ExpressVPN in NordVPN sta dve izmed najbolj priljubljenih VPN-jev in sta dosledno ocenjeni kot naši dve najboljši VPN. Kolikor je tako malo med obema, kakšna je razlika? In kateri VPN je boljši?

ExpressVPN proti BestVPN

Dolgo smo obsežno testirali ExpressVPN in NordVPN, tako da oba dobro vemo.

Samo želite vedeti, kateri VPN je najboljši? ExpressVPN je v našem testiranju dosegel rezultat, ki je 0,1 točke višji od NordVPN.

Čeprav je to dovolj, da ga uvrstimo na prvo mesto, to še ne pomeni, da je ExpressVPN dokončno boljši od NordVPN za vsakega uporabnika.

Vsak VPN ima svoje perke in edinstvene lastnosti. Želite vedeti, katera je najboljša izbira za vas? Spodaj smo raziskali razlike.

Hitrost & Zanesljivost

ExpressVPN
NordVPN

Prenesi 85Mbps 91Mbps
Naloži 91Mbps 86Mbps
Zamuda 8ms 5 ms
Povprečni% padec 11% 5%

Prenosi, prenašanja in prenašanje datotek ExpressVPN in NordVPN na lokalni povezavi (od Združenega kraljestva do Velike Britanije)

Kar zadeva hitrosti, ExpressVPN prevzame zgodnje vodstvo. Ugotovili smo, da NordVPN lahko doseže boljše lokalne hitrosti, vendar povezava s strežniki na daljavo pokaže, da je ExpressVPN resnično uspešen NordVPN.

Na primer povezava iz Velike Britanije (kjer imamo sedež) nam je dala naslednje hitrosti:
ExpressVPN

  • Nemčija: 79Mbps (Prenesi) & 66Mbps (naloži)
  • ZDA: 77Mbps (Prenesi) & 40Mbps (naloži)
  • Singapur: 73Mbps (Prenesi) & 22Mbps (naloži)
  • Avstralija: 59Mbps (Prenesi) & 1Mbps (naloži)

NordVPN

  • Nemčija: 78Mbps (Prenesi) & 77Mbps (naloži)
  • ZDA: 47Mbps (Prenesi) & 66Mbps (naloži)
  • Singapur: 12Mbps (Prenesi) & 6Mbps (naloži)
  • Avstralija: 22Mbps (Prenesi) & 3Mbps (naloži)

Njegove zanesljivo hitre povezave po vsem svetu postavljajo ExpressVPN poleg vse konkurence, ne le NordVPN.

Lokacije strežnika

ExpressVPN
NordVPN

Skupaj držav 94 60
Države z izbiro na ravni mesta 10 5
Skupaj strežniki 3.000+ 5.600+

Svetovni lokaciji strežnikov NordVPN in ExpressVPN po vsem svetu

Tako NordVPN kot ExpressVPN imata ogromno število strežnikov VPN v velikem številu držav. ExpressVPN ponuja strežnike v več državah, na voljo pa je tudi bolj specifična izbira na ravni mesta - dvojno številka v ponudbi NordVPN.

NordVPN ima na drugi strani veliko večje strežniško omrežje z več kot 5.600 strežniki, ki izražajo 3.000 plus ExpressVPN.

Razlika v številu strežnikov se morda zdi velika, vendar pri teh številnih verjetno ne boste opazili. Kar zadeva določene lokacije, bo vpliv v celoti odvisen od vaših potreb. Če potrebujete dostop do določenih lokacij, priporočamo, da si ogledate sezname strežnikov za ExpressVPN in NordVPN, preden se naročite na.

Do nedavnega je NordVPN ponujal tudi drugo lokacijo strežnika v Veliki Britaniji, Manchester, vendar jo je odpravil, ker je navajal težave z zmogljivostjo. Namesto tega je NordVPN dodal dodatne londonske strežnike.

Pretakanje & Torrenting

ExpressVPN
NordVPN

Netflix Da Da
BBC iPlayer Da Da
Amazon Prime Video Da Da
Hulu Da Da
Pretočni strežniki Ne Ne
Torrenting & P2P Da Da
HBO Da Da

Dostop NordVPN in ExpressVPN do spletnih strani za pretakanje

Ali ExpressVPN ali NordVPN omogočata gledanje Netflixa? Oba sta.

