A sötét interneten való hackereszközök tiltott értékesítésével kapcsolatos új kutatások szerint lehetőség van arra, hogy az online csaláshoz kávét áron kevesebbet kapjon. A legolcsóbb termékek között kereskednek hamis oldalak és jelszavak feltörésére szolgáló eszközök a hatalmas márkakínálathoz alma és Facebook nak nek Walmart és amazon, körülbelül 2 dollárért eladva.

Az érintett webhelyekkel és alkalmazásokkal kapcsolatos további részletek a márkák részében találhatók. Az Egyesült Királyságra összpontosított adatok a Dark Web Market Price Index brit kiadásában találhatók.

Azt is felfedeztük, hogy csak kevés, mint körül $ 125 megvásárolhat egy lenyűgöző hackereszköz-készletet, amely lehetővé tenné a számítógépes bűnözést, kezdve az emberek rosszindulatú programokkal való megfertőzésével a WiFi-hálózatok feltöréséig, mindezt azzal a céllal, hogy személyes információt lopjon meg személyazonosság-lopás elkövetése céljából..

Egyéb zsebváltó hackereszközök is billentyűzetfigyelők (Átlagosan 2,07 USD), WiFi hacker szoftver ($ 3), Bluetooth hacker eszközök (3,48 dollár) és még hatalmas rosszindulatú nem sokkal több, mint amennyit az emberek töltenek ebédjükre (Remote Access Trojans, 9,74 USD).

A skála másik végén találtunk olyan erőteljes eszközöket, amelyeket általában a rendőrség használ, és amelyek megrontják a cellatoronykat és képesek elfogni a cellák adatait, a legmagasabb sávszélességű verziók: $ 50,000.

Az online csaláshoz való belépés aggasztóan alacsony akadályát még tovább csökkenti az internetes családok elterjedése csapkodási kézikönyvek Általában 9 dollárért vagy annál kevesebbért, vagy akár ingyen dobva édesítőszerként hackereszközök értékesítésével.

Legtöbbünk tucatnyi online fiókkal rendelkezik, amelyeket a megfelelő eszközökkel és technikákkal feltörhetünk. Biztonsági szakértői csoportunk több tízezer listát vizsgált meg az öt legnépszerűbb sötét internetes piacon; Álom; Pont; Wall Street Market; Berlusconi piac; és a Birodalom. Ezek a titkosított webhelyek, amelyekre csak a Tor böngészővel lehet hozzáférni, lehetővé teszik a bűnözők számára, hogy névtelenül hackereszközöket árusítsanak, mindenféle egyéb csempészettel együtt, például tiltott kábítószerek, lopott információk és fegyverek..

A hackeltő szoftvereket és hardvereket, a csaláshoz használt digitális fájlokat, az online csalások útmutatóit és a csaló fiókokat tartalmazó listákra összpontosítottunk, Sötét internetes piaci árindex. Elemeztük az egyes listákat és kiszámítottuk az eladott cikkek kategóriáinak átlagos eladási árait, hogy az Egyesült Királyság közönsége megértse, mennyire könnyű az újonc csalók elindulni..

Sötét internetes piaci árindex - Hackereszközök (2018. július - amerikai kiadás)

Eladó elem Átlagos eladási ár
Eszközök Jelszó-feltörő eszköz egyedi fájlok $ 1.96
Billentyűzetfigyelő $ 2.07
Az adathalász oldal $ 2.28
WiFi hacker szoftver $ 3.00
Bluetooth hacker szoftver $ 3.48
FBI / NSA hacker eszközök $ 5.64
Cryptocurrency csalás malware $ 6.07
Hackerek szoftver $ 8.77
Távoli hozzáférésű trójai $ 9.74
Névtelenségi eszközök $ 13.19
Hamis sablonok $ 13,97
Kártya szoftver $ 44,37
Rosszindulatú $ 44.99
Jelszó hacker szoftver $ 50,64
Cryptocurrency Miner malware $ 73,74
Csalásos fiók $ 145,05
Cell Tower szimulátor készlet $ 28,333.33
útmutatók Rosszindulatú $ 0.99
Adathalászat $ 2.49
Postai rendszer lopakodás $ 3.35
Fiókok feltörése $ 3.91
WiFi hackelés $ 6.35
Cashout $ 7.76
Kártolás $ 10.61
Biztonsági bypass $ 17.54
Sötét web $ 31.20
Exploit $ 2,536.56

Forrás: A 2018. július 2-25-én gyűjtött sötét internetes piacok listája. A megfigyelt piacok a Dream, a Point, a Wall Street Market, a Berlusconi Market és az Empire Market voltak. Az USD-ben összegyűjtött és GBP-re átszámított árak a tőzsdei jegyzéskor alkalmazott árfolyamon változtak.

