Namestitev VPN-ja na vaš Amazon Fire TV Stick ali Fire TV je hitra in enostavna, ko veste, kaj počnete. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako preprost je z različnimi metodami.

Uporaba VPN-ja na televiziji Amazon Fire TV ali Fire TV Stick je enostaven način za obhod geo-omejitev in pretakanje več video vsebin.

Ta priročnik vam bo po korakih predstavil navodila za nastavitev VPN-ja na napravi Fire TV.

Zakaj potrebujete VPN na svoji Firestick

Obstajajo številni razlogi, da morate na Amazon Fire TV Stick uporabiti VPN.

Glavni razlogi so:

 1. Želite si ogledati več video vsebine

  Število vsebin na požarni televiziji je omejeno na geo, tako da morda ne boste mogli dostopati do nekaterih videoposnetkov ali programov, odvisno od vaše lokacije. Dobra storitev VPN bo odklenila vso to vsebino.

 2. Uporabiti morate vse dodatke Kodi

  Zanesljiva storitev VPN je prav tako nujna, če nameravate uporabljati kakršne koli dodatke Kodi, kot sta Yoda ali Exodus Redux.

  Zakaj je to?

  Ker lahko slučajno pretočite avtorsko zaščiteno vsebino, kar bi vam lahko prisodilo zajetno denarno kazen - ali celo zaporno kazen!

  Uporaba VPN z Kodi skriva vaš pravi IP naslov, tako da je vaša dejavnost pretakanja zasebna.

  Oglejte si naš vodič za namestitev VPN-ja na Kodi za navodila po korakih, če želite začeti.

 3. Ne želite, da vaš ponudnik internetnih storitev (internetni ponudnik) vidi, kaj počnete v spletu, ali pa gasite svoje hitrosti

  Ponudniki internetnih storitev po vsem svetu lahko upočasnijo vašo hitrost internetne povezave, odvisno od spletnih mest ali aplikacij, ki jih uporabljate.

  To pomeni, da bi lahko pretakanje Netflixa ali BBC iPlayerja na vaš Amazon Fire TV Stick potekalo veliko hitreje.

  To se ne zdi pošteno, kajne?

  To lahko preprečite tako, da se zgodi z varnim VPN, saj bo vaš ISP preprečil, da bi videl, kaj počnete v spletu.

Kaj boste potrebovali

Če želite namestiti svoj VPN na Amazon Firestick, morate:

 • Fire Fire (ali Fire TV Stick v2 ali novejši), posodobljen na najnovejšo različico operacijskega sistema
 • Potrjen račun pri izbrani storitvi VPN.

Če še niste izbrali storitve VPN, je vredno najprej pogledati Amazon App Store in preveriti, ali ima svojo aplikacijo. Tu si lahko ogledate tudi naše najboljše VPN storitve za Firestick.

Če izberete storitev VPN s prilagojeno aplikacijo za Amazon Firestick, bo postopek nastavitve veliko hitrejši in enostavnejši. Počasen VPN bo pretakanje medijev na vaš Fire TV ali Fire Stick zelo težaven, zato boste morda želeli preizkusiti brezplačno preskusno različico, preden se prijavite na plačljivi paket VPN.

Če imate težave z namestitvijo aplikacije VPN na Firestick ali izbrani ponudnik VPN nima aplikacije za naprave Amazon, je mogoče povezavo z VPN prek usmerjevalnika, računalnika Mac ali Windows. To bomo zajeli v metodah 3, 4 in 5.

Mogoče je tudi naložiti aplikacijo VPN na svoj Fire TV ali Fire TV Stick, vendar je to nekoliko bolj zapleteno in boste morali spremeniti nastavitve v svoji napravi. Po korakih po korakih v metodah 2 in 6 vas bomo vodili po korakih.

Preden nadaljujete, preverite svoj e-poštni naslov in preverite račun VPN, ali povezava VPN morda ne bo delovala na vaši Firestick.

