Независимо управляваният VPN, основан от активисти, хактистисти и хакери, звучи почти прекалено добре, за да е истина - или е?

Това е предисторията на AirVPN, която обещава на потребителите си „въздухът да диша истинския интернет“, затова решихме да го подложим на тест.

В нашия преглед на AirVPN ние отговаряме на важни въпроси като:

 • AirVPN сигурен ли е??
 • Ще работи ли AirVPN в Китай?
 • AirVPN отключва ли Netflix?
 • Колко лесно е да се използва AirVPN?
 • Допуска ли AirVPN торент?

Ще намерите отговорите на тези и много други под нашия кратък преглед на AirVPN.

Преглед

Плюсове на AirVPN & Против

Професионалисти

 1. Бързи скорости в една и съща държава
 2. Работи добре в Китай
 3. Torrenting е разрешен на всички сървъри
 4. Свържете се сигурно с 22 държави
 5. Подробни ръководства за ръчна настройка

Против

 1. Много малък брой VPN сървъри
 2. Няма достъп до поточно предаване
 3. Базирана в неприветлива за личния живот Италия
 4. Сложно приложение за десктоп
 5. Ограничена поддръжка на клиенти

AirVPN Ключова обобщение

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Най-евтина цена

Официален уебсайт

71Mbps
Без регистрационни файлове
Не
Италия (член на 14 очи)
Не се разкрива
200+
22
да
неограничен
да
24/7 Чат на живо
$ 3,69 / месец за 24 месеца
AirVPN.org

Прочетете, за да видите дали AirVPN е правилният избор за вас, започвайки със скоростите на VPN връзката си.

относно & Политика за регистрация

Кой е AirVPN?

AirVPN е създаден в Италия през 2010 г. от малка група активисти и хакери, с помощта на двама адвокати.

Първоначално той се управлява от Iridium, компания за сателитни комуникации, но AirVPN пое през ноември 2012 г. Паоло Брини е посочен като настоящ собственик на AirVPN, който се управлява от Перуджа (Италия).

И до днес AirVPN се управлява изключително от активисти и „лица, свързани със сигурността“. Той все още е базиран в Италия, което го поставя в обсега на законите за съхранение на данни в ЕС.

Политика за регистрация

Политиката за регистрация на AirVPN е доста неясна, затова се обърнахме към поддръжката на клиентите за разяснения.

След като говорим с тях, ние се чувстваме уверени, че AirVPN не следи нищо, което правите, докато сте свързани с VPN. Той събира „технически данни“ само за целите на поддръжката на сървъра, но можете да поискате това да бъде изтрито по всяко време.

AirVPN също не регистрира никаква информация, която би могла да бъде използвана за лично идентифициране на вас, като дата / часови отметки или вашият IP адрес, което го прави една от най-удобните VPN услуги за защита на личните данни там и смекчава италианската й юрисдикция.

скорост & надеждност

Над средните скорости за една и съща държава

Докато AirVPN не достига изключителните върхови скорости на някои от най-бързите VPN услуги, той се откроява с чистото ниво на надеждност на офертата.

AirVPN е еднакво бърз както при връзки в една и съща държава, така и на по-дълги разстояния, така че ще можете да правите почти всичко, което искате, докато сте свързани с VPN, без да счупите пот.

Резултат от скоростта от нашето физическо местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до лондонски тестов сървър.

Преди да използвате AirVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  96.6

 2. КачиMbps

  96.44

 3. AirVPN прегледPingг-ца

  3

Когато сте свързани с AirVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  71.59

 2. КачиMbps

  74.54

 3. AirVPN прегледPingг-ца

  18

Скорост на сваляне без AirVPN: 96.60Mbps

Скорост на сваляне с AirVPN: 71.59Mbps

Нашата загуба на скорост на изтегляне, когато AirVPN работи: 26%

Скоростите за качване на AirVPN също бяха бързи, като достигнаха почти 75Mbps при свързване към VPN сървър в същата държава - идеален за торент.

Това не е идеален VPN за запалени геймъри, въпреки че пинг пъти се движат около 18 мс, дори когато бяхме свързани с VPN сървър в същия град като нас.

Ако сте със седалище в Обединеното кралство, ето средните скорости, които можете да очаквате от AirVPN свързване към шепа популярни места:

САЩ: 40Mbps (Изтегли) & 47Mbps (Качване)
Германия: 55Mbps (Изтегли) & 72Mbps (Качване)
Сингапур: 33Mbps (Изтегли) & 16Mbps (Качване)
Австралия: Няма наличен сървър

За да прочетете повече за това как тестваме VPN, можете да прочетете нашата методология за тестване с пълна скорост тук.

