Elämme maailmassa, jossa hallitukset ja mainostajat haluavat tutustua elämäsi intiimimpiin yksityiskohtiin terveyshuoltasi talouteen ja kaikkeen väliseen. Mikä pahempaa, he aikovat saada Internet-palveluntarjoajalta apua tähän.

Yhdysvaltain kongressi äänesti viime kuukausina sääntöjen palauttamiseksi, jotka edellyttävät Internet-palveluntarjoajien hankkimasta käyttäjien suostumusta ennen tietojen keräämistä tai jakamista kolmansille osapuolille. Ison-Britannian hallitus pyrkii myös massiiviseen seurantaan tutkintavaltaa koskevan lain (Snoopers 'Charter) nimellä. Lainsäädäntö edellyttää, että Internet-palveluntarjoajat pitävät muun muassa yhden vuoden arvoisen selaushistorian kullekin käyttäjälle ja luovuttavat sen tarvittaessa valtion virastoille.

Kuinka paha tämä on? Erittäin.

Porttina kytkettyyn maailmaan Internet-palveluntarjoajasi näkee kaiken Internet-liikenteesi, mukaan lukien vierailemasi verkkosivustot ja käyttämäsi palvelut. Jos näitä palveluita ei ole salattu, palveluntarjoajasi näkee myös liikenteesi sisällön. Vaikka ne olisivat salattuja, liikenteen kirjaaminen tuottaa paljon metatietoja, bittiä tietoja, jotka voidaan linkittää luomalla digitaalinen jalanjälki kontakteistasi, tottumuksista, terveysolosuhteista, poliittisista vakaumuksista, seksuaalisesta suuntautumisesta jne..

Tilannetta pahentaa se, että monet ”ei-älykkäät” laitteet löytävät tiensä koteihin. Nämä kytketyt välineet ovat usein täynnä tietoturvavirheitä ja huonoa koodausta, paljastaen arkaluontoiset tiedot Internet-palveluntarjoajille - tai kenelle tahansa muulle, joka saattaa kuunnella yhteytesi.

Internet-palveluntarjoajallasi on jo olemassa oleva intressi kerätä tietojasi, ja ollakseni rehellinen, on todennäköistä, että se on tehnyt niin koko ajan. Internet-palveluntarjoajat käyttävät kuluttajatietoja tarjoamaan kohdistettuja mainoksia tai myydä niitä kolmansien osapuolien mainostajille. Uusien toimenpiteiden ansiosta he voivat tehdä niin pelkäämättä jatkossakin ylittävän oikeudellisia esteitä ja saadakseen vastuun.

Kun Internet-palveluntarjoajat keräävät enemmän henkilökohtaisia ​​tietojasi, he eivät vain ansaitse paljon rahaa, vaan myös yhä enemmän vaarassa hyökkäykseen.

Koska Internet-palveluntarjoajista tulee kuitenkin niin arkaluontoisen tiedon keskittymiä, ne kiinnittävät muiden osapuolten, nimittäin taloudellisesti motivoituneiden hakkereiden ja kansallisvaltioiden toimijoiden, huomion. Internet-palveluntarjoajien vastaiset kyberhyökkäykset voivat antaa tietosi Internetin vihamielisimpien toimijoiden käsiin.

Viimeisin esimerkki on 14 miljoonan Verizon-asiakkaan tietojen vuoto, mukaan lukien nimi, matkapuhelinnumero ja tilin PIN-koodi. Aikaisemmin Ison-Britannian Internet-palveluntarjoaja TalkTalk oli kohdistunut laajaan tietoturvaloukkaukseen, joka paljasti yli 157 000 käyttäjän henkilökohtaiset tiedot. Myöhemmin yritykselle maksettiin 400 000 Englannin punnan sakko, koska se ei pystynyt suojaamaan asiakastietoja.


