En oberoende opererad VPN grundad av aktivister, hacktivister och hackare låter nästan för bra för att vara sant - eller är det?


Det är backstoryen för AirVPN, som lovar sina användare "luften att andas det riktiga internet", så vi beslutade att sätta det på testet för oss själva.

I vår AirVPN-granskning svarar vi på viktiga frågor som:

 • Är AirVPN säkert?
 • Kommer AirVPN att arbeta i Kina?
 • Låser AirVPN upp Netflix?
 • Hur lätt är AirVPN att använda?
 • Tillåter AirVPN strömning?

Du hittar svaren på dessa, och många fler, under vår korta översikt av AirVPN.

Översikt

AirVPN Pros & Nackdelar

Fördelar

 1. Snabba hastigheter i samma land
 2. Fungerar bra i Kina
 3. Torrering tillåtet på alla servrar
 4. Anslut säkert till 22 länder
 5. Detaljerade manuella installationsguider

Nackdelar

 1. Mycket litet antal VPN-servrar
 2. Ingen tillgång till streaming
 3. Baserat i sekretessvänligt Italien
 4. Komplicerad stationär app
 5. Begränsad kundsupport

AirVPN-nyckelsöversikt

Top nedladdningshastighet

Loggningspolicy

IP-, DNS- eller WebRTC-läckor

Jurisdiktion

servrar

IP-adresser

Länder

USA: s Netflix

torrenta

Fungerar i Kina

Stöd

Billigaste pris

Officiell hemsida

71Mbps
Inga loggar
Nej
Italien (14-Eyes-medlem)
Ej avslöjad
200+
22
Ja
Obegränsat
Ja
24/7 Live Chat
$ 3,69 / mo över 24 månader
AirVPN.org

Läs vidare för att se om AirVPN är rätt val för dig, börja med VPN-anslutningshastigheter.

Handla om & Loggningspolicy

Vem är AirVPN?

AirVPN bildades i Italien 2010 av en liten grupp aktivister och hackare med hjälp av två advokater.

Ursprungligen drevs det av Iridium, ett satellitkommunikationsföretag, men AirVPN tog över i november 2012. Paolo Brini är listad som den nuvarande ägaren av AirVPN, som drivs från Perugia (Italien).

Även idag drivs AirVPN uteslutande av aktivister och "medvetna personer om säkerhetsfrågor". Det är fortfarande baserat i Italien och sätter det inom räckhåll för EU: s lagar om datalagring.

Loggningspolicy

AirVPNs loggningspolicy är ganska vag, så vi kontaktade kundsupport för att få klarhet.

Efter att ha pratat med dem känner vi oss säkra på att AirVPN inte övervakar någonting du gör när du är ansluten till VPN. Den samlar bara in 'tekniska data' för serverunderhållssyften, men du kan begära att den tas bort när som helst.

AirVPN loggar inte heller upp någon information som kan användas för att personligen identifiera dig, till exempel datum / tidstämplar eller din IP-adress, vilket gör det till en av de mest sekretessvänliga VPN-tjänsterna där ute och mildrar dess italienska jurisdiktion.

Hastighet & Pålitlighet

Över genomsnittet samma land hastigheter

Medan AirVPN inte når de exceptionella topphastigheterna för några av de snabbaste VPN-tjänsterna, sticker den ut för den stora tillförlitlighetsnivån som erbjuds.

AirVPN är lika snabb på både landets anslutningar och över längre avstånd, så du kan göra ganska mycket vad du vill när du är ansluten till VPN utan att bryta svett.

Hastighetsresultat från vår fysiska plats i London (100 Mbps fiberoptisk anslutning) till en testserver i London.

Innan du använder AirVPN:

 1. Ladda nerMbps

  96,6

 2. Ladda uppMbps

  96,44

 3. AirVPN ReviewPingFröken

  3

När du är ansluten till AirVPN:

 1. Ladda nerMbps

  71,59

 2. Ladda uppMbps

  74,54

 3. AirVPN ReviewPingFröken

  18

Nedladdningshastighet utan AirVPN: 96.60Mbps

Nedladdningshastighet med AirVPN: 71.59Mbps

Vår nedladdningshastighetsförlust när AirVPN körs: 26%

AirVPN: s uppladdningshastigheter var också snabba, de kom in på nästan 75 Mbps när de var anslutna till en VPN-server i samma land - perfekt för att strömma.

Det är dock inte en idealisk VPN för intressanta spelare, med pingtider som svävar runt 18ms, även när vi var anslutna till en VPN-server i samma stad som oss.

