Az IP-cím elrejtése egyszerű és hatékony módja a webhelyek feloldásának, a tartalmak tengerentúlról történő áttöltésének és az online adatvédelem védelmének. Ebben az átfogó útmutatóban megismerheti az IP-cím elrejtésének négy legjobb módszerét.

embercsoport elrejti arcát maszkokkal

Az IP-cím elrejtése egyszerű módja annak, hogy az internetes tevékenysége továbbra is fennmaradjon magán és biztos. Azt is lehetővé teszi, hogy megkerülje földrajzi korlátozások és stream tartalom külföldről.

Számos oka van az új IP-cím megszerzésének:

 • Nak nek védi online adatvédelmét
 • Nak nek megkerülni a weboldal blokkjait
 • Nak nek feloldhatja a streaming tartalmat
 • Nak nek kerülje a kormány cenzúráját
 • Nak nek megkerülni az IP tilalmakat
 • Nak nek megakadályozzák a célzott hirdetéseket

Nem kell véglegesen változás az Ön IP-címe, hogy mindezeket az előnyöket megkapja. Lehetséges – és gyakran hatékonyabb is – egyszerűen elrejt az Ön IP-címe.

Az IP-cím elrejtése úgy tűnik, mintha az IP-cím megváltozott volna a valóságban, az igazi IP-címe érintetlen marad. Az IP-cím elrejtése egyszerű, és bármikor visszatérhet az eredeti IP-címre.

Ezzel szemben az IP-cím végleges megváltoztatása bonyolult és gyakran visszafordíthatatlan.

Szinte minden esetben a legjobb megoldás az IP-cím elrejtése. Ez rugalmas, sokkal egyszerűbb, és általában sokkal hatékonyabb.

Ez az útmutató négy egyszerű módszert mutat be az IP-cím elrejtésére. Ezután fedezzük fel, mikor érdemes megváltoztatni IP-címét, és pontosan hogyan történik ez.

Contents

Mi az IP cím??

Böngészősáv, amelynek beírt IP-címe van

Az Ön IP (Internet Protocol) címe egy egyedi szám, amelyet az internetszolgáltatásnak az ISP (internetszolgáltató) adott. Minden eszköz, amely csatlakozik az internethez, megkapja a saját egyedi címét.

Az Ön IP-je az Internet útlevél. Minden, amit online csinálsz, kapcsolódik egy IP-címhez.

Az IP-cím a fizikai helyétől függ. Ez attól függ, hogy hol lakik, és az útválasztótól, amelyhez csatlakozik, tehát az otthoni IP-cím különbözik a munkahelyi IP-címetől.

Az IP-cím használatával az internetszolgáltató képes rögzíteni az összes meglátogatott webhely és a asztali vagy mobil alkalmazások használod. Hasonlóképpen, a webhelyek maguk is látják, hogy meglátogatta őket.

Néhány egyszerű lépéssel ellenőrizheti IP-címét.

Nyilvános vagy magán IP cím

Az IP-címnek két fő típusa van: nyilvános és magán.

Az internet útválasztója egyedi nyilvános IP-cím az ISP-től. Minden eszköz, amely csatlakozik a WiFi-hez, megosztja ezt a nyilvános IP-címet az internetes tevékenységeikhez. Ez azt jelenti, hogy az okostelefon és a laptop ugyanolyannak tűnik az internetszolgáltatónak, ha ugyanahhoz a hálózathoz kapcsolódnak.

A nyilvános IP-címed: nyitott az internet számára. Ez a szám jelenik meg, amikor a Google-on keresi a „mi az én IP-címem” kifejezést, és az azonosító, amelyet a webhelyek és a kormányok használnak figyelemmel kísérheti és cenzúrázhatja tevékenységét.

Mivel a nyilvános IP-cím hozzá van kötve a fizikai helyéhez, annak elrejtése vagy megváltoztatása elősegíti a geo-blokkolt tartalom feloldását. Ha másik ország szerverétől rendel IP-címet, akkor a meglátogatott webhelyek feltételezik, hogy ehhez a helyhez kapcsolódik.

