Az idei elemzésünket kibővítettük a sötét web három legnagyobb fekete piacáról háromra és ötre, így az Árindex kiadása a legátfogóbb. Megállapítottuk, hogy míg teljes online személyazonossága értéke a 1200 $ védjegy, az utóbbi időben a magánélettel vagy a biztonsággal kapcsolatos márkák egyedi, feltört fiókjai jelentősen vonzóbbá váltak a csalók számára.

Készítettünk egy sötét internetes piaci árindex brit kiadását is, amely szerint a teljes online identitás értéke az Egyesült Királyságban kevesebb, mint 800 font..

A számítógépes bűnözők számára folyamatosan növekvő érték az online szolgáltatások számlái is, amelyek az elmúlt években a mindennapi élet részévé váltak, például: Netflix és Uber, amely a játék jelenséggel együtt Fortnite mindenki kb $ 11 mindegyik a sötét interneten.

Főbb kiemelések

Eladó elem Átl. Ár Átl. Árváltozás
amazon $ 30.36 +237%
Legjobb vásárlás $ 26.54 +121%
eBay $ 21.66 +74%
NBA $ 15.04 N / A
Fortnite $ 11.33 N / A
Uber $ 11.22 +60%
Netflix $ 10.73 +29%
alma $ 11.36 -26%
Facebook $ 9.12 +75%
Airbnb $ 7.61 -3%

Az árváltozás az átlagár különbsége 2018 és 2019 között, ahol rendelkezésre állnak a 2018. évi adatok.
Ugrás a teljes árindexre

A borítóév visszahúzódott a visszapillantó tükörben Facebook a tavalyi idõszak óta csaknem megduplázódott a számlák értéke $ 9 miután az 50 millió fiókot érintő adatsértés következtében nem részesült előnyben. Lopott amazon a hitelesítő adatok szintén növekedtek, több mint háromszor annyival többek, mint egy év alatt $ 30 hogy a legértékesebb márka legyen a sötét webben.

Nem meglepő, hogy az ellopott pénzügyi számlaadatok továbbra is támaszpontként szolgálnak a sötét internetes piacokon, és általában a legmagasabb árakat adják meg - különösen a nagy egyenlegű bankszámla- és bankkártya-adatok, amelyek közel $ 260.

Azonban a szórakoztató kereskedelem továbbra is virágzik, amelynek a személyazonosság-tolvajok számára kevésbé nyilvánvaló értéke van. Számlák a játékokról és a streaming szolgáltatásokról, beleértve a Spotify, Tidal, Gőz és Minecraft általában kevesebb, mint 10% - ért adnak el 4 $, olcsóbb, mint egy nagy Mac-nél.

Az átlagos embernek tucatnyi fiókja van, amelyek online identitásukat képezik, és mindegyik feltörhető és eladható. Biztonsági szakértői csoportunk több tízezer listát vizsgált meg az öt legnépszerűbb sötét internetes piacon - a Dream, a Wallstreet, az Empire, a Berlusconi és a Tochka Free. Ezek a webhelyek szándékosan eltakarják a nyilvánosságot, és csak a Tor böngészőn keresztül érhetők el. Ezeket gyakran használják személyes adatok vásárlására és eladására, más csempészettel együtt, ideértve a fegyvereket és a tiltott drogokat.

A lopott személyazonosító adatokat, a személyes adatokat és a feltört fiókokat tartalmazó adatokra összpontosítottuk a Dark Web Market Price Index frissítését. Az átlagos árak torzulásának elkerülése érdekében kizártuk a hatalmas adattáblákat, mivel ezekben a dömpingszámlákban az egyes számlák egyenként apró száz százalékos részekkel egyenértékűek. Elemzésünk kimutatta, hogy csak költségbe kerülne 1250 $ hogy felvásárolja valaki teljes személyazonosságát, feltételezve, hogy minden számlája fel van tüntetve.

Védje adatait: Gyors tippek

Az Árindexet azért hoztunk létre, hogy az Egyesült Államok közvéleménye megértse személyes adatainak értékét és miért érdemes megvédeni. Íme néhány tipp erre:

  • Kap egy jó VPN-t - ez megvédi személyes adatait a nyilvános hálózatokon
  • Ellenőrizze, hogy támadtak-e meg - Használja a Pwned-et, hogy megnézzék-e valamelyik fiókod
  • Használjon jelszókezelőt - Ez olcsó és hatékony módszer annak biztosítására, hogy fiókjai egyedi (és ezért erősebb) jelszavakkal rendelkezzenek
  • Törölje a régi fiókokat - ezek a számlák haszontalanok számodra, de kincstár a hackerek számára

További részletek arról, hogyan lehet megvédeni magát a csalóktól

A teljes árindex az alábbiakban található.