Értékesítési árak magyarázata

Jelszó-feltörő eszköz egyedi fájlok

Számos jelszó-feltörő program csak a Google-keresést használja, még a normál weben is. Jogi szempontból hasznos a gyenge jelszavak felfedezésével a szerver biztonságának javításában, és rosszindulatúan is felhasználhatók.

Az egyes célok megfelelő konfigurálását megkövetelve a vállalkozó hackerek testreszabott beállításokat tartalmazó fájlokat árusítanak minden olyan alkalmazáshoz vagy webhelyhez, amelyre gondolsz, az e-mailektől és a közösségi médiától kezdve a játékig és az online vásárlásig. Mindegyik általában 1,96 dollárt fog visszatéríteni. Összegyűjtöttük a márkák listáját, amelyeket találtunk az ilyen reklámozott fájlokkal, de napi sok más megjelenik.

Billentyűzetfigyelő

Egyszerű, mégis hatékony szoftver, amely rögzíti a számítógép minden gombnyomását. Számos módon telepíthető, többek között távolról is, és a csalók használják a bejelentkezési hitelesítő adatok megragadására és a fiókok csalárd elérésére. Az átlagos ár a sötét webben csak 2,07 dollár volt.

Az adathalász oldal

Az adathalászat - vagy az a személyes információ megszerzése, amelyet bizalmas szervezetnek, mint például népszerű webhelynek vagy pénzügyi intézménynek tettek szert - az egyik leggyakoribb módja annak, hogy a számítógépes bűnözők nemcsak bejelentkezéseket lopnak, hanem azt is, amit a hitelkártya-hackerek „fullz” -nek hívnak, vagy az azonosító információk teljes csomagja, amely lehetővé teszi a személyazonosság-lopást.

Megállapítottuk, hogy a világ legnépszerűbb fogyasztói márkáinak kész adathalász oldalai elterjednek a sötét interneten, és az árat egységesen 2,07 dollárra csökkentik. Megfigyeltük, hogy az egyetlen olyan márka, amely ennél többet fizet alma, több mint kétszeres ára 5,11 dollárnál és Netflix 3,54 dollárnál, ami azt sugallja, hogy ügyfeleik nagyobb értéket képviselnek a csalók számára.

WiFi hacker szoftver

Ez a típusú szoftver a vezeték nélküli hálózat biztonságának tesztelésére és javítására szolgál, a jelszavak kényszerítésével és a sugárzott adatok szippantásával. Lehet, hogy illegálisan használhatja azt hálózaton a tulajdonos engedélye nélkül, de ez nem akadályozza meg a hackereket, hogy eltökéljék az adatok ellopását..

Az ilyen típusú szoftverekhez ingyenesen hozzáférhet a normál interneten, így a sötét webes szállítók olcsón (3 dollárért) árusítják a termékeket, és hajlamosak komplett csomagokat kínálni, amelyek további forrásokat tartalmaznak, és még vásárlói támogatást kínálnak a vásárlók kísértése érdekében..

Bluetooth hacker szoftver

A felfedezett Bluetooth hackelési szoftvernek nagyon konkrét célja volt: okostelefonok feltörése és prémium számok hívása, az áldozatok számlájának felszámolása. Az átlagos költség 3,48 dollár volt.

Ne feledje, hogy a Bluetooth hackelés tipikusabb típusát általában a szokásos interneten értékesített hardver-eszközökön keresztül hajtják végre.

