A VPN beállítása az iPad készüléken egyszerű, függetlenül attól, hogy alkalmazást választ, vagy a kiválasztott protokollok integrált támogatását használja-e. Ez az útmutató elmagyarázza, hogyan lehet üzembe helyezni, hasznos, lépésről lépésre.

VPN-t futtató Apple iPad

Három választási lehetősége van a VPN beállításához az iPad készüléken. Letöltheti a szolgáltató egyéni alkalmazását, telepíthet egy harmadik féltől származó alkalmazást, például az OpenVPN-t, vagy pedig közvetlen kapcsolatot létesíthet az eszközén található juba a Beállítások alkalmazás segítségével..

Az útmutató ezen összes lehetőségén keresztül beszélünk. A kapcsolódás csak néhány percet vesz igénybe, és miután elkészültél, biztonságosan böngészhet az interneten anélkül, hogy aggódnia kellene a megfigyelés vagy követés miatt..

Amire szüksége lesz

Az ebben az útmutatóban használt alkalmazások futtatásához olyan iPadre van szüksége, amely képes a legújabb szoftver futtatására. IOS 11.3 rendszert futtató iPad Pro-t használtunk.

A VPN-szolgáltatónál fiókot kell beállítania. Nézze meg a legfontosabb iPad-re vonatkozó VPN-válogatásainkat, ha még nem választotta meg, de ha még nem hajlandó vállalkozni egy fizetett előfizetésre, akkor az ingyenes próbaverzió nagyon jól működik. Az ExpressVPN 7 napos ingyenes szolgáltatást kínál - de csak akkor, ha feliratkozik az alkalmazáson keresztül, mivel a próbaverzió nem érhető el a webhelyükön.

Ha még soha nem használott VPN-t, azt javasoljuk, hogy kezdje az „1. ​​módszerrel”, amely ugyanolyan egyszerű, mint a szolgáltató alkalmazásának letöltése az App Store-ból. Miután biztos benne, hogy minden úgy van, ahogyan kell lennie, részt vehet a 2. és 3. módszernél, amelyek valamivel fejlettebbek. Ne feledje: ellenőrizze e-mailjét és erősítse meg VPN-fiókját, mielőtt folytatná ezt az útmutatót.

1. módszer: VPN App

Minden nagyobb VPN-szolgáltató saját alkalmazást készít iOS számára. Ez valószínűleg a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az új VPN üzembe helyezéséhez és futtatásához az iPad készüléken.

Az ExpressVPN segítségével demonstráljuk, hogyan működik a beállítási folyamat. Ha más szolgáltatót használ, akkor a következő képernyőképektől továbbra is megismerheti az esemény fogalmát. Szolgáltatója további támogatást nyújthat, ha elakad.

Miután csatlakozott a VPN-hez, a kapcsolatnak aktívnak kell maradnia mindaddig, amíg ki nem kapcsolja vagy újraindítja az iPadjét.

Érdemes bejelentkezni Szoftver frissítés szakaszában Beállítások alkalmazást, mielőtt elkezdené, hogy telepítve legyen az iOS legújabb verziója.

A VPN beállítása az ExpressVPN alkalmazás használatával:

 1. Nyissa meg az Express VPN alkalmazást iPadjén.
 2. Koppintson a Fiók létrehozása ha új fiókra van szüksége. Egyébként érintse meg a ikont Bejelentkezés és töltse ki a bejelentkezési űrlapot.ExpressVPN regisztrációs oldal
 3. Koppintson a Lehetővé teszi hogy az ExpressVPN alkalmazás beállítsa a VPN-t az Ön iPadjén. Ezt meg kell erősítenie a Touch ID-vel vagy a jelszóval.ExpressVPN iPad konfigurációs képernyő
 4. Az Értesítések képernyőn érintse meg a elemet Lehetővé teszi ha örül, hogy értesítéseket kap az alkalmazásról. Ez nem kötelező.ExpressVPN iPad értesítések
 5. Ha örül, hogy névtelen adatokat küld az elemzéshez az ExpressVPN-hez, koppintson a elemre Lehetővé teszi.ExpressVPN iPad adatelemzés

Ez befejezi az ExpressVPN beállítási folyamatát. Most megjelenik a csatlakozás fő képernyője. Az alkalmazás automatikusan kiválasztja a legjobb VPN-kiszolgáló helyét; csak érintse meg a kör alakú gombot a csatlakozáshoz.

Az ExpressVPN iPad főképernyője leválasztva

Az ExpressVPN kapcsolatban marad, miközben más alkalmazásokat használ iPadjén. A képernyő bal felső sarkában egy kis VPN ikon jelenik meg a WiFi szimbólum mellett.

