A teljes online személyazonossága valamivel több, mint 800 fontot érhet, a vadonatúj kutatások szerint a lopott személyes adatok tiltott értékesítéséről a sötét interneten (vagy csak 1,200 dollár, ha az Egyesült Államokban tartózkodik, az index amerikai kiadása szerint ). Noha nem meglepő, ha megtudja, hogy a hitelkártya-adatokkal kereskednek a legkeresettebben, tudta, hogy a csalók csapkodnak Uber, Airbnb, Spotify és Netflix számlákat, és egyenként kevesebb, mint 5 fontért értékesíti őket?

Úgy tűnik, hogy a sötét interneten mindennek ára van. Paypal Az egészséges egyenleggel rendelkező számlák vonzzák a legmagasabb árat (átlagosan 280 font). A skála másik végén azonban csapkodott Deliveroo vagy Tesco a számlák kevesebb, mint 5 fontot adnak el. A számítógépes bűnözők könnyen többet költenek ebédszünetükre, mint ellopott hitelesítő adatok felvásárlására olyan online vásárlási fiókokhoz, mint például Argos (3 font) és ASOS (£ 1,50).

Az átlagos embernek tucatnyi fiókja van, amelyek online identitásukat alkotják, amelyek mindegyike feltörhető és eladható. Biztonsági szakértőink csoportja több tízezer listát vizsgált meg a legnépszerűbb sötét internetes piacokon, az álom, a Point és a Wall Street Market piacán. Ezek a titkosított weboldalak, amelyekre csak a Tor böngészővel lehet hozzáférni, lehetővé teszik a bűnözők számára, hogy névtelenül árusítsanak el lopott személyes információkat, valamint mindenféle egyéb csempét, például tiltott kábítószereket és fegyvereket..

Az elkészített adatokra összpontosítottunk, amelyek lopott személyi igazolványokat, feltört fiókokat és az Egyesült Királyság számára releváns személyes információkat tartalmaznak Sötét internetes piaci árindex. Kiszámoltuk az egyes tételek átlagos eladási árait, és meglepődve láttuk ezt £ 820 mindössze az lenne, ha valaki teljes személyazonosságát megvásárolja, ha az összes felsorolt ​​elem megvan.

Hogy segítsük az Egyesült Királyság nyilvánosságát abban, hogy megértse, mennyire érdemes személyes adataik, létrehoztuk a következő árindexet.

Sötét internetes piaci árak

Értékesítési árak magyarázata

Személyes pénzügyek

A feltört pénzügyi adatok messze a leggyakrabban felsorolt ​​tételek, különösen a hitelkártyák és a legértékesebbek. Az eladási árak általában a rendelkezésre álló hitel egyenleg 10% -át teszik ki, azonban hiteles példákat találtunk erre Paypal a kétszer annyit kérő listák, amelyek arra utalnak, hogy magas a jelenlegi kereslet ezekre a fiókokra.

A népszerű listázási típus itt az úgynevezett „Fullz”. Ezeket a „teljes” azonosító információcsomagokat néha pénzügyi adatokkal csomagolják vagy külön értékesítik. Találtunk olyan adatokat, amelyek tartalmazzák az egyének nevét, számlázási címét, anyja leánykori nevét, NI számát, születési idejét és egyéb személyes adatokat.

Személyazonosságot igazoló okmány

A számítógépes bűnözők előnyben részesített taktikája az, hogy hitelkereteket állítsanak fel valaki más nevében. Ezért látunk mindenféle digitális személyazonosság-igazolást kereskedelemben, például útlevelek beolvasása, önportrék és közüzemi számlák. A magas árak tükrözik az ilyen elemek csalás elkövetésének egyszerűségét.

Online vásárlás

Lehet, hogy nagy az árcsökkenés, de a feltört online vásárlási számlák rengeteg lehetőséget kínálnak a csalásokra. Legtöbbjük kevesebbet cserél kevesebb, mint 5 fontért, mások jóval kevesebbet. A fizetési adatok tárolása amazon vagy Tesco a számlák nagyon kényelmesek lehetnek, de nyitva hagyja a számlatulajdonosokat számos csaláshoz, ilyen csalók drága tárgyakat rendelnek el és ellopják.