Privát IP-címek, másrészt az útválasztó hozzárendelte a hálózat összes eszközéhez. A privát IP-címek csak a belső hálózat többi felhasználójának láthatók, és ritkán vannak olyan dolgok, amelyek miatt aggódnia kell.

Amikor egy IP-címre utalunk, akkor általában egy a-ra hivatkozunk nyilvános IP-cím, mivel ez a szám azonosítja az internetet.

Az IP-cím elrejtése: 4 egyszerű módszer

Az IP-cím elrejtésének két legnépszerűbb módja a következő VPN (virtuális magánhálózat) használata és proxy szerver használatával. A Tor böngésző egy harmadik olyan lehetőséget kínál, amely nagyszerű anonimitást okoz, de fájdalmasan lassú. Az IP-jét el is rejtheti a mobilhálózat használatával.

Mielőtt részletesebben megvizsgálnánk ezeket a módszereket, itt található egy táblázat, amely összefoglalja azok erősségeit és gyengeségeit:

VPN
Meghatalmazott
Tor
Mobilhálózat

Elrejti az Ön IP-jét Igen Igen Igen Igen
Magán Igen Nem Nem Nem
Névtelen Nem Nem Igen Nem
biztonságos Igen Nem Igen Nem
Gyors Igen Igen Nem Igen
Kerüli a geo-blokkokat Igen Igen Igen Nem

1Használja a VPN-t (virtuális magánhálózat)

Az Express VPN képernyőképe az asztalon, a kiszolgáló helyeivel

Az ExpressVPN képernyőképe a kiszolgálói helyek listájával.

A VPN szolgáltatás használata a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb módja az IP-cím elrejtésének.

Ha VPN-t használ az IP-cím elrejtéséhez:

 • Hamisod a helyed.
 • Titkosítsa az internetes forgalmat.
 • A böngészési tevékenység elrejtése.
 • Engedélyezze a magánkézbeszédet & P2P.
 • Távolítsa el a földrajzilag korlátozott tartalom blokkolását.

Néhány VPN is biztosít korlátlan internet-hozzáférés a magas cenzúrájú országokban mint Kína és az Egyesült Arab Emírségek.

Hogyan rejti el a VPN az Ön IP-címét??

A VPN (vagy virtuális magánhálózat) egy olyan szoftver, amely egy privát kiszolgálón keresztül átirányítja az összes internetes forgalmat. Ezenkívül titkosítja az internetkapcsolatot, így az internetszolgáltató nem tudja megfigyelni vagy blokkolni az Ön tevékenységét.

Diagram, amely azt mutatja, hogy a felhasználók hogyan csatlakoznak az internethez VPN segítségével

Hogyan csatlakozik az internethez egy VPN segítségével.

A jó hírű VPN szolgáltatók a világ több száz országában kínálnak kiszolgálókat, és minden kiszolgálónak megvan a saját egyedi IP címe.

Amikor csatlakozik a választott VPN szerverhez, akkor a böngészési munkamenet IP-címét feltételezi. Valódi IP-címe rejtetté válik, és elfedi a VPN-kiszolgáló IP-címét.

Használhat VPN-t kerülje a kormány cenzúráját, hozzáférés korlátozott Netflix könyvtárakhoz, és megkerülni a többi weboldal blokkot.

Sajnos néhány VPN-szolgáltatás megbízhatóbb, mint mások. Gondoskodjon arról, hogy olyan VPN-szolgáltatást használjon, amely nem szivárog, különben a valódi IP-címe ki lesz téve.

A vásárlás megkezdése előtt érdemes megfontolni a VPN-szolgáltató naplózási politikáját és annak alapját.

A 2023-ra szóló VPN-ajánlásaink figyelembe veszik ezeket a tényezőket (és még sok más) annak meghatározása érdekében, hogy melyek a jelenleg elérhető legjobb VPN-ek..

2Használja a webes proxyt

a HideMyAss webproxy képernyőképe

A HideMyAss webes proxy képernyőképe.

A proxykiszolgáló a közvetítő közted és a meglátogatott webhelyek között.

Proxy használata az IP-cím elrejtéséhez:

 • Az IP-cím elrejtése az egyes webhelyekről.
 • Kerülje meg a földrajzi korlátozásokat egyes oldalakon.
 • Az IP-címek blokkolása.