Om du är baserad i Storbritannien är här de genomsnittliga hastigheter du kan förvänta dig av AirVPN som ansluter till en handfull populära platser:

USA: 40Mbps (ladda ner) & 47Mbps (ladda upp)
Tyskland: 55Mbps (ladda ner) & 72Mbps (ladda upp)
Singapore: 33Mbps (ladda ner) & 16Mbps (ladda upp)
Australien: Ingen server tillgänglig

För att läsa mer om hur vi testar VPN kan du läsa vår metod för full hastighetstestning här.

Serverplatser

38 städer fördelade på 22 länder

Jordklot med en blå flagga22CountriesBild av ett stadslandskap40CitiesBild av en rosa markör200 + IP-adresser

AirVPN erbjuder ett av de minsta servernätverk vi någonsin har sett från en premium VPN-tjänst.

AirVPN tillhandahåller endast 200 enskilda VPN-servrar, vilket kan leda till serverstockning vid livligare tider. Tack och lov gör avsnittet "serverbelastning" på appen det enkelt att se vilka platser som närmar sig kapacitet.

Skärmdump av AirVPNs skrivbordsapp som visar den procentuella belastningen för varje VPN-serverplats

Det är tydligt att AirVPN riktar sig till den amerikanska marknaden, med 37 servrar i tio städer över hela landet. USA-baserade användare kan välja mellan AirVPN-servrar i:

 • Atlanta (5)
 • Chicago (3)
 • Dallas (10)
 • Fremont (3)
 • Jacksonville (1)
 • Los Angeles (3)
 • Miami (3)
 • New York City (3)
 • Pennsylvania (1)
 • Phoenix (5)

Det finns också tre AirVPN-servrar på stadsnivå i Storbritannien (London, Maidenhead och Manchester) och Kanada (Montreal, Toronto och Vancouver). Andra länder med stadspecifikt val inkluderar Tyskland, Spanien och Sverige.

Europa har den bästa AirVPN-täckningen med 153 servrar fördelade på 15 länder, medan Asien är begränsat till Hong Kong, Japan och Singapore.

Sydamerika omfattas endast av VPN-servrar i Brasilien, medan Afrika ignoreras helt av AirVPN.

Strömning & torrenta

Bra VPN för att strömma men inte strömma

Trots att det är tillräckligt snabbt för buffertfri Full HD-streaming fungerar AirVPN inte med varken Netflix eller BBC iPlayer.

Eftersom det inte finns några AirVPN-servrar som är optimerade för åtkomst till strömningswebbplatser är det ett fall av rättegång och fel, och vi har inte kunnat se Netflix via dess amerikanska servrar på flera månader nu.

Det är samma historia med BBC iPlayer, som har varit otillgänglig via AirVPN: s UK-baserade servrar sedan vi kan komma ihåg. Om det är viktigt för dig att komma åt den här tjänsten, kolla in våra bästa VPN för BBC iPlayer här.

Förvånansvärt, med tanke på svårigheten vi har haft åtkomst till BBC iPlayer eller Netflix, var AirVPN en av få leverantörer som arbetade med Disney + vid lanseringen. Vilket är fantastiskt att se.

Tack och lov, på AirVPN: s webbplats finns en lista över "blockerade webbplatser" som användare kan kontrollera för att se om situationen med dessa strömningswebbplatser någonsin förändras.

torrenta

AirVPN är dock ett starkt val för anonym torrenting och P2P-aktiviteter.

Dess bra nedladdningshastigheter och imponerande uppladdningshastigheter, minimal loggningspolicy och svit med avancerade sekretessverktyg (inklusive en VPN-kill switch) gör det idealiskt för P2P-aktivitet.

Avancerade torrentrar kommer också att gilla att AirVPN tillåter port vidarebefordran på upp till 20 portar samtidigt, för att snabba upp överföringarna ännu mer. Du kan göra detta i 'Client Area' på AirVPN-webbplatsen. Läs mer om AirVPNs vidarebefordran av port här här.

Omgå censur

Fungerar i Kina med viss manuell konfiguration

För närvarande är det enda sättet att ansluta till AirVPN i Kina att använda OpenVPN-protokollet över SSL, som krypterar ditt OpenVPN 'fingeravtryck' så att det inte kan upptäckas. Detta är enkelt nog att göra på skrivbordet men mer komplext på mobilen.

Om du vill ansluta från Kina på mobila enheter med AirVPN måste du installera OpenVPN-filer och göra en manuell konfiguration - det finns steg-för-steg-guider på webbplatsen för att leda dig genom processen.

AirVPN bör arbeta i andra högcensurländer, till exempel Turkiet och Iran, på grund av dess utbud av ytterligare obfuskningsverktyg som SSH / SSL-tunneling och åtkomst till Tor genom VPN.

