ProtonVPN е VPN, който иска да направи две неща известни преди всичко: това е безопасно и е надеждно.

Можете ли обаче да вземете ProtonVPN от думата му? Нашият безпристрастен преглед на ProtonVPN разкрива:

 • ProtonVPN бърз ли е VPN?
 • Разблокира ли ProtonVPN US Netflix?
 • Безопасен ли е ProtonVPN?
 • Къде наистина се намира ProtonVPN?
 • Безопасен ли е ProtonVPN за торент?
 • И, разбира се, ProtonVPN е добър VPN?

Обърнете внимание, че тази страница е посветена на платените версии на ProtonVPN - можете да намерите нашия преглед на ProtonVPN Free тук.

Преглед

Плюсове на ProtonVPN & Против

Професионалисти

 1. Приложения с отворен код и одитирани
 2. Минимална сеч & няма течове за IP, DNS или WebRTC
 3. Деблокира Netflix и други стрийминг сайтове
 4. Сигурни основни сървъри и Tor, за да помогнат за победата срещу цензурата & останете частни
 5. Удобни за потребителя приложения за PC, Mac, iOS, & андроид
 6. Позволени са 10 едновременни връзки във визионерски план

Против

 1. Сравнително малка сървърна мрежа в 44 страни
 2. Не заобикаля цензурата в страни като Китай
 3. Torrenting е ограничен до четири сървъра
 4. Без приложения за нишови устройства, без разширения на браузъра
 5. Няма поддръжка на клиенти в чат на живо

Обобщение на ключовете на ProtonVPN

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Най-евтина цена

Официален уебсайт

85Mbps
Данни за използване на анонимен сървър
Не
Швейцария (поверителност Хейвън)
610
610+
44
да
Ограничен
Не
електронна поща & Само онлайн ресурси
$ 4,00 / месец над 12 месеца
ProtonVPN.com

ProtonVPN е едновременно бърз и сигурен, с най-добрите VPN мрежи на пазара. Все пак далеч не е перфектно - прочетете, за да видите какво харесваме в ProtonVPN и това, което според нас се нуждае от подобрение.

относно & Политика за регистрация

Кой е ProtonVPN?

ProtonVPN може да е основан едва през пролетта на 2017 г., но идва от компания с родословие в света на киберсигурността.

ProtonVPN се управлява от ProtonVPN AG, но споделя управленски екип, офис и ресурси с Proton Technologies AG - същата компания като шифрована имейл услуга ProtonMail.

ProtonVPN AG работи под юрисдикцията на Швейцария.

Това позволява на неговите потребители да се възползват от някои от най-силните закони за поверителност в света, извън законите за данни на ЕС и съюза за наблюдение на 14 очи.

Докато ProtonVPN ще разкрие „ограничените данни“, които притежава, ако е изправен пред съдебно разположение на Швейцария, фактът, че това не може да бъде идентифицирано лично, означава, че няма за какво да се тревожите твърде много.

Политика за регистрация

ProtonVPN поддържа разумна минимална политика за регистрация, която не съхранява информация, която може да се идентифицира лично или регистрира вашите онлайн дейности.

ProtonVPN регистрира само едно:

 • времева марка (час и дата) на най-новото ви успешно входно VPN

Този дневник се съхранява, за да се определи, че никой друг не използва вашия акаунт, и се презаписва всеки път, когато използвате VPN услугата. Важното е, че тези данни не могат да бъдат проследени по никакъв начин.

ProtonVPN не влезте:

 • IP адреси
 • Приложенията и уебсайтовете (заявки за DNS), които посещавате, докато сте свързани

скорост & надеждност

Над средните скорости

ProtonVPN осигурява страхотни скорости за качване и изтегляне, когато е свързан към VPN сървъри в същата държава и в близост, което ще задоволи както поточните фенове, така и торенторите, съобразени с поверителността..

ProtonVPN забави скоростта на интернет само с 3% при свързване към лондонски сървър (базиран сме в Лондон), което е фантастично.

Резултат от скоростта от нашето физическо местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до лондонски тестов сървър.

Преди да използвате ProtonVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  88.93

 2. КачиMbps

  88.29

 3. Преглед на ProtonVPNPingг-ца

  14

Когато сте свързани с ProtonVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  85.89

 2. КачиMbps

  45.35

 3. Преглед на ProtonVPNPingг-ца

  27

Скорост на сваляне без ProtonVPN: 88.93Mbps

Скорост на сваляне с ProtonVPN: 85.89Mbps

Нашата загуба на скорост на изтегляне, когато ProtonVPN работи: 3%

ProtonVPN се представя по-малко при международни връзки, с отпадане от 45%, когато е свързан към VPN сървъра на Източното крайбрежие на САЩ.

