A Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészője 2020-ban, és valószínűleg ezen az oldalon vagy, mert mindenki több millió ember között van, aki minden nap használja.

De ez a népszerűség a Google Chrome-ot is teszi fő cél.

Tudta, hogy anélkül, hogy VPN-t használna a Chrome-hoz, az ISP-nek a kormány vagy rosszindulatú harmadik felek bejelentkezhetnek online tevékenységeidbe, és akár zavarhatják az internetes forgalmat?

A jó hír az, hogy rendkívül egyszerű a VPN telepítése és beállítása a Google Chrome számára.

Az internetes forgalom védelmének legegyszerűbb (és legbiztonságosabb) módja a Chrome böngésző használatakor, ha VPN-t telepít eszköz szintjén az asztalra, a laptop számítógépre vagy az okostelefonra.

Csak töltse le a VPN szoftvert és csatlakozzon - az összes internetes forgalom a Chrome-ból vagy bármely más alkalmazásból fut, amely a titkosított VPN-alagúton keresztül megy keresztül..

Kövesse a linkeket az ezen eszközökre vonatkozó külön telepítési útmutatónk elolvasásához:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS (iPhone & iPad)

Néhány VPN extra eszközökkel rendelkezik, kifejezetten a Google Chrome számára.

Ezeket VPN böngésző-kiterjesztéseknek nevezzük, és erre összpontosítunk ebben a telepítési útmutatóban.


Noha általában nem biztosítanak ugyanolyan szintű adatvédelmet, mint az OS szintű VPN-szoftverek használata, a VPN böngészőbővítmények a Chrome számára nagyszerű hozzáadott funkció lehet a nehéz böngésző felhasználók számára..

Előfordulhat, hogy olyan kiegészítő eszközökkel is rendelkeznek, mint például a WebRTC szivárgásgátlók és ad-blokkolók.

A VPN böngésző kiterjesztésének beállítása néhány percet igényel, felhasználóbarát utasításokkal, amelyek végigvezetik a folyamatot.

Mielőtt elkezdené, szüksége lesz rá...

 • A. Legújabb verziója Google Chrome böngésző.
 • Előfizetés egy VPN-szolgáltatásra amely böngésző-kiterjesztést kínál a Google Chrome számára. Nem minden szolgáltató készít Chrome-bővítményeket, ezért a legjobb ellenőrizni, mielőtt fizetne egy hosszú távú tervért. Itt olvashatja el a Chrome-hoz tartozó legjobb VPN-ek listáját, hogy megkönnyítse a döntését.
 • Ellenőrzött VPN-fiók. Győződjön meg arról, hogy rákattintott az e-mail ellenőrző linkre a fiók aktiválásához, különben nem működik.
 • A virtuális magánhálózathoz tartozó asztali alkalmazás (talán). Néhány VPN-szolgáltatónak szüksége van az asztali és a Chrome-alkalmazások egymás mellett történő futtatására. Kérdezze meg a VPN-szolgáltatót, ha erre szükség van.

A VPN-kiterjesztés beállítása a Chrome-ban

Így telepítheti a VPN-t a Chrome-ba, példaként az ExpressVPN használatával (úgy gondoljuk, hogy megvan a legjobb Chrome-bővítmény a piacon):