1. način: App FireN VPN App

Čeprav Fire TV deluje z zaprto programsko opremo, je to ena najlažjih naprav, ki jo lahko nastavite z VPN. Če ima vaša izbrana storitev VPN prilagojeno aplikacijo za Amazon Fire TV Stick, jo morate prenesti in namestiti na svojo napravo.

Za začetek:

 1. Odprite Amazon App Store v svoji napravi
  Posnetek zaslona App Store na Firestick
 2. Poiščite aplikacijo ponudnika (npr. ExpressVPN)
 3. Kliknite »Get«, da ga namestite v svojo napravo - za potrditev boste morali vnesti geslo svojega računa Amazon Posnetek zaslona aplikacije ExpressVPN v trgovini Fire TV
 4. Odprite aplikacijo, vnesite svoje podatke za prijavo in že boste radi Posnetek zaslona aplikacije Firestick ExpressVPN

Nato se morate povezati z lokacijo strežnika VPN, preden pretočite katero koli vsebino v napravi Amazon. Tisti, ki si želijo ogledati nekaj specifičnega, se bodo morda morali povezati z določenim strežnikom - npr. če želite gledati BBC iPlayer, bo to delovalo samo prek strežnika v Veliki Britaniji.

Če med namestitvijo aplikacije VPN na svoj Amazon Fire TV Stick naletite na kakršne koli težave, se preprosto obrnite na skupino za podporo strankam, ki vam bo pomagala. Če tega ne morete storiti, večina VPN storitev vsekakor vsebuje navodila za namestitev po korakih na svojem spletnem mestu za najbolj priljubljene naprave..

Trenutno je naša najbolj priporočljiva storitev VPN za Firestick IPVanish zaradi svoje namenske aplikacije za napravo in pozitivnega pristopa k hudourništvu. Priporočamo tudi CyberGhost, PrivateVPN, ExpressVPN in NordVPN.

Če iščete VPN, ki bi ga uporabljali na svojem Amazon Fire TV Stick, vendar se za zdaj želite izogniti prijavi na plačljivo naročnino, priporočamo, da preverite svoje najboljše brezplačne storitve VPN za Firestick.

2. način: Stransko nalaganje z uporabo APK aplikacije VPN

Če ste izbrali storitev VPN, ki ne ponuja aplikacije po meri za Firestick, jo je še vedno mogoče namestiti z malo dela. Najprej morate spremeniti nastavitve Firestick-a, tako da boste lahko namestili aplikacije drugih proizvajalcev.

 1. Ko zaženete požarno televizijo ali požarno TV palico, se pomaknite do možnosti »Nastavitve« in nato »Naprava« Posnetek zaslona menija nastavitev Firestick
 2. Poiščite »Možnosti za razvijalce« in preklopite na obe strani - »Odpravljanje napak« in »Aplikacije iz neznanih virov« Posnetek zaslona v meniju možnosti razvijalca v Firestick-u
 3. Vrnite se v meni »Sistem«, kliknite »Vizitka« in nato izberite »Omrežje« Posnetek zaslona menija omrežnih nastavitev v Firestick-u
 4. Zapišite IP naslov vašega Fire TV ali Fire TV Stick in ga nastavite na eno stran

Vaš Firestick vam bo zdaj omogočil namestitev aplikacij, ki niso na voljo v Amazonovi App Store.

Ko dokončate zgoraj navedene korake, morate preveriti, ali vaša izbrana storitev VPN omogoča dostop do datoteke APK za Android neposredno s svojega spletnega mesta. Te vrste datotek morate prenesti samo neposredno od ponudnika VPN - kakršne koli datoteke drugih proizvajalcev so lahko okužene z zlonamerno programsko opremo in poškodujejo vašo napravo.

Da bi ta metoda delovala, boste potrebovali drugo generacijo Firestick (ali novejše) in URL za prenos datoteke APK vaše VPN storitve.

