A VPN televízión történő telepítésének legjobb módja eszközönként eltérő. Összeállítottunk egyszerű, lépésről lépésre útmutatót minden nagyobb intelligens TV-hez.

Illusztráció egy intelligens TV-hez csatlakoztatott VPN-re

Sok oka van annak, hogy VPN-re van szüksége az intelligens TV-jén. A legfontosabb, hogy elősegítse a tévékészülék kapcsolatának biztosítását a globális internettel - lehetővé téve stream tartalom biztonságban és magánéletben.

Az intelligens tévék csak egyike az otthonunkban lévő internethez csatlakoztatott eszközök növekvő hálózatának, amely kiszolgáltatott lehet a hackerek és a bűnözők számára. Az intelligens TV-k különösen veszélyesek, mivel azok olyan magán terekben ülnek, mint a nappali és a hálószoba, és olyan berendezéseket tartalmaznak, mint például kamerák és mikrofonok, amelyeket a rosszindulatú felek - és még az intelligencia ügynökségei is hallgathatnak..

A VPN a legjobb módja annak, hogy megvédje TV-jét az ilyen módon történő kizsákmányolástól.

De a VPN használata más előnyökkel jár, például leküzdeni a cenzúrát és felszabadítani a földrajzilag korlátozott tartalmat.

Nagyon sok minden okos TV csatlakoztatható egy VPN-hez. A legmegfelelőbb és legegyszerűbb módszer ennek ellenére kissé változik, hogy milyen intelligens TV-t használ.

Az alábbiakban ismertetjük a VPN használatának legegyszerűbb módszereit az intelligens TV-vel, valamint útmutatást, amelyik a legjobban fog működni a TV-vel.

Amire szüksége lesz

A VPN telepítéséhez a TV-n a következő minimum szükséges:


 • Intelligens TV. A legfontosabb rész természetesen. Ha Android TV-vel rendelkezik, a folyamat könnyebb lesz, ám ez szinte minden a piacon lévő intelligens TV-vel lehetséges.
 • VPN-előfizetés. De győződjön meg arról, hogy megbízható VPN-szolgáltatótól származik-e - az alkalmazott módszertől függően a router kompatibilisnek is kell lennie.
 • Internet kapcsolat. Vagy a WiFi, vagy az Ethernet kapcsolat megteszi, de ehhez kissé eltérő módszerekre van szükség.

Hacsak az intelligens TV-je Android TV - amely általában natív módon támogatja a VPN-ket - akkor az alábbiakra is szüksége lesz:

 • PC-vel, WiFi-vel, vagy
 • Mac egy ingyenes Ethernet porttal (és kábellel), vagy
 • Útválasztó, amely képes VPN-kapcsolatot támogatni

Indítás előtt ne felejtse el ellenőrizni a TV-készülék és az eszközök csatlakoztatási lehetőségeit. Előfordulhat, hogy a Smart TV-hez vagy a Mac-hez adapterre van szüksége az Ethernet-kábelhez történő csatlakozáshoz, vagy csak WiFi-kapcsolatot használhat.

1. módszer: Telepítsen VPN-t a TV-jére

Az IPVanish VPN alkalmazás képernyőképe a Google Play Áruházban

Ennél nem sokkal könnyebb.

Ha rendelkezik Android TV-vel, amely hozzáféréssel rendelkezik a Google Play Áruházhoz:

 1. Nyissa meg a TV-n a Google Play Áruházot
 2. Keresse meg VPN-szolgáltatójának alkalmazását és telepítse
 3. Bejelentkezés a VPN alkalmazásba
 4. Csatlakozás a VPN-hez

Végeztél! Olyan egyszerű.

2. módszer: .APK oldalsó betöltése

Ez a módszer valószínűleg akkor alkalmazandó Önre, ha van egy intelligens TV-je, amely Android-ra épül, de nincs hozzáférése a teljes Google Play Áruházhoz. A leggyakoribb példa erre az Amazon Fire TV.

Fontos: Csak akkor tegye ezt, ha tudja, hogy rendelkezik Android Smart TV-vel.

Ha a tévékészüléke nem Androidon fut, akkor a legjobb eset az, ha a VPN egyszerűen nem fog futni, és a fájl tárhelyet fog igénybe venni. A legrosszabb eset a tv-készülék „áttörése” (visszafordíthatatlan törés).

A TVN-re a VPN-t tartalmazó .APK (Android alkalmazáscsomag) fájlt fogja letölteni, ahelyett, hogy a programot az App Store-ból kapná..

