Безплатният VPN на Windscribe твърди, че предлага „щедра“ безплатна услуга за тези, които са „с ограничен бюджет“, но възможно ли е да предлагате премиум продукт без никакви разходи?


Поставяме безплатната версия на Windscribe през крачките й, за да открием:

 • Защо Windscribe е безплатен?
 • Колко сигурен е Windscribe VPN?
 • Има ли Windscribe ключ за убийство?
 • Добър ли е Windscribe за порой?
 • Скрива ли Windscribe вашия IP?

Ние разкриваме отговорите на всички тях, както и много други важни въпроси, в нашия пълноценен VPN преглед.

Този отзив е само за безплатната версия на Windscribe VPN. Можете да разгледате нашия преглед на пълната, премиум версия на Windscribe тук.

Преглед

Безплатни плюсове & Против

Професионалисти

 1. Надеждни локални скорости за изтегляне
 2. Добър избор на сървъри
 3. Силна политика на сеч
 4. Изключително лесен за използване
 5. Предлага се на много устройства

Против

 1. Използването на данни е ограничено
 2. Може да е по-добре за стрийминг

Безплатна ключова обобщена информация

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Официален уебсайт

54Mbps
Данни за използване на анонимен сървър
Не
Канада (член с пет очи)
Не се разкрива
Не се разкрива
10
Не
неограничен
ненадежден
електронна поща & Само онлайн ресурси
Windscribe.com

Прочетете, за да намерите нашите повече подробности за Windscribe Free, както и резултатите от нашето задълбочено VPN тестване.

относно & Политика за регистрация

Кой е Windscribe Free?

Windscribe е основана през 2016 г. в Онтарио, Канада, и до днес тя има седалище.

Обикновено това би било далеч от идеалното място за VPN услуга, тъй като Канада е част от алианса за споделяне на данни на Five Eyes. Въпреки това, благодарение на минималната политика на регистрация на Windscribe, това изобщо не е проблем.

Има толкова малко данни, запазени от Windscribe, че дори и да бъде принуден да прехвърли журналите си от правителството, няма да има какво да се види.

Политика за регистрация

Политиката за регистриране на VPN на Windscribe е добра, тъй като тя очертава в несигурни условия колко малко се събира наистина. Той събира само:

 • Количеството данни, прехвърлени за период от 30 дни
 • Времева маркировка на последната ви VPN връзка

Тези цифри се нулират в началото на всеки месец.

Когато сте активно свързани с един от VPN сървърите на Windscribe, сървърът временно съхранява:

 • Вашето потребителско име за OpenVPN / IKEv2
 • Време за връзка
 • Количество на прехвърлените данни

След като приключите сесията на Windscribe, информацията за VPN връзка се изтрива.

Тази информация се събира само за да гарантира, че услугата на Windscribe може да работи безпроблемно и с възможно най-малко проблеми - нито един от тях не може да бъде използван за проследяване на онлайн активността ви обратно.

скорост & надеждност

Местните скорости се приближават до 30Mbps

Въпреки високата процентна загуба на скорост, за безплатна VPN услуга скоростите на Windscribe все още са много обещаващи - дори и да не съвпадат напълно с премиум версията на Windscribe.

Ефективността на Windscribe Free обаче е по-малко последователна, когато се свързвате (от Лондон, Великобритания) със САЩ и Канада.

Като цяло скоростите, които записахме с Windscribe Free, бяха добри, въпреки че ако минималната загуба на скорост е основна за вашите нужди, тогава можете да помислите вместо VPN за Hotspot Shield..

Резултат от скоростта от нашето физическо местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до лондонски тестов сървър.

Преди да използвате Windscribe Free:

 1. ИзтеглиMbps

  98

 2. КачиMbps

  86

 3. Безплатен прегледPingг-ца

  10

Когато сте свързани с Windscribe Free:

 1. ИзтеглиMbps

  28

 2. КачиMbps

  29

 3. Безплатен прегледPingг-ца

  17

Скорост на сваляне без Безплатни записвания: 98Mbps

Скорост на сваляне с Безплатни записвания: 28Mbps

Нашата загуба на скорост на изтегляне, когато работи Windscribe Free: 71%

Скоростите за качване на Windscribe Free в повечето случаи бяха дори по-бързи от скоростите за изтегляне, което го прави добър избор за торентинг (все пак, имайте предвид ограничението за данни). Закъсненията в една и съща страна обаче не са идеални за игри без забавяне.

