Безплатната VPN на Hotspot Shield има над 50 милиона изтегляния само в Google Play Store, така че много VPN потребители могат да грешат?

Според уебсайта му, безплатната VPN на Hotspot Shield предоставя на потребителите „поверителност и защита на световно ниво за всяко устройство“.

Но ние не приемаме VPN услуги по тяхна дума. Ние старателно тествахме тази безплатна VPN услуга, за да разберем колко точно е частна.

Отговаряме на въпроси като:

 • Може ли да се вярва на VPN на Hotspot Shield?
 • Безплатна ли е VPN на Hotspot Shield?
 • Работи ли с Netflix?
 • Безопасно ли е торентът с помощта на Hotspot Shield Free?
 • Колко бързо става?

Преди да отговорим в дълбочина на всички тези въпроси (и повече), разгледайте плюсовете и минусите на Hotspot Shield Free.

Ако търсите преглед на първоначалната VPN на Hotspot Shield, следвайте тази връзка.

Преглед

Безплатни професионални щитове за гореща точка & Против

Професионалисти

 1. Бързи скорости дори на дълги разстояния
 2. VPN превключвател за защита и защита от течове на DNS
 3. Лесни за употреба VPN приложения за популярни платформи
 4. Безплатно разширение за браузър за Google Chrome

Против

 1. Минали спорове около продажбата на потребителски данни
 2. Базираната в САЩ & споделя данни с трети страни
 3. Stingy 500MB дневно ограничение за данни
 4. Ограничено до местоположението на VPN сървъра в САЩ
 5. Не работи с Netflix, iPlayer или торент
 6. Ненадежден за Китай

Резюме на безплатния ключов щит

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Официален уебсайт

44Mbps
Някои потребителски дневници
Не
САЩ (член с пет очи)
Не се разкрива
Не се разкрива
1
Не
Не
ненадежден
Само онлайн ресурси
Hotspotshield.com

Както можете да видите, има доста проблеми с поверителността на Hotspot Shield Free, но скоростите му са едни от най-добрите на безплатния VPN пазар.

Прочетете, за да разберете кой стои зад тази VPN.

относно & Политика за регистрация

Кой е безжичен щит?

Издаден през 2008 г., Hotspot Shield е собственост на Pango (по-рано AnchorFree), който разработи други VPN приложения като Betternet и TouchVPN.

Pango е със седалище в САЩ, една от най-малко приятелските юрисдикции в света.

Това прави „Щит на горещата точка“ обект на натрапчиви закони за наблюдение и споразумения за споделяне на разузнавателна информация с други държави като Великобритания, Канада и Австралия (петте очи).

Въпреки това, Hotspot Shield публикува Доклад за прозрачност през януари 2019 г., заявявайки: „[ние никога не сме предоставяли самоличността или друга лична информация относно нашите потребители на правителството, органите на реда или друга трета страна“, което донякъде успокоява нас, че вашата лична информация е безопасна.

Политика за регистрация

Безплатният VPN на Hotspot Shield не следи нищо, което правите (като физическо лице), докато сте свързани с VPN, но събира следното:

 • Вашият IP адрес - криптиран, само за продължителността на вашата сесия и не е свързан с вашата активност, докато използвате VPN.
 • Вашето приблизително географско местоположение - получени от Вашия IP адрес и споделени с трети рекламодатели.
 • Временни марки за връзка - използва се за наблюдение, поддръжка и оптимизиране на VPN услуги и се съхранява в продължение на три години.
 • Използвана честотна лента на потребител, на сесия - използва се за наблюдение, поддръжка и оптимизиране на VPN услуги и се съхранява в продължение на три години.
 • Информация за устройството, като идентификатори на устройства, типове браузъри, типове и настройки на устройства, версии на операционната система, мобилна, безжична и друга информация в мрежата (като име на доставчика на интернет услуги, име на оператора и сила на сигнала) и номера на версията на приложението
 • Нелични регистрационни файлове на уебсайтове (имена на домейни, а не конкретни URL адреси), посещавани чрез VPN сървърите на Hotspot Shield - те се агрегират месечно.

Не ни харесва, че безплатният VPN на Hotspot Shield споделя определена информация, включително местоположението ви на ниво град, с трети страни с цел показване на персонализирани реклами. Това със сигурност не е VPN без регистрация.

Политиката за поверителност на Hotspot Shield гласи, че тези компании може да имат достъп до вашия IP адрес, ако устройството ви не е свързано с VPN.

Избягвайте безплатната VPN на Hotspot Shield, ако поверителността на интернет е вашият приоритет - това определено не е най-сигурната безплатна VPN.

