Google Chrome je najbolj priljubljen spletni brskalnik na svetu leta 2020 in verjetno ste na tej strani, ker ste eden izmed milijonov, ki ga uporabljate vsak dan.

Toda zaradi te priljubljenosti je tudi Google Chrome a glavni cilj.

Ali ste vedeli, da lahko brez internetnega zasebnega dostopa za Chrome vaš ponudnik internetnih storitev, vlada ali zlonamerne tretje osebe beležijo vaše spletne dejavnosti in celo motijo ​​vaš internetni promet?

Dobra novica je, da je zelo enostavno namestiti in nastaviti VPN za Google Chrome.

Najlažji (in najvarnejši) način za zaščito internetnega prometa med uporabo spletnega brskalnika Chrome je namestitev VPN na ravni naprave, na namizni ali prenosni računalnik ali pametni telefon.

Prenesite programsko opremo VPN in se povežite - ves internetni promet iz Chroma ali katere koli druge aplikacije, ki jo zaženete, bo tekel skozi šifriran tunel VPN.

Sledite povezavam in si preberite ločena navodila za namestitev teh naprav:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS (iPhone) & iPad)

Nekateri VPN-ji so na voljo dodatna orodja posebej za Google Chrome.

Temu pravimo razširitve brskalnika VPN in na to se osredotočimo v tem priročniku za namestitev.

Medtem ko na splošno ne zagotavljajo enake ravni zasebnosti kot pri uporabi programske opreme VPN na ravni OS, so razširitve brskalnika VPN za Chrome lahko odlična dodatna funkcija za uporabnike večjih brskalnikov.

Lahko bi celo dobili dodatna orodja, kot so zaviralci puščanja WebRTC in zaviralci oglasov.

Nastavitev razširitve brskalnika VPN traja le nekaj minut z našimi koristnimi, uporabnikom prijaznimi navodili za vodenje skozi postopek.

Preden začnete, boste potrebovali...

 • Najnovejša različica Spletni brskalnik Google Chrome.
 • Naročnina na storitev VPN ki ponuja razširitev brskalnika za Google Chrome. Vsi ponudniki ne izdelujejo razširitev za Chrome, zato je najbolje, da preverite, preden plačate za dolgoročni načrt. Tukaj lahko preberete naš seznam najboljših VPN-jev za Chrome, da olajšate svojo odločitev.
 • Preverjen račun VPN. Prepričajte se, da ste kliknili povezavo za preverjanje e-pošte, da aktivirate račun, ali morda ne bo delovalo.
 • Namizna aplikacija za vaš VPN (morda). Nekateri ponudniki VPN potrebujejo, da zaženete namizje in aplikacije Chrome drug ob drugem. Če je to potrebno, se posvetujte s ponudnikom storitev VPN.

Kako nastaviti razširitev VPN v Chromu

Tukaj je opisano, kako namestiti VPN v Chrome, pri čemer uporabite primer ExpressVPN (menimo, da ima najboljšo razširitev za Chrome na trgu):

