Használhat VPN-t vagy proxy-t webhelyek feloldásához, de a magánélet védelme érdekében nem támaszkodhat proxyra. Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk a VPN és a proxy szerver közötti különbséget, és megmagyarázjuk mindkettő előnyeit és hátrányait.

Ábrán látható két ember választhat VPN és proxy között.

A VPN-k és a proxykiszolgálók egyaránt nagyszerű eszközök az IP-cím elrejtésében és a blokkolt tartalom elérésében. Sokan felváltva hivatkozik rájuk, mert segítenek hasonló célok elérésében. E célok elérésének módja azonban teljesen eltérő.

A proxyk és a VPN-k egyaránt távoli szervert használnak az IP-cím elrejtésére, és úgy jelenítik meg, mintha egy másik helyről böngésznének..

Bár mindkét eszköz elrejtheti a tartózkodási helyét, a magánélet, Biztonság, és névtelenség kínálatuk vadul változik.

Ha webhely feloldását vagy IP-címének elrejtését szeretné látni, és érdekli az online adatvédelem és biztonság, akkor bizonyosodnia kell arról, hogy a feladathoz a megfelelő eszközt használja.

Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk a proxykiszolgáló és a VPN közötti különbséget. Fedezzük fel a lehetséges kockázatokat, és pontosan megmagyarázzuk, mikor kell az egyes opciókat használni.

A közvetlen összehasonlításhoz egyenesen átugorhatja a VPN vs. proxy-összehasonlító táblázatot.

Mi a proxy és hogyan működik??

A proxykiszolgáló a közvetítő közted és a meglátogatott webhely között.

Ha proxyt használ, akkor az internetes forgalma a proxykiszolgálón halad keresztül a kért webcímen. A proxy szerver fogja csatlakozzon a webhelyhez az Ön nevében, töltse le a weboldal tartalmát, majd továbbítsa ezt az információt Önnek.

A proxykiszolgáló működésének vázlata

A proxy használatának fő előnye, hogy te ne csatlakozzon közvetlenül a meglátogatott webhelyekhez. Helyes beállítás esetén ez azt jelenti, hogy a webhelyek nem fogják látni az Ön személyes IP-címét. Ehelyett a proxy szerver IP-címét és helyét fogják látni, titokban tartva az Ön valós helyét.

Ez azt jelenti, hogy egy másik országban található proxykiszolgálót használhat a földrajzilag korlátozott webhelyek elérésére. Egyes proxyk lehetővé teszik annak a helynek a kiválasztását, amelyből csatlakozni szeretne.

Ez nagyszerűvé teszi a proxykat olyan egyszerű feladatokhoz, mint például régió korlátozott videóinak megtekintése vagy megkerülve a blokkokat egy adott webhelyen.

A legtöbb ember internetes proxyk használ Internet böngészőjében. Csak beírja a meglátogatni kívánt URL-t, és elviszi ugyanabban a böngészőablakban.

A webes proxy:

 • Közvetítőként jár el közted és a meglátogatott webhely között
 • Rejtse el az Ön IP-címét a meglátogatott webhelyen
 • Kerülje meg a földrajzi korlátozásokat egy adott webhelyen
 • Megkerüli az IP-cím blokkjait egy adott webhelyen

A jó proxyszerverek javíthatják a teljesítményt is azáltal, hogy egy webhely másolatát helyben menti. Ez azt jelenti, hogy ha száz ember egyidejűleg kéri ugyanazt a webhelyet, akkor a proxykiszolgálónak csak egy kérést kell elküldenie az adott webhelyre. Ezt a folyamatot proxy gyorsítótárazásnak hívják.

A proxyk csak az alkalmazás szintjén működnek, azaz csak akkor irányítják a forgalmat, amely a böngészőből származik, amellyel a proxyt használja. Ennél is fontosabb, hogy a meghatalmazottak többsége ne titkosítsa a forgalmat.

Nincs titkosítás: azt jelenti, hogy szöveges formában küldi el kéréseiket. Bárki, aki figyeli, összegyűjtheti felhasználóneveit, jelszavait és böngészési tevékenységeit.

Mi a különbség a proxy és a VPN között??