Az ExpressVPN iPad főképernyője csatlakoztatva

2. módszer: OpenVPN Connect

Az OpenVPN Connect egy harmadik féltől származó, nyílt forrású VPN alkalmazás. Ezt akkor is használhatja, ha letölt a szolgáltató alkalmazását, ha inkább nyílt forrású szoftvert használ.

Ez a harmadik féltől származó alkalmazás csak az OpenVPN protokollon keresztül fog kapcsolódni a szolgáltató szerverhálózatához, a szolgáltató által megadott hitelesítő adatok felhasználásával. Amellett, hogy a protokoll és az alkalmazás is nyílt forráskódú, az alkalmazás sokkal konfigurálhatóbb, mint sok elsődleges alkalmazás.

Az OpenVPN Connect legújabb verziója néha a töredezett irányelv hiba. Az alábbiakban ismertetjük ennek megoldását, ha felmerül a probléma.

A .ovpn fájl megkeresése

Amikor először megnyitja az OpenVPN Connect alkalmazást, látni fogja a különféle importálási módszerek listáját .ovpn kapcsolati profil megszerzéséhez. Ez a fájl tartalmazza a szerver összes csatlakozási információját, és ha szükséges, több telepíthető.

A fájl importálásának legegyszerűbb módja az, ha letölti egy asztali számítógépről, és e-mailben küldi el magának. Ahhoz, hogy ez működjön, rendelkeznie kell működő e-mail fiókkal az iPad iPad alkalmazásában.

A .ovpn profilok küldése és fogadása e-mailben nem a legbiztonságosabb módszer, de ez a legegyszerűbb, tehát ezt a módszert fogjuk használni ebben a kezdő útmutatóban. Ha biztonságérzékeny, javasoljuk, hogy vizsgáljon meg más lehetőségeket is, például felhőalapú tároló, például Dropbox vagy Google Drive használatát. Ha Mac számítógépen dolgozik, használhatja az Airdrop alkalmazást.

Az OpenVPN Connect használata az iPad készüléken

Ez a folyamat a legegyszerűbb módja annak, hogy fájlokat nyújtsanak túl sok gond nélkül. Az Express VPN használatával demonstráljuk ezt a folyamatot, kezdve egy asztali számítógépen, majd visszalépve az iPadre:

  1. Jelentkezzen be a számítógépén az ExpressVPN webhelyre.
  2. Kattintson a zöldre Állítsa be az ExpressVPN-t gomb.
  3. kettyenés Mutasson más eszközöket, majd görgessen le és érintse meg a gombot Kézi konfigurálás.
  4. Kattintson a kékre OpenVPN gombra kattintva megjelenítheti a szükséges beállításokat.
  5. Töltse le legalább egy OpenVPN konfigurációs profilt a számítógépére. Ha kétségei vannak, töltsön le egyet, amely földrajzilag közel áll a jelenlegi tartózkodási helyéhez.
  6. Küldje el magának a fájlt e-mailben, vagy mentse a vázlatba.

Ezen a ponton nyitva kell tartania az oldalt a böngészőben. Ezenkívül ellenőrizze, hogy látja-e az e-mailt az iPad iPad alkalmazásában, mielőtt folytatná:

  1. Nyissa meg iPadjén a Levelező alkalmazást.
  2. Keresse meg az üzenetet, amely tartalmazza a magadnak e-mailt. Koppintson a mellékletre.
  3. Az Ön iPad készüléke számos olyan alkalmazást jelenít meg, amelyek megnyithatják a fájlt. Található Másolás az OpenVPN-be, és koppintson rá.
  4. Megnyílik az OpenVPN Connect alkalmazás, és a profil megjelenik a képernyő alján. Ellenőrizze, hogy a részletek megegyeznek-e a hozzáadni kívánt szerverrel, majd koppintson a zöld plusz ikonra a profil hozzáadásához az alkalmazáshoz.ExpressVPN iPad OpenVPN beállítása
  5. A megjelenő előugró ablakban koppintson a elemre Lehetővé teszi.ExpressVPN iPad OpenVPN konfiguráció
  6. Használja a Touch ID-t a megerősítéshez.

  Az OpenVPN Connect most megnyitja a profilt, és meghívja Önt a kapcsolat részleteinek testreszabására. Az itt szükséges felhasználói azonosító és jelszó nem egyezik az ExpressVPN webhely felhasználónevével és jelszavával. A bejelentkezés után megtalálja őket a ExpressVPN beállítása - Más eszközök megjelenítése - Kézi konfigurálás oldal.

