Търсите сигурен, частен достъп до интернет? Тогава Hotspot Shield VPN е чудесен избор - или така уебсайтът ви ще ви повярва.


Това е един от най-популярните доставчици на VPN наоколо с уж над 650 милиона клиенти, но може ли наистина да се вярва на Hotspot Shield? Или това е просто поредната VPN, която надценява и недостатъчно доставя?

Това беше нашият въпрос номер едно, но и ние останахме да се чудим:

 • Безопасен ли е щитът на горещата точка?
 • Добре ли е за порой?
 • Безопасен ли е VPN за iPhone?
 • Какъв протокол използва Hotspot Shield?
 • И най-важното е дали Hotspot Shield е добра?

Ако сте нещо като нас, значи имате късмет - можете да намерите отговора на всички тези въпроси (и още) тук, в нашия безпристрастен VPN преглед на Hotspot Shield..

Може също да се чудите дали щитът на Hotspot е свободен или не. Има безплатна версия - Hotspot Shield Basic - но тази страница е строго относно премиум версията.

Можете да прочетете нашия преглед на безплатната версия на Hotspot Shield тук.

Преглед

Плюсове на горещата точка & Против

Професионалисти

 1. Впечатляващи скорости на изтегляне
 2. Защита от злонамерен софтуер в реално време & няма течове за IP / DNS / WebRTC
 3. В момента работи с Netflix, & torrenting
 4. Доста голяма VPN сървърна мрежа: 82 страни
 5. Лесни за употреба VPN приложения за популярни устройства

Против

 1. Ненадежден за употреба в Китай
 2. Не може да бъде инсталиран на рутери
 3. Не е достатъчно прозрачност по протокола Catapult Hydra
 4. Минали спорове около безплатното VPN приложение
 5. Базирано в неприятен за личния живот САЩ

Резюме на ключовите щитове на горещата точка

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Най-евтина цена

Официален уебсайт

86Mbps
Някои потребителски дневници
Не
САЩ (член с пет очи)
3200+
3200+
82
да
неограничен
ненадежден
24/7 Чат на живо
$ 2,99 / месец над 36 месеца
Hotspotshield.com

Може да е имало някои проблеми с поверителността в миналото, но не може да се отрече, че Hotspot Shield е популярен по някаква причина: това е много, много бърз VPN.

Можете да прочетете повече за това по-късно, но нека започнем с някакъв фон на тази VPN услуга.

относно & Политика за регистрация

Кой е щит на горещата точка?

Hotspot Shield, пуснат за първи път през 2008 г., е собственост на Pango (бивш AnchorFree).

Pango е базиран в САЩ, който има натрапчиви закони за поверителност и е част от членството в обмена на данни на Five Eyes.

Групата Pango притежава няколко различни VPN приложения, включително Betternet, Hexatech и TouchVPN.

През януари 2019 г. Hotspot Shield публикува своя годишен доклад за прозрачност. Докладът показва броя на исканията за данни Hotspot Shield, получени от властите по целия свят от 2016 г., и важното е, че Hotspot Shield никога не са предавали никакви данни.

Политика за регистрация

Екранът за гореща точка записва повече, отколкото бихме искали:

 • Вашият IP адрес - криптиран, само за продължителността на вашата сесия и не е свързан с вашата активност, докато използвате VPN.
 • Вашето приблизително географско местоположение - извлечени от вашия IP адрес и използвани за свързване към най-близкия VPN сървър.
 • Временни марки за връзка - използва се за наблюдение, поддръжка и оптимизиране на VPN услуги и се съхранява в продължение на три години.
 • Използвана честотна лента на потребител, на сесия - използва се за наблюдение, поддръжка и оптимизиране на VPN услуги и се съхранява в продължение на три години.
 • Информация за устройството, като идентификатори на устройства, типове браузъри, типове и настройки на устройства, версии на операционната система, мобилна, безжична и друга информация в мрежата (като име на доставчика на интернет услуги, име на оператора и сила на сигнала) и номера на версията на приложението
 • Нелични регистрационни файлове на уебсайтове (имена на домейни, а не конкретни URL адреси), посещавани чрез VPN сървърите на Hotspot Shield - те се агрегират месечно.