Въпреки това, в зависимост от скоростта на вашия интернет (имаме 100Mbps оптична връзка), това все пак ще бъде достатъчно бързо за общо ползване.

Можете да разгледате резултатите от нашите тестове за скорост, свързващи се от Обединеното кралство към различни ProtonVPN сървъри по-долу:

 • САЩ: 49Mbps (Изтегли) & 18Mbps (Качване)
 • Германия: 80Mbps (Изтегли) & 41Mbps (Качване)
 • Сингапур: 33Mbps (Изтегли) & 15Mbps (Качване)
 • Австралия: 19Mbps (Изтегли) & 6 Mbps (Качване)

Закъсненията са доста високи на сървърите на ProtonVPN - и има по-добри VPN за геймърите, от които да избирате.

Скоростта на качване не съвпада напълно с темпа на изтегляне, но на някои близки VPN сървъри (Холандия и Франция) процентът на отпадане на скоростта е само 18%, така че ProtonVPN няма да ви остави да се мотаете наоколо.

Ако се интересувате от това как тестваме VPN скоростите, вижте нашата страница в Как преглеждаме VPN.

Местоположение на сървъра

Малка сървърна мрежа в 44 държави

Глобус със син флаг44CountriesИзображение на градски пейзаж58CitiesИзображение на розов маркер610 + IP адреси

Сървърната мрежа на ProtonVPN е доста малка по отношение на местоположенията - има само 44 държави на разположение по целия свят. Въпреки това ProtonVPN бързо добавя все повече и повече сървърни местоположения.

Изборът на ProtonVPN от около 610 сървъра е малко по-близо до средния. Това са и всички физически сървъри, нито един не е виртуален.

Екранна снимка на списъка на сървърите на ProtonVPN в приложението

ProtonVPN покрива добре Западна Европа и Северна Америка - налични са най-популярните места като Великобритания, САЩ, Канада и Австралия, както и някои опции във всеки от другите континенти.

Хонконг, Израел, Индия, Япония, Южна Корея и Сингапур са достъпни за потребители в Азия, докато Бразилия, Коста Рика и Южна Африка са единствените страни, които покриват съответно Централна / Южна Америка и Африка..

Ако имате нужда от VPN сървъри на по-далечни места, може би е най-добре да потърсите други доставчици - например NordVPN обслужва над 60 държави по света.

40 от сървърите на ProtonVPN са част от мрежата на „Secure Core“ на ProtonVPN. Тези сървъри отскачат трафика ви от отдалечено местоположение (като Исландия или Швеция), преди да го пренасочат към избраната от вас дестинация.

Secure Core е подобен на функциите Doublehop или DoubleVPN, които може би сте виждали от други VPN мрежи - това ви прави много по-трудно да проследите, въпреки че ще забави връзката ви доста малко. Всички тези сървъри също са собственост и се експлоатират изключително от ProtonVPN.

Докато ProtonVPN наема част от сървърите в мрежата си от надеждни доставчици, можете да бъдете сигурни, че VPN услугата притежава всичките си Secure Core VPN сървъри.

ProtonVPN има VPN сървъри в множество градове в четири държави:

 • Австралия (2)
 • Канада (3)
 • Великобритания (2)
 • САЩ (11)

Възможността да се достигне до ниво град в тези страни е не само добра за бързина и надеждност, но позволява на потребителите да имат достъп до гео-специфично съдържание.

Streaming & Torrenting

Отключва Netflix & много безопасен за порой

ProtonVPN е чудесен избор за стриймъри.

ProtonVPN се оказа надежден в деблокирането на американските Netflix и BBC iPlayer - подвиг, постигнат само от най-добрите VPN доставчици.

На всичкото отгоре ProtonVPN наскоро добави поддръжка за Disney +, което означава, че всички основни стрийминг услуги вече са свободни за достъп при стартиране на ProtonVPN.

Особено ни харесва как ProtonVPN може да деблокира геоблокирано съдържание, когато е свързан всеки сървър в необходимата държава.

Това означава, че не е нужно да губите ценно поточно време, за да търсите често двусмислено посветен Netflix сървър.