Sötét internetes piaci árindex (2019. február - amerikai kiadás)

Lopott azonosító, személyes adatok és feltört fiókok eladó

Tételkategória
Eladó elem Átl. Eladási ár
Személyes pénzügyek Banki adatok $ 259,56
Betéti kártya $ 250,05
PayPal $ 42.38
Hitelkártya $ 33,88
nyugati Únió $ 29.44
Money Gram $ 21.59
Személyazonosságot igazoló okmány Jogosítvány $ 27.62
Útlevél $ 18.45
Személyazonosságot igazoló okmány $ 16.52
Online vásárlás amazon $ 30.36
Legjobb vásárlás $ 26.54
eBay $ 21.66
Nordstrom $ 13.47
Macy $ 13.20
Walmart $ 13.19
Lowe $ 12.24
Sephora $ 8.55
Láb szekrény $ 8.42
GameStop $ 7.68
RÉS $ 7.03
Groupon $ 6.93
Costco $ 6.50
Nike $ 5.50
Szeretnék $ 5.20
Home Depot $ 5.00
Craigslist $ 4.66
kézbesítés FedEx $ 10.97
Postmates $ 10.47
Utazás Uber $ 11.22
Expedia $ 10.00
JetBlue $ 8.49
Airbnb $ 7.61
priceline $ 4.04
közlés A T-Mobile $ 16.00
Verizon $ 11.81
NÁL NÉL&T $ 7.81
Xfinity $ 7.39
Google Voice $ 4.00
Skype $ 1.25
Közösségi média Facebook $ 9.12
Reddit $ 6.21
Twitter $ 2.02
Szoftver NordVPN $ 8.84
Malwarebytes $ 2.53
Étel GrubHub $ 9.08
Mcdonald's $ 7.86
Domino $ 5.20
Pizza Hut $ 2.60
Internetes randizás mérkőzés $ 7.86
Rengeteg hal $ 3.77
Szórakozás NBA $ 15.04
alma $ 11.36
Fortnite $ 11.33
Netflix $ 10.73
DirecTV $ 9.39
HBO $ 7.58
ESPN $ 6.19
NHL $ 5.35
Soundcloudon $ 5.12
Hulu $ 5.01
Gőz $ 4.91
Eredet $ 4.91
WWE hálózat $ 4.44
StubHub $ 4.43
NFL $ 3.99
MLB $ 3.90
Tidal $ 3.49
Spotify $ 3.18
Minecraft $ 2.37
TicketMasters $ 1.53
Hírek / Magazin A New York Times $ 5.95
A New Yorker $ 5.45
Email Gmail $ 5.87
Jehu $ 1.65
AOL $ 0.41

Értékesítési árak magyarázata

Személyes pénzügyek

Az ellopott pénzügyi adatok kereskedelme már régóta a sötét webgazdaság középpontjában áll. A hitelkártyák, betéti kártyák, banki adatok és online fizetési számlák hatalmas mennyiségben vannak felsorolva, és a legmagasabb árakat adhatják meg, különösen akkor, ha nagy értékű egyenleg csalódása van jelen..

Ezen a területen a legnagyobb ingadozást az okozza, ahol a hackerek a legnagyobb sikert mutatják a magas egyenlegekkel rendelkező számlainformációk megtalálására. A tavalyi árindex, PayPalAz átlagos 247 dollár árat felfújták a felsorolt ​​10 000 dolláros plusz számlák száma. Ebben az évben a hackerek listája bankszámlák és bankkártya adatai ahol megtaláltuk a legnagyobb egyensúlyt. Az árak tovább növekedtek, mivel az eladók nagyobb egyenleg-csökkentést igényelnek - a számlák most az egyenleg 20% ​​-át, sőt akár 30% -át adják el, szemben a korábbi 5–10% -kal. Ez az átlagárat 10% -ra emelte $ 260, ami arra utal, hogy ezen adatok ellopása egyre nehezebb.