  Sajnos, ha az iPad alkalmazásai között vált, törli az OpenVPN Connect felhasználói azonosítóját és jelszavát. Azt találtuk, hogy a legjobb megoldás az volt, ha manuálisan gépelte be őket:

  1. Másolja a felhasználói azonosítóját az ExpressVPN webhelyről a felhasználói azonosító mezőbe az ExpressVPN alkalmazásban. Ismételje meg a folyamatot a jelszavával.
  2. Ha szeretné, érintse meg a gombot Megment csúszka az adatok mentéséhez.

  Most már csatlakozhat a választott VPN-hez.

  ExpressVPN iPad OpenVPN csatlakozási képernyő

  A töredékdiagnosztikai hiba megoldása az OpenVPN Connect programban

  A tesztelés során azt találtuk, hogy az OpenVPN Connect esetenként töredék hibát jelent, és nem fog csatlakozni. Ez nem egyedülálló az iOS számára. Más készülékeken is megtörténik.

  Ha ezt a hibát látja, szerkesztenie kell a szolgáltatótól letöltött .ovpn fájlt. Nyissa meg a fájlt a számítógépen egy szövegszerkesztőben, és törölje a „fragment” szót tartalmazó sort.

  ExpressVPN iPad OpenVPN töredék hiba

3. módszer: Kézi beállítások

Bármely alkalmazás használata nélkül csatlakozhat a VPN-szolgáltatóhoz. Ez a legjobb módszer a továbblépésre, ha értékes tárhelyet szeretne megtakarítani iPadjén..

Ebben a példában az L2TP használatával manuálisan állítunk be ExpressVPN-t.

Mielőtt elkezdené, jelentkezzen be ExpressVPN-fiókjába, és keresse meg a ExpressVPN beállítása - Más eszközök megjelenítése - Kézi konfigurálás oldalt. Koppintson a PPTP & L2TP IPSec- hogy felfedje a kapcsolat részleteit.

Ne feledje azonban, hogy az L2TP / IPSec protokoll használatára korlátozódik, és kihagyja a további funkciókat - például egy gyilkos kapcsolót -, amelyet egy alkalmazás használatával kap..

Válassza ki a beállítani kívánt kiszolgálót, majd járjon el az alábbiak szerint:

 1. A te Beállítások alkalmazás, érintse meg a ikont Tábornok, azután VPN.ExpressVPN iPad L2TP beállítása
 2. Koppintson a Adja hozzá a VPN-konfigurációt… Hogy felfedje a csatlakozási képernyőt.ExpressVPN iPad L2TP VPN konfiguráció
 3. Ban,-ben típus mezőbe, koppintson és válassza a lehetőséget L2TP.
 4. Töltse ki a kapcsolat adatait az Ön ExpressVPN-fiókjában megadott információkkal, amelyeket már megnyitott:
  • Leírás: Bármilyen név.
  • szerver: Másolja és illessze be (vagy írja be) az elsőként beállítani kívánt kiszolgáló kiszolgálójának címét.
  • számla: A felhasználónév a PPTP & L2TP IPSec- oldal az ExpressVPN-fiókjában. Ne írja ide ide a felhasználónevét; ez nem fog működni.
  • RSA SecurID: Kikapcsolva
  • Jelszó: A fiókjában megadott jelszó a PPTP-hez & L2TP-IPSec kapcsolatok. Ez nem ugyanaz, mint a bejelentkezési jelszó.
  • Titok: Írja be a „12345678” kifejezést (idézőjelek nélkül)
  • Küldje el az összes forgalmat: Bekapcsolva.
 5. Koppintson a Kész.ExpressVPN iPad L2TP csatlakoztatott képernyő

A VPN szerverhez való csatlakozáshoz kapcsolja be az Állapot kapcsolót bekapcsolt helyzetbe és várjon 5-10 másodpercet. Láthatja az Állapot Csatlakozásra változását, és az kicsi VPN ikon megjelenik az iPad képernyőjének bal felső sarkában.

További segítségre van szüksége?

Ezeknek az utasításoknak a legtöbb naprakész szoftvert futtató iPad készüléken kell működniük. Ha problémái vannak:

 • Próbálja ki egy másik alkalmazást. Javasoljuk, hogy először használja a szolgáltató alkalmazását annak ellenőrzésére, hogy fiókja helyesen van-e beállítva.
 • Próbálja ki egy másik szervert. Annyi beállíthat, amennyit csak akar, ha OpenVPN Connect alkalmazást vagy kézi konfigurációt használ, és a legjobb, ha a közelben kezdi, hogy tesztelje a beállításait, mielőtt kiszolgálókat adna távoli helyekre..

További útmutatásért vegye fel a kapcsolatot a VPN-szolgáltatóval. A legtöbbnek a saját beállításaihoz szabott útmutatók vannak, és képesek lesznek segíteni bármilyen hibaüzenettel, amelyet akkor lát, amikor csatlakozik a VPN-hez az iPadjén..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me