A megfelelő VPN titkosítja az internetes forgalmat, elrejti az Ön IP-címét, és segíti az adatvédelem online védelmét. Itt található a virtuális magánhálózatok teljes útmutatójában mindent, amit tudnia kell a VPN-kről.

Játék

A világ egyre ellenségesebbé válik az online adatvédelem iránt. Minden alkalommal, amikor hozzáfér az internethez, annak kockázata lehet, hogy áldozatává válik felügyelet, cenzúra, adatlopás, és számos más kérdés.

A helyzet még rosszabbá tétele érdekében az egész világ kormányai riasztó ütemben cenzúrálják az internetet, akadályozva az információhoz való hozzáférés és az egymással való szabad kommunikáció képességét..

Itt jön be a VPN.

A VPN (virtuális magánhálózat) egy egyszerű szoftver, amelyet szinte bármilyen eszközre telepíthet. Ez megvédi a magánéletét, segít biztonságban maradni az interneten, és korlátlan hozzáférést biztosít az internethez.

A legfontosabb, hogy a VPN képes legyen titkosítsa az adatait és elrejteni az IP-címét egy magán alagút létrehozásával az interneten keresztül.

A VPN lehetővé teszi:

 • Rejtse el az Ön IP-címét a meglátogatott webhelyekről
 • Titkosítsa a böngészési forgalmat
 • Hozzáférés a földrajzilag korlátozott tartalomhoz
 • Patak vagy torrent tartalom más országokból
 • Választhat több magánszerver hely közül
 • Védje adatait a nyilvános WiFi hálózatokon

De hogy pontosan hogyan működnek a VPN-ek? Biztonságban vannak? És hogyan találja meg a megfelelő VPN-szolgáltatót?

Ez az átfogó útmutató mindent tartalmaz, amelyet a VPN-kel kapcsolatban tudnia kell. Lebontjuk a műszaki zsargonot, hogy a VPN-t magabiztosan és biztonságosan használhassa.

Megtudhatja, hogyan működnek a VPN-ek, hogyan kell VPN-t telepíteni, hogyan kell kiválasztani egy biztonságos VPN-t és még sok minden mást.

Contents

Mi a VPN??

A virtuális magánhálózat (VPN) egy olyan szoftver, amely az internetes tevékenységeinek megőrzésére szolgál magán és biztos.

A VPN biztonságos alagutat hoz létre az eszköz és a magán VPN-kiszolgáló között, mielőtt a forgalmat továbbítja a meglátogatott webhelyre vagy alkalmazásba..

Ez megakadályozza az internetszolgáltatót (ISP) és a hatóságokat abban, hogy nyomon kövessék az online tevékenységeidet. Ezenkívül megóvja a hackerektől is, amelyek meg akarják akadályozni a forgalmat.

A VPN titkosítja az Ön böngészési tevékenységét titkosító az internetes forgalmat, útvonalválasztás biztonságos alagúton keresztül, és álcázás az Ön valódi IP-címe.

A VPN-k biztonságos alagutat hoznak létre, titkosítva az internetes forgalmat, és elrejtetve a snoopperektől és a hackerektől.

Attól függően, hogy melyik VPN-szolgáltatót használja, világszerte több tucat vagy akár több száz VPN-kiszolgáló hely közül választhat..

Ez azt jelenti, hogy becsaphatja a webhelyeket arra, hogy azt gondolja, hogy egy adott városból vagy országból böngész, streaming vagy torrent-t keres.

A kapcsolat titkosításával és a forgalom átirányításával egy távoli szerveren keresztül sem az internetszolgáltató (ISP), sem a hálózat többi tagja nem tudja figyelni az internetes tevékenységeket. Ha valaki figyeli a kapcsolatot, akkor csak használhatatlan betűket és számokat fog látni.

Ez megvédi Önt a kormányzati megfigyeléstől, a webhelyek nyomon követésétől és minden rosszindulatú harmadik féltől, akik megpróbálhatják megakadályozni az Ön forgalmát.

A ti Az IP-cím megváltozik és a böngészési adatai nem lesznek összekapcsolva a valódi tartózkodási hellyel, így minden, amit online teszel, sokkal privátabbá válik.

Nem kell váltania az internetszolgáltatót a VPN használatához, és nem kell új eszközöket, például modemet vagy útválasztót vásárolnia. A VPN telepítése és használata mind online történik percek kérdése.

A VPN működéséről bővebben az útmutató következő fejezetéhez ugorhat. Ugorhat egyenesen a VPN telepítésének szakaszába is.

Miért van szüksége VPN-re??

Lehet, hogy egy VPN-re hagyatkozik anonim online maradásban, az adatvédelem fenntartásában, a blokkolt tartalmak elérésében vagy a tevékenységek elrejtésében. A VPN használatának leggyakoribb okai a következők:

1Rejtse el az online tevékenységeit a kormányától vagy az internetszolgáltatótól.

Illusztráció egy homályos ember, nagyító mögött rejtett.

Az Internet szolgáltatója (ISP) láthatja az összes meglátogatott webhely és szinte biztosan rögzíti ezt az információt.

Egyes országokban az internetszolgáltatóknak hosszú ideig kell gyűjteniük és tárolniuk a felhasználói adatokat, és a kormány hozzáférhet ezekhez az információkhoz, tárolhatja azokat és kereshet ezeket..

Ez az eset áll fenn az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Európa nagy részében - csak néhányat említenünk. Ezekről a törvényekről a VPN joghatósági útmutatónkban olvashat bővebben.

Mivel a VPN-k titkosítják az internetről származó forgalmat az eszközéről a VPN-kiszolgálóra, az internetszolgáltató vagy más harmadik fél nem fogja tudni kémkedni az online tevékenységeiről..

Ha többet szeretne tudni a megfigyelési technológiákról és a globális tömeges megfigyelés kérdéséről, látogasson el az EFF és a Privacy International oldalra. Itt található a globális felügyeleti adatok frissített listája.

2Eljen el az Ön IP-címét a meglátogatott webhelyekről.

Illusztráció egy bezárt ajtó.

A VPN használatának egyik leggyakoribb oka a elrejti az igazi IP-címét.

Az IP-cím az internetszolgáltató által hozzárendelt egyedi numerikus cím. Minden, amit online csinál, kapcsolódik az Ön IP-címéhez, tehát felhasználható az Ön online tevékenységeihez. A legtöbb weboldal rögzíti a látogatók IP-címét.

A hirdetők az Ön IP-címét is felhasználhatják Önnek célzott hirdetések személyazonossága és böngészési előzményei alapján.

Amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, akkor megkapja a VPN szerver IP-címét. Bármelyik meglátogatott webhelyen a VPN-kiszolgáló IP-címe jelenik meg, nem pedig a saját.

Ön képes lesz megkerülni az IP-cím blokkjait és böngészni a webhelyeket anélkül, hogy tevékenységeit magára néznék.

3Nyissa meg a webhelyeket, és kerülje meg a földrajzi korlátozásokat.

Illusztráció egy nő böngészés a világ minden tájáról.

Az Ön IP-címe összekapcsolja Önt fizikai hely. Használható bizonyos országok felhasználói számára bizonyos webhelyek elérésének megakadályozására.

Bizonyos szolgáltatások - például Netflix vagy BBC iPlayer - változtassa meg könyvtáraikat attól az országtól függően, ahol ellátogat. A VPN használata az egyetlen megbízható módszer ezen földrajzi korlátozások megkerülésére és a „rejtett” tartalom feloldására. További információkért látogasson el a Netflixhez ajánlott VPN-kre.

Ennél is fontosabb, hogy a VPN-k segíthetnek elkerülni a cenzúrát a forgalom titkosításával és a valódi IP-cím elrejtésével. Ha olyan tartalmat szeretne megtekinteni, amely egy másik országhoz van zárolva vagy a régiójában cenzúrázva van, akkor a VPN használatával megkerülheti ezeket a korlátozásokat.

A VPN használata segíthet a polgároknak megkerülni a weboldal blokkjait a globális média eléréséhez és a szabad kommunikációhoz. Azokban az országokban, amelyek korlátozzák a szólásszabadságot és a sajtószabadságot, a VPN segíthet az egyéneknek a kormány ellen biztonságos és magánbeszélgetésben.

Az újságírók védelmével foglalkozó bizottság (CPJ) az újságírók védelmével foglalkozó bizottság az újságírók számára biztosított biztonsági készlettel rendelkezik, amely útmutatást nyújt olyan kérdésekben, mint a kockázatértékelés és a digitális biztonság.

Az EHA számos digitális biztonsági útmutatót tartalmaz az aktivisták, az emberi jogok védelmezői és a nemzetközi újságírók számára.

A webhelyek feloldásáról további információt a célzott útmutatónkban találhat: Hogyan lehet feloldani a webhelyeket?.

4Védje adatait a nyilvános WiFi hálózatokon.

Illusztráció egy ember csatlakozik nyilvános wifi utazás közben.

Amikor egy nyilvános WiFi kapcsolatot használ egy kávézóban, szállodában vagy repülőtéren, akkor felveszi sajátját érzékeny adatok veszélyben vannak.

A nyilvános WiFi hálózatok adatgyűjtése egyszerű és hihetetlenül olcsó. A bűnözők kihasználhatják a nyílt és titkosítatlan hálózatokat, hogy fontos adatokat lopjanak meg, például banki adatait, hitelkártyáit, fényképeit és egyéb személyes adatait..

A hackerek egyre inkább szállodákat és bevásárlóközpontokat céloznak meg nagy értékű célok elérése érdekében. A közelmúltbeli Bloomberg-jelentés elmagyarázza, hogy egyes bűnözők hogyan lépnek be a szállodákba azzal a kifejezett céllal, hogy értékes adatokat lopjanak.