 1. Pojdite na spletno mesto ponudnika storitev VPN in poiščite povezavo za prenos razširitve brskalnika Google Chrome. Če kliknete to povezavo, se boste odpeljali do spletne trgovine Chrome.
  Če boste obiskali spletno mesto ponudnika VPN, se boste potencialno izognili nevarne razširitve copycat predstavljajo kot pravo stvar.Posnetek zaslona strani z razširitvijo brskalnika Google Chrome
 2. Kliknite na Dodaj v Chrome gumb za namestitev razširitve VPN.Posnetek zaslona vnosa ExpressVPN v spletni spletni trgovini Chrome
 3. Če opazite spustno opozorilo, ki vam pove dovoljenja, ki jih potrebuje razširitev, da jih lahko pregledate previdno. Če se strinjate z dovoljenji, kliknite Dodaj razširitev.Posnetek zaslona dovoljenj za razširitve ExpressVPN Chrome
 4. Zdaj bo zapisal gumb v spletni trgovini Chrome Odstrani iz Chroma, kar kaže, da je vaša razširitev VPN zdaj nameščena (ne kliknite nanjo).Posnetek zaslona spletne trgovine Chrome, ko je nameščen ExpressVPN
 5. V brskalniku Google Chrome v zgornjem desnem kotu boste videli ikono razširitve. Običajno je to logotip ponudnika VPN. Kliknite ikono enkrat.
  To bo odprlo vmesnik za razširitev brskalnika. ExpressVPN vam daje nekaj informacij o razširitvi brskalnika. Kliknite Preskoči za premik na naslednji diapozitiv.Posnetek zaslona uvodnih diapozitivov ExpressVPN Chrome
 6. Kliknite Začeti dokončati namestitev.Posnetek zaslona konca namestitve ExpressVPN Chrome
 7. Zdaj se bo prikazal glavni zaslon razširitve brskalnika. Razširitev brskalnika Google Chrome ExpressVPN ima v sredini velik gumb za povezavo, ki je zelo pogost tudi med drugimi storitvami VPN.Posnetek zaslona razširitvenega vmesnika za Chrome ExpressVPN
 8. Preden se povežete s strežnikom, si oglejte varnostne nastavitve. Do njih lahko običajno dostopate s klikom na simbol zobnika ali meni burger (tri vodoravne črte), kot je to pri ExpressVPN.
  Prepričajte se, da je omogočeno blokiranje puščanja WebRTC in HTTPS povsod, da boste optimizirali spletno varnost.Posnetek zaslona nastavitev razširitve ExpressVPN Chrome
 9. Za izbiro lokacije strežnika kliknite na naslednje tri pike Izbrana lokacija. Poiščite želeno lokacijo in kliknite nanjo.
  Nekatere storitve VPN, kot je ExpressVPN, so opremljene s funkcijo Smart Location, ki samodejno izbere najboljši strežnik za vas - ponavadi je najbližji vaši fizični lokaciji.Posnetek zaslona lokacij strežnika razširitev za ExpressVPN Chrome
 10. Kliknite gumb za povezavo. Gumb za povezavo ExpressVPN postane zelen, ko se uspešno poveže.Posnetek zaslona je povezan s pripono ExpressVPN Chrome

Ni vam treba dodati uporabniškega imena in gesla, če uporabljate razširitev za ExpressVPN Chrome, ko pobira podatke za prijavo iz namizne aplikacije.

Za druge storitve VPN boste morda morali vnesti poverilnice računa, preden se povežete s strežnikom.

Tukaj je prijavni zaslon v razširitvi brskalnika NordVPN za Chrome:

Posnetek zaslona za prijavo na zaslon za razširitev brskalnika Chrome

Pridobivanje pomoči pri razširitvi brskalnika & Odpravljanje težav

Če z razširitvijo brskalnika VPN za Chrome nekaj ne deluje, kot je bilo pričakovano, bi moralo biti prvo klicanje vaš ponudnik storitev VPN, saj je skupina za podporo strankam najbolje opremljena za odpravljanje težav.

Prav tako morate dvakrat preveriti, ali so vaše poverilnice pravilne - odvisno od storitve VPN se boste morda morali prijaviti v aplikacijo z uporabniškim imenom, ne pa z e-poštnim naslovom.

Če na ikoni razširitve ExpressVPN Chrome vidite siv X, je to znak, da razširitev ne najde namizne aplikacije.

Posnetek zaslona stanj razširitve brskalnika ExpressVPN Chrome

ExpressVPN deluje v tandemu z namizno aplikacijo, zato se prepričajte, da je aplikacija najprej nameščena, da se lahko povežete.

Večina drugih storitev VPN ima razširitve brskalnika, ki delujejo neodvisno od namizne aplikacije, zato vam ni treba zagnati obeh kosov programske opreme skupaj, čeprav priporočamo, da poskrbite za popolno zaščito zasebnosti.

Če razširitev brskalnika VPN še vedno ne deluje, ga morda niste pravilno nastavili ali pa je nameščen na napačnem mestu v računalniku. Če želite to popraviti, kliknite ikono v Chromu in jo znova namestite.

Kaj je razširitev brskalnika VPN za Chrome?

Številne storitve VPN ponujajo razširitve brskalnikov za Google Chrome, Mozilla Firefox in druge spletne brskalnike, a kaj točno so?

No, razširitev brskalnika na splošno ustvari povezavo proxy. To dejansko ni VPN.

Medtem ko nekatere razširitve brskalnika VPN šifrirajo promet brskalnika, pa vsi ne, zato bodite pozorni, saj ne nudijo popolne zaščite.