Proxy segítségével az internetes forgalmat először a proxy szerverre irányítja, ahelyett, hogy közvetlenül a céloldalra utazik. A proxy szerver ezután meglátogatja a weboldalt az Ön nevében, és továbbítja Önnek annak tartalmát.

A proxykiszolgáló működésének vázlata

Hogyan kapcsolódik az internethez proxy szerver segítségével.

Amikor proxyt használ az interneten, a meglátogatott webhelyek nem a saját, hanem a proxy szerver IP-címét fogják látni.

A jó proxyszolgáltatások a a szerver helyének tartománya – így kiválaszthatja a pontos helyet, ahonnan böngészni szeretne.

Proxy használata a ingyenes és könnyen Az IP-cím elrejtésének módja, de ez sokkal kevésbé biztonságos és megbízható, mint a VPN használata. Ennek három fő oka van:

 1. A proxykiszolgálók nem titkosítják a forgalmat. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltatók, a kormányok és a hackerek képesek kémkedni az online tevékenységeire, amikor proxyt használnak.
 2. A webes proxyk megbízhatatlanok lehetnek. Mivel ingyenesek, a proxyszerverek általában túlzsúfoltak. Proxy segítségével feloldhatja egyes földrajzilag korlátozott tartalmak blokkolását. A nagy sávszélességű webhelyekhez, például a video streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférés azonban megbízhatatlan lehet.
 3. A proxyk alkalmazás-specifikusak. A webes proxy csak azt a böngészőt küldi a forgalomra, amelyben a proxyt használja. A VPN titkosítja és átirányítja az eszközéről küldött összes internetes forgalmat.

Letölthet néhány népszerű proxy-t ingyenes böngésző-kiterjesztésként. Egyszerűen töltse le a kiterjesztést a böngésző üzletéből, és adja hozzá a böngészőablakhoz.

Alternatív megoldásként felkeresheti a webes proxy webhelyet, például a hide.me vagy a HideMyAss webhelyet. Itt egyszerűen beírja a kívánt webhely URL-jét. A proxy ezután meglátogatja a webhelyet az Ön nevében, és továbbítja Önnek annak tartalmát, elrejti az Ön IP-címét a folyamat során.

Ha fel szeretne tiltani egy adott videó vagy weboldal blokkolását, akkor valószínűleg a proxy a legjobb választás. Ha magasabb szintű biztonságot, adatvédelmet és megbízhatóságot szeretne, akkor VPN-t kell használnia.

További információkért olvassa el a proxyszerverek és a VPN-k közötti különbségekről szóló külön útmutatónkat.

3Használja a Tor böngészőt

Tor böngésző ikonra

A Tor hálózat (vagy Tő Ofogas Rkülső) egy nyílt forráskód, decentralizált a rendszer világszerte önkéntesek által működtetett. Ez egy ingyenes és népszerű módszer a felhasználók számára elrejteni az IP-címüket és online névtelen maradjon.

A Tor használatának leggyakoribb módja a Tor böngészőn keresztül, amely a Firefoxon alapul. A Tor rétegelt titkosítást alkalmaz az internetes forgalomra, és a kiszolgálók globális hálózatán keresztül visszapattant, mielőtt a szélesebb internetre jutna..

A hálózat végleges kiszolgálóján – az úgynevezett „exit node” -ként – a titkosítás végleges rétegét eltávolítják, és a forgalmat a céloldalra továbbítják.

Ezen a ponton a tevékenysége feltételezte ennek a végleges kiszolgálónak az IP-címét. Ez segít elrejteni személyazonosságát, tartózkodási helyét és online tevékenységeit a követés vagy megfigyelés ellen.

A Tor hálózatán áthaladó adatok diagramja

Az adatok áthaladása a Tor hálózaton.

