Nastavitev VPN-ja na iPadu je preprosta, ne glede na to, ali se boste odločili za uporabo aplikacije ali uporabili integrirano podporo za izbrane protokole. V tem priročniku je razloženo, kako ga začeti uporabljati s koristnimi navodili po korakih.

Apple iPad z VPN

Pri postavitvi VPN-ja na iPadu imate tri možnosti. Lahko prenesete aplikacijo po meri ponudnika, namestite aplikacijo drugega proizvajalca, kot je OpenVPN, ali pa vzpostavite neposredno povezavo z aplikacijo Nastavitve, ki je že v vaši napravi.

Pogovorili se bomo o vseh teh možnostih v tem priročniku. Vzpostavitev povezave traja le nekaj minut, in ko to storite, boste lahko varno brskali po internetu, ne da bi vas skrbelo nad spremljanjem ali sledenjem.

Kaj boste potrebovali

Če želite zagnati aplikacije, ki smo jih uporabili v tem priročniku, potrebujete iPad, ki lahko poganja najnovejšo programsko opremo. Uporabili smo iPad Pro z operacijskim sistemom iOS 11.3.

Prav tako boste morali nastaviti račun pri ponudniku VPN. Oglejte si naše najboljše VPN izbirnike za iPad, če ga še niste izbrali, če pa se niste pripravljeni zavezati k plačljivi naročnini, bo brezplačna preizkusna različica delovala čisto v redu. ExpressVPN ponuja 7 dni brezplačne storitve - vendar le, če se prijavite prek aplikacije, saj preizkus ni na voljo na njihovi spletni strani.

Če še nikoli niste uporabljali VPN-ja, vam svetujemo, da začnete z »Metoda 1«, ki je tako preprosta kot nalaganje ponudnika ponudnika iz App Store. Ko se prepričate, da je vse tako, kot mora biti, se lahko lotite metod 2 in 3, ki sta nekoliko naprednejša. Ne pozabite: pred nadaljevanjem tega priročnika preverite svojo e-pošto in potrdite račun VPN.

1. način: VPN aplikacija

Vsi večji ponudniki VPN izdelujejo svojo aplikacijo za iOS. To bo verjetno najlažji in najhitrejši način, da svoj novi VPN zaženete in zaženete na iPad.

Uporabili bomo ExpressVPN, da pokažemo, kako deluje postopek nastavitve. Če uporabljate drugega ponudnika, boste še vedno dobili splošno predstavo o tem, kaj je povezano s posnetki zaslona, ​​ki sledijo. Vaš ponudnik vam lahko ponudi več podpore, če se zataknete.

Ko ste povezani z VPN, mora povezava ostati aktivna, dokler je ne izklopite ali znova zaženete iPad.

Dobro je, da se prijavite v Posodobitev programske opreme odsek svojega Nastavitve aplikacijo, preden začnete, tako da imate nameščeno najnovejšo različico iOS-a.

Če želite nastaviti svojo VPN s pomočjo aplikacije ExpressVPN:

 1. Odprite aplikacijo Express VPN v iPadu.
 2. Tapnite Ustvari račun če potrebujete nov račun. V nasprotnem primeru tapnite Vpis in izpolnite obrazec za prijavo.Stran za prijavo ExpressVPN
 3. Tapnite Dovoli da aplikaciji ExpressVPN dovolite, da na vašem iPadu nastavi VPN. To boste morali potrditi s Touch ID-jem ali s svojo geslo.Konfiguracijski zaslon iPVPN iPad
 4. Na zaslonu z obvestili tapnite Dovoli če z veseljem prejemate obvestila iz aplikacije. To ni obvezno.Obvestila ExpressVPN iPad
 5. Če želite, da bodo anonimizirani podatki poslani ExpressVPN v analizo, tapnite Dovoli.Analiza podatkov ExpressVPN iPad

S tem je zaključen postopek nastavitve za ExpressVPN. Zdaj se bo prikazal glavni zaslon povezave. Aplikacija bo samodejno izbrala najboljšo lokacijo strežnika VPN; samo tapnite krožni gumb, da se povežete.

Glavni zaslon ExpressVPN iPad ni povezan

ExpressVPN ostane povezan, medtem ko uporabljate druge aplikacije na iPadu. V zgornjem levem kotu zaslona se poleg simbola WiFi prikaže majhna ikona VPN.

