Obstaja pet glavnih načinov za nastavitev VPN-ja na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku Android, najpreprostejša metoda pa je le uporaba aplikacije po meri, ki jo ponuja vaša izbrana storitev VPN.

Nastavitev aplikacije VPN po meri za napravo Android je tako enostavna kot namestitev katere koli druge aplikacije.

Prenesite ga, se prijavite, tapnite »poveži« in to je to. Če potrebujete dodatno pomoč pri namestitvi aplikacij, smo spodaj vključili podrobna navodila pod "Metoda 1".

Na srečo vsa naša priporočila o najboljših VPN storitvah ponujajo nekakšno aplikacijo za Android, tako da ne boste nikoli primorani uporabljati drugih metod, razen če želite.

Če želite olajšati svojo odločitev, si oglejte tudi najnovejše VPN-je za Android.

Ogledali si bomo tudi alternativne načine za uporabo VPN-ja na telefonu Android, vključno z ročno nastavitvijo, uporabo datoteke APK in nastavitvijo VPN-ja na ravni usmerjevalnika.

Kaj boste potrebovali

Najprej boste potrebovali Naprava Android: bodisi pametni telefon bodisi tablični računalnik.

Ta vodnik je bil napisan s pametnim telefonom Samsung Galaxy A6 z operacijskim sistemom Android 9.1.0 (Pie).

VPN lahko uporabljate v starejši napravi Android, vendar se koraki in zasloni lahko nekoliko razlikujejo od tistih v tem priročniku.


Prav tako boste potrebovali račun pri ponudniku storitev VPN. Obstajata dva načina:

 1. Obiščite nekaj spletnih mest ponudnikov in se prijavite za tistega, ki ga želite; Pred nadaljevanjem je dobro, da se prijavite in poiščete strani za nastavitev naprave.
 2. Prenesite aplikacijo želenega ponudnika iz trgovine Google Play in se prijavite za nov račun v aplikaciji.

  Tega na splošno ne priporočamo, ker morda ne velja pravilnik o vračilu ponudnika VPN ali pa bo vaš račun omejen na uporabo samo z napravami Android, medtem ko nakup naročnine prek spletnega mesta ponudnika VPN na splošno omogoča uporabo VPN z več napravami vrste.

Prepričajte se, da ste po e-pošti preverili svoj VPN račun.

1. način: VPN aplikacija

Preden se prijavite za naročnino na VPN, preverite, ali storitev VPN prihaja s prilagojeno aplikacijo VPN za Android.

V tem primeru lahko aplikacijo VPN prenesete iz trgovine Google Play. Če živite v državi, v kateri ne morete dostopati do trgovine Google Play, preskočite na »4. način: Datoteka APK«.

Za ta vodnik smo uporabili ExpressVPN, ker ima zelo preprosto aplikacijo za Android in ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Je tudi najboljši VPN okoli - naš celoten neodvisni pregled ExpressVPN lahko preberete tukaj.

Če ste izbrali drugega ponudnika VPN, boste morali slediti nekoliko drugačnemu postopku, vendar vam bo ta vodnik dal osnove.

Namestitev aplikacije VPN, ki jo ponuja vaša storitev VPN, je najpreprostejši način za hitro vstavljanje in zagon.

V večini primerov bo omogočil tudi priročen in uporabniku prijazen dostop do različnih strežnikov, kar je priročno, če želite preklopiti med lokacijami VPN.

Nastavitev aplikacije po meri za VPN po meri za Android vam bo vzela manj kot pet minut. Tukaj je opisano, kako to storiti:

 1. V trgovini Google Play poiščite aplikacijo Android za ponudnika VPN po meri.
  Priporočamo, da sledite povezavi do trgovine Google Play prek uradnega spletnega mesta VPN, da se izognete nalaganju potencialno nevarne programske opreme copycat.Posnetek zaslona profila ExpressVPN v trgovini Google Play
 2. Tapnite Namestite za prenos aplikacije VPN. Ko je ta korak končan, bo zeleni gumb povedal Odprto.Posnetek zaslona ExpressVPN v trgovini Google Play, ko je aplikacija nameščena
 3. Tapnite Odprto zaženite aplikacijo VPN in nato tapnite Vpis.Posnetek zaslona diapozitiva za brezplačno preskusno namestitev ExpressVPN
 4. Vnesite poverilnice za naročnino VPN v ustrezna polja - v tem primeru svoj e-poštni naslov in geslo - in nato tapnite Vpis.Posnetek zaslona strani za prijavo v aplikacijo ExpressVPN za Android
 5. ExpressVPN nove uporabnike sprašuje, ali bi želeli deliti poročila o zrušitvah, hitrostne preiskave in informacije o tem, ali poskusi povezave VPN uspejo ali ne.

