Επέστρεψαμε την ανάλυσή μας φέτος από τρεις έως πέντε από τις μεγαλύτερες μαύρες αγορές στο σκοτεινό ιστό, καθιστώντας αυτήν την έκδοση του Δείκτη Τιμών την πιο ολοκληρωμένη ακόμα. Διαπιστώσαμε ότι ενώ η αξία ολόκληρης της διαδικτυακής σας ταυτότητας παρέμεινε γύρω από το $ 1200 η ατομική μαρτυρία για μάρκες με σύγχρονα προβλήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ή ασφάλειας έχει γίνει πολύ πιο ελκυστική για τους απατεώνες.

Δημιουργήσαμε επίσης μια βρετανική έκδοση του δείκτη τιμών σκοτεινού ιστού της αγοράς που βρήκε την αξία μιας πλήρους διαδικτυακής ταυτότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μικρότερη από £ 800.

Επίσης, η αυξανόμενη αξία των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο είναι λογαριασμοί για υπηρεσίες στο διαδίκτυο οι οποίες έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής τα τελευταία χρόνια, όπως Netflix και Uber, η οποία μαζί με το φαινόμενο τυχερών παιχνιδιών Fortnite όλα πωλούν για περίπου $ 11 το καθένα στον σκοτεινό ιστό.

Κύρια σημεία

Στοιχείο προς πώληση Μέγ. Τιμή Μέγ. Αλλαγή τιμής
Αμαζόνα 30,36 δολάρια +237%
Καλύτερη αγορά 26,54 δολάρια +121%
eBay 21,66 δολάρια +74%
ΝΒΑ 15,04 δολάρια N / A
Fortnite 11,33 δολάρια N / A
Uber 11,22 δολάρια +60%
Netflix 10,73 δολάρια +29%
μήλο 11,36 δολάρια -26%
Facebook $ 9.12 +75%
Airbnb $ 7.61 -3%

Η αλλαγή τιμής είναι η διαφορά της μέσης τιμής μεταξύ 2018 και 2019, όπου υπάρχουν 2018 δεδομένα.
Πηγαίνετε στον πλήρη δείκτη τιμών

Με ένα χρόνο φρίκης που υποχωρεί στον καθρέφτη, hacked Facebook οι λογαριασμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε αξία από αυτή τη φορά το περασμένο έτος σε μόλις πάνω $ 9 μετά την αποχώρηση από την παραβίαση των δεδομένων που αφορούν 50 εκατομμύρια λογαριασμούς. Κλεμμένο Αμαζόνα τα διαπιστευτήρια έχουν επίσης αυξηθεί σε αξία, αξίας άνω του τριπλάσιου χρόνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος 30 δολάρια να είναι η πιο πολύτιμη μάρκα στον σκοτεινό ιστό.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κλεμμένα στοιχεία του χρηματοοικονομικού λογαριασμού παραμένουν ένα στήριγμα στις σκοτεινές αγορές Ιστού και συνήθως διοικούν τις υψηλότερες τιμές - ιδιαίτερα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και χρεωστικής κάρτας υψηλής ισορροπίας, τα οποία αλλάζουν τα χέρια κοντά $ 260.

Ωστόσο, το εμπόριο λογαριασμών ψυχαγωγίας με λιγότερο άμεση προφανή αξία για τους κλέφτες ταυτότητας συνεχίζει να ακμάζει. Λογαριασμοί για παιχνίδια και υπηρεσίες ροής συμπεριλαμβανομένων Spotify, Παλίρροιας, Ατμός και Minecraft συνήθως πωλούν για λιγότερο από $ 4, φθηνότερο από ένα Big Mac.

Ο μέσος άνθρωπος έχει δεκάδες λογαριασμούς που αποτελούν τη διαδικτυακή τους ταυτότητα, τα οποία μπορούν να χαραχτούν και να πωληθούν. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων ασφαλείας εξέτασε δεκάδες χιλιάδες καταχωρίσεις σε πέντε από τις πιο δημοφιλείς αγορές σκοτεινού ιστού - Dream, Wallstreet, Empire, Berlusconi και Tochka Free. Αυτές οι τοποθεσίες αποκρύπτονται σκόπιμα από το κοινό και μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησης Tor. Συχνά χρησιμοποιούνται για να αγοράζουν και να πωλούν προσωπικά δεδομένα, μαζί με άλλα λαθραία, συμπεριλαμβανομένων των όπλων και των παράνομων ναρκωτικών.