Уебсайтът на ProtonVPN също съдържа набор от удобни ръководства, в които подробно се описва как да се свържете с предпочитаната от вас услуга за стрийминг.

Torrenting

Постоянно високите скорости на качване и изтегляне правят ProtonVPN добра за торентери, но P2P активността е ограничена до само четири локации на VPN сървъри: Швейцария, Холандия, Швеция и Сингапур.

Подходящите за P2P сървъри са маркирани с икона, показваща две стрелки. Това е лошо разпространение, което може да остави потребителите в Америка или Африка да страдат от забележимо забавяне.

Ако сте избрали основния план на ProtonVPN - а не Plus или Visionary - торентингът е ограничен още повече. P2P изобщо не е разрешен в безплатния план.

Това каза, че ProtonVPN е абсолютно достатъчно сигурен, за да бъде в безопасност и личен, докато сте торент, а превключвателят му за убиване ще спре разкриването на самоличността ви, ако връзката му падне.

Голям P2P потребител? Разгледайте нашето специално ръководство за най-бързите и частни VPN-та за торент.

Заобикаляйки цензурата

Не е добър избор за Китай

ProtonVPN не е надежден VPN за свързване извън Китай, въпреки Secure Core сървърите на ProtonVPN и сървърите, оптимизирани за използване с Tor.

Обслужването на клиенти съобщи, че много потребители, разположени в Китай, се борят да използват ProtonVPN. Един потребител на Reddit е описал подробно решение, което може или не може да направи трика вместо вас, но ProtonVPN далеч не е надежден..

Ако имате нужда от VPN за използване в страната, нашето ръководство за най-добрите китайски VPN услуги е доброто място за начало.

Ограничената сървърна мрежа на ProtonVPN го изключва и за други страни с висока цензура като Турция и Русия (следвайте връзките на нашите специализирани ръководства), тъй като свързването на дълги разстояния ще се отрази на скоростта.

платформи & устройства

Ограничен набор от VPN приложения, но рутерите се поддържат

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроидLinux логоLinuxЛого на рутераRouter

Персонализираните приложения на ProtonVPN са ограничени до:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • IOS
 • андроид

Възможно е да инсталирате ProtonVPN на Linux, но това изисква да изтеглите софтуера на OpenVPN на трети страни, който би могъл да бъде малко причудлив за първите потребители на VPN.

Можете да използвате ProtonVPN на до три устройства наведнъж в Основен план, пет на план Plus и 10, ако се абонирате за Visionary план.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

AppleTV логоApple TVЛого на Amazon Fire TVAmazon Fire TVЛого на ChromecastChromecastNintendo логоNintendoPlayStation логоКонзола за игриRoku логоRokuXbox логоXbox

ProtonVPN няма родно приложение за Amazon Fire TV Stick.

Възможно е обаче да използвате ProtonVPN на стрийминг устройства и игрови конзоли.

Най-простият начин е да инсталирате VPN на вашия домашен рутер. Просто се уверете, че вашият маршрутизатор е съвместим, като погледнете на страниците за поддръжка на ProtonVPN.

След като сте готови, всички свързани с интернет устройства ще бъдат защитени.

Разширения на браузъра

ProtonVPN няма никакви VPN разширения за браузъри Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari или Opera (следвайте връзките, за да разберете кои VPN са високо оценени).

Encryption & Сигурност

Secure & отворен код VPN с някои разширени функции

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Блокиране на течове на DNS

DNS от първа страна

Блокиране на теч IPV6

VPN превключвател

Разделяне на тунели

TOR чрез VPN сървър

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

ProtonVPN е отличен избор, ако се отнасяте сериозно към поверителността и искате да сте в безопасност онлайн.

ProtonVPN е една от първите VPN услуги, които публикуват своя изходен код и стават изцяло отворен код. Това означава, че ProtonVPN може да бъде инспектиран от всеки, като се гарантира, че потребителските данни не се обработват неправилно и че криптиращите и защитните техники на ProtonVPN са водонепроницаеми.

На всичкото отгоре ProtonVPN публикува одит на сигурността на трети страни на своята VPN услуга на всички платформи, като всички уязвимости са приети или фиксирани.

Ние обичаме това. Искаме повече VPN услуги да вземат под внимание и да приложат подобни стъпки, за да помогнат да се направи VPN индустрията възможно най-прозрачна и достъпна.