Priključen je glavni zaslon ExpressVPN iPad

2. način: OpenVPN Connect

OpenVPN Connect je aplikacija VPN tretjih oseb, odprtokodna aplikacija. To lahko uporabite namesto nalaganja aplikacije ponudnika, če raje uporabljate odprtokodno programsko opremo.

Ta aplikacija tretjih oseb se bo povezala s strežniškim omrežjem vašega ponudnika samo prek protokola OpenVPN z uporabo poverilnic, ki jih priskrbi vaš ponudnik. Poleg tega, da sta protokol in aplikacija odprta koda, je aplikacija veliko bolj konfigurirana kot številne prve aplikacije.

Najnovejša različica OpenVPN Connect včasih proizvede fragmentarna direktiva napaka. Spodaj smo vključili rešitev tega problema, če naletite na težavo.

Iskanje datoteke .ovpn

Ko prvič odprete aplikacijo OpenVPN Connect, boste videli seznam različnih načinov uvoza za pridobitev profila povezave .ovpn. To je datoteka, ki vsebuje vse podatke o povezavi s strežnikom in jih lahko namestite več, če želite.

Najlažji način za uvoz datoteke je prenos na namizni računalnik in pošiljanje po e-pošti. Če želite delovati, boste morali imeti v aplikaciji Pošta na iPadu delujoč račun e-pošte.

Pošiljanje in prejemanje .ovpn profilov po e-pošti ni najbolj varen način, vendar je najlažji, zato je to metoda, ki jo bomo uporabili v tem priročniku za začetnike. Če ste občutljivi na varnost, priporočamo, da raziščete druge možnosti, na primer uporabo oblaka za shranjevanje, na primer Dropbox ali Google Drive. Če ste na Macu, lahko uporabite Airdrop.

Uporaba OpenVPN Connect na iPadu

Ta postopek je najpreprostejši način za pridobitev datoteke brez prevelikih težav. Za prikaz tega procesa uporabljamo Express VPN: zaženite na namiznem računalniku in se nato vrnite na iPad:

  1. V računalniku se prijavite na spletno mesto ExpressVPN.
  2. Kliknite zeleno Nastavite ExpressVPN gumb.
  3. Kliknite Pokažite druge naprave, nato se pomaknite navzdol in tapnite Ročna konfiguracija.
  4. Kliknite modro OpenVPN gumb za prikaz nastavitev, ki jih potrebujete.
  5. V računalnik naložite vsaj en konfiguracijski profil OpenVPN. Če dvomite, prenesite tisto, ki je geografsko blizu vaše trenutne lokacije.
  6. Datoteko pošljite sami ali jo shranite v osnutku.

Na tej strani naj bo stran odprta v brskalniku. Preden nadaljujete, preverite, ali lahko vidite e-pošto v aplikaciji Pošta na iPadu:

  1. V iPadu odprite aplikacijo Pošta.
  2. Poiščite sporočilo, ki vsebuje datoteko, ki ste mu jo poslali po e-pošti. Tapnite prilogo.
  3. Vaš iPad bo prikazal izbiro aplikacij, ki lahko odprejo datoteko. Nahaja se Kopirajte v OpenVPN, in ga tapnite.
  4. Odpre se aplikacija OpenVPN Connect in profil se prikaže na dnu zaslona. Preverite, ali se podrobnosti ujemajo s strežnikom, ki ste ga želeli dodati, in nato tapnite zeleno ikono plus, da dodate profil v aplikacijo.Namestitev programa ExpressVPN iPad OpenVPN
  5. V pojavnem oknu, ki se prikaže, tapnite Dovoli.Konfiguracija ExpressVPN iPad OpenVPN
  6. Za potrditev uporabite ID za dotik.

  OpenVPN Connect zdaj odpre profil in vas povabi, da prilagodite podrobnosti povezave. Uporabniški ID in geslo, ki ju potrebujete tukaj, nista enaka vašemu uporabniškemu imenu in geslu za spletno mesto ExpressVPN. Najdete jih po prijavi, na strani Setup ExpressVPN - Prikažite druge naprave - Manual config stran.