Az alaplap jó összefoglalót nyújt a nyilvános WiFi hálózatok problémájáról. Ide tartozik a népszerű „WiFi ananász”, amely szinte bárki számára lehetővé teszi a nyilvános hálózatok előnyeinek kihasználását 99 dollár alatt.

Védje eszközét egy VPN használatával, amely titkosítja az internetes forgalmat, és sokkal sokkal nehezebbé teszi a hackerek számára az adatok elfogását és ellopását..

Sajnos a legtöbb felhasználó figyelmen kívül hagyja a nyílt WiFi hálózatok valódi veszélyeit. Ha gyakran utazik, és online kell maradnia, a megbízható VPN felbecsülhetetlen értékű adatvédelmi eszköz.

A nyilvános WiFi-kapcsolat védelméről további információt a nyilvános WiFi-hozzáférés biztosításával kapcsolatos átfogó útmutatónkban talál.

5Az ISP fojtása és torrentje biztonságosan.

Illusztráció egy ember felgyorsítja a kapcsolatot

Az internetszolgáltató szinte biztosan figyeli az online tevékenységeket. Ha olyan országban élsz, ahol nincs szigorú hálózatsemlegségi törvény, akkor az ISP is képes szándékosan lassítson a kapcsolat, ha sávszélességet igénylő tevékenységeket végez, mint például egy nagy fájl letöltése vagy torrent. Ezt úgy hívják sávszélesség-szabályozás.

A VPN-titkosítás segíthet megakadályozni az internetszolgáltató fojtását, ami azt jelenti, hogy élvezheti a legjobb sebességet letöltéshez, torrentinghez, játékhoz és streaminghez - mindeközben feloldhatja a tartalmat a világ minden tájáról..

A VPN nélküli torrentálás szintén kockázatos. Az IP-cím nemcsak a társaik számára látható, hanem az internetszolgáltató azt is láthatja, hogy torrent webhelyeket és alkalmazásokat is elér..

Nem engedjük el a szerzői joggal védett anyagok letöltését, de a VPN használata elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy a P2P tevékenységei magántulajdonban maradjanak. Annak érdekében, hogy megtudja, mely VPN-ket ajánljuk a torrenthez, olvassa el a Torrenting legjobb VPN-jeit.

Mikor kell VPN-t használni??

Azt javasoljuk, hogy mindig használjon VPN-t a folyamatos védelem érdekében, de vannak olyan esetek, amikor különösen fontos a VPN használata..

VPN-t kell használnia, ha:

 • Aggódik az online adatvédelem miatt
 • Ön egy olyan országban van, amely cenzúrázza az internetet
 • Érdekli a tengerentúli tartalom streamingje
 • Nyilvános WiFi hálózatot használ
 • Kerülnie kell egy IP-alapú webhelyblokkot
 • Ön újságíró, aktivista vagy bejelentő, aki érzékeny információkkal foglalkozik

Grafikon, amely bemutatja a VPN használatának okait.

A VPN használatának leggyakoribb okai. Az adatok a Global Web Index VPN-használati jelentéséből származnak.

Hogyan működik a VPN??

A VPN létrehoz egy magán és titkosított internet kapcsolat a készülék és a privát szerver. Ez azt jelenti, hogy adatait nem tudja megoldani vagy megérteni az internetszolgáltató vagy más harmadik fél. A privát szerver ezután elküldi a forgalmat a hozzáférni kívánt webhelyre vagy szolgáltatásra.

Ha már tudja, hogyan működik a VPN, akkor ugorjon közvetlenül az útmutató következő szakaszára: A VPN biztonságos?

A VPN működését ábrázoló ábra.

A VPN működése a következő::

 1. Ön feliratkozik a választott VPN-szolgáltatásra. A legmegfelelőbb VPN-szolgáltatót illetően olvassa el a legjobb VPN kiválasztásának szakaszát.
 2. Telepítse a VPN szoftvert a készülékére. Ezt a szoftvert a VPN kliens. Ez lehet egy VPN szolgáltató (például ExpressVPN vagy NordVPN) által szolgáltatott alkalmazás, vagy harmadik féltől származó szoftver, például OpenVPN vagy Tunnelblick.
 3. Jelentkezzen be a VPN-kliensbe a fiókja adataival, és válassza ki annak a VPN-kiszolgálónak a helyét, amelyhez csatlakozni szeretne.
 4. Amikor a VPN alkalmazásban a „Csatlakozás” gombra kattint, a VPN-ügyfél megkeresi a választott VPN-kiszolgáló IP-címét.
 5. A VPN-ügyfél kapcsolatot kezdeményez a VPN-kiszolgálóval. Ezután adatokat cserélnek, beleértve a bejelentkezési hitelesítő adatait, hogy létrehozzanak egy titkosított VPN alagút.

  A VPN alagút biztonságos kapcsolat a készülék és a VPN szerver között. Az adatok titkosítása azt jelenti, hogy nem olvashatók vagy érthetők, ha elfogják az eszköz és a szerver között.

  Az olyan külső megfigyelők, mint például az internetszolgáltató, láthatják, hogy az adatokat továbbítják, de nem az adatok. A VPN-titkosításról az útmutató következő szakaszában olvashat bővebben.

 6. Az eszköz internetes forgalmát a titkosított VPN-alagúton keresztül továbbítják a VPN-kiszolgálóra.
 7. A VPN-szerver dekódolja az eszköz internetes forgalmát, és továbbítja azt a webhelyet vagy szolgáltatást, amelyhez megpróbál hozzáférni. Ha a VPN megfelelően működik, akkor a webhely csak a A VPN szerver IP címe, nem az Ön eredeti IP-címe.

Minden VPN-szolgáltatáshoz tartozik egy kiszolgálóhely-lista, és a legjobb VPN-k lehetővé teszik, hogy világszerte számos ország és város közül válasszon..

A képernyőképe a Cyberghost VPN szerverhelyéről.

A képernyőképe a CyberGhost VPN szerver helyéről a Windows alkalmazásban.

A VPN-titkosítás magyarázata

A titkosítás a kódolás adatokat, így csak a megfelelő „kulcsot” használó számítógép képes olvasni.

A VPN csak annyira biztonságos, mint az adatok védelme érdekében használt titkosítás.

A VPN használatával a VPN alagút mindkét végén lévő számítógépek titkosítják az alagútba belépő adatokat, és a másik végükben dekódolják azokat. A titkosításhoz azonban a VPN-en nem csak egy pár kulcsra van szükség.

Ahol VPN protokollok bejön.

VPN protokollok

A VPN-protokollok a szabály- és folyamatkészletre vonatkoznak, amelyet a VPN-ügyfél követ az eszköz és a VPN-szerver közötti biztonságos kapcsolat létrehozása érdekében. Az Ön által használt VPN-protokoll meghatározza, hogyan alakul ki a biztonságos alagút.

A használt protokolltól függően a VPN-nek eltérő sebessége, képessége vagy sérülékenysége lehet. A legtöbb VPN-szolgáltató megadja neked azt a protokollt, amelyet használni szeretne.

Számos VPN-protokoll érhető el, de nem mindegyik használható biztonságosan. Itt található a leggyakoribb VPN-protokollok táblázata:

A VPN titkosítási protokollok és azok biztonsági kockázatainak táblázata.

 • OpenVPN. Ez a preferált VPN protokoll. Nyílt forráskódú, nagyon biztonságos és szinte az összes VPN-kompatibilis eszközön működőképes. Az OpenVPN-et jól tesztelték és továbbra is az iparág aranystandardja marad. Az OpenVPN-t használnia kell, ahol elérhető.
 • IKEv2 / IPSec. Az IPSec mellett használt IKEv2 egy újabb, zárt forrású VPN protokoll. Nagyon biztonságos, nagyon gyors, és könnyedén kezeli a hálózati változásokat. Ez teszi az ideális protokollt a mobil eszközökhöz, amelyek folyamatosan váltanak a WiFi és a mobil adatok között.
 • L2TP / IPSec. Ez a protokoll meglehetősen elavult, és párkal együtt jár biztonsági hibák. Az AES rejtjel használatával általában biztonságosnak tekintik, de voltak olyan javaslatok, hogy az NSA veszélyeztette a protokollt..
 • SSTP. Az SSTP egy másik zárt forrású VPN protokoll. A Microsoft tulajdonában van, és az SSL 3.0 alapú, amely érzékeny az uszkár nevű MITM támadásra. Bár nem erősítették meg, hogy ez a támadás befolyásolja-e az SSTP-t, nem gondoljuk, hogy megéri-e a kockázatot.
 • PPTP. Neked kellene kerülje a PPTP-t ha tudod. Ezt az elavult protokollt nem biztonságos használni, és percek alatt feltörni lehet.
 • Wireguard. A mai napig tartó legújabb VPN-protokoll, a WireGuard ígéretes, de még fejlesztés alatt áll. Célja, hogy gyors, biztonságos és könnyebben megvalósítható, mint a többi VPN protokoll, sokkal kevesebb kódsor felhasználásával. Eddig nem volt stabil 1.0 verzió, ezért a WireGuard-ot addig kísérleti jellegűnek kell tekinteni.

Titkosító titkosítók

A titkosítók az adatok titkosításához és visszafejtéséhez használt algoritmusokra utalnak. Miközben a VPN-protokoll létrehozza a VPN-alagutat, egy rejtjelet használ az alagúton átáramló adatok titkosításához..

A rejtjel működése általában egy kulcsnak nevezett információtól függ. A kulcs ismerete nélkül rendkívül nehéz - ha nem is lehetetlen - a kapott adatok visszafejteni.

A titkosításról általában a következők keverékére utalunk rejtjel típusa és kulcs hosszúságú, amely egy adott kulcsban a „bitek” számát jelöli.

Például a Blowfish-128 a Blowfish rejtjel, amelynek kulcshossza 128 bit. Általánosságban elmondható, hogy a rövid kulcshossz gyenge biztonságot jelent, mivel hajlamosabbak a brutális erőszakos támadásokkal szemben.