  Čeprav teh podatkov ni mogoče prepoznati osebno, priporočamo, da se dotaknete Ne hvala.

  Posnetek zaslona pooblastila za prijavo zrušitve namestitve ExpressVPN

 6. Tapnite v redu zagnati postopek nastavitve povezave VPN.Posnetek zaslona postopka nastavitve ExpressVPN za Android
 7. Tapnite v redu sprejeti zahtevo za povezavo VPN.Posnetek zaslona zahteve za povezavo aplikacije ExpressVPN za Android
 8. Tu je glavni zaslon aplikacije ExpressVPN za Android. Gre za precej značilen primer aplikacij VPN po meri za Android, z velikim gumbom za povezavo v sredini in izbrano lokacijo strežnika spodaj.

  Če si želite ogledati seznam lokacij strežnika, tapnite tri vodoravne pike desno od imena lokacije strežnika.

  Posnetek zaslona glavnega zaslona aplikacije ExpressVPN za Android

 9. Izbirate lahko med katerim koli od tukaj naštetih lokacij strežnika VPN. Samo tapnite tistega, s katerim se želite povezati.Posnetek zaslona seznama lokacij strežnikov aplikacij ExpressVPN za Android
 10. Preden se povežete z VPN, je najbolje, da preverite varnostne nastavitve. Običajno lahko to ugotovite s klikom na simbol zobnika ali v primeru ExpressVPN v meniju burgerjev (tri vodoravne črte).

  Ne pozabite omogočiti stikala za zaustavitev in zaščito pred puščanjem, če aplikacija vsebuje te funkcije.

  Tu je meni z nastavitvami ExpressVPN. Klikni Zaščita omrežja omogočiti različico aplikacije ExpressVPN za Android preklopnega stikala.

  Posnetek zaslona nastavitev aplikacije ExpressVPN za Android

 11. Ko si ogledate nastavitve VPN, je čas, da se povežete z VPN. Dotaknite se okroglega gumba za povezavo na sredini glavnega zaslona aplikacije VPN.

  Gumb za povezavo ExpressVPN postane zelen, ko je priključen VPN. Ponovno tapnite ta gumb, da prekinite povezavo.

  Vedno preizkusite svoj VPN za morebitno puščanje. V tem priročniku za IP, DNS in WebRTC lahko izveste, kako to storiti in kako odpraviti morebitne težave.

  Posnetek zaslona priključene aplikacije ExpressVPN za AndroidZdaj, ko je vaša ExpressVPN povezava vzpostavljena, bo ostala v ozadju in boste lahko normalno uporabljali telefon. Poglejte v statusno vrstico in poiščite ključ, da preverite, ali je vaš telefon povezan.

2. način: Uporaba programske opreme drugih proizvajalcev (OpenVPN za Android)

Če ne želite uporabljati aplikacije VPN po meri pri ponudniku storitev VPN ali je ne vsebuje, lahko namesto tega konfigurirate konfiguracijske datoteke VPN s pomočjo aplikacije VPN tretje osebe, kot je OpenVPN za Android.

Te aplikacije tretjih strank uporabljate za povezovanje s strežniškim omrežjem vašega ponudnika s pomočjo poverilnic računa, kar vam omogoča podobno skupno izkušnjo kot uporaba aplikacije vašega ponudnika.

Aplikacije drugih proizvajalcev so morda bolj konfigurirane od aplikacije po meri ponudnika storitev VPN in vam celo dovoljujejo uporabo več ponudnikov v eni aplikaciji, če imate več kot eno naročnino.

Za ta vodnik bomo uporabljali OpenVPN za Android, saj je odprtokoden, kar pomeni, da ga je mogoče pregledati zaradi varnostnih napak in ranljivosti, sam OpenVPN protokol pa nudi najboljše ravnovesje med učinkovitostjo in varnostjo.

Za Android lahko uporabite tudi uradno aplikacijo OpenVPN Connect, OpenVPN, Inc.