Въпреки че това звучи доста тревожно, Hotspot Shield уверява потребителите, като казва:

„Дори ако правителствена агенция физически конфискува един от нашите VPN сървъри и успее да наруши криптирането на диска на тези сървъри, те няма да намерят никакви регистрационни файлове или информация, които да разкрият какво всеки отделен потребител разглежда, разглежда или прави онлайн чрез VPN връзка . "

Въпреки това, времевите отметки за връзка могат потенциално да се използват - заедно с други точки от данни - за да се докаже, че сте посетили определен уебсайт. Това е малко вероятно да се случи, но бихме предпочели Hotspot Shield не регистрира тази информация в продължение на три години.

Ако се интересувате от доставчик, който не поддържа абсолютно никакви регистрационни файлове по някаква причина, препоръчваме ви да разгледате нашия частен преглед на интернет достъп.

През 2017 г. Hotspot Shield беше обвинен в „нелоялни и измамни търговски практики“ - тези предполагаеми практики включваха само безплатната версия на приложението, но все още беше значително нарушение на доверието. Тези практики оттогава са спрени, но да останете на сигурна страна с платената версия на Hotspot Shield.

скорост & надеждност

Един от най-бързите VPN, които сме тествали

Hotspot Shield е един от най-бързите VPN доставчици, които сме виждали.

Изпитахме впечатляващи скорости на изтегляне на всички тествани VPN сървъри на Hotspot Shield, но любопитно най-бързият VPN сървър беше не най-близкият до нашето физическо местоположение (Обединеното кралство), а друг, намиращ се в близка страна (Германия).

Заслужава си да изпробвате няколко различни VPN сървъра наблизо, за да намерите най-добрите скорости.

Но без значение кой сървър изберете, ще можете да правите почти всичко, което искате да направите онлайн чрез Hotspot Shield, без да чакате наоколо - това е особено добро за HD стрийминг.

Вижте нашите резултати от тестовете за скорост с помощта на Hotspot Shield:

Резултат от скоростта от физическото ни местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до тестов сървър в Германия.

Преди да използвате Hotspot Shield:

 1. ИзтеглиMbps

  91.51

 2. КачиMbps

  96.45

 3. Преглед на щит за гореща точкаPingг-ца

  2

Когато сте свързани с Hotspot Shield:

 1. ИзтеглиMbps

  90.63

 2. КачиMbps

  69.77

 3. Преглед на щит за гореща точкаPingг-ца

  37

Скорост на сваляне без Щит за гореща точка: 91.51Mbps

Скорост на сваляне с Щит за гореща точка: 90.63Mbps

Изтегляне на загубата на скорост, когато работи щит Hotspot: 1%

Дори и да се свържете с по-далечно местоположение на VPN сървъра, Hotspot Shield все още доставя - скоростите ни спаднаха само 23%, свързвайки се от Великобритания и САЩ.

Разберете средната скорост на изтегляне и качване, която да очаквате при свързване от Великобритания към VPN сървър на Hotspot Shield в:

 • UK: 86Mbps (Изтегли) & 76Mbps (Качване)
 • САЩ: 70Mbps (Изтегли) & 32Mbps (Качване)
 • Сингапур: 50Mbps (Изтегли) & 3 Mbps (Качване)
 • Австралия: 17Mbps (Изтегли) & 8Mbps (Качване)

Качванията на Hotspot Shield (на близките сървъри) са достатъчно добри за торенти, но времената за пинг са малко високи, така че има по-добри VPN адреси за гладка игра.

Hotspot Shield не използва OpenVPN - обикновено използваме този протокол за тестове за скорост - и вместо това използва патентован VPN протокол, за който е налице много ограничена техническа информация.

Докато Hotspot Shield е супер бърз VPN, по-трудно е да се каже дали е толкова безопасен и сигурен, колкото другите VPN услуги от най-високо ниво.

Ако се интересувате да научите повече за това как тестваме VPN скоростите, вижте ръководството ни „Как преглеждаме VPN“.

Местоположение на сървъра

Страхотна VPN сървърна мрежа, обхващаща 82 държави

Глобус със син флаг82CountriesИзображение на градски пейзаж108CitiesИзображение на розов маркер3200 + IP адреси

Много високите скорости на Hotspot Shield могат да бъдат изпитани при свързване към близките VPN сървъри и не бива да се намирате твърде далеч от едно, тъй като сега има над 100 места по целия свят.

