Vsak VPN redno objavljamo na svojem spletnem mestu s celovitim, strogim in pravičnim testnim programom. Preizkušamo zasebnost in varnost, hitrost in zanesljivost, obhod spletnega geo-bloka in še veliko več. Poskrbimo, da si samo najboljši VPN-servisi zaslužijo naš pečat odobritve.

Vizualizacija 10-stopenjskega postopka pregleda Top10VPN.com

Naše ocene so vedno nepristranske

Za razliko od drugih spletnih mest za pregled VPN so naše ocene 100% nepristranske in brez zunanjega vpliva.

Nikoli ne prevzemamo nadomestila v zameno za pozitivno kritje, ponudniki VPN pa nikoli ne bodo mogli povedati, kako ocenjujemo izdelke, ki jih pregledamo.

Naša ekipa strokovnjakov za VPN vodi vsakega VPN prek istega programa poglobljenega preizkusa, pri čemer zagotavlja, da so vsi rezultati, ki jih vidite, neposredno primerljivi, brez favoriziranja ali pristranskosti.

Naredimo vse, kar je v naši moči, da bo vaša nakupna odločitev čim lažja, vaše potrebe pa vedno na prvem mestu. V svojih pregledih smo vedno iskreni, pregledni in odprti.

Če želite izvedeti več o tem, kako si lahko privoščimo vzdrževanje tako visokih uredniških standardov, lahko v našem vodiču o tem, kako zaslužimo, izveste več..

Naš postopek pregleda v 10 korakih

Vsak VPN, ki ga preizkusimo, gre skozi edinstveno metodologijo Top10VPN.com - brez izjem. To se zgodi, ko pregledamo VPN:

1Nakup VPN-ja

Brez vzorcev tiska in brezplačnih ponudb („testni računi“, ki jih nudijo ponudniki VPN) - želimo zagotoviti enako izkušnjo kot povprečen uporabnik doma.

Edini način, da zagotovimo, da prejemamo uradno maloprodajno različico VPN-ja, je, da si ga sami kupimo - tako je tisto, kar počnemo za vsako VPN, ki jo preizkusimo.

Za vsako plačljivo VPN, ki je trenutno navedena na našem spletnem mestu, imamo tekočo naročnino. Samo lani smo porabili več kot 5000 USD za naročnine na VPN. Nenehno imamo dostop do programske opreme VPN, ki jo pregledamo, tako da lahko posodobimo svoje preglede ob padcu klobuka.

Nakup in vzdrževanje lastnih naročnin pomeni, da lahko na današnjem trgu sledimo, kateri VPN-ji predstavljajo dobro vrednost za vas - in kateri vas odtrgajo.

2Instalacija in testiranje na več napravah

Kako testiramo in pregledamo VPN-je

Na voljo imamo namenski testni prenosnik z nameščenimi virtualnimi stroji, pripravljen in čakal, da na testu zaženemo najnovejši VPN. Na voljo imamo tudi 2017 Apple MacBook Pro, Apple iPhone 7, Apple iPad, Samsung Galaxy S8 in Amazon Fire TV Stick, namenjene posebej za testiranje VPN, vsakega pa smo po vsakem testu obrisali čisto.

Izpostavljamo, kako široko je na voljo vsak VPN in ali ima namenske aplikacije za različne priljubljene naprave. Nobena domača podpora za vaš telefon, računalnik ali napravo za pretakanje ne pomeni, da bi lahko tvegali zaščito manj kot skupno.

3Moramo hitro najti, kar želimo?

Ali so vsi meniji jasno označeni? Ali vsak gumb naredi tisto, kar pričakujete? Vam pomaga najti strežnik za določeno storitev, ki jo iščete, kot je Netflix? Ali obstaja navodila za namestitev na usmerjevalnik?

Nobenega kamna ne puščamo, da ne bo presenečenj, ko prvič zažgete svoj novi VPN.

4Ima vse potrebne funkcije?

V tem dnevu in starosti obstajajo nekatere funkcije, ki se nam zdijo pomembne za vrhunski VPN - funkcije, kot je stikalo za ubijanje, samodejna javna zaščita WiFi in šifriranje AES-256.

Poleg tega pa iščemo tudi vse koristne dodatke, ki bi jih lahko vključili, kot so razdelitev tunelov ali razširitve brskalnika.

Nekateri bodo nudili namenske strežnike za posebne storitve pretakanja, kot sta Netflix ali BBC iPlayer, drugi pa vam bodo dali strežnike, optimizirane za torrenting in P2P.

