При толкова много големи имена VPN, има ли причина да се отклони от тълпата? VPNArea със сигурност ще се надява на това.

Може да не сте чували за това, но VPNArea твърди, че можете да го направите всичко: сигурна услуга, която ви прави поверителни, преодолява онлайн бариери, отключва поточно съдържание и други.

Но наистина ли го прави?

Тествахме VPNArea, за да разберем:

 • VPNArea работи ли с Netflix?
 • VPNArea предлага ли специални IP адреси?
 • Какво е VPNArea Хамелеон?
 • Колко струва VPNArea?
 • Има ли VPNArea някакви течове в DNS?

След часове, прекарани в крачка, нашите ключови изводи за VPNArea са изброени по-долу.

Преглед

Плюсове на VPNArea & Против

Професионалисти

 1. Много впечатляващи скорости
 2. Специализирани поточни сървъри
 3. Политика без регистрация & Няма IP, DNS & WebRTC течове
 4. Удобни за потребителя приложения за PC, Mac, iOS, & андроид
 5. Свържете се сигурно със 65 държави

Против

 1. Кратък срок за възстановяване
 2. Приложенията могат да бъдат лъскави
 3. Малка сървърна мрежа

Основна резюме на VPNArea

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Най-евтина цена

Официален уебсайт

90Mbps
Без регистрационни файлове
Не
България (член на ЕС)
Не се разкрива
200+
70
да
неограничен
да
24/7 Чат на живо
$ 2,99 / месец над 36 месеца
VPNArea.com

Все още не съм сигурен дали VPNArea е правилната VPN за вас?

Това е добре - можете да прочетете за нашия пълен преглед, където обхващаме всичко с много по-големи подробности, като започнем от скоростта на връзката.

относно & Политика за регистрация

Кой е VPNArea?

VPNArea е основана през 2012 г. и е собственост на българска компания Offshore Security LTD. Понастоящем седалището му е във Варна, България, което обикновено е лош избор за VPN услуга, тъй като тя е обект на натрапчиви закони на ЕС за наблюдение и споразумения за обмен на данни..

Въпреки това стриктната политика на VPNArea без регистрация означава, че нейната юрисдикция няма за какво да се притеснява, тъй като дори ако трета страна поиска вашата лична информация, VPNArea няма да може да я предаде..

Политика за регистрация

Повечето VPN твърдят, че не събират никакви регистрационни файлове, но VPNArea е една от малкото VPN услуги, които прегледахме, и наистина е без регистрация..

Той не следи, не записва и не съхранява „никакви дати за влизане, времеви отметки, входящи и изходящи IP адреси, статистически данни за честотната лента или други идентифицируеми данни на всички VPN потребители.“ Това означава, че нищо, което правите, докато сте свързани с VPNArea, не може да бъде проследено до вас..

скорост & надеждност

Постоянно бързи скорости в една и съща държава

VPNArea е много бърза и надеждна VPN услуга, ако главно планирате да се свържете със същата държава или една близка - изтеглянията с около 90Mbps са повече от бързи за поточно предаване на няколко устройства едновременно.

VPNArea обаче не е толкова последователна, ако ще се свързвате редовно в международен план. Все още е бърза, но нейната надеждност на скоростта просто не се сравнява с текущите най-бързи VPN.

Резултат от скоростта от нашето физическо местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до лондонски тестов сървър.

Преди да използвате VPNArea:

 1. ИзтеглиMbps

  93.57

 2. КачиMbps

  98.68

 3. Преглед на VPNAreaPingг-ца

  3

Когато сте свързани с VPNArea:

 1. ИзтеглиMbps

  90.29

 2. КачиMbps

  92.74

 3. Преглед на VPNAreaPingг-ца

  8

Скорост на сваляне без VPNArea: 93.57Mbps

Скорост на сваляне с VPNArea: 90.29Mbps

Нашата загуба на скорост на изтегляне, когато работи VPNArea: 4%

VPNArea е също така силен избор за геймърите, благодарение на бързата си латентност в същата страна от само 8ms. Освен това той произвежда много бързи скорости на качване на около над 90Mbps на някои места, което е идеално за торент. Още по-добре, връзките на VPNArea бяха невероятно надеждни, без никакви капки.

Ето средните скорости, които можете да очаквате от VPNArea от няколко популярни места (свързващи се от Обединеното кралство):

САЩ: 48Mbps (Надолу) & 36Mbps (С)
Германия: 77Mbps (Надолу) & 80Mbps (С)
Сингапур: 12Mbps (Надолу) & 6 Mbps (С)
Австралия: 4 Mbps (Надолу) & 2Mbps (С)

За повече информация как точно измерваме VPN ефективността, вижте как тестваме VPN.