скорост & надеждност

Изненадващо бързо изтегляне в междуселищни връзки

Безплатният VPN на Hotspot Shield е много бърз - все пак ще изпитате най-добрите скорости, ако живеете в Северна Америка, въпреки че.

Имайки предвид, че тестваме от Обединеното кралство и единствената опция, която имахме, беше да се свържем със сървър в САЩ, безплатното VPN приложение на Hotspot Shield все пак даде страхотни резултати от тестови скорости.

Бързите скорости за изтегляне на безплатни VPN на Hotspot Shield правят поточно супер гладко, но смайващият 500MB дневен капак за данни значително ще ограничи вашата онлайн активност.

Резултат от скоростта от физическото ни местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до американски тестов сървър.

Преди да използвате Hotspot Shield Free:

 1. ИзтеглиMbps

  98.51

 2. КачиMbps

  99.99

 3. Безплатен преглед на щит за гореща точкаPingг-ца

  2

Когато сте свързани с Hotspot Shield Free:

 1. ИзтеглиMbps

  44.4

 2. КачиMbps

  8.86

 3. Безплатен преглед на щит за гореща точкаPingг-ца

  117

Скорост на сваляне без Без щит на горещата точка: 98.51Mbps

Скорост на сваляне с Без щит на горещата точка: 44.40Mbps

Нашата загуба на скорост на изтегляне, когато работи Hotspot Shield Free: 55%

Както може да се очаква при свързване на толкова голямо разстояние, латентността на Hotspot Shield е изключително висока и качването е лошо.

Геймърите и торентърите в идеалния случай искат да могат да се свържат със сървър наблизо за най-добра възможна производителност, така че ако се намирате извън САЩ, определено си струва да разгледате други опции.

Местоположение на сървъра

Няма друг избор, освен да се свържете с американския VPN сървър

Глобус със син флаг1CountriesИзображение на градски пейзаж1CitiesИзображение на розов маркерНеразкрит брой адреси на IPIP

Потребителите на безплатни VPN от Hotspot Shield получават достъп само до едно местоположение на сървъра - САЩ. Въпреки че това вероятно няма да е проблем за живеещите в Северна Америка, далеч не е идеално за тези, които са базирани в Европа, Азия или Африка.

Досадно, ограничението на VPN сървъра не е ясно в приложението, където можете да видите пълния списък на премиум сървъри в приложението. Ако опитате и кликнете на местоположение, различно от Съединените щати, просто ще бъдете подканени да преминете към един от платените планове.

Не е ясно колко физически сървъри са достъпни за безплатни потребители - Hotspot Shield Premium има 3 200 VPN сървъра и позволява на потребителите да се свързват с 82 държави по целия свят.

За разлика от премиум версията на VPN услугата, безплатните потребители на Hotspot Shield не могат да пробият до ниво град в САЩ.

Ако имате нужда от достъп до повече местоположения и не искате да плащате за VPN, помислете да използвате TunnelBear.

Streaming & Torrenting

Streaming & торентът не се поддържа

Невъзможно е да предавате Netflix с безплатната версия на VPN на Hotspot Shield. Всъщност, когато се опитахме да осъществим достъп до US Netflix, стена за плащане ни уведоми, че „достъпът до това съдържание е първокласна функция“.

Тъй като можете да се свържете само с безплатния сървър на VPN на Hotspot Shield VPN, не можете дори да се опитвате да предавате видео съдържание от сайтове, базирани в Обединеното кралство, като BBC iPlayer.

Ако надстроите до първокласната услуга на Hotspot Shield, ще можете да предавате поточно Netflix, BBC iPlayer и други за нула време.

Torrenting

Безплатният VPN на Hotspot Shield не е добър избор за P2P потребителите - неговият безплатен сървър не ни разрешиха за торент.

Когато попитахме поддръжка дали P2P е разрешен на безплатния VPN сървър, агент потвърди, че не е разрешен поради ограничена честотна лента в безплатния план.

Дори ако изтеглянето беше възможно, не бихме препоръчали безплатната VPN на Hotspot Shield за тази цел поради минали инциденти, нарушаващи поверителността на потребителите.

Ако търсите безплатен VPN за торент / P2P, помислете дали да използвате един от тези безплатни VPN за торент.

Заобикаляйки цензурата

Периодична свързаност в Китай

Hotspot Shield заявява на своя уебсайт, че връзката може да е „прекъсваща се“ в страни, където интернет доставчиците и правителствата са известни с блокирането на VPN услуги, като Китай, Иран и Турция.

Тези проблеми най-вероятно се дължат на липсата на допълнителни инструменти за объркване на VPN (или скрити протоколи), налични в приложението, което улеснява цензорите в чужбина да открият, че използвате VPN, и да блокират връзката ви.