A 256 bites kulcshossz a jelenlegi „arany szabvány”. Ezt nem lehet brutálisan kényszeríteni, mivel több milliárd évbe telnék az összes lehetséges kombináció átfuttatása.

A VPN-protokollokhoz hasonlóan a VPN-szoftverek több különféle rejtjelet is használhatnak. Itt vannak a VPN szoftverekben manapság használt legnépszerűbb titkosítások:

 • AES. Mint az OpenVPN a protokollokhoz, az AES a titkosítás aranyszabványa. Az amerikai kormány használja bizalmas adatokhoz, és rendkívül biztonságosnak tekinthető. Általában két kulcshossz található: AES-128 és AES-256. Mindkettőt biztonságosnak tekintik.
 • gömbhal. A Blowfish volt az alapértelmezett rejtjel az OpenVPN-ben, de nagyrészt az AES váltotta fel. A Blowfish nem tekinthető olyan biztonságosnak, mint az AES, és érzékeny a születésnapi támadásokra..
 • Kamélia. Noha a Camellia biztonság és sebesség szempontjából nagyon hasonlít az AES-hez, az AES-szel ellentétben azt a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) nem tanúsította. Nem volt olyan alaposan tesztelve, mint az AES, és ritkán használják a VPN szoftverekben.

A VPN-k kézfogásokat és hash-hitelesítéseket is használnak a kapcsolat további biztonságához. Mindezekről - és a VPN-protokollokról és rejtjelekről még sok további információt - a VPN-titkosítás teljes útmutatójában olvashat..

A VPN biztonságos?

A megbízható VPN felbecsülhetetlen első lépés a magánélet védelme és az online biztonság megőrzése érdekében.

sajnálatos módon, nem minden VPN használható biztonságosan.

Számos népszerű VPN-szolgáltatás rosszul készített, megbízhatatlan és még veszélyes is.

A helytelen VPN:

 • Naplózza a böngészési tevékenységet
 • Az adatok titkosítása nem sikerült
 • Ossza meg adatait a hatóságokkal
 • Szivárogtassa fel az azonosító adatait
 • Fertőzze meg készülékét rosszindulatú programokkal
 • Van néhány fontos kérdés, amelyet fel kell tennie annak meghatározásához, hogy a VPN biztonságos-e vagy sem.

  Ez a szakasz a a VPN szoftver lehetséges veszélyei és magyarázza el, hogyan lehet biztonságban maradni. Ugorhat egyenesen a következő fejezetben is, hogy megtudja, vajon a VPN-ek jogszerűek-e, vagy ha nyomon követhetőek-e a VPN használatakor.

  1Végezi a VPN naplófájljait?

  Illusztráció egy kézi lopás fájlokat egy laptop

  A VPN szolgáltatás egyik legfontosabb aspektusa a naplózási politika.

  Amikor VPN-t használ, az összes internetes forgalmában - amely magában foglalja az ön internetes forgalmát - bízza a VPN szolgáltatót IP-cím, minden meglátogatott webhelyek, az küldött üzenetek, és az összes személyes adatok.

  Megvizsgáltuk a legnépszerűbb VPN-szolgáltatások naplózási irányelveinek 90-et, és azt találtuk A népszerű VPN-k 26% -a naplózza az Ön eredeti IP-címét. Ha többet szeretne tudni arról, hogy mely VPN-ek vezetnek naplókat, olvassa el a VPN naplózási házirendeknek szóló külön útmutatónkat.

  Feltétlenül olvassa el a VPN-szolgáltató adatvédelmi irányelveit, mielőtt bizalommal bírná a vállalatot személyes adataival. Ha úgy találja, hogy a VPN rögzíti az Ön személyes IP-címét vagy tevékenységi adatait, kerülje el ezt a VPN-t minden áron.

  A legjobb VPN-k nem log:

  1. DNS-kérelmek vagy meglátogatott webhelyek
  2. Az Ön eredeti IP-címe
  3. VPN szerver IP címe
  4. Csatlakozási időbélyegek
  5. Egyéni sávszélesség-használat

  Röviden: a biztonságos VPN védi a magánéletét azáltal, hogy nem naplózza azokat az adatokat, amelyek felhasználóiként összekapcsolhatják Önt az online tevékenységekkel. Sajnos néhány VPN továbbra is működik.

  Ez a képernyőkép a Hola VPN adatvédelmi politikájából ad jó példát arra, hogy mit kell elkerülni:

  A képernyőképe a Hola VPN adatvédelmi politikájából

  A képernyőképe a Hola VPN adatvédelmi politikájából.

  Sajnos a VPN-szolgáltatók naplózási politikája gyakran homályos és félrevezető.

  Néhány szolgáltató hamisan állítják minimális mennyiségű adat gyűjtésére, míg mások szándékosan homályosak az általuk alkalmazott politikájukra vonatkozóan.

  A legjobb VPN-szolgáltatók teljesen átláthatóak lesznek arról, hogy milyen típusú adatokat gyűjtenek és miért szükségesek ezekre az adatokra.

  Azt is meg fogják mondani, ha a VPN megosztja-e az Ön adatait harmadik felekkel, ideértve a hirdetőket, a kormányzati ügynökségeket és a holding társaságokat.

  Győződjön meg arról, hogy a hirdetésekben megjelenő „nem naplózás” állításokat a VPN adatvédelmi irányelveiben rögzíti. Ha nem talál információt arról, hogy milyen adatokat gyűjt a VPN-szolgáltatója webhelyén, akkor máshol kell vigyáznia.

  2Hor van a VPN alapú??

  Ahol a VPN-társaság székhelye található - más néven „igazságszolgáltatás”- óriási hatással lehet személyes adatainak magánéletére.

  Egyes országok részt vesznek a nemzetközi hírszerző szövetségekben, az úgynevezett Öt-Eyes, Kilenc-Eyes, és Tizennégy-Eyes. A magánélet szempontjából ezek az országok a következők: legrosszabb egy VPN-társaság alapjául szolgáló helyek.

  Az Öt Szem ország az MINKET, UK, Kanada, Ausztrália, és Új Zéland.

  Ezen országok hírszerző ügynökségeinek lehetősége van arra, hogy a szervezeteket erre kényszerítsék naplózzon személyes információkat és ossza meg egymás között. Ezeket a naplózási kérelmeket gag-parancs kíséri, amely tiltja a társaság számára, hogy nyilvánosan nyilvánosságra hozza mindazt, amelyre kényszerülnek.

  Az intelligencia szövetségek és a VPN joghatóságok térképe.

  Ugyancsak nem biztonságos a VPN beépítése olyan erősen cenzúrázott országba, mint például Kína, Oroszország, vagy pulyka. Ezek az országok nagyobb valószínűséggel kényszerítik a VPN-vállalatokat a VPN-en keresztül elérhető tartalom naplózására vagy cenzúrázására.

  Ideális esetben a VPN-t be kell építeni egy erős országban magánélet és nettó semlegesség törvényeket. A joghatóságnak nem szabad nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznie a betolakodó nemzetekkel, és a polgárok böngészési előzményei alapján nem lehetnek üldözői eljárása.

  A legjobb VPN-joghatóságok közé tartozik a Brit Virgin szigetek, Kajmán-szigetek, Panama, Seychelles, és
  Svájc.

  Ha ezekben az országokban egy megbízható VPN-t keres, tekintse meg az ExpressVPN, NordVPN, PrivateVPN és Trust.Zone véleményeinket..

  Ha többet szeretne tudni az Öt szemű országokról, a VPN joghatóságairól és arról, hogy hol van a VPN, akkor olvassa el a VPN jogrendszerekre vonatkozó külön útmutatónkat.

  3Hogyan erős a VPN műszaki biztonsága??

  A legbiztonságosabb VPN-szolgáltatások nyitva állnak az általuk alkalmazott technikai intézkedésekkel ügyfeleik és üzleti vállalkozásuk védelme érdekében.

  Bármely érdemes VPN-szolgáltatás a legújabb és legbiztonságosabb szinteket kínálja Titkosítás, széles protokollok kiválasztása, és egy sor fejlett biztonsági szolgáltatások ideértve a gyilkos kapcsolókat, a megosztott alagút kialakítását és az elmosódást.

  Mindig figyeljen OpenVPN és IKEv2, mivel ezek a legbiztonságosabb protokollok. Ha egy VPN csak PPTP-t kínál, akkor ne használja.

  Az erős titkosítást is meg kell keresnie, mint például az AES-256. Ha egy VPN-szolgáltató nem hajlandó nyilvánosságra hozni a szoftver által használt titkosítást, akkor ez nem biztonságos VPN.

  A VPN-titkosítással kapcsolatos további információkért olvassa el az útmutató előző szakaszát, vagy keresse fel a VPN-titkosításról szóló külön útmutatónkat.

  4A VPN szivárog-e az adatait?

  Az alacsony színvonalú VPN-szolgáltatások személyes adatait harmadik felek számára kiszivárogtathatják, anélkül, hogy tudnának. Ide tartozhat a tartózkodási hely, az IP-cím, a meglátogatott webhelyek és így tovább.

  Mondanom sem kell, hogy nincs értelme olyan VPN-t használni, amely kiszivárogtatja a személyes adatait. Még akkor is, ha a VPN nulla naplózási házirendjével rendelkezik, bárki, aki megtekinti a kapcsolatot - beleértve az internetszolgáltatót - képes lesz megtekinteni személyazonosságát vagy tevékenységét.