Ha Tor-ot használsz, akkor az IP-címed rejtett, és annyira közel állsz, hogy online teljesen anonim vagy. Ennek ellenére Tornak vannak hátrányai:

 • Tor hihetetlenül lassú. Több szerver és titkosítási réteg azt jelenti, hogy a webhelyek betöltése sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint általában.
 • A Tor-t gyakran összekapcsolják a bűnözéssel. A Tor által kínált névtelenség vonzó karakterek közösségét vonzza. Például a Sötét Web csak a Toron keresztül érhető el. Mint ilyen, a Tor használata a hatóságok nem kívánt figyelmét vonhatja maga után.
 • Nehézség megkerülni a földrajzi korlátozásokat. Bár Tor elrejti az Ön IP-címét a hálózat végleges kiszolgálója mögött, a szerver helyének ellenőrzése nem könnyű. Ezért küzdhet bizonyos földrajzi korlátozások megkerülésével.

A Tor akkor a leghasznosabb, ha online névtelenség rendkívül fontos – például az újságírók, aktivisták és bejelentők számára. Az emberek többsége számára a VPN vagy a proxy szerver sokkal gyorsabb és egyszerűbb módja az IP-cím elrejtésének.

Ha többet szeretne tudni, készítettünk egy részletes útmutatót, amely ismerteti a Tor és a VPN közötti különbségeket.

4Használja a mobilhálózatot

Ha úgy gondolja, hogy otthoni hálózatának IP-címét veszélyeztette vagy tiltotta, akkor az összes internetes forgalmat átirányíthatja a okostelefon mobilhálózata. Ez új IP-címet biztosít a böngészéshez.

Váltás mobil adatokra:

 1. Nyissa meg az okostelefon beállításainak alkalmazását.
 2. Bekapcsol Személyes csatlakozási pont.
 3. A készüléken csatlakoztassa az okostelefon hotspotjához.
 4. Keresse meg a böngészést mobil adatok segítségével.

Néhány szempontot figyelembe kell vennie, mielőtt ezt a megoldást használni tudja:

 • Mobilszolgáltatója továbbra is online ellenőrizheti tevékenységét.
 • Mivel az IP-címet egy másik felhasználóval maszkolja nagyon hasonló fizikai elhelyezkedés, nem valószínű, hogy ezzel a módszerrel feloldhatja a földrajzilag korlátozott tartalmak blokkolását.
 • Ez a módszer felhasználja a az okostelefon havi adatszolgáltatása. Mivel a mobil adatok nagyon sokba kerülhetnek, érdemes megfontolni, vajon érdemes-e felhasználni az adattervét.

Az inkognitómód elrejti az Ön IP-címét?

A Google Chrome króm inkognitómódjának képernyőképe

Inkognitómód a Google Chrome-on nem rejti el az Ön IP-címét.

Tartózkodási helyed és online tevékenységei továbbra is teljesen láthatók, ha inkognitómódot használunk.

Az inkognitómód vagy a Firefox privát böngészési módjának egyetlen előnye az a meglátogatott webhelyek nem kerülnek mentésre a böngészési előzményekbe.

Az internetszolgáltatók, a hatóságok és a meglátogatott webhelyek továbbra is teljesen ingyenesek nyomon követheti és rögzítheti böngészési tevékenységét.

Ha többet szeretne tudni a privát böngészésről és az inkognitómódról, olvassa el a privát böngészők útmutatóját.

Az IP-cím ellenőrzése

Miután már használta az IP elrejtés technikáját, kipróbálhatja, hogy az eredményes volt-e az IP-cím ellenőrzése.

A nyilvános IP-cím ellenőrzéséhez írja be a „mi az én ip” elemet a Google-ba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Az Ön nyilvános IP-címe az oldal tetején jelenik meg:

a

Az IP-címét a Google keresés segítségével ellenőrizheti.

Ha többet szeretne látni az internetes böngészés során felfedezett személyes azonosító adatokról, használhat olyan szivárgásvizsgálati webhelyet, mint például a Browser Leaks.

Ezek a szolgáltatások részletes információkat nyújtanak az Ön számára IP-cím, böngészési hely, és a DNS-kiszolgálók használod.

A böngészőleaks.com szivárgási tesztének képe.

A browserleaks.com képernyőképe, amikor csatlakozik egy PrivateVPN amerikai szerverhez.

Miért kell elrejtenem az IP-címem?

Az IP-cím elrejtése segít megvédeni magánélet és Biztonság online.

Megfelelő konfigurálás esetén képes lesz rá megkerülni a földrajzi korlátozásokat, rejtett tartalom feloldása, és védje meg magát az online megfigyeléstől.

