Az F-Secure Freedome VPN nagyszerű ígéreteket nyújt a minőségre, állítva: „30 éves tapasztalattal”, „egyszerű, elegáns felülettel” és „gyors kiszolgálókkal” - de képes-e megfelelni igényeinek??

Az F-Secure bátran kijelenti, hogy VPN-jét „a szakértők folyamatosan a legjobb VPN online adatvédelmi alkalmazások közé sorolják”, tehát nézzük meg, hogy miként jár a saját független áttekintésünkben.

Alaposan teszteltük az F-Secure Freedome VPN-t, hogy megtudjuk, mennyire hatékony ez a VPN-szolgáltatás, és hogy válaszoljunk az alábbi kérdésekre:

 • Az F-Secure Freedome VPN jó?
 • Az F-Secure Freedome VPN tárol-e bármilyen naplót?
 • Az F-Secure Freedome VPN biztonságos?
 • Torrent lehet az F-Secure Freedome használatával?
 • A Freedome gyors VPN?
 • Az F-Secure VPN működik együtt a Netflix-szel?

További részletekbe megyünk, hogy a fentiekre hamarosan válaszoljunk, de először vessünk egy pillantást az F-Secure Freedome előnyeire és hátrányaira:

Áttekintés

F-Secure Freedome profik & Hátrányok

Előnyök

 1. Gyors VPN sebesség
 2. Erős titkosítás
 3. VPN kill kapcsoló & nem szivárog IP / DNS / WebRTC
 4. Egyszerű VPN-alkalmazások négy népszerű platformon

Hátrányok

 1. Tartsa a részletes felhasználói naplókat, beleértve az IP-címeket
 2. Nem megbízható hozzáférés a Netflixhez & iPlayer
 3. Nincs útválasztó vagy Linux támogatás
 4. Nagyon kicsi szerverhálózat (23 ország)
 5. Kínában nem működik

F-Secure Freedome kulcs összefoglaló

Legjobb letöltési sebesség

Naplózási politika

IP, DNS vagy WebRTC szivárgások

igazságszolgáltatás

szerverek

IP címek

Országok

USA Netflix

torrentezés-

Kínában működik

Támogatás

Legolcsóbb ár

Hivatalos honlapján

73Mbps
Zavaró naplózás
Nem
Finnország (EU-tag)
Nem hozták nyilvánosságra
Nem hozták nyilvánosságra
23
Igen
Korlátozott
Nem
Élő chat
4,24 USD / hó 24 hónap alatt
F-secure.com

Most, hogy tudta, mi a pozitív és negatív, mélyebben belemerülünk az F-Secure Freedome VPN minden aspektusába, kezdve annak sebességével.

Ról ről & Naplózási politika

Ki az F-Secure Freedome?

Az F-Secure Freedome az F-Secure Corporation része, VPN szolgáltatását eredetileg 2013-ban adták ki.

Az F-Secure székhelye Helsinkiben, Finnországban van, vagyis behatoló uniós adatmegőrzési törvények hatálya alá tartozik.

Ami még rosszabb, az F-Secure Freedome adatvédelmi politikája kijelenti, hogy szükség esetén megosztja a felhasználói adatokat a „rá alkalmazandó joghatóságok törvényes parancsolatainak és bírósági végzéseinek” való megfelelés érdekében, és elegendő adatkal rendelkezik az egyes felhasználók azonosításához.

Naplózási politika

Az F-Secure Freedome naplózási politikája zavaró és messze nem a magánélet-barát.

A VPN-szolgáltatás részletes VPN-kapcsolatnaplókat gyűjt, amelyek tartalmazzák:

 • Származási országa és IP-címe
 • A VPN-munkamenet időtartama
 • A továbbított adatok teljes mennyisége VPN-munkamenetenként
 • Az eszköz azonosítója
 • Gazdagépnév (VPN-átjáró), ahonnan a VPN-ügyfél csatlakozik a szolgáltatásához

Az Ön IP-címe felhasználható az Ön azonosítására, ami miatt ez a VPN-szolgáltatás rossz választás lehet a szigorú adatvédelmi igényekkel rendelkezők számára.