Когато се свържете със САЩ от Великобритания, можете да очаквате скорости от малко над 20Mbps, което изобщо не е лошо. Европейските скорости на Windscribe до голяма степен са подобни на тези, които измервахме във Великобритания.

За щастие, точно като своя платен колега, Windscribe Free беше доста последователен и скоростите не бяха склонни да се променят много от един тест до друг. По време на нашите тестове също не сме забелязали никакви спадове на връзката.

В момента тестваме скоростите, използвайки OpenVPN протокола, тъй като това е широко достъпно сред VPN услугите и затова ни помага да поддържаме високо ниво на последователност в нашите резултати.

Трябва да се отбележи обаче, че приложенията на Windscribe по подразбиране при стартиране към IKEv2, които според него са най-добрият протокол, така че можете да видите малко по-големи скорости, ако свържете по този начин.

Ако искате да знаете повече за това как тестваме VPN производителността, разгледайте нашата методология за тестване на VPN скорост.

Местоположение на сървъра

Сървърите в 22 града се разпространяват в 10 страни

Глобус със син флаг10CountriesИзображение на градски пейзаж22CitiesИзображение на розов маркерНеразкрит брой адреси на IPIP

Имайки предвид, че това е безплатна версия на премиум услугата Windscribe VPN, предоставените 10 сървърни страни са много добро начало, но изборът на сървър, специфичен за града на Windscribe, наистина ни впечатли.

Местоположението „US East“ например ви позволява да избирате VPN сървърите на Windscribe в Чикаго, Ню Йорк и Вашингтон, както и два в Маями.

В централния щат на САЩ (Атланта) има две опции на ниво град & Далас), САЩ Запад (Лос Анджелис) & Сиатъл) и Великобритания също.

Windscribe Безплатни настройки за връзка

За съжаление, Windscribe няма никакви опции за сървър, налични в Южна Америка, Африка или Австралия и цялата Азия се осъществява чрез един VPN сървър в Хонконг. Също така няма индикация за точно колко VPN сървъри или IP адреси работи, което е разочароващо.

Ако искате достъп до сървъри на тези места, както и десетки повече, ще трябва да надстроите до премиум версията на Windscribe VPN.

Streaming & Torrenting

Няма да работи с поточно предаване, но торентът е разрешен

Windscribe Free е лош VPN за стрийминг.

Стрийминг сървърите на Windscribe (известни като „Windflix“) са запазени за платени потребители, така че едва ли е изненада, че не успяхме да деблокираме US Netflix в нашето тестване.

BBC iPlayer също е труден за поточно предаване и не успяхме да получим достъп до него в последните ни тестове. Въпреки това имахме повече късмет през прокси сървъра на браузъра на Windscribe, но това не предлага същия тип сигурност като пълния VPN.

Няма информация в често задаваните въпроси на Windscribe за достъп до стрийминг услуги, нито „Гари“ бота за чат на живо е много полезен, така че е случай редовно да проверявате отново, за да видите дали ситуацията се променя.

Ако поточното предаване е много важно за вас, тогава наистина трябва да помислите за използването на платена VPN услуга. Вижте нашите най-добри VPN за поточно предаване или по-подробно разгледайте най-добрите ни най-добри VPN, ExpressVPN.

Torrenting

Torrenting работи добре за нас при тестване и изглежда, че е позволен на повечето VPN сървъри на Windscribe Free, което е чудесно. Torrenters също ще се възползват от функцията за превключване на убийства на Windscribe, защита от течове на DNS и солидна политика за поверителност.

Тогава едва ли е изненадващо, че Windscribe е настоящият ни любим безплатен VPN за торент. Въпреки това, 10 GB месечно ограничение на данни винаги ще бъде ограничаващ фактор тук.

Заобикаляйки цензурата

Надеждна опция на работния плот, но по-малко на мобилните

С наличния брой VPN протоколи, поне на работния плот, Windscribe Free трябва да бъде надеждна опция за заобикаляне на цензурата на места като Китай.