Az IP-hider segít megakadályozni az inváziós célzott reklámozást és az ármanipulációt is.

Ez a szakasz részletesebben bemutatja, miért érdemes fontolnia az IP-cím elrejtését. Alternatív megoldásként ugorhat közvetlenül az IP-cím megváltoztatásával foglalkozó szakaszunkba.

1Védje magánéletét és biztonságát

Illusztráció egy homályos ember, nagyító mögött rejtett.

Minden meglátogatott webhely naplózza az Ön IP-címét. Ezekkel az információkkal meg tudják határozni az Ön országát, lakóhelyének városát és az internetszolgáltatót.

Ezek a részletek összekapcsolhatók az Ön böngészési szokásaival kapcsolatos információkkal – például azzal, hogy mennyi időt töltesz egy oldalon vagy mire kattint -, hogy részletes képet készítsenek rólad és online tevékenységeiről..

Ennél is fontosabb, hogy az Internet szolgáltatók (IPP) az Ön IP-címét használják az Ön böngészési viselkedésének azonosítására és rögzítésére.

Az IP-cím használatával az internetszolgáltatók:

 • Naplózza a böngészési tevékenységet.
 • Letilthatja bizonyos webhelyek látogatását.
 • Ossza meg adatait harmadik felekkel és hatóságokkal.
 • Lassítsa a kapcsolat sebességét.

Az Egyesült Államokban az internetszolgáltatók törvényesen engedélyezik az Ön böngészési adatainak értékesítését. Egy nemrégiben elvégzett tanulmány azt is feltárta, hogy AT&A T több mint 70% -kal lelassítja a weboldalakhoz hasonló felhasználói forgalmat, például a Netflix és a YouTube – ez a folyamat az úgynevezett fojtás. Az IP-cím elrejtése segíthet elkerülni ezeket a gyakorlatokat.

Az olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, az internetszolgáltatók kénytelenek minden IP-címmel felkeresni a meglátogatott webhelyek naplóit. Ezek a naplók kérésre a hatóságok rendelkezésére állnak, és legfeljebb 12 hónapig tárolhatók. Igény esetén az internetszolgáltatók az egyes IP-címeket és az azokhoz kapcsolódó tevékenységeket egyesíthetik egy adott felhasználóval.

Szerencsére az IP-cím elrejtésének legtöbb módszere titkosítja az internetes forgalmat. Ez azt jelenti, hogy elrejti tevékenységét az internetszolgáltatójától és személyazonosságát a meglátogatott weboldalaktól – megakadályozva őket gyűjtő az Ön böngészési adatai vagy cenzúrázás az ön tevékenysége.

2Nyissa fel a webhelyeket

A webhelyek, az internetszolgáltatók és az alkalmazások az Ön IP-címét használják, hogy megtekintsék, hol tartózkodnak. Ezt az információt felhasználhatják arra, hogy bizonyos helyeken a felhasználókat megakadályozzák, hogy tartalmaikat részben vagy egészben megismerjék. Ezt nevezik a földrajzi korlátozás vagy geo-blokk.

Képernyőkép egy hibaüzenetről a YouTube-on, amely magyarázza, hogy a videót földrajzi korlátozások miatt blokkolták

A YouTube-videó földrajzi letiltásának képernyőképe.

A földrajzi blokkok több okból is érvényesülnek:

 • mert kormányzati cenzúra.
 • Következtében szerzői jogi és engedélyezési törvények.
 • Hogy takarítson meg működési költségek.

Szélsőséges esetekben, például Kínában, több mint 10 000 webhely-domain van blokkolva, ideértve a nagyobb webhelyeket is, mint például a Google és a Wikipedia. Más országokban bizonyos Netflix műsorok és YouTube-videók hozzáférhetetlenek az engedélyezési törvények miatt.

Ezen webhelyek feloldásának egyetlen módja az, hogy úgy tűnik, mintha egy másik országból csatlakozna. Ezt megteheti úgy, hogy elrejti az IP-címét, és helyettesíti azt egy választott országból származó címmel.