Za pretakanje na večini naprav sta NordVPN in ExpressVPN daleč pred paketom z zanesljivim dostopom do spletnih strani za pretakanje, kot so Netflix, BBC iPlayer, Hulu, HBO, Amazon Prime Video in še več.

Niti eden ni namenjenih strežniških strežnikov, vendar jih res ne potrebuje, saj večina njihovih strežnikov v ZDA in Veliki Britaniji deluje brezhibno. Če imate težave pri iskanju pravega strežnika, vam je na voljo pomoč strankam.

Obe imata na tem področju manjše napake: ExpressVPN se bori za dostop do iPlayerja iz Velike Britanije, medtem ko ima NordVPN na splošno zelo slab dostop do pretoka, če je nameščen na ravni usmerjevalnika..

Medtem ko je ExpressVPN, ki ne more dostopati do iPlayerja iz Velike Britanije, neprijeten, morajo vsi uporabniki v Veliki Britaniji izklopiti VPN ali razdeliti predvajalnik iPlayer zunaj VPN-ja in bodo imeli popoln dostop do iPlayerja.

Če pa ne morete pretakati vsebine NordVPN, nameščene na ravni usmerjevalnika, je morda veliko več neprijetnosti in resnično omejuje vašo sposobnost uporabe z napravami, kot je Apple TV.

Gre za zelo specifično aplikacijo, vendar prekine ponudbo, če tako uporabljate svoj VPN.

Obhod cenzure

Ponudnik
ExpressVPN
NordVPN
Deluje na Kitajskem Da Da (vendar manj pogosto)
Deluje v Rusiji Da Da
Deluje v Iranu Da Da
Deluje v Turčiji Da Da
Orodja za prikrivanje Da Da

Možnost ExpressVPN in NordVPN, da zaobideta cenzuro

Obe VPN-ji dobro delujeta v državah z agresivno cenzuro, kot sta Turčija ali Iran, z lastnimi vgrajenimi orodji za zakrivitev, s katerimi lahko zaobidejo nacionalne požarne zidove..

Ko gre za najtežji izziv cenzure VPN, velik kitajski požarni zid, je ExpressVPN vrhunski. Zahvaljujoč velikim naporom ostaja najboljši VPN za preprečevanje odkrivanja s strani kitajskih cenzorjev.

NordVPN deluje tudi na Kitajskem, vendar z manj doslednosti, odkar je na Kitajskem razpadel VPN. Vemo, da so nekateri uporabniki imeli težave pri povezovanju z NordVPN na Kitajskem. Njegova orodja za zakrivanje niso na voljo niti prek iOS-a, zato se lahko uporabniki iPhone-a borijo, da ostanejo zaščiteni.

Šifriranje & Varnost

ExpressVPN
NordVPN

VPN protokoli IKEv2 / IPSec, L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP IKEv2 / IPSec, OpenVPN
Šifriranje AES-256 AES-256
Kill stikalo Da Da
Zaščita pred uhajanjem DNS, IPv6, WebRTC DNS, IPv6, WebRTC
Prvostranski DNS Da Da
IPv6 Blokirano Blokirano

Šifriranje in zaščitne funkcije ExpressVPN in NordVPN

ExpressVPN je na vrhu, s svojim odličnim orodjem za samodejno izbiro protokola. Dokler imate funkcijo omogočeno, bo VPN izbral najboljši varen protokol.

NordVPN se je v zadnjem času izboljšal in ponuja enostavna preklapljanja svojih aplikacij za spreminjanje med šifrirnimi protokoli, vendar ExpressVPN še vedno ponuja več izbire.

Poleg tega je med dvema ponudnikoma VPN tesno klicanje, saj imata oba izvrstne napredne funkcije.

Na primer ExpressVPN ponuja možnost ločenega tuneliranja, ki vam omogoča, da se odločite, katere aplikacije se povezujejo na VPN in katere ne.

Po drugi strani vam NordVPN omogoča usmerjanje spletnega prometa prek dveh različnih strežnikov VPN in tako zagotovite dodatno plast šifriranja (ki ga imenuje Double VPN).

