A VPN telepítése az Amazon Fire TV Stick-re vagy a Fire TV-re gyors és egyszerű, ha megtudja, hogy mit csinál. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, milyen egyszerű ez a módszer, számos különféle módszerrel.

A VPN használata az Amazon Fire TV-n vagy a Fire TV Stick-en egy egyszerű módszer a földrajzi korlátozások megkerülésére és további videotartalmak streamingjére.

Ez a praktikus útmutató lépésről lépésre bemutatja, hogyan kell beállítani a VPN-t egy Fire TV eszközön.

Miért van szüksége VPN-re a Firestick-en

Rengeteg különféle ok miatt van szüksége VPN használatára az Amazon Fire TV Stick eszközön.

A fő okok a következők:

 1. Több videotartalmat szeretne megnézni

  A Fire TV tartalmának terjedelme földrajzilag korlátozott, ezért előfordulhat, hogy tartózkodási helyétől függően nem férhet hozzá bizonyos videókhoz vagy alkalmazásokhoz. Egy jó VPN szolgáltatás feloldja ezt a tartalmat.

 2. Használnia kell minden Kodi-kiegészítőt

  A megbízható VPN-szolgáltatás szintén nélkülözhetetlen, ha bármilyen Kodi-kiegészítő használatát tervezi, például a Yoda vagy az Exodus Redux.

  De miért van ez??

  Mert véletlenszerűen közvetíthet szerzői joggal védett tartalmat, ami izmos bírsággal - vagy akár börtönbüntetéssel járhat!

  A VPN használata a Kodi-vel elrejti a valódi IP-címét, így az adatfolyam-tevékenység privát.

  Nézze meg a VPN telepítésére vonatkozó útmutatót a Kodi-nál, ahol lépésről lépésre olvashatja el az első lépéseket.

 3. Nem akarja, hogy az internetszolgáltató (Internet szolgáltatója) megnézze, mit csinál online, vagy fojtja a sebességet

  Az internetszolgáltatók szerte a világon lelassíthatják az internet-kapcsolat sebességét, az Ön által használt webhelyek vagy alkalmazások függvényében.

  Ez azt jelenti, hogy a Netflix vagy a BBC iPlayer streaming az Amazon Fire TV Stick-en sokkal gyorsabb lehet.

  Ez nem tűnik igazságosnak, igaz?

  Megakadályozhatja, hogy ez megtörténjen egy biztonságos VPN használatával, mivel ez megakadályozza az internetszolgáltatót abban, hogy láthassa, mit csinál online.

Amire szüksége lesz

A VPN telepítéséhez az Amazon Firestick-re a következőkre van szüksége:

 • A Fire TV (vagy Fire TV Stick v2 vagy újabb verzió) frissítve van az operációs rendszer legújabb verziójára
 • Nyugtázott számla a választott VPN-szolgáltatásnál.

Ha még nem választott VPN szolgáltatást, akkor érdemes először átnézni az Amazon App Store-ban, hogy ellenőrizze, van-e saját alkalmazása. Itt megtekintheti a Firestick legfontosabb VPN szolgáltatásait is.

Ha VPN-szolgáltatást választ egy egyedi alkalmazással az Amazon Firestick-hez, a telepítési folyamat sokkal gyorsabb és könnyebb lesz. A lassú VPN nagyon megnehezíti a média streamingjét a Fire TV-hez vagy a Fire Stick-hez, ezért érdemes kipróbálni egy ingyenes próbaverziót, mielőtt aláírná a fizetett VPN-tervet..

Ha bármilyen kérdése van a VPN alkalmazás telepítésével a Firestick készülékre, vagy ha a választott VPN szolgáltatónál nincs alkalmazás az Amazon eszközökhöz, akkor csatlakozhat egy VPN hálózathoz az útválasztón, a Mac-en vagy a Windows PC-n keresztül. Ezt a 3., 4. és 5. módszerrel fedjük le.

Lehetőség van egy VPN-alkalmazás letöltésére a Fire TV-re vagy a Fire TV Stick-re is, de ez egy kicsit bonyolultabb, és ehhez módosítania kell az eszköz beállításait. Lépésről lépésre végigvezetjük a folyamatot a 2. és a 6. módszerben.

Ne felejtse el ellenőrizni e-mail címét és ellenőrizni a VPN fiókot, mielőtt folytatná, különben a VPN kapcsolat nem működik a Firestick készüléken..