A legmagasabb árat azok a számlák szabályozzák, amelyek valószínűleg hozzáférést biztosítanak a legjobban tárolt személyes információkhoz, valamint az áruk értéke, amelyeket csalárd módon lehet megszerezni. feltört eBay a számlák szintén különösen vonzóak, mivel nem csak lehetővé teszik a bűnözők számára, hogy rávegyék a vásárlókat arra, hogy pénzt küldjenek hamis listára, hanem drága termékeket vásárolnak a számlatulajdonos pénzeszközeivel, hogy elfogják és eladják.

Utazás

Annak ellenére, hogy az átlagos eladási ár kevesebb, mint 6 font, feltörték Airbnb a fiókok a csalások világát nyitják meg a vevőnek. Jelentettek arról, hogy a hackerek megváltoztatják a házigazdák fizetési adatait, hogy ellopják jövedelmüket. A csalók ezenkívül eltérítik a magas rangú vendégek számláit is, hogy a prémium kategóriájú ingatlanokban maradjanak, és még a házigazdákat is megtörjék. Az Airbnb új biztonsági intézkedéseket vezetett be, ám a rémtörténeteket továbbra is a közösségi fórumokon teszik közzé.

Arról is beszámoltak, hogy az oroszok hackerezett Uber számlákat használnak, amelyek itt kevesebb, mint 5 fontért árulnak el, hogy felszámolják a nagy számlákat Uber olyan utakra, amelyeket az igaz tulajdonos soha nem tett, néha a világ másik oldalára.

Hozzáférés más utazási számlákhoz, például Booking.com, lehetőséget ad a bűnözőknek hamis e-mailek küldésére, amelyek becsapják az embereket az utazási megbeszélésükhöz kapcsolódó nagy értékű kifizetések végrehajtására, valamint hitelkártya-adataik ellopására.

Szórakozás

Mint a legtöbb feltört fiók esetében, amelyeket a sötét interneten értékesítettünk, ezek a bejelentkezések útmutatást kínálnak a potenciális személyazonosság-lopáshoz. További bónusz az, hogy az opportunista bűnözők ingyenesen is streaming tartalmat közvetíthetnek, legalábbis addig, amíg az igazi tulajdonos észre nem veszi Netflix vagy Spotify a fiók veszélybe került. Ezeknek az elemeknek az alacsony költségei tükrözik az újrafelhasználás korlátozott kapacitását.

közlés

feltört Skype a fiókokat spam küldésére használták akkor is, ha két tényezős hitelesítés volt érvényben. A spam üzenetek néha adathalász hivatkozásokat tartalmaznak olyan népszerű webhelyekre, mint a LinkedIn és a Baidu. A mobiltelefon-számlák a csalási lehetőségek kincsei, különösen az SMS-üzenetek használatával, például bankszámlaellenőrzés céljából. A T-Mobile-t, amelyet itt jelentettek átlagosan 7,57 GBP áron, nemrégiben feltörték.

kézbesítés

A csalókat elfogták az ellopott Paypal és eBay-fiókokkal kapcsolatos összetett csalások bevezetésével, amelyeket drága elektronika vásárlására használnak. A feltört DHL 7,49 font összegű számlája lehet a hiányzó puzzle-darab, amely lehetővé teszi számukra, hogy kézbe vegyék az árukat, amelyeket általában eladnak.

Társadalmi

A 3,74 GBP-os Facebook bejelentkezések több mint kétszeres más közösségi média-fiókért árulnak el, mivel nagyobb a lehetősége annak, hogy elegendő személyes adatot kínáljunk fel, hogy megkönnyítsük a közvetlen jövedelmező fiókokhoz való hozzáférést vagy személyazonosság-lopást..

