A ProtonVPN a földalatti svájci adatközpontok képeitől a rendszeresen frissített átláthatósági jelentéséig és a Warrant Canary-hez képest a honlapján határozottan azt akarja, hogy a felhasználók biztonságban érezzék magukat a termékével.

De a ProtonVPN „átláthatóság”, „őszinteség” és a „biztonság első” állításai összeadódnak-e? Tegye a szabad ügyfelek ugyanolyan szintű online biztonságot és adatvédelmet, mint a prémium előfizetők?

Kipróbáltuk a ProtonVPN ingyenes szolgáltatásának minden aspektusát, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, valamint a következőket:

 • A ProtonVPN ingyenes biztonságos?
 • A ProtonVPN Free működik-e a Netflix-rel?
 • Milyen gyors a ProtonVPN Free?
 • Jó VPN??
 • Torrent lehet a ProtonVPN Free használatával?

Ha többet szeretne megtudni a ProtonVPN fizetett verziójáról, olvassa el az átfogó áttekintésünket itt.

Mielőtt belemegyünk a részletekbe, itt egy bepillantás a ProtonVPN Free előnyei és hátrányai közé:

Áttekintés

ProtonVPN Ingyenes profik & Hátrányok

Előnyök

 1. Nagyszerű letöltési sebesség: 60Mbps (a közeli VPN szerverre)
 2. Minimális naplózási politika
 3. VPN kill kapcsoló & nem szivárog IP / DNS / WebRTC
 4. Korlátlan sávszélesség - nincs VPN adatkorlát
 5. Felhasználóbarát egyedi VPN alkalmazások (nyílt forrású & auditált)

Hátrányok

 1. Csak három VPN szerver helyhez férhet hozzá
 2. A P2P használata nem engedélyezett egyetlen ingyenes VPN-kiszolgálón sem
 3. Nem működik a Netflix-rel vagy a BBC iPlayer-rel
 4. Nem működik Kínában

ProtonVPN ingyenes kulcsösszegzés

Legjobb letöltési sebesség

Naplózási politika

IP, DNS vagy WebRTC szivárgások

igazságszolgáltatás

szerverek

IP címek

Országok

USA Netflix

torrentezés-

Kínában működik

Támogatás

Hivatalos honlapján

59Mbps
Névtelen szerverhasználati adatok
Nem
Svájc (Privacy Haven)
8
Nem hozták nyilvánosságra
3
Nem
Nem
Nem
Email & Csak online források
ProtonVPN.com

Az ingyenes VPN-ek gyakran bosszantóan lassúak, de a ProtonVPN másként bizonyult. Mielőtt kiderül, hogy a ProtonVPN milyen jól teljesített sebességtesztjeinkben, vessünk egy pillantást arra, ki mögött áll a VPN és a naplózási politikája.

Ról ről & Naplózási politika

Ki a ProtonVPN Free?

A ProtonVPN 2007-ben alakult, és a ProtonVPN AG üzemelteti. Szoros kapcsolatban áll a Proton Technologies AG-vel, a titkosított ProtonMail e-mail szolgáltatást birtokló céggel.

A ProtonVPN AG székhelye a svájci Genfben található, vagyis a felhasználókat a világ legerősebb adatvédelmi és adatvédelmi törvényei védik..

Adatvédelmi politikájában a ProtonVPN kijelenti, hogy „nyilvánosságra hozza azokat a korlátozott felhasználói adatokat, amelyek birtokunkban vannak, amikor egy svájci bíróság kéri”, ám mivel ezeket nem lehet önhöz önállóan összekapcsolni, ne engedje, hogy ez is aggódjon sokkal.

Naplózási politika

A ProtonVPN Basic, Plus és a Visionary adatvédelmi irányelvei vonatkoznak a ProtonVPN Free verzióra is, ami nagyszerű, mivel körülbelül annyira közel van a naplózáshoz, amennyit csak tudsz elérni a VPN szerver teljesítményének feláldozása nélkül..

A ProtonVPN Free csak az utolsó sikeres bejelentkezési kísérlet időbélyegét gyűjti, és ezt felülírják minden alkalommal, amikor sikeresen csatlakozik a VPN-hez..