Még ennél is rosszabb, hogy ezt az információt 90 napig vagy évig tárolják, mielőtt véglegesen törlik, a naplók céljától függően.

Az F-Secure Freedome kijelenti, hogy ezekre az információkra van szükség a hibaelhárításhoz, valamint a szolgáltatás visszaélés ellenőrzéséhez, de sok más VPN-nek sikerül minőségi szolgáltatást fenntartania ilyen zavaró adatnaplózás nélkül..

És még rosszabb lesz.

Míg az F-Secure Freedome nem tárolja a kizárólag VPN-felhasználókat tartalmazó DNS-kéréseket, ha a Tracker Mapper szolgáltatást használja - amely automatikusan engedélyezve van a VPN első használatakor -, akkor az összes látogatott URL-t naplózza, amikor csatlakozik..

Ezeket a naplókat három nap után véglegesen törlik. De a Tracker Mapper magánéletének kockázatai messze meghaladják a szolgáltatás nyújtotta előnyöket.

Mielőtt elkezdené az F-Secure Freedome használatát, le kell tiltania a Tracker Mapper alkalmazást, és a szoftver telepítésekor el kell hagynia a „nem személyre szabott használati adatok” küldését is..

Sebesség & Megbízhatóság

Elég gyors a közeli szervereknél

Az F-Secure Freedome VPN nem olyan gyors, mint a legjobban értékelt VPN-ek, de a közeli szervereknél ez még mindig elég gyors..

Ugyanazon országbeli kapcsolatok esetén azt várhatja el, hogy az F-Secure kb. 20% -kal csökkenti internetkapcsolatát (a leggyorsabb VPN-k kevesebb, mint 10% -kal csökkennek).

Ennek több mint elég gyorsnak kell lennie a HD streaminghez nagyon kevés pufferolással. 74Mbps sebességet értünk el az F-Secure Freedome Egyesült Királyságbeli VPN szerverével (amelyet tesztelünk az Egyesült Királyságból), 100 MB csatlakozással kezdve..

A sebesség a londoni fizikai elhelyezkedésünkből adódik (100Mbps optikai kapcsolat) a londoni tesztkiszolgálóra.

Az F-Secure Freedome használata előtt:

 1. LetöltésMbps

  91,59

 2. FeltöltésMbps

  96,62

 3. F-Secure Freedome áttekintésfütyülésKisasszony

  3

Ha csatlakozik az F-Secure Freedome-hez:

 1. LetöltésMbps

  73.91

 2. FeltöltésMbps

  64.58

 3. F-Secure Freedome áttekintésfütyülésKisasszony

  14

Letöltési sebesség nélkül F-Secure Freedome: 91.59Mbps

Letöltési sebesség val vel F-Secure Freedome: 73.91Mbps

Letöltési sebességünk vesztesége az F-Secure Freedome futtatásakor: 19%

A távolsági VPN-kapcsolatok révén az F-Secure Freedome kb. 60% -kal csökkenti a letöltési sebességet (az Egyesült Királyság csatlakozik az Egyesült Államokhoz), ami messze van a leggyorsabb VPN-szolgáltatások sebességétől..

Itt találhatók az Egyesült Királyságból a különböző F-Secure Freedome VPN szerverekhez csatlakozó sebesség-teszt eredményeink:

 • USA: 38Mbps (Letöltés) & 57Mbps (Feltöltés)
 • Németország: 71Mbps (Letöltés) & 69Mbps (Feltöltés)
 • Singapore: 38Mbps (Letöltés) & 47Mbps (Feltöltés)
 • Ausztrália: 37Mbps (Letöltés) & 11Mbps (Feltöltés)

Az F-Secure feltöltési sebessége nagyon jó (33% -kal esik vissza az azonos országbeli kapcsolatoknál), de a tolakodó naplózási politikájának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy elfojtsa az ökölvívókat.