ExpressVPN priporoča OpenVPN za Android, saj bolje deluje s svojimi konfiguracijskimi datotekami, medtem ko NordVPN priporoča OpenVPN Connect. Najbolje je, da se obrnete na ponudnika storitev VPN in ugotovite, katero aplikacijo priporoča.

Če vaš ponudnik VPN nima na voljo konfiguracijskih datotek OpenVPN, lahko preskočite na »Metoda 3«, ki prikazuje, kako ročno konfigurirati datoteke L2TP.

Tukaj je opisano, kako ročno konfigurirati VPN za Android s programsko opremo OpenVPN za Android:

 1. Poiščite OpenVPN za Android (ali OpenVPN Connect) v trgovini Google Play in tapnite Namestite.Posnetek zaslona aplikacije OpenVPN za Android v trgovini Google Play
 2. Ko se aplikacija uspešno prenese, se bo prebral zeleni gumb Odprto. Tapnite, da odprete aplikacijo OpenVPN za Android.Posnetek zaslona programa OpenVPN za Android, nameščenega v trgovini Google Play
 3. To je glavni zaslon aplikacije OpenVPN za Android. K temu se bomo vrnili, ko bomo s spletnega mesta ExpressVPN prenesli konfiguracijske datoteke.
  Posnetek zaslona programa OpenVPN za Android brez profilov VPN
 4. V brskalniku za mobilne naprave pojdite na spletno mesto ponudnika storitev VPN in se prijavite v račun VPN s svojimi poverilnicami.
  Posnetek zaslona za prijavo na ExpressVPN
 5. Zdaj pojdite na razdelek strani računa VPN, kjer lahko nastavite VPN na različne naprave. Tapnite Nastavite ExpressVPN.
  Posnetek zaslona strani za nastavitev računa ExpressVPN
 6. Tapnite Pokažite druge naprave.
  Posnetek zaslona aktivacijske kode računa ExpressVPN
 7. Pomaknite se po seznamu naprav in tapnite Ročna konfiguracija.
  Posnetek zaslona različnih seznamov nastavitev ExpressVPN
 8. Tapnite OpenVPN. Tu boste videli svoje edinstveno uporabniško ime in geslo za ročno konfiguracijo OpenVPN. Te boste potrebovali pozneje.
  Posnetek zaslona uporabniškega imena in gesla za ročno konfiguriranje ExpressVPN
 9. Lahko prenesete toliko konfiguracijskih datotek, kot želite - vsaka vam bo omogočila povezavo z drugo lokacijo strežnika VPN - vendar priporočamo, da začnete z eno, dokler ne veste, kako narediti celoten postopek namestitve.

  Tapnite lokacijo strežnika, s katero se želite povezati, in samodejno se bo prenesel v pomnilnik vašega telefona. Izbrali smo ZDA - New York.

  Posnetek zaslona konfiguracijskih datotek lokacij strežnika ExpressVPN

 10. Zdaj se vrnite na aplikacijo OpenVPN za Android in tapnite simbol za prenos mape v zgornjem desnem kotu aplikacije (med simbolom + in tremi navpičnimi pikami).
  Posnetek zaslona programa OpenVPN za Android brez profilov VPN
 11. Poiščite konfiguracijsko datoteko VPN v svojem Prenosi mapo. Nekateri uporabniki bodo morali iti Notranji pomnilnik pred navigacijo do Prenosi mapo, da izberete datoteko. Ko najdete datoteko, jo tapnite.
  Posnetek zaslona prenesene konfiguracijske datoteke ExpressVPN
 12. Tapnite na klopec simbol za dokončanje prenosa konfiguracijske datoteke.
  Posnetek zaslona konfiguracijske datoteke ExpressVPN v programu OpenVPN za Android
 13. Tapnite Uredi na desni strani imena konfiguracijske datoteke.
  Posnetek zaslona konfiguracijske datoteke ExpressVPN v programu OpenVPN za urejanje aplikacije Android
 14. Pod Osnovni na zavihku vnesite edinstveno uporabniško ime in geslo OpenVPN, ki je prikazano v vašem računu na spletnem mestu ExpressVPN. Nato tapnite na Nazaj ikono v vaši napravi.

  Opomba: OpenVPN za Android ima veliko možnosti konfiguracije; tu prikazujemo samo osnove, vendar se lahko pozneje vrnete in prilagodite svoj VPN profil.