Ezt az információt arra használják, hogy megvédjék a felhasználói fiókokat a jelszóval történő brutális erő támadásoktól, és annak meghatározására, hogy senki más nem használja-e a fiókját.

A ProtonVPN naplói nem tartalmazzon bármilyen azonosító információt, például:

 • Az Ön valódi IP-címe vagy fizikai helye
 • Azok az alkalmazások és webhelyek (DNS-kérelmek), amelyeket csatlakozás közben meglátogat

Ez azt jelenti, hogy semmi, amit teszel, amikor csatlakozik a ProtonVPN Free-hez, összekapcsolható veled.

Sebesség & Megbízhatóság

Nagyon gyors egy ingyenes VPN eléréséhez

A Proton VPN Free elég gyors egy ingyenes VPN számára, és nincs adatkorlát sem, amely lelassítja. A csúcsidőben azonban lassabb sebességet tapasztaltunk, mivel a prémium felhasználók számára elsőbbséget élveznek.

Noha a legközelebbi VPN szerverhez (Egyesült Királyság és Hollandia) történő csatlakozás 36% -os vesztesége nem olyan gyors, mint a legjobban fizetett VPN-ekhez képest, a ProtonVPN továbbra is gyors egy ingyenes szolgáltatáshoz.

A sebesség a londoni fizikai elhelyezkedésünkből adódik (100 Mbps optikai kapcsolat) az amszterdami tesztszerverhez.

A ProtonVPN Free használata előtt:

 1. LetöltésMbps

  93,78

 2. FeltöltésMbps

  97,77

 3. ProtonVPN ingyenes áttekintésfütyülésKisasszony

  3

Ha a ProtonVPN Free-hez csatlakozik:

 1. LetöltésMbps

  59,77

 2. FeltöltésMbps

  59,25

 3. ProtonVPN ingyenes áttekintésfütyülésKisasszony

  22

Letöltési sebesség nélkül ProtonVPN Ingyenes: 93.78Mbps

Letöltési sebesség val vel ProtonVPN Ingyenes: 59.77Mbps

Letöltési sebességvesztésünk, amikor a ProtonVPN Free fut: 36%

A gyorsaságok elérik, ha a fizikai tartózkodási helyétől távolabb lévő VPN-kiszolgálókhoz kapcsolódik - 78% -kal csökkent az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok közötti kapcsolat..

Itt áll az átlagos sebesség, amelyet az Egyesült Királyság várhat a ProtonVPN többi ingyenes VPN szerverére:

 • USA: 21 Mbps (Letöltés) & 15Mbps (Feltöltés)
 • Japán: 19Mbps (Letöltés) & 15Mbps (Feltöltés)

Noha a ProtonVPN sebessége a közeli szervereknél elegendő az streaminghez és a torrenthez, ezeket a szolgáltatásokat az ingyenes alkalmazások nem támogatják..

Ha meg szeretné tudni, hogyan teszteljük a VPN-sebességeket, akkor nézze meg a Hogyan ellenőrizzük a VPN-eket oldalt.

Szerver helyek

Három VPN szerver helyére korlátozva

Földgömb kék zászlóval3CountriesKép a városi tájról3CitiesKép egy rózsaszín markerKihirdetés nélküli számú IP cím

A ProtonVPN ingyenes verziója csak három különféle VPN szerverhely elérését teszi lehetővé - Japán, Hollandia és az Egyesült Államok..

A ProtonVPN Free Server képernyőképe az App

Bár ez nem okozhat problémát az ingyenes VPN-kiszolgálók közelében lévő felhasználók számára, a világ többi részén természetesen a ProtonVPN Free használatakor kisebb sebesség tapasztalható meg..

Összesen nyolc különálló VPN-kiszolgáló érhető el az ingyenes felhasználók számára, egy nagyon kis szám, amely szintén lecsökkenti a sebességet csúcsidőben.

Nem lehetséges a városi szintű VPN-kiszolgálókra fúrni, de ha prémium ProtonVPN előfizetésre frissít, 11 amerikai városba és világszerte összesen 43 országba fog kezelni..

