Възможно е да натопите пръста на краката си в онлайн измама за по-малко от цената на евтино кафе за изтегляне, според нови изследвания за незаконна продажба на хакерски инструменти в тъмната мрежа. Сред най-евтините стоки, с които се търгува фалшиви страници и инструменти за хакерство на пароли за масивен масив от марки от ябълка и Facebook да се Tesco и Амазонка, Продажба за около £ 2 или по-малко.

За повече подробности относно уебсайтовете и приложенията вижте раздела за марките в нашите открития. За данни, ориентирани към САЩ, вижте американското издание на индекса на цените на уеб пазара.

Открихме и това за най-малко наоколо £ 100 можете да си купите впечатляващ набор от хакерски инструменти, които биха позволили разпространение на киберпрестъпления, от заразяване на хора със злонамерен софтуер до хакване на WiFi мрежи, всички с оглед кражба на лична информация, за извършване на кражба на самоличност.

Други инструменти за хакване на джобни пари включват кийлогъри (Средно £ 1,58), Софтуер за хакерство на WiFi (£ 2.29), Bluetooth хакерски инструменти (£ 2.65) и дори мощен зловреден софтуер за не много повече, отколкото повечето хора харчат за своя обяд (трояни с отдалечен достъп, £ 8.47).

В другия край на скалата намерихме мощни устройства, които обикновено се използват от полицията, които измамят мобилни телефони, кули и могат прихващане на данни от мобилен телефон, с най-високите версии на честотната лента, изброени над £ 38,000.

Тревожно ниската бариера за навлизане в онлайн измами се намалява още повече от разпространението на хакерски наръчници обикновено се продава за £ 8 или по-малко или дори се хвърля безплатно като подсладител с продажбата на хакерски инструменти.

Повечето от нас имат десетки онлайн акаунти, които могат да бъдат хакнати с правилните инструменти и техники. Екипът ни от експерти по сигурността прегледа десетки хиляди обяви в пет от най-популярните пазари за тъмни уеб; Мечта; Точка; Пазар на Уолстрийт; Берлускони пазар; и империя. Тези криптирани уебсайтове, до които може да се стигне само с браузъра Tor, позволяват на престъпниците анонимно да продават хакерски инструменти, заедно с всякакви други контрабанди, като незаконни наркотици, открадната информация и оръжия.

Фокусирахме се върху списъци с хакерски софтуер и хардуер, цифрови файлове, използвани при измама, ръководства за онлайн измами и измамни акаунти за създаване на това издание на Индекс на цените на тъмния уеб пазар. Анализирахме всяка регистрация и изчислихме средните продажни цени за категории продадени артикули, за да помогнем на британската общественост да разбере колко лесно е да започне да измисля новобранец..

Contents

Индекс на цените на тъмния уеб пазар – Инструменти за хакерство (юли 2023 г. – Издание за Великобритания)

Предмет за продажба Средна продажна цена
Инструменти Персонализирани файлове с инструмент за хакерство £ 1.57
Keylogger £ 1.58
Фишинг страница £ 2.07
Софтуер за хакерство на WiFi £ 2.29
Bluetooth хакерски софтуер £ 2.65
Инструменти за хакване на FBI / NSA £ 4.62
Зловреден софтуер с измама с криптовалута £ 5.01
Хакерски софтуер £ 7.63
Троянец за отдалечен достъп £ 8.47
Инструменти за анонимност £ 10.51
Шаблони за фалшификация £ 12.21
Картиращ софтуер £ 33.83
Malware £ 37.43
Софтуер за хакерство на пароли £ 38.61
Зловреден софтуер за криптовалута Miner £ 58.47
Измамна сметка £ 110.59
Комплект за симулатор на клетъчна кула £ 21,602.33
Ръководства Malware £ 1.03
Phishing £ 1.90
Хакерство на акаунт £ 2.98
Стелт на пощенската система £ 3.24
Осребрите £ 5.91
WiFi хакване £ 6.62
разчесване £ 9.64
Защитен байпас £ 13.37
Тъмната мрежа £ 23.79
подвиг £ 1,933.96

Източник: Тъмните списъци на уеб пазари, събрани през периода 2-25 юли 2023 г. Наблюдаваните пазари бяха Dream, Point, Market Wall Wall, Berlusconi Market и Empire Market. Цените, събрани в щатски долари и конвертирани в GBP, използвайки валутен курс по време на публикуването.

