Η ExpressVPN ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Dynabook (πρώην Toshiba Client Solutions), στην οποία το λογισμικό VPN θα έρθει προεγκατεστημένο σε όλους τους νέους και μελλοντικούς υπολογιστές Dynabook.

Μιλώντας για τη νέα εταιρική σχέση σε ένα δελτίο τύπου, ο Damian Jaume, πρόεδρος της Dynabook EMEA, δήλωσε: "Τα VPNs έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και της ασφάλειας στο διαδίκτυο, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε ασφαλέστερη εμπειρία στους χρήστες μας αυτή την εταιρική σχέση,

"Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το ExpressVPN, διότι είναι απόλυτα απαράμιλλες στον κλάδο όταν πρόκειται για πρωτοποριακή ασφάλεια, ταχύτητες σούπερ γρήγορης σύνδεσης παγκοσμίως και ευκολία στη χρήση. Μοιράζονται τη βαθιά δέσμευσή μας στην οικοδόμηση μιας ασφαλούς και ανοιχτής εμπειρίας στο διαδίκτυο ».

Ο αντιπρόεδρος της ExpressVPN Harold Li εξέφρασε τον ίδιο ενθουσιασμό για την κοινή επιχείρηση, λέγοντας: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που εργαζόμαστε με τη Dynabook για να προσφέρουμε στους πελάτες τους μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο, ασφάλεια και ελευθερία.

"Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να βλέπουμε ότι τα VPN δεν αποτελούν πλέον μόνο εργαλεία για τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά ότι τόσο οι εταιρείες όσο και οι ιδιώτες αναγνωρίζουν τη σημασία τους για όλους τους χρήστες του διαδικτύου.

Η προσαρμοσμένη εφαρμογή ExpressVPN για Windows 10 θα συνδεθεί στη γραμμή εργασιών του υπολογιστή από προεπιλογή και επίσης θα είναι προσβάσιμη από το μενού έναρξης. Η εταιρική σχέση είναι "ανοικτή", χωρίς να έχει προγραμματιστεί από οποιαδήποτε εταιρεία.

Οι χρήστες θα προσφέρονται δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για την υπηρεσία VPN premium πριν να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια πιο μακροπρόθεσμη συνδρομή. Η δωρεάν δοκιμή είναι προσβάσιμη μόνο με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απαιτείται για την εγκατάσταση, χωρίς πληρωμή ή με πληροφορίες πιστωτικής κάρτας.

Οι τιμές κυμαίνονται από 6,67 δολάρια το μήνα ή έως 12,95 δολάρια το μήνα ανάλογα με το μήκος του σχεδίου.

Το ExpressVPN μας διαβεβαιώνει ότι οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να απεγκαταστήσουν το πρόγραμμα από τη νέα τους συσκευή Dynabook αν δεν το θέλουν, ωστόσο αν το επιλέξουν, δεν θα είναι πλέον σε θέση να επωφεληθούν από τη δωρεάν δοκιμή τους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Dynabook δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με έναν παροχέα VPN πριν και έχει διορίσει τον ExpressVPN ως επίσημο εταίρο της μετά από μια «αυστηρή διαδικασία επιλογής».

Η ομάδα Dynabook διεξήγαγε την απαιτούμενη επιμέλεια διεξάγοντας δοκιμές στο λογισμικό της ExpressVPN, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την ταχύτητα, την ευκολία χρήσης, την πολιτική απορρήτου και την αρχιτεκτονική του backend.

Το Dynabook είναι κάτι νέο όνομα στην αγορά φορητών υπολογιστών. Ιδρύθηκε ως όνομα τον Ιούνιο του 2018 όταν η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών Sharp εξαγόρασε το PC βραχίονα του συμπατριώτη και ανταγωνιστή της Toshiba, αλλάζοντας τα προϊόντα της με την ετικέτα Dynabook.

Το ExpressVPN ιδρύθηκε το 2009 και εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Έχει τώρα μια υποδομή που περιλαμβάνει πάνω από 3.000 VPN servers που βρίσκονται σε 94 χώρες.

Παρέχει αυτόνομες εφαρμογές VPN που μπορούν να εγκατασταθούν σε υπολογιστές με Windows, MacBooks και iMac, iPhones, Androids, συσκευές Linux, δρομολογητές και συσκευές Amazon Fire TV.

Εκτός από την υπηρεσία VPN, υπάρχουν επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome και το Mozilla Firefox, καθώς και μια έξυπνη υπηρεσία DNS που ονομάζεται MediaStreamer, η οποία είναι συμβατή με έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών.

Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τον κορυφαίο κρυπτογραφητή AES-256 για την κρυπτογράφηση της κίνησης στο διαδίκτυο, καθώς και το OpenVPN, το οποίο αποτελεί το χρυσό πρότυπο της βιομηχανίας για πρωτόκολλα VPN.

Η τεχνολογία του ExpressVPN έχει υποβληθεί σε διάφορους ανεξάρτητους ελέγχους πριν από τη δοκιμή του Dynabook.

