Kun Juan Guaido julisti yksipuolisesti itsensä Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi - Yhdysvaltojen tukemana - presidentti Maduron hallituksen vastaus oli vaihtaa internetin pois päältä. Yrittäessään irrottaa ne, jotka vastustavat hänen hallituksensa sääntöjä, Maduro esti Internet-palvelut ja sovellukset, kuten Google, Instagram, Twitter, Wikipedia ja YouTube. Tämä siirto tulee suoraan pois 2000-luvun sorron painostavista kirjoista ja seuraa samanlaisia ​​Internet-sammutuksia ja häiriöitä Kiinassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Sudanissa ja Zimbabwessa..

Maduron osittaisessa Internet-sammutuksessa on kuitenkin kyse vähemmän Venezuelan väestön sensuroimisesta ja kriitikkojen äänten hiljentämisestä. ”Viime viikkojen aikana tapahtuneet Internet-häiriöt ovat kohdistaneet poliittista oppositiota kirurgisella tarkkuudella”, sanoo kansalaisyhteiskunnan ryhmän NetBlocksin pääjohtaja Alp Toker, joka kartoittaa Internetin vapauden reaaliajassa..

Hän kertoi Top10VPN: lle, että "tekniset tiedot osoittavat, että Venezuelan verkot ovat rajoitettuja mielenosoitusten ja kriittisten puheiden aikana vain palatakseen silloin, kun vakiintunut puheenjohtajavaltio käyttää Twitteriä kutsuakseen kannattajia omiin mielenosoituksiinsa." Tämä on ristiriidassa NetBlocksin seuraamien sammutusten kanssa Kongon demokraattisessa tasavallassa, Sudanissa. ja Zimbabwe samana ajanjaksona ja jotka Toker kertoi meille, pyrkivät mieluummin vaientamaan suuren yleisön. "Toimenpiteillä [Venezuelassa] näyttää olevan kannen pinoaminen yleisen mielipiteen muuttamiseksi ja samalla ulkoisen vaikutelman luomiseksi normaalista liiketoiminnasta", hän toteaa lopuksi..

Venezuelan Internet-sensuurin historia

Mikään näistä ei saisi olla suuri yllätys. Loppujen lopuksi, vuonna 2014 hänen vaalivoitonsa jälkeen Hugo Chavezin seuraajana, Maduro esti ensin pääsyn sekä Twitteriin että Zello-nimiseen viestintäsovellukseen yrittääkseen vaientaa protestin. Sitten, 2017, Venezuelan hallitus antoi jotain, jota kutsutaan presidentin asetukseksi 2489 ja joka antoi sille valtuudet estää "epävakautuskampanjat ja vääristymät" käyttämällä "tietotekniikkaa ja kyberavaruutta". Kuukauden sisällä, Facebook, Instagram, Periscope, Twitter Valtion Internet-palveluntarjoaja CANTV esti kaikki.

Tammikuussa 2018 Maduro tiukensi Internetin hallintaa, kun CANTV aloitti pääsyn Wikipediaan estämisen jälkeen, kun Juan Guaido listattiin Venezuelan 51. presidentiksi..

Tämän jälkeen kesäkuussa 2018 CANTV esti onnistuneesti pääsyn Tor-verkkoon, jota oli käytetty tarjoamaan nimettömyys Internetin käyttäjille. Digitaalikaudella ihmisoikeuksia puolustava Access Now ehdotti, että "Torin lisääntynyt käyttö tukkeutuneen sisällön käyttämiseen" oli todennäköisesti tämän liikkeen laukaistaja..

Viimeisimmät yritykset hallita Internetiä julistamalla Venezuelan kyberavaruuden suvereniteetin ovat saaneet aikaan lakiesityksen, jota kutsutaan Venezuelan Bolivarian tasavallan kyberavaruuden perustuslakiksi, jossa perustetaan uusi Maduron tukema viranomainen poliisi verkkomaailmassa. Kyberavaruuden vallankaappaus, itse asiassa.

"Ehdotettu lakiehdotus Maduro-hallinnon täydelliseksi hallitsemiseksi Venezuelan Internetissä on vallan väärinkäyttöä ja kaikkien venezuelalaisten oikeuksien loukkaamista", tohtori Andy Yen, ProtonVPN: n ja ProtonMailin toimitusjohtaja ja perustaja, kertoi Top10VPN: lle ja lisäsi, että Sveitsiläinen yritys, Venezuelan lainkäyttövalta ei koske ProtonVPN: tä.