  A szivárgásnak négy típusát kell tudnia:

  • Az IP szivárog. Ez akkor fordul elő, amikor a VPN nem takarja el az Ön nevét IP-cím a sajátjával. Ez jelentős adatvédelmi kockázatot jelent; az internetszolgáltató és a meglátogatott webhelyek összeköthetik online tevékenységeidet az igazi személyazonosságával.
  • A DNS szivárog. A VPN-nek állítólag a DNS-kérelmeit a saját DNS-kiszolgálóira kell irányítania. Ha a VPN a DNS-kéréseket a titkosított VPN-alagúton kívül továbbítja az internetszolgáltató DNS-kiszolgálóira, akkor ezt DNS-szivárgásnak nevezik. Ez kiteszi az ön számára böngészési tevékenység és bármilyen a meglátogatott webhelyek az internetszolgáltatóhoz vagy más lehallgatóhoz.
  • A WebRTC szivárog. A WebRTC egy böngésző alapú technológia, amely lehetővé teszi az audio és video kommunikáció működését a weboldalakon. A WebRTC ügyes módon fedezheti fel valódi IP-cím akkor is, ha a VPN be van kapcsolva. A legjobb VPN-k blokkolják a WebRTC kéréseket. Alternatív megoldásként a WebRTC-t teljesen letilthatja a böngésző szintjén.
  • Az IPv6 szivárog. Az IPv6 egy új IP-formátum, de jelenleg nem sok VPN támogatja. Hacsak a VPN nem támogatja vagy nem aktívan blokkolja az IPv6-ot, akkor a személyes IPv6 cím kitéve lehet. Ezt IPv6 szivárgásnak hívják.

  Szigorúan teszteljük az összes felülvizsgált VPN-t, hogy kiderüljön-e az adatai. További információt a VPN-szivárgások típusairól, a VPN-k szivárgásának teszteléséről és arról, hogy mely VPN-ek szivárognak, olvassa el a VPN-szivárgások átfogó útmutatójában.

  Hogyan kell futtatni a VPN szivárgástesztét

  A következő lépések megmutatják, hogyan kell elvégezni a saját VPN szivárgáspróbáját otthon. Nem kell műszaki ismereteket igénybe venni, és néhány perc alatt elkészülsz.

  VPN szivárgásteszt futtatása:

  1. Látogasson el a browserleaks.com webhelyre, és futtasson szivárgáspróbát, ha a VPN van szétkapcsolt. Jegyezze le IP-cím és az Ön címét Az ISP DNS-kiszolgálói.
  2. Mielőtt csatlakozna egy VPN szerverhez, győződjön meg arról, hogy engedélyezte a VPN kill kapcsoló. Ez megakadályozza a szivárgásokat a VPN hirtelen lekapcsolásakor. Ha lehetséges, engedélyezze a DNS, WebRTC és IPv6 szivárgásvédelmet a VPN-alkalmazásban.
  3. Csatlakozzon a VPN-kiszolgálóhoz, és frissítse a böngésző szivárgásvizsgálati oldalát.
  4. Ha a VPN úgy működik, ahogy kellene, akkor más szám jelenik meg az Ön számára valódi IP-cím és Az ISP DNS-kiszolgálói.

  A következő képernyőképen egy PrivateVPN US Server szivárgáspróbája látható. A piros nyilak jelzik azokat a mezőket, amelyekre figyelni kell:

  A böngészőleaks.com szivárgási tesztének képe.

  A browserleaks.com képernyőképe, amikor csatlakozik egy PrivateVPN amerikai szerverhez. Nem észleltek szivárgást.

  Ha látja a származó IP-cím vagy DNS-kiszolgálók, a VPN szivárog.

  Van néhány módszer ezeknek a szivárgásoknak a kiküszöbölésére - nézze meg a szivárgási útmutatónkat, hogy megtudja, hogyan -, de néha lehet, hogy a végén nem oldható meg. Ebben az esetben ideje megtalálni a biztonságosabb VPN-t.

  5A VPN tartalmaz kártevő programokat vagy nyomkövető eszközöket?

  A piacon a legnépszerűbb VPN-szolgáltatások némelyike ​​rosszul készített és néha veszélyes is.

  Míg egyesek megosztják az érzékeny információkat vagy kiszivárogtatják az adatokat, mások olyan rosszindulatú szoftverekkel vannak fertőzve, amelyek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak az eszközön.

  A homályos cégek ingyenes VPN-jei általánosságban elkövetők az ilyen típusú rosszindulatú programok tárolásában.

  A 150 legnépszerűbb ingyenes VPN Android alkalmazást teszteltük számos kritérium alapján, beleértve szivárog, vírusok és rosszindulatú programok, túlzott engedélyek és még sok más. Ezeket az alkalmazásokat összesen több mint 260 millió letöltéssel töltik le.

  Megállapítottuk, hogy a tesztelt ingyenes VPN-alkalmazások 18% -a visszatért pozitív egyezések, ha vírusokat és rosszindulatú programokat keresnek.

  A 2016. évi tudományos jelentés azt is megállapította, hogy a 283 tesztelt Android-alkalmazás 38% -a tartalmazott valamilyen típusú rosszindulatú szoftvert, 16% -uk pedig nem átlátszó proxyk telepített a HTTP-forgalom manipulálására..

  Röviden: egy ingyenes VPN alkalmazás népszerűsége az Appleben vagy a Google Play Áruházban nem garantálja annak biztonságát vagy legitimitását. Később ebben az útmutatóban megismerheti az ingyenes VPNS veszélyeit.

  A biztonság érdekében vigyázzon a jól ismert VPN-alkalmazásokra függetlenül ellenőrzött biztonsági résekkel, például ExpressVPN, Surfshark és TunnelBear. Soha ne bízzon a VPN-ben az adatokkal anélkül, hogy először megvizsgálná annak hírnevét.

  A copycat-alkalmazások elkerülése érdekében mindig töltse le VPN-szoftverét a választott szolgáltató hivatalos VPN-webhelyéről vagy az App Store oldaláról.

  Jogi a VPN-ek?

  a világtérkép illusztrációja.

  Teljesen törvényes a VPN használata a legtöbb országban, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Kanadát és Európa legnagyobb részét. Fontos azonban megjegyezni, hogy bármi, ami VPN nélkül törvénytelen maradványok illegális az egyik használatakor.

  Még azokban a helyeken is, ahol a VPN-ek törvényesek, néhány országban zavaró felügyeleti és adatmegőrzési törvények vannak, amelyeket érdemes megfontolni. Tudjon meg többet erről a VPN joghatóságok útmutatójában.

  Hol vannak illegális VPN-k??

  Megvizsgáltuk 195 ország törvényeit, és csak találtunk rá négy ország ahol a VPN-k vannak teljesen illegális:

  • Fehéroroszország. A VPN-ket 2015 februárja óta tiltják, és azokkal fogva tartottak meghatározatlan pénzbírságot szabhatnak ki.
  • Irak. Az iraki kormány 2014-ben betiltotta a VPN-eket, hogy megakadályozzák a terrorista szervezeteket abban, hogy a közösségi médián keresztül befolyásolják a nyilvánosságot.
  • Észak Kórea. Észak-Korea titkos jellege miatt nem egyértelmű, hogy a VPN-ek illegálisak lettek-e, vagy hogy mi a büntetés az ilyen használatért.
  • Türkmenisztán. A VPN-ket 2015-ben illegálissá tették, és a kormány aktívan blokkolja azokat. Ha VPN-t használ Türkmenisztánban, akkor pénzbírságot és "Nemzeti Biztonsági Minisztérium" behívását kockáztathatja..

  Hol vannak korlátozva a VPN-ek??

  Hat országban szintén nagyon magas a VPN-ek szabályozott vagy korlátozott. Az alábbi táblázatban megtalálhatja a VPN-ek illegális vagy korlátozott országainak teljes listáját.

  Ország
  VPN állapota
  Közösségi média blokkok
  Cenzúra
  Felügyelet
  Fehéroroszország Illegális Mérsékelt Kiterjedt Kiterjedt
  Kína Korlátozott Kiterjedt Kiterjedt Kiterjedt
  Irán Korlátozott Mérsékelt Kiterjedt Kiterjedt
  Irak Illegális Mérsékelt Mérsékelt kisebb
  Észak Kórea Illegális Kiterjedt Kiterjedt Kiterjedt
  Omán Korlátozott kisebb Kiterjedt Mérsékelt
  Oroszország Korlátozott Mérsékelt Kiterjedt Mérsékelt
  pulyka Korlátozott Mérsékelt Kiterjedt Kiterjedt
  Türkmenisztán Illegális Kiterjedt Kiterjedt Kiterjedt
  UAE Korlátozott Mérsékelt Kiterjedt Mérsékelt

  Országok, ahol a VPN illegális vagy korlátozott.

  Ha az Ön országát a fenti listák egyikében sem említik, akkor a VPN-ek vannak teljesen legális használat ott.

  Ha úgy dönt, hogy VPN-t használ a fent felsorolt ​​országok bármelyikében, akkor elengedhetetlen, hogy megbízható, megbízható és magán VPN szolgáltatást válasszon..

  Ha többet szeretne tudni arról a néhány országról, ahol a VPN-eket szabályozza vagy tiltja, olvassa el a dedikált útmutatónkat: A VPN-ek legálisak?

  Meg lehet nyomon követni, ha VPN-t használ?

  Online tevékenysége lesz sokkal magánszebb egy VPN-sel a web nélküli szörfözéshez képest. A VPN azonban nem fog téged csinálni teljesen azonosíthatatlan.

  Ha valaki komolyan akarja próbálni követni téged az interneten keresztül, akkor az IP-címe csak egy szempont lesz, amelyet meg fognak vizsgálni az Ön azonosítása érdekében..

  Ábra, amely bemutatja, hogyan lehet nyomon követni online.

  Még egy VPN-en keresztül is nyomon lehet követni:

  1. Sütik és nyomkövetők. A webhelyek sütiket használnak annak érdekében, hogy szolgáltatásukat az egyes felhasználókra szabják. A sütik az önként megadott információkat tárolják, például a nevét, nemét vagy tartózkodási helyét. Ez felhasználható az Ön azonosítására, még akkor is, ha az IP-cím nincs feltüntetve.