Oba blokirata povezave IPv6 in vas ščitijo pred morebitnimi uhajanji IP ali DNS. NordVPN je izjavil, da bo v prihodnje uvedel podporo za IPv6, vendar pričakujemo, da bo ExpressVPN storil enako, ko bo protokol na koncu prešel v glavni tok.

Politika beleženja & Pristojnost

Označeni zemljevid, ki prikazuje lokacije NordVPN in ExpressVPN

ExpressVPN
NordVPN

Dnevniki povezav Da Da
Dnevniki dejavnosti Ne Ne
Pristojnost britanski Deviški otoki Panama
Zunanje revidiranje Julij 2019 November 2018

Politike in pristojnosti sestavljanja dnevnikov ExpressVPN in NordVPN

Obe VPN sta bili podvrženi zunanjim revizijam, da bi potrdili svoje politike beleženja, NordVPN PwC novembra 2018 in ExpressVPN tudi PwC julija 2019.

Te revizije postavljajo spodbuden standard za panogo, vendar le potrjujejo, da ponudniki VPN delajo, kar pravijo v svoji politiki beleženja, ne pa moč teh politik beleženja.

Politika beleženja NordVPN vključuje naslednje:

Posnetek zaslona pravilnika za beleženje NordVPN

In ExpressVPN trdi naslednje:

Posnetek zaslona politike zapisovanja ExpressVPN

Nobena od teh trditev ne zajema celotne slike; obe VPN hranijo nekatere podatke, vendar narava in obseg teh podatkov nista enaka.

Da bi omejilo število povezav posameznega uporabnika, NordVPN shrani uporabniško ime in časovni žig vsake povezave v času trajanja seje, vendar se ti podatki izbrišejo v 15 minutah po prekinitvi povezave..

ExpressVPN hrani nekoliko več informacij - datumov povezave, izbire lokacije strežnika in skupne količine podatkov - in trenutno ni jasno, kako dolgo se ti podatki hranijo. Zaradi tega, NordVPN uvrščamo med ponudnike brez dnevnika ampak menijo, da ExpressVPN nekoliko manjši od tega prestižnega naslova.

Nobenega od zbranih informacij pa ni mogoče identificirati osebno, oba ponudnika VPN pa sta na voljo v pristojnosti zasebnosti (Britanski Deviški otoki za ExpressVPN in Panama za NordVPN), ki od njih ne zahtevajo, da shranjujejo kakršne koli podatke o uporabnikih..

Kompatibilnost & Enostavnost uporabe

ExpressVPN
NordVPN

Namizne aplikacije Windows, Mac, Linux Windows, Mac, Linux
Mobilne aplikacije iOS, Android iOS, Android
Druge aplikacije Android TV, Amazon Firestick Android TV, Amazon Firestick
Podpora usmerjevalnika Da Da
Vnaprej konfigurirani usmerjevalniki Da Da
Razširitve brskalnika Chrome, Firefox, Safari Chrome, Firefox

Združljivost naprav ExpressVPN in NordVPN

NordVPN in ExpressVPN vodita na trgu po široko razširjeni združljivosti naprav. Oba imata aplikacije za vse glavne operacijske sisteme. Oba imata tudi podporo za usmerjevalnik.

ExpressVPN in NordVPN imata razširitve brskalnika, vendar imata zelo različne pristope.

Podaljšek ExpressVPN-ja je res krmilnik in za njegovo delovanje potrebujete namizno aplikacijo - torej ni tako lahka, kot si morda mislite. Všeč nam je, da lahko nadzorujete VPN znotraj okna brskalnika, vendar to ni običajna razširitev.

Alternativa, ki jo ponuja NordVPN, deluje kot samostojna, vendar je v resnici proxy, ne pa VPN, in vam ne bo nudila popolne zaščite.

NordVPN ima enostaven in uporabniku prijazen vmesnik z interaktivno vizualizacijo njihovih strežnikov na zemljevidu. To je prijeten trik, ki ne pomeni nujno veliko pristopa ExpressVPN do golih kosti, zagotovo pa ne odšteje ničesar.