 1. Lépjen a VPN-szolgáltató webhelyére, és keresse meg a letöltési linket a Google Chrome böngésző-bővítményhez. A linkre kattintva a Chrome Internetes áruházba kerül.
  A VPN-szolgáltató webhelyén való belépés révén potenciálisan elkerülheti az ügyeket veszélyes copycat kiterjesztések pózol, mint az igazi.Az ExpressVPN webhely képernyőképe a Google Chrome böngésző kiterjesztéséről
 2. Kattints a Hozzáadás a Chrome-hoz gombra a VPN kiterjesztés telepítéséhez.Az ExpressVPN bejegyzés képernyőképe a Chrome Web Store-ban
 3. Ha megjelenik egy legördülő figyelmeztetés, amely megmondja az engedélyeket, amelyeket a bővítménynek szüksége van ahhoz, hogy gondosan ellenőrizze őket. Ha elfogadja az engedélyeket, kattintson a gombra Add kiterjesztés.Az ExpressVPN Chrome kiterjesztési engedélyek képernyőképe
 4. A Chrome Internetes áruház gombja most felmondja Távolítsa el a Chrome-ból, jelzi, hogy a VPN kiterjesztése telepítve van (ne kattintson rá).A Chrome Web Store képernyőképe, amikor az ExpressVPN telepítve van
 5. Google Chrome böngészőjében, a jobb felső sarokban, látni fogja a kiterjesztés ikonját. Ez általában a VPN szolgáltató logója. Kattintson egyszer az ikonra.
  Ez megnyitja a böngésző kiterjesztési felületét. Az ExpressVPN bizonyos információkat nyújt a böngésző kiterjesztéséről. kettyenés Skip a következő diára.Az ExpressVPN Chrome kiterjesztés bevezető diáinak képernyőképe
 6. kettyenés Fogj neki a telepítés befejezéséhez.A képernyőképe az ExpressVPN Chrome kiterjesztés telepítésének végéről
 7. Most megjelenik a böngésző-bővítmény főképernyője. Az ExpressVPN Google Chrome böngészőbővítményének központjában van egy nagy csatlakozási gomb, amely nagyon gyakori a többi VPN-szolgáltatás között is.Az ExpressVPN Chrome-bővítő felületének képernyőképe
 8. Mielőtt csatlakozna egy szerverhez, nézd meg a biztonsági beállításokat. Ezekhez általában hozzáférhet a fogaskerék szimbólumra vagy egy hamburger menüre kattintva (három vízszintes vonal), mint az ExpressVPN esetében..
  Az online biztonság optimalizálása érdekében mindenütt engedélyezze a WebRTC szivárgásgátlását és a HTTPS-t.Az ExpressVPN Chrome kiterjesztési beállításainak képernyőképe
 9. A kiszolgáló helyének kiválasztásához kattintson a következő három pontra Kiválasztott hely. Keresse meg a kívánt helyet, és kattintson rá.
  Néhány VPN-szolgáltatás, például az ExpressVPN, intelligens hely funkcióval rendelkezik, amely automatikusan kiválasztja az Ön számára legmegfelelőbb kiszolgálót - általában ez a legközelebbi a fizikai helyéhez..Az ExpressVPN Chrome kiterjesztésű kiszolgáló helyeinek képernyőképe
 10. Kattintson a csatlakozás gombra. Az ExpressVPN csatlakozása gomb zöldre vált, ha sikeresen csatlakozik.Az ExpressVPN Chrome-bővítmény csatlakoztatva képernyőképe

Nem kell hozzáadnia felhasználónevet és jelszót, ha az ExpressVPN Chrome kiterjesztést használja, mivel az beolvassa a bejelentkezési adatait az asztali alkalmazásból.

Más VPN-szolgáltatások megkövetelhetik a fiók hitelesítő adatainak megadását, mielőtt csatlakozna egy szerverhez.

Itt található a bejelentkezési képernyő az NordVPN böngészőbővítményén a Chrome-ra:

A NordVPN Chrome böngésző kiterjesztésének bejelentkezési képernyőképe

Segítség a böngésző kiterjesztésével kapcsolatban & Hibaelhárítás

Ha valami nem működik a várt módon a Chrome VPN-böngésző-kiterjesztésével, akkor az első hívás-kikötőnek a VPN-szolgáltatónak kell lennie, mivel az ügyfélszolgálat legjobban felkészült a problémák elhárítására.

Ezenkívül meg kell ismételnie a hitelesítő adatok helyességét - a VPN-szolgáltatástól függően előfordulhat, hogy e-mail címe helyett felhasználónévvel kell bejelentkeznie az alkalmazásba..

Ha egy szürke X-et lát az ExpressVPN Chrome kiterjesztés ikonján, az azt jelenti, hogy a bővítmény nem találja az asztali alkalmazást.

Az ExpressVPN Chrome böngésző-bővítmény csatlakozási állapotainak képernyőképe

Az ExpressVPN párhuzamosan működik az asztali alkalmazással, ezért a csatlakozáshoz ellenőrizze, hogy az alkalmazást először telepítette-e.

A legtöbb más VPN-szolgáltatásnak olyan böngészőbővítményei vannak, amelyek az asztali alkalmazástól függetlenül működnek, így nem kell a két szoftvert együtt futtatnia - bár azt javasoljuk, hogy tegye meg a tökéletes adatvédelem érdekében..

Ha a VPN böngésző kiterjesztése továbbra sem működik, akkor lehet, hogy nem állította be megfelelően, vagy telepítheti rosszul a számítógépre. Ennek javításához kattintson a ikonra a Chrome-ban, és telepítse újra.

Mi a VPN böngésző kiterjesztés a Chrome-hoz?

Számos VPN-szolgáltatás böngészőbővítményeket kínál a Google Chrome, a Mozilla Firefox és más böngészők számára, de mi ezek pontosan?

Nos, egy böngésző-kiterjesztés általában proxy kapcsolatot hoz létre. Valójában nem VPN.

Bár néhány VPN böngésző-bővítmény titkosítja a böngésző forgalmát, nem mindegyik teszi meg, ezért vigyázzon azokra, mivel nem nyújtanak teljes védelmet.

