На пръв поглед PureVPN може да изглежда истинската сделка: хиляди сървъри, стотици хиляди IP адреси, поддръжка за 20 устройства и платформи и 24/7 поддръжка са привлекателни за всички интереси.

Въпреки това не сме взели PureVPN по номинална стойност - ние се гмуркахме покрай маркетинговите му претенции и тествахме нейните VPN приложения отвътре навън, за да стигнем до дъното на много въпроси, които имахме.

В този преглед на PureVPN ще разберете:

 • Кой наистина притежава PureVPN
 • Ако работи с Netflix
 • Ако можете да му се доверите за анонимни торенти
 • Независимо дали работи в Китай или не
 • И като цяло, ако PureVPN е нещо добро

Ако бързате, можете да сканирате с ключова информация в обобщената таблица по-долу - в противен случай превъртете надолу, за да прочетете пълния ни преглед.

Преглед

Плюсове на PureVPN & Против

Професионалисти

 1. Добри VPN скорости
 2. VPN превключвател & няма течове на DNS / IP / WebRTC
 3. Оптимизираните VPN сървъри работят с Netflix, iPlayer & Повече ▼
 4. 2 000+ VPN сървъра в над 140 страни по света
 5. Лесни за употреба VPN приложения за популярни платформи, проста настройка

Против

 1. Предишни противоречия на политиката за регистриране
 2. Настолното VPN приложение може да бъде тромаво и неотговарящо
 3. Агентите за поддръжка на клиенти нямат технически познания
 4. Леко настройка за Китай и понякога ненадеждна

PureVPN Ключова обобщение

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Най-евтина цена

Официален уебсайт

72Mbps
Някои потребителски дневници
Не
Хонконг (поверителност Хейвън)
2000
300000+
140
да
Ограничен
да
24/7 Чат на живо
$ 1,92 / месец над 3 години
PureVPN.com

PureVPN е едно от най-старите и утвърдени имена на целия VPN пазар, но не успя да се справи в крак с времето. Все още е добър VPN, но в момента е очевидно, че някои от големите съперници на PureVPN са го победили.

Можете да разберете всичко, което трябва да знаете за PureVPN, и добро, и лошо, по-долу - като започнете от това кой стои зад VPN услугата.

относно & Политика за регистрация

Кой е PureVPN?

PureVPN е основана през 2007 г. от GZ Systems Ltd, която оперира под юрисдикцията на Хонконг, като я поставя извън обсега на неприветливите за личния живот САЩ и ЕС.

PureVPN казва, че специално е избрал Хонконг за своя централа, тъй като няма задължителни закони за запазване на данни, следователно не е законово изискване да съхранявате потребителски данни или да ги споделяте с трети страни.

PureVPN ясно заявява, че „ако и когато [получи] призовки за призовки, които са законно поддържани в съда в Хонконг, [това] няма да бъде от голяма полза, тъй като [няма] почти нищо ценно за споделяне“ ”, Което е успокояващо.

Политика за регистрация

Предишни противоречия около политиката за регистриране на PureVPN означават, че все още сме малко скептични към тази VPN услуга - може да искате да разгледате доставчици със строги политики без регистрация, като CyberGhost или PrivateVPN.

Оказа се, че в случай на онлайн тормоз, който се състоя през октомври 2017 г., ФБР успя да идентифицира обвиняемия, като съпостави IP адреса на PureVPN сървър, използван в престъплението, с истинския IP адрес, който използва за свързване със сървъра.

Въпреки че не одобряваме действията на предполагаемия престъпник, PureVPN не каза на клиентите, че е регистрирал IP адреса си и заяви, че използва само време за връзка и използвана честотна лента. Още по-лошото е, че направи неверното твърдение, че: „НЕ съхраняваме журнали, които могат да идентифицират или да помогнат при наблюдение на активността на потребителя“, което очевидно не е така.

Въпреки това, PureVPN наскоро излезе по някакъв начин да се откупи с въвеждането на изцяло обновена политика за сеч, където единствената събрана информация е:

 • В деня, в който се свържете с конкретно местоположение на VPN сървъра
 • Вашият доставчик на интернет услуги
 • Обща честотна лента, използвана от всеки потребител

Прави се не влезте:

 • Вашият първоначален IP адрес
 • Временни марки за връзка
 • DNS заявки
 • IP адресът на избрания от вас VPN сървър

Това означава, че нищо, което правите онлайн, не може да бъде проследено до вас като индивид, възстановявайки малко нашето доверие в услугата.

PureVPN също стигна дотам, че възложи независим одит на своята политика за сеч, за да спечели доверието на потребителите си.