Hotspot Shield посочва, че броят на местоположението на сървъра може да се различава от едно поддържано устройство до следващо, тъй като за всяко приложение се използват различни сървъри.

Hotspot Shield има над 3200 индивидуални VPN сървъри в мрежата си, което е много добър брой. Това са смесица от виртуални и физически сървъри, но Hotspot Shield не желае да разкрива кои са поради „причини за сигурност“, които не са толкова прозрачни, колкото бихме искали.

Снимка на списъка с местоположения на сървърите на Hotspot Shield

VPN сървърната мрежа на Hotspot Shield обхваща 82 страни по света. Това не е най-големият избор от VPN местоположения, които сме виждали, но VPN сървърите на Hotspot Shield са много добре разпространени, така че има малко пропуски в покритието.

Можете да получите IP адрес, свързан с популярни страни като Великобритания, САЩ, Канада и Австралия, както и някои по-рядко срещани дестинации като Еквадор, Египет и Тайланд.

Потребителите на Hotspot Shield могат да избират от сървъри в 19 различни американски града, което е чудесна новина за северноамериканците, както и за клиенти в чужбина, които търсят конкретни американски локации.

Има и избор на ниво град в следните държави:

 • Австралия (5)
 • Канада (3)
 • Италия (2)

Streaming & Torrenting

Работи добре за стрийминг и торент

Hotspot Shield е по-често надеждна VPN опция за стрийминг фенове - той постоянно работи с US Netflix.

Няма специализирани VPN сървъри за поточно предаване, като някои други топ VPN услуги, и докато повечето от VPN сървърите, които сме тествали, работят добре за стрийминг, достъпът до US Netflix понякога изисква някои опити и грешки. Просто опитайте няколко различни сървъра на ниво град в САЩ и трябва да можете да намерите такъв, който работи.

Нямахме достъп до BBC iPlayer чрез приложението VPN от няколко месеца, но Hotspot Shield ни информира, че неговите инженери работят върху решение.

Междувременно можете да гледате предавания на iPlayer чрез разширението на браузъра на Hotspot Shield - просто не забравяйте да го използвате заедно с основните приложения за максимална сигурност и поверителност.

Hotspot Shield е един от най-добрите VPN за деблокиране на Disney +, наскоро стартираната стрийминг услуга на Disney.

Благодарение на супер бързите скорости на изтегляне на Hotspot Shield, поточното видео съдържание в HD е лесно и без буфер.

Torrenting

Торентите през Hotspot Shield работят много добре. Torrenting и P2P трафик е напълно разрешен и неограничен на всеки от сървърите на Hotspot Shield.

Бързите скорости на качване, VPN превключвател и ефективната защита от течове на DNS ще бъдат привлекателни за запалените торентери.

Липсата на прозрачност на Hotspot Shield спрямо собствения му VPN протокол означава, че не можем да гарантираме най-сигурната му опция за P2P. Не е най-полезна за поверителност и политиката му за регистриране.

Заобикаляйки цензурата

Не се препоръчва за Китай или други държави с висока цензура

Щитът на горещата точка не е чудесен вариант за тези в силно цензурирани страни, тъй като не идва с допълнителни инструменти за обсебване.

Въпреки че някои устройства все още могат да работят в тези страни, връзките не са гарантирани и може да се прекъсват. Hotspot Shield съветва, че ако намерите едно устройство да бъде блокирано, трябва да опитате друго.

С други думи, свързването в страните с висока цензура ще изисква опит и грешки и може дори да не работи изобщо.

Честността се оценява, но това не променя факта, че вероятно няма да може да ви помогне, ако сте в Китай (следвайте връзките за нашите конкретни ръководства за страната), Пакистан, ОАЕ или друга нация с стриктни от правителството уеб блокове.

платформи & устройства

Покритие е ограничено до най-популярните платформи, без поддръжка на рутери

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроид

VPN на Hotspot Shield ще работи на вашия смартфон и десктоп или лаптоп компютър. Има приложения за:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • IOS
 • Google Android

Именно там приключва покритието на устройството. Hotspot Shield не поддържа ръчна конфигурация. Това означава, че не можете да го използвате в по-малко популярни операционни системи, като Linux.