Ez nagyon technikusnak hangzik, de meglehetősen könnyű megtenni, ha lépésről lépésre követi:

 1. Keresse meg a Smart TV App Store-jában a FX File Installer alkalmazás és telepítseAz FX File Explorer képernyőképe
 2. Keresse meg a Beállítások > Biztonság és korlátozások > Ismeretlen források. A pontos navigáció eszközönként kissé eltér. Ezen a ponton vagy válthat Ismeretlen források, vagy válthat bizonyos alkalmazásokat. Ez utóbbi esetben váltania kell FX File Installer az 'On' helyzetbe.Az intelligens TV-beállítások menü képernyőképeAz Ismeretlen források képernyőképe az Android Smart TV-n vált
 3. Mac vagy PC esetén töltse le VPN-szolgáltatójának .APK fájlt
 4. Vigye a .APK-ot egy flash meghajtóra vagy USB-meghajtóraA képernyőképe, amely bemutatja, hogyan lehet egy .apk fájlt áthelyezni az USB meghajtóra
 5. Helyezze be az USB meghajtót az intelligens TV-be
 6. Az FX File Installer alkalmazásban nyissa meg az USB-tKépernyőkép, amely kiemeli az USB-meghajtó helyét az FX File Explorerben
 7. Válassza ki a .APK fájlt és nyomja meg a gombot TelepítésA VPN .apk képernyőképe az FX File Explorer alkalmazásban
 8. Amikor a telepítés befejeződött, nyomja meg a gombot Nyisd kiKépernyőkép egy sikeresen telepített VPN .apk-ról egy Android TV-n

A VPN telepítve van és készen áll a használatra.

3. módszer: VPN-kapcsolat megosztása a számítógépről

Ehhez be kell állítania a számítógépet virtuális útválasztóként vagy mobil hotspotként, majd az okos TV-jét hozzá kell csatlakoztatnia, mint egy normál WiFi hálózatnál..

Útmutató a virtuális útválasztók működéséhez

Mielőtt elkezdené, ellenőriznie kell, hogy számítógépe támogatja-e a virtuális útválasztó futtatását:

 1. típus cmd a Windows keresősávjára
 2. Kattintson a jobb egérgombbal Parancssor és válassza ki Futtatás rendszergazdaként
 3. Írja be a következőt: netsh wlan show driver
  A parancssor képernyőképe
 4. nyomja meg Belép

Ha a „Hosztált hálózat támogatott: Igen” felirat jelenik meg, akkor a számítógépe virtuális útválasztót képes fogadni. Ha “Nem”, akkor egy másik módszert kell kipróbálnia - valószínűleg a VPN telepítését egy útválasztóra (5. módszer).

Ha Windows 10 operációs rendszert futtat, beállíthat egy mobil hotspotot, de a régebbi Windows operációs rendszereknek manuálisan kell beállítaniuk a virtuális útválasztót.

Először a mobil hotspot beállításán megyünk át - görgessen az oldalon lefelé a virtuális útválasztóval kapcsolatos utasításokért..

A Windows 10 mobil hotspot beállítása

 1. Telepítse a választott VPN-t a számítógépére (ha elakad, olvassa el a VPN telepítésére vonatkozó útmutatót a Windows rendszeren)
 2. Keresse meg a Beállítások > Hálózat & Internet > Mobil hotspot, majd váltson Mobil hotspot nak nek TovábbA képernyőn a mobil hotspoton keresztül válthat a Windows 10 rendszeren
 3. Keresse meg a Beállítások menüpontot > Hálózat & Internet > Az adapter beállításainak módosítása. Kattintson a jobb gombbal a [VPN szolgáltató neve] Koppintson az Adapter elemre > Tulajdonságok
 4. Válaszd ki a megosztása fülre, majd jelölje be a megjelölt négyzetet Engedje meg, hogy más hálózati felhasználók csatlakozzanak a számítógép internetes kapcsolatán keresztülA Windows hálózati megosztó panelének képernyőképe
 5. Nyissa meg a legördülő menüt, válassza ki az éppen létrehozott hotspotot, majd nyomja meg a gombot rendben
 6. Csatlakozzon az új hálózathoz az intelligens TV-jéből, akárcsak bármilyen WiFi hálózat

Ha valaha is szeretne véget vetni a mobil hotspotnak, keresse meg Beállítások > Hálózat & Internet > Mobil hotspot és fordítsa el a Mobil hotspot váltás a Ki

A Windows virtuális útválasztó beállítása

Ha valamilyen okból a számítógépe nem támogatja a hotspotot, javasoljuk a virtuális útválasztó beállítását. Ez egy kicsit összetettebb, mint pusztán a mobil hotspot beállítása.