Έχουμε επικεντρωθεί σε καταχωρίσεις που περιλαμβάνουν κλεμμένα στοιχεία ταυτότητας, προσωπικά δεδομένα και λογαριασμούς που έχουν καταστραφεί για αυτήν την ενημέρωση στο Δείκτη τιμών σκοτεινού ιστού. Εξαιρέσαμε τα μαζικά χωματερές δεδομένων για να αποφύγουμε τη στρέβλωση των μέσων τιμών, καθώς οι μεμονωμένοι λογαριασμοί σε αυτά τα χωματερές ισοδυναμούν με μικρά κλάσματα ενός λεπτού το καθένα. Η ανάλυσή μας έχει δείξει ότι θα κοστίσει μόνο $ 1250 να αγοράσει ολόκληρη την ταυτότητα κάποιου, υποθέτοντας ότι είχαν όλους τους λογαριασμούς που αναφέρονται.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας: Γρήγορες συμβουλές

Δημιουργήσαμε τον Δείκτη Τιμών για να βοηθήσουμε το κοινό των ΗΠΑ να κατανοήσει την αξία των προσωπικών του δεδομένων και γιατί αξίζει να το προστατεύσουμε. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό:

  • Αποκτήστε ένα καλό VPN - αυτό θα προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε δημόσια δίκτυα
  • Ελέγξτε εάν έχετε hacked - Χρησιμοποιήστε το Έχω βρεθεί για να δείτε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας
  • Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης - Αυτός είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι λογαριασμοί σας έχουν μοναδικούς (και επομένως ισχυρότερους) κωδικούς πρόσβασης
  • Διαγράψτε τους παλιούς λογαριασμούς σας - αυτοί οι λογαριασμοί είναι άχρηστοι για εσάς, αλλά ένας θησαυρός για τους χάκερς

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προστασίας του εαυτού σας από τους απατεώνες

Ο πλήρης δείκτης τιμών είναι κάτω.

Δείκτης τιμών σκοτεινού ιστότοπου αγοράς (Φεβρουάριος 2019 - έκδοση ΗΠΑ)