Местоположение на сървъра

38 града се разпростират в 22 държави

Глобус със син флаг22CountriesИзображение на градски пейзаж40CitiesИзображение на розов маркер200 + IP адреси

AirVPN предлага една от най-малките сървърни мрежи, които някога сме виждали от първокласна VPN услуга.

AirVPN осигурява само 200 индивидуални VPN сървъра, което може да доведе до задръствания на сървъра в по-натоварените моменти. За щастие секцията „зареждане на сървъра“ в приложението прави лесно да се види кои места се приближават до капацитета.

Снимка на настолното приложение на AirVPN, показващо процентното натоварване на всяко местоположение на VPN сървъра

Ясно е, че AirVPN е насочен към пазара в САЩ с 37 сървъра в десет града в цялата страна. Базираните в САЩ потребители могат да избират от AirVPN сървъри в:

 • Атланта (5)
 • Чикаго (3)
 • Далас (10)
 • Fremont (3)
 • Джаксънвил (1)
 • Лос Анджелис (3)
 • Маями (3)
 • Ню Йорк (3)
 • Пенсилвания (1)
 • Феникс (5)

Има и три градски сървъра AirVPN на Великобритания (Лондон, Мейдънхед и Манчестър) и Канада (Монреал, Торонто и Ванкувър). Други държави с избор на град включват Германия, Испания и Швеция.

Европа има най-доброто покритие на AirVPN със 153 сървъра, разпределени в 15 страни, докато Азия е ограничена до Хонконг, Япония и Сингапур.

Южна Америка се покрива само от VPN сървърите в Бразилия, докато Африка е игнорирана от AirVPN напълно.

Streaming & Torrenting

Страхотен VPN за торент, но не и стрийминг

Въпреки че със сигурност е достатъчно бърз за безплатен буфер в Full HD стрийминг, AirVPN не работи с Netflix или BBC iPlayer.

Тъй като няма AirVPN сървъри, оптимизирани за достъп до стрийминг сайтове, това е случай на опит и грешка и ние не успяхме да гледаме Netflix през неговите американски сървъри от няколко месеца..

Същата история е и с BBC iPlayer на BBC, който беше недостъпен чрез сървърите на AirVPN, базирани в Обединеното кралство, откакто се помним. Ако достъпът до тази услуга е важен за вас, вижте нашите най-добри VPN за BBC iPlayer тук.

Изненадващо, предвид трудностите, с които имахме достъп до BBC iPlayer или Netflix, AirVPN беше един от малкото доставчици, които работиха с Disney + при стартирането му. Което е чудесно да се види.

За щастие, на уебсайта на AirVPN има списък с „блокирани уебсайтове“, които потребителите могат да проверят дали ситуацията с тези стрийминг сайтове се променя.

Torrenting

AirVPN обаче е силен избор за анонимни торент и P2P дейности.

Неговата добра скорост на изтегляне и впечатляваща скорост на качване, минимална политика за записване и набор от усъвършенствани инструменти за поверителност (включително превключвател за VPN убийство) го правят идеален за P2P активност.

Напредналите торентери също ще харесат, че AirVPN позволява пренасочване на портове до 20 порта едновременно, за да ускори трансферите още повече. Можете да направите това в „Клиентска зона“ на уебсайта AirVPN. Прочетете повече за пренасочването на порта към AirVPN тук.

Заобикаляйки цензурата

Работи в Китай с някаква ръчна конфигурация

Понастоящем единственият начин да се свържете с AirVPN в Китай е да използвате OpenVPN протокола през SSL, който криптира вашия OpenVPN "пръстов отпечатък", за да го направи неоткриваем. Това е достатъчно просто, за да се направи на десктоп, но по-сложно на мобилни устройства.

Ако искате да се свържете от Китай на мобилни устройства, използващи AirVPN, ще трябва да инсталирате OpenVPN файлове и да направите някаква ръчна конфигурация - на уебсайта има стъпка по стъпка ръководства, които да ви преведат през процеса.

AirVPN би трябвало да работи в други държави с висока цензура, като Турция и Иран, поради гамата си от допълнителни инструменти за затъмняване като SSH / SSL тунелиране и достъп до Tor през VPN.

Неговата ограничена сървърна мрежа е лоша новина за бързината, тъй като това означава, че може да се окажете, че трябва да се свържете към AirVPN сървър далеч от физическото ви местоположение.