Обяснени продажни цени

Персонализирани файлове с инструмент за хакерство

Многобройните програми за пропукване на пароли са само в търсене с Google, дори и в обичайната мрежа. Законно полезни за подобряване на сигурността на сървъра чрез откриване на слаби пароли, те също могат да се използват злонамерено.

  Fortnite Android App Разследване: Рискове от шпионски софтуер

Изисквайки правилна конфигурация за всяка цел, предприемчивите хакери продават файлове, съдържащи персонализирани настройки за почти всяко приложение или уебсайт, за които можете да се сетите, от имейл и социални медии до игри и пазаруване онлайн. Всеки обикновено ще ви върне само 1,57 паунда. Съставихме списък с марки, които открихме с такива рекламирани файлове, но има много повече ежедневни.

Keylogger

Прост, но ефективен софтуер, който улавя всеки натиск на клавиша на вашия компютър. Тя може да бъде инсталирана по много начини, включително от разстояние, и се използва от измамници за грабване на идентификационни данни за вход и измамно достъп до акаунти. Средната цена в тъмната мрежа беше едва 1,58 паунда.

Фишинг страница

Фишингът – или измамният опит за получаване на лична информация, като се преструва на доверено образувание, като например популярен уебсайт или финансова институция – е един от най-честите начини киберпрестъпниците да откраднат не само входните данни, но това, което хакерите за кредитни карти наричат ​​„fullz“, или пълният пакет от идентифицираща информация, който позволява кражба на идентичност.

Открихме, че готовите фишинг страници за най-популярните потребителски марки в света се разпространяват в тъмната мрежа, с което цената намалява до почти еднакви £ 1,58. Отбелязахме, че единствените марки струват повече от това ябълка, повече от два пъти цената на £ 4.81, Нетфликс при £ 4.06 и Paypal на £ 1.68, което подсказва по-голямата стойност на своите клиенти за измамници.

Софтуер за хакерство на WiFi

Този тип софтуер е предназначен за тестване и подобряване на сигурността на вашата безжична мрежа чрез грубо принуждаване на пароли и подушване на излъчваните данни. Може да е незаконно да го използвате в мрежа без разрешение от собственика му, но това няма да спре хакерите, решени да откраднат вашите данни.

Възможно е да получите достъп до този тип софтуер безплатно в обичайната мрежа, така че продавачите в тъмни мрежи се продават евтино (2,29 паунда) и са склонни да предлагат пакети, включително допълнителни ресурси и дори поддръжка на клиенти, за да изкушат купувачите.

Bluetooth хакерски софтуер

Софтуерът за хакерство с Bluetooth, който открихме, имаше много специфична цел: да хакне смартфони и да се обади на премиум номера, като увеличи разходите по сметките на жертвите. Средната цена беше 2,65 паунда.

Забележете, по-типичният тип хакерство чрез Bluetooth обикновено се извършва чрез хардуерни джаджи, продавани в нормалната мрежа.

Инструменти за хакване на FBI / NSA

Поредицата от течове на американската разузнавателна агенция cybertools през последните години постави някои изключително мощни хакерски инструменти в публичното пространство и може да доведе до увеличаване на киберпрестъпността. Масивните пакети от този софтуер за професионален клас се търгуват за цената на пинта (£ 4.62), въпреки че нарочно струват хиляди долари.

Открихме списъци, предлагащи инструменти, които могат да извличат изтрити текстове от смартфони; байпасни заключващи екрани; намерете пароли за криптирани архиви; извличане на данни от облачни услуги; декриптиране на елементи, защитени от BitLocker, TrueCrypt и други услуги за криптиране; извличане на пароли от множество приложения; и много повече от това.

Измама с криптовалута & Miner Malware

Криптовалутата, като Bitcoin или Monero, е много привлекателна за киберпрестъпниците поради потенциала си за анонимни транзакции и ракетна стойност. Открихме два вида злонамерен софтуер, свързан с крипто: инструменти за открадване или създаване.

Зловредният софтуер или злонамереният софтуер има тенденция да се имплантира в компютрите на жертвите, за да причини някакви неразбории. Зловредният софтуер за криптовалута, който намерихме, продава за 5,01 паунда и обещава да открадне биткойн на целта, който в момента се търгува с над 6 000 паунда към момента на писането.