Когато попитахме Windscribe колко ефективно вярва, че нейните VPN приложения могат да заобиколят блоковете на цензурата, Windscribe ни каза, че може да бъде „hit-and-miss“ на мобилни устройства, но трябва да работи безпроблемно на работния плот.

Когато проверихме подкредита на Windscribe, той изглеждаше обещаващ за потребителите в Китай, като някои от тях заявяват, че това е най-надеждната услуга за страната, която съществува.

Коментирайте subreddit на Windscribe, описващ отличното му представяне в Китай

Това означава, че безплатната версия на Windscribe също трябва да бъде ефективно VPN решение за тези в други страни с висока цензура като Турция, Иран и Саудитска Арабия, въпреки че ограничената сървърна мрежа означава, че скоростите ви вероятно ще страдат.

платформи & устройства

Съвместим с всички основни платформи

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроидLinux логоLinuxЛого на рутераRouter

Тествахме безплатни VPN приложения на Windscribe в нашия пълен набор от операционни системи и устройства, включително Windows, MacOS, iOS, Android и Linux и бяхме постоянно впечатлени през.

Можете също така да инсталирате Windscribe на ниво рутер и няма ограничение за броя на едновременните връзки, които можете да имате, въпреки че инсталирането на рутер в домашната ви мрежа би изцедило капачката ви за данни твърде бързо.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

AppleTV логоApple TVЛого на Amazon Fire TVAmazon Fire TVЛого на ChromecastChromecastNintendo логоNintendoPlayStation логоКонзола за игриRoku логоRokuXbox логоXbox

Windscribe Free е достъпен дори на цял набор от допълнителни устройства, като Amazon Fire TV Stick и Apple TV, което е рядкост за безплатна VPN услуга.

Внимавайте обаче - тези устройства все още ще ядат данни от същата надбавка като всички други устройства, на които е инсталиран Windscribe.

Разширения на браузъра

Лого на ChromeChromeFirefox логоFirefox

Windscribe Free споделя разширенията на браузъра Google Chrome и Mozilla Firefox с премиум еквивалент. Те бяха актуализирани и много ни харесва как работят и се чувстват.

Разширението на браузъра е прокси, а не пълно VPN, но това е доста често срещана практика и Windscribe не се опитвайте да го скриете (искаме да се каже същото за всички доставчици на VPN).

За разлика от правилния VPN, проксито няма да защити напълно вашите данни и ще пренасочи само трафика, който преминава през браузъра ви. От друга страна, това е много по-добре, отколкото нищо и е ефективна мярка за измама на вашето местоположение.

Снимки на разширението на браузъра Windscribe

Добавката включва някои страхотни, насочени към поверителност функции, като рекламен блокер, защитна стена и инструменти, за да не се проследявате от рекламодатели онлайн, заедно с разширени инструменти, които да ви помогнат да излъжете местоположението и времето на вашия браузър..

Можете също така да разпределите на случаен принцип вашия потребителски агент, което не позволява на браузъра ви да може да определи каква ОС и браузър използвате.

Всички тези функции са достъпни както за безплатни, така и за платени акаунти - единствената разлика е броят на наличните местоположения.

Ние наистина харесваме този пакет, насочен към поверителност и сигурност. Плюс това минималният му дизайн му позволява да се чувства леко дори при всички тези функции.

Една функция, от която бихме искали да видим повече, е интегрирането на настолни приложения. Към момента само добавката ви позволява да видите дали не работи VPN на вашия компютър. Надяваме се, че в крайна сметка това ще бъде надстроено, за да позволи пълен VPN контрол от вашия браузър.

Encryption & Сигурност

Точно толкова сигурна, колкото и платената версия

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

Собственически

AES-256

Блокиране на течове на DNS

Блокиране на теч IPV6

Поддържа TCP порт 443

VPN превключвател

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

Windscribe Free ви позволява да получите достъп до абсолютно същия масив от настройки за поверителност, предоставени в пълната версия на приложението, което означава, че можете да избирате от четири различни VPN протокола:

 • OpenVPN (любимият ни)
 • IKEv2
 • хитрост
 • WStunnel

Windscribe Free също така предлага функция за превключване на VPN, защитаваща ви от всякакви потенциални спадове на връзката и дори можете да изберете ръчно да зададете IP адрес.