Tudi razširitve brskalnika, ki šifrirajo promet brskalnika, ne šifrirajo prometa zunaj brskalnika, zato druge aplikacije ostanejo nezaščitene.

Več o razliki med proxyji in VPN-ji si lahko preberete v našem namenskem priročniku.

Zgodba ExpressVPN je drugačna zgodba, saj podaljšek brskalnika deluje poleg namizne aplikacije in tako zagotavlja popolno pokritje ne samo prometa Chrome, temveč tudi vsega drugega internetnega prometa v vaši napravi.

Razširitev brskalnika ExpressVPN za brskalnik Chrome si lahko predstavljate kot daljinski upravljalnik za glavno aplikacijo. Omogoča vam spreminjanje strežnikov VPN, ne da bi zapustili ali zmanjšali spletni brskalnik.

Kaj je najboljši VPN za Google Chrome?

Najboljši VPN za Google Chrome je ExpressVPN - storitev VPN, ki smo jo uporabili za izdelavo tega priročnika za namestitev.

ExpressVPN je celoten paket; je hiter, zanesljiv, varen, varen in ponuja popolno razširitev brskalnika za Google Chrome.

Za razliko od drugih razširitev brskalnika VPN, razširitev za Chrome ExpressVPN deluje skupaj z namizno aplikacijo in tako zagotavlja popolno zaščito, hkrati pa nudi še enostavnejši in dostopnejši vmesnik za težke uporabnike brskalnika.

Naš celoten neodvisni pregled ExpressVPN si lahko preberete tukaj.

Ali so razširitve brskalnikov VPN varne?

Slika, ki prikazuje potencialne nevarnosti uporabe razširitve brskalnika VPN

Niso vse razširitve brskalnika VPN varne.

Hola je en primer nevarne razširitve brskalnika, ki se prikrije kot storitev VPN.

Ne le da beleži vse vaše spletne dejavnosti, ampak deluje tudi tako, da v svoje omrežje vključi resnični IP naslov. To pomeni, da lahko nekdo drug uporablja vaš IP naslov, da v spletu počnejo vse, kar hočejo.

Čeprav niso vse razširitve brskalnika tako ekstremne, ne pozabite, da so razširitve brskalnika proxy (ne pravi VPN-ji).

Zaradi tega je ves internetni promet zunaj spletnega brskalnika izpostavljen tretjim osebam.

Nekatere razširitve proxy sploh ne šifrirajo prometa brskalnika. Preprosto ponarejajo vaš naslov IP, zato se zdi, da se povezujete z drugega mesta.

Zaradi tega ne priporočamo, da sami uporabite razširitve brskalnika, saj ne nudijo enake ravni zasebnosti kot pravilne VPN aplikacije.

Če ima VPN razširitev brskalnika, ga je mogoče uporabiti skupaj z glavno aplikacijo VPN.

Pred tem se prepričajte pri ponudniku storitev VPN, saj nekaterih razširitev brskalnika ni mogoče uporabiti, če je glavna aplikacija VPN povezana..

Ali lahko brezplačno pridobite razširitev brskalnika VPN?

Da, nekatere razširitve brskalnika VPN lahko dobite brezplačno, a kot smo že povedali, nekatere so nevarne za uporabo.

Tu je nekaj brezplačnih razširitev brskalnika za Chrome, ki so varne za uporabo:

 • CyberGhost
 • Skrij.me
 • TunnelBear
 • Windscribe

Posnetek zaslona strani za prenos razširitve brskalnika TunnelBear

Večina brezplačnih razširitev brskalnikov VPN ima omejitve, vključno s podatki in omejitvami hitrosti ter majhno omrežje strežnikov.

Če želite najboljšo izkušnjo brskanja po VPN, ga boste morali plačati.

Kaj storiti, če vaša VPN nima razširitve brskalnika Chrome

Ne skrbi!

Če vaša storitev VPN ne vsebuje razširitve brskalnika za Google Chrome, ni konec sveta.

Dokler uporabljate kakovostno in varno storitev VPN, ko se enkrat povežete s strežnikom VPN, bo ves vaš internetni promet (vključno s katerim koli iz Google Chroma) potekal skozi šifriran tunel VPN.

Razširitve brskalnikov so priročna dodatna oprema, vendar nikakor niso nujne.