Az fő különbségek a proxy és a VPN között:

 1. Titkosítás. A VPN titkosítja a forgalmat, hogy megvédje az internetszolgáltatók nyomon követésétől, a kormányzati megfigyeléstől és a nyílt hálózatokon történő kémkedéstől. A legtöbb proxyk nem titkosítja az Ön forgalmát, ezért nem szabad őket érzékeny adatok kezelésére használni.
 2. lefedettség. A VPN-k telepítve vannak az eszközére, és átirányítják az összes forgalmat, beleértve a háttér-alkalmazásokat is. A proxyk általában csak egy adott ablak forgalmát irányítják át.
 3. Ár. A megbízható VPN-hálózat fenntartása drága, tehát egy jó VPN-szolgáltatás általában költségekkel jár. Noha léteznek ingyenes VPN-szolgáltatások, gyakran adatkorlátozásokkal, lassú sebességgel vagy zavaró naplózási politikákkal járnak. Ezzel szemben a webes proxyk többnyire ingyenesek.
 4. Biztonság. Mind a VPN, mind a proxyk veszélyesek lehetnek. A rossz minőségű proxy vagy VPN rosszindulatú szkripteket, rosszindulatú programokat és agresszív hirdetéseket tehet fel Önnek. Egyes proxyk és VPN-k még az egyetlen célja az online tevékenységek nyomon követése. Az ingyenes VPN-szolgáltatások veszélyeiről többet megtudhat a Free VPN Risk Index-ben.
 5. Támogatás. A VPN-szolgáltatásokat általában nagyvállalatok üzemeltetik, és pénzügyi ösztönzővel bírnak a lehető legjobb szolgáltatás nyújtására. Ezért általában megbízhatóbbak, mint a meghatalmazottak, és gyakran erős ügyfél-támogatási rendszerrel rendelkeznek. A proxyk általában jóval kisebb műveletek, valós támogatási hálózat nélkül.
 6. Sebesség. Az adatok titkosítása és a forgalom átirányítása VPN-sel csökkentheti kissé a kapcsolat sebességét. Ennek ellenére a piac leggyorsabb VPN-jeinek elhanyagolható hatással kell lenniük. A jó proxy-k néha jobb általános teljesítményt nyújtanak az internetes gyorsítótárazásnak köszönhetően.

A VPN-k és a proxykiszolgálók többnyire különböznek egymástól magánélet, Biztonság, és támogatás. A VPN titkosítja az eszközéről küldött összes forgalmat, míg a proxy csak a böngészőablakából küldött forgalmat irányítja át.

A VPN létrehoz egy privát és biztonságos alagút az eszköz és a meglátogatott webhely vagy alkalmazás között.

A VPN átirányítja a forgalmat a választott magánszerveren keresztül, majd tovább a meglátogatandó webhelyre. A ti Az IP-cím megváltozik és a böngészési adatai nem lesznek összekapcsolva a valódi tartózkodási hellyel, így minden, amit online teszel, sokkal privátabbá válik.

A VPN-szolgáltatótól függően több tucat vagy akár több száz közül választhat VPN szerver helye a világ körül. Ez azt jelenti, hogy becsaphatja a webhelyeket arra, hogy egy adott városból vagy országból böngészjen.

A proxyszerverekkel ellentétben azonban a VPN működik a eszköz-szintű. Ez azt jelenti, hogy megvédi és átirányítja az összes forgalom nem csak a böngészőablakból származó forgalom.

Ennél is fontosabb, hogy a VPN titkosítja az internetes forgalmat, és megakadályozza az olyan harmadik feleket, mint például az Internet szolgáltatója (ISP) az Ön böngészési tevékenységeinek figyelemmel kísérésében. Ez az oka annak, hogy a VPN-ket mindenekelőtt adatvédelmi eszközöknek tekintik.

Ezzel szemben a proxyszerverek nem tekinthetők adatvédelmi eszközöknek. Bár elrejtik az Ön IP-címét, nem titkosítják az Ön forgalmát. Bárki, aki megtekinti az adatait, mielőtt az elérné a proxy szervert - például az internetszolgáltatót - láthatja pontosan, mit csinál.

Fontos megjegyezni, hogy mind a VPN, mind a proxy szolgáltatók naplózhatják a felhasználói adatokat, például az IP címeket, a DNS kéréseket és a kapcsolat időbélyegeit. Ez az információ továbbadható a bűnüldöző szerveknek, a hirdetőknek vagy más harmadik feleknek. Annak érdekében, hogy online tevékenysége valóban magántulajdonban maradjon, keressen egy VPN szolgáltatót szigorú bejelentkezési tilalmakkal.