Екранна снимка на менюто за настройки на ProtonVPN в приложението

Настолното приложение ProtonVPN използва изключително OpenVPN, най-сигурният VPN протокол, така че можете да сте сигурни, че вашият уеб трафик не е компрометиран.

Същото важи за потребителите на iPhone и iPad, като OpenVPN е единственият наличен VPN протокол.

Фактът, че не можете да изберете протокола си е жалко, но като се има предвид, че OpenVPN е нашият протокол по избор, ние не съдим ProtonVPN прекалено грубо за него.

Приложението за Android има най-много опции от всички приложения на ProtonVPN, като предоставя както OpenVPN, така и IKEv2.

Шифроването на всички платформи става чрез AES-256, горен шифър, който се счита за нечуплив.

Ако искате да прочетете повече за това, защо OpenVPN е предпочитаният от нас протокол или искате да научите повече за AES-256 и други техники за шифроване на VPN, вижте нашето ръководство, в което подробно се описват основите на криптирането..

Функцията за превключване на убийството на ProtonVPN е абсолютно задължителна, тъй като предотвратява изтичането на истинския ви IP адрес в случай на отпадане на VPN връзка по някаква причина. Същото важи и за защитата срещу течове на DNS и IPv6, за които нашите независими тестове за течове се оказаха ефективни.

Екранна снимка на ProtonVPN, преминаваща всички тестове за течове на IP и DNS

ProtonVPN предлага и Secure Core VPN, режим, който принуждава вашия трафик през множество сървъри, преди да напусне VPN мрежата.

Тези сървъри работят по собствени специализирани мрежи на ProtonVPN в избрани държави със строги закони за поверителност, което означава, че сте още по-добре защитени от кибератаки.

Разделянето на тунели е достъпно за тези, които искат да пренасочат определен интернет трафик извън VPN тунела, а сървърите, оптимизирани за Tor, са идеални за тези, които търсят още по-високи нива на поверителност.

Лесно използване

Супер проста настройка и лесни за използване VPN приложения

Как да инсталирате & Настройте ProtonVPN

 • Снимка на екрана на ProtonVPN Изтегляне на Windows

  Просто отидете на уебсайта на ProtonVPN и кликнете върху съответния бутон, за да изтеглите VPN софтуера, започнете инсталационния процес.

 • ProtonVPN съветник за инсталиране

  Щракнете върху указанията, дадени ви от съветника за инсталиране на VPN, за да завършите процеса.

 • Снимка на екрана за влизане в ProtonVPN

  След като е инсталиран VPN софтуера, въведете данните си за вход и сте готови.

 • Снимка на екрана на главния екран на ProtonVPN Desktop App

  Основният екран на ProtonVPN е подреден и информативен, с полезна информация като вашия IP адрес и текущата ефективност на VPN сървъра.

 • Екранна снимка на настройката за защита на ядрото ProtonVPN

  Можете да използвате Secure Core връзка на ProtonVPN за допълнителен слой на поверителност.

 • Екранна снимка на опциите за потребителски профил на ProtonVPN

  Можете да създадете потребителски профили на VPN сървър, за да направите връзките с едно щракване още по-бързи.

 • Екранна снимка на Общите настройки на ProtonVPN Desktop App

  Списъкът с настройки за VPN се поддържа доста просто, но има всички основни функции, които може да са ви необходими.

Подготовката и работата на ProtonVPN е невероятно лесна и целият процес отнема само няколко минути от началото до края.

След като изберете абонамента си, просто влезте в акаунта си на уебсайта и изтеглете подходящия софтуер за вашето устройство. Следвайте простите инструкции за инсталиране и след това влезте в приложението.

Настолните приложения на ProtonVPN са удобни за използване, без да се прескачат подробности.

Основният екран показва множество полезна информация, включително статистика за натоварването на сървъра, скоростта на качване и изтегляне и вашия нов IP адрес.

Местоположенията са изброени по азбучен ред, което ги прави лесни за навигация. Сървърите, съвместими с Tor, са ясно етикетирани, както и тези, оптимизирани за P2P и торент.

Настройките са ограничени до доста основни неща, но тук можете да включите основния VPN превключвател и защита от течове на DNS.

Приложенията за Android и iOS на ProtonVPN са елегантни, но все още им липсват някои функции в сравнение с настолните клиенти.

Поддръжка на клиенти

Основна поддръжка на клиенти с бавни отговори по имейл

Поддръжка по имейл чрез онлайн форма

Онлайн ресурси

да
да

Потребителската поддръжка на ProtonVPN е доста ограничена и ще покрие само най-основните заявки. ProtonVPN няма поддръжка за чат на живо.

