az ExpressVPN-t az eszközbeállítás szakaszban.
  Az ExpressVPN-fiók beállító oldalának képernyőképe
 3. Görgessen lefelé az eszközök listáján, és koppintson a elemre Kézi konfigurálás.
  Az ExpressVPN különféle beállítási listáinak képernyőképe
 4. Érintse meg PPTP & L2TP IPsec. Az ExpressVPN figyelmezteti, hogy ezek a VPN-protokollok gyenge biztonsági előnyöket nyújtanak.
  Az ExpressVPN L2TP kézi konfigurációs oldalának képernyőképe
 5. Görgessen lefelé, és megjelenik a felhasználónév és jelszó ehhez a beállításhoz. Ezekre később szükség lesz, ezért tartsa nyitva a fület.
  Az ExpressVPN L2TP kézi konfigurációs felhasználónév és jelszó képernyőképe
 6. Koppintson a + szimbólum a VPN-kiszolgáló helyei mellett, és másolja a választott VPN-kiszolgáló kiszolgálójának címét. Konfigurálhat több VPN-kiszolgáló-helyet is, de az egyszerűség érdekében kezdjük el egyvel. Az USA-t választottuk - New york.
  Az ExpressVPN szerver címeinek képernyőképe
 7. Most menj a telefonodra Beállítások menü. megtalálja kapcsolatok beállítások, koppintson a elemre További kapcsolatbeállítások, és akkor VPN. Ezzel megjelenik az Android beépített VPN-ügyfele. Ha még nem telepítette a VPN-t, akkor a „Nincs VPN” feliratot fogja mondani.
  Az Android beépített VPN-kliensének képernyőképe
 8. Érintse meg a három függőleges pont a jobb felső sarokban, majd koppintson a elemre Adjon hozzá VPN-profilt.
  Az Android beépített VPN-profiljának képernyőképe
 9. Most töltse ki a mezőket a következő információkkal:

  Név: Tegyen ide bármit, amit akar. Javasoljuk, hogy írja be a VPN szolgáltatás nevét és a szerver nevét. Például. ExpressVPN New York.
  Típus: pecek L2TP / IPSec PSK. A PSK az előre megosztott kulcsot jelenti.
  Szerver címe: Illessze be a VPN-kiszolgáló címét fiókjából a VPN-szolgáltató webhelyére.
  L2TP titok: Hagyja ezt a mezőt üresen.
  IPSec azonosító: Hagyja ezt a mezőt üresen.
  IPSec előre megosztott kulcs: Illessze ide a VPN-szolgáltató előre megosztott kulcsát. Ezt a VPN-szolgáltató beállítási útmutatójában találja meg.
  Koppintson a Megment.Az Android beépített VPN szerkesztési profiljának képernyőképe

 10. Most érintse meg a VPN profilt a főképernyőn, és írja be a felhasználónevet és jelszót, amely a VPN-fiókjában látható a PPTP & L2TP IPsec kézi konfigurációs szakasz. Koppintson a Csatlakozás.
  Az ExpressVPN kézi Android bejelentkezés képernyőképe
 11. Ha a VPN sikeresen csatlakozik, akkor a kulcs szimbólumát látja az eszköz bal felső sarkában.Mint mindig, ellenőrizze a VPN-kapcsolatot minden IP, DNS vagy WebRTC szivárgás esetén..
  A képernyő csatlakoztatva az Android VPN-hez
 12. A leválasztáshoz csak érintse meg a VPN-profilt az Android beépített kliensén, és koppintson a Leválasztás elemre.
  Képernyőkép a kézi Android VPN leválasztó gombról

4. módszer: APK fájl

Ha nem fér hozzá a Google Play Áruházhoz, akkor továbbra is telepítheti a VPN-szolgáltató egyedi alkalmazását Android-eszközére, ha a szolgáltatás APK-fájlt biztosít.

Az APK fájlok letölthetők közvetlenül az Android készülékekre a Google Play Áruházon kívülről.

Meg kell változtatnia a telefon egyes engedélyét, hogy lehetővé tegye az APK-fájlok letöltését a külső forrásokból, és nem szabad azokat nem hivatalos webhelyekről letölteni..

Mindig töltsön le APK-fájlokat a VPN-szolgáltató hivatalos webhelyéről.

Ha nem kockáztatja meg a hamisított fájlok letöltését - ezek rosszindulatú tartalmat tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják az eszközét és az online biztonságot.

Az alábbiakban olvashatjuk lépésről lépésre az APK fájl VPN alkalmazás telepítéséhez az Android készülékére:

 1. Először meg kell változtatnia a telefon engedélyét, hogy fájlokat tölthessen le a Google Play Áruházon kívülről.

  Menj a telefonodra Beállítások menüt, majd a Biztonság. Most érintse meg a elemet Telepítse az ismeretlen alkalmazásokat (néha címkézve Telepítse alkalmazásokat külső forrásokból), és koppintson a webböngészőre, amelyet APK-fájlok letöltéséhez használni kíván.