Κλεμμένο αναγνωριστικό, προσωπικά δεδομένα και λογαριασμούς με απειλή για πώληση

Κατηγορία στοιχείων
Στοιχείο προς πώληση Μέγ. Τιμή πώλησης
Προσωπική χρηματοδότηση Στοιχεία τράπεζας 259,56 δολάρια
Χρεωστική κάρτα $ 250,05
PayPal 42,38 δολάρια
Πιστωτική κάρτα 33,88 δολάρια
Δυτική Ένωση 29,44 δολάρια
Moneygram 21,59 δολάρια
Απόδειξη ταυτότητας Δίπλωμα οδήγησης 27,62 δολάρια
Διαβατήριο 18,45 δολάρια
Απόδειξη ταυτότητας 16,52 δολάρια
Online αγορές Αμαζόνα 30,36 δολάρια
Καλύτερη αγορά 26,54 δολάρια
eBay 21,66 δολάρια
Nordstrom 13,47 δολάρια
Macy's 13,20 δολάρια
Walmart 13,19 δολάρια
Το Lowe 12,24 δολάρια
Sephora $ 8.55
Πλάκα ποδιών $ 8.42
GameStop $ 7.68
ΧΑΣΜΑ 7,03 δολάρια
Groupon $ 6.93
Costco 6,50 δολάρια
Νίκη $ 5.50
Επιθυμία 5,20 δολάρια
Κατάστημα ειδών σπιτιού 5,00 δολάρια
Craigslist $ 4.66
Διανομή FedEx 10,97 δολάρια
Μεταφραστές 10,47 δολάρια
Ταξίδι Uber 11,22 δολάρια
Expedia 10,00 δολάρια
Jetblue 8,49 δολάρια
Airbnb $ 7.61
Τιμοκατάλογος 4,04 δολάρια
Επικοινωνία Τ κινητό 16,00 δολάρια
Verizon 11,81 δολάρια
ΣΤΟ&Τ $ 7.81
Xfinity $ 7.39
Google Voice 4,00 δολάρια
Skype 1,25 δολάρια
Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Facebook $ 9.12
Reddit $ 6.21
Κελάδημα $ 2.02
Λογισμικό NordVPN 8,84 δολάρια
MalwareBytes 2,53 δολάρια
Τροφή GrubHub 9,08 δολάρια
McDonalds $ 7.86
Το Domino 5,20 δολάρια
Πιτσα Χατ 2,60 δολάρια
Διαδικτυακό ραντεβού Αγώνας $ 7.86
Πολλα ψαρια $ 3.77
Ψυχαγωγία ΝΒΑ 15,04 δολάρια
μήλο 11,36 δολάρια
Fortnite 11,33 δολάρια
Netflix 10,73 δολάρια
DirecTV 9,39 δολάρια
HBO $ 7.58
ESPN $ 6.19
NHL $ 5.35
Soundcloud $ 5.12
Hulu 5,01 δολάρια
Ατμός $ 4.91
Προέλευση $ 4.91
WWE Network $ 4.44
StubHub $ 4.43
NFL 3,99 δολάρια
MLB $ 3.90
Παλίρροιας $ 3.49
Spotify $ 3.18
Minecraft $ 2.37
TicketMaster $ 1,53
Νέα / Περιοδικό Οι Νιου Γιορκ Ταιμς $ 5.95
Ο νεοϋορκέζος $ 5.45
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Gmail $ 5.87
Yahoo $ 1,65
AOL $ 0,41

Οι τιμές πώλησης εξηγούνται

Προσωπική χρηματοδότηση

Το εμπόριο των κλεμμένων οικονομικών στοιχείων ήταν από καιρό η καρδιά της οικονομίας του σκοτεινού ιστού. Οι πιστωτικές κάρτες, οι χρεωστικές κάρτες, τα τραπεζικά στοιχεία και οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί πληρωμών παρατίθενται σε τεράστιες ποσότητες και μπορούν να δώσουν εντολή στις υψηλότερες τιμές, ιδιαίτερα όταν υπάρχει το δέλεαρ για ένα υψηλό ισοζύγιο αξίας.

Οι περισσότερες διακυμάνσεις σε αυτόν τον τομέα προκαλούνται από το πού οι χάκερ έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία στην εύρεση λεπτομερειών λογαριασμού με υψηλές ισορροπίες. Στο Δείκτη Τιμών του περασμένου έτους, PayPalΗ μέση τιμή των 247 δολαρίων ήταν φουσκωμένη από τον αριθμό των $ 10.000-plus λογαριασμών που παρατίθενται. Αυτό το έτος, είναι καταχωρήσεις για hacked τραπεζικοί λογαριασμοί και στοιχεία χρεωστικής κάρτας όπου βρήκαμε τις μεγαλύτερες ισορροπίες. Οι τιμές έχουν διογκωθεί περαιτέρω, καθώς οι πωλητές ζητούν μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης του υπολοίπου - οι λογαριασμοί πωλούν σήμερα για 20% ή και 30% του υπολοίπου, έναντι 5-10% προηγουμένως. Αυτό έχει οδηγήσει τη μέση τιμή μέχρι $ 260, γεγονός που υποδηλώνει την αυξανόμενη δυσκολία απόκρυψης αυτών των δεδομένων.