Melyik a jobb: VPN vagy Proxy?

A proxykiszolgálók kiváló lehetőség, ha ideiglenes megoldásra van szükség, míg a VPN-eknek sokkal hosszú távú adatvédelmi és biztonsági alkalmazásai vannak..

Ha például fel akarja tiltani a Netflix blokkolását, akkor jobb, ha VPN-t használ.

Itt található egy gyors összehasonlító táblázat, amely bemutatja az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait:

VPN és proxy összehasonlító táblázat

Ebben a szakaszban részletesen bemutatjuk a proxyszerverek és a VPN-ek előnyeit és hátrányait. Ha ki szeretné hagyni ezeket az előnyöket és hátrányokat, akkor közvetlenül ugorhat az összefoglalónkra, melyik eszközt kell használni.

Proxy szerver előnyei

Illusztráció, amely bemutatja a proxy szerver előnyeit.

 1. Egyszerű beállítás. A legtöbb proxy nagyon kevés konfigurációt igényel. Webes proxy segítségével egyszerűen beírja a meglátogatni kívánt URL-t, és elviszi oda ugyanabban a böngészőablakban.
 2. Sebesség. A proxyk általában nem nagyon befolyásolják a teljesítményt, mert nem titkosítják az adatait. Ezért nagyon gyors módja annak, hogy megkerüljék az egyes webhelyek korlátozásait.
 3. Elrejti az Ön IP-címét. Ha helyesen van beállítva, egy jó proxyszerver elrejti az Ön IP-címét a meglátogatott webhelytől.
 4. Ingyenes. A legtöbb proxyszerver szabadon használható. Nincs sávszélesség-költség és csak egy kis extra késleltetés.

Proxy szerver hátrányai

ábra, amely bemutatja a proxy szerver hátrányait.

 1. Fakitermelés & Rosszindulatú. Egyes proxyk naplózják a felhasználói tevékenységeket és az IP címeket, mások pénzt keresnek hirdetések vagy rosszindulatú programok weboldalakba történő beinjekciózásával. Hasonlóképpen, egy átlátszó proxy elküldi a szervernek az Ön IP-címét és helyét. Tudjon meg többet erről az útmutató utolsó fejezetében.
 2. Nincs titkosítás. A legtöbb meghatalmazott nem fogja titkosítani az Ön adatait. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató, a kormány vagy bárki, aki a hálózatán szimatol, láthatja az Ön böngészési tevékenységét.
 3. Alkalmazás-specifikus. A proxyk alkalmazás-specifikusak: csak a használt böngészőablakból küldött forgalmat irányítják át.
 4. Nincs támogatás. Mivel ezek többsége szabadon használható, a proxyk általában nem rendelkeznek magas színvonalú VPN fejlett funkcióival és ügyfél-támogatási hálózatával.
 5. VPN előnyei

  ábra, amely bemutatja a VPN előnyeit a proxyhoz képest

  1. Titkosítás. A VPN-k az adatok titkosításával védik az Ön személyes adatait, olvashatatlanná téve az internetszolgáltatót vagy a hálózaton kémkedő embereket..
  2. Elrejti az Ön IP-címét. A VPN új IP-címet rendel hozzá a választott helyre. Ez lehetővé teszi az cenzúrát vagy az egyes tartalmak földrajzi korlátozásait.
  3. Speciális szolgáltatások. Számos VPN fejlett funkciókkal rendelkezik, beleértve ad-blokkolókat, megszakítókat és obfuzációkat. Ezek gyakran segíthetnek a magánélet további védelmében.
  4. Hálózat-széles körű védelem. A VPN-k titkosítják és átirányítják az eszközre és az eszközről küldött forgalmat, beleértve a háttérben futó alkalmazásokat is.
  5. Elszámoltatható szolgáltatók. A legtöbb VPN-nek külön ügyfél-támogatási rendszere van, amennyiben problémák merülnek fel.