5Ali ščiti vašo zasebnost in varnost?

Vaša zasebnost in varnost sta izrednega pomena. Ne bi pravilno opravljali svoje naloge, če ne bi zagotovili, da vas vsaka priporočena VPN ohranja na varnem in zasebnem spletu.

Izvajamo napredne preizkuse šifriranja, da preverimo, ali VPN pravilno šifrira vašo povezavo.

Preverimo tudi puščanje DNS, puščanje IP in WebRTC, da potrdimo, da je vaša prava lokacija skrita, ko ste povezani z VPN.

Za doseganje najbolj zanesljivih rezultatov uporabljamo programsko opremo za analizo omrežnega prometa imenovano Wireshark, zelo cenjeno odprtokodno orodje, ki ga uporabljajo varnostni strokovnjaki po vsem svetu..

Ustvarili smo tudi okolje za testiranje po meri, ki zagotavlja, da nobeni zavajajoči podatki ne morejo onesnažiti paketnih podatkov, ki jih zajamemo in analiziramo, zaradi morebitnih uhajanj in napak pri šifriranju.

6Kako hitro gre?

Hitrost in zanesljivost povezave sta temelj vsakega dobrega VPN-ja, zato smo vedeli, da moramo najti način, kako jih čim bolj natančno preizkusiti..

Da bi to naredili, smo razvili dve različni metodi testiranja:

1. način (ročno)

Ta tehnika testiranja nam omogoča merjenje hitrosti vsake posamezne storitve VPN, ki jo vidite na našem spletnem mestu.

Za začetek beležimo svojo hitrost interneta, ne da bi VPN tekel.

Nato zaženemo VPN in se povežemo s strežniki v ZDA (Vzhodna obala), Velika Britanija, Avstralija, Srednja Evropa (običajno Nemčija ali Francija) in Singapur. Če ena od teh lokacij ni na voljo, bomo namesto tega testirali bližnjo državo ali regijo.

Testiranje lokacij po vsem svetu daje dober pregled nad hitrostjo VPN na kratkih, srednjih in dolgih razdaljah.

Vsako lokacijo večkrat preizkusimo in primerjamo povprečje za vsako lokacijo z našimi hitrostmi brez aktivne VPN, izračunamo odstotek izgubljene hitrosti.

Za vsako regijo je izgubljeni hitrosti dodeljen poseben rezultat. To velja za izgubljene hitrosti prenašanja in nalaganja ter pridobljeno zamudo. Spodaj je, koliko vsak od teh treh dejavnikov vpliva na skupno hitrost:

 • Hitrost prenosa: 70%
 • Hitrost prenosa: 20%
 • Ping: 5%

N.B. Prednostna je hitrost lokalne povezave (na primer od Londona do Londona).

Večina podatkov o hitrosti, ki jih vidite, je testiranje z uporabo protokola OpenVPN, da bi bili rezultati med ponudniki VPN primerljivi.

Izvajali bomo tudi teste na drugih razpoložljivih protokolih (WireGuard, IKEv2 itd.), Saj nekatere storitve VPN dajejo prednost drugim varnostnim protokolom (vključno z lastniškimi protokoli), zato je pomembno, da jih tudi preizkusite. Če se podatki o hitrosti nanašajo na preizkus hitrosti v protokolu, ki ni OpenVPN, bomo poskrbeli, da je to jasno navedeno.

Vse meritve hitrosti beležimo z internetnim preveriteljem hitrosti Ookla.

2. način (avtomatizirano)

Razvili smo globalno orodje za testiranje, ki vsak dan preizkuša hitrosti VPN, da bi zagotovili natančne in posodobljene podatke. Lokacije, ki jih trenutno testiramo, so:

 • Amsterdam, NL
 • Frankfurt, DE
 • London, Združeno kraljestvo
 • New York, ZDA
 • Pariz, FR
 • San Francisco, ZDA
 • Singapur
 • Sydney, AU
 • Tokio, JP
 • Toronto, Kalifornija
 • Vancouver, Kalifornija

Naša preskusna infrastruktura, ki jo je izdelal lastni inženirski tim, izvaja avtomatične preskuse med vsakim mestom in znotraj njega zgoraj našteto, da vam omogočam vpogled v uspešnost VPN-ja za vas po vsem svetu.

Trenutno uporabljamo naše orodje za samodejno testiranje naslednjih VPN-jev:

 • CyberGhost
 • ExpressVPN
 • Skrij.me
 • SkrijMyAss!
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Zasebni dostop do interneta
 • ZasebnoVPN
 • PureVPN
 • Varnejši VPN
 • Surfshark
 • VyprVPN

Trdno verjamemo, da so podatki iz našega avtomatiziranega orodja najbolj zanesljivi tam.