скорост & надеждност

Бързи скорости на близките VPN сървъри, по-малко бързи при връзки на дълги разстояния

PureVPN не е най-бързият VPN, който сме тествали, но все пак е доста бърз.

Скоростта на изтегляне и качване на сървърите наблизо (напр. Лондон до Лондон) е повече от достатъчно бърза за без буферно стрийминг.

Нашият патентован инструмент за тестване на скоростта също показа впечатляваща последователност в цялата сървърна мрежа на PureVPN.

Резултат от скоростта от нашето физическо местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до лондонски тестов сървър.

Преди да използвате PureVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  91.42

 2. КачиMbps

  97.52

 3. PureVPN прегледPingг-ца

  5

Когато сте свързани с PureVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  72.73

 2. КачиMbps

  73.88

 3. PureVPN прегледPingг-ца

  22

Скорост на сваляне без PureVPN: 91.42Mbps

Скорост на сваляне с PureVPN: 72.73Mbps

Нашата загуба на скорост на изтегляне, когато работи PureVPN: 20%

PureVPN се представя доста добре по отношение на международни връзки, като Великобритания и Австралия, но някои връзки са малко удари (като Великобритания и САЩ).

Разгледайте VPN скоростите, които записахме в нашите тестове в Лондон (не забравяйте, че нашата интернет връзка без VPN е 100Mbps):

 • САЩ: 31Mbps (Изтегли) & 19Mbps (Качване)
 • Германия: 63Mbps (Изтегли) & 55Mbps (Качване)
 • Сингапур: 42Mbps (Изтегли) & 10Mbps (Качване)
 • Австралия: 41Mbps (Изтегли) & 6 Mbps (Качване)

Както можете да видите, скоростите за качване на PureVPN не са много бързи при междуселищни връзки, но освен ако не планирате да провеждате торент на отдалечени сървъри, това не трябва да е проблем.

Времето за ping на PureVPN е средно, така че геймърите може да са по-добре да гледат други VPN мрежи със супер ниска латентност. Можете да разгледате нашите VPN препоръки за игри тук.

Търсите най-бързия VPN през 2020 г.? След това разгледайте частния достъп до Интернет.

Местоположение на сървъра

2000 VPN сървъра се разпространяват в 140 държави

Глобус със син флаг140CountriesИзображение на градски пейзаж180CitiesИзображение на розов маркер300 000 + IP адреси

PureVPN има VPN сървъри в 140 страни на шест континента, обслужващи повече от популярните дестинации като Северна Америка и Западна Европа (въпреки че все още има VPN сървъри във Великобритания, САЩ, Канада и Австралия за тези, които се нуждаят от тях).

PureVPN преглед

PureVPN оперира общо над 2000 сървъра - някои от тях са виртуални сървъри, които са маркирани с „V“ в списъка със сървъри на PureVPN. Всички останали физически сървъри са собственост на PureVPN.

Най-впечатляващото е 300 000+ IP адреса - това е един от най-високите числа, които сме виждали, и значително намалява риска от задръствания на сървъра, гарантирайки висока VPN скорост.

Избор от 13 различни сървъри на ниво град в САЩ и четири различни сървъра на ниво град в Австралия означава, че PureVPN осигурява покритие от брега до брега. Можете да разчитате на множество градове в редица държави:

 • Австралия (4)
 • Канада (3)
 • Китай (2)
 • Чехия (2)
 • Франция (2)
 • Германия (5)
 • Малайзия (2)
 • Южна Африка (2)
 • Великобритания (4)
 • САЩ (13)

Streaming & Torrenting

Оптимизираните сървъри работят с Netflix, но не се препоръчват за торент

PureVPN е приличен VPN, ако търсите бърз, безпроблемен достъп до основните поточни услуги.

PureVPN Stream Mode отключва над 20 изброени телевизионни поточни услуги и канали, използвайки оптимизирани VPN сървъри, включително:

 • Нетфликс
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime
 • Sky TV
 • Hulu
 • ABC
 • ESPN

По време на нашите редовни тестове обикновено нямахме проблеми с достъпа до популярни стрийминг услуги чрез специализираните сървъри, но в някои случаи трябваше да изпробваме няколко различни сървъра, за да получим достъп до любимите ни предавания.

Torrenting

PureVPN не е добър избор за феновете и торенторите на Kodi, дори ако P2P е разрешен на повечето от VPN сървърите му.