Még a böngésző forgalmát titkosító böngésző-kiterjesztések sem titkosítják a böngészőn kívüli forgalmat, így a többi alkalmazás védetlen marad.

A proxyk és a VPN közötti különbségről a dedikált útmutatónkban olvashat bővebben.

Ez azonban az ExpressVPN számára más történet, mivel a böngészőbővítmény az asztali alkalmazás mellett működik, és nemcsak a Chrome-forgalom, hanem az eszköz összes internetes forgalma számára is teljes lefedettséget biztosít..

Gondolhat az ExpressVPN Chrome böngésző-kiterjesztésére, mint a fő alkalmazás távirányítójára. Ez lehetővé teszi a VPN-kiszolgálók megváltoztatását anélkül, hogy elhagyná vagy minimalizálná a böngészőt.

Mi a legjobb VPN a Google Chrome számára?

A Google Chrome számára a legjobb VPN az ExpressVPN - a VPN szolgáltatás, amelyet a telepítési útmutató elkészítéséhez használtunk.

Az ExpressVPN a teljes csomag; gyors, megbízható, biztonságos, biztonságos, és teljes funkcionalitású böngésző-bővítménnyel érkezik a Google Chrome-hoz.

Más VPN böngészőbővítményektől eltérően az ExpressVPN Chrome-kiterjesztése az asztali alkalmazás mellett működik, hogy teljes védelmet biztosítson, miközben még könnyebb és hozzáférhetőbb felületet biztosít a nehéz böngésző felhasználók számára..

Itt olvashatja az ExpressVPN teljes, független áttekintését.

A VPN böngésző bővítményei biztonságosak?

Ábra, amely bemutatja a VPN-böngésző-kiterjesztés használatának lehetséges veszélyeit

Nem minden VPN böngésző-bővítmény biztonságos.

A Hola egy példa a veszélyes böngésző-kiterjesztésre, amely elrejti magát VPN-szolgáltatásként.

Nem csak az összes online tevékenységet naplózza, hanem azáltal is működik, hogy a valódi IP-címét felveszi a hálózatába. Ez azt jelenti, hogy valaki más felhasználhatja az Ön IP-címét, hogy bármit megtehessen az interneten.

Bár nem minden böngészőbővítmény van ilyen szélsőséges, ne feledje, hogy a böngészőbővítmények proxyk (nem igaz VPN).

Ez a webböngészőn kívüli összes internetes forgalmat harmadik fél számára kitéve.

Egyes proxybővítmények még a böngésző forgalmát sem titkosítják. Csak meghamisítják az Ön IP-címét, így úgy tűnik, hogy egy másik helyről csatlakozik.

Ezen okok miatt nem javasoljuk a böngészőbővítmények használatát önmagukban, mivel azok nem nyújtanak ugyanolyan szintű adatvédelmet, mint a megfelelő VPN-alkalmazások..

Ha VPN-jének böngészőbővítése van, akkor lehetséges, hogy a fő VPN-alkalmazással együtt használja.

Csak előzetesen kérdezze meg a VPN-szolgáltatót, mivel egyes böngészőbővítmények nem használhatók, amikor a fő VPN-alkalmazás csatlakoztatva van.

Ingyenesen kaphat VPN-böngésző-bővítményt?

Igen, ingyen letölthet néhány VPN-böngésző-kiterjesztést, de - amint azt már korábban mondtuk - ezek közül néhányat veszélyes használni.

Íme néhány ingyenes böngésző-kiterjesztés a Chrome-hoz, amelyeket biztonságosan lehet használni:

 • CyberGhost
 • Rejts el
 • TunnelBear
 • Windscribe

Az TunnelBear böngésző kiterjesztésének letöltési képernyőképe

A legtöbb ingyenes VPN böngésző kiterjesztés korlátozásokkal jár, beleértve az adat- és sebességkorlátozásokat, valamint egy kis szerverhálózatot.

Ha a legjobb VPN-böngészési élményt szeretné, akkor fizetnie kell érte.

Mi a teendő, ha VPN-jének nincs Chrome-böngésző-bővítménye

Ne aggódj!

Ha a VPN-szolgáltatása nem rendelkezik a Google Chrome böngésző-bővítménnyel, akkor az nem a világ vége.

Mindaddig, amíg minőségi, biztonságos VPN szolgáltatást használ, amint csatlakozik egy VPN szerverhez, az összes internetes forgalmat (beleértve a Google Chrome bármelyikét is) a titkosított VPN alagúton keresztül csatornázza..

A böngészőbővítmények praktikus extrák, de egyáltalán nem nélkülözhetetlenek.