 1. Odprite svojo televizijo Fire, poiščite »Downloader« in namestite »Downloader App« Posnetek zaslona aplikacije Downloader v trgovini z aplikacijami Firestick
 2. Zaženite »Downloader App« in vnesite URL za prenos datoteke APK za vašo VPN Posnetek zaslona aplikacije Downloader na Firestick
 3. Ko je prenos končan, se prikaže poziv za namestitev aplikacije. Če se to ne zgodi, odprite razdelek za prenose v »Naložniku« in izberite datoteko APK

Vaša aplikacija VPN je zdaj nameščena in pripravljena za uporabo - vse, kar morate storiti, je, da se prijavite in povežete.

 1. Pojdite na »Nastavitve«, nato »Aplikacije« in izberite »Upravljanje nameščenih aplikacij«. Posnetek zaslona menija nastavitev aplikacij v Firestick-u
 2. Poiščite aplikacijo VPN, ki ste jo naložili na svoj Fire TV, in v podmeniju, ki se pojavi, kliknite »Zaženi aplikacijo«.
 3. Vnesite svoje uporabniško ime in geslo za storitev VPN - zaradi tega boste morda morali uporabiti miško Bluetooth, da jo nekoliko olajšate
 4. Ko ste v aplikaciji VPN, preprosto izberite lokacijo strežnika in pritisnite »Poveži«

3. način: Uporaba vašega usmerjevalnika

Usmerjevalnik VPN

Če ne najdete želene storitve VPN, ki ponuja aplikacijo Fire TV Stick po meri ali imate težave s prenosom aplikacije na svoj Fire TV ali Fire TV Stick, imate tudi možnost namestitve VPN na ravni usmerjevalnika . Tako bodo vse naprave z internetom povezane v vašem domu samodejno zaščitene prek WiFi.

Če je to vaš izbrani način, se morate obvezno prijaviti na storitev VPN, ki je združljiva z usmerjevalniki. Večina naših najboljših skupnih VPN je, pa tudi mnogi drugi - samo preverite „Platforme & Odseki naprav v pregledu VPN se prepričajo.

Večina storitev VPN bo tudi na svojih spletnih mestih jasno povedala, ali jih je mogoče namestiti na usmerjevalnike ali ne. Če niste prepričani, se obrnite na člana za podporo strankam.

Prepričajte se tudi, da vaš usmerjevalnik podpira odjemalce VPN - večina usmerjevalnikov, ki jih izda ISP, ne.

Najvarnejši in najvarnejši protokol VPN, ki ga lahko uporabljate z usmerjevalnikom, je OpenVPN. Vendar pa vsi usmerjevalniki ne podpirajo OpenVPN. Nekateri sicer podpirajo PPTP, vendar ta protokol velja za zelo negotov in ga lahko v nekaj minutah prekinejo.

Ko ugotovite, da lahko izbrani VPN namestite na ravni usmerjevalnika (in po možnosti z uporabo OpenVPN), je tu osnovni postopek:

 1. Prijavite se v skrbniško ploščo skrbnika usmerjevalnika.
 2. Usmerite svoj usmerjevalnik z vdelano programsko opremo, združljivo z VPN, če že sam ne podpira OpenVPN.
 3. Konfigurirajte usmerjevalnik s konfiguracijskimi datotekami ponudnika storitev VPN.
 4. Povežite se z VPN.
 5. Preizkusite povezavo VPN glede morebitnih puščanj IP, DNS in WebRTC.
 6. Priključite Firestick na WiFi usmerjevalnika VPN.

Za več načinov nastavitve usmerjevalnika si oglejte naš vodič za namestitev usmerjevalnika.

Na žalost vam ne moremo dati navodila po korakih za vsak posamezen model usmerjevalnika, vendar bo večina premium storitev VPN zagotovila podrobna navodila za nastavitev priljubljenih znamk usmerjevalnikov.

ExpressVPN na primer na svojem spletnem mestu ponuja vodnike za ročno konfiguracijo za 15 različnih tipov usmerjevalnika. ExpressVPN ponuja tudi programček za usmerjevalnik, s katerim je nastavitev zelo enostavna.