1. módszer: Tűz TV VPN alkalmazás

Annak ellenére, hogy a Fire TV zárt szoftvert működtet, ez az egyik legegyszerűbb eszköz, amelyet VPN segítségével lehet beállítani. Ha a választott VPN-szolgáltatásnak van egy egyedi alkalmazása az Amazon Fire TV Stick alkalmazáshoz, akkor csak annyit kell tennie, hogy letölti és telepíti az eszközére.

Az induláshoz:

 1. Nyissa meg az Amazon App Store készüléken
  Az App Store on Firestick képernyőképe
 2. Keresse meg szolgáltatója alkalmazását (például ExpressVPN)
 3. Kattintson a „Get” gombra a telepítéshez az eszközére - a megerősítéshez általában meg kell adnia az Amazon-fiókjának kódját Az ExpressVPN alkalmazás képernyőképe a Fire TV áruházban
 4. Nyissa meg az alkalmazást, írja be bejelentkezési adatait, és máris jó lehet Az ExpressVPN Firestick alkalmazásának képernyőképe

Ezután csatlakoznia kell egy VPN-kiszolgáló helyéhez, mielőtt bármilyen tartalmat streaming lenne az Amazon-eszközön. Azok számára, akik valami különlegeset szeretnének nézni, lehet, hogy csatlakozniuk kell egy bizonyos szerverhez - pl. Ha meg akarja nézni a BBC iPlayer-t, akkor ez csak egy brit szervereken fog működni.

Ha bármilyen kérdés merül fel egy VPN alkalmazás telepítésekor az Amazon Fire TV Stick eszközre, egyszerűen forduljon VPN ügyfélszolgálatához, és nekik képeseknek lehetnek segíteni. Ha ezt nem tudja megtenni, a legtöbb VPN-szolgáltatásnak a webhelyén lépésről lépésre vannak telepítési útmutatói a legnépszerűbb eszközök számára, egyébként.

Jelenleg a Firestick számára a legmagasabb ajánlott VPN-szolgáltatásunk az IPVanish, mivel az eszközre kifejlesztett alkalmazásának és a torzítás pozitív megközelítésének köszönhető. Javasoljuk továbbá a CyberGhost, a PrivateVPN, az ExpressVPN és a NordVPN használatát.

Ha VPN-t szeretne használni az Amazon Fire TV Stick eszközén, de szeretné elkerülni a fizetett előfizetés feliratkozását, javasoljuk, hogy ellenőrizze a Firestick legjobb ingyenes VPN szolgáltatásait..

2. módszer: oldalsó betöltése a VPN App APK segítségével

Ha olyan VPN-szolgáltatást választott, amely nem kínál egyedi alkalmazást a Firestick számára, akkor is telepítheti egy kis munkával. Először meg kell változtatnia a Firestick beállításait, hogy ez lehetővé tegye harmadik féltől származó alkalmazások telepítését.

 1. Miután elindította a Fire TV vagy a Fire TV Stick szoftvert, keresse meg a „Beállítások”, majd az „Eszköz” elemet. A Firestick beállítások menü képernyőképe
 2. Keresse meg a „Fejlesztői beállítások” elemet, és váltson mindkettőre - a „Hibakeresés” és az „Alkalmazások ismeretlen forrásokból” A Firestick fejlesztői beállításai menü képernyőképe
 3. Menjen vissza a „Rendszer” menübe, kattintson az „Névjegy” elemre, majd válassza a „Hálózat” menüpontot. A Firestick hálózati beállítások menüjének képernyőképe
 4. Jegyezze fel a Fire TV vagy a Fire TV Stick IP-címét, és állítsa egyik oldalára

A Firestick most lehetővé teszi olyan alkalmazások telepítését, amelyek nem érhetők el az Amazon App Store-ban.

A fenti lépések elvégzése után ellenőriznie kell, hogy a választott VPN-szolgáltatás elérhetővé teszi-e az Android APK fájlt közvetlenül a webhelyről történő letöltésre. Csak az ilyen típusú fájlokat töltse le közvetlenül a VPN-szolgáltatótól - minden harmadik féltől származó fájl megfertőződhet rosszindulatú programokkal, és megrongálhatja az eszközt.

Ahhoz, hogy ez a módszer működjön, szüksége lesz egy második generációs (vagy újabb) Firestickre és a VPN-szolgáltatás APK-fájljának letöltési URL-jére..