   További aggodalomra ad okot internetes trackerek amelyek be vannak ágyazva a hirdetésekbe. Ezek lehetővé teszik a webhelyek számára, hogy egyedi hirdetéseket tegyenek az Ön egyedi böngészési szokásai szerint.

  2. Böngésző ujjlenyomata. A készülék részletes információkat nyújt az Ön látogatott webhelyeiről az operációs rendszerről, a böngészőről és a hardverről. Ezen információk összegével felhasználható egy egyedi „ujjlenyomat” létrehozására..

   Ezen adatok felhasználása a felhasználók azonosítására és nyomon követésére „böngésző ujjlenyomata”. A böngésző biztonságáról a Privát böngészők útmutatójában olvashat bővebben.

  3. Az Ön VPN-szolgáltatója. Bár a VPN használata elrejti a forgalmat az internetszolgáltatóktól, maga a VPN szolgáltató továbbra is rendelkezik a identitás és tevékenység. Ha a VPN azonosító naplókat gyűjt és megosztja ezeket az információkat, az Ön személyazonossága veszélybe kerül.
  4. IP, DNS és WebRTC szivárgások. A rossz minőségű VPN feltárhatja a valódi IP-címét vagy a DNS-kéréseit, potenciálisan feltárva személyazonosságát vagy internetes előzményeit.
  5. Forgalmi ujjlenyomat. Az internetszolgáltató láthatja az összes adatcsomagot, amelyet a számítógépről küldött a VPN szerverre. Bár nem tudják megmondani, hogy ezeket a csomagok tartalmazzák, vagy hová tartják őket, mégis azonosítani lehet az egyes csomagok időzítésének és sűrűségének elemzésével a küldött forgalom fajtáját (azaz weblapok, streaming, P2P stb.).
  6. Böngészés Viselkedés. Noha a forgalma titkosítva van, az olyan webes cégek, mint a Facebook és a Google, továbbra is láthatják online tevékenységeidet. Ha be van jelentkezve ezekbe a webes böngészés közben, a VPN nem akadályozza meg őket abban, hogy megfigyeljenek téged, vagy társítsanak a VPN IP-címéhez..

  Hogyan tarthatom tevékenységét magántulajdonban?

  A magánélet és a biztonság maximalizálása érdekében a VPN használata során ezt meg kell tennie változtassa meg böngészési szokásait. Kerülje el minden olyan viselkedést, amelyet egy szemlélő alkalmazhat személyazonosságának következtetésére.

  Itt vannak a magánéletének fenntartásának legfontosabb szabályai:

  1. Válassz egy megbízható VPN szolgáltatás amely nem tart naplót az Ön tevékenységéről, és szivárgás szempontjából tesztelték. Győződjön meg arról, hogy VPN-jén van egy kill kapcsoló, hogy megakadályozzák személyazonosságuk feltárását, ha a kapcsolat megszakad.
  2. Kapcsolja be a VPN-t, mielőtt elindítana egy programot vagy belépne egy weboldalra.
  3. Használjon külön, magánéletre összpontosító webböngészőt, például Firefox vagy IceCat minden VPN-böngészéshez. Törölje a böngészőt keksz és cache minden VPN munkamenet előtt.
  4. Fontolja meg néhány, a magánélet védelmét szolgáló böngészőbővítmény telepítését a reklámok és a nyomkövetési szkriptek blokkolása érdekében. A Privacy Badger, az uBlock, a Decentraleyes és a NoScript mind jó lehetőségek.
  5. Kerülje a böngészést, amikor be van jelentkezve közösségi média, Google, Apple vagy Microsoft fiókba. Ne használja a Google Keresőt (a DuckDuckGo jó alternatíva).
  6. Kerülje a mobil kétlépcsős azonosítás használatát, miközben csatlakozik a VPN-hez.
  7. Ha online vásárol, használjon kriptovalutát, ahol elérhető. Betéti kártyája vagy PayPal-számlája azonosítja Önt.
  8. Kapcsolja ki az okostelefon GPS-helyadatait.
  9. Fontolja meg a Tor böngésző használatát, ha rendkívül aggódik a névtelenség miatt. A Tor-ról később ebben az útmutatóban olvashat bővebben.

  Ha figyelembe veszi a fentieket, egy jó VPN és a magánélet-barát naplózási irányelvek készíthetnek téged jelentősen nehezebb nyomon követni szemben az online lábnyomával, anélkül. Különösen az internetszolgáltatónak nagyon nehéz lesz kideríteni, milyen webhelyeket látogatott meg.

  Hogyan választhatom meg a VPN-t?

  A VPN-ek között különbség van a világban. Mint már említettük, néhány VPN-szolgáltató akár a saját magánéletét és biztonságát is veszélyeztetheti, amelyet megóvtak.

  A megfelelő információk nélkül sok felhasználó kénytelen VPN-t választani, sok egyértelműség nélkül. Ha már kiválasztotta a szolgáltatót, akkor ugorjon közvetlenül a VPN telepítésének következő szakaszára.

  Illusztráció, amely bemutatja a jó VPN tulajdonságait.

  VPN kiválasztásakor fontos:

  • Mennyibe kerül?
  • Mennyire biztonságos?
  • Mely eszközöket támogatja?
  • Mennyire gyors?
  • Működik-e streaming szolgáltatásokkal?
  • Meg tudja verni a cenzúrát??

  Ne feledje, hogy az egyik személy számára megfelelő VPN nem feltétlenül a megfelelő VPN. Ha például Kínába utazik, akkor VPN-re van szüksége erős titkosítással és speciális funkciókkal, például obfuzációval. Ha elsősorban a streaming-rel vagy a torrentolással foglalkozik, akkor szüksége van egy nagy sebességű VPN-re.

  Ha szeretne egy megbízható, teljes körű VPN-t, olvassa el a 2020-ra vonatkozó legjobb VPN-ajánlásainkat. Ha már kiválasztott egy VPN-szolgáltatót, ugorjon a következő fejezetre, amely a VPN telepítéséről szól..

  Itt van a fő tényezők a VPN-szolgáltató kiválasztásakor figyelembe kell vennie:

  1 Mennyibe kerül a VPN?

  Ön tudja, hogy mekkora összeget kíván költeni egy VPN-re, tehát nincs értelme olyan szolgáltatást választani, amely túlmutat az Ön lehetőségein..

  A kiváló minőségű VPN szolgáltatás általában költségekbe kerül körülbelül 10 dollár havonta ha havonta fizet. Ez évi 50 dollárra eshet, ha hajlandó fizetni előre.

  Ha ingyenes VPN-t kell használnia, olvassa el a "Használhatok-e VPN-t ingyenesen" oldalt. szakasz ezen útmutató későbbi szakaszában. Bizonyosok vannak hátrányok és veszélyek amit tudatában kell lennie a szabad VPN piacon.

  2Milyen biztonságos ez??

  Miután eldöntötte, hogy mennyit hajlandó költeni VPN-előfizetésre, elengedhetetlen, hogy találjon egy biztonságos VPN-t.

  Vegye figyelembe az A biztonságos VPN-ekben említett összes pontot? fejezetében. Összefoglalva ellenőrizze, hogy a VPN rendelkezik-e:

  • A magánélet-barát naplózási politika & igazságszolgáltatás.
  • Erős VPN protokollok & Titkosítás.
  • Nem szivárog IP, DNS vagy WebRTC.
  • VPN kill kapcsoló.
  • Nincs rosszindulatú program.
  • Nincs támadó engedély vagy harmadik fél hozzáférése.

  3Melyik eszköz támogatja a VPN-t?

  Most, hogy már több biztonságos VPN-je van, meg kell találnia azokat a szolgáltatásokat, amelyek a védeni kívánt eszközökön működnek.

  Van Windows vagy Mac számítógépe? Android vagy iPhone? Szeretné lefedni a streaming eszközöket és a játékkonzolokat? Hány eszközt kell lefednie?

  Ne felejtsen el olyan VPN-t választani, amely támogatja a védeni kívánt eszközöket.

  A VPN használatának legegyszerűbb módja a számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen egy egyéni alkalmazás telepítése a VPN webhelyéről. Néhány VPN egyéni alkalmazásokat is kínál az Amazon Fire TV Stick számára. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyes szolgáltatások rendelkeznek a az eszközök számának korlátozása egyszerre csatlakozhat a VPN-hez.

  Ha bármilyen eszközt meg szeretne védeni e korlátozás felett, akkor a VPN-t útválasztó szintre kell telepítenie, amely viszont a hozzá csatlakoztatott eszközökből származó összes internetes forgalmat titkosítja..

  4Hogy gyors a VPN?

  Mint már említettük, a VPN-k valamilyen módon lecsökkentik az internet sebességét a titkosítás és az alagút létrehozása révén, ám egyesek lassabbak, mint mások.

  Ha VPN-t használ streamre, torrentre vagy játékra, akkor szüksége van egy gyors VPN-re, amely képes lépést tartani tevékenységeivel. A VPN-sebességgel kapcsolatos további tanácsokért olvassa el a 2019-es leggyorsabb VPN-ekre vonatkozó ajánlásainkat.

  5Miben vannak a VPN szerverei?

  Ha meg akarja kerülni a cenzúrát vagy a földrajzi korlátozásokat, akkor ellenőriznie kell, hogy rendelkezik-e VPN-vel a szükséges országokban található szerverek. Például, ha csak az Egyesült Államok híreinek tartalmához szeretne hozzáférni, akkor szüksége lesz egy VPN-re az Egyesült Államok szervereivel.

  Hasonlóképpen, ha a sebesség prioritás, akkor ellenőriznie kell, hogy a VPN-nél van-e szerver a fizikai hely közelében - minél közelebb vannak a szerverek, annál jobb lesz a sebessége.