Тъй като няма централна банка, която да издава нови бележки, криптовалутите се създават чрез „добив“, т.е. извършване на изчисления, необходими за проверка на транзакциите. Просто казано, като се има предвид, че става по-трудно успешно да се направи това, тъй като миньорите се състезават за завършване на изчисленията, колкото повече мощност на обработка имате, толкова повече валута можете да генерирате. Един от начините да направите това е да заразите възможно най-много хора с миньорски злонамерен софтуер и да стартирате процеса във фонов режим на множество машини.

  Безплатна актуализация на VPN разследвания (август 2023 г.)

Зловредният софтуер, който намерихме, беше за Monero, а не за биткойн, тъй като е по-малко ценен – ​​той се търгуваше на £ 108 по време на писането – и следователно е по-лесен за моя. Въпреки това този зловреден софтуер командва средно 58,47 британски лири в тъмната мрежа, а понякога и много повече от това.

Хакерски софтуер

Това е категория за улов, която включва други видове хакерски инструменти, които не са обхванати другаде в нашия индекс. Тя включва инструменти за проверка на салда на кредитни карти, байпаси за пропускане на телефон и инструмент за хакване на компютри чрез протокола за отдалечен работен плот.

Троянец за отдалечен достъп

Това особено гадно напрежение от злонамерен софтуер позволява на хакера да поеме пълния контрол върху вашия компютър. Те не само могат да регистрират всички ваши натискания на клавиши и да имат достъп до частни файлове, за да извършат кражба на самоличност и да ви измамят, но за съжаление често е и воайерите да използват тези така наречени RAT за шпиониране на уеб камери.

Открихме няколко списъка за прословутата и изключително мощна Blackshades RAT, за която се смята, че е заразила над половин милион устройства. Този троян също позволява на хакерите да включват заразени компютри в ботнет. Открихме и RAT за използване в операционната система Android. Средната цена за тези мощни инструменти беше само 8,47 паунда.

Инструменти за анонимност

Rookie хакери могат да платят, за да покрият своите песни с набор от инструменти за анонимност, които търгуват средно £ 10.51. Те включват персонализирани уеб браузъри, като силно модифицираната версия на Firefox, наречен FraudFox VM, и криптери, инструменти, които прикриват злонамерения софтуер като доброкачествени файлове. Открихме също анонимни SMS и телефонни разговори за телефонни обаждания за използване в измами, всеки от които струва по-малко от £ 1.

Шаблони за фалшификация

Открихме широка гама от цифрови шаблони за банкови извлечения, комунални услуги, паспорти, мъничета за плащане и шофьорски книжки с подробни ръководства как да ги използвате ефективно. Типичната цена за тези файлове беше 12,21 британски лири, отразявайки стойността им, когато се използват в комбинация с открадната информация за отваряне на кредитни линии.

Картиращ софтуер

Когато се използва с евтин и лесно достъпен хардуер, този много мощен софтуер позволява на артистите да клонират кредитни и дебитни карти и да сменя ръцете за средно £ 33.83. Той се продава за около 2000 лири по официални канали.

Софтуер за хакерство на пароли

Открихме широк спектър на ценообразуване на крекери за пароли. Най-скъпото беше почти 600 британски лири за програма, предназначена за взлом на акаунти в популярна канадска програма за лоялност, която вече беше обект на атака с висок профил. По-често срещани бяха програми, създадени за груба принуда пароли за социални медии, като Facebook и Instagram са силно насочени, и по-общите крекери на акаунти, обещаващи достъп до Netflix, Spotify и Amazon, сред други, струващи под £ 10.

Malware

Сред зловредния софтуер, който открихме (струващ 37,43 паунда средно) бяха персонализирани случаи на откуп, които ще заключат компютъра ви и постоянно криптират съдържанието му, освен ако не бъде платен откуп. Продавачите се похвалиха, че техният зловреден софтуер е неоткриваем от антивирус и може да бъде персонализиран въз основа на вашите собствени предпочитания. Открихме и Комплект за експлоатация на Blackhole за продажба, метод за разпространение на зловреден софтуер и веднъж описан като най-известния такъв злонамерен софтуер.

Измамна сметка

Жизненоважна част от успешната измама често ще бъде сигурна дестинация за злонамерените печалби, независимо дали става въпрос за нищожна сметка или пощенски адрес без връзка с измамника. Това се отразява в сравнително високата цена на такива артикули в тъмната мрежа на £ 110,59 по нашия индекс.

Открихме списъци за акаунти в Swiss Post, които твърдят, че са напълно проверени и „не са хакнати – никой не знае за тяхното съществуване, така че можете да ги използвате безопасно“. Открихме също стари и проверени бизнес акаунти в Paypal и други подобни акаунти.