Hotspot Shield също така обяснява, че докато VPN може да бъде блокиран на една платформа, е възможно да се използва на друга, така че очаквайте много пробни и грешки.

Ако имате нужда от VPN за Китай или друга държава, която блокира VPN, вижте нашето специално ръководство тук.

платформи & устройства

Ограничени персонализирани VPN приложения & ръчната конфигурация не е възможна

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроид

Безплатната версия на VPN на Hotspot Shield е достъпна на:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • IOS
 • андроид

Hotspot Shield Free предоставя собствени VPN приложения само за тези четири платформи.

Няма ръчни решения за други устройства, включително Linux.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

Няма начин ръчно да конфигурирате Hotspot Shield Free VPN да работи с рутери или всякакви други устройства, като игрови конзоли или поточни устройства, но с много ограничената дневна капачка за данни от 500MB е малко вероятно да искате да инсталирате VPN на ниво рутер.

Щит за гореща точка предоставя списък на неподдържан устройства:

 • Apple TV
 • Roku
 • Chromecast
 • Windows телефони
 • Kindle устройства
 • Телефони от Blackberry
 • Вкоренени или джейлбрейк устройства
 • Linux OS
 • Игрални конзоли
 • Персонализирани конфигурации на рутери

Докато Premium версията на Hotspot Shield се предлага с персонализирани VPN приложения за Android TV и Amazon Fire TV Stick, те не са достъпни за безплатни потребители.

Разширения на браузъра

Лого на ChromeChrome

Hotspot Shield има безплатно разширение за прокси (щракнете върху връзката, за да прочетете нашето ръководство, обясняващо разликата между прокси и VPN мрежи) за Google Chrome за потребители, които се нуждаят от по-лек опит за сърфиране в мрежата.

Този безплатен прокси сървър е много прост за настройка, но не трябва да бъде заместител на пълнофункционално VPN приложение, тъй като те не криптират устройството за трафик.

Понастоящем няма разширения за браузър за Mozilla Firefox, Safari или Opera.

Encryption & Сигурност

Миналите противоречия замърсяват твърдото криптиране & екстри за сигурност

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

Собственически

AES-128

AES-256

Блокиране на течове на DNS

Блокиране на теч IPV6

VPN превключвател

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

През последните няколко години Hotspot Shield имаше няколко противоречия (вж. По-долу), което ни затруднява да го препоръчваме на тези със строги нужди за поверителност.

Безплатен преглед на щит за гореща точка

Hotspot Shield Free използва точно същия VPN протокол като Hotspot Shield Premium, но нивото на сигурност, осигурено от HydraVPN, не е напълно ясно, така че е трудно за нас да го сравним директно с предпочитания от нас протокол OpenVPN.

Hotspot Shield Free криптира вашите данни с помощта на топ шифър AES-256 (и AES-128 също), което се счита за невъзможно да се хакне.

Безплатният VPN на Hotspot Shield също се предлага с няколко усъвършенствани функции, включително превключвател за убиване на VPN и защита срещу IP течове, които предотвратяват излагането на истинския ви IP адрес в случай на повреда в VPN връзката.

Не изпитахме никакви течове по IP или DNS по време на нашето тестване на Hotspot Shield Free.

Екранна снимка на теста за теч на Hotspot Shield Free на browserleaks.com

Щит за гореща точка Безплатни резултати от тестове за течове на browserleaks.com. Тестваме от Великобритания.

За съжаление, това приключва с положителните резултати, тъй като през последните години има твърдения, че биха били достатъчни, за да отложат и най-ангажираните абонати.

През август 2017 г. се появи информация, че Hotspot Shield е предполагал, че е инжектирал партньорски връзки в трафика на потребителите, за да го монетизира - можете да прочетете пълната жалба от CDT (Център за демокрация) & Технологии) тук.

Въпреки че по онова време това беше напълно разкрито в неговата политика за поверителност (която оттогава е напълно пренаписана), тя наруши масово поверителността на потребителите и се противопостави на всичко, за което се застояват VPN.

Дотогава Hotspot Shield също не класира IP адресите на потребителите като „лична информация“, следователно може (невярно) да твърди, че не събира „никаква лична информация за вас, когато използвате Услугата“, което беше пряма лъжа.

Друг скорошен спор беше софтуерен недостатък, който направи възможно хакерите и снайперистите да видят истинското ви местоположение чрез вашето име на WiFi мрежата - това беше открито през февруари 2018 г. и можете да прочетете повече за него тук.