  Posnetek zaslona urejanja konfiguracijske datoteke ExpressVPN v programu OpenVPN za Android

 15. Tapnite ustvarjeno profil.
  Posnetek zaslona konfiguracijske datoteke ExpressVPN v programu OpenVPN za urejanje aplikacije Android
 16. Tapnite v redu sprejeti zahtevo za povezavo.
  Posnetek zaslona zahteve za povezavo VPN v aplikaciji OpenVPN za Android
 17. Ko se VPN uspešno poveže, boste videli obvestilo o povezavi in ​​v zgornjem levem kotu zaslona bo ostala ikona ključa, dokler traja povezava VPN. Prepričajte se, da preizkusite povezavo VPN s kakršnimi koli puščanji IP, DNS ali WebRTC.
  Posnetek zaslona povezave VPN na vrhu zaslona
 18. Če želite prekiniti povezavo z VPN, tapnite profil OpenVPN znotraj aplikacije OpenVPN za Android in tapnite PREKINITE.
  Posnetek zaslona za sporočilo o prekinitvi povezave na OpenVPN za Android

Obstaja veliko nastavljivih možnosti, s katerimi se lahko igrate v aplikaciji OpenVPN for Android, da prilagodite svojo povezavo.

Na primer, lahko preklopite med UDP in TCP, preglasite nastavitve DNS, blokirate puščanje IPv6 in IPv4 in dovolite, da internetni promet nekaterih aplikacij potuje zunaj tunela VPN (razdeljena tunelizacija).

S temi nastavitvami se lahko igrate le, če ste prepričani, da veste, kaj počnete.

Obstajajo druge odprtokodne aplikacije drugih ponudnikov, ki jih lahko uporabite za konfiguriranje različnih protokolov VPN, na primer strongSwan za IKEv2 / IPsec in protokol WireGuard for WireGuard, vendar OpenVPN ostaja naš najljubši protokol in programska oprema.

Začetniki bi morali prednostno uporabiti aplikacijo ponudnika VPN po meri pred ročno konfiguracijo.

3. način: Vgrajen odjemalec VPN za Android

Če vaš ponudnik VPN ne vsebuje konfiguracijskih datotek OpenVPN, je možno konfigurirati konfiguracijske datoteke L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec in PPTP s pomočjo vgrajenega odjemalca Android VPN.

To pomeni, da vam sploh ni treba nalagati programov drugih proizvajalcev.

Vendar ne priporočamo te metode.

Čeprav ta vrsta nastavitve ne zavzame toliko prostora na vaši napravi, v nekaterih primerih ni tako varna kot uporaba aplikacije ponudnika VPN ali OpenVPN za Android.

To je posledica protokolov VPN, ki jih vgrajeni odjemalec VPN za Android podpira, ali - v nekaterih primerih - zaradi njihove nastavitve.

PPTP je zelo zastarel in varen protokol VPN in ga je mogoče vdreti v nekaj minutah. L2TP / IPSec uporablja vnaprej razdeljene ključe, ki so javno dostopni na spletnih straneh VPN in odpirajo vrata morebitnim napadom človek-v sredini.

Naši najbolj priporočljivi VPN-ji ponujajo samo navodila za nastavitev namestitve IKEv2 z uporabo odprtokodne aplikacije strongSwan, ne pa z vgrajenim odjemalcem VPN za Android.

Več o šifriranju in protokolih si lahko preberete v našem podrobnem priročniku.

Čeprav ne priporočamo te nastavitve VPN-ja, vam bomo pokazali, kako namestiti VPN na ta način v zadnjem primeru.

Način ročne povezave se bo rahlo razlikoval, odvisno od protokola VPN in naprave, ki jo uporabljate, vendar je postopek dovolj podoben, da lahko iz teh navodil dobite vsebino.

V tem primeru bomo z ExpressVPN uporabili povezavo L2TP / IPSec.

Uporabljamo Android 9.1.0. V drugih različicah Androida se lokacija in videz nastavitev zaslonov VPN lahko nekoliko razlikujeta.