 1. Nyissa meg a Fire TV-t, keresse meg a „Downloader” kifejezést, és telepítse a „Downloader App” alkalmazást. A képernyő letöltése a Downloader alkalmazásról a Firestick alkalmazásboltban
 2. Futtassa a „Downloader App” alkalmazást, és írja be a VPN APK-fájljának letöltési URL-jét A képernyő letöltése a Downloader alkalmazásról a Firestick-en
 3. Miután a letöltés befejeződött, megjelenik egy felszólítás az alkalmazás telepítésére. Ha ez nem történik meg, nyissa meg a letöltés részt a „Downloader” alkalmazásban, és válassza az APK fájlt

A VPN-alkalmazás telepítve van és készen áll a használatra - mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik és csatlakozik.

 1. A Fire TV-n menjen a „Beállítások”, majd az „Alkalmazások” elemre, és válassza a „Telepített alkalmazások kezelése” lehetőséget. A Firestick alkalmazásbeállítások menüjének képernyőképe
 2. Keresse meg a Fire TV-hez letöltött VPN-alkalmazást, és kattintson a megjelenő almenü „Alkalmazás indítása” elemére
 3. Írja be a felhasználónevét és jelszavát a VPN szolgáltatáshoz - ehhez szükség lehet egy Bluetooth egér használatára, hogy ez kicsit könnyebb legyen
 4. Miután belépett a VPN alkalmazásba, egyszerűen válassza ki a szerver helyét, és nyomja meg a „Csatlakozás” gombot.

3. módszer: A router használata

VPN útválasztó

Ha nem talál olyan VPN-szolgáltatást, amely egy egyedi Fire TV Stick alkalmazást kínál, vagy ha nehézséget okoz az alkalmazás letöltése a Fire TV vagy Fire TV Stick eszközre, akkor lehetősége van a VPN telepítésére útválasztó szintjén is. . Ily módon az otthoni összes internethez csatlakoztatott eszköz automatikusan védett lesz a WiFi-n keresztül.

Ha ez a választott módszer, akkor győződjön meg arról, hogy feliratkozik egy útválasztókkal kompatibilis VPN-szolgáltatásra. A legtöbb legjobb VPN-kódunk, valamint sok más is - csak ellenőrizze a „Platformokat & A VPN Eszközök szakaszai ellenőrzik az ellenőrzést.

A legtöbb VPN-szolgáltatás a saját webhelyén egyértelművé teszi, hogy telepíthetők-e útválasztókra. Ha nem biztos benne, beszéljen az ügyfélszolgálat tagjával.

Ellenőrizze azt is, hogy az útválasztó támogatja-e a VPN-ügyfeleket - a legtöbb ISP által kiadott útválasztó nem.

Az útválasztóval használható legbiztonságosabb VPN protokoll az OpenVPN. Ugyanakkor nem minden útválasztó támogatja az OpenVPN-t. Egyesek ehelyett támogatják a PPTP-t, de ezt a protokollt nagyon bizonytalannak tekintik, és percek alatt feltörhetők.

Miután megállapította, hogy telepítheti a választott VPN-t útválasztó szintjén (és lehetőleg OpenVPN használatával), az alábbiakban olvasható:

 1. Jelentkezzen be a router admin irányítópultjába.
 2. Villogja át az útválasztót VPN-kompatibilis firmware-rel, ha még nem támogatja natív módon az OpenVPN-t.
 3. Konfigurálja az útválasztót a VPN-szolgáltató konfigurációs fájljaival.
 4. Csatlakozás a VPN-hez.
 5. Ellenőrizze a VPN-kapcsolatot bármilyen IP, DNS és WebRTC szivárgás szempontjából.
 6. Csatlakoztassa a Firestick-t a VPN-útválasztó WiFi-jéhez.

Az útválasztó beállításának további módjairól a router telepítési útmutatójában olvashat.

Sajnos nem adhatunk lépésről lépésre útmutatót az egyes router-modellekhez, de a legtöbb prémium VPN-szolgáltatás részletes beállítási utasításokat nyújt a népszerű router-márkák számára.

Az ExpressVPN például a webhelyén kézi konfigurációs útmutatót kínál 15 különféle típusú útválasztóhoz. Az ExpressVPN útválasztó kisalkalmazást is kínál, amely rendkívül egyszerűvé teszi a beállítást.