A késleltetéses F-Secure Freedome ping-ideje valamivel magasabb, mint a játékosok szeretnék. Itt felsoroltuk a játékhoz használt legfontosabb VPN-jeinket.

Ha többet szeretne tudni a VPN-sebesség teszteléséről, kérjük, olvassa el a VPN-ek áttekintése oldalunkat.

Szerver helyek

Nagyon kicsi szerverhálózat, amely 23 országot takar

Földgömb kék zászlóval23CountriesKép a városi tájról29CitiesKép egy rózsaszín markerKihirdetés nélküli számú IP cím

Az F-Secure Freedome nagyon kicsi szerverhálózattal rendelkezik, mindössze 23 ország közül lehet választani az egész világon.

Az F-Secure VPN szervereinek nagy része Európában és Észak-Amerikában található - olyan népszerű helyekre, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália..

Az F-Secure Freedome VPN Windows alkalmazásának képernyőképe, amely a VPN kiszolgálók helylistáját jeleníti meg

Az F-Secure Freedome három VPN szerver lehetőséget kínál Ázsiában:

 • Hong Kong
 • Japán
 • Singapore

Közép- és Dél-Amerikában, valamint Afrikában azonban egyáltalán nincs VPN-kiszolgáló.

Ha távol tartózkodik a megadott országok egyikétől, akkor jobb, ha másik VPN szolgáltatást választ, amely több lehetőséget kínál, például a NordVPN.

Nem számítottuk arra, hogy bármely országban képesek leszünk a város szintjére fúrni, tekintve, hogy az F-Secure Freedome szerverhálózata kicsi, de Kanadában, ahol három városi lehetőség van (Montreal, Toronto és Vancouver), megteheted..

Az F-Secure Freedome regionális lehetőségeket is kínál az Egyesült Államokban, amely öt regionális szerverre van felosztva, olyan címkékkel, mint East Coast, West Coast, South, stb..

A legközelebbi régióhoz történő csatlakozás elősegíti a leggyorsabb sebesség megtapasztalását.

Noha az F-Secure Freedome nem hozza nyilvánosságra a hálózatában lévő egyes VPN-kiszolgálók számát, az ügyfélszolgálat megerősítette, hogy a hálózat csupasz fém fizikai és virtuális VPN-kiszolgálókból áll..

Néhány szerver az F-Secure Freedome tulajdonában van, néhány bérelt, ami a VPN szolgáltatások körében szokásos gyakorlat.

streaming & torrentezés-

A streaminghez nem megbízható & a torrenting korlátozott

A nagyon kicsi kiszolgálóhálózat miatt nem ajánljuk az F-Secure Freedome VPN-t streaminghez.

A legutóbbi tesztek során figyelhetjük a BBC iPlayer-t, miközben csatlakoztatva voltunk a Freedomome UK VPN szerveréhez és az USA Netflixhez az USA keleti partján keresztül. A hozzáférést azonban az elmúlt néhány hónapban nagyon sújtotta.

A dedikált streaming szerverek hiánya azt jelenti, hogy az F-Secure blokkolódhat, ha a népszerű streaming szolgáltatások megsemmisülnek a VPN-ken - ez elég gyakran fordul elő.

Ha elsősorban a Netflix-t és hasonlókat nézi, miközben csatlakozik a VPN-hez, akkor itt találja meg a streaming legfőbb VPN-válogatásainkat.

torrentezés-

Az F-Secure VPN nem jó (vagy biztonságos) VPN-választás az égetők számára, mivel tiltja a P2P-tevékenységet VPN-kiszolgálóinak több mint felén, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Európa legnagyobb részét is.

Itt található az összes használt szerver felsorolása nem megengedett tornyosul:

 • Ausztrália
 • Belgium
 • Kanada
 • Franciaország
 • Németország
 • Hong Kong
 • Olaszország
 • Japán
 • Mexikó
 • Hollandia
 • Lengyelország
 • Singapore
 • Egyesült Királyság
 • Egyesült Államok

Ha megkísérel torzulni ezen a helyen, az F-Secure néhány órára ideiglenesen blokkolja a felhasználó hálózati kapcsolatát.