Posnetek zaslona uporabniškega vmesnika NordVPN

Aplikacija za računalnik NordVPN

Ko gre za napredne možnosti, ponudnika VPN uporabljata različne pristope. ExpressVPN svoje nastavitve postavi v ločeno okno z možnostmi, medtem ko NordVPN uporablja zaslon in zavihek.

Posnetek zaslona aplikacije ExpressVPN za PC

Meni aplikacije in možnosti ExpressVPN PC

Vse aplikacije ExpressVPN imajo v glavnem oknu veliko stikalo za vklop / izklop in nekaj drugega. Osnovni vmesnik je prav tako precej enak med napravami, medtem ko se NordVPN bistveno razlikuje.

To na primer pomeni, da se jezički NordVPN na našem preskusnem iPhoneu počutijo dobro, ne pa tudi na našem Android telefonu.

Aplikaciji Android in iPhone NordVPN drug ob drugem

NordVPN Android (levo) in iOS (desno) aplikacije drug ob drugem

Ne glede na to so aplikacije obeh ponudnikov VPN zelo intuitivne v vseh napravah - tudi če uporabljajo različne pristope.

Pomoč strankam

ExpressVPN
NordVPN

Klepet v živo 24/7 24/7
Podpora po e-pošti Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Spletna baza znanja Da Da
Vodniki za namestitev Da Da
Video material Da Da

Možnosti za podporo strankam ExpressVPN in NordVPN

To nas pripelje do podpore strankam, ki jo oba ponudnika izvrstno izpopolnjujeta.

ExpressVPN in NordVPN imata celovite spletne vodiče, kar je del, zakaj jih je tako enostavno uporabljati v širokem razponu naprav. Imata tudi e-pošto in 24/7 klepet v živo, ki sta v veliko pomoč pri obeh ponudnikih.

Ti ponudniki ponujajo vrat in vrat, kar zadeva materiale, ki so na voljo za stranke, pri čemer je občasno eden bolj močnega spletnega gradiva za določeno temo. Nobeden od njih nima telefonske podpore, kar je v industriji precej standard.

Vse to je povedalo, da ExpressVPN tukaj le zmaga, saj je njegov 24/7 klepet v živo dosledno hitrejši in bolj priročen - če le.

Cena & Vrednost

ExpressVPN
NordVPN

En mesec 12,95 USD 11,95 USD
Šest mesecev 9,99 USD N / A
12 mesecev 6,67 USD 6,99 USD
Dve leti N / A 4,99 USD
Tri leta N / A 3,49 USD

Mesečni stroški NordVPN in ExpressVPN v različnih načrtih oblikovanja cen

Razen če se niste pripravljeni prijaviti na triletno naročnino na VPN, med cenami ExpressVPN in NordVPN ni veliko.

Gre za dva največja VPN-ja na planetu in imata ceno, ki ustreza temu. Pri krajših naročninah ExpressVPN in NordVPN nista najcenejši VPN, vendar zagotovo nista najdražja.

ExpressVPN trenutno nima dogovora, v katerem vam za 12-mesečno naročnino daje tri mesece brezplačno, kar je velika vrednost.

Daljše naročnine so kraj, kjer se NordVPN resnično razlikuje. Za tiste, ki se veselijo triletne obveznosti, je NordVPN jasen zmagovalec: njen triletni načrt ponuja velike prihranke - 70% popusta. Nizka mesečna cena v višini le 3,49 USD omogoča, da je VPN najboljše vrednosti na voljo in tudi naš poceni VPN.

To pa ni majhna obveznost in za triletni paket boste morali plačati 125,64 USD vnaprej.

Zaokroži navzgor & Razsodba

Bližje je, toda ExpressVPN trdi, da je zmaga boljši VPN v letu 2020.

NordVPN je v svoji politiki beleženja in cenah boljši, toda ExpressVPN se je najprej izkazal za hitrost, ki je mimo cenzure, šifriranja, podpore strankam in pretakanja..

Če rečem, da vas odloži cena: naj NordVPN pripravi daljši načrt za najboljšo vrednost VPN na trgu.

Če se še vedno odločite, lahko v celotnih pregledih ExpressVPN in NordVPN najdete celoten potek vsakega VPN-ja..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me