Če želite ročno ustvariti VPN povezavo:

 1. Pojdite na spletno mesto ponudnika VPN v napravi Android in se vpišite v račun VPN s svojimi poverilnicami.
  Posnetek zaslona za prijavo na ExpressVPN
 2. Tapnite Nastavite ExpressVPN v razdelku o nastavitvi naprave.
  Posnetek zaslona strani za nastavitev računa ExpressVPN
 3. Pomaknite se po seznamu naprav in tapnite Ročna konfiguracija.
  Posnetek zaslona različnih seznamov nastavitev ExpressVPN
 4. Klikni PPTP & L2TP-IPsec. ExpressVPN opozarja, da ti protokoli VPN zagotavljajo šibke varnostne ugodnosti.
  Posnetek zaslona strani za ročno konfiguriranje ExpressVPN L2TP
 5. Pomaknite se navzdol in videli boste svoje uporabniško ime in geslo za to nastavitev. Te boste potrebovali pozneje, zato odprite zavihek.
  Posnetek zaslona uporabniškega uporabniškega imena in gesla za ročno konfiguriranje ExpressVPN L2TP
 6. Tapnite + simbol poleg lokacij strežnika VPN in kopirajte naslov strežnika izbranega strežnika VPN. Konfigurirate lahko več lokacij strežnika VPN, vendar začnimo z eno za lažjo uporabo. Izbrali smo ZDA - New york.
  Posnetek zaslona naslovov strežnika ExpressVPN
 7. Zdaj pojdite k telefonu Nastavitve meni. Najti Povezave nastavitve, tapnite Več nastavitev povezave, in potem VPN. Tako bo vgrajena odjemalca VPN za Android. Če še niste namestili VPN-ja, bo rekel »Brez VPN-jev«.
  Posnetek zaslona vgrajenega odjemalca VPN za Android
 8. Tapnite na tri navpične pike v zgornjem desnem kotu in nato tapnite Dodajte VPN profil.
  Posnetek zaslona za vgrajeni profil VPN za Android
 9. Zdaj izpolnite polja z naslednjimi informacijami:

  Ime: Tukaj dajte vse, kar želite. Priporočamo, da napišete ime storitve VPN in ime strežnika. Npr. ExpressVPN New York.
  Vrsta: Preklopite L2TP / IPSec PSK. PSK pomeni ključ v skupni rabi.
  Naslov strežnika: Prilepite naslov strežnika VPN iz svojega računa na spletno mesto ponudnika VPN.
  Skrivnost L2TP: Pustite to polje prazno.
  Identifikator IPSec: Pustite to polje prazno.
  IPSec ključ v skupni rabi: Tukaj prilepite ključ, ki ga je vnaprej delil ponudnik VPN. To boste našli v navodilih za nastavitev ponudnika VPN.
  Tapnite Shrani.Posnetek zaslona za urejanje profila za vgradnjo v VPN za Android

 10. Zdaj tapnite profil VPN na glavnem zaslonu in vnesite uporabniško ime in geslo, ki sta bila prikazana v vašem VPN računu pod PPTP & L2TP-IPsec oddelek za ročno konfiguracijo. Tapnite Povežite se.
  Posnetek zaslona priročnika za prijavo na Android ExpressVPN
 11. Ko se VPN uspešno poveže, boste v zgornjem levem kotu naprave videli simbol ključa. Vedno preizkusite svojo povezavo VPN na morebitne puščanje IP, DNS ali WebRTC.
  Posnetek zaslona Android VPN je povezan
 12. Če želite prekiniti povezavo, preprosto tapnite profil VPN znotraj vgrajenega odjemalca za Android in tapnite Prekini.
  Posnetek zaslona ročnega gumba za prekinitev povezave z omrežjem VPN

4. način: Datoteka za APK

Če ne morete dostopati do trgovine Google Play, je še vedno mogoče namestiti aplikacijo po meri ponudnika VPN na vašo napravo Android, če storitev ponuja datoteko APK.

APK datoteke lahko prenesete neposredno v naprave Android zunaj trgovine Google Play.

Morali boste spremeniti nekaj dovoljenj telefona, da boste lahko dovolili nalaganje datotek APK iz zunanjih virov, in jih ne smete prenesti z neuradnih spletnih mest.

Vedno prenesite datoteke APK z uradnega spletnega mesta ponudnika VPN.

Če ne tvegate prenašati datotek, ki so bile posežene - morda vsebujejo zlonamerno vsebino, ki lahko škoduje vaši napravi in ​​vaši spletni varnosti.

Tu so naša navodila po korakih za namestitev aplikacije VPN datoteke APK za vašo napravo Android:

 1. Najprej morate spremeniti dovoljenja telefona, da boste lahko dovolili nalaganje datotek izven trgovine Google Play.

  Pojdite do telefona Nastavitve v meniju, nato do Varnost. Zdaj tapnite Namestite neznane aplikacije (včasih označeno Namestite aplikacije iz zunanjih virov) in tapnite spletni brskalnik, ki ga želite uporabiti za prenos datotek APK.