Ha ez nem elég ahhoz, hogy levonja Önt az F-Secure Freedome VPN-ről a torrent számára, akkor a behatoló naplózási politika.

Ehelyett használja a VPN-szolgáltatások egyikét torrentinghez.

A cenzúra megkerülése

Nem megbízható VPN Kínában

Az F-Secure Freedome VPN nem megbízható Kína vagy más magas cenzúrájú országok, például Irán vagy Szaúd-Arábia esetében..

Az F-Secure nemcsak apró VPN szerverhálózattal rendelkezik, de hiányzik további obfuzációs eszközök vagy „lopakodó” protokollok is, amelyek elrejtik a VPN forgalmat, hogy megdöntsék a cenzúrákat, lehetővé téve a blokkolt tartalom elérését..

Itt található a Kínára vonatkozó legfontosabb VPN-ajánlások.

állványok & eszközök

Egyéni alkalmazások négy népszerű platformhoz, nincs útválasztó támogatás

Alkalmazások

Windows logóablakokMac logóMaciOS logóiOSAndroid logóAndroid

Az F-Secure Freedome egyedi VPN-alkalmazásokat kínál mindössze négy platformon:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • iOS
 • Android

Sajnos nincs mód manuálisan konfigurálni az F-Secure Freedome VPN szoftvert más eszközökkel, például Linuxgal való együttműködésre..

Az F-Secure Freedome VPN-t egyszerre akár három vagy hét eszközön is használhatja, attól függően, hogy melyik az Ön által választott árszínvonal..

Játékkonzolok & Streaming eszközök

Az F-Secure Freedome nem nyújt natív alkalmazásokat olyan játékkonzolokhoz, mint az Xbox, vagy olyan streaming eszközöket, mint az Amazon Fire TV Stick.

Még az F-Secure Freedome VPN-t sem telepítheti útválasztó szintjén, tehát semmilyen eszközt nem lehet a fent bemutatott négy fő platformon kívül védeni..

Böngésző-bővítmények

Az F-Secure Freedome nem rendelkezik böngészőbővítéssel vagy kiegészítővel a Google Chrome, a Mozilla Firefox, az Opera vagy a Safari számára..

Vessen egy pillantást a következő útmutatókra, hogy megtudja, mely VPN-ek érkeznek böngészőbővítményekkel:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox

Titkosítás & Biztonság

Jól működik az alapok, de hiányzik a konfigurálható lehetőségek

jegyzőkönyvek

Titkosítás

Biztonság

Speciális szolgáltatások

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS szivárgásgátló

Első fél DNS-je

IPV6 szivárgásgátló

VPN gyilkos kapcsoló

Reklám blokkoló

Kérjük, olvassa el a VPN-szótárt, ha ezek a kifejezések megzavarják Önt, és szeretne többet megtudni.

Az F-Secure Freedome elég biztonságos lesz a legtöbb mindennapi felhasználó számára, de nincs sok konfigurálható lehetősége.

A Windows, MacOS és Android egyedi VPN alkalmazások kizárólag az előnyben részesített OpenVPN VPN protokollon futnak, amely a legjobb egyensúlyt nyújtja a teljesítmény és a magánélet között..

Az iOS alkalmazás az IKEv1 / IKEv2 verzión (a felhasználó által választható) működik, amely utóbbi az OpenVPN második legmagasabb, de mégis nagyon biztonságos.

A titkosítás az AES-256-on keresztül történik, amely egy „rejtjelezhetetlennek” tartott fő rejtjel..

Az F-Secure Freedome VPN-beállítások képernyőképe a Windows alkalmazásban

Az F-Secure Freedom az alapvető VPN-kikapcsoló funkcióval rendelkezik, amely leállítja az összes webes forgalmat VPN-kapcsolat megszakadása esetén, hogy megakadályozzák az Ön valódi IP-címét.