Онлайн центърът за поддръжка предлага поредица от често задавани въпроси по различни общи теми, с удобна функция за търсене за търсене на ключови думи.

Има и подробни ръководства за настройка на устройства, които трябва да бъдат конфигурирани ръчно, и някои прости съвети за отстраняване на проблеми също.

Ако вашите въпроси останат без отговор от страниците за поддръжка, ще трябва да изпратите имейл, тъй като няма опция за чат на живо. Открихме, че отговорите не са близо до достатъчно бързи, така че ProtonVPN ще трябва да надгражда играта си, ако иска да се конкурира с ултра-клиентите, насочени към най-високо ниво от VPN.

Ценообразуване & сделки

Планове за ценообразуване според различните нужди & бюджети

ProtonVPN талон

ProtonVPN План за ценообразуване

ProtonVPN предлага няколко различни нива на обслужване, пригодени да отговарят на различни случаи на използване, всеки с възможност да плаща месечно или годишно. Каквито и да са навиците ви за сърфиране, ще има комбинация, която да ви подхожда.

Основният план е най-евтиният вариант с $ 4 на месец при годишния план, но това ви ограничава до две едновременни връзки, в сравнение с пет на план Plus.

Планът Plus е 8 долара на месец, ако се купува годишно, а също така идва със сървъри, оптимизирани за използване с Tor. Този план също осигурява достъп до Netflix.

Планът Visionary е най-скъпият, който сме виждали от всеки доставчик с огромни $ 24 на месец (или $ 7,50 на месец за две години), но това включва всичко в останалите пакети плюс десет едновременни връзки и използване на ProtonMail Visionary, който на собствените струват 30 долара годишно.

 1. Месечно

  $ 5 / месец

  Основен план: Сметнати 5 долара всеки месец

 2. 12 месеца

  US $ 4 / мес

  Основен план: Сметка $ 48 на всеки 12 месеца Спестете 20%

 3. Месечно

  US $ 10 / месец

  Плюс план: Сметнати 10 долара всеки месец

 4. 12 месеца

  US $ 8 / мес

  Плюс план: Сметка $ 96 на всеки 12 месеца Спестете 20%

Всички планове имат 30-дневна гаранция за връщане на парите

плащане & Опции за възстановяване

Кредитна карта

PayPal

Bitcoin

да
да
да

Можете да платите за всеки от плановете на ProtonVPN чрез:

 • PayPal
 • Кредитна / дебитна карта
 • Bitcoin
 • Пари в брой

Няма никакви международни варианти за плащане като AliPay за тези, базирани извън Америка или Европа.

ProtonVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, която наистина не е зададена въпроси и не подлежи на никакви ограничения за използване на данни. Просто поискайте възстановяване на средства, като изпратите имейл на екипа за поддръжка и парите ще бъдат върнати в акаунта ви в рамките на 30 дни.

Ако искате да изпробвате услугата, преди да се ангажирате с платен абонамент, ProtonVPN предлага безплатен план, който можете да използвате толкова дълго, колкото искате. Можете да прочетете нашия независим преглед на ProtonVPN Free тук.

Долния ред

Препоръчваме ли ProtonVPN?

Да. Нямаме проблем да препоръчаме ProtonVPN, особено ако онлайн поверителността и сигурността са вашите основни грижи.

ProtonVPN е една от най-надеждните VPN услуги за стрийминг на Netflix и iPlayer, а фактът, че ProtonVPN е избрал да отиде с отворен код и да публикува одит на сигурност на трети страни е огромен плюс.

Това не е най-бързото и поддръжката на клиентите му изостава много по-високо от VPN, но ProtonVPN все още е добре закръглена и сигурна VPN за почти всички.

Алтернативи на ProtonVPN

ExpressVPN лого

ExpressVPN

ExpressVPN има най-добрата поддръжка на клиенти от всяка налична VPN услуга. Той е приятелски настроен, изключително добре информиран и винаги е там, за да отговаря на въпроси чрез чат на живо, когато имате нужда. Прочетете ревюто ExpressVPN

Частен достъп до Интернет

Частен достъп до Интернет

ProtonVPN е бърз - но има и по-бързи VPN. Частният достъп до Интернет постоянно се е доказал в нашите тестове като един от най-бързите VPN мрежи. Прочетете преглед на частния достъп до Интернет

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me