Kaikki ei kuitenkaan ole menetetty. Onneksi ihmiset eivät anna periksi massiiviselle tiedonkeruulle niin helposti. Äskettäin brittiläinen ihmisoikeusryhmä Liberty sai High Courtilta luvan riitauttaa laillisesti tutkintavaltaa koskeva laki. Yhdysvalloissa digitaalisten oikeuksien ryhmissä, kuten Electronic Frontier Foundation (EFF) ja American Civil Liberties Union (ACLU), johdettiin laajoja kampanjoita yksityisyyden suojaa koskevien sääntöjen kumoamisen estämiseksi..

Laki kuitenkin lopulta ratifioitiin molemmissa kongressikamarissa ja presidentti allekirjoitti sen. Ja on mahdollista, että Snoopers-peruskirja pannaan täytäntöön täysimääräisesti ja muut valtiot saattavat seurata johtoasetusta.

Huolimatta digitaalisten oikeuksien ryhmien tietystä takaisinotosta, kuluttajien tulisi ryhtyä omiin toimiinsa yksityisyyden suojaamiseksi.

Mutta se ei tarkoita, että sinut erotetaan eroonksesi massiivisesta valvonnasta. On olemassa muutamia toimenpiteitä, joilla voit suojata yksityisyyttäsi Internet-palveluntarjoajien snoopingilta ja estääksesi henkilökohtaisten tietojesi joutumisen väärään käsiin..

  1. HTTPS: Yritä rajoittaa liikenne verkkosivustoihin, joiden osoite alkaa HTTPS. Nämä verkkosivustot salaavat liikenteen. Internet-palveluntarjoajasi voi silti nähdä, millä verkkosivustoilla vierailet, mikä on silti tarpeeksi päätelläksesi paljon tietoja sinusta. Mutta se ei tiedä, millä sivuilla näillä verkkosivustoilla selaat, eikä se näe kyseisille verkkosivustoille lähettämääsi sisältöä, kuten henkilökohtaisia ​​tietoja, jotka täytät lomakkeilla. Esimerkiksi Wikipedian siirtyminen HTTPS: ään antoi käyttäjille mahdollisuuden selata verkkosivustoa vapaasti pelkäämättä hallituksen valvontaa.
  2. VPN: Virtuaaliset yksityiset verkot ovat yksi parhaista työkaluista ISP-snoopin kiertämiseksi. Kun käytät VPN: tä, kaikki Internet-liikenteesi on salattu ja tunneloitu VPN: n palvelimien kautta. Internet-palveluntarjoajasi näkee vain joukon salattuja tietoja. Se ei tiedä millä verkkosivustoilla vierailet. VPN-palveluista on kuitenkin syytä tietää, että ne pystyvät keräämään samat tiedot, joita salaat Internet-palveluntarjoajalta, joten sinun on tutkittava palvelun taustaa ja uskottavuutta ennen kirjautumista. Palvelu, kuten Top10VPN (täydellinen paljastaminen: kyllä, se meitä)
  3. Tor: Onion Router (Tor) on vapaaehtoisten tietokoneiden verkko, jota kutsutaan solmuiksi, jotka on linkitetty luomaan nimettömän verkon. Kun käytät Tor-selainta, koko liikenne salataan ja ohjataan useiden Tor-solmujen läpi ennen kuin se saavuttaa määränpäähänsä. Tor on turvallisin kolmesta vaihtoehdosta, mutta se hidastaa Internet-yhteyttäsi huomattavasti, ja monet sivustot estävät pääsyn Tor-solmuihin, koska se liittyy usein laittomaan toimintaan.

Kun siirrymme kohti aikakautta, jolloin kaikki ja kaikki tuottavat tietoja, yksityisyydestä on tullut hyödyke, jota sinun tulee vaalia ja suojata. Tee etusijaksi kouluttaa itsesi yksityisyyttä koskevista uhista ja suojata tietosi kaikille, jotka yrittävät hankkia niitä ilman sinun ilmoitusta tai suostumusta..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me