Предишните проблеми с политиката за регистриране на PureVPN ни пречат да препоръчваме тази VPN услуга за чувствителни към P2P дейности, свързани с поверителността. Можете да прочетете повече за правилата за регистрация на PureVPN по-долу.

Някои читатели съобщават също, че агентите за поддръжка на PureVPN препоръчват да използват специални IP адреси за P2P трафик, което е лош съвет.

Специализиран IP адрес е фиксиран IP адрес, присвоен на PureVPN акаунт, и той никога не се променя. Въпреки че може да е ефективно за стрийминг на Netflix, това не е добре за поверителност.

Ако имате нужда от VPN за торент, прочетете нашето ръководство за най-добрите VPN мрежи тук.

Заобикаляйки цензурата

Работи в Китай, но настройката е лекомислена

PureVPN е една от малкото VPN услуги, които все още работят в Китай, въпреки неотдавнашните нарушения на правителството за доставчици на VPN, дори и да става все по-малко надеждна с течение на времето.

Ще трябва да се свържете с поддръжката на PureVPN за клиенти, за да получите изчерпателно ръководство за настройка на вашата VPN за Китай. Това може да бъде чудесен процес и включва много ръчна конфигурация. Дори тогава PureVPN не е гарантирано, че винаги работи в Китай.

За по-надеждни алтернативи, разгледайте най-надеждните VPN за Китай.

Въпреки че сървърната мрежа на PureVPN е огромна и вероятно има сървъри в близките страни за свободна реч, има други VPN мрежи с много по-ефективни решения за други държави с висока цензура като Саудитска Арабия и Русия.

платформи & устройства

VPN приложения за Windows, MacOS, Android, iOS & Повече ▼

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроидLinux логоLinuxЛого на рутераRouter

PureVPN има добра гама от персонализирани приложения за различни устройства, включително:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Приложенията на PureVPN са лесни за инсталиране, като за няколко минути са настроени и те са доста лесни за използване също.

Освен това можете да използвате PureVPN на до пет устройства във всеки даден момент.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

AppleTV логоApple TVЛого на Amazon Fire TVAmazon Fire TVЛого на ChromecastChromecastNintendo логоNintendoPlayStation логоКонзола за игриRoku логоRokuXbox логоXbox

PureVPN се откроява от другите VPN услуги за предоставяне на специализирани приложения както за Amazon Fire TV Stick, така и за Android TV, така че всичко, което трябва да направите, е да изтеглите софтуера от магазина за приложения и е добре да започнете да стриймирате.

Феновете на стрийминга може да харесат факта, че PureVPN също така идва и с добавка на Kodi, което е много рядко.

Също така можете да използвате PureVPN на други поточни устройства и конзоли за игри като Xbox и PlayStation, като го настроите на ниво рутер. Можете да закупите предварително конфигурирани рутери с вече инсталиран PureVPN, или ръчно да конфигурирате съществуващия рутер, ако е съвместим.

Ако имате DD-WRT рутер, PureVPN предоставя аплет, който прави използването на VPN на вашия рутер много по-просто.

Разширения на браузъра

Лого на ChromeChromeFirefox логоFirefox

Абонаментът PureVPN се предлага и с разширения за прокси браузър за Google Chrome и Mozilla Firefox.

Въпреки че добавките на браузъра на PureVPN се предлагат със защита от теч на WebRTC, важно е да запомните, че тези прокси сървъри не криптират вашата връзка, така че не трябва да се използват на мястото на пълния настолен клиент. Те са добър добавен бонус, въпреки това.

Понастоящем няма разширения за Opera или Safari.

Encryption & Сигурност

Силно криптиране & изобилие от модерни функции за сигурност

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

Блокиране на течове на DNS

DNS от първа страна

Блокиране на теч IPV6

VPN превключвател

Блокиране на теч на WebRTC

Разделяне на тунели

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

Някога е било трудно да препоръчам PureVPN за всеки със строги нужди за поверителност поради предишни проблеми с неговата политика за регистриране, но скорошното преработване означава, че това вече не е толкова голям проблем.

Приложението PureVPN избира най-добрия VPN протокол за вас при стартиране, но препоръчваме да използвате OpenVPN (UDP и TCP), тъй като това е най-добрият протокол за всеобхватна производителност и поверителност. Шифроването става чрез „нечуплив“ шифър AES-256.

Екранна снимка на менюто за настройки на PureVPN в приложението

Можете също да се свържете със следните VPN протоколи:

 • IKEv2 - много бърз и сигурен, чудесен за мобилни устройства
 • PPTP - много опасен и може лесно да се напука
 • L2TP - като цяло сигурен
 • SSTP - идва с някои потенциални рискове за сигурността

Превключвателят за убиване на VPN е съществена характеристика, блокиращ целия уеб трафик, ако VPN връзката по някаква причина отпадне, предотвратявайки излагането на истинския ви IP адрес.