A magas egyensúlyú PayPal-számlák jelenlegi hiánya szintén valószínűleg legalább részben annak köszönhető, hogy az eBay kezdődik eBay áttérés a PayPal-ról, mint a tavalyi fizetési processzorról. A két vállalat már régóta kéz a kézben jár (az eBay a 2014-es PayPal nyereségének 50% -át tette ki), és az eBay a hackertes PayPal-fiókok általános használata. Ha nehezebb lesz felhasználni ezeket a számlákat, akkor valószínű, hogy azok átlagos ára továbbra is esni fog.

Vissza az indexhez

Személyazonosságot igazoló okmány

A számítógépes bűnözők előnyben részesített taktikája, ha hitelkártyákat állítanak fel valaki más nevében, a sötét interneten vásárolt személyazonosság digitális igazolásának felhasználásával..

Az egyik népszerűbb listázási forma a „fullz” -ot reklámozza, amelyek a „teljes” azonosító adatok kötegei. A fullz hirdetéseiben gyakran hirdetik az egyén nevét, címét, anyja leánykori nevét, társadalombiztosítási számát, születési idejét, hiteljelentéseket és egyéb személyes adatokat. [Megjegyzés: amennyiben a kapcsolódó pénzügyi számlaadatok, például hitelkártyák szerepeltek a fullz-nél, ezeket személyes pénzügyi adatoknak tekintettük.].

Az ár csökkenése ebben az évben szélesebb körű tendencia volt az útlevél-beolvasások és más személyazonosító okmányok ömlesztett értékesítéseként.

Vissza az indexhez

Online vásárlás

A feltört online vásárlási számlákat leginkább hitelkártya-csalásokhoz használják, mivel a bűnözők a tárolt kártya részleteit különféle csalásokkal tudják felhasználni..

Az átlagos vásárlási számla 10 és 20 dollár között értékesít, a legdrágább pedig amazon (30 USD) és a Best Buy (26,50 USD) - mindegyiknek óriási nagy értékű készlete van. Az ellopott Amazon számlákkal rendelkező hackerek kizárhatják a törvényes tulajdonosokat, és költekezhetnek a tárolt hitelkártyával, és gyakran vásárolhatnak ajándékkártyákat, amelyeket később személyes számláikon válthatnak be..

Lopott amazon A számlák ára megháromszorozódott, ami valószínűleg az Amazon Go szélesebb körű bevezetésére számíthat - a tolvajok potenciálisan be tudnak járni, kitölteni egy kocsi és távozni észlelés nélkül. A lopott Best Buy-fiókok árai több mint kétszeresére növekedtek egy chat-bot megsértése után, amely feltárta a hitelkártya-részleteket.

Vissza az indexhez

kézbesítés

A csalókat elfogták az ellopott Paypal és eBay-fiókokkal kapcsolatos összetett csalások bevezetésével, amelyeket drága elektronika vásárlására használnak. Egy csapkodott FedEx számla $ 11 lehet a hiányzó puzzle-darab, amely lehetővé teszi számukra, hogy kézbe vegyék az árukat, amelyeket általában viszonteladnak.

Vissza az indexhez

Utazás

Az utazási számlákkal való visszaélésnek bőven van lehetősége. Veszélyeztetett Airbnb a fiókok olyan házak foglalására szolgálnak, amelyekben a bűnözők betörnek, míg ugyanazon alkalmazás feltört házigazdái adathalászathoz használhatók.

Beszámoltak arról is, hogy a csalók a mindennap utazásaik során feltört Uber számlákat használnak, általában Oroszországban.

A bűnözők akár nemzetközi úton is utazhatnak, feltörték őket JetBlue számlák megy $ 8.50 egy darab. A bűnözők akár külföldre repülhetnek, drága szállodai szobát foglalhatnak le, és egész vakációt vehetnek csak a sötét interneten vásárolt olcsó feltört fiókokból..

Vissza az indexhez

közlés

feltört Skype a fiókokat korábban olyan adathalász linkekkel történő spammeléshez használták, amelyek utánozzák a LinkedIn és a Baidu üzeneteket.

Egy másik általános csalás a mobiltelefon-szolgáltatók kihasználása, hogy megkerüljék a két tényezővel történő hitelesítést és a bankszámlákat. A mobiltelefon-szolgáltatók számlái általában olcsóbbak: Verizon 20% -kal esett vissza, miközben NÁL NÉL&TÁtlagos költsége felére csökkent.