Η τρέχουσα έλλειψη λογαριασμών PayPal με υψηλή ισορροπία είναι επίσης πιθανό να οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στο eBay που αρχίζει να eBay μετάβαση από το PayPal ως κύριο επεξεργαστή πληρωμών πέρυσι. Οι δύο εταιρείες έχουν πάει πολύ καιρό χέρι-χέρι (το eBay αντιπροσώπευε το 50% των κερδών του PayPal το 2014) και το eBay είναι μια κοινή περίπτωση χρήσης για λογαριασμούς PayPal που έχουν χρεωθεί. Εάν είναι πιο δύσκολο να εκμεταλλευτούν αυτούς τους λογαριασμούς, είναι πιθανό ότι η μέση τιμή τους θα συνεχίσει να μειώνεται.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Απόδειξη ταυτότητας

Μια προτιμώμενη τακτική των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο είναι να δημιουργήσουν γραμμές πίστωσης στο όνομα κάποιου άλλου χρησιμοποιώντας ψηφιακή απόδειξη ταυτότητας που αγοράζεται στο σκοτεινό ιστό.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη καταχώρησης διαφημίζει "fullz", τα οποία είναι δέσμες "πλήρων" στοιχείων ταυτοποίησης. Οι καταχωρήσεις για fullz συχνά διαφημίζουν το όνομα, τη διεύθυνση, το πατρικό όνομα της μητέρας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, την ημερομηνία γέννησης, τις πιστωτικές εκθέσεις και άλλες μορφές προσωπικών δεδομένων. [ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται σχετικές πληροφορίες χρηματοπιστωτικού λογαριασμού, όπως οι πιστωτικές κάρτες με fullz, θεωρήσαμε αυτές ως προσωπικές καταχωρίσεις χρηματοδότησης].

Η μείωση της τιμής φέτος ήταν μια ευρύτερη τάση να πωλούν σαρώσεις διαβατηρίων και άλλες μορφές ταυτότητας χύμα.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Online αγορές

Οι λογαριασμοί ηλεκτρονικής ψώνιας που χρησιμοποιούνται με εξαπάτηση χρησιμοποιούνται κυρίως για την απάτη με πιστωτικές κάρτες, καθώς οι εγκληματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αποθηκευμένες λεπτομέρειες της κάρτας για διάφορες διαφορετικές απάτες.

Ο μέσος λογαριασμός αγορών πωλεί για μεταξύ $ 10 και $ 20, με το πιο ακριβό όντας Αμαζόνα ($ 30) και Best Buy ($ 26.50) - και οι δύο έχουν τεράστια αποθέματα υψηλής αξίας. Οι χάκερ με κλεμμένους λογαριασμούς του Amazon μπορούν να κλειδώσουν τους νόμιμους κατόχους και να συνεχίσουν να δαπανούν με την αποθηκευμένη πιστωτική κάρτα και συχνά αγοράζουν κάρτες δώρων που μπορούν να εξαργυρώσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Κλεμμένο Αμαζόνα οι λογαριασμοί τριπλασιάστηκαν σε τιμή, η οποία ενδεχομένως να είναι σε θέση να περιπλανηθεί, να γεμίσει ένα καροτσάκι και να φύγει χωρίς ανίχνευση. Οι τιμές για κλεμμένους λογαριασμούς Best Buy υπερδιπλασιάστηκαν μετά από μια παραβίαση bot chat που εξέθετε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Διανομή

Οι απατεώνες έχουν συλληφθεί για τη δημιουργία σύνθετων απάτες που περιλαμβάνουν κλεμμένους λογαριασμούς Paypal και eBay που χρησιμοποιούν για να αγοράσουν ακριβά ηλεκτρονικά. Ένα hacked FedEx για λογαριασμό $ 11 θα μπορούσε να είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ που τους επιτρέπει να πάρουν τα χέρια τους στα αγαθά, τα οποία συνήθως θα μεταπωλούν.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Ταξίδι

Υπάρχουν πολλά περιθώρια για την κατάχρηση ταξιδιωτικών λογαριασμών. Συμβιβασμένος Airbnb οι λογαριασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν κρατήσεις για σπίτια τα οποία εγκληματίες στη συνέχεια κλέβουν, ενώ οι hacked hosts στην ίδια εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για phishing.

Έχουν επίσης αναφερθεί αναφορές απατεώνων που χρησιμοποιούν hacked λογαριασμούς Uber για τα καθημερινά τους ταξίδια, συνήθως βαθιά στη Ρωσία.

