ExpressVPN обяви ново партньорство с Dynabook (преди това Toshiba Client Solutions), в което VPN софтуерът ще бъде предварително инсталиран на всички нови и бъдещи компютри Dynabook.

Говорейки за новото партньорство в съобщение за пресата Дамян Джауме, президент на Dynabook EMEA, заяви: „VPN се превърнаха в незаменим инструмент за поверителност и сигурност в интернет, така че ние сме развълнувани да предоставим по-безопасно преживяване на нашите потребители направо от кутията това партньорство,

„Избрахме да си партнираме с ExpressVPN, тъй като те са абсолютно несравними в индустрията, що се отнася до най-модерната сигурност, супер бързите скорости на връзката в световен мащаб и лесната употреба. Те споделят дълбокия ни ангажимент да изградим безопасен и отворен интернет опит. "

Вицепрезидентът на ExpressVPN Харолд Ли изрази равен ентусиазъм за съвместното предприятие, казвайки: „Радваме се да работим с Dynabook, за да осигурим на своите клиенти по-голяма поверителност, сигурност и свобода в Интернет.

„За нас е изключително приятно да видим, че VPN вече не са само инструменти за експерти по киберсигурност, но че компаниите и отделните лица признават важността си за всички интернет потребители.

Персонализираното приложение ExpressVPN за Windows 10 ще бъде прикрепено към лентата на задачите на компютъра по подразбиране и също така достъпно от стартовото меню. Партньорството е „отворен“, като край не е планиран от никоя компания.

На потребителите ще бъде предложена 30-дневна безплатна пробна версия на премиум VPN услугата, преди да имат възможност да купят по-дългосрочен абонамент. Безплатната пробна версия е достъпна само с имейл адрес, необходим за настройка, не са необходими данни за плащане или кредитна карта.

Цените варират от 6,67 долара на месец или до 12,95 долара на месец в зависимост от продължителността на плана.

ExpressVPN ни уверява, че потребителите ще могат лесно да деинсталират програмата от новото си устройство Dynabook, ако не искат, но ако решат да направят това, те вече няма да могат да се възползват от безплатната си пробна версия.

Според прессъобщението Dynabook никога досега не е работил с доставчик на VPN и е назначил ExpressVPN за свой официален партньор след „строг процес на подбор“.

Екипът на Dynabook извърши надлежна проверка, провеждайки тестове на софтуера на ExpressVPN, като взе предвид различни фактори, включително неговата сигурност, надеждност, бързина, лекота на използване, политика за поверителност и архитектура в резервна среда.

Dynabook е нещо ново име на пазара на лаптопи за потребители. Тя е създадена като име през юни 2018 г., когато японската фирма за електроника Sharp придоби ръката на PC на сънародник и конкурентна компания Toshiba, ребрандирайки своите продукти с етикета Dynabook.

ExpressVPN е основана през 2009 г. и е базирана на Британските Вирджински острови. Вече има инфраструктура, включваща над 3000 VPN сървъра, разположени в 94 държави.

Той предлага самостоятелни VPN приложения, които могат да се инсталират на компютри с Windows, MacBooks и iMacs, iPhone, Android, Android устройства, рутери и Amazon Fire TV устройства.

В допълнение към VPN услугата има разширения за браузър за Google Chrome и Mozilla Firefox, както и интелигентна DNS услуга, наречена MediaStreamer, която е съвместима и със смарт телевизори и игрови конзоли..

Приложенията използват топ шифър AES-256 за криптиране на интернет трафик, както и OpenVPN, който е отрасловият златен стандарт за VPN протоколи.

Технологията на ExpressVPN премина през различни независими одити преди тестването на Dynabook.

През 2018 г. фирмата за киберсигурност Cure53 извърши независим одит на разширението си за браузър Google Chrome, който даде осем заключения, свързани със сигурността. Четири от тях бяха категоризирани като „уязвими места“ и четири като „общи слабости“.

ExpressVPN продължи успешно да коригира или смекчава седем от осемте проблема, които Cure53 потвърди в окончателния си доклад, като заключи, че „няма проблеми със сигурността, които биха позволили на нападателя да влияе върху състоянието на VPN връзката чрез злонамерена уеб страница или подобни открити. "

На следващата година през юли 2019 г., PwC извърши своя независим одит на ExpressVPN, с цел да потвърди, че ExpressVPN работи в съответствие с политиката си за поверителност, която твърди, че не съхранява никакви дневници за VPN връзка като IP адрес на потребителя, времева марка за връзка или продължителност на сесията.

Политиката на ExpressVPN остава почти същата и събира данни, свързани с датата, на която потребителят е свързан към услугата, избора на местоположението на VPN сървъра и общия обем на прехвърлените данни на ден.

Одитът на PwC обхвана и вътрешната технология TrustedServer на VPN компанията, която ExpressVPN стартира през април 2019 г. като част от ангажимента си да гарантира, че никога не съхранява чувствителни потребителски данни на нито един от своите сървъри.

Технологията изтрива всички данни при всяко рестартиране и никога не записва данни на твърдия диск.

Докато Dynabook досега не си партнира с доставчик на VPN, това не е първият път, когато ExpressVPN работи с хардуерна марка.

През септември 2019 г. ExpressVPN обедини усилия с PC и принтерната компания HP, за да „помогне на потребителите си да останат частни и сигурни онлайн“.

Партньорството, което продължава, е сходно като това на Dynabook; HP предварително инсталира софтуер ExpressVPN на своите компютри Spectre x360 13 с 30-дневна безплатна пробна версия.

Засега VPN не е бил включен в нито един от другите модели на HP, но ExpressVPN заяви, че в близко бъдеще ще внедри интеграцията към повече модели устройства на HP..

Ли каза: „Ние се радваме да кажем, че скоро ще имаме още партньорства, които да споделим. Работата ни с големи технологични марки като Dynabook и HP отразява факта, че VPN сега се разглеждат като незаменим инструмент за онлайн поверителност и сигурност.

„Вярваме, че когато обществените знания за VPN се засилят, всички VPN плейъри и потребители ще се възползват от това. И в крайна сметка, по-силната VPN индустрия означава по-безопасен и по-добър интернет. “

Единственото друго подобно партньорство между доставчик на VPN и доставчик на хардуер към днешна дата е това между частния достъп до интернет (PIA) и Purism, корпорация за социални цели, която проектира и произвежда защитен хардуер (лаптопи и смартфони) и софтуер.

През април 2019 г. PIA обяви, че софтуерът, базиран на PIA, трябва да бъде включен по подразбиране в телефона Librem 5, както и в PureOS за лаптопите Librem 18 и Librem 15. Съобщава се, че PIA ще си сътрудничи с Purism и за бъдещи пакети от услуги.

Компанията за уеб браузъри Mozilla Firefox също е работила с доставчици на VPN, за да предложи по-цялостен пакет за сигурност - ProtonVPN през октомври 2018 г. и по-късно Mullvad в края на 2019 г..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me