  Váltás Engedélyezze ebből a forrásból.

  Az ismeretlen alkalmazások telepítésének képernyőképe az Android telefonra

 2. Nyissa meg a VPN-szolgáltató webhelyét, és jelentkezzen be fiókjába a hitelesítő adataival.
  Az ExpressVPN bejelentkezési oldal képernyőképe
 3. Koppintson a Állítsa be az ExpressVPN-t az eszközbeállítási szakasz alatt.
  Az ExpressVPN-fiók beállító oldalának képernyőképe
 4. Koppintson a Töltse le az APK-t.
  Az ExpressVPN APK fájl letöltése képernyő képernyőképe
 5. Felugrik egy figyelmeztetés, amely kijelenti, hogy a fájl károsíthatja az eszközt. Ha letöltötte az APK fájlt egy megbízható VPN-szolgáltató hivatalos webhelyéről - bízunk az ExpressVPN-ben - érintse meg a rendben.
  Az APK fájl letöltésének figyelmeztető képe az Android telefonon
 6. Koppintson a Telepítés a telepítési folyamat befejezéséhez.
  Az ExpressVPN APK telepítési képernyőképe
 7. Az alkalmazás már telepítve van. Koppintson a Nyisd ki az Android VPN egyéni alkalmazásának megnyitásához.
  Az ExpressVPN APK telepítésének teljes képernyőképe

Mostantól megteheti az 1-es módszer 3-11 lépéseit, ha szeretné tudni, hogyan kell használni az ExpressVPN alkalmazást, és kiterjesztéseként az Androidhoz használt VPN-alkalmazások túlnyomó többségét, amelyek hasonlóak az ExpressVPN-hez..

5. módszer: Router

VPN útválasztó

Az internetes forgalom védelmének végső módja az Android-eszközén a VPN telepítése router szintjén.

Amikor egy VPN-t telepít az útválasztóra, ez védi az összes forgalmat, amely áthalad az útválasztón, és ezzel egyidejűleg a VPN előnyeit biztosítja az otthoni összes eszköz számára..

Ez ideális, ha olyan eszközöket szeretne megvédeni, amelyek nem rendelkeznek egyedi VPN-alkalmazásokkal, például az intelligens TV-kkel és a játékkonzolokkal.

De ez nem a legjobb módja az Android-eszköz védelmének.

Amikor egy VPN-t routerszinten telepít, bonyolultabb a VPN-beállítások és a kiszolgáló helyének megváltoztatása, mintha az Androidhoz készült egyedi VPN-alkalmazást használja.

Még egy dolog, amit meg kell emlékezni, hogy nem minden útválasztó támogatja a VPN szoftvert, különösen a modem útválasztók, amelyek az internetcsomaghoz tartoznak.

Ha az útválasztója nem támogatja a VPN kliens szoftvert, és új hardvert szeretne vásárolni, érdemes megnézni a VPN szolgáltató webhelyét, hogy először ellenőrizze a kompatibilitást..

VPN beállítása az útválasztón

Van néhány különféle módszer a VPN használatához az útválasztón:

 1. Vásároljon egy előre konfigurált útválasztót.
 2. A VPN kézi konfigurálása a jelenlegi szoftverhez mellékelt natív VPN kliens szoftver használatával (kerülje a PPTP vagy L2TP / IPSec beállításokat, mivel ezek nem biztonságosak).
 3. Villogja meg a jelenlegi útválasztót egy új firmware-rel, amely támogatja az OpenVPN-t, majd manuálisan konfigurálja a VPN-t.
 4. Használjon VPN kisalkalmazást. Ezek jelenleg nagyon ritkák, és nem sok VPN-szolgáltatás nyújtja őket. Az ExpressVPN rendelkezik kisalkalmazással.

A router telepítésére vonatkozó részletes utasítások elolvasásához tekintse meg a különálló útválasztók útmutatóját.

Ne feledje, hogy a VPN beállítása router szinten azt jelenti, hogy az internetes forgalom csak akkor lesz titkosítva, amikor eléri az útválasztót.

Ez azt jelenti, hogy az eszközök és az útválasztó közötti forgalom nincs biztonságban, tehát ha valaki képes csatlakozni a hálózatához, akkor mégis el tudja olvasni a forgalmat.

Javasoljuk, hogy állítsa be VPN-jét útválasztó szintjén, és használja az eszközönkénti funkciót (hasonlóan a megosztott alagútoláshoz), hogy kizárjon minden olyan eszközt, amelyre natív VPN-alkalmazásokat telepíthet, mint például az Android.