Οι εγκληματίες είναι ακόμη σε θέση να ταξιδεύουν διεθνώς, με hacked Jetblue λογαριασμούς που πηγαίνουν 8,50 δολάρια ένα κομμάτι. Οι εγκληματίες θα μπορούσαν ακόμη να είναι σε θέση να πετούν στο εξωτερικό, να κάνουν κράτηση για ένα ακριβό δωμάτιο του ξενοδοχείου και να κάνουν ολόκληρες διακοπές μόνο από φθηνούς λογαριασμούς που έχουν εξαγγελθεί στον σκοτεινό ιστό.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Επικοινωνία

Χαρακτηρισμένο Skype οι λογαριασμοί έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την αποστολή μηνυμάτων spam με συνδέσμους ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που μιμούνται τα μηνύματα LinkedIn και Baidu.

Μια άλλη κοινή απάτη εκμεταλλεύεται τους φορείς κινητής τηλεφωνίας για να πάρει γύρω από την ταυτότητα δύο παράγοντα και σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί μεταφορέων κινητής τηλεφωνίας παίρνουν κυρίως φθηνότερα: Verizon έχει μειωθεί κατά 20% στην τιμή, ενώ ΣΤΟ&ΤΤο μέσο κόστος έχει μειωθεί στο ήμισυ.

Αυτή η πτώση τιμών μπορεί να οφείλεται στην αυξανόμενη απομάκρυνση από τη χρήση μηνυμάτων κειμένου ως επαλήθευση δύο παραγόντων. Το SMS έχει επανειλημμένα εμφανιστεί ως ανασφαλής μορφή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να απομακρύνονται από τη χρήση τους, αυτοί οι λογαριασμοί θα γίνουν λιγότερο χρήσιμοι για τους χάκερς.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Facebook πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2018 ως το αγόρι του Τύπου και των δυτικών κυβερνήσεων και η αξία των λογαριασμών του μειώθηκε ανάλογα στον σκοτεινό ιστό. Ωστόσο, όπως και η τιμή της μετοχής της ανακτάται τόσο πολύ έχει το blackmarket αξίζει hacked λογαριασμών για το γίγαντα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είναι σαφές ότι παρά τη δημοτικότητα του #DeleteFacebook, υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μόλις οι απατεώνες έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μπορούν να αναζητήσουν μηνύματα και άλλα ιδιωτικά δεδομένα για να σπάσουν πιο προσοδοφόρους λογαριασμούς.

Μία οδό επίθεσης είναι η κοινωνική μηχανική: το περιεχόμενο των ιδιωτικών μηνυμάτων κάποιου είναι κάτι περισσότερο από αρκετό για να σπάσει τις ερωτήσεις ασφαλείας.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Λογισμικό

Το λογισμικό που βασίζεται σε συνδρομές προβάλλει επίσης την πρώτη εμφάνισή του στον Δείκτη Τιμών Σκοτεινού Ιστού. Οι καταχωρίσεις - σε μεγάλο βαθμό για λογισμικό ασφαλείας - βρήκαμε αποκλειστικώς ότι είναι για προσωπική χρήση και όχι για περαιτέρω απάτη.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Τροφή

Αυτοί οι λογαριασμοί δεν χρησιμοποιούνται για απάτη ταυτότητας, όπως ακριβώς και απλή κλοπή: έχουν αναφερθεί ότι Grubhub έχει εκμεταλλευτεί από τους χάκερ μέχρι και $ 180 σε μία μόνο παραγγελία.

Πιο πρόσφατα, ένας χάκερ δαπάνησε 500 δολάρια στο McDonald's μέσω ενός λογαριασμού που είχε χάσει μέσα σε πέντε ημέρες.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι είδους τροφή το μέσο σκοτεινό εγκληματικό ιστό αρέσει καλύτερα: αναπάντεχα, κυρίως πίτσα και μπιφτέκι, με τους πιο δημοφιλείς κλεμμένους λογαριασμούς προς πώληση, συμπεριλαμβανομένων Πιτσα Χατ και Το Domino.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Χρονολόγηση

Hacked χρονολογώντας λογαριασμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για "catfishing", ένα con στο οποίο απατεώνες θέτουν ως ρομαντικά συμφέροντα να κοινωνικά μηχανική τρόπο τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς στόχους. Οι πιο συχνά χρεωμένοι χρονολογικοί λογαριασμοί παραμένουν Match.com ($ 7) και Πολλα ψαρια ($ 4). Ωστόσο, η αγορά πραγματικά χαστουρημένων λογαριασμών είναι μια δαπανηρή και αναποτελεσματική μέθοδος για να γίνει αυτό σε σύγκριση με την απλή εκκίνηση ενός νέου λογαριασμού με ψεύτικες εικόνες.