Безплатен преглед

Има и разширени настройки за VPN в настолното приложение на Windscribe, от конфигурация на прокси сървъра до това как искате да сортирате сървърите си. Жалко е, че почти всички тези функции не са налични в мобилното приложение.

Снимка на резултатите от тестовете за течове на Windscribe на browserleaks.com

Ето как изглеждаше browserleaks.com, докато бяхме свързани със сървъра на Атланта на Windscribe Free

Ние също тествахме Windscribe Free VPN за IP и DNS течове и той премина както с летящи цветове, доказвайки, че ще ви предпази онлайн.

Наскоро Windscribe обяви въвеждането на нов рекламен тракер и блокер за злонамерен софтуер, известен като R.O.B.E.R.T, който се предлага както в безплатните, така и в платените приложения. Това се различава от предлаганите от други VPN услуги, тъй като включва осем индивидуални блокови списъка, както и персонализирана функция за бели списъци. Можете да прочетете повече за R.O.B.E.R.T. тук.

Лесно използване

Модерен и лесен за използване

Как да инсталирате & Настройте Windscribe Free

 • Екранна снимка на бутоните за изтегляне на персонализирано приложение на уебсайта на Windscribe

  Когато не изтегляте от мобилни устройства, това са опциите, с които ще бъдете представени на уебсайта на Windscribe - просто изберете вашата операционна система.

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на приложението Windows на Windscribe Free

  След като стартирате инсталационния файл, имате два варианта за инсталиране - „Експресна инсталация“ ще бъде добре за повечето потребители.

 • Екранна снимка на завършения прозорец за настройка на приложението Windows на Windscribe Free

  Няколко минути по-късно вашата инсталация ще бъде извършена - това е толкова просто.

 • Снимка на екрана на главния екран на приложението Windows на Windscribe Free

  Екранът, с който сте представени при зареждане на Windscribe Free - точно същият като в премиум версията. Или изберете сървър от падащото меню или просто щракнете върху бутона за захранване, за да се свържете веднага.

 • Снимка на списъка със сървъри на Windscribe Free

  Разширеният списък на сървъра. Флаговете с икона на звезда върху тях са запазени за плащащи потребители. Можете да докоснете всяка държава, за да видите списъка със сървъри на ниво град - дори ако има само един.

 • Екранна снимка на менюто с настройки в настолното приложение на Windscribe Free

  Има много разширени опции за потребители, които обичат да си играят с настройките - дори и да не са толкова визуално приятни, колкото основното му меню.

 • Снимка на екрана как изглежда приложението Windscribe Free, когато е свързано

  Когато сте свързани, началният екран светва син и бутонът за захранване се променя в позиция „Вкл.“ Можете също да превключите ключа за убийство оттук, който Windscribe нарича „защитна стена“.

Независимо от платформата, приложението за безплатни VPN на Windscribe изглежда точно както при премиум версията. Това означава, че получавате просто, интуитивно и гладко потребителско изживяване.

Няма и реклами, което е добре дошъл свеж въздух в света на безплатни VPN мрежи.

Windscribe ви представя VPN сървърна мрежа и бутон за захранване: просто изберете местоположението си, включете го и сте готови за секунди.

Поддръжка на клиенти

Удобни онлайн ресурси, но без чат на живо

Поддръжка по имейл чрез онлайн форма

Онлайн ресурси

да
да

Windscribe няма поддръжка за чат на живо, което е разочароващо за VPN доставчик на своите размери. Най-близкото нещо, което можете да получите за чат на живо, е автоматичният бот за чат - който се оказа абсолютно безполезен всеки път, когато го зададем въпрос, и просто ни насочи да представим билет за поддръжка, за да можем да „говорим с човек“.

За щастие има масив от удобни ръководства за помощ и често задавани въпроси онлайн, както и винаги можете да изпратите билет за поддръжка, ако все още не можете да намерите това, от което се нуждаете. Също така намерихме subreddit на Windscribe за особено полезен, като по-подробно задава нашите по-конкретни заявки.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me