Torrenting zonder een beveiligde VPN-service brengt uw privacy aanzienlijk in gevaar.

Uw ISP kan zien wat u downloadt en kan uw snelheden vertragen als u grote bestanden probeert te torreren. En sommige ISP's blokkeren zelfs veel torrenting-websites (naar schatting 4.000 sites voor het delen van bestanden zijn wereldwijd geblokkeerd).

Het is duidelijk dat het gebruik van een VPN cruciaal is als je veilig en anoniem torrent. Het probleem is dat veel VPN's het niet redden:

 • Veel VPN's zijn niet snel genoeg
 • Sommigen staan ​​torrenting niet toe
 • Niet alle VPN's verbergen uw IP-adres
 • Sommige VPN-services houden gebruikerslogboeken bij

Dat niet alleen, maar de beste VPN's kunnen ook prijzig zijn. Dat betekent niet dat je ook gewoon de eerste gratis VPN moet gebruiken die je ziet.

Wat is dan de veiligste gratis VPN voor torrenting??

Na het testen van honderden gratis VPN's, vonden we er drie die goed werken voor torrenting.

Laten we duidelijk zijn, ze zijn lang niet zo goed als de beste VPN's voor veilige en snelle torrenting, maar de onderstaande gratis VPN's beschermen je privacy zonder in te leveren op snelheid (hoewel datacaps aanwezig zijn).

Wat we zoeken in een Top Gratis VPN voor Torrenting

 1. torrenting & P2P toegestaan ​​op alle (of de meeste) servers
 2. Betrouwbare, hoge downloadsnelheden
 3. Waterdicht logbeleid & geen IP / DNS-lekken
 4. VPN kill-schakelaar & DNS-lekbescherming
 5. Geen beperking van P2P-verkeer
 6. Royale maandelijkse datakap

Beste gratis VPN's voor torrenting & P2P

1. Windscribe gratis

Gerangschikt als nummer 1 voor gratis torrenting VPN's

Windscribe Gratis mobiele screenshotsWindscribe Gratis desktop-schermafbeeldingenPros

 1. Torrenting toegestaan ​​op de meeste servers
 2. Geen snelheidsbeperking
 3. Betrouwbare snelheden in hetzelfde land
 4. VPN kill-schakelaar & DNS-lekbescherming
 5. Minimaal logbeleid
 6. Geen betalingsinformatie vereist bij aanmelding

Cons

 1. Maandelijkse gegevenslimiet van 10 GB
 2. Werkt niet voor streaming
 • Top snelheidik

  54 Mbps dezelfde stadssnelheid

  Gebaseerd op een 100 Mbps-testverbinding

 • Servers

  10 landen

 • Compatibel met

  • Windows-logoramen
  • Mac-logoMac
  • iOS-logoiOS
  • Android-logoAndroid
  • Linux-logoLinux

Het komt neer op

Windscribe is zonder twijfel de beste gratis VPN-service die we hebben getest - het is ook onze topkeuze voor gratis VPN voor torrenting vanwege de superieure beveiliging die het biedt.

Torrenting is toegestaan ​​op bijna alle gratis VPN-servers van Windscribe, en de hoge, betrouwbare uploadsnelheden maken het ideaal voor P2P-activiteit.

Windscribe's maandelijkse gegevenslimiet van 10 GB is een van de meest royale die we hebben gezien bij een gratis VPN, maar zware torrenters vinden het misschien nog steeds beperkend.

Alle gratis VPN-apps van Windscribe zijn gecodeerd met topcijfer AES-256 en gebruiken het veiligste VPN-verbindingsprotocol, OpenVPN, om u veilig te houden tijdens torrenting.

Helaas hadden we moeite om Windscribe Free te laten werken met populaire streaming-sites zoals Netflix en BBC iPlayer, dus als dit belangrijk voor u is, wilt u deze VPN misschien vermijden.

Zware torrenters moeten echter absoluut rekening houden met de gratis versie van Windscribe Free vanwege de sterke reeks privacyfuncties en uitstekende prestaties.

Lees onze volledige Windscribe Free-recensie voor een meer diepgaande blik.

2. Hide.me Gratis

Gerangschikt # 2 voor gratis torrenting VPN's

Hide.me Gratis mobiele schermafbeeldingenHide.me Gratis desktop screenshotPros

 1. P2P toegestaan ​​op drie van de vijf gratis servers
 2. Geen torrenting snelheidsbeperkingen
 3. Hoge downloadsnelheden
 4. DNS & IPv6-lekbescherming
 5. Minimale logboekregistratie
 6. Geen betalingsgegevens vereist bij aanmelding

Cons

 1. 2 GB maandelijkse datakap
 2. Slechts vijf VPN-serverlocaties
 • Top snelheidik

  81 Mbps dezelfde stadssnelheid

  Gebaseerd op een 100 Mbps-testverbinding

 • Servers

  4 landen

 • Compatibel met

  • Windows-logoramen
  • Mac-logoMac
  • iOS-logoiOS
  • Android-logoAndroid
  • Linux-logoLinux

Het komt neer op

De gratis versie van Hide.me is een betrouwbare VPN-service voor torrenting die net zo privé is als Windscribe, zo niet meer.