платформи & устройства

Съвместим с всички основни платформи & рутери

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроидLinux логоLinuxЛого на рутераRouter

AirVPN предлага персонализирани VPN приложения за:

 • Microsoft Windows
 • MacOS
 • андроид
 • Linux

Има и ръководство за настройка на AirVPN за iOS, но то изисква инсталиране на софтуер на OpenVPN на трети страни. Съветваме потребителите на iOS да използват VPN-та с персонализирани приложения вместо iPhone или iPad.

AirVPN също се поддържа на DD-WRT, pfSense, Tomato и AsusWRT рутери, но отново трябва да бъде инсталиран и конфигуриран ръчно. Това означава, че AirVPN не е много добър избор, ако искате да използвате VPN услуга с plug-and-play.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

AppleTV логоApple TVЛого на Amazon Fire TVAmazon Fire TVЛого на ChromecastChromecastNintendo логоNintendoPlayStation логоКонзола за игриRoku логоRokuXbox логоXbox

AirVPN предлага родно VPN приложение за Fire TV Amazon и Fire TV Stick. Може да се използва и с редица други игрови конзоли и поточни устройства или чрез свързването им към конфигуриран рутер или споделяне на VPN връзка от друго устройство, работещо със софтуера.

Няма ръчни ръководства за настройка или отстраняване на проблеми за всяко от тези устройства, но можете да намерите много полезни съвети и съвети в онлайн форумите на AirVPN.

Разширения на браузъра

За съжаление AirVPN не предлага разширения за браузър за Google Chrome или Mozilla Firefox, което едва ли е изненадващо, като се има предвид липсата на родните приложения за широк спектър от устройства. Някои от неговите конкуренти, като ExpressVPN, предлагат пълнофункционални VPN разширения за всички популярни браузъри.

Encryption & Сигурност

Една от най-сигурните VPN услуги, които сме виждали

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Блокиране на течове на DNS

DNS от първа страна

Блокиране на теч IPV6

Поддържа TCP порт 443

VPN превключвател

Блокиране на теч на WebRTC

Разделяне на тунели

TOR чрез VPN сървър

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

AirVPN е фантастичен избор, ако чистият личен живот е вашият приоритет. Шифроването става чрез топ шифър AES-256 и софтуерът работи изключително на OpenVPN, който предлага най-добрия баланс на сигурност / производителност.

Превключвателят за убиване на VPN е съществена функция, която ви защитава в случай на прекъсване на връзката, а AirVPN управлява и собствените си DNS сървъри, запазвайки личната ви информация поверителна.

Резултати от теста за изтичане на DNS и IP на AirVPN на браузъли

Защитата на AirVPN срещу течове на DNS, IPv6 и WebRTC също беше доказана като 100% ефективна в последните ни тестове.

Можете да използвате AirVPN за достъп до браузъра Tor, което ви дава допълнителен слой за криптиране, ако имате нужда. Приложението за настолни компютри предлага и „doublehop“, функция, която редовно превключва вашия IP адрес, за да не проследи местоположението ви.

Лесно използване

Затрупани приложения с някои недостатъци в използваемостта

Как да инсталирате & Настройте AirVPN

 • Екранна снимка на различните опции за приложението на Windows на AirVPN

  Изтеглянето не е толкова просто, колкото просто натискане на бутон - вместо това сте насърчени да "изберете вашия аромат".

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на AirVPN Windows

  Съветникът за инсталиране ще ви преведе как да настроите софтуера.

 • Екранна снимка на лицензионното споразумение AirVPN

  Ще трябва да се съгласите с лицензионното споразумение на AirVPN, преди инсталацията да приключи.

 • Екранна снимка на завършеното изтегляне на Windows AirVPN

  След като софтуерът е инсталиран, просто щракнете върху завършване и след това започнете да използвате приложението AirVPN.

 • Снимка на основния екран на AirVPN в приложението му за Windows

  Главният екран на AirVPN го прави лесен с вашето местоположение, някои основни статистики и бутон за включване / изключване.

 • Екранна снимка на списъка с държави, достъпни в приложението на Windows на AirVPN

  Страните са организирани по азбучен ред и показват количеството свързани сървъри и потребители.

 • Снимка на пълния списък на сървърите на AirVPN в приложението Windows

  Екранът за избор на сървър на AirVPN е препълнен, като всеки сървър (объркващо) е кръстен на звезда.

 • Екранна снимка на екрана с настройки на приложението Windows на AirVPN

  Има много разширени настройки за разглеждане, но те са невероятно лесни за навигиране.