FBI / NSA hacker eszközök

Az Egyesült Államok hírszerző ügynökségeinek cybertools-i szivárgás-sorozata az elmúlt években rendkívül hatékony hackereszközöket hozott a nyilvánosság rendelkezésére, és vitathatóan a számítógépes bűnözés növekedéséhez vezetett. Ennek a professzionális minőségű szoftvernek a hatalmas kötegeit söráron (5,64 USD) kereskednek, annak ellenére, hogy elméletileg több ezer dollárt ér..

Felfedeztük az olyan eszközöket, amelyek olyan eszközöket kínálnak, amelyek az okostelefonokról visszahozhatják a törölt szövegeket; bypass zár képernyők; találjon jelszavakat a titkosított biztonsági mentésekhez; adatok kinyerése a felhőalapú szolgáltatásokból; a BitLocker, TrueCrypt és más titkosítási szolgáltatások által védett elemek dekódolása; jelszavak lekérése számos alkalmazásból; és ennél sokkal több.

Cryptocurrency csalás & Miner Malware

A kriptovaluta, például a Bitcoin vagy a Monero, nagyon vonzó a számítógépes bűnözők számára anonim tranzakciók lehetősége és rekeszérték miatt. Kétféle rosszindulatú programot találtunk a kriptográfiához kapcsolódóan: eszközöket annak ellopására vagy létrehozására.

A rosszindulatú programokat vagy rosszindulatú szoftvereket általában az áldozatok számítógépére implantálják, hogy valamiféle bajt okozzanak. Az általunk talált kripto-csaló malware 6,07 dollárért értékesít, és megígéri, hogy ellopja a célpont Bitcoinját, amely jelenleg az írás idején több mint 7800 dollárral kereskedett..

Mivel nincs új bankjegyeket kibocsátó központi bank, a kriptovalutákat ehelyett „bányászat” hozza létre, azaz a tranzakciók igazolásához szükséges számítások elvégzése. Egyszerűen fogalmazva: mivel bonyolultabb ezt megtenni, mivel a bányászok versenyeznek a számítások elvégzésében, minél több feldolgozóteljesítmény van, annál több valutát tud generálni. Ennek egyik módja az, hogy minél több embert megfertőzzön a bányász malware-kel, és a folyamatot a háttérben futtassa több gépen..

A rosszindulatú programokat a Monero helyett a Bitcoin helyett, mivel kevésbé értékesek - az írás idején 141 dollárral kereskedtek -, és ennélfogva könnyebb az enyém. Ennek ellenére ez a rosszindulatú program átlagosan 73,74 USD-t kér a sötét interneten, és néha ennél sokkal többet.

Hackerek szoftver

Ez egy mindenre kiterjedő kategória, amely magában foglalja a hackereszközök egyéb típusait is, amelyeket az indexünk máshol nem tartalmaz. Ez magában foglalja a hitelkártya-egyenlegek ellenőrzéséhez szükséges eszközöket, telefonkód-megkerülőket és egy eszközt a PC-k támadására a Remote Desktop Protocol segítségével.

Távoli hozzáférésű trójai

Ez a rosszindulatú programok különösen csúnya törzse lehetővé teszi, hogy a hackerek teljes mértékben átvegyék a számítógép irányítását. Nemcsak naplózhatják az összes billentyűkódot és hozzáférhetnek a magánfájlokhoz identitáslopások elkövetése és megtévesztés céljából, hanem sajnos az is jellemző, hogy a kukkolókat az úgynevezett RAT-ok használják webkamera kémkedéshez..

Számos listát találtunk a hírhedt és rendkívül erős Blackshades RAT-ról, amelyről úgy gondolják, hogy több mint fél millió eszközt fertőzött meg. Ez a trójai lehetővé teszi a hackerek számára, hogy a fertőzött számítógépeket beépítsék a botnetbe. Az Android operációs rendszeren használható RAT-eket is találtunk. Ezeknek az erős eszközöknek az átlagos költsége mindössze 9,74 dollár volt.

Névtelenségi eszközök

Az újonc hackerek fizethetnek, ha sorsát anonimitási eszközök széles skálájával fedezik, amelyek átlagosan 13,19 dollárt tesznek ki. Ide tartoznak az egyéni webböngészők, például a Firefox erősen módosított verziója, a FraudFox VM-nek szinkronizált változata, valamint a kripterek, olyan eszközök, amelyek rosszindulatú szoftvereket jóindulatú fájlokká varázsolnak. Találtunk névtelen SMS és telefonhívókat is a csalásokhoz való felhasználáshoz, amelyek mindegyike kevesebb, mint 1 dollárba kerül.