  Na žalost bo preklop med aplikacijami na iPadu izbrisal polja uporabniškega ID-ja in gesla v OpenVPN Connect. Ugotovili smo, da je najboljša možnost, da jih ročno vtipkate:

  1. Kopirajte svoj ID uporabnika s spletnega mesta ExpressVPN v polje User ID v aplikaciji ExpressVPN. Postopek ponovite z geslom.
  2. Če želite, tapnite Shrani drsnik, da shranite svoje podatke.

  Zdaj se lahko povežete z izbranim VPN.

  Zaslon za povezovanje ExpressVPN iPad OpenVPN

  Kako odpraviti napako direktive o fragmentih v OpenVPN Connect

  Pri testiranju smo ugotovili, da OpenVPN Connect včasih poroča o napaki fragmenta in se ne bo povezal. To ni edinstveno za iOS. Zgodi se tudi na drugih napravah.

  Če opazite to napako, boste morali urediti datoteko .ovpn, ki ste jo prenesli od ponudnika. V računalniku odprite datoteko v urejevalniku besedil in izbrišite vrstico z besedo "fragment".

  Napaka fragmenta ExpressVPN iPad OpenVPN

3. način: Ročne nastavitve

S ponudnikom VPN se lahko povežete brez uporabe aplikacije, kar je najboljši način za nadaljevanje, če želite shraniti dragocen prostor za shranjevanje v iPadu.

ExpressVPN bomo v tem primeru ročno nastavili z uporabo L2TP.

Preden začnete, se prijavite v svoj račun ExpressVPN in se pomaknite do Setup ExpressVPN - Prikažite druge naprave - Manual config stran. Tapnite PPTP & L2TP-IPSec da razkrijete podatke o povezavi.

Kljub temu bodite pozorni, da boste omejeni na protokol L2TP / IPSec in boste zamudili dodatne funkcije - na primer killswitch -, ki jih dobite z aplikacijo.

Izberite strežnik, ki ga želite nastaviti, nato nadaljujte na naslednji način:

 1. V svojem Nastavitve aplikacijo, tapnite Splošno, torej VPN.Namestitev ExpressVPN iPad L2TP
 2. Tapnite Dodaj konfiguracijo VPN… Za prikaz zaslona povezave.Konfiguracija ExpressVPN iPad L2TP VPN
 3. V Vtipkajte polje, tapnite in izberite L2TP.
 4. Izpolnite podatke o povezavi s pomočjo podatkov v vašem računu ExpressVPN, ki ste jih že odprli:
  • Opis: Kakršno koli ime.
  • Strežnik: Kopirajte in prilepite (ali vnesite) naslov strežnika za strežnik, ki ga želite najprej nastaviti.
  • račun: Uporabniško ime na PPTP & L2TP-IPSec strani v vašem računu ExpressVPN. Tu ne vnesite uporabniškega imena; to ne bo delovalo.
  • RSA SecurID: Izklopljen
  • Geslo: Geslo, ki je v vašem računu za PPTP & L2TP-IPSec povezave. To ni isto kot vaše geslo za prijavo.
  • Skrivnost: Vnesite '12345678' (brez navednic)
  • Pošlji ves promet: Vklopljen.
 5. Tapnite Končano.Zaslon, povezan s programom ExpressVPN iPad L2TP

Če se želite povezati s strežnikom VPN, vklopite stikalo Status v vklopljenem položaju in počakajte 5-10 sekund. Videla se bo sprememba stanja v Povezani, majhna ikona VPN pa se bo prikazala v zgornjem levem kotu zaslona iPad.

Potrebujete več pomoči?

Ta navodila bi morala delovati na večini iPadov, ki imajo najnovejšo programsko opremo. Če imate težave:

 • Preizkusite drugo aplikacijo. Priporočamo, da najprej uporabite aplikacijo ponudnika, da preverite, ali je vaš račun pravilno nastavljen.
 • Poskusite drug strežnik. Lahko nastavite toliko, kolikor želite, če uporabljate OpenVPN Connect ali ročno konfiguracijo, in najbolje je začeti z eno, ki vam je blizu, da preizkusite svoje nastavitve, preden dodate strežnike na oddaljenih krajih.

Za več napotkov se obrnite na ponudnika VPN. Večina vodičev je prilagojena njihovim lastnim nastavitvam in pomagali vam bodo pri morebitnih sporočilih o napakah, ki jih vidite, ko se na iPad povežete s svojim VPN-jem..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me