Hide.me hanteert een privacyvriendelijk loggingbeleid en wordt geleverd met extra's zoals een VPN-kill-schakelaar om je veilig te houden tijdens torrenting.

Alle aangepaste VPN-apps van Hide.me zijn gecodeerd met de 'onbreekbare' AES-256 en gebruiken het veiligste VPN-verbindingsprotocol, OpenVPN.

U kunt de gratis apps van Hide.me gebruiken op alle populaire platforms, zoals Windows, MacOS, iOS en Android, en u kunt het zelfs op uw router installeren, wat zeldzaam is voor een gratis VPN-service.

Hide.me's 2 GB data cap zal echter een grote hindernis zijn voor frequente torrenters, en als je je niet in de buurt van een van de drie P2P-vriendelijke servers bevindt, zullen snelheden daaronder lijden.

Als u slechts een kleine hoeveelheid verkeer moet overbrengen en in de buurt van Nederland, Canada of Singapore bent gevestigd, kan Hide.me Free een uitstekende VPN-service voor torrenting zijn.

Lees onze volledige Hide.me gratis review voor een meer diepgaande blik.

3. TunnelBear Gratis

Gerangschikt # 3 voor gratis torrenting VPN's

TunnelBear Gratis mobiele schermafbeeldingenTunnelBear Gratis bureaublad screenshot 100% (1 gebruikersrecensies) ProsConsPros

 1. Geen torrent-beperkingen
 2. Snelle, betrouwbare downloadsnelheden
 3. VPN kill-schakelaar & DNS-lekbescherming
 4. Minimaal logbeleid
 5. Royaal gratis servernetwerk
 6. Geen betalingsinformatie nodig

Cons

 1. 500MB maandelijkse datakap
 • Top snelheidik

  52 Mbps dezelfde stadssnelheid

  Gebaseerd op een 100 Mbps-testverbinding

 • Servers

  23 landen

 • Compatibel met

  • Windows-logoramen
  • Mac-logoMac
  • iOS-logoiOS
  • Android-logoAndroid

Het komt neer op

TunnelBear is een beginnersvriendelijke gratis VPN-service voor torrenting die geen concessies doet aan de beveiliging.

Het minimale logbeleid van TunnelBear en een VPN-kill-schakelaar beschermen je terwijl je torrent, en je bent ook beschermd tegen DNS-lekken.

Alle aangepaste VPN-apps van TunnelBear gebruikten ons voorkeursverbindingsprotocol, OpenVPN, en nog beter, ze zijn gecodeerd met de 'gouden standaard' van cijfers, AES-256.

Net als Hide.me is de datacap van TunnelBear een probleem en is deze zelfs nog beperkter met 500 MB per maand. Dat brengt je niet ver als het gaat om grote bestanden - je bent beter af met onze topkeuze, Windscribe Free, als dat iets is dat je beïnvloedt.

Torrenting is echter toegestaan ​​op alle 22 VPN-servers van TunnelBear - het is zeldzaam om zo'n VPN-servernetwerk te zien van een gratis VPN-service.

We raden u aan de gratis VPN van TunnelBear te testen voor torrenting voordat u een betaald abonnement koopt, dat wordt geleverd met onbeperkte gegevens.

Lees onze volledige TunnelBear Free-recensie voor een meer diepgaande blik.

Populaire vragen

Wat is de beste gratis VPN voor torrenting?

Onze favoriete gratis VPN voor torrenting is Windscribe, omdat het de beste allround ervaring biedt zonder al te veel grote compromissen.

Het enige grote nadeel is de maandelijkse gegevenslimiet van Windscribe van 10 GB, maar dit is een van de meest royale vergoedingen die we hebben gezien van een gratis VPN die torrenting toestaat, en zou voor de meerderheid van de gebruikers niet al te veel moeten zijn..

Als u elders meer van VPN's verwacht, geloof ons dan op uw woord - dat doet u niet.

Schermafbeelding van het torrent-advies in het ondersteuningsgedeelte van de website van Windscribe

Als je geen grote bestanden hoeft te torreren maar een divers servernetwerk nodig hebt, dan zou onze topkeuze de gratis versie van TunnelBear zijn, dankzij de aanwezigheid in 22 landen wereldwijd.

Een waarschuwing echter - TunnelBear staat zijn gratis VPN-gebruikers alleen toe 500MB-gegevens per maand over te dragen, wat niet veel is, laat staan ​​voor torrenting.