Το 2018, η εταιρία Cure53 για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο διενήργησε ανεξάρτητο έλεγχο της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, η οποία απέδωσε οκτώ ευρήματα σχετικά με την ασφάλεια. Τέσσερις από αυτές κατηγοριοποιήθηκαν ως "ευπάθειες" και τέσσερις ως "γενικές αδυναμίες".

Το ExpressVPN συνέχισε με επιτυχία να διορθώσει ή να μετριάσει επτά από τα οκτώ θέματα, τα οποία ο Cure53 επιβεβαίωσε στην τελική του έκθεση, καταλήγοντας ότι "κανένα θέμα ασφάλειας που θα επέτρεπε σε έναν εισβολέα να επηρεάσει την κατάσταση της σύνδεσης VPN μέσω κακόβουλου ιστότοπου ανακαλύφθηκε."

Το επόμενο έτος, τον Ιούλιο του 2019, η PwC διενήργησε τον ανεξάρτητο έλεγχο του ExpressVPN, με σκοπό να επιβεβαιώσει ότι η ExpressVPN λειτουργούσε σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν θα αποθηκεύει κανένα αρχείο σύνδεσης VPN, όπως διεύθυνση IP του χρήστη, , ή τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης.

Η πολιτική του ExpressVPN παραμένει σχεδόν η ίδια και συλλέγει δεδομένα σχετικά με την ημερομηνία που ο χρήστης συνδέεται με την υπηρεσία, την επιλογή της τοποθεσίας του διακομιστή VPN και το συνολικό ποσό των δεδομένων που μεταφέρονται ανά ημέρα.

Ο έλεγχος της PwC κάλυψε επίσης την τεχνολογία TrustedServer της εταιρείας VPN, την οποία η ExpressVPN ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 ως μέρος της δέσμευσής της να διασφαλίσει ότι δεν αποθηκεύει ποτέ ευαίσθητα δεδομένα χρήστη σε κανένα από τους διακομιστές της.

Η τεχνολογία σκουπίζει όλα τα δεδομένα με κάθε επανεκκίνηση και ποτέ δεν γράφει δεδομένα στον σκληρό δίσκο.

Παρόλο που η Dynabook δεν έχει συνεργαστεί προηγουμένως με έναν πάροχο VPN, δεν είναι η πρώτη φορά που η ExpressVPN συνεργάστηκε με μια μάρκα υλικού.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η ExpressVPN ένωσε τις δυνάμεις της με τον Η / Υ και την εταιρεία εκτυπωτών HP για να "βοηθήσει τους χρήστες να παραμείνουν ιδιωτικοί και ασφαλείς στο διαδίκτυο".

Η εταιρική σχέση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι παρόμοια σε σχέση με το Dynabook's. Η HP προεγκαθιστά το λογισμικό ExpressVPN στους υπολογιστές Specter x360 13 με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Μέχρι στιγμής το VPN δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα από τα άλλα μοντέλα της HP, αλλά η ExpressVPN είπε ότι θα ενσωματώσει την ενσωμάτωση σε περισσότερα μοντέλα συσκευών HP στο εγγύς μέλλον.

Ο Λι είπε: "[Είμαστε ενθουσιασμένοι που λέμε ότι θα έχουμε περισσότερες εταιρικές σχέσεις για να μοιραστώ σύντομα. Η δουλειά μας με σημαντικές επωνυμίες τεχνολογίας, όπως το Dynabook και η HP, αντανακλά το γεγονός ότι τα VPN θεωρούνται πλέον ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

"Πιστεύουμε ότι όταν ενισχυθεί η δημόσια γνώση σε VPNs, όλοι οι παίκτες VPN και οι χρήστες θα επωφεληθούν από αυτό. Και τελικά, μια ισχυρότερη βιομηχανία VPN σημαίνει ασφαλέστερο και καλύτερο διαδίκτυο. "

Η μόνη παρόμοια σύμπραξη μεταξύ ενός παροχέα VPN και ενός παροχέα υλικού έως σήμερα είναι ότι μεταξύ του Private Internet Access (PIA) και του Purism, μιας εταιρείας κοινωνικού σκοπού που σχεδιάζει και παράγει ασφαλή υλικό (φορητούς υπολογιστές και smartphones) και λογισμικό.

Τον Απρίλιο του 2019, η PIA ανακοίνωσε ότι το λογισμικό "βασισμένο σε PIA" έπρεπε να συμπεριληφθεί από προεπιλογή στο τηλέφωνο Libret 5, καθώς και στο PureOS για τους φορητούς υπολογιστές Librem 18 και Librem 15. Αναφέρεται ότι η PIA θα συνεργαστεί με Purism και για μελλοντικές δέσμες υπηρεσιών.

Η εταιρία προγράμματος περιήγησης ιστού Mozilla Firefox συνεργάστηκε επίσης με παρόχους VPN για να προσφέρει ένα πιο ολιστικό πακέτο ασφάλειας - ProtonVPN τον Οκτώβριο του 2018 και αργότερα Mullvad στα τέλη του 2019.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me