Настолният VPN клиент на AirVPN, игриво наречен „Еди“, е остарял, претрупан и объркващ. Повече VP-потребителите, работещи на технологии, ще харесат разширените функции, но дори и технологично грамотните могат да се борят.

Списъкът с настройки на AirVPN е разделен на раздели, всеки с много различни опции. Тук може да се обърка за по-малко опитни потребители на VPN, така че ни харесва, че има опция за нулиране на всички настройки по подразбиране, за всеки случай.

Изборът на VPN сървър е много по-труден, отколкото трябва да бъде - списъкът е дълъг и няма функция за търсене. Още по-лошото е, че всеки VPN сървър е кръстен на звезда, която се разстройва след известно време, когато всичко, което искате да направите, е да изберете град и да се свържете.

Поддръжка на клиенти

24/7 чат на живо компенсира ограничени ресурси

Поддръжка по имейл чрез онлайн форма

Онлайн ресурси

да
да

AirVPN казва, че обслужването на клиентите му не е възложено на външни изпълнители, за да предостави „висококачествена поддръжка“, но липсата на чат на живо и бавни отговори по имейл може да бъде разочароваща, когато имате просто един въпрос.

Харесваме обаче обширната база от знания на уебсайта на AirVPN, която включва обширен раздел с често задавани въпроси, разделен по теми. Има и цял набор от форуми на общността на AirVPN, обхващащи всяка тема, за която бихте могли да се сетите, така че може да откриете, че всъщност няма нужда да се свързвате с екипа за поддръжка много често.

Ценообразуване & сделки

Най-дългият план е отлично съотношение цена / качество

AirVPN талон

План за ценообразуване на AirVPN

Всеки план за ценообразуване на AirVPN включва едни и същи функции, но те стават по-евтини месечно, колкото е по-дълъг абонаментът, за който се регистрирате.

Един месец AirVPN е най-скъпият вариант от 7,76 долара, но това може да бъде намалено с 53% при двугодишния план, който е само 3,65 долара на месец. Можете също така да изберете 12-месечния план, който излиза на $ 4,52, с спестяване от 42%.

 1. Месечно

  US $ 7.76 / месец

  Фактурирани $ 7.76 всеки месец

 2. 6 месеца

  US $ 5.35 / месец

  Сметка $ 32,15 на всеки 6 месеца Спестете 31%

 3. 12 месеца

  US $ 4.52 / месец

  Сметка $ 54.32 на всеки 12 месеца Спестете 45%

 4. 2 години

  US $ 3.65 / месец

  Сметнат $ 87,58 на всеки две години Спестете 53%

Всички планове имат 3-дневна гаранция за връщане на парите

плащане & Опции за възстановяване

AirVPN предлага безплатна пробна версия, която може да бъде получена чрез изпращане на съобщение до екипа за поддръжка и използване на кода на талона, който ви изпращат. Получихме за по-малко от ден, но хората съобщиха по форумите, че са оставени да чакат код за повече от 24 часа.

Има и гаранция за връщане на парите, но това е валидно само за три дни, което е стягащо в сравнение с 30 дни, предлагани от повечето други VPN услуги. За щастие не се задават въпроси, за щастие и възстановяванията обикновено се връщат в банката ви в рамките на два работни дни.

AirVPN приема най-големия набор от методи за плащане, които сме виждали от всеки доставчик. Това включва повечето основни кредитни карти, PayPal и цял масив от криптовалути. Много международни опции също се приемат, като Alipay и Giropay.

Долния ред

Препоръчваме ли AirVPN?

Ние препоръчваме AirVPN, но с едно сериозно предупреждение: AirVPN абсолютно не е VPN за начинаещи.

Всъщност, когато говорим за VPN, които всъщност препоръчваме, AirVPN е може би най-страшното и неприязнено от всички. Той все още е супер сигурен и произвежда бързи скорости за изтегляне, но бъдете предупредени, че е необходимо да свикнете.

Алтернативи на AirVPN

ExpressVPN лого

ExpressVPN

Това е нашата най-висока оценка VPN по причина: ExpressVPN върши много неща добре, но лекотата на използване може да е в началото на списъка. ExpressVPN е толкова прост, че всеки може да го използва - и да получи страхотна производителност, докато го прави. Прочетете ревюто ExpressVPN

CyberGhost лого

CyberGhost

Ако стриймингът е важен за вас, не трябва да изтегляте AirVPN. CyberGhost е много по-добра алтернатива, благодарение на непрекъснатия си достъп до Netflix, BBC iPlayer и други. Прочетете ревюто на CyberGhost

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me