Можете да използвате Hotspot Shield на до пет устройства по едно и също време.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

Лого на Amazon Fire TVAmazon Fire TV

Щит за гореща точка предоставя дълъг списък от неподдържан устройства:

 • Apple TV
 • Roku
 • Chromecast
 • Windows телефони
 • Kindle устройства
 • Телефони от Blackberry
 • Вкоренени или джейлбрейк устройства
 • Linux OS
 • Игрални конзоли
 • Персонализирани конфигурации на рутери
 • Директна VPN връзка (без да използвате приложението)

Въпреки това наскоро той представи персонализирано VPN приложение за Amazon Fire TV Stick и Android TV. Тези приложения са достъпни само за абонати на Premium.

Поради липсата на поддръжка на маршрутизатор на Hotspot Shield не можете да го използвате на други поточни устройства или конзоли за игри.

Разширения на браузъра

Лого на ChromeChrome

Hotspot Shield предлага разширение за браузър за потребителите на Google Chrome. Това разширение може да измами вашето местоположение, да блокира реклами и проследяване, както и да ви предпази от злонамерен софтуер.

Това каза, че добавката на браузъра Hotspot Shield е само прокси, а не пълно VPN, така че не забравяйте да използвате разширенията заедно с основното VPN приложение за пълна защита.

В момента Hotspot Shield няма разширения за браузър за Mozilla Firefox, Safari или Opera.

Encryption & Сигурност

Силно криптиране, но липса на подробности около собствения му VPN протокол

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

Собственически

AES-128

AES-256

Блокиране на течове на DNS

Блокиране на теч IPV6

VPN превключвател

Ad Blocker

Разделяне на тунели

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

Hotspot Shield използва Catapult HydraVPN като единствен и единствен VPN протокол - той е уникален за Hotspot Shield и няма много подробности за това как работи. Изглежда, че това е защитен собствен защитен протокол, но не знаем колко точно е защитен.

VPN приложенията не дават възможност за смяна на протоколи на по-познати такива като OpenVPN или IKEv2.

Екранна снимка на менюто с настройки на Hotspot Shield

Имаше и голям пропуск в сигурността, открит през февруари 2018 г., който позволи на хакерите да видят истинското ви местоположение чрез името на вашата WiFi мрежа, но той беше адресиран и коригиран. Прочетете разясненията на Hotspot Shield за случилото се.

Hotspot Shield получава останалото право, но с криптиране AES-256 (използва също AES-128), превключвател за VPN убийство и защита срещу течове на IPv6 и DNS. Ето резултатите от нашия тест за течове (тестваме от Лондон, така че можете да видите, че той ефективно крие нашия IP адрес):

Резултати от теста на изтичане на щит

Резултати от тестовете за изтичане на Hotspot Shield, като използвате browserleaks.com

Като допълнителен плюс, Hotspot Shield осигурява защита в злонамерен софтуер в реално време, която се представи добре при последните тестове на AV-TEST.

Лесно използване

Много прости приложения с бърза настройка

Как да инсталирате & Настройте щит за гореща точка

 • Екранна снимка на екрана за изтегляне на гореща точка

  За да настроите Hotspot Shield, всичко, което трябва да направите, е да отидете в секцията за изтегляне на уебсайта и да изберете устройството, на което искате да използвате VPN.

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на Hotspot Shield

  Съветникът за инсталиране ще ви преведе през процеса от началото до края.

 • Екранна снимка на хода на инсталацията на защитната точка

  Отне ни около 30 секунди, но можете да следите напредъка на инсталацията тук.

 • Екранна снимка на основния екран на екрана Hotspot Shield

  Ето основния екран на приложението Hotspot Shield Windows. Има голям централен бутон за свързване.

 • Снимка на списъка със местоположение на сървъра на Hotspot Shield

  От тук можете да изберете сървър от списъка с местоположения. Кликнете върху флага на държавата, за да видите към кои градове можете да се свържете.

 • Екранна снимка на менюто с настройки на Hotspot Shield

  В менюто с настройки можете да активирате превключвателя за убиване на VPN и защитата от теч на IP.

 • Екранна снимка на приложението Windows на Hotspot Shield, когато е свързана

  Когато се свържете със сървър, можете да видите много информация за вашата връзка на екрана, включително количеството на прехвърлените данни, вашия нов IP адрес и зареждането на сървъра. За да прекъснете връзката, щракнете върху иконата за спиране в долната част на приложението.