Az internetszolgáltatók és a webhelyek szintén képesek feketelista IP-cím tetszőleges számú okból. Általában azért van, mert a felhasználó megsértette a webhely szabályait, de a webhely rendszergazdái meghatározzák a jogot az IP-k tiltására amikor csak akarnak.

Az IP-t tiltó webhelyekhez való hozzáférés visszaszerzéséhez el kell rejtenie vagy meg kell változtatnia IP-címét. A webhelyek feloldásával kapcsolatos további információkért olvassa el a külön útmutatót: Hogyan lehet feloldani a webhelyeket?.

3A célzott hirdetések megelőzése

A webhelyek és a hirdetők az Ön tartózkodási helyét és egyéb személyes adatait felhasználják személyre szabott hirdetésekkel célozza meg Önt.

Noha nekünk azt mondják, hogy ez a mi javunkra szól, gyakran csak erről szól a profit maximalizálása.

Az Ön IP-címét a légitársaságok és más online kiskereskedők is megszokják növeli az árakat a tartózkodási helye alapján. Attól függően, hogy hol lakik, előfordulhat, hogy az árak sokkal drágábbak, mint a normál.

Az IP-cím elrejtése segít visszahozni adatvédelmét a hirdető cégek és a vegye igénybe az olcsóbb árakat.

IP-cím megváltoztatása

Az IP-cím megváltoztatása – szemben az egyszerű elrejtéssel – magában foglalja az eszköz valódi IP-jének állandó módosítását..

Általában véve, Az IP-cím megváltoztatása sokkal nehezebb, mint az elrejtése.

Az IP-cím megváltoztatása szintén kevésbé hatékony. Az IP-változással nem szabad megkerülni a cenzúrát vagy a földrajzi korlátozásokat, mert új címe nagyjából a ugyanaz a fizikai hely mint azelőtt.

Az IP-váltás lehetővé teszi néhány általános probléma leküzdését, például a személyes IP tilalmak és letöltési kvóták a P2P hálózatokon. Ennek ellenére ezeket az IP-cím elrejtésével is le lehet küzdeni.

Az alábbiakban bemutatjuk egy táblázatot, amely összehasonlítja az IP-cím megváltoztatásának és elrejtésének időpontját:

IP-cím megváltoztatása
Az IP-cím elrejtése

Növelje az adatvédelmet Nem Igen
Circumvent Geo-Blocks Nem Igen
Kerülje el a kormányzati cenzúrát Nem Igen
Az IP-tilalmak megkerülése Igen Igen
Kerülje el az ISP szippantását Nem Igen
Javítsa ki a csatlakozási problémákat Igen Nem

Mielőtt meggondolná az IP-cím megváltoztatását, fontos megjegyezni, hogy kétféle IP-cím van az internet-szolgáltatók által kiosztva:

 1. Statikus IP-k. Rögzített IP-cím, amely állandóan kapcsolódik a hálózatához vagy a webhelyéhez. A statikus IP-k változatlanok maradnak mindaddig, amíg a szolgáltatónál maradnak.
 2. Dinamikus IP-k. Az IP-cím, amely idővel változik. A dinamikus IP-k megváltoznak, amikor leválasztja az internetet, majd újra csatlakozik. Azt is beállítják, hogy rendszeresen megváltozzanak az internetszolgáltató által választott időközönként.

A dinamikus IP-címek manapság sokkal gyakoribbak, mint a statikus IP-k, mivel lehetővé teszik az internetszolgáltatók számára, hogy újrafelhasználják és újrahasznosítsák inaktív IP-jeiket..

Miért kell megváltoztatnom az IP-címet?

A legtöbb felhasználó tisztán technikai okokból kívánja megváltoztatni IP-címét, gyakran ezzel összevetve csatlakozási problémák. Ez magában foglalhatja:

 • Érvénytelen IP-cím. Lehetséges, hogy egy felhasználó statikus IP-t kapott, amely nem tartozik a megfelelő számtartományba.
 • Adott IP-címet akar. Előfordulhat, hogy azok a felhasználók, akiknek problémái vannak a dinamikus IP-kel, vagy megbízható távoli hozzáférést igényelnek útválasztójukhoz, saját statikus IP-jüket választhatják.
 • Hibás útválasztó. A megszakadt otthoni útválasztó elkezdi ugyanazt a magán IP-címet hozzárendelni egy hálózat több eszközéhez.
 • Új router. Új útválasztó telepítésekor előfordulhat, hogy a helyi hálózatot újra kell konfigurálni, hogy illeszkedjen a router alapértelmezett IP-címtartományához.