  Ellenőrizze a választott VPN-szolgáltató webhelyét vagy az áttekintéseinket, hogy megtudja, hol található a VPN-kiszolgálók.

  6 Működik-e streaming és torrent szolgáltatásokkal?

  Ha olyan szolgáltatásokat szeretne streamálni, mint a Netflix, vagy a VPN-t torrentinghez használja, akkor szüksége lesz egy VPN-re, amely könnyedén működik az egyes szolgáltatásokkal.

  Válasszon egy VPN-t az Ön egyedi igényeihez. Nem minden, a Netflix-rel működő VPN működik például a Hulu-val vagy a BBC iPlayer-rel. Hasonlóképpen, az adatfolyam-barát VPN nem mindig engedélyezi a P2P forgalmat.

  Vessen egy pillantást az útmutató streaming és torrent szakaszaira, hogy többet megtudjon.

  7Működik-e magas cenzúrájú országokban?

  Ha olyan erősen cenzúrázott országban élsz, vagy olyan országba utazik, amely aktívan blokkolja a VPN-forgalmat, akkor olyan VPN-szolgáltatást kell választania, amely speciális technikákat alkalmaz a cenzúrák megkerülésére..

  Ezeket a speciális technikákat hívjuk obfuzációs eszközök. Néha „lopakodó” protokolloknak is hívják őket.

  Az obfuzációs eszközök általában úgy kódolják a VPN-forgalmat, hogy úgy néznek ki, mint a HTTPS-forgalom, ami megnehezíti az észlelést..

  Ha a VPN nem tartozik ezekhez az eszközökhöz, akkor valószínű, hogy Kínában nem fog működni, és más magas cenzúrájú országokban, például Iránban vagy az Egyesült Arab Emírségekben sem szabad az első választása lennie..

  Ha olyan VPN-t keres, amely obfuzációs eszközöket használ, akkor az ExpressVPN, a StrongVPN és a VyprVPN jó lehetőségek.

  A döntés meghozatala

  A kiváló minőségű VPN nagy sebességet, fejlett funkciókat kínál, és soha nem rögzíti, osztja meg és nem adja el az Ön adatait a megfelelő jogi alap nélkül. Feltétlenül vizsgálja meg a VPN-jét műszaki biztonság, üzleti modell, igazságszolgáltatás, és Adatvédelmi irányelvek. Ha a VPN-szolgáltató nem képes megválaszolni ezeket a kérdéseket, akkor nem szabad bízni benne.

  Vizsgálja meg szolgáltatója hírnevét, és soha ne használjon olyan VPN-t, amelyben nem vagy teljesen elégedett. Ha valóban aggódik a biztonság, a teljesítmény és az adatvédelem miatt, akkor előfizetési alapú VPN-t kell használnia, amelyet függetlenül tesztelt és jól áttekintett.

  Hogyan telepíthetek egy VPN-t?

  A VPN telepítésére a készüléken sokféle módszer létezik, és a folyamat az adott eszköz típusától függően különbözik. Messze a legegyszerűbb és leggyakoribb módszer egy egyedi alkalmazás letöltése közvetlenül a VPN-szolgáltatótól.

  A legtöbb kereskedelmi VPN, amelyre feliratkozhatsz, egyedi alkalmazásokhoz érkezik ablakok, Mac operációs rendszer, Android, és iOS, de néhányuk natív alkalmazásokat is kínál útválasztókhoz és streaming eszközökhöz, például az Amazon Fire TV Stickhez.

  VPN telepítése egyéni alkalmazás segítségével:

  1. Vásároljon VPN-előfizetést a szolgáltató webhelyéről, és ellenőrizze fiókját e-mailben. Példaként a NordVPN-t fogjuk használni.
   A NordVPN előfizetési lehetőségek képernyőképe.
  2. Töltse le a VPN szoftvert VPN szolgáltatója webhelyéről, vagy kattintson a Google Play Áruházba vagy az Apple App Store áruházba Android és iOS eszközökre. Kattintson a telepítési utasításokra, és fogadja el a Szolgáltatási feltételeket.
   A NordVPN letöltési képernyőképe.
  3. Jelentkezzen be a VPN alkalmazásba a fiók hitelesítő adataival.
   A NordVPN bejelentkezési képernyőképe.
  4. Lépjen be a VPN beállítások menübe, és engedélyezze a VPN megszakító kapcsolót és a szivárgásgátlót, ha rendelkezésre áll. Válassza ki a választott VPN protokollt. Mi inkább az OpenVPN-t részesítjük előnyben.
   A NordVPN beállítási menüjének képernyőképe.
  5. Menjen vissza az alkalmazás fő képernyőjére, majd válassza ki a VPN szerver helyét a helyek listájából.
   A képernyőképe a NordVPN szerverlistájáról.
  6. Kattints a connect gomb. Most csatlakozik egy VPN szerverhez a választott helyen.
   A képernyő csatlakoztatva a NordVPN-hez.

  Fontos megjegyezni, hogy nem minden VPN-szolgáltatáshoz minden eszközhez egyedi alkalmazások tartoznak. Előfordulhat, hogy továbbra is használhatja VPN-jét különféle eszközön, ha a VPN támogatja kézi konfigurálás.

  A kézi konfigurálás bonyolult folyamat lehet, de ha követi a VPN-szolgáltató webhelyén található utasításokat, akkor nem lehet problémája az eszköz konfigurálásával..

  A legtöbb eszköz rendelkezik integrált VPN támogatás, ami azt jelenti, hogy csak annyit kell tennie, hogy feltölti a VPN-szolgáltatás konfigurációs fájljait a beépített kliensre. Az ügyfelet általában a hálózati beállítások között találja meg.

  Ha az OpenVPN-t szeretné használni, akkor le kell töltenie egy harmadik féltől származó alkalmazást - például az OpenVPN kliensszoftvert -, majd feltöltenie a VPN-szolgáltatás konfigurációs fájljait..

  A következő útmutatókban részletesebb utasításokat találtunk:

  • VPN telepítése Windows rendszeren
  • Hogyan telepítsünk VPN-t Mac-re
  • Hogyan telepíthetünk VPN-t az Androidra
  • Hogyan telepítsünk VPN-t iPhone-ra & iPad
  • Hogyan telepítsünk VPN-t a Fire TV Stick-re
  • VPN telepítése az Apple TV-n

  Lehetőség van saját VPN-kiszolgáló beállítására otthon, de ez bonyolult folyamat, sok hibás terekkel jár. A házi készítésű VPN-kiszolgálók nem ideálisak a korlátozott tartalom eléréséhez vagy az online adatvédelemhez, mivel az internetszolgáltató továbbra is naplózhatja az online tevékenységeket..

  Ha szeretné tudni, hogy miként készítheti saját VPN-kiszolgálóját otthon, olvassa el a saját VPN-kiszolgáló beállításának útmutatóját.

  Használhatom-e a VPN-t ingyen?

  Rengeteg ingyenes VPN található a piacon, de ezek többsége korlátozott a legjobb esetben és veszélyes legrosszabb esetben.

  Ha úgy dönt, hogy ingyenes VPN-t használ, vigyázzon a következőkre:

  • Havi adatkorlátozások.
  • Korlátozott szerverválaszték.
  • Lassú sebesség.
  • Személyes adatainak visszaélése.
  • Nincs technológia a cenzúra megkerülésére.
  • Nincs szerver a streaming szolgáltatások feloldásához.

  Az ingyenes VPN-k valódi költsége

  A VPN-szolgáltatások váratlan módon monetarizálhatják az Ön adatait. Drága egy megbízható VPN fejlesztése és üzemeltetése, és sok olcsó vagy ingyenes szolgáltatás úgy dönt, hogy az előfizetés árát más csatornák jövedelmével támogatja..

  Ha egyáltalán nem fizet a VPN-szolgáltatásért, akkor valószínű, hogy valamilyen formája adatgyűjtés, megosztása, vagy eladás előfordul, hogy fedezze a termék költségeit. Ezen ingyenes szolgáltatások közül sok is nagyon támaszkodik hirdető, ami kevésbé ideális a magánélet védelme szempontjából.

  Sok kutatást végeztünk az ingyenes VPN-kkel kapcsolatban, és számos zavaró adatvédelmi hibát fedeztünk fel.

  Vizsgálataink során kiderült, hogy a piacon a legnépszerűbb ingyenes VPN-k titkos kapcsolatokat mutatnak Kínába, míg a legnépszerűbb ingyenes VPN-alkalmazások 85% -a túlzott engedélyek a potenciális adatvédelmi visszaélések.

  Ábra, amely bemutatja a ingyenes VPN veszélyeit.

  Források: 1 Globális mobil VPN-jelentés, 2 Ingyenes VPN-alkalmazásvizsgálat, 3 Ingyenes VPN-kockázati index: Android-alkalmazások

  A legtöbb ingyenes VPN adatvédelmi irányelveinek olvasása sem reményt nem nyújt. Néhány ingyenes VPN, például a HolaVPN, jelentkezzen be minden, amit online.

  Mondanom sem kell, hogy ezeknek a felfedezéseknek egyikében sem lehet pozitív kilátás az ingyenes VPN-ekről. Ha úgy dönt, hogy ingyenes VPN szolgáltatást használ, óvatosan haladjon tovább.

  Ha többet szeretne tudni a ingyenes VPN-ek veszélyeiről, olvassa el az ingyenes VPN-alkalmazásvizsgálatot vagy a Free VPN-kockázati indexet..

  Ha nem engedheti meg magának, vagy egyszerűen nem akar pénzt költeni VPN-re, összeállítottuk a jelenleg elérhető legbiztonságosabb VPN-szolgáltatások listáját is..

  „Freemium” VPN-k

  Általában véve a 'Freemium' VPN biztonságosabb, mint a teljesen ingyenes szolgáltatás. Ezek a VPN szolgáltatók ingyenes kipróbálást vagy korlátozott szolgáltatás valamint egy sokkal szélesebb körű fizetős verziót.