VPN приложенията на Hotspot Shield са доста лесни за използване и нова актуализация на приложението за Windows прави още по-изящно изживяване.

Експертните потребители обаче могат да останат да искат, тъй като има толкова малко разширени VPN настройки или опции, с които да се играете.

Разширения на браузъра

Снимка на екрана на Hotspot Shield Chrome Extension

Разширението на браузъра Hotspot Shield за Google Chrome е много лесно да се настрои. Просто отидете в уеб магазина на Chrome, изтеглете разширението, влезте и се свържете.

Поддръжка на клиенти

Налична е 24/7 поддръжка за чат на живо

24/7 Поддръжка за чат на живо

Онлайн ресурси

да
да

Поддръжката на чат на живо на Hotspot Shield е най-добрият начин за справяне с вашите запитвания и проблеми. Отговорите са добре информирани и навременни.

Можете обаче да получите достъп до чат на живо само чрез приложението, което означава, че тези с въпроси, преди да купят, ще се борят да получат отговор.

Формулярът за поддръжка на имейл на Hotspot Shield е доста ограничен, като някои заявки са ограничени до абонати на премиум. Базата знания и често задаваните въпроси, макар да е приятно да бъдат, също са много основни в сравнение с други доставчици на VPN от най-високо ниво.

Ценообразуване & сделки

Голяма стойност за парите в тригодишния план

Купон за защита на гореща точка

План за ценообразуване на щит за гореща точка

Hotspot Shield е доста евтин, особено ако изберете по-дълъг VPN план.

Докато 12-месечният план се цени на умерени $ 7,99 на месец, тригодишният план на Hotspot Shield струва само $ 2,99 на месец - много конкурентна цена.

Ако искате да плащате месечно, Hotspot Shield струва $ 12,99.

Има безплатна версия на Hotspot Shield, но идва с твърде много ограничения и не бихме я препоръчали поради спорове за поверителност на минали потребители.

 1. Месечно

  US $ 12.99 / месец

  Сметка $ 12,99 всеки месец

 2. 12 месеца

  US $ 7.99 / месец

  Сметка $ 95,88 на всеки 12 месеца Спестете 39%

 3. 3 години

  US $ 2.99 / месец

  Сметка $ 107,64 на всеки 3 години Спестете 76%

Всички планове имат 45-дневна гаранция за връщане на парите

плащане & Опции за възстановяване

Кредитна карта

PayPal

да
да

Можете да платите за Hotspot Shield, като използвате следните методи:

 • Основни кредитни и дебитни карти
 • PayPal

Не можете да плащате, използвайки по-лесни за поверителност методи като биткойн или други криптовалути и няма опция да плащате с помощта на международни методи като AliPay.

Hotspot Shield предоставя 45-дневна гаранция за връщане на парите, която е щедра, но включва предаване на формуляр за преглед. Независимо дали получавате възстановяване или не, зависи от Hotspot Shield, така че анулирането преди края на плана ви не е точно без риск.

Има и седемдневна безплатна пробна версия, която ви позволява да изпробвате пълнофункционалния премиум софтуер без ограничения. Трябва обаче да предоставите данните си за плащане.

Долния ред

Препоръчваме ли щит за гореща точка?

Има много неща за Hotspot Shield: той е един от най-бързите VPN, които някога сме тествали, има голяма международна сървърна мрежа и е добър за стрийминг и торент.

Единствените ни резерви се състоят в минали противоречия около безплатното приложение, плюс липсата на прозрачност на Hotspot Shield относно протокола, който използва. Все още вярваме, че това е много добър VPN, но това са факторите, които задържат Hotspot Shield от достигане на още по-големи максимуми.

Алтернативи на Hotspot Shield

IPVanish лого

IPVanish

Няма да намерите по-сигурен, по-надежден VPN от IPVanish. Това е 100% без регистрация и независимо одит, за да се докаже толкова, а неговата скорост и надеждност са добре дошъл бонус. Прочетете ревюто на IPVanish

ExpressVPN лого

ExpressVPN

Отлагането от липсата на покритие на рутера от Hotspot Shield? ExpressVPN позволява инсталиране на ниво рутер и много, много повече. Прочетете ревюто ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me