Hogyan változtassuk meg a nyilvános IP-címet

Router az asztalon

A nyilvános IP-cím megváltoztatása sokkal nehezebb, mint a privát IP-cím megváltoztatása.

Ennek oka az, hogy a felhasználóknak megvan nagyon kevés ellenőrzés a nyilvános IP-n keresztül. Az internetszolgáltatók az összes nyilvános IP-t birtokolják, és pusztán bérbe adják azokat az Internet felhasználók számára.

A nyilvános IP nem a tulajdonod és ezért nagyon nehéz megváltoztatni.

Három fő lehetőség van, ha szeretné módosítsa a nyilvános IP-címét:

 • Indítsa újra a WiFi útválasztót.
 • Hívja ISP-jét.
 • Csatlakozás a nyilvános WiFi-hez.

A használni kívánt módszer attól függ, hogy az Ön IP-je van-e statikus vagy dinamikus, és hogy a gyors javítás vagy a hosszú távú megoldás.

1 Indítsa újra a WiFi routerét

Ha az internetszolgáltató hozzárendel téged a Dinamikus IP, Önnek képesnek kell lennie arra, hogy megváltoztassa nyilvános IP-címét, egyszerűen újraindítva a WiFi útválasztót.

Szerencsére manapság a legtöbb otthoni hálózathoz dinamikus IP-ket rendelnek.

Ennek a módszernek a fő problémája az, hogy a dinamikus IP-címeket kiadó DHCP-kiszolgáló általában megpróbálja megjegyezni a joghatósága alá tartozó eszközöket, és lehetőség szerint ugyanazt az IP-címet rendelje hozzá..

A nyilvános IP megváltoztatásához újra kell indítania az útválasztót többször. Ha ez nem működik, próbálja meg hagyni éjszakánként kikapcsolt (kb. 8 órán át), és kapcsolja be újra reggel.

2Hívja fel internetszolgáltatóját

Ha nevet kaptak a statikus IP-cím, meg kell változtatnia az internetszolgáltatóját.

A legtöbb internetszolgáltató lehetővé teszi kérjen új nyilvános IP-címet telefonon vagy a saját weboldalukon, de gyakran felszámítják a kiváltságot.

Ez a megoldás nem korlátozódik statikus IP-vel rendelkezőkre. Ha rendelkezik dinamikus IP-vel, akkor új statikus IP-t is kérhet az internetszolgáltatójától.

Érdemes lehet ezt megtenni, ha többször is megtette tapasztalt kérdések a dinamikus IP hozzárendeléssel, vagy ha erre vágyik specifikus, állandó IP-cím.

Érdemes megjegyezni, hogy a statikus IP-címek bizonyos biztonsági kockázatokkal járnak. Mielőtt újat kérne, ezeket meg kell fontolnia.

3 Csatlakozás a nyilvános WiFi-hez

A nyilvános IP-cím megváltoztatásának legegyszerűbb módja a változtassa meg a fizikai helyét.

Ne feledje, hogy a nyilvános IP-címek nem eszközspecifikusak – a munkahelyi IP-cím különbözik az otthoni IP-címektől.

Irány és csatlakozás a nyilvános WiFi, mint egy kávézóban ideiglenesen változtassa meg IP-címét.

Ez a módszer a gyors javítás helyett bármilyen megfelelő megoldást, de akkor működik, ha csak ideiglenesen szeretné megváltoztatni az IP-címét.

Ennek ellenére a nyilvános WiFi használata veszélyeztetheti a személyes adatait. Ha nyílt hálózatot kell használnia, feltétlenül kövesse a nyilvános WiFi biztonsági tippeket.

Hogyan lehet megváltoztatni a saját IP-címét

játékszerű munkavállalók építése egy wifi útválasztón

A felhasználók sokkal nagyobb mértékben ellenőrzik a magán IP-címüket, mint a nyilvános IP-vel. A privát IP megváltoztatása azonban meglehetősen technikai eljárás lehet.