Местоположение на сървъра

Над 120 града се разпространяват в 70 страни

Глобус със син флаг70CountriesИзображение на градски пейзаж120 + градовеИзображение на розов маркер200 + IP адреси

VPNArea има една от по-големите VPN сървърни мрежи, които видяхме при нашето тестване, и присъства в 70 страни по света.

Съществуват опции за сървър на ниво град в шепа локации на VPNArea, като най-широкият избор е в САЩ. Потребителите, разположени в САЩ, могат да избират от 42 VPNArea сървъра, разпределени в 11 различни града, което е чудесна новина за ефективност.

Други държави с избор на специфичен за града сървър включват Австралия (пет), Канада (четири), Италия (три), Испания (две), Южна Африка (две) и Великобритания (три).

Списък на локациите на сървъра на VPNArea

Както обикновено, Европа и Северна Америка имат най-доброто покритие на сървъра, но има и голям избор извън тези региони, което е освежаващо да се види. Няма очевидни пропуски в сървърната мрежа на VPNArea, но би било хубаво да видите още няколко възможности на ниво град в бъдеще.

Наистина ни харесва, че VPNArea притежава и оперира собствени DNS сървъри, но бяхме разочаровани от общия брой сървъри само 200. Има също само един споделен IP адрес на сървър, което може да означава лоша новина за ефективност, но също така е отличен за поверителност.

Streaming & Torrenting

Работи с Netflix, BBC iPlayer & P2P

Благодарение на оптимизираните поточни сървъри на VPNArea, беше лесно да гледате Netflix през сървърите в САЩ и Великобритания (USA-0-NFLX и UnitedKingdom-0-NFLX).

Отличните скорости на VPNArea означават, че качеството на видео и аудио също е чудесно.

VPNArea сървъри за стрийминг

VPNArea също има специален сървър във Великобритания за поточно предаване на BBC iPlayer, но той е много ненадежден и не винаги работи. За съжаление, VPNArea не работеше с BBC iPlayer в последните ни тестове за стрийминг.

Попитахме агентите за чат на VPNArea на живо, когато очакват проблемът с BBC iPlayer да бъде решен и те ни казаха, че нямат времеви рамки, но ще уведомяват потребителите за проблема. Следователно феновете на BBC iPlayer трябва да използват един от тези тествани и работещи VPN.

VPNArea също отключва канадските и италианските библиотеки Netflix и разполага със специален сървър за стрийминг на Sky Go в Италия.

Torrenting

Torrenting е разрешен на всички VPNArea сървъри, с много оптимизирани за P2P активност.

Комбинирайте това с бързи скорости за изтегляне и качване, без течове на IP или DNS и превключвател за убиване на VPN и имате много привлекателен VPN за торентери.

Твърдата политика на VPNArea без регистрация е друг бонус за торент и работи добре и с Kodi (ето тяхното ръководство за настройка на kodi).

Заобикаляйки цензурата

Добър за Китай (само за десктоп)

VPNArea е добър избор за Китай, ако планирате да го използвате на вашия настолен компютър.

Той разполага с X-Stunnel VPN сървъри на множество места по целия свят, което ще прикрие връзката ви като нормален HTTPS трафик и ще ви позволи да заобиколите така наречената Great Firewall of China.

VPNArea предлага тези сървъри в Китай, Япония, Сингапур и САЩ (както и в няколко други страни), така че можете да се свържете до местоположение наблизо и за най-добрите възможни скорости.

Тези X-Stunnel VPN сървъри са налични само на устройства с Windows и Mac, но няма ръчни решения за iOS или Android, така че мобилните потребители трябва да избягват.

Обсебените сървъри на VPNArea означават, че това е и надеждна VPN услуга за тези в други страни с потискащи цензурни режими като Турция, Саудитска Арабия, Иран и ОАЕ.

платформи & устройства

Може да се използва с много различни устройства, включително рутери

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроидLinux логоLinuxЛого на рутераRouter

VPNArea предлага персонализирани VPN приложения за много популярни устройства, включително:

 • Microsoft Windows
 • MacOS
 • IOS
 • андроид
 • Linux (включително Ubuntu).

Можете също да настроите VPNArea ръчно на шепа други платформи, включително рутери - на уебсайта на VPNArea има инструкции за всички тях.