PureVPN също ви защитава от течове на DNS, IPv6 и WebRTC - които нашите независими тестове се оказаха ефективни - ви дава спокойствие, че вашата онлайн активност не се вижда от никого, освен от вас.

Снимка на екрана на browserleaks.com резултатите от теста за изтичане, докато сте свързани с PureVPN

Резултатите от тестовете за теч на PureVPN на browserleaks.com, докато са свързани с US VPN сървър. Тестваме от Великобритания.

Приложението PureVPN за настолни компютри включва също разделно тунелиране, което ви позволява да насочвате конкретен трафик през VPN и оставяте останалите да пътуват извън шифрования тунел.

PureVPN използваше злонамерен софтуер и блокер на реклами (Gravity и Ozone), но те бяха премахнати от юни 2019 г..

По време на нашето тестване обаче го направихме забележете нещо малко странно.

Когато се свързахме с определени сървъри (във Великобритания), трафикът ни беше пренасочен чрез прокси сървъри Squid.

Свързахме се с PureVPN, за да попитаме защо това е и това беше техният отговор:

Снимка на отговора на PureVPN за поддръжка на клиенти на въпроса ни за Squid proxy

„Трябва да ви информираме, че използваме калмари на нашите множество сървъри, включително Великобритания за по-добро маршрутизиране.“

След това помолихме PureVPN да потвърди, че Squid не регистрира потребителски трафик:

Снимка на отговора на PureVPN за поддръжка на клиенти на въпроса ни за Squid proxy

„Трябва да ви информирам, че Да, цялата регистрация е деактивирана при калмари. За съжаление не можем да разкрием по бизнес причини. "

Бихме искали да видим повече прозрачност по този въпрос на уебсайта на PureVPN.

Лесно използване

Персонализираните VPN приложения са бързи за настройка, но малко тромави

Как да инсталирате & Настройте PureVPN

 • Екранна снимка на бутона за изтегляне на PureVPN

  Лесно е да изтеглите VPN софтуера, като отидете в секцията с приложения на уебсайта на PureVPN.

 • Екранна снимка на PureVPN Общите условия

  Трябва да прочетете и приемете Общите условия, преди да започнете процеса на инсталиране на VPN.

 • Снимка на екрана на папката за инсталиране на PureVPN

  Можете да решите къде да съхранявате файловете за настройка на PureVPN и също така да изберете дали искате пряк път за работния плот.

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на PureVPN

  Можете да проверите напредъка на VPN инсталацията тук, което обикновено отнема само няколко минути.

 • Екранна снимка на екрана за инсталиране на PureVPN

  След като бъде инсталиран VPN софтуерът, ще видите подкана да стартирате приложението PureVPN.

 • Екранна снимка на PureVPN Desktop App Mode Select

  Използвайте екрана за избор на режим PureVPN, за да персонализирате приложението въз основа на това, което искате да направите.

 • Съветник за свързване на поточно PureVPN

  Изберете вашата услуга за стрийминг в (незадължително) съветника за връзка, за да видите най-добрите VPN сървъри.

 • Снимка на екрана на PureVPN Desktop App Connection Info

  Екранът за връзка показва информация за вашата VPN връзка, включително вашия нов IP адрес.

 • Екранна снимка на разширените настройки на PureVPN Desktop App

  Разширените настройки на PureVPN са организирани много добре и имат полезни контекстуални съвети, за да обяснят какво правят.

Инсталирането на PureVPN е супер лесно и няма да затрудни дори и най-неопитните потребители на VPN. Просто изтеглете софтуера, следвайте указанията за инсталиране и след това въведете вашите данни за вход.

Приложенията PureVPN показват обещание и има ясен фокус върху потребителското изживяване, но установихме, че изпълнението е непоследователно.

Главното табло е достатъчно лесно за използване и може да бъде персонализирано по предназначение (стрийминг, свобода в интернет, споделяне на файлове, сигурност, посветен IP), но настолните приложения на PureVPN все още се чувстват малко тромави и старомодни.

Добре организирани опции за конфигуриране могат да бъдат намерени в менюто за настройки на PureVPN и ние обичаме полезните обяснения, които вървят заедно с някои от по-модерните опции, като IPv6 защита срещу теч.

Мобилните приложения на PureVPN са малко по-модернизирани от техните колеги за настолни компютри, без да правят компромиси с разширените функции.