Szerencsére van egy egyszerű módja a privát IP megváltoztatásának, amelyet először kipróbálhat.

Ha nem szeretnéd, hogy mi a magán IP-címe – csak új kell, megpróbálhatja újraindítani a WiFi útválasztót. A biztonsági mentés után véletlenszerűen újra kell rendelnie a hálózat összes eszközét egy új privát IP-címmel.

Az útválasztó újraindítása azonban szokás Segítség, ha hibás útválasztót szeretne kijavítani, vagy egy adott IP-címet választ.

Ha a WiFi útválasztó újraindítása nem működik, akkor az alábbi egyszerű utasítások segítségével módosíthatja a privát IP-címet a választott eszközön.

A használt rendszertől függetlenül azt javasoljuk, hogy az új magán IP-cím számozási rendjét tartsa hasonlónak a már használthoz. Csak válassza ki a saját számát 0 és 255 között az utolsó három számjegyhez.

A különböző útválasztók különböző tartományokat jelölnek meg, tehát válasszon egy kisebb számot a biztonságos oldalon.

A privát IP-cím megváltoztatása a Windows 10 rendszeren:

 1. Nyissa meg a Vezérlőpultot. Kattintson a Start gombra a képernyő bal alsó sarkában. Írja be a „vezérlőpult” elemet, és válassza az eredmények közül a Vezérlőpultot.
 2. választ Hálózat és internet és akkor Hálózati és megosztási központ.
 3. A bal oldali menüből válassza a lehetőséget Az adapter beállításainak módosítása.
 4. képernyőképe a Windows 10 hálózati és megosztó központjáról

 5. Válassza ki fő internet kapcsolat (WiFi vagy Ethernet), és kattintson a Tulajdonságok lap.
 6. megtalálja Internetprotokoll verzió (TCP / IPv4) a listán. Kattintson rá, majd kattintson az OK gombra Tulajdonságok.
 7. az internetkapcsolat tulajdonságainak képernyőképe a Windows 10 rendszeren

 8. Ügyeljen arra, hogy a Használja a következő IP-címet fül van kiválasztva, majd írja be a kívánt privát IP-címet.

Privát IP-cím megváltoztatása MacOS rendszeren:

 1. Keresse meg a Rendszerbeállítások használni a Apple logó a képernyő bal felső sarkában, és kattintson duplán a Hálózat lap.
 2. Válassza ki Internet kapcsolat (WiFi vagy Ethernet) a bal oldali menüből, majd kattintson a gombra fejlett fül a jobb alsó sarokban.
 3. Váltás a TCP / IP lap.
 4. A mellette található legördülő menüből Az IPv4 konfigurálása, választ DHCP használata kézi címmel.
 5. képernyőképe a TCP / IP beállításokról a MacOS rendszeren

 6. Írja be a kívánt privát IP-címet az IPv4 cím mellett megjelenő beviteli mezőbe, majd kattintson a gombra rendben.

A privát IP-cím megváltoztatása az iPhone készüléken:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást és válasszon WiFi.
 2. Válassza ki a mini (i) a választott hálózat mellett.
 3. képernyőképe a wifi-beállításokról az iPhone készüléken

 4. Koppintson a Konfigurálja az IP-t majd a Kézikönyv választási lehetőség.
 5. Adja meg a kívánt privát IP-címet ba,-be IP-cím mező. Előfordulhat, hogy be kell írnia a meglévő alhálózati maszkot és az útválasztó számát (amelyek az előző képernyőn találhatók).
 6. képernyőképe az ipv4 beállításainak konfigurálásáról az iPhone készüléken

A privát IP-cím megváltoztatása az Androidon:

 1. Nyisd meg a beállításokat, Koppintson a kapcsolatok és akkor WiFi.
 2. Nyomja meg a használt hálózatot és válassza ki Fejlett.
 3. Használni a IP-beállítások legördülő menüben érintse meg a elemet Statikus.
 4. képernyőképe az speciális ip-beállításokról az Androidon

 5. Írja be a kívánt privát IP-címet a mezőbe IP-cím.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Hogyan lehet feloldani a webhelyeket: 10++ egyszerű mód a korlátozott tartalom elérésére