 1. Csatlakoztassa számítógépét az internethez WiFi vagy Ethernet segítségével
 2. Telepítse a választott VPN-t
 3. Nyissa ki újra a Parancssor
 4. Típus: netsh wlan állítsa be a hostednetwork módot = engedélyezi ssid = NETWORKNAME kulcs = JELSZÓ
  A „NETWORKNAME” és a „JELSZÓ” helyett meg kell adnia a nevet és a jelszót, amelyet használni szeretne az új hálózatáhozA parancssor képernyőképe
 5. nyomja meg Belép
 6. Típus: netsh wlan indítsa el a host hálózatot, és nyomja meg a gombot Belép
 7. Következő lépésként nyomja meg a gombot Windows billentyű + R a Futtatás megnyitásához
 8. Begépel ncpa.cpl parancsot majd nyomja meg a gombot rendbenA Windows Futtatás mező képernyőképe
 9. A Hálózati kapcsolatok menüben kattintson a jobb egérgombbal a hívott kapcsolatra [VPN szolgáltató neve] Koppintson az Adapter elemre és válassza ki Tulajdonságok
 10. Keresse meg a megosztása fülre, majd ellenőrizze Engedje meg, hogy más hálózati felhasználók csatlakozzanak a számítógép internetes kapcsolatán keresztülA Windows hálózati megosztó panelének képernyőképe
 11. Válassza ki az új virtuális útválasztót a legördülő menüből, majd nyomja meg a gombot rendben
 12. Győződjön meg arról, hogy a VPN beállítása a OpenVPN protokoll, majd csatlakoztassa
 13. Csatlakozzon az új virtuális útválasztóhoz intelligens TV-jéből, akárcsak normál WiFi hálózatnál

A virtuális útválasztó letiltásához a következőket kell beírnia a Parancssorba: netsh wlan stop hostednetwork

4. módszer: Csatlakozás Mac-en keresztül

Ennek a módszernek minden Mac felhasználó számára működnie kell, amelyen a MacOS legújabb verziója fut, de ehhez VPN-szolgáltatóra is szükség van, aki támogatja az L2TP / IPSec kapcsolatot Mac számítógépen.

Csatlakoztassa Mac-jét az internethez, és WiFi-n keresztül megosztja a kapcsolatot a TV-vel.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy adaptert kell vásárolnia az Ethernet-kábel közvetlenül a Mac-hez történő csatlakoztatásához, a típustól függően.

A folyamat azonban elég egyszerű. Csak kövesse ezeket a lépéseket:

 1. Telepítse a VPN-t Mac-re egy kézi konfigurációval. Pontosabban az L2TP / IPSec-t kell használnia. (Útmutató van egy VPN telepítéséhez Mac-re abban az esetben, ha elakad itt).
 2. Csatlakozzon a Mac VPN-hez
 3. Keresse meg a Rendszerbeállítások és válassza ki megosztása
 4. választ Internet megosztás a bal kéz felőli oldalon
 5. Ellenőrizd a Wi-Fi doboz a jobb oldalon
 6. választ Wi-Fi beállítások
 7. Ban,-ben Biztonság legördülő menüből válassza WPA2 Personal
 8. Állítsa be a hálózatot a választott hálózati név és jelszó segítségével (ellenőrizze, hogy a jelszó biztonságos-e)
 9. kettyenés rendben
 10. Vissza a megosztása lapon ellenőrizze a Internet megosztás négyzetet
 11. kettyenés Rajt

Ez minden. Okos TV-je most csatlakozhat a Mac-hez, mint egy normál WiFi hálózat.

VPN-je már be van kapcsolva, így a forgalom védett lesz.

Ha kikapcsolja az internetmegosztást, keresse meg a megosztása fülre, és törölje a jelölést Internet megosztás.

5. módszer: VPN telepítése az útválasztón

Ez nem csak a kínos intelligens TV-k VPN-n keresztüli működésének egyik leginkább problémamentes módja, hanem lehetővé teszi az otthoni összes eszköz egyidejű védelmét..

Sajnos az internetszolgáltató által biztosított alapvető útválasztók általában nem támogatják a VPN telepítését.

Két választási lehetősége van: vásároljon egy előre konfigurált útválasztót, vagy telepítse a VPN szoftverét egy DD-WRT / Tomato alapú útválasztóra. Ezeket a lehetőségeket részletesebben áttekinti a teljes VPN útválasztó telepítési útmutatójában.

Miután beállította az útválasztót, nem kell semmit tennie a szokásos módon az intelligens TV-vel. Csak csatlakoztassa az útválasztóhoz, mint normál módon, és élvezze a VPN előnyeit.