Hamis sablonok

Számos digitális sablont találtunk bankszámlakivonatokhoz, közművekhez, útlevelekhez, fizetési bizonylatokhoz és vezetői engedélyekhez, amelyek részletes útmutatást tartalmaznak a hatékony felhasználáshoz. Ezeknek a fájloknak a tipikus ára 13,97 USD volt, ami tükrözi azok értékét, ha lopott információkkal kombinálva használják fel hitelkeretet.

Kártya szoftver

Ha olcsó és könnyen elérhető hardverrel használják, ez a nagyon hatékony szoftver lehetővé teszi a művészeknek hitel- és betéti kártyák klónozását, és átadják a tulajdonosokat átlagosan 44,37 dollárért. Több mint 2600 dollárért árul hivatalos csatornákon keresztül.

Jelszó hacker szoftver

Széles árképzési spektrumot találtunk a jelszó-feltörők számára. A legdrágább több mint 750 dollár volt egy olyan program számára, amelynek célja a népszerû kanadai hűségprogramnál a számlák feltörése, amelyet már magas szintû támadás érte. Gyakoribbak voltak a szociális média jelszavainak kényszerítésére tervezett programok, a Facebook és az Instagram erősen megcélozva, és az általánosabb fiókkezelők ígéretet tettek a többek között a Netflix, a Spotify és az Amazon számára való hozzáférésre, sokkal kevesebb, mint 10r dollárba kerülve.

Rosszindulatú

Az általunk talált rosszindulatú programok között (átlagosan 44,99 dollárba kerültek) a váltságdíjas szoftverek olyan egyedi példányai, amelyek bezárják a számítógépet, és véglegesen titkosítják annak tartalmát, kivéve ha váltságdíjat fizetnek. A gyártók dicsekedtek, hogy a víruskereső nem észlelheti malware-jét, és testreszabható a saját preferenciái alapján. Megtaláltuk a Fekete lyuk kihasználó készlet eladó, egy módszer a rosszindulatú programok terjesztésére, amelyet egyszer ismertek a leghírhedtebb rosszindulatú programként.

Csalásos fiók

A sikeres csalás létfontosságú része gyakran biztonságos célpont lesz a rosszul megszerzett nyereség szempontjából, legyen az akár gyanútlan számla, akár postai cím, amely nincs kapcsolatban a csalóval. Ezt tükrözi az ilyen elemek viszonylag magas költsége a sötét webben, 145,05 dollárral az indexünkben.

Találtunk olyan Swiss Post-fiókok listáját, amelyek állítása szerint teljes mértékben ellenőriztek, és „nem támadtak meg - senki sem ismeri a létezésüket, így biztonságosan használhatja őket”. Találtunk egy idős és ellenőrzött Paypal üzleti és más hasonló fiókot is.

Cellatorony szimulációs készlet

Ezek a készletek akár 50 000 dollárt is megtéríthetnek, de hihetetlenül nagy teljesítményű eszközök, amelyeket IMSI-elkapóknak vagy más nyelven „szúrófülkéknek” hívnak, és amelyeket általában a rendőrség és a hírszerző szolgálat használ a mobiltelefon-forgalom titkos elfogására. Az egyik birtokában lévő hackerek megtéveszthetik a mobiltelefon-tornyot, és olyan jeleket bocsátanak ki, amelyek arra késztetik a közeli eszközöket, hogy csatlakozzanak, azonosítsák magukat, szövegeket és hívásokat küldjenek a hamis toronyon keresztül. Ez a dragnet hihetetlen mennyiségű adatot gyűjt be egy hacker számára, hogy kihasználhassa azt.

útmutatók

A sötét webnek köszönhetően az ismeretek vagy a technikai tapasztalat hiánya nem akadálya a kiberbűnözés sikeres elkövetésének. Nemcsak a zsebváltáshoz rendelkezésre álló eszközök állnak rendelkezésre, hanem az ilyen cselekedetek elkövetésére vonatkozó kézikönyvek hasonlóan olcsók és könnyen elérhetők.