Ali obstajajo razširitve brskalnikov VPN za Mozilla Firefox, Opera ali Apple Safari?

Ilustracija brskalnika s tremi logotipi: Safari, Opera in Firefox

Da, razširitve brskalnikov VPN so na voljo tudi za te spletne brskalnike.

Večina razširitev brskalnikov VPN je na voljo za Google Chrome ali Mozilla Firefox - o naših najboljših priporočilih za Mozilla Firefox lahko preberete tukaj - vendar obstajajo nekateri ponudniki VPN, ki imajo razširitve tudi za Opera in Safari..

TunnelBear in zasebni dostop do interneta sta primera storitev VPN, ki prihajajo z razširitvijo brskalnika za Opera.

Trenutno ni nobenih razširitev brskalnikov VPN za Safari, ki bi jih priporočili - pri našem testiranju so vse manj od naših standardov.

Kako odstraniti razširitev brskalnika VPN za Chrome

Če ne želite več uporabljati razširitve brskalnika VPN, ga je zelo enostavno odstraniti v brskalniku Google Chrome.

Preprosto odprite okno Chroma, z desno miškino tipko kliknite ikono razširitve in kliknite Odstrani iz Chroma.

Posnetek zaslona za odstranitev razširitve ExpressVPN Chrome

Kaj so puščanja WebRTC?

WebRTC je tehnologija brskalnika, ki omogoča avdio in video komunikacijo, da deluje znotraj spletnih strani.

Vendar lahko ta tehnologija privede do izpostavljenosti vašega naslova IP, tudi če uporabljate VPN - čeprav najboljši VPN-ji zagotavljajo, da se to ne zgodi.

Ko se odkrije vaš IP naslov, se imenuje puščanje WebRTC. V priročniku za testiranje puščanja si lahko preberete vse o puščanju WebRTC.

Zaženite test tesnjenja in ugotovite, ali je vaš IP naslov izpostavljen, tako da obiščete to stran. Če na rezultatih preskusov vidite svoj resnični naslov IP, je prišlo do puščanja WebRTC.

Nekatere razširitve brskalnika VPN prihajajo z blokiranjem puščanja WebRTC, zato se prepričajte, da to omogočite, preden začnete brskati.

Če po tem še vedno opazite puščanje WebRTC, je najbolje, da WebRTC v celoti onemogočite.

Če onemogočite WebRTC, je malo težavno, če uporabljate Google Chrome.

Za razliko od drugih spletnih brskalnikov, kot je Mozilla Firefox, ki omogočajo onemogočanje WebRTC prek nastavitev brskalnika, boste morali za uporabo v Chromu uporabiti dodatek ali razširitev tretje osebe..

Tudi takrat te razširitve niso vedno stoodstotno učinkovite.

Najbolje je, da uporabite visokokakovostno storitev VPN, kot je ExpressVPN, da blokirate zahteve WebRTC ali celo začnete uporabljati zasebnost prijazno alternativo Google Chrome.

Če to zveni kot nekaj, kar bi vas zanimalo, preberite nekaj predlogov.

Namesto spletnega brskalnika Google Chrome

Google Chrome je morda eden najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov, vendar še zdaleč ni najbolj zaseben.

Ko ste prijavljeni v svoj Google Račun, zbira podatke o vas in jih uporablja za oglaševalske namene.

Prav tako ni mogoče onemogočiti WebRTC v nastavitvah Google Chroma, kar lahko privede do izpostavljenosti vašega naslova IP.

Čeprav Google trdi, da izboljšuje zasebnost Chroma, so nekateri kritiki skeptični.

Vendar obstaja kar nekaj spletnih brskalnikov, ki so zasnovani z upoštevanjem zasebnosti - te možnosti za Google Chrome ponujajo najvišjo raven zasebnosti in varnosti.

 • Firefox
 • Firefox Focus
 • Waterfox
 • GNUzilla IceCat
 • Pogumni brskalnik
 • Nedotaknjen krom

Za optimizacijo ravni zasebnosti se boste morda morali igrati z nastavitvami - vse o tem si lahko preberete v našem priročniku za zasebne brskalnike..

Razmislite tudi o uporabi iskalnika, prijaznega do zasebnosti, kot je DuckDuckGo.com, za nadaljnjo zaščito vaših osebnih podatkov.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me