  VPN hátrányok

  ábra, amely bemutatja a VPN hátrányait egy proxyhoz képest

  1. Minőségváltozás. Az ingyenes VPN használata néha veszélyesebb lehet, mintha egyáltalán nem használnánk VPN-t. A legveszélyesebb ingyenes szolgáltatások összegyűjthetik és megoszthatják böngészési adataikat, vagy fecskendezhetik az eszközét rosszindulatú programokkal.
  2. Naplózási irányelvek. A VPN-szolgáltatás által biztosított adatvédelem a naplózási politikától függ. Egyes VPN-k azonosító információkat gyűjthetnek, például IP-címeket vagy kapcsolódási időbélyegeket, amelyek felhasználhatók a felhasználók azonosítására.
  3. Lassabb sebesség. A VPN lecsökkentheti a kapcsolat sebességét a titkosítási protokollok által bevezetett általános költségek miatt. Ez elhanyagolható a kiváló minőségű szolgáltatók esetében: minél jobb a VPN protokoll és a távoli hardver, annál kevesebb a fejléc.
  4. Drágább. Egy jó VPN egy havi előfizetésbe kerül.

  Mikor kell VPN-t vagy proxyt használni??

  Ábra a VPN és a proxy közötti döntésről.

  Proxyt kell használnia, ha el kell rejtenie IP-címét vagy gyorsan fel kell oldani a weboldalt. Mindazonáltal, amikor érzékeny adatokkal és komoly adatvédelemmel foglalkozik, akkor jobb, ha VPN-t használ.

  Mikor kell használni a proxyt

  Használjon proxyt, ha gyorsan meg kell akadályoznia egy blokkolt webhelyet, és nem akarja elrejteni adatait másoktól. Beillesztheti az URL-t egy HTTPS proxyba, és egyszerre hozzáférhet az oldalhoz. Ez alapján a legtöbbünk tolerálja a hirdetéseket és a lassú sebességeket.

  Ugyanakkor a proxyk gyakran megbízhatatlanok, fejlett funkciókkal nem rendelkeznek, és akár az Ön magánéletét is sérthetik. Okos lenne egy ingyenes proxy-t használni, és feltételezni, hogy senki sem figyeli, amit csinál.

  Használjon proxyt, ha:

   • Gyorsan meg kell kerülni a földrajzi korlátozást.
   • Nem aggódik a magánélete vagy névtelensége miatt.
   • Nem továbbít érzékeny személyes adatokat.
   • Gyorsan el kell kerülnie az IP-alapú webhelyek blokkolását.

   Noha a proxykiszolgálók nem a legmegfelelőbbek az adatvédelem szempontjából, akkor nagyszerűek, ha nem foglalkozik semmilyen érzékeny adattal. A népszerű internetes proxyk közé tartozik a Hide.me, HideMyAss, kproxy és Whoer.

   Mikor kell használni a VPN-t?

   Ha rendszeresen fel kell oldania a webhelyek blokkolását, vagy érdekli a privát böngészés, akkor a VPN a megfelelő út. A VPN-k biztonságos, privát kapcsolatot kínálnak hozzáadott védelmi rétegekkel az adatok biztonságának megőrzése érdekében, függetlenül a használt hálózat biztonságától..

   A VPN használata azt jelenti, hogy feloldhatja a webhelyek blokkolását, streaming szolgáltatásokat használhat, és elrejtheti IP-címét anélkül, hogy furcsa kód, tartalom-befecskendezés vagy reklámozás alá kerülne. Ezenkívül a titkosított alagút védelme az összes internetes forgalomra kiterjed.

   A hasznos VPN-szolgáltatások költségesek lesznek, de ha komolyan veszi a magánélet védelmét, akkor ez érdemes befektetés.

   Használjon VPN-t, ha:

    • Csatlakozik egy nyilvános WiFi hálózathoz.
    • Hosszú távú megoldásra van szüksége a földrajzi korlátozásokhoz.
    • Védje tevékenységét az internetszolgáltatótól vagy a kormányzati megfigyeléstől.
    • Hosszú távú megoldást akar az IP-cím elrejtésére.

    A kiváló minőségű VPN kiválasztásának folyamata kissé bonyolultabb, mint az ingyenes proxy kiválasztása. Ha pontosan szeretné tudni, hogy mely funkciókat kell keresnie, választhat az ajánlott VPN-szolgáltatások közül, vagy olvassa el a Mi a VPN-en című fejezetet??

    Milyen típusú proxy szerver??

    A proxykiszolgálók beállíthatók úgy, hogy sokféle módon működjenek. Fontos megérteni, hogy pontosan hogyan működik a proxy, hogy biztosan megfeleljen az adatvédelmi és biztonsági igényeinek.