Όπως και με άλλους τύπους λογαριασμών, οι λογαριασμοί χρονολόγησης μπορούν να είναι μια πλούσια πηγή προσωπικών πληροφοριών για χρήση στην κλοπή ταυτότητας.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Ψυχαγωγία

Αυτοί οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται τόσο για κλοπή ταυτότητας όσο και για διαρροή περιεχομένου συνεχούς ροής. Οι τιμές αυξάνονται σταθερά για αυτούς τους λογαριασμούς και αρχίζουν ακόμη να ανταγωνίζονται τους πειραματισμένους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς όσον αφορά τον καθαρό όγκο (και ποικιλία) των καταχωρίσεων.

Συμμετοχή σε παγκόσμια megabrands Netflix ($ 11) και μήλο ($ 11) ως οι πιο επιθυμητοί λογαριασμοί Fortnite ($ 11). Το φαινόμενο των τυχερών παιχνιδιών είναι μοναδικό στο γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι να παίξουν, οι λογαριασμοί που έχουν καταστρατηγηθεί μπορούν να περιλαμβάνουν πολύτιμα προνόμια εντός των παιχνιδιών που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να αποκτηθούν.

Είναι συνηθισμένο για τους πωλητές κλεμμένων υπηρεσιών ροής να προσφέρουν "λογαριασμούς διάρκειας ζωής". Πρόκειται για μια μορφή εγγύησης βάσει της οποίας οι αγοραστές μπορούν να μεταβούν σε πρόσφατα κλεμμένους λογαριασμούς κάθε φορά που είναι κλειδωμένοι από τον προηγούμενο λογαριασμό τους από τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Νέα / Περιοδικό

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι λογαριασμοί για εφημερίδες και περιοδικά εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας. Η πλειοψηφία των λογαριασμών που εντοπίστηκαν σε αυτήν την κατηγορία πωλήθηκαν από έναν μόνο πωλητή στο Dream Market, τη μεγαλύτερη αγορά του σκοτεινού ιστού.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν καταστραφεί συνήθως τείνουν να πωλούνται είτε σε τεράστιες χωματερές από παραβιάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας είτε ως μικρές παρτίδες επαληθευμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βρήκαμε ακόμα μερικά εξατομικευμένα επαληθευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς πώληση. Για τους σκοπούς του Δείκτη Τιμών, αγνοήσαμε τις χωματερές, καθώς οι τιμές μονάδας υπολογίζονται σε μικρά κλάσματα του ενός λεπτού το καθένα και οι λογαριασμοί σε αυτά τα χωματόδροπα δεν είναι εγγυημένα προσβάσιμα ή ακόμα και έγκυρα.

Τα επαληθευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την άλλη πλευρά εμπορεύονται μερικά δολάρια το καθένα. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ για ένα λογαριασμό που μπορεί να λειτουργήσει ως κλειδί σκελετού στην ηλεκτρονική σας ζωή, ωστόσο, η αυξανόμενη υιοθέτηση ταυτότητας δύο παραγόντων διατηρεί τις συνολικές τιμές σχετικά χαμηλές.

Οι λογαριασμοί του Gmail διαπραγματεύονται για πάνω από πέντε φορές περισσότερο από ό, τι έκαναν πέρυσι, ωστόσο, λόγω της ευπάθειας των λογαριασμών που χρησιμοποιούν SMS για 2FA.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Προστατέψτε τα δεδομένα σας: Λεπτομερής οδηγός