Voor de beste onbeperkte torrent-ervaring is het echter zeker de moeite waard om te betalen voor een premium VPN-service.

Betaalde VPN's van topklasse hebben een breder scala aan servers en beperken uw bandbreedtegebruik niet, zodat u zoveel torrent als u wilt.

Onze huidige top drie VPN's voor torrenting zijn:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • IPVanish

Heb ik echt een VPN nodig voor Torrenting?

U hebt absoluut een VPN nodig voor torrenting, omdat torrenting zonder een beveiligde VPN-service u blootstelt aan allerlei privacyrisico's.

Ten eerste, als u geen VPN gebruikt tijdens torrenting, wordt uw IP-adres, samen met dat van iedereen die aan die bestandsoverdracht deelneemt, zichtbaar. Dit betekent dat uw ISP, evenals alle andere potentiële snoopers of hackers, precies kunnen zien wat u online doet.

Van sommige ISP's is ook bekend dat ze gebruikers detecteren die deelnemen aan activiteiten met een hoge bandbreedte (zoals throttling) en opzettelijk hun verbindingssnelheden verlagen om het bandbreedtegebruik in het hele netwerk gelijk te trekken. Dit kan je torrenting stoppen.

De enige manier om dit te voorkomen, is door een vertrouwde VPN-service te installeren op het apparaat dat u wilt gebruiken voor torrenting - onze aanbevelingen hierboven zijn een goede plek om te beginnen.

Hoe een VPN uw privacy beschermt tijdens torrenting

Een VPN beschermt je privacy terwijl je torrent op verschillende manieren.

 1. Verbergt je torrent-activiteit van je ISP

  Het gebruik van een VPN betekent dat uw ISP niet kan zien wat u online doet, of dat nu torrenting is of iets anders.

  Dit voorkomt dat ze uw internetverkeer volgen of beperken, wat betekent dat uw snelheden niet zullen lijden als gevolg van wat u online hebt gekozen.

 2. Voorkomt dat andere torrenters uw IP-adres zien

  Als u een site zoals BitTorrent gebruikt, is iedereen die hetzelfde torrent-bestand gebruikt verbonden in een ‘zwerm’, wat betekent dat elke gebruiker de IP-adressen kan zien van alle andere apparaten die ook zijn verbonden.

  Je IP-adres kan worden gebruikt om je internetprovider te bepalen en de geschatte fysieke locatie, wat vaak is dat torrenters uiteindelijk auteursrechtschendingen ontvangen van online trollen.

  Het gebruik van een VPN zal uw IP-adres maskeren zodat de andere gebruikers in de zwerm alleen het IP-adres van de P2P-server kunnen zien. Als uw VPN gedeelde IP-adressen gebruikt, zoals de meeste, zou het vrijwel onmogelijk zijn om torrent-activiteit terug te traceren naar een enkele gebruiker.

 3. Beschermt u tegen potentiële hackers

  Het feit dat een VPN uw echte IP-adres verbergt, beschermt u ook tegen hackers die het anders als achterdeur in uw systeem zouden kunnen gebruiken om uw vertrouwelijke persoonlijke informatie te achterhalen.

  Omdat al uw verkeer via de servers van de VPN wordt geleid, in plaats van die van uw ISP, zijn al uw gegevens gecodeerd volgens een hoge standaard en is het voor niemand anders zichtbaar.

Hoe een gratis VPN voor torrenting te gebruiken

Het gebruik van een gratis VPN voor torrenting is ongelooflijk eenvoudig.

 1. Kies een gratis VPN-service waarmee torrenting mogelijk is

  Kies eenvoudig de VPN-service die u gaat gebruiken, installeer deze op het apparaat waarop u torrent en voer uw inloggegevens in.
  Screenshot van ons live chatgesprek met Hide.me over torrenting

 2. Controleer de privacy-instellingen en schakel de schakelaar uit

  Controleer voordat u verbinding maakt of de VPN-kill-schakelaar en eventuele lekbescherming is ingeschakeld op uw VPN. Hierdoor blijven uw persoonlijke gegevens uit verkeerde handen als de VPN-verbinding om welke reden dan ook niet werkt.

 3. Kies een VPN-serverlocatie

  Maak nu verbinding met de dichtstbijzijnde VPN-server naar uw fysieke locatie voor de beste snelheden en begin veilig met torrenting. Houd de datakap in de gaten, indien van toepassing, om ervoor te zorgen dat u niet onverwacht opraakt.

Torrenting is veilig met een VPN?

Je gebruikt een VPN om je online veilig te houden, en dat is niet anders wanneer je torrent.

Het gebruik van een beveiligde VPN-service is misschien de meest effectieve manier om jezelf te beschermen tijdens torrenting, omdat het niet alleen je ware IP-adres maskeert, maar het codeert ook al je online verkeer.