  Preklopite naprej Dovoli iz tega vira.

  Posnetek zaslona namestitve neznanih nastavitev aplikacij na telefon Android

 2. Pojdite na spletno mesto ponudnika VPN in se prijavite v račun s svojimi poverilnicami.
  Posnetek zaslona za prijavo na ExpressVPN
 3. Tapnite Nastavite ExpressVPN pod razdelkom o nastavitvi naprave.
  Posnetek zaslona strani za nastavitev računa ExpressVPN
 4. Tapnite Prenesite APK.
  Posnetek zaslona za prenos datotek ExpressVPN APK
 5. Pojavi se opozorilo, da datoteka lahko škodi vaši napravi. Če datoteko APK naložite z uradnega spletnega mesta ponudnika VPN, ki mu zaupate - zaupamo ExpressVPN - tapnite v redu.
  Posnetek zaslona opozorilo o prenosu datoteke APK na telefonu Android
 6. Tapnite Namestite dokončati postopek namestitve.
  Posnetek zaslona namestitvenega zaslona ExpressVPN APK
 7. Aplikacija je zdaj nameščena. Tapnite Odprto da odprete aplikacijo po meri VPN za Android.
  Posnetek zaslona celotnega zaslona namestitve ExpressVPN APK

Zdaj lahko sledite korakom 3–11 iz 1. metode, če želite vedeti, kako uporabljati aplikacijo ExpressVPN, in razširiti veliko večino aplikacij VPN za Android, ki delujejo podobno kot ExpressVPN.

5. način: Usmerjevalnik

Usmerjevalnik VPN

Zadnji način zaščite internetnega prometa na napravi Android je namestitev VPN-ja na ravni usmerjevalnika.

Ko na usmerjevalnik namestite VPN, ta ščiti ves promet, ki teče skozi usmerjevalnik, hkrati pa zagotavlja prednosti VPN vsem napravam v vašem domu..

To je idealno, če želite zaščititi naprave, ki nimajo aplikacij VPN po meri, kot so pametni televizorji in igralne konzole.

To pa ni najboljši način za zaščito naprave Android.

Ko namestite VPN na ravni usmerjevalnika, je težje spremeniti nastavitve VPN in lokacije strežnika, kot če uporabljate aplikacijo VPN po meri za Android.

Ne pozabite pozabiti, da vsi usmerjevalniki ne podpirajo programske opreme VPN, še posebej modemskih usmerjevalnikov, ki so priloženi vašemu internetnemu paketu.

Če vaš usmerjevalnik ne podpira programske opreme za odjemalce VPN in želite kupiti nov kos strojne opreme, je vredno preveriti spletno mesto ponudnika VPN, da najprej preverite združljivost.

Nastavitev VPN-ja na usmerjevalniku

Obstaja nekaj različnih načinov uporabe VPN-ja na usmerjevalniku:

 1. Kupite predhodno konfiguriran usmerjevalnik.
 2. Ročno konfigurirajte VPN z izvorno programsko opremo za odjemalca VPN, ki je priložena trenutni programski opremi (izogibajte se nastavitvam PPTP ali L2TP / IPSec, ker so nezanesljive).
 3. Prižgite trenutni usmerjevalnik z novo programsko opremo, ki podpira OpenVPN in nato ročno konfigurirajte VPN.
 4. Uporabite aplikacijo VPN. To so trenutno precej redki in ne ponuja jih veliko VPN storitev. ExpressVPN ima aplet.

Če želite prebrati podrobna navodila za namestitev usmerjevalnika, glejte naš ločen vodnik za usmerjevalnike.

Ne pozabite, da nastavitev VPN-ja na ravni usmerjevalnika pomeni, da je internetni promet šifriran šele, ko doseže usmerjevalnik.

To pomeni, da promet med napravami in usmerjevalnikom ni zavarovan, tako da če se nekdo lahko poveže z vašim omrežjem, lahko še vedno prebere vaš promet.

Priporočamo, da nastavite svoj VPN na ravni usmerjevalnika in uporabite funkcijo Per device (podobno kot razdeljena tunelacija), da izključite vse naprave, na katere lahko namestite izvorne VPN aplikacije, kot je Android.