Noha a ProtonVPN-nek nincs virtuális szervere, a hálózat néhány csupasz fém szervert bérel. A ProtonVPN ezeket a kiszolgálókat bérli megbízható adatközpontokból, amelyek teljes hozzáférést tesznek lehetővé a VPN-társaságnak annak érdekében, hogy minimális naplózási politikája fennmaradjon.

streaming & torrentezés-

Rossz választás a streaming és a torrent rajongók számára

A ProtonVPN ingyenes verzióját nem úgy tervezték, hogy gyors, problémamentes hozzáférést biztosítson a népszerű streaming webhelyekhez. Valójában a ProtonVPN Free egyszerűen nem működik együtt a Netflix-rel vagy a BBC iPlayer-rel.

Mivel az Egyesült Királyságban nem lehet csatlakozni egy VPN szerverhez, nem fogja tudni nézni a BBC iPlayer csatornát. A ProtonVPN Free sem fog működni a Hulussal.

Ha a ProtonVPN használatával szeretné megnézni a Netflix-et és a Hulu-t, frissítenie kell prémium előfizetésre (Plusz és Visionary tervek).

torrentezés-

Noha a ProtonVPN elég biztonságos a P2P számára, nem támogatja a torrentingot egyik ingyenes VPN szerverén sem - ez a szolgáltatás kizárólag fizetett előfizetők számára fenntartott (Basic, Plus és Visionary tervek).

P2P figyelmeztető felugró ablak a ProtonVPN ingyenes alkalmazásban

Ha megpróbál torrentként csatlakozni a ProtonVPN egyik ingyenes VPN szerveréhez, ez a figyelmeztető üzenet felbukkan.

Ha szüksége van egy ingyenes VPN-re, hogy biztonságban tartsa magát torrent alatt, olvassa el a legfontosabb ajánlásainkat itt.

A cenzúra megkerülése

Nem működik Kínában

A ProtonVPN ingyenes VPN-je nem jó arra, hogy megkerülje a cenzúrát azokban az országokban, amelyek blokkolják a VPN-ket, legkevésbé Kínában.

A ProtonVPN nemcsak az OpenVPN-en működik, amely a nagy tűzfal cenzorainak a legegyszerűbb felismerése és blokkolása, hanem az ingyenes felhasználók nem férnek hozzá a Secure Core szerverekhez..

A Secure Core célja, hogy további zavaró réteget biztosítson a forgalom több VPN-kiszolgálón keresztüli irányításával, de még akkor sem elegendő, hogy elkerülje a kínai cenzúrákat..

Ha megbízható VPN-re van szüksége Kína számára, akkor valószínűleg fizetnie kell érte - itt találja a legfontosabb ajánlásainkat.

A ProtonVPN kicsi ingyenes szerverhálózata miatt nem lesz megfelelő VPN választás más magas cenzúrájú országok, például Törökország, Oroszország vagy az Egyesült Arab Emírségek számára..

állványok & eszközök

Egyéni VPN alkalmazások a fő platformokhoz & routerrel működik

Alkalmazások

Windows logóablakokMac logóMaciOS logóiOSAndroid logóAndroidLinux logóLinuxRouter logóRouter

A ProtonVPN ingyenes VPN elérhető:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS

Az összes VPN alkalmazás nyílt forráskódú, és a SEC Consult tanácsadó cég auditálta, így a ProtonVPN szuper átláthatóvá vált.

Van egy egyszerű kézi megoldás is a Linux felhasználók számára.

A prémium VPN-tervektől eltérően a ProtonVPN ingyenes csomagja lehetővé teszi, hogy egyszerre csak egy eszközön csatlakozzon.

Játékkonzolok & Streaming eszközök

AppleTV logóAppleTVAmazon Fire TV logóAmazon Fire TVChromecast logóChromecastNintendo logóNintendoPlayStation logóPlay StationRoku logórokuXbox logóXbox

A ProtonVPN Free nem rendelkezik natív alkalmazások streaming eszközökhöz vagy játékkonzolokhoz, de van egy megoldás.

Mivel a ProtonVPN ingyenes csomagja csak a VPN szolgáltatás egyidejű használatát teszi lehetővé egyszerre, az útválasztó szintre történő telepítése jó lépés, ha több eszközt, például streaming eszközöket, például az Amazon Fire TV Stick-et, és a játékkonzolokat, például az Xboxot vagy a játékkonzolokat szeretne megvédeni. Play Station.