Разширения на браузъра

Екранна снимка на PureVPN Chrome Extension

Няма да отнеме много време, за да настроите разширенията на PureVPN за прокси браузъри за Google Chrome или Mozilla Firefox. Просто кликнете върху „Изтегляне на разширение“ на уебсайта на PureVPN, добавете разширението към браузъра си, влезте и се свържете.

Поддръжка на клиенти

Полезна поддръжка за чат на живо и изчерпателни онлайн ресурси

24/7 Поддръжка за чат на живо

Онлайн ресурси

да
да

Поддръжката на клиенти на PureVPN е доста добра, но все пак би могла да доведе до някои подобрения.

PureVPN има денонощна чат функция, която е много удобна за бързи, прости въпроси. Агентите за поддръжка отговарят бързо и любезно, но знанията им не се разпростират на по-сложни заявки - беше почти същата история за поддръжката по имейл.

Центърът за поддръжка на уебсайта със сигурност е изчерпателен с много често задавани въпроси, съвети за отстраняване на проблеми и ръководства за ръчна настройка за много устройства.

Ако имате прост въпрос, ще можете да намерите отговори за минути, но ако е нещо технически сложно, ще трябва да сте малко по-настойчиви.

Ценообразуване & сделки

Изгодни цени на годишен план

PureVPN талон

PureVPN План за ценообразуване

Колкото по-дълго се ангажирате с PureVPN, толкова по-малко ще плащате месечно - както е в повечето VPN.

Един месец е най-скъпият вариант от $ 10,95, но това се намалява с огромни 73% до едва 2,91 долара на месец, ако изберете двугодишния план. Има и годишен план за разумни $ 4.16 на месец.

По-дългосрочните планове на PureVPN са изключително евтини - ако искате да спестите пари, тогава PureVPN е много силен конкурент.

 1. Месечно

  US $ 10.95 / месец

  Фактурирани $ 10.95 всеки месец

 2. 12 месеца

  US $ 4.16 / месец

  Фактурирани $ 49.95 за първата година Спестете 62%

 3. 2 години

  US $ 2.91 / месец

  Фактурирани $ 69.95 за първите 2 години Спестете 73%

Всички планове имат 31-дневна гаранция за връщане на парите

плащане & Опции за възстановяване

PureVPN приема широк спектър от методи за плащане, включително някои по-частни опции:

 • Кредитни и дебитни карти
 • PayPal
 • Alipay
 • Зареждане на криптовалути чрез CoinPayments, включително BitCoin
 • Зареждане на международни методи чрез PaymentWall и BlueSnap

Не можете да използвате PureVPN безплатно, но можете да изпробвате софтуера PureVPN за 31 дни безрисково с неговата гаранция за връщане на парите. Това наистина не се задават въпроси, без скрити ограничения на данни или ограничения. Ако това се дължи на технически проблем, поддръжката на клиента ще се опита да го поправи първо.

След като вашата заявка за възстановяване на PureVPN бъде обработена и акаунтът ви бъде анулиран, може да отнеме до 30 дни, докато плащането за възстановяване се покаже във вашия акаунт.

PureVPN предлага и тридневен пробен акаунт без ограничение на данни или ограничения за използване за 2,50 долара. Това не подлежи на възстановяване при никакви обстоятелства, включително технически проблеми, но е много добър начин да изпробвате всички услуги, без да се притеснявате за прехвърляне на надбавка за данни.

Долния ред

Препоръчваме ли PureVPN?

PureVPN няма безотказно минало, но нова политика за регистриране и независим одит, за да го подкрепи, възвърна част от нашето доверие.

Макар че някои може да искат да изберат VPN, без да спорят името му, PureVPN все още е добър избор за потребители, които се нуждаят от достъп до съдържание от цял ​​свят (140 страни да бъдат точни) и е полезен за стрийминг на Netflix и други услуги също.

Алтернативи на PureVPN

ExpressVPN лого

ExpressVPN

ExpressVPN е доказал своята надеждност многократно - веднъж, когато един от турските му сървъри е бил конфискуван и не са могли да бъдат намерени регистрационни файлове на потребителски връзки, и при други случаи, когато е завършил независими одити за поверителност и сигурност. Прочетете ревюто ExpressVPN

NordVPN лого

NordVPN

P2P е разрешен на повечето сървъри на PureVPN, но NordVPN е далеч по-добър VPN за торент. Той е бърз, сигурен и без регистрация. NordVPN също така осигурява отлична денонощна поддръжка на клиенти и елегантни персонализирани приложения. Прочетете прегледа на NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me