VPN na sodoben iPhone je enostavno nastaviti, ne glede na to, ali namestite aplikacijo ali izkoristite vgrajeno podporo za določene protokole. Ta vodnik vam pokaže, kako slediti preprostim korakom.

Apple iPhone, ki poganja VPN

Obstajajo trije načini namestitve VPN-ja na iPhone, zahvaljujoč integrirani podpori protokola LT2P / IPSec (podprt je tudi manj priljubljen protokol Cisco IPSec). Lahko namestite lastno aplikacijo ponudnika, uporabite aplikacijo drugega proizvajalca ali ročno vnesete podrobnosti v nastavitve za iPhone.

Vse si jih bomo ogledali v tem priročniku in v nobenem trenutku boste varno in zasebno povezani z internetom.

Kaj boste potrebovali

Če želite nastaviti VPN, potrebujete iPhone, ki lahko poganja najnovejša različica iOS-a. Uporabljamo iPhone 8 Plus z operacijskim sistemom iOS 11.3.

Potrebovali boste tudi račun pri Ponudnik VPN. Oglejte si naše najboljše VPN izbirnike za iPhone, če ga še niste izbrali ali pa lahko začnete z brezplačno preskusno različico, če še niste pripravljeni plačevati mesečne naročnine. Prosimo, upoštevajte, da ponudniki običajno ponujajo brezplačne preizkuse, če se prijavite prek aplikacije, ko je prenesena, ne pa na njihovo spletno mesto.

Če niste novi v omrežjih VPN, priporočamo, da začnete s prenosom aplikacije svojega ponudnika iz App Store in nadaljujete s koraki v "Metoda 1" spodaj. Ko preverite, ali vse deluje, lahko poskusite z metodama 2 in 3, ki sta nekoliko naprednejša.

1. način: VPN aplikacija

Vsi večji ponudniki ponujajo svojo aplikacijo in s tem je najlažji način za povezavo z vašim VPN. V tem priročniku uporabljamo aplikacijo ExpressVPN, vendar bodo koraki, ki jih prikazujemo tukaj, na splošno enaki za vse ponudnike.

Ko se povežete z VPN, mora povezava ostati aktivna, dokler je ne izklopite ali znova zaženete.

Preden začnete, priporočamo, da se prijavite pri ponudniku in nato preverite svoj e-poštni naslov, da potrdite nov račun.

Prav tako je dobro, da pred začetkom preverite v razdelku Posodobitev programske opreme v aplikaciji Nastavitve, tako da imate nameščeno zadnjo različico iOS-a..

 1. Poiščite in naložite aplikacijo ExpressVPN v App Store.Trgovina aplikacij ExpressVPN iPhone
 2. Odprite aplikacijo in tapnite Vpis. Tu lahko ustvarite tudi nov račun, če ga še nimate, vendar ne pozabite preveriti svojega e-poštnega naslova in preveriti račun, preden nadaljujete.Enota za prijavo ExpressVPN iPhone
 3. Prijavite se v aplikacijo z istimi podatki za prijavo, ki jih uporabljate za prijavo na spletnem mestu ExpressVPN.
 4. Tapnite Dovoli da aplikaciji omogočite, da ustvari povezavo VPN na vašem iPhone. Prosil vas bo, da to potrdite s funkcijo Touch ID.Konfiguracijski zaslon iPhone ExpressVPN
 5. Izberite, ali želite aplikaciji dovoliti pošiljanje obvestil. To ni obvezno.ExpressVPN iPhone omogočajo obveščanje
 6. Tapnite Dovoli če želite poslati podrobnosti povezave ExpressVPN v analizo. Ponovno je to izbirno in zavrnitev ne bo vplivala na vašo VPN povezavo.Podrobnosti povezave ExpressVPN za iPhone

To je to. ExpressVPN je zdaj nameščen in konfiguriran v vaši napravi.

Aplikacija bo samodejno izbrala najboljšo za vašo trenutno lokacijo in povezavo, vendar jo lahko po potrebi spremenite. Samo tapnite Izberite Lokacija zamenjati.