A kompatibilis router modellek teljes listáját a ProtonVPN webhelyének támogatási szakaszában találja meg.

Ha azonban Fire TV Stick felhasználó, javasoljuk, hogy nézze át ezeket az ingyenes Firestick VPN alkalmazásokat, a sokkal egyszerűbb és gyorsabb beállítás érdekében..

Böngésző-bővítmények

A ProtonVPN nem nyújt böngészőbővítményeket ingyenes vagy fizetős felhasználók számára. Ha ingyenes VPN-t keres böngészőbővítményekkel, nézd meg a Windscribe oldalt.

Titkosítás & Biztonság

Az ingyenes verzió ugyanolyan robusztus biztonságot nyújt, mint a prémium VPN

jegyzőkönyvek

Titkosítás

Biztonság

Speciális szolgáltatások

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS szivárgásgátló

IPV6 szivárgásgátló

VPN gyilkos kapcsoló

Split alagút

Kérjük, olvassa el a VPN-szótárt, ha ezek a kifejezések megzavarják Önt, és szeretne többet megtudni.

A ProtonVPN Free felhasználói pontosan ugyanolyan szintű biztonságot élveznek, mint a prémium VPN-előfizetők, így ez az egyik legbiztonságosabb ingyenes VPN.

A ProtonVPN ingyenes beállítások menüjének képernyőképe az App

Az asztali alkalmazások kizárólag az OpenVPN-en, a legbiztonságosabb VPN-protokollon futnak, így biztos lehet benne, hogy személyes adatait védeni fogják. A titkosítás az AES-256 felső titkosítón keresztül történik. Az Android alkalmazás lehetővé teszi az OpenVPN vagy az IKEv2 csatlakozását, amely szintén nagyon biztonságos, míg az iOS alkalmazás csak IKEv2.

A VPN megszakító kapcsoló funkció elengedhetetlen, mivel megakadályozza, hogy valódi IP-címe látható legyen váratlan kapcsolatvesztés esetén. Elosztott alagút is rendelkezésre áll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kizárják az Internet forgalmát a VPN alagútból.

A ProtonVPN Free a DNS és az IPv6 szivárgások ellen is védelmet nyújt, amint ezt független szivárgástesztjeink is megerősítik.

A szivárgási teszt eredményeinek képernyőképe a browserleaks.com webhelyen

Szivárgási teszteredmények a browserleaks.com webhelyen, miközben csatlakozik egy ProtonVPN ingyenes amerikai szerverhez. Tesztelünk az Egyesült Királyságból.

Sajnos vannak olyan funkciók, amelyek csak a fizetett felhasználókra korlátozódnak, például a ProtonVPN Secure Core szerverei, amelyek növelik a magánélet védelmét azáltal, hogy forgalmat irányítanak több VPN-kiszolgálón keresztül. A ProtonVPN Free-nek hiányzik a Tor-hoz való használatra optimalizált szerverek sem.

Ennek ellenére ez az egyik legbiztonságosabb (és legbiztonságosabb) ingyenes szolgáltató, amelyet látunk.

Egyszerű használat

Egyszerű beállítás & intuitív egyedi alkalmazások

Hogyan kell telepíteni & Állítsa be a ProtonVPN Free alkalmazást

 • A ProtonVPN Free Plan funkcióinak képernyőképe

  A ProtonVPN webhelyén láthatja a különbséget az ingyenes VPN csomag és az egyes fizetett csomagok között.

 • A ProtonVPN ingyenes letöltése képernyőképe

  A VPN használatának megkezdése előtt meg kell adnia az e-mail címét.

 • A ProtonVPN Ingyenes e-mail ellenőrzés képernyőképe

  A ProtonVPN megerősítő kódot küld az Ön e-mail címére, így ellenőrizheti VPN-fiókját.

 • A ProtonVPN Ingyenes telepítővarázsló képernyőképe

  Miután letöltötte a VPN fájlt, a telepítő varázsló végigvezeti a VPN beállítási folyamatán.

 • A ProtonVPN Free Desktop App Login képernyőképe

  Mielőtt először használja a VPN alkalmazást, felkérést kell adnia a létrehozott fiók bejelentkezési adataira.