Om jezelf tijdens het torrenten zo veilig mogelijk te houden, moet je een VPN kiezen met:

 1. Sterke codering (bij voorkeur AES-256)
 2. Beveiligd VPN-verbindingsprotocol (OpenVPN is onze favoriet)
 3. Minimaal (of bij voorkeur zero-logs) logbeleid

Het nemen van deze stappen zorgt ervoor dat je zo veilig mogelijk wordt gehouden terwijl je een VPN gebruikt om torrent te gebruiken.

Is VPN legaal?

Het gebruik van een VPN-service om uw privacy te beschermen is 100% legaal in bijna elk land ter wereld. Er is echter een klein aantal waar ongeautoriseerd VPN-gebruik is beperkt of verboden. Dit zijn:

 1. China
 2. Rusland
 3. kalkoen
 4. Ik rende
 5. Oman
 6. Verenigde Arabische Emiraten

Het gebruik van een ongeautoriseerde VPN-service in een van deze landen kan leiden tot een zware boete, of in sommige gevallen zelfs een gevangenisstraf.

Er is ook een handvol landen waar alle VPN-services volledig zijn verboden:

 1. Wit-Rusland
 2. Irak
 3. Turkmenistan
 4. Noord Korea

Betrapt worden met een VPN-service op een van deze locaties kan leiden tot een niet-gespecificeerde boete en u in ernstige problemen brengen.

Bekijk onze gids Zijn VPN's legaal? voor meer informatie over landen met VPN-beperkingen en advies over veilig gebruik van een VPN-service.

Je kunt hier ook onze beste VPN's voor China (en andere landen met een hoge censuur) bekijken.

Torrenting is illegaal?

Torrenting zelf is volledig legaal - het zijn auteursrechtbeperkingen waar je voorzichtig mee moet zijn.

Als u inhoud downloadt die in strijd is met copyrightregels, overtreedt u de wet, ongeacht hoe u dit doet. Torrenting is echter helemaal niet illegaal.

Je kunt legaal torrent in de VS, het VK, Australië, Canada, India - in elk land dat je maar wilt.

Zal een VPN mijn torrenting verbergen??

Ja, een beveiligde VPN-service verbergt je torrenting.

Zolang uw gekozen VPN geen persoonlijk identificeerbare logs verzamelt, kan niemand (inclusief uw ISP) vertellen wat u doet terwijl u verbonden bent - dit omvat torrenting.

Schermafbeelding van de website van Windscribe met uitleg over het minimale logbeleid

Als u echter een minder veilige gratis VPN gebruikt die gedetailleerdere logboeken verzamelt (niet een van onze aanbevelingen hierboven), is er een zeer hoge mogelijkheid dat uw VPN-provider en ISP kunnen vertellen dat u torrenting.

Om er zeker van te zijn dat je een VPN kiest die je torrenting verbergt, houd je vast aan een van onze topkeuzes.

Slechtste gratis VPN's voor torrenting

Niet alle gratis VPN-services zijn veilig voor torrenting. Dit is onze top drie gratis VPN's om te vermijden, hoewel dit geenszins een uitputtende lijst is.

 1. Hola Gratis VPN

  Hola Free VPN beweert een ‘VPN-service’ te zijn, maar het is in feite een onzeker peer-to-peer proxy-netwerk dat geen enkele codering biedt.

  Hola is niet goed voor torrenting, omdat het absoluut alles controleert wat u online doet, inclusief alle websites die u bezoekt, en er is zelfs van bekend dat het zonder toestemming bandbreedte van gebruikers verkoopt.

  Helaas is het een van de populairste gratis VPN-services die er zijn, maar we raden je aan Hola koste wat kost te vermijden.

 2. VPN-proxymaster

  VPN Proxy Master is een ongelooflijk onveilige gratis VPN voor torrenting omdat het bedrijf een schetsmatige geschiedenis heeft van het verzenden van vertrouwelijke gebruikersinformatie naar China.

  Niet alleen dit, maar uw IP-adres wordt voor onbepaalde tijd verzameld en opgeslagen, en er is geen manier om te vertellen hoe VPN Proxy Master is gecodeerd.

  De apps zitten ook vol met pop-upadvertenties - VPN Proxy Master is absoluut een gratis VPN om weg te blijven.

 3. Thunder VPN

  Geen twijfel mogelijk, Thunder VPN is een van de slechtste gratis VPN-services die u mogelijk kunt gebruiken voor torrenting.

  Om nog maar te zwijgen van het is alleen beschikbaar op Android, Thunder VPN gebruikt een onveilig verbindingsprotocol, mist enige beveiligingsfuncties en negeerde onze vragen over codering.

  ThunderVPN beweert ook geen logbestanden te zijn, maar verzamelt in feite een heleboel informatie, zoals uw IP-adres, ISP, serverlocatie en nog veel meer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me