    Proxy csatlakozási protokollok

    Először is fontos megjegyezni azokat a különféle kapcsolódási protokollokat, amelyeket egy proxyszerver használhat. Ez a böngésző és a proxyszerver között kiadott parancskészletre vonatkozik.

    A leggyakrabban használt proxykiszolgálók mögött három csatlakozási protokoll létezik:

    1HTTP Proxy

    A HTTP proxy egy egyszerű módszer, amellyel távoli szerver használható weblap megragadására egy titkosítatlan kapcsolaton keresztül.

    HTTP proxy használatakor a böngésző GET kérést küld a proxy szervernek, amely továbbítja ezt a kérést annak a webhelynek a szerveréhez, amelyhez megpróbál hozzáférni..

    A webszerver csak a proxy kapcsolatot fogja látni, és úgy válaszol, mintha a böngésző lenne. A proxy ezután megkapja ezt a választ, és továbbítja neked.

    Ez egy meglehetősen átlátható folyamat, amely nem messze van a web-szerverrel való közvetlen kommunikációtól. A proxytulajdonos azonban hozzáadhat vagy megváltoztathat tartalmat az adatfolyamon. Ez azt jelenti, hogy nem kívánt hirdetéseket vagy akár rosszindulatú programokat is kaphat.

    Míg ez a proxy elrejti személyazonosságát és IP-jét a meglátogatott webhelytől, maga a proxy látja mindazt, amit csinál, mert adatait nem védi a HTTPS.

    2HTTPS / SSL Proxy

    A HTTPS a HTTP protokoll biztonságos kiterjesztése. Ahogy a neve is sugallja, a HTTPS proxyk a HTTPS protokollal működnek együtt, hogy adatokat küldjenek az interneten.

    Ugyanaz a folyamat zajlik, mint a HTTP proxy esetén, de a számítógép és a proxy szerver közötti adatokat TLS titkosítás védi..

    Bárki, aki hozzáfér a hálózatához - ideértve az internetszolgáltatót is - láthatja a meglátogatott domaineket, de nem a meglátogatott konkrét URL-eket..

    Noha a HTTPS proxyk hasznosak lehetnek, azokat csak a HTTP és a HTTPS kapcsolatok kezelésére tervezték, amelyek kevésbé funkcionálisak, mint egy SOCKS proxy.

    3SOCKS / SOCKS5 Proxy

    A SOCKS proxyk rugalmasabbak, mint a HTTP vagy a HTTPS proxyk. Képesek kezelni az útválasztási adatokat sokféle forrásból, ideértve a HTTP, a HTTPS, az SMTP (e-mail) és az FTP (torrenting).

    A SOCKS5 a SOCKS legújabb verziója. Elődjeivel ellentétben támogatja a titkosítást, és olyan hitelesítési módszereket is kínál, amelyek további biztonsági réteget biztosítanak.

    A felhasználónév és a jelszó hitelesítése elérhető a SOCKS5, valamint a GSS - API hitelesítéssel. Ha helyesen van beállítva, ez azt jelenti, hogy csak felhatalmazott felhasználók férhetnek hozzá egy adott szerverhez.

    Noha a SOCKS5 rugalmasabb és biztonságosabb, mint a többi proxyszerver, sokkal több erőfeszítést igényel a beállítás. Kivéve, ha hardcore torrent felhasználó vagy, a SOCKS beállításához és használatához szükséges időt és fáradságot túlzottnak találja a VPN egyszerűségéhez képest..

    Ennek ellenére néhány VPN-szolgáltatás, beleértve a privát internet-hozzáférést, az IPVanish-t és a NordVPN-t, SOCKS5 proxy szervereket kínál opcióként előfizetőik számára. Ez azt a luxust kínálja, hogy könnyedén választhat VPN-kiszolgáló vagy SOCKS5-proxyszerver között.

    4Átlátszó proxyk

    Az átlátszó proxy megmondja a cél webhelynek, hogy proxy szerver. A továbbiakban továbbítja a valódi IP-címét, ami azt jelenti, hogy a meglátogatott webhely képes lesz azonosítani a valódi helyét.

    Ennélfogva az átlátszó proxykat általában nem használják a fogyasztók. Általában könyvtárak, vállalkozások és iskolák állítják be őket, akik a proxy-t használják a tartalom szűrésére vagy a tevékenységek figyelésére. Használhatók nyilvános wifi-n is, hogy megakadályozzák a felhasználókat olyan tartalom elérésében, amely túl sok sávszélességet igényel.