Ni vsak ponudnik VPN konfiguracijskih datotek, ki so združljive z našim orodjem, vendar želimo, da mu v bližnji prihodnosti dodamo še več VPN-jev..

7Upravlja s priljubljenimi spletnimi storitvami?

Ko je tehnična analiza končana, nato preizkusimo VPN, da vidimo, kako dobro odblokira priljubljene spletne storitve. Ali vam omogoča dostop do ZDA Netflix s katere koli lokacije? Ali lahko BBC iPlayer gledate od koder koli? Kaj pa hudourništvo - ali je to dovoljeno na vseh strežnikih?

Če je odgovor na vsa ta vprašanja „ne“, gledate na zelo omejen VPN, ki morda ni pravi za vas.

8Ali lahko obide cenzuro?

VPN-ji so ključno orodje v boju proti vladni spletni cenzuri. Ne glede na to, ali živite pod digitalno zatiralno vlado ali šele prehajate, je VPN ključnega pomena za ponovno dostop do brezplačnega in odprtega interneta.

Temeljito preverimo, ali se na vsa preizkušena VPN lahko zanese, da premagajo geo-omejitve v močno cenzuriranih državah, kot sta Kitajska in ZAE..

9 Kakšna je njegova politika zasebnosti in beleženja?

Če VPN ne ščiti vaše zasebnosti, potem morda sploh ne uporabljate nobenega, vendar smo našli nekaj pravilnikov o zasebnosti in beleženju, zaradi katerih smo brez besed.

Najboljše storitve VPN uveljavljajo no-dnevnike ali minimalne dnevnike, ki bodo, če so pravilno izvedeni, uporabniku shranile nič določljivih podatkov. Vendar pa obstajajo primeri, ko je ponudnik brez dnevnika ujet ležeč, zato se prepričajte, da opravite raziskavo, preden zaupate ponudniku VPN po nominalni vrednosti.

Čeprav je zagotovo zelo težko vedeti, ali se ponudnik beleži ali ne, vse politike zasebnosti in beleženja preverimo s povečevalnim steklom. Prav tako ponudimo vsakega ponudnika VPN, da ugotovimo, kako zasebna je vsaka zasebna VPN.

In tu se ne ustavi. Delamo s skrbnostjo in temeljito raziskujemo, kdo je lastnik in upravlja posamezno VPN podjetje. Na primer, pogledamo, kje imajo sedež - v resnici smo videli veliko VPN podjetij, ki so postavljena v jurisdikciji, ki niso prijazne zasebnosti, kar je lahko resna težava, če izvajalčeve prakse beleženja niso neprepustne za vodo.

Nenazadnje ostajamo na tekočem z najnovejšimi novicami in dogajanji v VPN industriji, tako da smo vedno popolnoma informirani in dobro opremljeni, da našim bralcem dajemo dragocene nasvete.

10Kako dobra je podpora strankam?

Zdaj, ko smo videli vse, kar lahko ponuja VPN, in natančno vemo, kakšne so njegove pomanjkljivosti, stopimo v stik z njihovo podporo strankam, da vidimo, ali nam lahko pomaga izpolniti praznine.

Kakovost podpore za stranke ponudnika VPN testiramo v klepetu v živo (če je na voljo) in e-pošti.

Prosimo za mešanico preprostih in tehničnih poizvedb, da vidimo, kako dobro njeni podporni zastopniki res poznajo svoj izdelek - in ali vam bodo v primeru težav lahko pomagali ali ne..

Kako ocenjujemo VPN

Ko smo preučili 10 korakov zgoraj, smo pripravljeni oceniti VPN. Vsi dejavniki, ki smo jih preizkusili, so združeni v šest glavnih meril.

Tem kriterijem se nato dodeli določen odstotek skupne ocene glede na to, kako pomembni smo za VPN. Razčlenitev je naslednja:

 • Zasebnost & Politika beleženja - 30%
 • Hitrost & Zanesljivost - 25%
 • Lastnosti - 20%
 • Pretakanje - 15%
 • Enostavnost uporabe - 5%
 • Podpora - 5%

Da bi VPN dosegel visoko oceno, ga mora opraviti v vsaki kategoriji.

Veste naš postopek, zakaj zdaj ne preberete naših pregledov VPN ali preverite naših najboljših priporočil VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me