AnchorFree (компанията-майка на Hotspot Shield, която сега се нарича Pango) отхвърли тези твърдения като „неоснователни“, но Паулос Йибело, който намери грешката, каза, че му трябват само няколко секунди, за да напише кода и да разкрие истинските IP адреси на потребителите..

Hotspot Shield заяви, че ще премахне всички софтуерни компоненти, способни да изтичат „обща информация“, което е добре да се чуе, но не би трябвало да приема този сериозен недостатък в сигурността, за да разбере, че е необходим за промяна на софтуера.

Събития като тези оставят горчив вкус, но трябва да се признае, че Hotspot Shield е направил много подобрения оттогава и сега се движи добре и наистина в правилната посока, бавно възвръщайки доверието на потребителите.

Лесно използване

Много проста за настройка и употреба

Как да инсталирате & Настройка на защитната точка на горещата точка

 • Снимка на екрана на Hotspot Shield Free VPN Windows Download Page

  Има раздел от уебсайта, посветен на безплатната версия на приложението - тук изтегляте софтуера.

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на безплатен VPN на Hotspot Shield

  Просто кликнете върху „Напред“ на съветника за инсталиране, когато бъдете подканени.

 • Екранна снимка на хода на безплатния VPN на екрана на Hotspot

  На този екран можете да проверите колко бързо напредва инсталацията на VPN приложение.

 • Снимка на основното приложение на Hotspot Shield free

  Това е приложението за Windows Hotspot Shield Free. Има централен бутон за свързване и единственият сървър, достъпен за безплатни потребители, е с етикет „Basic“.

 • Екранна снимка на предупреждението за щит на Hotspot за надграждане за повече сървъри

  Ако се опитате да промените местоположението на сървъра от списъка, изскачащ прозорец ще ви помоли да надстроите, за да отключите всички местоположения.

 • Снимка на екрана на приложението Windows на Hotspot Shield free, когато е свързано

  Когато сте свързани, основният екран на приложението ще показва количеството прехвърлени данни и новия ви IP адрес.

Безплатното VPN приложение Hotspot Shield е абсолютно същото като версията на Hotspot Shield Premium по отношение на дизайна, но има по-малко функции.

Фактът, че можете да се свържете само със сървъра в САЩ, не е изяснен и това може да е смущаващо за новите потребители. Когато се опитате да получите достъп до други VPN места, просто ще бъдете подканени да надстроите.

След като сте свързани с безплатен VPN на Hotspot Shield, можете да видите новото ви виртуално местоположение и IP адрес, заедно с информация за използването на вашите данни - ще получите и сигнал, когато сте използвали 50% от дневната си надбавка, което е полезен.

Разширения на браузъра

Безплатно разширение за Chrome без екрана

Настройването на безплатното разширение за браузър на Hotspot Shield за Google Chrome е дори по-лесно от инсталирането на настолното приложение. Просто намерете софтуера в уеб магазина на Chrome, изтеглете го и се свържете.

Поддръжка на клиенти

Без чат на живо или поддръжка, само често задавани въпроси

Онлайн ресурси

да

Безплатни потребители на Hotspot Shield VPN нямат достъп до същото ниво на поддръжка от клиенти като потребителите на Hotspot Shield Premium.

Няма да можете да използвате 24/7 чат на живо и поддръжка на чат на Hotspot Shield, което ви оставя само онлайн ресурси.

Дори някои от тях са ограничени до абонати на премиум.

Често задаваните въпроси - които са достъпни за безплатни потребители - обхващат основни запитвания и съвети за отстраняване на проблеми, но липсват по-модерни решения.

Долния ред

Препоръчваме ли без щит Hotspot?

Hotspot Shield е много популярен VPN, но за разлика от премиум колегата си, ние не го препоръчваме. Може да е бързо, но Hotspot Shield все още не отговаря на нашите стандарти за безплатни VPN мрежи.

С историята на продажба на потребителски данни и много ограничена услуга (само 500Mb на ден и едно местоположение на сървъра), това не е нито най-частният, нито най-удобният безплатен VPN на разположение.

Алтернативи на Hotspot Shield Free

Безплатни лого на Windscribe

Безплатни предписания

Безплатният VPN на Windscribe е най-добрата безплатна услуга, която някога сме тествали. Той е частен, безопасен и можете да избирате от 10 локации на VPN сървъри по целия свят. Прочетете Windscribe Безплатен преглед

ПротонVPN лого пейзаж

ProtonVPN Безплатно

ProtonVPN Free предоставя на потребителите неограничени данни - добре дошла рядкост за безплатни VPN услуги. С минимална регистрация и много разширени функции, той е и един от най-частните и сигурни безплатни VPN мрежи наоколо. Прочетете ProtonVPN Безплатен преглед

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me