Ελέγξτε αν έχετε πειραχτεί

Η σύντομη, τρομακτική απάντηση είναι ότι ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα είναι σχεδόν σίγουρα ήδη προς πώληση στον σκοτεινό ιστό. Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε ποιοι από τους λογαριασμούς σας έχουν κλαπεί. Έχω βρεθεί Pwned θα πρέπει να είναι το πρώτο σας λιμάνι της κλήσης, καθώς θα σας βοηθήσει να βρείτε ποιοι από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τους παλιούς κωδικούς πρόσβασης έχουν διακυβευτεί. Εάν έχετε παραβιαστεί, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Αποκτήστε ένα καλό VPN

Μόλις μάθετε τι είναι κατεστραμμένο και ταξινομήσατε τους κωδικούς πρόσβασής σας, η πρώτη σας προληπτική κίνηση προς ασφαλέστερη online περιήγηση πρέπει να είναι η δημιουργία ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) καλής ποιότητας. Αυτά εξασφαλίζουν την περιήγησή σας παντού - πράγμα που σημαίνει ότι κανένας, ούτε καν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας ή η κυβέρνηση, δεν μπορούν να φτάσουν στο ιστορικό του διαδικτύου σας. Τα VPN σας επιτρέπουν επίσης να χρησιμοποιείτε το δημόσιο wifi χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τους χάκερ ή άλλους κακούς ηθοποιούς. Συνιστούμε σε όλους τους καταναλωτές να ερευνήσουν την αγορά VPN για να βρουν μια αξιόπιστη και αξιόπιστη επιλογή που είναι καλύτερη για αυτούς.

Λάβετε έναν Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να λάβετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης συμβάλλει στη διασφάλιση της διαδικτυακής σας ζωής, δημιουργώντας κρυπτογραφικά ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο που χρησιμοποιείτε, τον οποίο αυτόματα συμπληρώνει αυτόματα στις σελίδες σύνδεσης κατά την περιήγησή σας. Αυτό σας επιτρέπει να ξεχάσετε όλους τους μεμονωμένους κωδικούς πρόσβασης, καθώς το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ο κωδικός πρόσβασης για να μπείτε στον διαχειριστή. Οι ηγέτες της αγοράς σε αυτόν τον τομέα είναι το 1Password και το LastPass, οι οποίες κοστίζουν λιγότερο από $ 5 το μήνα.

Διαγραφή παλαιών λογαριασμών

Τέλος, κλείστε τυχόν παλιούς λογαριασμούς που έχετε ότι δεν χρησιμοποιείτε πια. Οι παλιοί λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τα βιντεοπαιχνίδια των ετών που πέρασαν δεν έχουν καμία χρησιμότητα για εσάς, αλλά είναι χρήσιμοι φορείς επίθεσης για χάκερ και άλλους κακούς ηθοποιούς. Εάν αυτοί οι λογαριασμοί δεν είναι πλέον σημαντικοί για εσάς, πρέπει να τις διαγράψετε.

Επιστροφή στον Ευρετήριο

Μεθοδολογία

Η ομάδα μας εξέτασε όλες τις καταχωρίσεις που σχετίζονται με την απάτη σε πέντε από τις μεγαλύτερες αγορές σκοτεινού ιστού: Dream, Wallstreet, Empire, Berlusconi και Tochka Free. Οι σχετικές καταχωρίσεις συγκεντρώθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν για να υπολογίσουν τις μέσες τιμές πώλησης. Εξαιρέσαμε τις «χωματερές» μεγάλης κλίμακας για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των δεδομένων. Δείκτης τιμών σκοτεινού ιστού της αγοράς 2019 - Στοιχεία πρώτης ύλης.

Σχετικά με εμάς

Το Top10VPN.com είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος αναθεώρησης VPN στον κόσμο. Συνιστούμε τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών στο διαδίκτυο. Στόχος μας είναι επίσης να εκπαιδεύσουμε το ευρύ κοινό σχετικά με τους κινδύνους ψηφιακής ιδιωτικότητας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσω των δωρεάν ηλεκτρονικών πόρων και της έρευνας μας.

Για περισσότερες από τις αρχικές έρευνές μας σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μην διστάσετε να ανατρέξετε στον Δείκτη Ελεύθερου VPN Κινδύνου, στην Ελεύθερη Έρευνα Ιδιοκτησίας VPN ή στην Έκθεση Global Mobile VPN (2019).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me