4. način: Uporaba računalnika

Če na usmerjevalnik ne morete namestiti VPN, imate tudi možnost, da ga zaženete v računalniku z operacijskim sistemom Windows in nato delite povezavo s svojim Fire TV ali Fire TV Stick.

Najprej boste morali v računalnik nastaviti virtualni usmerjevalnik, nato pa boste prek tega povezali svoj Firestick z VPN. Ko se v osebnem računalniku povežete z VPN, bo prometni program Fire TV Stick tudi šifriran.

Sprehodili vas bomo po osnovah:

 1. V računalniku odprite ukazni poziv, vtipkajte "netsh wlan show Drivers" in poiščite vrstico z napisom "Gostovano omrežje podpira: da" - to okno odprite Posnetek zaslona ukaznega poziva v računalniku
 2. Na svoj računalnik namestite namizno aplikacijo ponudnika VPN
 3. Vrnite se v okno ukaznega poziva in sledite navodilom 2. načina našega priročnika za namestitev televizorja VPN, da zaženete virtualni usmerjevalnik.
 4. Odprite omrežne povezave na nadzorni plošči računalnika
 5. Poiščite omrežje, ki ste ga ustvarili, skupaj s TAP adapterjem
 6. Z desno miškino tipko kliknite element seznama, kliknite »Lastnosti« in nato »Skupna raba« - nato potrdite »Dovoli drugim uporabnikom omrežja, da se povežejo z internetno povezavo tega računalnika« Posnetek zaslona okna z lastnostmi WiFi v osebnem računalniku
 7. V spustnem meniju izberite ime svojega omrežja

Ko je vaša naprava nastavljena, samo priključite svoj Fire TV ali Fire TV Stick na novo povezavo WiFi iz računalnika Windows, namesto da neposredno na usmerjevalnik..

5. način: Uporaba računalnika Mac

Povezovanje Firestick-a z VPN prek Mac-a je nekoliko lažje kot na osebnem računalniku, saj imajo Mac-ji vgrajeno sposobnost VPN. Funkcijo skupne povezave boste uporabili za ustvarjanje ročne povezave z izbranim strežnikom VPN.

Vendar vgrajeni odjemalec VPN MacOS podpira omejeno število protokolov VPN. Ne podpira OpenVPN.

Prosimo, upoštevajte, da PPTP je zelo negotov VPN protokol in L2TP / IPSec ima tudi varnostne pomanjkljivosti. Zaradi tega razloga, ne priporočamo tega načina namestitve in to bi moralo biti zadnja možnost.

Če želite deliti povezavo VPN z računalnika Mac na vaš Fire TV ali Fire TV Stick:

 1. Prepričajte se, da je vaš Mac povezan z internetom prek kabla Ethernet.
 2. Ustvarite svojo povezavo VPN v računalniku Mac z ročno konfiguracijo - navodila v korakih po korakih boste našli v našem priročniku za Mac VPN
 3. Povežite se z VPN, odprite »Nastavitve sistema«, »Skupna raba« in »Internetna raba« Posnetek zaslona nastavitev internetne skupne rabe na Macu
 4. Potrdite polje »WiFi« in izberite »Možnosti WiFi«
 5. Izberite "WPA Personal" in vnesite ime in geslo omrežja
 6. Kliknite V redu in potrdite polje poleg možnosti »Skupna raba interneta« in nato »Začni« Posnetek zaslona sporočila o potrditvi skupne rabe interneta na Macu

Zdaj lahko povežete svoj Fire TV ali Fire TV Stick s skupnim omrežjem VPN vašega Maca prek WiFi.

6. način: Stransko nalaganje z drugo Android napravo

Če vaša izbrana storitev VPN nima datoteke APK, jo je še vedno mogoče namestiti na Firestick z majhnim elementom ročne konfiguracije. Najprej se morate prepričati, da gre za vsaj drugo generacijo naprave, potrebovali pa boste tudi dodatno napravo Android z dostopom do trgovine Google Play.