A VPN szolgáltatás saját DNS-kiszolgálóit is működteti, ezenkívül tovább védi személyes adatait, és nem találtuk azt sem, hogy kiszivárogtatja a DNS- vagy a WebRTC-kéréseinket.

Az F-Secure Freedome VPN szivárgáspróba-képernyőképe a képernyőleaks.com

Az F-Secure Freedome VPN szivárgási teszt eredményei a browserleaks.com webhelyen. Tesztelünk az Egyesült Királyságból.

Az F-Secure Freedome VPN-nek azonban nincs más konfigurálható lehetősége, tehát nincs osztott alagútépítés, portvezérlés vagy a Tor számára optimalizált VPN-kiszolgálók.

Egyszerű használat

Gyors és egyszerű beállítás egyszerű, egyedi alkalmazásokkal

Hogyan kell telepíteni & Az F-Secure Freedome beállítása

 • Az F-Secure letöltési oldal képernyőképe

  A VPN szoftvert letöltheti az F-Secure webhelyének megfelelő részéből - linket kap a megerősítő e-mailben is.

 • Az F-Secure általános szerződési feltételeinek képernyőképe

  El kell fogadnia a feltételeket, bár a kapcsolat naplózása négyzet bejelölése nem kötelező.

 • Az F-Secure telepítővarázsló képernyőképe

  A VPN telepítési folyamata nagyon gyors - nem tarthat tovább néhány percet.

 • Az F-Secure Desktop App főképernyőjének képernyőképe

  A VPN alkalmazás főképernyője nagyon egyszerű, nagy be / ki gombbal és néhány információval az előfizetésről.

 • Az F-Secure Desktop App csatlakoztatva képernyőképe

  Csatlakozás után láthatja az új virtuális helyét és a védett forgalom mennyiségét.

 • Az F-Secure szerverlista képernyőképe

  A VPN-kiszolgálók listáját a kontinens jól szervezi, ám idegesítő módon nincs keresési funkció.

 • Az F-Secure Settings menü képernyőképe

  Az F-Secure Freedome VPN-beállításai a kill kapcsolóra korlátozódnak - engedélyezheti vagy elutasíthatja az F-Secure névtelen használati naplók küldését is..

 • Az F-Secure nyomkövető védelem beállításának képernyőképe

  Van némi információ a nyomkövetés elleni védelemről, de semmilyen módon nem tudhatjuk, mennyire pontosak ezek a számok, és lehetővé teszik a további felhasználási naplózást.

Az F-Secure Freedome VPN-t valóban könnyű letölteni és telepíteni a készülékre, nincs szükség kézi konfigurálásra vagy előzetes VPN-ismeretekre.

A telepítés után az F-Secure Freedome egyedi VPN-alkalmazásai nagyszerűek a tapasztalatlan VPN-felhasználók számára vagy azok számára, akik „kattintani és elfelejteni”.

A kezdőképernyő hihetetlenül egyszerű, és a jobb felső sarokban található egy „Hogyan működik ez?” Felszólítás, amely elmagyarázza, hogyan működnek a virtuális helyek, és hova kell csatlakozni a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében, ami egy jó kis érintés a VPN kezdőknek..

A tech-hozzáértésű felhasználók azonban csalódni fognak a manuális konfiguráció hiányában.

Vevőszolgálat

Élő chat-támogatás és közösségi fórum

Élő chat támogatás

Online források

Igen
Igen

Az F-Secure ügyfélszolgálata jó, ha kissé nehéz navigálni. Mivel a cégnek oly sok különböző termékkel és még különféle VPN-csomagokkal is rendelkezik, meg kell tennie egy kis ásatást, hogy elkerülje az irreleváns tartalmak eltévedését..

Néhány hasznos online forrás és egy közösségi fórum mellett egy élő csevegési szolgáltatás is elérhető, amely rendes munkaidőben elérhető (a szolgálati órákat a webhely felsorolja) barátságos, segítőkész ügynökökkel, akik hajlandóak voltak minden kérdésre részletesen válaszolni..