4. módszer: A számítógép használata

Ha nem tud VPN-t telepíteni az útválasztóra, akkor lehetősége van arra is, hogy futtassa a Windows PC-jén, majd megosztja a kapcsolatot a Fire TV-vel vagy a Fire TV Stick-kel.

Először be kell állítania egy virtuális útválasztót a számítógépén, majd ezen keresztül csatlakoztathatja a Firestick-et a VPN-hez. Miután csatlakozott a VPN-hez a számítógépen, a Fire TV Stick forgalma szintén rejtjelezve lesz.

Áttekintjük az alapokat:

 1. Nyissa meg a Parancssorot a számítógépén, írja be a „netsh wlan show drivers” elemet, és keresse meg a „Hosztolt hálózat támogatott: igen” sort: tartsa ezt az ablakot nyitva A számítógép parancssori ablakának képernyőképe
 2. Telepítse a VPN-szolgáltató asztali alkalmazását a számítógépére
 3. Menjen vissza a parancssori ablakba, és a virtuális útválasztó indításához kövesse a VPN TV telepítési útmutatójának 2. módszerében szereplő utasításokat.
 4. Nyissa meg a hálózati kapcsolatokat a számítógép Vezérlőpultján
 5. Keresse meg a létrehozott hálózatot a TAP-adapterrel együtt
 6. Kattintson a jobb gombbal a listaelemre, kattintson a „Tulajdonságok”, majd a „Megosztás” elemre, majd jelölje be az „Engedélyezés más hálózati felhasználók számára a számítógép internetes kapcsolatán keresztül történő csatlakozásra” jelölőnégyzetet. A PC-n lévő WiFi tulajdonságok ablakának képernyőképe
 7. Válassza ki a hálózat nevét a legördülő menüből

Miután az eszköz beállítva, csak csatlakoztassa a Fire TV-t vagy a Fire TV Stick-et az új WiFi-kapcsolathoz a Windows PC-jétől, nem pedig közvetlenül az útválasztóhoz.

5. módszer: A Mac használata

A Firestick csatlakoztatása a VPN-hez Mac-en keresztül egy kicsit könnyebb, mint a PC-n, mivel a Mac-ek beépített VPN-képességgel rendelkeznek. A kapcsolatmegosztási funkciót használva manuális kapcsolatot hoz létre a választott VPN-kiszolgálóval.

A MacOS beépített VPN kliense azonban korlátozott számú VPN protokollt támogat. Nem támogatja az OpenVPN-t.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy A PPTP nagyon bizonytalan VPN protokoll és az L2TP / IPSec biztonsági hibákat is tartalmaz. Emiatt, nem javasoljuk ezt a telepítési módszert és ez egy utolsó lehetőség.

A VPN-kapcsolat megosztása a Mac számítógépről a Fire TV-re vagy a Fire TV Stick-re:

 1. Győződjön meg arról, hogy a Mac Ethernet kábellel csatlakozik-e az internethez.
 2. Hozzon létre VPN-kapcsolatot a Mac számítógépen a kézi konfiguráció segítségével - lépésről lépésre talál erről a Mac VPN útmutatóban
 3. Csatlakozzon a VPN-hez, nyissa meg a „Rendszerbeállítások”, a „Megosztás”, majd az „Internet megosztás” elemet. Az Internet megosztási beállítások képernyőképe a Mac számítógépen
 4. Jelölje be a „WiFi” feliratú négyzetet, és válassza a „WiFi beállítások” lehetőséget.
 5. Válassza a „WPA Personal” lehetőséget, és írja be hálózati nevét és jelszavát
 6. Kattintson az OK gombra, majd jelölje be az „Internet megosztás”, majd a „Start” melletti négyzetet. Az internetes megosztási megerősítő üzenet képernyőképe a Mac számítógépen

Most már csatlakoztathatja a Fire TV-t vagy a Fire TV Stick-et a Mac megosztott VPN-hálózatához WiFi-n keresztül.

6. módszer: oldalsó betöltése egy második Android készülékkel

Ha a választott VPN-szolgáltatásnak nincs APK-fájlja, továbbra is telepítheti azt a Firestick-re egy kézi konfigurálási elemmel. Először meg kell győződnie arról, hogy az eszköz legalább egy második generációs verziója, és szükség van egy további Android-eszközre, amely hozzáféréssel rendelkezik a Google Play Áruházhoz.