Az Instagram önportrékének és élelmezési pornójának valószínűleg nincs semmilyen értéke a csalók számára, ám a platformon feltört fiókok továbbra is eladásra kerülnek, bár kevesebb, mint 1 fontért. Egy ilyen alacsony beruházás esetén a számítógépes bűnözők számára vonzó lehet bejelentkezni, és megnézni, hogy mit találhatnak, ami hasznos lehet a személyazonosság-lopás szempontjából..

Email

A kínálat és a kereslet ugyanolyan szerepet játszik a sötét internetes piacokon, mint a rendes gazdaságban. A sötét web szó szerint milliónyi feltört e-mail fiókkal van tele, és az árak ennek megfelelően alacsonyak. Bár az áldozatok e-mailjeire való hozzáférés gyakran egy online csalás kritikus szempontja, önmagában nem olyan hasznos, mint más fiókok. A hitelkártya-adatokat általában nem tárolják ott, míg a személyes információt kereső e-mailek ezreinek bejárása nem olyan hatékony, mint más módszerek..

A Gmail erős biztonsága, például a két tényezővel történő hitelesítés és a gyanús bejelentkezési figyelmeztetések az árat más szolgáltatókhoz viszonyítva mindössze 75 pp-re csökkenti, mivel a hozzáférést gyorsan vissza lehet vonni, így a feltört részletek használhatatlanná válnak..

Ételszállítás

Úgy tűnik, hogy a csalók is éheznek, és olyan élelmiszer-szállítási szolgáltatásokat hackelnek, mint a Deliveroo, hogy csalárd módon rendeljenek drága ételeket és alkoholt. Jelentések vannak arról, hogy több mint 500 fontot terhelnek a feltört fiókok, amelyek mindössze 3,74 fontért árulnak a sötét interneten.

Ismerkedés

Az ilyen típusú listák az indexünkben a legalacsonyabb átlagárral jöttek ki, ami tükrözi a bűnözők általi korlátozott felhasználást. Noha a feltört randevú fiókok minden bizonnyal felhasználhatók „kifogáshoz”, ez egy klasszikus beszélgetés, ahol a csaló fiktív személyazonosságot vesz igénybe, hogy az áldozatát kapcsolatba vonzza azért, hogy pénzügyileg kihasználhassa számukra, olcsóbb és könnyebb egyszerűen hamis számlákat létrehozni..

Természetesen, mint az indexünk legtöbb eleménél, megvan a lehetősége arra, hogy a személyes adatok fiókját bányásztassa, hogy lehetővé tegyék a személyazonosság-lopást. A lényeg azonban az, hogy a hackerek megpróbálják eladni mindazt, amit megszereztek, abban a reményben, hogy a bűncselekményből származó értéket megszerezzék..

Módszertan

Csapatunk 2018. február 5–11-én megvizsgálta az összes csalással kapcsolatos listát a három legnagyobb sötét internetes piacon, a Dream, a Point és a Wall Street Marketben. A releváns listákat összegyűjtöttük és kategorizáltuk az átlagos eladási árak kiszámítása érdekében. Az árakat USD-ben gyűjtötték és GBP-re konvertálták a jegyzékbe vételkor érvényes árfolyamon (1,39 USD árfolyam). Sötét internetes piaci árindex - 2018. febr. - Nyers adatok

Rólunk

A Top10VPN.com a világ legnagyobb VPN-áttekintő webhelye. Javasoljuk a legjobb VPN-szolgáltatásokat, hogy segítsék a fogyasztók online adatvédelmét. Arra is törekszünk, hogy ingyenes online erőforrásaink és kutatásaink révén a nyilvánosságot oktassuk a digitális adatvédelem és a kiberbiztonság kockázatairól.

Az online biztonsággal és magánélettel kapcsolatos kérdésekről további információt talál az eredeti Android VPN-k kockázatindexében, a 2019. évi ingyenes VPN-tulajdonos-kivizsgálásban, a Hacking Tools piaci árindexében (brit kiadás) vagy a Dark Web Market Price Index frissített kiadásában ( UK).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me