Dess begränsade servernätverk är dåliga nyheter för snabbhet, eftersom det kan innebära att du måste ansluta till en AirVPN-server långt borta från din fysiska plats.

plattformar & enheter

Kompatibel med alla större plattformar & routrar

Apps

Windows-logotypWindowsMac-logotypMaciOS-logotypiOSAndroid-logotypAndroidLinux-logotypLinuxRouterlogotyprouter

AirVPN erbjuder anpassade VPN-appar för:

 • Microsoft Windows
 • Mac OS
 • Android
 • Linux

Det finns också en AirVPN-installationsguide för iOS, men det kräver installation av OpenVPN-programvara från tredje part. Vi rekommenderar iOS-användare att använda VPN med anpassade appar för iPhone eller iPad istället.

AirVPN stöds också på DD-WRT-, pfSense-, Tomato- och AsusWRT-routrar, men måste igen installeras och konfigureras manuellt. Detta betyder att AirVPN inte är ett särskilt bra val om du vill ha en plug-and-play VPN-tjänst.

Spelkonsoler & Streaming-enheter

AppleTV-logotypAppleTVAmazon Fire TV-logotypAmazon Fire TVChromecast-logotypChromecastNintendo-logotypenNintendoPlayStation-logotypenPlayStationRoku-logotypenRokuXbox-logotypXbox

AirVPN erbjuder en inbyggd VPN-app för Amazon Fire TV och Fire TV Stick. Det kan också användas med en rad andra spelkonsoler och strömningsenheter antingen genom att ansluta dem till en konfigurerad router eller dela VPN-anslutningen från en annan enhet som kör programvaran.

Det finns inga manuella installations- eller felsökningshandböcker för någon av dessa enheter, men du kan hitta många användbara tips och tips i AirVPNs onlineforum.

Browser Extensions

AirVPN erbjuder tyvärr inga webbläsarförlängningar för Google Chrome eller Mozilla Firefox, vilket knappast är förvånande med tanke på dess brist på inbyggda appar för ett brett sortiment av enheter. Några av dess konkurrenter, till exempel ExpressVPN, erbjuder fullständiga VPN-tillägg för alla populära webbläsare.

kryptering & säkerhet

En av de säkraste VPN-tjänsterna vi har sett

protokoll

kryptering

säkerhet

Avancerade funktioner

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS Leak Blocking

Första partens DNS

IPV6 läckage blockering

Stöder TCP-port 443

VPN Kill Switch

WebRTC Leak Blocking

Split Tunneling

TOR via VPN-server

Se vår VPN-ordlista om dessa villkor förvirrar dig och vill veta mer.

AirVPN är ett fantastiskt val om ren integritet är din prioritet. Kryptering sker via toppkryptering AES-256 och programvaran körs exklusivt på OpenVPN, vilket erbjuder den bästa säkerhets- / prestandabalansen.

VPN-dödsomkopplaren är en viktig funktion för att skydda dig vid fall av anslutningar, och AirVPN driver också sina egna DNS-servrar och håller din personliga information konfidentiell.

Resultat av AirVPNs DNS- och IP-läckagetest på webbläsarläckor

AirVPN: s skydd mot DNS-, IPv6- och WebRTC-läckor har också visat sig vara 100% effektivt i våra senaste tester.

Du kan använda AirVPN för att komma åt Tor-webbläsaren, vilket ger dig ett extra lager kryptering om du behöver det. Desktop-appen erbjuder också 'doublehop', en funktion som regelbundet byter din IP-adress för att förhindra att din plats spåras.

Enkel användning

Besvärliga appar med vissa användbarhetsfel

Hur man installerar & Ställ in AirVPN

 • Skärmdump av de olika alternativen för AirVPNs Windows-app

  Nedladdning är inte så enkelt som att bara klicka på en knapp - istället uppmuntras du att göra det "välj din smak".

 • Skärmdump av AirVPN Windows installationsguide

  Installationsguiden guider dig hur du ställer in programvaran.

 • Skärmdump av AirVPN-licensavtalet

  Du måste godkänna AirVPNs licensavtal innan installationen är klar.

 • Skärmdump av den slutförda AirVPN Windows-nedladdningen

  När programvaran har installerats klickar du bara på finish och börjar sedan använda AirVPN-appen.

 • Skärmdump av AirVPNs huvudskärm i sin Windows-app

  AirVPNs huvudskärm håller det enkelt med din plats, viss grundstatistik och på / av-knapp.

 • Skärmdump av listan över länder som finns tillgängliga på AirVPNs Windows-app

  Länderna är organiserade alfabetiskt och visar mängden anslutna servrar och användare.

 • Skärmdump av AirVPN: s hela serverlista i Windows-appen

  AirVPNs skärm för serverval är rörig, med varje server (förvirrande) uppkallad efter en stjärna.