A fiókok feltörésére vagy az emberek rosszindulatú programokkal való megfertőzésére vonatkozó lépésről-lépésre szóló útmutatások mellett felfedeztük az eladások céljára szolgáló kizsákmányolásokat is. Ezek a listák néha nagyon drágák voltak (egy példányban több mint 9000 dollár), és megígérték, hogy megosztják a sérülékenységek részleteit, amelyek a vásárló számára több ezer font nyereséget eredményeznek.

Más zavaróbb útmutatók által hirdetett módszerek a népszerű videojátékok fiatal felhasználói adatbázisának megcélzására Minecraft a fent tárgyalt távoli hozzáférésű trójaiakkal történő fertőzés céljából.

Hackerek eszközkészlete

Kiválasztottuk a következő eszközkészletet, amely lehetővé teszi a wannabe-hacker számára a leggyakoribb módszerekkel az online csalások elkövetését, ugyanakkor az észlelés elkerülését is, annak érdekében, hogy meghatározza az ilyen típusú számítógépes bűnözéshez való bejutás pénzügyi akadályát. A teljes átlagos költség: $ 125,71.

Tétel Átlagos eladási ár
Névtelenségi eszközök $ 13.19
Kártya szoftver $ 44,37
Cryptocurrency csalás malware $ 6.07
Billentyűzetfigyelő $ 2.07
Rosszindulatú $ 44.99
Az adathalász oldal $ 2.28
Távoli hozzáférésű trójai $ 9.74
WiFi hacker szoftver $ 3.00
TELJES $ 125,71

Célzott márkák

Több mint 60 fő alkalmazás és webhely esetében találtunk adathalász oldalak és jelszó-feltörő eszközök egyedi fájljait. Körülbelül 2 dollárért ezeket az elemeket úgy tervezték, hogy nemcsak csalásokat adnak az adott fiókokhoz, hanem ahhoz is elegendő helyet kapnak a személyes adatokban, hogy személyazonosság-lopást kövessenek el. Miután a hackerek elegendő összegyűjtötték a személyes adatait, hitelképeket nyithatnak meg a nevükben, és olyan jelentős problémákat okozhatnak, amelyek életmódosíthatók és nagyon időigényesek megoldhatók..

Ez a néhány legnagyobb márka, amelyet találtunk, a teljes listát lásd a sötét webpiaci márkák adatkészletében.

Márka Átlagos eladási ár
alma $ 5.11
Netflix $ 3.54
Facebook $ 2.07
Uber $ 2.07
Jehu $ 2.07
Walmart $ 2.07
Comcast $ 2.07
Taco Bell $ 2.07
amazon $ 1.71
Spotify $ 1.62

Módszertan

Csapatunk 2018. július 2-25-én megvizsgálta az összes, a legnagyobb sötét internetes piacon, a Dream, a Point, a Wall Street Market, a Berlusconi Market és az Empire Market összes csalással kapcsolatos listáját. A releváns listákat összegyűjtöttük és kategorizáltuk az átlagos eladás kiszámításához. árak. Az árakat USD-ben gyűjtötték és GBP-re konvertálták a tőzsdei jegyzéskor alkalmazott árfolyamon (1,31 USD árfolyam)..

Sötét internetes piaci árindex: Hackereszközök (2018. július)

Az ellopott fogyasztói adatok árképzését lásd a Dark Web Market Price Index fő kiadásában.

Rólunk

A Top10VPN.com a világ legnagyobb VPN-áttekintő webhelye. Javasoljuk a legjobb VPN-szolgáltatásokat, hogy segítsék a fogyasztók online adatvédelmét. Arra is törekszünk, hogy ingyenes online erőforrásaink és kutatásaink révén a nyilvánosságot oktassuk a digitális adatvédelem és a kiberbiztonság kockázatairól.

Ha többet szeretne tudni az online biztonságról, vessen egy pillantást az eredeti ingyenes Android VPN kockázati indexünkre, a VPN tulajdonjogi vizsgálatára vagy az USA sötét webár-indexének legújabb kiadására..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me