Ако не искате да си изцапате ръцете, имате възможност да закупите предварително конфигуриран VPN рутер, директно от VPNArea или чрез независима компания.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

AppleTV логоApple TVЛого на Amazon Fire TVAmazon Fire TVЛого на ChromecastChromecastNintendo логоNintendoPlayStation логоКонзола за игриRoku логоRokuXbox логоXbox

VPNArea може да се използва с много различни конзоли за игри и поточни устройства, като ги свържете към рутер, управляващ VPN, тъй като това автоматично ще защити всички свързани с интернет устройства във вашия дом.

VPNArea може да бъде инсталирана на Firestick на Amazon и също на Kodi, с някаква ръчна конфигурация. Ако искате по-проста настройка, разгледайте препоръчаните ни VPN за Firestick и Kodi.

Настройка на VPNArea Kodi и Firestick

VPNArea не е най-добрият вариант, ако търсите решение за добавяне и пускане за конзолата си за игри, но ще свърши работата достатъчно добре. Ако търсите нещо по-ясно, погледнете нашия преглед ExpressVPN - услугата му MediaStreamer прави живота много по-лесен.

Ако ще инсталирате VPNArea на отделни устройства, можете да го използвате на до шест от тях едновременно - това е приблизително средната стойност, която виждаме от повечето VPN услуги.

Разширения на браузъра

За съжаление, VPNArea понастоящем не предлага никакви разширения за браузър.

Ако искате да използвате VPN през уеб браузъра си, прочетете нашите специализирани ръководства към VPN за Chrome и VPN за Firefox.

Encryption & Сигурност

Силните функции за поверителност ще ви защитят онлайн

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Блокиране на течове на DNS

DNS от първа страна

Блокиране на теч IPV6

Поддържа TCP порт 443

VPN превключвател

Блокиране на теч на WebRTC

Ad Blocker

Специализиран IP

Двойна VPN

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

VPNArea ще ви поддържа много безопасни онлайн. Настолното приложение използва OpenVPN, най-сигурният VPN протокол, и дори можете да превключвате между UDP и TCP. Има и опция за свързване с IKEv2. Шифроването на VPNArea става чрез най-сигурния шифър, AES-256.

Освен съществената функция за превключване на VPN защита, предпазваща от всякакви потенциални спадове на връзката, VPNArea предотвратява и течове на DNS, IPv6 и WebRTC. Още по-добре е, че той използва собствени DNS сървъри с нулев дневник, за да запази личната ви информация поверителна.

Екранна снимка на резултатите от тестовете за теч на VPNArea на browserleaks.com

Това, което видяхме в browserleaks.com, докато сме свързани със сървъра на VPNArea в Ню Йорк

Освен това VPNArea управлява Double VPN сървъри, предоставяйки ви допълнителен слой на поверителност, когато сте свързани с VPN. Има и вграден рекламен блокер и защита от зловреден софтуер.

Пренасочването на пристанища е достъпно на VPNArea, но ще трябва да се свържете с поддръжката, за да поискате да бъде активирана във вашия акаунт. Можете също да получите специален VPNArea IP за допълнителна годишна такса.

Лесно използване

Затрупани приложения с някои недостатъци в използваемостта

Как да инсталирате & Настройване на VPNArea

 • Преглед на списъка на наличните изтегляния на уебсайта на VPNArea

  На уебсайта е достатъчно лесно да намерите къде можете да изтеглите подходящия софтуер за вашето устройство.

 • Екранна снимка на екрана за настройка на VPNArea в Windows

  Съветникът за инсталиране на VPNArea ще ви преведе през процеса от началото до края.

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на VPNArea

  Този екран ще ви даде добър показател колко време ще отнеме инсталацията.

 • Екранна снимка на екрана за вход на приложението за Windows на VPNArea

  След като инсталацията приключи, ще бъдете подканени да въведете данните си за вход, преди да можете да се свържете с VPN.

 • Екранна снимка на основния екран на приложението за Windows на VPNArea

  Основният екран е пълният списък на сървърите - тук можете да видите вашия нов IP адрес.

 • Екранна снимка на това как изглежда VPNArea, когато е свързана

  Бутонът за включване / изключване ще светне в зелено, за да ви уведоми, че сте свързани.

 • Екранна снимка на списъка на специалните сървъри на VPNArea

  Можете да организирате сървърите по местоположение и дори има раздел за „специални“ сървъри, оптимизирани за стрийминг или допълнителна обфуксация.