Presidentti Maduro

Maduron Internet-sammutus on ollut kriitikkojensa äänen hiljentämistä
Kuvahyvitys: Hugoshi https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.fi

Ihmisten äänet

Vaikka eri puolilla maailmaa olevat liberaalit järjestelmät tekevät parhaansa sananvapauden tukahduttamiseksi, ne, joiden oikeuksia poltetaan, etsivät edelleen tapoja äänen kuulemiseen. WhatsApp-ryhmä nimeltä Servicio De Informacion Publica on jakanut Venezuelan toimittajilta heikkolaatuisia äänitiedotteita, joita levitetään myös esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Google kokeili Intra-nimistä sovellusta Venezuelassa ennen julkaisua maailmanlaajuisesti viime vuoden lopulla. Sovellus yhdistää älypuhelimen suoraan Googlen verkkotunnuspalvelimiin sensuurin ohittamiseksi. Ja tietysti ihmiset käyttävät VPN-verkkoja estääkseen lohkot.

Access Now raportoi, että paikalliset aktivistit ehdottavat tällä hetkellä Venezuelan tehokkaimpia VPN: itä Psiphon, Lantern ja TunnelBear. Tohtori Andy Yen neuvoo, että parhaan tietämyksensä mukaan myös ProtonVPN-palvelu toimii edelleen. Dr. Yen varoittaa kuitenkin, että "mikään VPN ei voi estää Internetin sammutusta", ja päättelee, että "Internet on aina ollut paikka ideoiden levittämiseen ja mielipiteiden ilmaisemiseen, ja sen pitäisi pysyä sellaisena".

Jopa skenaarioissa, joissa on vielä rajoitetumpi yhteys - ja Venezuela etenee nopeasti tähän suuntaan - kaikki ei välttämättä ole menetetty määrätietoiselle kyber-kansalaiselle. "CDMA-, 3G- ja 4G-yhteydet tulevat olemaan vain rajan toisella puolella", sanoi AmTrust Internationalin EMEA: n kyberturvallisuuspäällikkö Ian Thornton-Trump meille jatkaen, "jos pystyt noutamaan signaalin, jonka olet palannut takaisin verkkoon." Thornton- Trump päätti keskustelumme vaatimalla, että ”totuus kulkee internetin harteilla ja Internet-yhteys on vaikea peto, jota hallitaan kokonaan.” Missä on signaali, toisin sanoen, luultavasti on tapa päästä verkkoon.

Puhelimia käyttävät ihmiset

Venezuelalaiset kääntyvät VPN: n ja WhatsAppin puoleen saadakseen tietoja

Sensuuri vahinkoina

Time-aikakauslehti mainitsi vuonna 1993 Electronic Frontier -säätiön perustajan John Gilmore'in sanoneen ”Internet tulkitsevan sensuuria vahingoksi ja reittejä sen ympärille.” Kysyimme Ulsterin yliopiston kyberturvallisuuden professori Kevin Curranilta, onko kyseinen lausunto on edelleen kohtelias tänään.

"Internet on hajautettu globaali verkkoverkko, mutta siellä on yksi keskitetty ydinosa, joka on Domain Name Service (DNS) -juuripalvelimet", professori Curran toteaa..

Jotta hyökkäys tähän Internetin perusinfrastruktuuriosaan toimisi, hyökkääjien on hyökättävä kaikkiin ympäri maailmaa sijaitseviin DNS-palvelimiin samanaikaisesti, ja kaikkia hyökkäyksiä on jatkettava, kunnes kaikkien DNS-palvelimien ja maailmanlaajuisten ylätason verkkotunnusten välimuistit ovat voimassa. (GTLD) "tyhjennetty", joka voi viedä päiviä tai jopa viikkoja.

"Internetin sammutuksen saavuttaminen edellyttäisi siis maailmanlaajuisesti jaettua laajakaistaista palvelunestohyökkäystä mittakaavassa, jota ei koskaan nähty ja todennäköisesti yksinkertaisesti mahdotonta", professori Curran toteaa. "Ainakin toistaiseksi."

Koko tämän turhauttavan otoksen teknis-moraali on se, että vaikka hallitukset voivat, tekevät ja tekevät kansalaisten verkkoelämästä vaikean, he eivät voi eikä ole pystyneet estämään niitä, jotka ovat päättäneet kuulla ja tulla kuulluksi. Jopa valtiot, joilla on kypsin rajoittava tekniikka, kuten Kiina, eivät ole kyenneet kokonaan tukahduttamaan sananvapautta. Ja jos jokin roistovaltio harkitsee koko Internetin poistamista erimielisyyksien hiljentämiseksi tai edes kiusaajasta, totta puhuen he eivät tule menestymään tässä pyrkimyksessä. 

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me