Glavni zaslon ExpressVPN iPhone ni povezan

Upoštevajte, da se v zgornjem levem kotu zaslona prikaže ikona VPN, da potrdite, da ste uspešno povezani.

Priključen je glavni zaslon ExpressVPN iPhone

2. način: OpenVPN

OpenVPN Connect je odprtokodna aplikacija VPN za iPhone. Če vaš ponudnik VPN ponuja naložljive profile .ovpn, lahko za vzpostavitev povezave uporabite OpenVPN Connect, namesto da uporabljate ponudnikovo lastno aplikacijo.

Ta aplikacija tretjih oseb se bo povezala s strežniškim omrežjem vašega ponudnika samo prek protokola OpenVPN z uporabo poverilnic, ki jih priskrbi vaš ponudnik. Poleg tega, da sta protokol in aplikacija odprta koda, je aplikacija veliko bolj konfigurirana kot številne prve aplikacije.

Če izberete to metodo, morate upoštevati nekaj stvari:

 • Vsak strežnik ima drugačno datoteko .ovpn. Če se želite le povezati na enega ali dva, je ta postopek hiter. Če potrebujete dostop do desetine, boste morali za nastavitev določiti več časa.
 • Morda se pojavi napaka "direktive o fragmentih". To je enostavno premagati, če naletite vanj; morali boste samo urediti datoteko .ovpn v urejevalniku besedil in odstraniti vrstico. Spodaj vam bomo pokazali, kaj morate storiti.

Iskanje datoteke .ovpn

Če želite nastaviti svoj prvi strežnik, najhitreje naložite datoteko .ovpn s spletnega mesta ponudnika in jo nato pošljete po e-pošti. Nato lahko zaženete datoteko v e-poštni aplikaciji za iPhone, da začnete.

Če ne upoštevate varnosti, obstajajo boljše možnosti, na primer uporaba shranjevanja v oblaku, kot sta Dropbox ali Google Drive. Če ste na Macu, lahko uporabite Airdrop. Vendar bomo uporabili enostavno možnost, da pokažemo, kako je.

Ustvarjanje OpenVPN povezave na iPhone

 1. Prijavite se na spletnem mestu svojega ponudnika VPN.
 2. Poiščite svoje nastavitve za ročno konfiguracijo z uporabo OpenVPN. Če na primer uporabljate ExpressVPN, jih boste našli tako, da se prijavite in kliknete Nastavite ExpressVPN, nato kliknite Ročna konfiguracija na dnu seznama.
 3. Na desni strani zaslona se prikaže seznam lokacij strežnika. Kliknite celino in nato strežnik za prenos profila .ovpn.
 4. Profil priložite e-poštnemu sporočilu in ga pošljite sebi ali shranite kot osnutek sporočila.

Pustite to okno brskalnika odprto; boste v trenutku potrebovali uporabniško ime in geslo.

V vašem iPhone:

 1. Odprite aplikacijo, ki jo uporabljate za preverjanje e-pošte, in poiščite e-poštno sporočilo, ki ste ga poslali sebi. Odprite ga in tapnite priponko datoteke.
 2. E-poštna aplikacija prikazuje izbiro programov, ki jih lahko uporabite za odpiranje datoteke. Poiščite OpenVPN in tapnite, da se odprete.
 3. OpenVPN potrdi, da je datoteka pripravljena za uvoz. Tapnite zeleno ikono plus.Izvozna datoteka ExpressVPN za iPhone OpenVPN
 4. Tapnite Dovoli za nastavitev povezave VPN. To boste morali potrditi s funkcijo Touch ID.Konfiguracija ExpressVPN iPhone OpenVPN

Na tem mestu se morate vrniti na namizni računalnik in si ogledati Ročna konfiguracija navodila, ki ste jih uporabili prej:

 1. V svoj iPhone vtipkajte Ročna konfiguracija uporabniško ime in geslo, ki ju je ponudnik posredoval v polja User ID in Password. Ne pozabite: te podrobnosti niso enake vašim podatkom za prijavo v splet. Če vtipkate na primer svoj e-poštni naslov, ne bo delovalo.ExpressVPN iPhone OpenVPN priročnik config
 2. Če želite shraniti svoje podatke, tapnite ikono Shrani drsnik, da ga vklopite.
 3. Tapnite Povežite se da preizkusite svojo povezavo in kliknite Da.ExpressVPN iPhone OpenVPN omogoča povezavo

Kako ravnati z direktivo o napaki, ki ni podprta

Če povezava ne uspe, boste morda videli sporočilo, da aplikacija ne podpira direktive o fragmentih.

Če želite to odpraviti, se vrnite v računalnik in odprite datoteko .ovpn v urejevalniku besedil.

Poiščite vrstico, ki se začne z fragmentom besede, jo izbrišite in shranite datoteko. Pomembno je, da ne spremenite ničesar drugega in zagotovite, da bo podaljšek datoteke še vedno .ovpn.

Napaka ExpressVPN iPhone OpenVPN

Znova pošljite datoteko sebi in ponovite drugi in tretji odsek zgornjega zaporedja.

3. način: Ročne nastavitve

Ročna nastavitev VPN povezave je presenetljivo hiter postopek. To je tudi dober način za prihranek prostora v vaši napravi, saj so vsi podatki o povezavi shranjeni v aplikaciji iOS Settings. Za nastavitev potrebujete le nekaj minut.

Če že uporabljate aplikacijo za povezavo, jo boste morda želeli odstraniti iz svojega iPhone-a, preden nadaljujete.

Kljub temu bodite pozorni, da boste omejeni na protokol L2TP / IPSec in boste zamudili dodatne funkcije - na primer killswitch -, ki jih dobite z aplikacijo.

Za ta postopek vam ni treba prenesti ničesar. Na spletnem mestu ponudnika boste morali najti podrobnosti o ročni konfiguraciji. Če uporabljate ExpressVPN, izberite Ročno konfiguriranje, nato LT2P / IPSec, da razkrijete pravilne podatke.

Nato nadaljujte na naslednji način:

 1. V iPhonu odprite svoj Nastavitve aplikacijo, tapnite Splošno, nato tapnite VPN.Nastavitve ExpressVPN iPhone L2TP
 2. Tapnite Dodaj konfiguracijo VPN…Konfiguracija dodatka za iPhone L2TP ExpressVPN
 3. Tapnite Vtipkajte in izberite L2TP.Tip konfiguracije ExpressVPN iPhone L2TP
 4. Druga polja izpolnite na naslednji način:
  • Opis: Poljubno besedilo, ki ga izberete
  • Strežnik: Vnesite ime strežnika, ki ga je ponudil vaš ponudnik VPN
  • račun: Vaše uporabniško ime za L2TP / IPSec
  • RSA SecurID: Izklopljeno
  • Geslo: Vaše geslo za L2TP / IPSec. To ni obvezno. Če pustite to polje prazno, vas bo iPhone pozval, da vsakič, ko se povežete, vtipkate geslo.
  • Skrivnost: 123456
  • Pošlji ves promet: Vklopljen.ExpressVPN iPhone L2TP pošlje ves promet

Profil shranite in tapnite stikalo, da se povežete. Vaša VPN bo ostala povezana v ozadju, ko uporabljate druge aplikacije.

ExpressVPN iPhone L2TP je povezan

Kje poiskati pomoč

Nastavitev VPN-ja na vašem iPhone bi morala biti dokaj enostavna, vendar imajo različni ponudniki nekoliko drugačne zahteve po povezavi. Če imate težave, se obrnite na službo za podporo ponudnika s podrobnostmi o težavi.

V večini primerov bo uporaba uradne ponudniške ponudbe predstavljala nekaj težav, zato bi morali biti v nekaj minutah pripravljeni in uporabljate svoj iPhone VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me