 • Skärmdump av inställningsskärmen på AirVPNs Windows-app

  Det finns många avancerade inställningar att titta på, men de är otroligt enkla att navigera.

AirVPN: s desktop VPN-klient, lekfullt smeknamnet "Eddie", är föråldrad, rörig och rent förvirrande. Fler tekniska kunniga VPN-användare kommer att älska de avancerade funktionerna, men till och med tekniklärarna kan kämpa.

AirVPNs inställningslista är uppdelad i flikar, alla med massor av olika alternativ. Det är här det kan bli förvirrande för mindre erfarna VPN-användare, så vi gillar att det finns ett alternativ att återställa alla inställningar till standard för fall.

Val av VPN-server är mycket svårare än den behöver - listan är lång och det finns ingen sökfunktion. Ännu värre är varje VPN-server uppkallad efter en stjärna, vilket blir frustrerande efter ett tag när allt du vill göra är att välja en stad och ansluta.

Kundsupport

24/7 livechatt kompenserar för begränsade resurser

E-post support via ett onlineformulär

Online-resurser

Ja
Ja

AirVPN säger att dess kundtjänst inte är outsourcad för att ge "högkvalitativt stöd", men en brist på livechatt och långsam e-postsvar kan vara frustrerande när du bara har en enkel fråga.

Vi gillar dock den omfattande kunskapsbasen på AirVPN: s webbplats, som innehåller ett omfattande FAQ-avsnitt uppdelat efter ämne. Det finns också en hel rad AirVPN-communityforum som täcker alla ämnen du kan tänka på, så du kanske tycker att du inte behöver kontakta supportteamet ofta.

Prissättning & Erbjudanden

Den längsta planen är utmärkt värde för pengarna

AirVPN-kupong

AirVPN-prisplan

Varje AirVPN-prisplan innehåller samma funktioner men de blir billigare varje månad ju längre abonnemanget du registrerar dig för.

En enda månad AirVPN är det dyraste alternativet på 7,76 $, men det kan minskas med 53% på den tvååriga planen, vilket är bara $ 3,65 per månad. Du kan också välja 12-månadersplanen som kommer ut på $ 4,52, med en besparing på 42%.

 1. En gång i månaden

  US $ 7,76 / mo

  Faktureras $ 7,76 varje månad

 2. 6 månader

  US $ 5,35 / mo

  Faktureras $ 32,15 var 6: e månad Spara 31%

 3. 12 månader

  US $ 4,52 / mo

  Faktureras $ 54,32 var 12: e månad Spara 45%

 4. 2 år

  US $ 3,65 / mo

  Faktureras $ 87,58 vartannat år Spar 53%

Alla planer har 3-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Betalning & Återbetalningsalternativ

AirVPN erbjuder en gratis provperiod som kan erhållas genom att skicka ett meddelande till supportteamet och använda kupongkoden de skickar till dig. Vi fick på mindre än en dag, men folk har rapporterat på forumet att de lämnats kvar på en kod i över 24 timmar.

Det finns också en återbetalningsgaranti, men detta gäller bara tre dagar, vilket är snålt jämfört med de 30 dagar som de flesta andra VPN-tjänster erbjuder. Det är 'inga frågor ställda', tack och lov, och återbetalningar är vanligtvis tillbaka i din bank inom två arbetsdagar.

AirVPN accepterar det största utbudet av betalningsmetoder som vi har sett från alla leverantörer. Detta inkluderar de flesta större kreditkort, PayPal och en hel rad kryptokurser. Många internationella alternativ accepteras också, till exempel Alipay och Giropay.

Poängen

Rekommenderar vi AirVPN?

Vi rekommenderar AirVPN, men med en allvarlig varning: AirVPN är absolut inte en VPN för nybörjare.

Faktum är att AirVPN förmodligen är det mest skrämmande och ovänliga av alla när vi pratar om VPN-skivor som vi faktiskt rekommenderar. Det är fortfarande supersäker och ger snabba nedladdningshastigheter, men varnas för att det tar lite att vänja sig vid.

Alternativ till AirVPN

ExpressVPN-logotyp

ExpressVPN

Det är vår högst rankade VPN av en anledning: ExpressVPN gör en hel del saker bra, men användarvänlighet kan vara högst upp på listan. ExpressVPN är så enkelt att vem som helst kan använda det - och få bra prestanda när du gör det också. Läs ExpressVPN-recensionen

CyberGhost-logotyp

Cyberghost

Om streaming är viktig för dig bör du inte ladda ner AirVPN. CyberGhost är ett mycket bättre alternativ tack vare dess otydliga åtkomst till Netflix, BBC iPlayer och mer. Läs CyberGhost-recensionen

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me