Če želite videti, kako nastaviti te domače aplikacije VPN, pojdite na 1. način.

Pridobivanje dodatne pomoči s sistemom VPN za Android

Tukaj ni mogoče zagotoviti navodil za vsak usmerjevalnik, zato bodo nekatere naprave Android - zlasti tiste s starejšimi različicami Androida - v teh navodilih videti drugače..

Če se zataknete, bi moral biti vaš prvi ponudnik storitev ponudnik storitev VPN.

Z njimi se boste lahko sprehodili skozi postopek in se seznanili s svojim VPN-jem na telefonu Android.

Kateri je najboljši način za nastavitev VPN-ja za Android?

Najboljši način za nastavitev VPN-ja za pametni telefon ali tablični računalnik Android je prenos VPN-ja po meri pri ponudniku storitev VPN.

Hitro, enostavno in varno.

Za tiste, ki želijo več konfiguracije, je uporaba OpenVPN za Android za ročno konfiguracijo usmerjevalnika morda bolj primerna kot aplikacija VPN po meri.

Ne priporočamo uporabe vgrajenega odjemalca VPN za Android, saj podpira le manj varne protokole VPN, kot sta PPTP in L2TP / IPSec.

Ali potrebujem VPN na svojem telefonu?

Da, na pametnem telefonu Android morate uporabljati VPN.

Ko ste zunaj in se verjetno povežete z javnim WiFi.

Javni WiFi je razvpito negotov, vaše osebne podatke pa ranite hekerjem.

Če želite svoje osebne podatke ohraniti varne in varne, morate uporabiti VPN.

VPN šifrirajo ves internetni promet vašega Androida in tako preprečujejo, da bi tretje osebe videle, kaj počnete v spletu.

Poleg prednosti zasebnosti vam uporaba VPN v telefonu odklene omejeno ali cenzurirano vsebino.

Knjižnice, šole in vlade blokirajo določena spletna mesta. VPN-ji omogočajo, da do teh spletnih mest dostopate varno in zasebno.

Ali naj doma uporabljam VPN?

Zdaj veste, da so VPN-ji bistveno orodje, če želite javni WiFi uporabljati varno in varno.

Ali bi morali uporabiti VPN tudi doma?

Da.

Tudi če je vaš domači WiFi bolj varen kot javna žarišča, je vaš internetni promet še vedno ranljiv.

Brez VPN-ja vaš ponudnik internetnih storitev zabeleži vse, kar počnete prek spleta, in jih lahko proda tretjim osebam, včasih tudi brez vašega dovoljenja.

Vlada lahko dobi tudi vaše osebne podatke.

Uporaba VPN je pomembna doma in v bližini.

Kateri je najboljši VPN za Android?

Obstaja veliko VPN-jev, ki podpirajo naprave Android, vendar je najboljši od vseh ExpressVPN.

Zato smo ga uporabili za vse primere namestitve v tem priročniku.

ExpressVPN ima preprost in varen VPN po meri za naprave Android. Hitro je, varno in ga lahko namestite v nekaj minutah.

O preostalih naših najboljših priporočilih VPN za Android si lahko preberete tukaj.

Ali lahko dobite brezplačen VPN za Android?

Ilustracija kreditne kartice z črto skozi njo in nekaj kovancev

Ali želite zaščititi pametni telefon ali tablični računalnik Android, ne da bi porabili cent?

Ti lahko. Ampak obstaja ulov ...

Za Android je na voljo veliko brezplačnih aplikacij VPN, vendar so nekatere od njih nevarne in nevarne za prenos in uporabo.

Če želite brezplačno uporabljati Android VPN, si oglejte naš seznam najboljših in najvarnejših brezplačnih storitev VPN.

Najboljši brezplačni VPN za Android je Windscribe.

Ali je mogoče namestiti VPN na Android TV?

Na Android TV lahko namestite VPN, vendar to ni povsem enak postopek kot nastavitev na vaš pametni telefon ali tablični računalnik Android.

Nekatere storitve VPN ponujajo aplikacije VPN po meri za Android TV, kot sta ExpressVPN in NordVPN, ki jih lahko prenesete in nastavite v nekaj minutah, vendar velika večina VPN-jev ni z enim.

Če želite namestiti VPN na Android TV in ni aplikacije po meri zanj, boste morali namestiti VPN na ravni usmerjevalnika..

Oglejte si naš vodič za namestitev VPN-ja na televizor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me