 • Екранна снимка на списъка с настройки в приложението за Windows на VPNArea

  Харесва ни контекстуалната помощ на екрана с настройки, която обяснява какво прави всяка функция.

 • Екранна снимка на функцията за избор на порт в приложението на Windows на VPNArea

  Можете дори да изберете предпочитания порт, въпреки че тук няма допълнителна информация кой е най-подходящ с каква цел.

Настолното приложение на VPNArea има някои отлични функции, но също така и няколко досадни странности, които ни съсипеха малко. Няма главен екран като такъв, така че просто сте пренасочени към списъка на VPN сървъри, след като влезете.

Списъкът на VPN сървърите е разделен на полезни раздели като торент, стрийминг и объркан - можете да сортирате сървърите по разстояние, скорост или процентно натоварване. Настройките за VPN се предлагат с прости превключватели за включване / изключване и особено харесваме предоставената контекстна информация.

Разширения на браузъра

В момента VPNArea не предлага никакви разширения на браузъра.

Ако това е видът, който търсите, помислете за ExpressVPN, който предлага пълнофункционални разширения за всички популярни браузъри или NordVPN, който предоставя по-малко сигурни (но по-бързи) прокси сървъри.

Поддръжка на клиенти

24/7 чат на живо компенсира ограничени ресурси

24/7 Поддръжка за чат на живо

Онлайн ресурси

да
да

Поддръжката на клиенти на VPNArea е достатъчно добра за доставчик с такъв размер, но не ни харесва, че някои от ресурсите (като ръководства за настройка) са ограничени само до плащането на клиенти.

На уебсайта има множество задълбочени често задавани въпроси, обхващащи различни теми от криптиране до сигурността на различни VPN протоколи.

Бяхме приятно изненадани, че VPNArea предлага истински денонощна чат функция с приятелски, полезни агенти. Винаги получавахме отговор и за няколко минути.

Ценообразуване & сделки

Най-дългият план е отлично съотношение цена / качество

VPNArea купон

VPNArea Ценови план

VPNArea е доста евтин доставчик в сравнение с други VPN услуги с подобно качество. Месечният план на VPNArea е най-скъпият вариант от $ 9,90, но можете да свалите това право до $ 2,99 в тригодишния план, като спестите 70%. Има и годишен план на $ 4,92, намаление с 50%.

 1. Месечно

  US $ 9.90 / месец

  Сметнат 9,90 долара всеки месец

 2. 12 месеца

  US $ 4.92 / месец

  Сметнат $ 59,00 на всеки 12 месеца Спестете 50%

 3. 3 години

  US $ 2.99 / месец

  Сметка $ 107,64 на всеки 3 години Спестете 70%

Всички планове имат 7-дневна гаранция за връщане на парите

плащане & Опции за възстановяване

VPNArea предлага множество различни опции за плащане, включително всички основни кредитни и дебитни карти, PayPal и Bitcoin. Можете също така да плащате, използвайки множество международни методи, като WebMoney, Alipay и Hipercard, което е чудесно за живеещите в чужбина.

VPNArea не предоставя безплатна пробна версия, но вместо това предлага гаранция за връщане на пари без зададени въпроси, която е различна дължина в зависимост от плана, за който сте се регистрирали. 12-месечните и тригодишните абонаменти идват с 30-дневен срок за възстановяване, докато опцията за 1 месец е 14 дни.

За да кандидатствате за възстановяване на средствата, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с VPNArea чрез чат на живо или имейл, като възстановяването ще Ви бъде изпратено в рамките на 48 часа (VPNArea твърди, че 98% от потребителите получават възстановяването си само за 15 часа).

Долния ред

Препоръчваме ли VPNArea?

VPNArea е нещо от скрит скъпоценен камък. Той е далеч от най-популярната VPN на пазара, но не се колебаем да препоръчаме VPNArea.

Не е перфектно (приложението може да бъде ужасяващо на моменти), но отличният списък на функции и супер-сигурна политика за регистрация на VPNArea са истински акценти.

Алтернативи на VPNArea

ExpressVPN лого

ExpressVPN

ExpressVPN превъзхожда в повечето области, но това е особено добър избор, ако не искате да се притеснявате от разочароващо или тромаво приложение - ExpressVPN е толкова лесен за използване, колкото и да дойде. Прочетете ревюто ExpressVPN

CyberGhost лого

CyberGhost

Отложено от несъответствието на VPNArea с BBC iPlayer? CyberGhost е супер рентабилен начин за достъп до iPlayer, да не говорим за много други популярни стрийминг услуги. Прочетете ревюто на CyberGhost

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me