  A Freemium VPN-k pénzt fizetnek a fizetett termék révén, amely lehetővé teszi számukra korlátozott ingyenes szolgáltatás nyújtását. A „freemium” termékeket kínáló VPN-szolgáltatók a Windscribe, a ProtonVPN és az Tunnelbear.

  A Freemium VPN-k általában:

  • Havi adatkorlátozások érvényesítése.
  • Korlátozza a kiszolgáló helymeghatározását.
  • Fojtószelep sebessége.
  • Nem támogatja az olyan streaming szolgáltatásokat, mint a Netflix.
  • Tilos az összes P2P-forgalom.

  A ProtonVPN „freemium” termékének képernyőképe.

  A ProtonVPN „freemium” VPN képernyőképe.

  Mennyibe kerül egy VPN??

  A VPN-előfizetések ára jelentősen eltérő, és a VPN-szolgáltatás ára nem feltétlenül felel meg az által nyújtott minőségi szintnek..

  A VPN cégek általában engedményeket kínálnak hosszabb előfizetések esetén. Egy havi szolgáltatás 10 dollárba kerülhet, de ha feliratkozik egy éves előfizetésre, 60% -kal kaphat havi árat.

  Vegye figyelembe, hogy általában a teljes előfizetési költséget előzetesen meg kell fizetnie, ami drágának érzi magát, és esetleg nem felel meg minden költségvetésnek.

  Általánosságban elmondható, hogy olcsóbb VPN-k vannak jelen Havonta 6-8 dollár és drágábbok körül Havonta 12-15 dollár.

  VPN GYIK: Gyakran ismételt kérdések

  Most, hogy áttekintettük az alapokat, a következő fejezetek válaszolnak a VPN használatával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre. Ha már felmerült egy kérdése, ugorjon a számodra legfontosabb fejezetre:

  • Használhatok egy VPN-t torrentinghez?
  • Használhatok egy VPN-t a Netflix megfigyeléséhez?
  • Szükségem van VPN-re a telefonomon?
  • Jobb VPN, mint egy proxy?
  • Tor ugyanolyan, mint egy VPN?
  • A VPN-k lelassítják az internetet?

  A VPN-k lelassítják az internetet?

  Az összes VPN bizonyos mértékben lelassítja az internet sebességét. A legjobb VPN-ekkel azonban ez a hatás elhanyagolható.

  Alapvetően a VPN úgy működik, hogy átirányítja a webes forgalmat a saját szerverein keresztül. Mint minden utazás, az eltérítések lelassítják - és éppen ez történik az internetes sebességgel, ha VPN-t használ.

  A titkosítás a webhelyek betöltéséhez vagy a fájlok letöltéséhez szükséges időt is növeli. Minél erősebb a titkosítás, annál hosszabb a késleltetés.

  A VPN-sebesség maximalizálása:

  1. Válasszon egy fizikai tartózkodási helyéhez közeli VPN-kiszolgálót.

   Minél közelebb van a VPN-kiszolgálóhoz, amelyet csatlakoztatni akar, annál kevésbé befolyásolja az internet sebességét. Ezért fontos, hogy a regisztráció előtt ellenőrizze a VPN-szolgáltató által biztosított teljes kiszolgálóhelyek listáját.

  2. Válasszon a legalacsonyabb terhelésű VPN-kiszolgálót.

   Néhány VPN-alkalmazás megmutatja, hogy egy szerver milyen elfoglalt-e a százalékos „terhelés” felhasználásával. Minél nagyobb a szerver terhelése, annál több felhasználó csatlakozik ehhez a szerverhez. A túlterhelt szerver alacsonyabb sebességet fog biztosítani.

  3. Változtassa meg a VPN protokollt.

   A használt VPN-protokoll megváltoztatása néha megnöveli a tapasztalt sebességeket. Próbáljon meg váltani az OpenVPN TCP és az UDP között, vagy használja az IKEv2-t, egy adott gyors protokollt. Ne veszélyeztesse a biztonságot. Noha a gyengébb protokollok és rejtjelek gyorsabbak, az online biztonságot és adatvédelmet veszélyeztetik.

  Végül, ha lassú VPN-t használ, akkor nem sok mindent tehet a dolgok felgyorsítása érdekében. Ha a sebesség prioritás, ne felejtse el áttekinteni a 2020-as leggyorsabb VPN-ekre vonatkozó ajánlásainkat.

  Üzleti és személyes VPN: Mi a különbség?

  Lehet, hogy hallottál a VPN-kről a munkahely összefüggésében. Kétféle VPN-szolgáltatás létezik: üzleti (vagy vállalati) VPN-k és személyes (vagy fogyasztói) VPN-k.

  Noha a technológia nagyon hasonló, az üzleti VPN használatának oka nagyon különbözik attól, hogy miként használná a személyes VPN-t munkahelyén kívül.

  Az üzleti VPN-k lehetővé teszik az alkalmazottak számára az irodai hálózat elérését távolról és biztosan. Ez lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy az irodán kívülről hozzáférjenek a hálózati mappákhoz, nyomtatókhoz, intranetes webhelyekhez, szerverekhez és adatbázisokhoz.

  Az internetes forgalom titkosítva van a felhasználói eszköz és az irodában lévő VPN-szerver között, ami megakadályozza, hogy harmadik felek elfogják a forgalmat.

  Az internetes forgalomra azonban továbbra is a vállalat politikája vonatkozik, vagyis a főnöke továbbra is láthatja, mit csinál online, annak ellenére, hogy fizikailag nem az irodában vagy.

  Másrészt a személyes VPN-k - amelyeket tesztelünk és felülvizsgálunk - kissé eltérnek.

  A személyes VPN-ket általában olyan személyek használják, akiknek nincs szükségük távoli hozzáférésre az otthoni vagy munkahelyi hálózati fájlokhoz. Ezeket általában személyes adatvédelmi és biztonsági okokból, valamint az online földrajzi blokkok megkerülésére használják.

  Az üzleti VPN-ektől eltérően személyes VPN-t használhat több száz ország tartalmához való hozzáféréshez, különböző IP-címek együttesével.

  A forgalom továbbra is titkosítva van, és - ha megbízható VPN szolgáltatást használ - senki sem tudja olvasni az internetes forgalmat. A hálózat-specifikus fájlokhoz azonban távolról nem férhet hozzá.

  Nem talál üzleti VPN-véleményt ezen a weboldalon - csak a fogyasztói VPN-eket tekintjük át.

  Használhatok egy VPN-t torrentinghez?

  Igen, te tud és kellene használjon VPN-t torrentinghez.

  Ha torrent az Ön IP-címe látható más társaiknak. Internetszolgáltatója nyomon tudja követni azt is, amit éppen online végez, blokkolja a torrent és fájlok megosztására szolgáló webhelyeket, és még a sebességet is beállíthatja.

  A VPN használata megtartja a torzító tevékenységeket magán és megakadályozza az internetszolgáltatót lassulások és cenzúra.

  Ugyanakkor nem minden VPN engedélyezi a P2P forgalmat. Egyeseknek nulltoleranciája van a torrentnak, mások bizonyos VPN-kiszolgálókat korlátoznak. Ha VPN-t kell használnia a torrenthoz, olvassa el a torrent-készítésre vonatkozó VPN-ajánlásainkat.

  Érdemes megjegyezni, hogy egyes felhasználók torrentje lehet a Kodi, egy ingyenes és nyílt forrású médialejátszó alkalmazás révén. Ugyanazok a VPN-k, amelyeket torrentingként ajánlunk, szintén remek választás a Kodi forgalom védelme érdekében.

  Mindent megtalál, amit tudnia kell a VPN telepítéséhez a Kodi-ban található útmutatónkban.

  Használhatok egy VPN-t a Netflix megfigyeléséhez?

  fotó egy telefonról egy asztalra, amely Netflix-et tölt be

  Az összes adatvédelmi és biztonsági előnye mellett a VPN-k lehetővé teszik a korlátozott adatfolyam-tartalom feloldását is. Ide tartozik a Netflix.

  Amikor VPN-t használ, akkor feltételezi a csatlakoztatott VPN-kiszolgáló IP-címét és helyét. Ez lehetővé teszi az adott ország vagy régió tartalmának megnézését.

  Különösen a Netflix esetében nem mindig olyan egyszerű, mint egy másik VPN szerverhez történő csatlakozás és az összes kedvenc műsorának azonnali elérése..

  Ennek oka az, hogy a Netflix aktívan blokkolja a VPN IP-címeit. Technikai szempontból a Netflix Általános Szerződési Feltételeivel ellentétes a tartalom megtekintése azon országon kívül, ahol „fiókját létrehozta”.

  A felhasználók állítólag csak a földrajzi helyeken férnek hozzá a Netflixhez, ahol [a] szolgáltatást kínáljuk, és engedéllyel rendelkeztek ilyen tartalommal.

  A Netflix Általános Szerződési Feltételeinek képernyőképe
  Szerencsére számos minőségi VPN létezik megkerülni ezt a blokkot és feloldja a Netflix blokkolását, amely lehetővé teszi, hogy a világ minden tájáról megtekintse a tartalmat. Ezek a VPN-szolgáltatások keményen dolgoznak az új IP-címek megjelenítésében, amint a Netflix blokkolja a korábbi IP-címeket.

  A VPN azonban nem engedélyezi a Netflix ingyenes megtekintését - a streaming szolgáltatás eléréséhez továbbra is fizetnie kell az előfizetésért. Ugyanez a helyzet más népszerű streaming szolgáltatásokkal, mint a Hulu és a BBC iPlayer.

  Röviden: ha VPN-t használ a Netflix segítségével, akkor a következőket teheti:

  • Patak biztonságosan.
  • Nyisd ki más földrajzi régiók tartalmát.