Van-e VPN-böngésző-bővítmény a Mozilla Firefox, az Opera vagy az Apple Safari számára?

Három logóval rendelkező böngésző illusztrációja: Safari, Opera és Firefox

Igen, ezekben a böngészőkben vannak VPN böngésző-kiterjesztések.

A VPN böngészőbővítmények többsége elérhető a Google Chrome-ra vagy a Mozilla Firefox-ra - itt olvashat a Mozilla Firefox-ra vonatkozó legfontosabb ajánlásainkról -, de vannak olyan VPN-szolgáltatók, amelyek kiterjesztéseik vannak az Opera és a Safari számára is..

Az TunnelBear és a Privát Internet hozzáférés példák a VPN szolgáltatásokra, amelyek az Opera böngésző-kiterjesztésével járnak.

A Safari számára jelenleg nincs VPN-böngésző-kiterjesztés, amelyet javasolnánk - tesztelésünk során mind elmulasztották a szabványainkat.

Hogyan lehet eltávolítani a VPN böngésző kiterjesztést a Chrome-hoz

Ha már nem akarja használni a VPN-böngésző-bővítményt, rendkívül egyszerű eltávolítani azt a Google Chrome-ból.

Csak nyisson meg egy Chrome ablakot, kattintson a jobb egérgombbal a kiterjesztés ikonjára, és kattintson az OK gombra Távolítsa el a Chrome-ból.

Képernyőkép az ExpressVPN Chrome kiterjesztés eltávolításáról

Mik a WebRTC szivárgások??

A WebRTC egy böngésző technológia, amely lehetővé teszi az audio és video kommunikációt a weboldalak belső működésében.

Ez a technológia azonban ahhoz vezethet, hogy az Ön IP-címe ki van téve, még akkor is, ha VPN-t használ - bár a legjobb VPN-k biztosítják, hogy ez ne történjen meg.

Az IP-cím feltárásakor azt WebRTC szivárgásnak nevezik. Az összes webRTC-szivárgásról a szivárgásvizsgálati útmutatóban olvashat.

Ezen az oldalon ellátogathat egy szivárgáspróbához, hogy kiderüljön-e az Ön IP-címe. Ha a valós IP-címet látja a teszt eredmények között, akkor a WebRTC szivárgást tapasztal.

Néhány VPN böngésző-bővítmény WebRTC szivárgásgátlóval rendelkezik, ezért a böngészés megkezdése előtt engedélyezze azt.

Ha ezt követően még mindig tapasztal a WebRTC szivárgás, akkor a legjobb, ha teljesen letiltja a WebRTC-t.

A WebRTC letiltása azonban kissé trükkös, ha a Google Chrome-ot használja.

Más böngészőktől eltérően, például a Mozilla Firefox, amely lehetővé teszi a WebRTC letiltását a böngészőbeállításokon keresztül, harmadik féltől származó bővítményt vagy kiterjesztést kell használnia annak letiltására a Chrome-ban..

Még akkor is, ha ezek a kiterjesztések nem mindig 100% -ban hatékonyak.

A legjobb, ha egy kiváló minőségű VPN-szolgáltatást, például az ExpressVPN-t használunk a WebRTC-kérelmek blokkolására, vagy akár a magánélet-barát alternatívájának használatára is..

Ha ez valami érdekesnek tűnik, akkor olvassa el néhány javaslatot.

A Google Chrome böngésző alternatívái

Lehet, hogy a Google Chrome az egyik legnépszerűbb webböngésző, ám ez messze nem a legnépszerűbb.

Valójában, amikor bejelentkezik Google-fiókjába, rengeteg adatot gyűjt rólad, és ezeket az információkat reklámozási célokra használja fel..

A WebRTC letiltását a Google Chrome beállításaiban sem lehet elvégezni, ami az IP-címének feltárásához vezethet.

Noha a Google állítása szerint javítja a Chrome adatvédelmét, néhány kritikus szkeptikus.

Van azonban néhány olyan böngésző, amelyet az adatvédelem szem előtt tartásával terveztek - ezek a Google Chrome alternatívák a legmagasabb szintű adatvédelmet és biztonságot nyújtják.

 • Firefox
 • Firefox Focus
 • Waterfox
 • GNUzilla IceCat
 • Bátor böngésző
 • Ungoogled Chronium

Lehet, hogy körül kell játszania a beállításokat az adatvédelmi szintek optimalizálása érdekében - mindezt a privát böngészők útmutatónkban olvashatja el..

Személyes adatainak további védelme érdekében fontolóra kell vennie egy olyan magánélet-barát keresőmotor használatát is, mint a DuckDuckGo.com.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me