Ez az árcsökkenés annak oka lehet, hogy egyre inkább elmozdulnak a szöveges üzenetek kéttényezős hitelesítésként történő használatától. Az SMS-t ismételten megmutatták kétfaktoros hitelesítés nem biztonságos formájaként, és mivel a vállalatok továbbra is elvonulnak ettől a használatától, ezek a fiókok kevésbé lesznek hasznosak a hackerek számára.

Vissza az indexhez

Közösségi média

Facebook 2018 nagy részét a sajtó és a nyugati kormányok ostorozó fiújaként töltötte, és számláinak értéke ennek megfelelően zuhant a sötét interneten. Ugyanakkor, amint a részvényárfolyama is helyreállt, a feketepiac értékét feltörték a szociális média óriásának is. Nyilvánvaló, hogy a #DeleteFacebook népszerűsége ellenére még sok kilométer van a közösségi média platformon.

Azt tudjuk, hogy amint a csalók hozzáférnek a közösségi média-fiókokhoz, üzeneteken és más magánadatokon keresztül kereshetnek, hogy közvetlenül jövedelmező fiókokba kerülhessenek..

A támadás egyik iránya a szociális mérnöki munka: valaki személyes üzenetének tartalma elegendő ahhoz, hogy feltörjék biztonsági kérdéseiket.

Vissza az indexhez

Szoftver

Az előfizetési alapú szoftverek szintén először jelennek meg a Dark Web Market Price Indexben. A felsorolások - elsősorban a biztonsági szoftverek vonatkozásában - kizárólag személyes használatra szolgálnak, nem pedig további csalásokra.

Vissza az indexhez

Étel

Ezeket a fiókokat nem annyira személyazonossági csalásokra, mint egyszerű lopásokra használják: erről számoltak be Grubhub a hackerek akár 180 dollárért is felhasználhatják egyetlen megrendelésben.

A legutóbb egy hacker 500 dollárt költött a McDonald's-ra egy feltört fiókon keresztül, mindössze öt nap alatt.

Érdekes azt is megnézni, hogy az átlagos sötét webbűnöző milyen ételt szereti a legjobban: meglepő módon, főleg pizzát és hamburgert, a legnépszerűbb lopott számlákkal együtt, beleértve a Pizza Hut és Domino.

Vissza az indexhez

Ismerkedés

A feltört társkereső számlák felhasználhatók a „kifogásra”, olyan helyzetbe, ahol a csalók romantikus érdeklődésre számot tartanak, hogy társadalmilag megtervezzék a célok bankszámláit. A leggyakrabban feltört társkereső fiókok továbbra is fennállnak Match.com (7 dollár) és Rengeteg hal ($ 4). A valóban feltört fiókok vásárlása azonban költséges és nem hatékony módszer ennek elvégzéséhez, összehasonlítva az új fiók hamis képekkel történő egyszerű létrehozásával..

Más típusú fiókokhoz hasonlóan a randevú fiókok is gazdag személyes információ forrásai lehetnek az identitáslopásokhoz.

Vissza az indexhez

Szórakozás

Ezeket a fiókokat egyaránt használják személyazonosság-lopáshoz és streaming tartalom kimosásához. Ezeknek a számláknak az árai folyamatosan emelkednek, és még a versenytársak által feltört pénzügyi számlákba is elkezdenek tőzsdei mennyiség (és változatosság) szempontjából.

Csatlakozás a globális mega márkákhoz Netflix (11 USD) és alma (11 USD), mivel a legkívánatosabb számlák Fortnite ($ 11). A játék jelenség egyedülálló abban a tekintetben, hogy annak ellenére, hogy szabadon játszható, a feltört fiókok olyan értékes játékszereket tartalmazhatnak, amelyeket egyébként nehezen lehet megszerezni..

Gyakran előfordul, hogy a lopott adatfolyam-szolgáltatók „élettartamú fiókokat” kínálnak. Ez a jótállás egy formája, amellyel a vásárlók frissen ellopott számlákra válthatnak minden alkalommal, amikor törvényes tulajdonosuk zárolja őket előző számlájukból..

Vissza az indexhez

Hírek / Magazin

Ez az első alkalom, hogy kutatásaink során megjelentek újságok és folyóiratok. A feltört fiókok nagy részét, amelyet ebben a kategóriában találtunk, egyetlen eladó értékesítette a Dream Market-en, a sötét web legnagyobb piacán..