  Rendszeresen teszteljük a VPN-eket webhelyünkön annak ellenőrzésére, hogy működnek-e a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokkal.

  Ha VPN-t keres streaminghez, akkor győződjön meg arról, hogy szerepel-e a kedvenc szolgáltatásaival. Íme az ajánlásaink:

  • A legjobb általános VPN streaminghez
  • A legjobb VPN a Netflix számára
  • Legjobb VPN a BBC iPlayer számára

  Szükségem van VPN-re a telefonomon?

  Ha aggódsz a magánélet védelme miatt, akkor VPN-re van szüksége az okostelefonon. A VPN használata a telefonon alapvető fontosságú, mint az asztali számítógép védelme, akár otthon vagy útközben.

  Valójában a mobil VPN alkalmazások globális igénye gyorsan növekszik. A világszerte letöltött mobil VPN-k száma két évente több mint 50% -kal nőtt. 2018 és 2019 között 480 millió mobil VPN alkalmazás letöltötték.

  A VPN megakadályozza, hogy a hackerek ellopják személyes adatait a nyilvános hálózatokban. Ez azt is megakadályozza, hogy az Internet szolgáltatója az okostelefonon tárolja a meglátogatott webhelyek naplóit.

  Azt mondta, vigyázz, hogy igen nagyon nehéz az okostelefonját teljesen névtelenné tenni. Valószínűleg mindig be van jelentkezve Apple vagy Google fiókjába, miközben használja, amely konkrét kapcsolatot teremt személyazonosságával más alkalmazások és szolgáltatások használatakor.

  Ha VPN-t kell választania okostelefonjára, akkor olvassa el a következő útmutatókat, amelyeket összeállítottunk:

  • A legjobb VPN az Androidra
  • A legjobb VPN iOS-hez

  Ezeket a VPN-alkalmazásokat Android és iOS táblagépekre is használhatja.

  Használhatom-e a VPN-t WiFi nélkül?

  Amíg a készüléke csatlakozik az internethez, VPN-t használhat. Ez azt jelenti, hogy csatlakozhat egy VPN-hez, ha 3G vagy 4G kapcsolaton van.

  Biztonsági szempontból ez nem olyan nagy, de soha nem lehet túl biztonságos. A VPN mobil adatokkal történő használata továbbra is hamisíthatja a tartózkodási helyét, és elrejtheti online tevékenységeit a mobilszolgáltatójától.

  Jobb VPN, mint egy proxy?

  A VPN-k és a proxyszerverek egyaránt segíthetnek az IP-cím elrejtésében és a korlátozott tartalom elérésében.

  Míg mindkét eszköz kapcsolódik egy távoli szerverhez, és elrejti a tartózkodási helyét, a magánélet, Biztonság, és névtelenség kínálatuk vadul változik.

  A proxykiszolgáló használatának fő előnye, hogy Ön ne csatlakozzon közvetlenül a meglátogatott webhelyekhez. A proxy szerver csatlakozni fog a webhelyhez az Ön nevében, kihozza a weboldal tartalmát, majd továbbítja ezt az információt Önnek.

  Helyes beállítás esetén ez azt jelenti, hogy a webhelyek nem fogják látni az Ön személyes IP-címét. Ehelyett a proxy szerver IP-címét és helyét fogják látni, titokban tartva az Ön valós helyét.

  A proxyk gyakran megbízhatatlanok, nincsenek fejlett funkciók, és akár sérthetik az Ön személyes adatait.

  Proxykiszolgálók nem tekinthetők adatvédelmi eszközöknek. Noha elrejtik az Ön IP-címét, a legtöbbjük nem titkosítja az Ön forgalmát. Bárki, aki megtekinti az adatait, még mielőtt elérné a proxy szervert - például az internetszolgáltatót - láthatja pontosan, mit csinál.

  Proxyt kell használnia, ha:

  • Gyorsan meg kell kerülni a földrajzi korlátozást.
  • Nem aggódik a magánélete vagy névtelensége miatt.
  • Nem továbbít érzékeny személyes adatokat.
  • Gyorsan el kell kerülnie az IP-alapú webhelyek blokkolását.

  A virtuális magánhálózatok (VPN) viszont létrehoznak egy titkosított és biztonságos alagút az eszköz és a meglátogatott webhely vagy alkalmazás között. Az internetes forgalmat a választott magánszerverre irányítja, majd a meglátogatni kívánt webhelyre vagy alkalmazásra.

  A VPN megvédi és átirányítja a készüléktől származó összes forgalmat, nem csak a böngészőablakból származó forgalmat.

  Ennél is fontosabb, hogy a VPN is titkosítja az internetes forgalmat és megakadályozhatja, hogy harmadik felek kémkedjenek az Ön böngészési tevékenységében. Ez az oka annak, hogy a VPN-ket figyelembe vesszük elsősorban és az adatvédelmi eszközök.

  Ha gyorsan meg kell akadályoznia egy tartalomblokkot, és nem próbálta elrejteni adatait másoktól, beillesztheti az URL-t egy HTTPS proxyba, és egyszeri hozzáféréssel érheti el ezt az oldalt..

  Ugyanakkor a proxyk gyakran megbízhatatlanok, fejlett funkciókkal nem rendelkeznek, és akár az Ön magánéletét is sérthetik. Okos lenne egy ingyenes proxy-t használni, és feltételezni, hogy senki sem figyeli, amit csinál.

  Noha a magánélet védelme szempontjából nem a legjobb, de nagyszerű, ha nem foglalkozik semmilyen érzékeny adattal. A népszerű internetes proxyk közé tartozik a Hide.me, HideMyAss, kproxy és Whoer.

  A proxyszerverek előnyeiről és hátrányairól a következő útmutatóban olvashat: Proxy vs. VPN: Mi a különbség?

  Tor ugyanolyan, mint egy VPN?

  A Tor és a VPN egyaránt privát böngészést kínálnak, de nem ugyanazok.

  A Tor hálózat - amelyet gyakran csak „Tor” -nak neveznek - egy ingyenes, nyílt forrású rendszer, amelyet anonim kommunikáció lehetővé tételére fejlesztettek ki az interneten.

  A Tor-hálózat anonimizálja online tevékenységeit, ha titkosítja a kommunikációt, és véletlenszerűen átugorja őket egy globális hozzáférési pontok vagy „csomópontok” hálózatán keresztül, amelyeket önkéntesek tartanak fenn..

  A Tor használatának leggyakoribb módja a Tor böngésző. Ez egy ingyenes, Firefox-alapú alkalmazás, amely letölthető és telepíthető a számítógépére.

  a tor böngésző képernyőképe.

  A képernyőképe a Tor böngészőből készült.

  A legtöbb VPN-szolgáltatással szemben, amelyekért fizetni kell, a Tor a legfontosabb ingyenes és nyílt forráskód, központi hatóság nélkül.

  Az Tor alkalmazását az újságírók, aktivisták és kampányok használják adatvédelmi eszközként. A Tor lehetővé teszi a felhasználók számára az internetes részek elérését, amelyeket a keresőmotorok nem indexelnek - ezt mély webnek hívják. A mély web a .onion oldalairól ismert.

  Röviden: a Tor hálózat lehetővé teszi:

  • Rejtse el az Ön IP-címét a meglátogatott webhelyekről.
  • Hozzáférés a „rejtett” .onion domainekhez.
  • Anonimizálja online tevékenységét.
  • Kommunikáció bizalmasan.

  Bár a Tor használatához továbbra is jogos indokok vannak, javasoljuk a VPN használatát az esetek többségében. Ez az oka annak:

  1. Tor lassú. A Tor hálózat adatait több véletlenszerű csomóponton keresztül továbbítják, és többször titkosítva és dekódolva vannak. Ez azt jelenti, hogy Tor nagyon, nagyon lassú. A Tor nem jó választás kiváló minőségű streaming videók megtekintésére, P2P fájlmegosztásra vagy bármi másra, amely nagy sebességű kapcsolatot igényel.
  2. A Tor csak a böngésző forgalmát védi. Kézi konfiguráció nélkül a Tor csak a Tor böngészőn belüli forgalmat védi. Így a forgalom az összes többi alkalmazás és szolgáltatás számára ki van téve. Ezzel szemben a VPN-k átirányítják és titkosítják az eszköz összes forgalmát.
  3. Bonyolultság. A VPN-vel ellentétben nem csak "kapcsolhatja be" a Tor böngészőt, és elrejtheti IP-címét. Ha nem konfigurálja megfelelően a böngészőt, és nem módosítja a böngészési szokásait, hihetetlenül könnyű felfedni a valódi IP-címét.
  4. Nem kívánt figyelmet. Mint Ön már tudhatja, a Tor hírneve vonzza azokat, akik nagyon szeretik elkerülni az észlelést. Ide tartoznak az újságírók és a bejelentők, de a bűnözők is. Az internetszolgáltató láthatja, hogy Tor-ot használ, még akkor is, ha nem tudják, mit csinál. Ezért a Tor gyakori használata potenciálisan megfigyelést jelenthet.

  Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miként lehet biztonságban maradni a Tor-on, olvassa el a Tor vs VPN útmutatónkat.

  Megérdelik a VPN-eket?

  Egy jó VPN-t méltó befektetésnek kell tekinteni az Ön biztonságában, magánéletében és szabadságában - a költséges adatvesztés megakadályozása, a böngészési lehetőségek megnyitása és a magánélethez való jog védelme érdekében..

  Alaposan teszteljük a weboldalunkon felülvizsgált minden VPN-t, és ügyeljen arra, hogy az ajánlásaink naprakészek legyenek, hogy megalapozott döntést hozhasson. Ha többet szeretne tudni a felülvizsgálati folyamatról, itt olvashat mindent arról, hogy miként ellenőrizzük a VPN-eket.

  Brayan Jackson
  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me