Melyik módszer a legjobb az intelligens TV-hez?

Hogyan telepíthetek VPN-t az Apple TV-hez?

Nem lehet VPN-t közvetlenül az Apple TV-re telepíteni. Ennek oka az, hogy az Apple nagyon korlátozza azt, amit megenged az Apple TV App Store-ban.

Ehelyett javasoljuk, hogy telepítse a VPN-t az útválasztóra (5. módszer) - ez az Apple TV-t a VPN „alagútjába” helyezi.

Tölthetek le VPN-t egy Samsung Smart TV-re?

A Tizennek (a Samsung Smart TV-ken használt operációs rendszernek) nincs natív VPN-alkalmazása. A Linuxon alapul, nem az Androidon, ami azt jelenti, hogy a Tizen nem támogatja az .APK fájlokat.

Ez azt jelenti, hogy a legjobb módja annak, hogy a VPN működjön a Samsung Smart TV-n (vagy bármilyen Tizen Smart TV-n), ha behelyezi az útválasztóra (5. módszer)..

Megoszthatja a VPN-kapcsolatot Windows PC-ről (3. módszer) vagy Mac számítógépről (4. módszer)..

Hogyan tehetek VPN-t az LG Smart TV készülékre?

Az LG Smart TV-k a WebOS nevű Linux alapú operációs rendszeren futnak, amely nem fér hozzá a Google Play Áruházhoz vagy a natív VPN alkalmazásokhoz..

A legjobb megoldás az, ha megosztja a VPN-kapcsolatot a számítógépről (3. módszer) vagy a Mac (4. módszer), vagy beállítja a VPN-t egy útválasztón (5. módszer)..

Hogyan telepíthetek VPN-t az Android TV-hez?

A legnépszerűbb Android TV-k a következők:

 • Nvidia Shield TV
 • Xiaomi Mi Box
 • Sony Bravia Smart TV
 • Sharp Smart TV
 • Philips Smart TV

Mielőtt folytatná, győződjön meg arról, hogy tévékészüléke Androidon fut, mivel ezek a technikák nem működnek együtt más tévékkel, és akár eszközt is károsíthatják.

Az Android TV-k általában nagyon egyszerűen telepítik a VPN-ket. Lehetséges, hogy letölthet egy alkalmazást a Google Play Áruházból (1. módszer).

Ennek hiányában letölthet egy .APK-t (2. módszer) - ennek csak néhány percig kell tartania.

Mi a legjobb módja a VPN telepítéséhez egy Amazon Fire TV-n?

A legtöbb VPN valójában Fire TV alkalmazásokkal rendelkezik, így csak annyit kell tennie, hogy megkeresi őket az Amazon App Store-ban.

Néhány VPN esetében azonban meg kell találnia a megoldást.

A Fire TV és a Fire TV Stick egyaránt az Android tetejére épül, ami azt jelenti, hogy a .APK-t oldalra töltheti (2. módszer). Megoszthat VPN-kapcsolatot a Mac-ről (4. módszer), a számítógépről (3. módszer) vagy egy útválasztótól (5. módszer)..

Alternatív megoldásként van egy külön útmutatónk a VPN telepítéséhez az Amazon Fire TV Stick és Fire TV készülékekre.

Telepíthetek egy VPN-t egy Roku TV-n?

Nem telepíthet VPN-t közvetlenül a Roku-ra.

Ehelyett telepítse a VPN-t egy útválasztóra (5. módszer), és csatlakoztassa a Roku-t ehhez az útválasztóhoz.

(Ha nincs kompatibilis útválasztója, akkor kipróbálhatja a 3. vagy a 4. módszert).

A földrajzilag korlátozott tartalom megkerüléséhez a Roku-t egy regionális fiókkal is konfigurálnia kell:

 1. Keresse meg a https://owner.roku.com oldalt
 2. Válassza ki az országot, amelynek tartalmához hozzáférni szeretne
 3. Adjon meg egy érvényes irányítószámot / irányítószámot
 4. A gyári alapbeállítás elvégzéséhez 15 másodpercig tartsa lenyomva a Roku hátoldalán található Reset gombot

Használhatok VPN-t a Chromecast-lal?

Miközben telefonjáról vagy számítógépről kezeli a Chromecastot, a tartalom közvetítésekor közvetlenül csatlakozik az internethez (ezért kapcsolhatja ki a telefont a közepes adatfolyamból, megszakítás nélkül)..

Mivel a tényleges Chromecastban nincs belső VPN-funkció, az egyetlen lehetőség a VPN telepítése útválasztóra (5. módszer), amely az összes csatlakoztatott eszközt a VPN-en keresztül tölti le..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me