    Proxyszerver konfigurációk

    A proxyszerverek ezeket a protokollokat különféle módon konfigurálhatják. Ezen konfigurációk mindegyike jelentősen eltérő tapasztalatokat kínál a magánélet és a biztonság szempontjából.

    1 Privát és dedikált proxy

    A privát proxy szerver egyszerre csak egy személy használhatja. A dedikált proxy egyszerűen egy privát proxy egy beállított IP-címmel, amely soha nem változik. Ezen eszközök fő célja a személyes IP-cím elrejtése.

    Mivel csak egy fél használhatja őket, a privát és a dedikált proxykiszolgálók általában költségekkel járnak.

    2 Megosztott és nyilvános proxy

    A megosztott proxy egy olyan privát proxy IP-cím gyűjtemény, amelyet több ember egyszerre használhat. Ez egy olcsóbb alternatíva a magánproxyk számára, mivel a költségeket általában több felhasználó osztja meg.

    Nyilvános meghatalmazottak több ember is használja, de szabadon használhatók és sokkal kevésbé biztonságosak. Ezeknek a proxyknek vannak néhány fő biztonsági kockázata. Először: korlátlan számú idegennel osztja meg a szolgáltatást, akik közül bármelyik a szolgáltatást illegális tevékenység folytatására használhatja.

    A nyilvános proxy tulajdonosa is könnyen visszaélhet azzal a felhasználóval, aki hozzá kapcsolódik. Eladhatják a hirdetőknek, vagy akár továbbadhatják a hatóságoknak.

    WebProxy

    Röviden: fogalmam sincs, mi történhet az Ön adataival, amikor az eléri a proxy szervert. Ezért a legjobb, ha elkerüljük a nyilvános meghatalmazásokat.

    3Web Proxy

    A webes proxyk lehetővé teszik, hogy böngésző alapú űrlapot használjon, hogy navigáljon egy blokkolt weboldalra, vagy elrejtse IP-jét egy webhelytől. Ezen szolgáltatások nagy része nyilvános meghatalmazottak is.

    Az alábbiakban látható egy pókháló proxy példája. Ezt a konkrét példát a Hide.me tárolja, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megválasztják a proxyszerver helyét, mielőtt az adataikat rajta továbbítják..

    Proxy vs. VPN: Mi a különbség?

    A képernyőképe a Hide.me internetes proxy szolgáltatásából.

    Az ilyen típusú proxy hátránya a használhatóság. A webes proxyk által megjelenített oldalak néha hibásan jelennek meg, vagy hiányzik az eredeti funkcionalitásuk. Mivel ingyenesek és megosztottak, szinte minden bizonnyal lassú sebességgel és hirdetéssel fognak sújtani, amikor webes proxy szolgáltatásokat használnak.

    Ezek a proxyk hasznosak lehetnek egy olyan blokkolt webhely felkeresésekor, amely nem tartalmaz érzékeny adatokat. Ugyanakkor hasonló kockázatokat kínálnak a nyilvános proxy-k számára, és általános működésük gyenge.

    4Lakossági és adatközponti proxyk

    A lakossági proxy az internetszolgáltató (ISP) által biztosított IP-címet használja, és nem egy adatközpontot. Ezeket a címeket egy tényleges fizikai eszközhöz kötik, például mobiltelefonhoz vagy asztali számítógéphez.

    Lakossági proxy használata esetén a webhely, amelyhez csatlakozik, nem tudja megmondani, hogy proxyt használ, mert úgy tűnik, mintha normál IP-n keresztül csatlakozna. A biztonsági rendszerek általában nagyobb bizalmat keltenek a lakossági IP-kben, mivel csak valódi lakossági címekhez vannak hozzárendelve.

    Az adatközponti proxyk másrészt olyan magán IP-címeket szolgáltatnak, amelyek harmadik féltől származnak, és nem állnak kapcsolatban internet szolgáltatóval (ISP)..

    Az Datacenter IP-jeit gyakran könnyebb megszerezni, mint a lakossági IP-ket. Az adatközpontok IP-címei szintén nagyon hasonlóak (például minden IP-cím növekvő sorrendben növekszik). Ezért gyakran nyilvánvalóbb, hogy proxyként használják őket, ami blokkoláshoz vezethet.

    Brayan Jackson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me