Vissza az indexhez

Email

A feltört e-mail fiókokat általában nagy mennyiségű adatgyűjtés formájában értékesítik nagyszabású adat megsértése miatt, vagy ellenőrzött e-mailek kis tételként. Még néhány, ellenőrzött e-mailt is találtunk eladó. Az árindex alkalmazásában figyelmen kívül hagytuk a dömpingeket, mivel az egységárak mindegyik apró részarányban alakulnak ki, és nem garantált, hogy ezen dömpingszámlák elérhetõek vagy akár érvényesek is.

Ellenőrzött e-mailek viszont néhány dollárért kereskednek. Ez valószínűleg nem tűnik olyannak a számlanak, amely vázszerkezetként szolgálhat az online élethez, azonban a két tényezővel történő hitelesítés fokozódó elfogadása miatt az árak általában viszonylag alacsonyak..

A Gmail-fiókok több mint ötször kereskednek, mint tavaly, azért, mert a 2FA-s SMS-t használó fiókok sebezhetőek.

Vissza az indexhez

Védje adatait: Részletes útmutató

Ellenőrizze, hogy feltört-e téged

A rövid, félelmetes válasz az, hogy személyes adatai egy része szinte biztosan már eladó a sötét interneten. Az első lépés annak kiderítése, hogy melyik fiókját lopták el. Az első hívási kikötőnek kellene lennie a Pwned-nak, mivel ez segít kideríteni, melyik e-mail fiókod és a régi jelszavak veszélyeztettek. Ha megsértették, cserélje ki a jelszavait.

Kap egy jó VPN-t

Miután megtudta, mi történt, és rendezte a jelszavait, az első proaktív lépés a biztonságosabb online böngészés felé a jó minőségű virtuális magánhálózat (VPN) megszerzésének kell, hogy legyen. Ezek biztonságos böngészést tesznek lehetővé mindenhol - ami azt jelenti, hogy senki, még az internetszolgáltató vagy a kormány sem tud hozzáférni az internetes előzményekhez. A VPN lehetővé teszi a nyilvános wifi használatát anélkül, hogy aggódnia kellene a hackerek vagy más rossz szereplők miatt. Javasoljuk, hogy minden fogyasztó vizsgálja meg a VPN-piacot, hogy megtalálja a számukra legmegfelelőbb megbízható és megbízható lehetőséget.

Szerezzen be egy jelszókezelőt

Fontolnia kell egy jelszókezelő beszerzését is. A jelszókezelő hozzájárul az online élet biztosításához azáltal, hogy minden használt webhelyhez kriptográfiailag erőteljes és egyedi jelszavakat állít elő, amelyeket azután automatikusan kitölt a bejelentkezési oldalakba a böngészés során. Ez lehetővé teszi, hogy elfelejtse az összes egyedi jelszót, mivel csak a jelszó szükséges, hogy belépjen a menedzserbe. A piacvezetők ezen a területen az 1Password és a LastPass, amelyek egy hónap alatt kevesebbet fizetnek 5 dollárért.

Törölje a régi fiókokat

Végül zárja le az összes olyan régi fiókját, amelyet már nem használ. A régi közösségi médiaszámlák és az elmúlt évek videojátékai nem hasznosítanak téged, hanem hasznos támadási vektorok a hackerek és más rossz szereplők számára. Ha ezek a fiókok már nem fontosak számodra, törölje azokat.

Vissza az indexhez

Módszertan

Csapatunk felülvizsgálta az összes, a csaláshoz kapcsolódó, az öt legnagyobb sötét internetes piacon megjelenő listát: Álom, Wallstreet, Empire, Berlusconi és Tochka Free. A vonatkozó listákat összegyűjtöttük és kategorizáltuk az átlagos eladási árak kiszámítása érdekében. Az adatok integritásának megőrzése érdekében kizártuk a nagyszabású „hulladéklerakókat”. Sötét internetes piaci árindex 2019 - nyers adatok.

Rólunk

A Top10VPN.com a világ legnagyobb VPN-áttekintő webhelye. Javasoljuk a legjobb VPN-szolgáltatásokat, hogy segítsék a fogyasztók online adatvédelmét. Arra is törekszünk, hogy ingyenes online erőforrásaink és kutatásaink révén a nyilvánosságot oktassuk a digitális adatvédelem és a kiberbiztonság kockázatairól.

Eredeti kiberbiztonsági kutatásaink további részleteiért nézd meg a Free VPN kockázati mutatót, a Free VPN tulajdonjogi vizsgálatot vagy a globális mobil VPN jelentést (2019)..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me