  Безплатна актуализация на VPN разследвания (август 2023 г.)

Модул за симулация на кула

Тези комплекти може да ви върнат до 38 000 британски лири, но те са невероятно мощни устройства, известни като IMSI-уловчици или по-разговорно като „стрии“ и обикновено използвани от полицията и разузнавателните служби за тайно прехващане на трафика на мобилни телефони. Хакер, притежаващ един от тях, може да излъже кулата на мобилния телефон, изпращайки сигнали, които принуждават устройства наблизо да се свързват, да се идентифицират и да изпращат текстове и обаждания през фалшивата кула. Този драгнет извлича невероятно количество данни за хакер, от който да се възползва.

Ръководства

Благодарение на тъмната мрежа, липсата на знания или технически опит не е пречка за успешното извършване на киберпрестъпления. Не само инструментите, които са достъпни за смяна на джоба, но и ръководствата за извършване на тези дела са също толкова евтини и лесни за достъп.

Освен стъпка по стъпка ръководства за това как да хакнете акаунти или да заразите хората със злонамерен софтуер, открихме и експлоатации за продажба. Тези списъци понякога бяха много скъпи (около 7 000 британски лири в един случай) и обещаха да споделят подробности за уязвимостите, които ще доведат до купувача много хиляди лири печалба.

Други по-смущаващи ръководства, рекламирани методи за насочване към младата потребителска база на популярната видео игра Minecraft за заразяване с трояните за отдалечен достъп, обсъдени по-горе.

Ръководство за хакери

Избрахме следния набор от инструменти, които биха позволили на хакера wannabe да извърши онлайн измама по най-често срещаните начини, като същевременно избягва откриването, за да определи финансовата бариера за навлизане в този вид киберпрестъпност. Общата средна цена беше £ 101.19.

Вещ Средна продажна цена
Инструменти за анонимност £ 10.51
Картиращ софтуер £ 33.83
Зловреден софтуер с измама с криптовалута £ 5.01
Keylogger £ 1.58
Malware £ 37.43
Фишинг страница £ 2.07
Троянец за отдалечен достъп £ 8.47
Софтуер за хакерство на WiFi £ 2.29
ОБЩА СУМА £ 101.19

Насочени марки

Открихме фишинг страници и персонализирани файлове за хакерство с парола за над 60 основни приложения и уебсайтове. За около £ 2 или по-малко, тези артикули са предназначени не само да дадат измамници на тези конкретни акаунти, но и да получат достатъчно опора в личните ви данни, за да извършат кражба на самоличност. След като хакер събере достатъчно от вашата лична информация, те могат да отворят кредитни линии на ваше име и да ви създадат големи проблеми, които могат да променят живота и отнемат много време за разрешаване.

Това са едни от най-големите марки, които открихме, за пълния списък вижте набора от данни за нашите тъмни уеб пазари.

Марка Средна продажна цена
ябълка £ 4.81
Нетфликс £ 4.06
Paypal £ 1.68
Facebook £ 1.58
Uber £ 1.58
Tesco £ 1.58
BT Sport £ 1.58
Dominos £ 1.58
Spotify £ 1.56
Амазонка £ 1.48

методология

Екипът ни прегледа всички обяви, свързани с измама, на пет от най-големите тъмни уеб пазари, Dream, Point, Market Wall Wall, Berlusconi Market и Empire Market през периода 2-25 юли 2023 г. Съответните обяви бяха съпоставени и категоризирани, за да се изчисли средната продажба цени. Цените бяха събрани в щатски долари и конвертирани в GBP, използвайки валутния курс към момента на списъка (курс 1,31 долара). Индекс на цените на тъмния уеб пазар: Инструменти за хакване (юли 2023 г.)

Вижте основното издание на Dark Web Index Index Index за цените на откраднатите потребителски данни.

За нас

Top10VPN.com е най-големият уебсайт за преглед на VPN в света. Препоръчваме най-добрите VPN услуги, за да защитим поверителността на потребителите онлайн. Ние също така се стремим да образоваме широката общественост относно цифровите рискове за неприкосновеността на личния живот и киберсигурността чрез нашите безплатни онлайн ресурси и изследвания.

За по-нататъшно четене на материал, защо да не разгледате свързания ни безплатен VPN индекс на риска (Android), разследване на собствеността на VPN (2023) или най-новото издание на индекса на цените на Dark Web Market (UK).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me