Ha meg szeretné tudni, hogy miként állíthatja be ezeket a natív VPN alkalmazásokat, akkor lépjen az 1. módszerre.

További segítség az Android VPN-vel kapcsolatban

Lehetetlen, hogy itt minden útválasztó számára útmutatást adjon, és néhány Android eszköz - különösen az Android régebbi verzióit futtató eszközök - másképp fog kinézni ezen utasításoknál.

Ha elakad, a VPN-szolgáltatónak kell lennie az első hívás-portnak.

Képesek lesznek végigvezetni a folyamaton, és felkészíthetik Önt Android-telefonjának VPN-jére.

Mi a legjobb módja a VPN beállításának az Android számára?

A VPN beállításának legjobb módja Android okostelefonjára vagy táblagépére az egyéni VPN alkalmazás letöltése a VPN szolgáltatótól..

Gyors, egyszerű és biztonságos.

Azok számára, akik nagyobb konfigurálhatóságot szeretnének, az útválasztó kézi konfigurálására az OpenVPN for Android használata valószínűleg jobb, mint az egyéni VPN alkalmazás..

Nem javasoljuk az Android beépített VPN-kliensének használatát, mivel csak a kevésbé biztonságos VPN-protokollokat támogatja, mint például a PPTP és az L2TP / IPSec..

Szükségem van VPN-re a telefonomban?

Igen, VPN-t kell használnia Android okostelefonján.

Ha elmész vagy, és valószínűleg csatlakozol a nyilvános WiFi-hez.

A nyilvános WiFi közismerten bizonytalan, így személyes adatait veszélyezteti a hackerek.

Ha személyes adatait biztonságban kívánja tartani, akkor VPN-t kell használnia.

A VPN-k titkosítják az összes Android internet-forgalmát, megakadályozva, hogy a harmadik személyek szimatolása megtapasztalja az online tevékenységet.

A magánélet előnyein túl a VPN használata a telefonon segít a korlátozott vagy cenzúrázott tartalom feloldásában.

A könyvtárak, iskolák és kormányok blokkolnak bizonyos webhelyeket. A VPN-k lehetővé teszik a biztonságos és magánjellegű weboldalak elérését.

Használjam-e otthon VPN-t?

Most már tudja, hogy a VPN nélkülözhetetlen eszközök, ha biztonságosan és biztonságosan szeretné használni a nyilvános Wifi-t.

De ha otthon is használ VPN-t??

Igen.

Még ha az otthoni WiFi biztonságosabb is, mint a nyilvános hotspotok, az internetes forgalom továbbra is sérülékeny.

VPN nélkül az internetszolgáltató naplózza az összes internetes tevékenységet, és harmadik feleknek is el tudja adni, néha az Ön engedélye nélkül.

A kormány a személyes adatait is megszerezheti.

A VPN használata fontos otthon és távol.

Mi a legjobb VPN az Android számára?

Rengeteg VPN támogatja az Android eszközöket, de a legjobb az ExpressVPN.

Ez az oka annak, hogy az útmutató összes telepítési példájához felhasználtuk.

Az ExpressVPN egy egyszerű és biztonságos egyedi VPN-t biztosít Android-eszközökhöz. Ez gyors, biztonságos és percek alatt telepíthető.

Az Androidra vonatkozó legfontosabb VPN-ajánlásainkról itt olvashat.

Ingyenes VPN-t kaphat Androidra?

Illusztráció egy hitelkártya egy vonalon, és néhány érmét

Szeretné megvédeni Android okostelefonját vagy táblagépét anélkül, hogy egy centet költne?

Tudsz. De van egy fogás ...

Rengeteg ingyenes VPN alkalmazás érhető el az Android számára, de ezek közül néhány veszélyes és nem biztonságos a letöltéshez és a felhasználáshoz.

Ha ingyenesen szeretne használni az Android VPN-t, tekintse meg a legjobb és legbiztonságosabb ingyenes VPN-szolgáltatások listáját.

A legjobb ingyenes VPN az Androidhoz a Windscribe.

Lehetséges VPN telepítése az Android TV-n?

Telepíthet egy VPN-t az Android TV-hez, de ez nem egészen ugyanaz, mint a beállítás az Android okostelefonon vagy táblagépen..

Néhány VPN-szolgáltatás egyéni VPN-alkalmazásokat biztosít az Android TV számára, például az ExpressVPN és a NordVPN, amelyeket néhány perc alatt letölthet és beállíthat, de a VPN-ek nagy többsége nem rendelkezik ilyennel..

Ha VPN-t szeretne telepíteni Android TV-jére, és erre nincs egyéni alkalmazás, akkor a VPN-t útválasztó szintre kell telepítenie..

Vessen egy pillantást a VPN televízióra telepítésére vonatkozó útmutatónkba.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me