Ez a módszer magában foglalja a VPN alkalmazás letöltését először a második Android-eszközre, majd azt a Firestick-re történő átvitelre. Ellenőrizheti, hogy a Firestick mely generációja van-e a modellnév segítségével a külső oldalán - a második generációs eszközök „LY73PR” modellnévvel rendelkeznek.

Mielőtt elkezdené ezt a módszert, győződjön meg arról, hogy elvégezte a 2. módszer elején ismertetett lépéseket, hogy előkészítse a Firestick-et az oldalsó betöltési folyamathoz..

 1. Töltse le és telepítse az „Apps2Fire” nevű alkalmazást a Google Play Áruházból, valamint a választott VPN-szolgáltatáshoz tartozó Android alkalmazást. Az apps2fire alkalmazás képernyőképe a Google Play Áruházban
 2. Nyissa meg az alkalmazást, koppintson a menüikonra a jobb felső sarokban, majd érintse meg a „Beállítás”
 3. Ahol a „Fire TV IP-címe” feliratot írja be, azt az IP-címet, amelyet megjegyezte, amikor megváltoztatta a Firestick hálózati beállításait, majd érintse meg a „Mentés” elemet. Az apps2fire Android alkalmazás beállítási szakaszának képernyőképe
 4. Érintse meg ismét a menü ikont, válassza az „Alkalmazások feltöltése” elemet, majd válassza ki a Fire TV-jén használni kívánt VPN alkalmazást Az apps2fire Android alkalmazás súgójának képernyőképe
 5. A VPN alkalmazásnak automatikusan telepítenie kell a Fire TV vagy Fire TV Stick eszközre

Miután ezt megtette, akkor kövesse az 5. módszerben ismertetett lépéseket a VPN alkalmazás elindításához, a bejelentkezéshez és a csatlakozáshoz.

További segítségre van szüksége?

Ha VPN-szolgáltatója egyéni alkalmazást kínál az Amazon Fire TV vagy Fire TV Stick alkalmazáshoz, akkor ezeknek az első hívás-kikötőnek kell lenniük, ha további segítségre van szüksége. Ne feledje: az első generációs Fire TV Stick nem működik együtt az összes VPN-szolgáltatással.

Ha egy másik eszközön keresztül csatlakozik, például Mac vagy Windows PC-n, további útmutatásokért lépjen kapcsolatba a szolgáltatóval.

Néhány VPN szolgáltatás nyújt támogatást kifejezetten a Fire TV Stick felhasználók számára - ezek itt találhatók:

 • IPVanish
 • CyberGhost
 • PrivateVPN
 • ExpressVPN
 • NordVPN

Alternatív megoldásként ne habozzon, írjon nekünk bármilyen kérdést - kérjük, megtalálja az alábbi e-mail címet.

{
"@kontextus": "http://schema.org",
"@típus": "Hogyan kell",
"név": "Hogyan telepítsünk VPN-t az Amazon Fire Stick-re",
"leírás": "A VPN telepítése az Amazon Fire TV Stick-re vagy a Fire TV-re gyors és egyszerű, ha megtudja, hogy mit csinál. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, milyen egyszerű ez a módszer, számos különféle módszerrel.",
"kép": {
"@típus": "ImageObject",
"url": "https://www.top10vpn.com/images/2018/06/hero_firetv.svg",
"magasság": "738",
"szélesség": "286"
},
"teljes idő": "PT15M",
"eszköz": "VPN előfizetés, Fire TV (vagy Fire TV Stick v2 vagy újabb) ",
"kínálat": "Elektromosság",
"lépés": [
{
"@típus": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-1",
"kép": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"név": "Nyissa meg az Amazon App Store alkalmazást",
"szöveg": "Nyissa meg az Amazon App Store készüléken"
},
{
"@típus": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-2",
"kép": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"név": "Keresési szolgáltató",
"szöveg": "Keresse meg szolgáltatója alkalmazását (például ExpressVPN)"
},
{
"@típus": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-3",
"kép": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.png",
"név": "Telepítés",
"szöveg": "Kattintson a „Get” gombra a telepítéshez az eszközére - a megerősítéshez általában meg kell adnia az Amazon-fiókjának kódját"
},
{
"@típus": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-4",
"kép": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick-2.png",
"név": "Nyissa meg az alkalmazást",
"szöveg": "Nyissa meg az alkalmazást, írja be bejelentkezési adatait, és máris jó lehet"
}
]
}

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me