Ta metoda vključuje prenos aplikacije VPN na drugo napravo Android, nato pa jo prenesete na svoj Firestick. Lahko preverite, katero generacijo Firesticka imate po imenu modela na zunanji strani - naprave druge generacije imajo ime modela "LY73PR."

Preden začnete s to metodo, se prepričajte, da ste dokončali korake, opisane na začetku 2. načina, da pripravite Firestick za postopek nakladanja.

 1. Prenesite in namestite aplikacijo z imenom „Apps2Fire“ iz Trgovine Google Play ter aplikacijo Android za izbrano storitev VPN Posnetek zaslona aplikacije apps2fire v trgovini Google Play
 2. Odprite aplikacijo, tapnite ikono menija v zgornjem desnem kotu in nato »Nastavi«
 3. Kjer piše "IP naslov vaše požarne televizije", vnesite naslov IP, ki ste ga zapisali, ko ste spremenili omrežne nastavitve Firestick, in nato tapnite "Shrani" Posnetek zaslona nastavitvenega razdelka aplikacije Android2fire Android
 4. Ponovno tapnite ikono menija, izberite »Naloži aplikacije«, nato pa izberite aplikacijo VPN, ki jo želite uporabiti na požarni televiziji Posnetek zaslona zaslona za pomoč aplikacije Android2fire Android
 5. Aplikacija VPN naj se samodejno namesti na vaš Fire TV ali Fire TV Stick

Ko to storite, morate zagnati korake, opisane v 5. načinu, da zaženete aplikacijo VPN, se prijavite in povežete.

Potrebujete več pomoči?

Če vaš ponudnik VPN ponuja aplikacijo po meri za Amazon Fire TV ali Fire TV Stick, bi morali biti vaša prva vrata klica, če potrebujete dodatno pomoč. Ne pozabite: Fire TV Stick prve generacije morda ne bo deloval z vsemi storitvami VPN.

Če se povezujete prek druge naprave, kot je računalnik Mac ali Windows, se boste za nadaljnja navodila obrnili na svojega ponudnika.

Peščica storitev VPN ponuja podporo posebej za uporabnike Fire TV Stick - te najdete tukaj:

 • IPVanish
 • CyberGhost
 • ZasebnoVPN
 • ExpressVPN
 • NordVPN

Brez oklevanja nam pošljite kakršna koli vprašanja - e-poštni naslov lahko najdete spodaj.

{
"@kontekst": "http://schema.org",
"@tip": "Kako",
"ime": "Kako namestiti VPN na Amazon Fire Stick",
"opis": "Namestitev VPN-ja na vaš Amazon Fire TV Stick ali Fire TV je hitra in enostavna, ko veste, kaj počnete. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako preprost je z različnimi metodami.",
"slika": {
"@tip": "ImageObject",
"URL": "https://www.top10vpn.com/images/2018/06/hero_firetv.svg",
"višina": "738",
"premer": "286"
},
"skupnoTime": "PT15M",
"orodje": "VPN naročnina, Fire TV (ali Fire TV Stick v2 ali novejši) ",
"oskrba": "Elektrika",
"korak": [
{
"@tip": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-1",
"slika": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"ime": "Odprite Amazonovo trgovino",
"besedilo": "Odprite Amazon App Store v svoji napravi"
},
{
"@tip": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-2",
"slika": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"ime": "Ponudnik iskanja",
"besedilo": "Poiščite aplikacijo ponudnika (npr. ExpressVPN)"
},
{
"@tip": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-3",
"slika": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.png",
"ime": "Namestite",
"besedilo": "Kliknite »Get«, da ga namestite v svojo napravo - za potrditev boste morali vnesti geslo svojega računa Amazon"
},
{
"@tip": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-4",
"slika": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick-2.png",
"ime": "Odprite aplikacijo",
"besedilo": "Odprite aplikacijo, vnesite svoje podatke za prijavo in že boste radi"
}
]
}

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me