Örömmel látom, hogy az F-Secure olyan telefonszámokat is tartalmaz, amelyek inkább beszélnek az emberekkel - ez nem túl gyakori a VPN-szolgáltatóknál, de úgy gondoljuk, hogy ez egy igazán értékes szolgáltatás, amelyet sokan értékelnek. emberek.

Árazás & Deals

Elfogadható árak & 30 napos pénzvisszafizetési garancia

F-Secure Freedome árképzési terv

Az F-Secure Freedome rendelkezik olyan VPN-előfizetésekkel, amelyek eltérőek azon eszközök számától függően, amelyekben egyszerre használhatja a VPN-t. Minél több eszközt választ a védelemhez, annál költséghatékonyabb.

A legnagyobb megtakarítást a 7 eszköz előfizetésével lehet elérni, amely havonta 7,25 dollárt, a kétéves csomag havonta 4,66 dollárt fog visszavonni. Még akkor is meglehetősen drága.

 1. 12 hónap

  US $ 3.03 / mo

  3 eszköz - 49,66 USD számlázása 12 havonta

 2. 12 hónap

  US $ 7.25 / mo

  7 eszköz - 87 havi számlázás 12 havonta

 3. 2 év

  US $ 4.66 / mo

  7 eszköz - 2,8 évenként 111,89 USD számlázássalTakarítson meg 30% -ot

Minden terv 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik

Fizetés & Visszatérítési lehetőségek

Az F-Secure Freedome korlátozott számú fizetési módot fogad el:

 • Legfontosabb hitel- és betéti kártyák
 • PayPal
 • Vezetékes átvitel

Sok VPN-szolgáltatástól eltérően nem lehet fizetni olyan kriptovalutákkal, mint a Bitcoin, az adatvédelemért, és nem használhat olyan nemzetközi módszereket sem, mint az AliPay..

Az F-Secure öt napos ingyenes próbaverzióval érkezik - Önnek nem kell megadnia semmilyen személyes adatot vagy fizetési információt, így nincs kockázata az automatikus megújításnak. Az ingyenes próbaverzió lehetővé teszi a teljes funkcionalitású szoftver tesztelését adat- vagy sebességkorlátozás nélkül.

Az F-Secure 30 napos pénz-visszatérítési garanciával is rendelkezik, amely teljesen kérdés nélküli. Ez azt jelenti, hogy nincs szüksége konkrét okra a visszatérítés igénylésére - csak vegye fel a kapcsolatot a támogatási csoporttal a pénz visszatérítése érdekében, még akkor is, ha csak meggondolja magát..

Alsó vonal

Ajánljuk az F-Secure Freedome-t??

Noha az F-Secure Freedome könnyen használható, és vonzóvá teszi azokat a kevés technikai ismeretekkel rendelkezők számára, a tolakodó naplózási politikájuk miatt nem ajánljuk..

Az F-Secure Freedome 90 napon keresztül naplózza az Ön valódi IP-címét, egy csomó más csatlakozási napló mellett, és még megbízhatóan nem működik olyan népszerű streaming szolgáltatásokkal, mint a Netflix. Sokkal jobb, olcsóbb és biztonságosabb VPN-k érhetők el ugyanazon (vagy még alacsonyabb) áron.

Az F-Secure Freedome alternatívái

CyberGhost logó

CyberGhost

A CyberGhost olcsó VPN, amelyet kezdőknek egyszerűen lehet használni. A Netflix, a BBC iPlayer, a torrent és más eszközökkel működik együtt. A legjobb az egészben, hogy megbízható és biztonságos a használata. Olvassa el a CyberGhost ismertetőt

ExpressVPN logó

ExpressVPN

Az ExpressVPN valamivel drágább, mint az F-Secure, de messze, sokkal jobb VPN szolgáltatást nyújt. Nem csak csatlakozhat több mint háromszoros országhoz (94), hanem telepítheti azt is streaming eszközökre és Linuxra, ami az F-Secure esetében nem lehetséges. A streaming, torrenting és Kínában is működik. Olvassa el az ExpressVPN ismertetőt

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me