 • A ProtonVPN Free Desktop App főképernyőjének képernyőképe

  Tetszik nekünk a VPN alkalmazás főképernyőjén a részletesség, de a hatalmas világtérkép kissé feleslegesnek tűnik.

 • A ProtonVPN Free Desktop App csatlakoztatva képernyőképe

  A VPN-kiszolgáló betöltésének észlelése nagyon hasznos, ha helyet választunk.

 • A ProtonVPN ingyenes kapcsolatprofilok képernyőképe

  Készíthet kapcsolati profilokat, így nem kell minden alkalommal kiválasztania egy adott VPN-kiszolgálót.

 • A ProtonVPN Free Desktop App Settings képernyőképe

  A VPN-beállítások terhelése jobb, mint a többi ingyenes szolgáltatótól láttuk, és hasznos környezeti információkkal vannak ellátva.

Az üzembe helyezés és a ProtonVPN Free használata rendkívül egyszerű, és az indulástól a végéig csak néhány percig tart.

A letöltés után a ProtonVPN ingyenes alkalmazásai pontosan ugyanolyan egyszerűen használhatók, mint a prémium alkalmazásai, kevesebb kiszolgálóhelyen az egyetlen észrevehető különbség.

Számos ingyenes VPN-től eltérően, amelyek korlátozó adatkorlátozásokkal rendelkeznek, a ProtonVPN korlátlan sávszélességet biztosít az ingyenes felhasználók számára.

Még nem szokott semmilyen konfigurálható beállítást látni az ingyenes VPN-kből, ezért frissítő változást hajtott végre a VPN megszakító kapcsoló, a DNS szivárgásvédelem és az UDP és a TCP protokollok közötti váltáshoz..

A környezeti információk a legtöbb ilyen beállítás mellett megtalálhatók, amelyek különösen hasznosak lesznek a VPN kezdők számára.

Vevőszolgálat

Rengeteg online forrás & szakaszos élő chat-támogatás

Email

Online források

Igen
Igen

A ProtonVPN Free ügyfélszolgálata sokkal jobb, mint a többi ingyenes szolgáltatónk többségénél, de még nincs javítása a prémium szolgáltatások számára, mivel nincs élő csevegés.

Van egy online támogatási központ, amely fedezi az alapvető VPN-lekérdezéseket és a hibaelhárítási kérdéseket (a navigáláshoz használja a keresősávot), és minden támogatott eszközhöz lépésről lépésre vannak telepítési útmutatók, beleértve azokat is, amelyeket manuálisan kell konfigurálni.

A ProtonVPN e-mail támogatással is rendelkezik, és hasznos, ha elég lassú, meglehetősen egyszerűen megkapja a szükséges segítséget..

Alsó vonal

Ajánljuk a ProtonVPN ingyen?

Ha ingyenes VPN-t keres, akkor feltétlenül ajánljuk a ProtonVPN-t. Nagyon biztonságos a használata, az összes alkalmazás nyílt forrású, és korlátlan mennyiségű adatot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy online tevékenységeinek annyira vagy kevés részét megvédi, amennyit csak akar..

Vannak hátrányok is, például a három szerverhely korlátozása, a streaming és a P2P támogatás hiánya, ám a ProtonVPN-nek a legfontosabb választásnak kell lennie azok számára, akik magas szintű adatvédelmet keresnek egy cent nélkül.

A ProtonVPN Free alternatívái

TunnelBear Ingyenes logó

TunnelBear Free

Az TunnelBear ingyenes VPN-szolgáltatása lehetővé teszi a 23 kiszolgálóhely közötti választást, ami a leglelkesebb az egyik legszélesebb körben, amit egy ingyenes szolgáltatáshoz láttunk. Biztonságos és biztonságos is. Olvassa el az TunnelBear ingyenes véleményét

Windscribe Ingyenes logó

Ingyenes Windscribe

Nincsenek olyan ingyenes VPN-k, amelyek megbízhatóan működnek a Netflix-rel, de a Windscribe jó választás, ha ingyenes torzításra van szüksége a torrenthoz. Védi a P2P forgalmat egy VPN kill kapcsolóval és a DNS szivárgás elleni védelemmel. Olvassa el a Windscribe ingyenes véleményét

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me