Είτε είστε στη δουλειά, στο σχολείο ή απλά προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο από άλλη χώρα, μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να ξεμπλοκάρετε αποκλεισμένους ιστότοπους σε αυτόν τον πλήρη οδηγό.

Εικονογράφηση δύο εργαζομένων μπροστά από έναν κλειδωμένο υπολογιστή

Οι ιστοτόποι μπορούν να μπλοκαριστούν από κυβερνήσεις, χώρους εργασίας και σχολεία προκειμένου να λογοκρίνουν περιεχόμενο, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα ή να συμμορφωθούν με περιφερειακούς περιορισμούς.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρακάμψετε αυτά τα μπλοκ ιστοσελίδων και να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο περιορισμένου περιεχομένου.

Σε αυτόν τον οδηγό θα εξηγήσουμε ακριβώς πώς να ξεμπλοκάρουμε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο. Θα καλύψουμε τι είναι ένα μπλοκ ιστότοπου, γιατί επιβάλλονται και πώς λειτουργούν.

Αν βιάζεστε, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στην ενότητα που σας αφορά περισσότερο:

 • Εάν θέλετε να ξεμπλοκάρετε γρήγορα μια μόνο ιστοσελίδα, όπως ένα βίντεο στο YouTube, χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης ιστού.
 • Εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο σε μακροπρόθεσμη βάση ή σας ενδιαφέρει το ιδιωτικό απόρρητό σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).
 • Εάν η κύρια ανησυχία σας είναι η ανωνυμία στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor.

Αυτός ο οδηγός θα καλύψει 10 πιθανούς τρόπους για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να μεταβείτε απευθείας σε κάθε μέθοδο ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την παρακάτω λίστα:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα διακομιστή μεσολάβησης Web
 2. Χρησιμοποιήστε ένα VPN
 3. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor
 4. Χρησιμοποιήστε μια διεύθυνση IP
 5. Χρησιμοποιήστε την προσωρινή μνήμη Google
 6. Χρησιμοποιήστε τη Μηχανή Wayback
 7. Μεταβείτε στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας
 8. Χρησιμοποιήστε μια ροή RSS
 9. Αλλάξτε το διακομιστή μεσολάβησης δικτύου
 10. Χρησιμοποιήστε τη Μετάφραση Google

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε τα κεφάλαια μας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μπλοκάρονται οι ιστότοποι και τον αποκλεισμό ιστοτόπων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόβλημα της λογοκρισίας και των περιορισμών στο διαδίκτυο.

Αν θέλετε να ξεμπλοκάρετε Netflix ή Youtube συγκεκριμένα, ελέγξτε τα ειδικά τμήματα μας:


 • Πώς να ξεμπλοκάρετε το Netflix
 • Πώς να ξεκλειδώσετε το Youtube

Contents

Τι είναι ένα μπλοκ ιστοσελίδα?

Ένα μπλοκ δικτυακού τόπου ή μια «απαγόρευση» είναι ένα τεχνικό μέτρο που έχει σκοπό να περιορίσει την πρόσβαση των χρηστών συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πόροι. Τα μπλοκ ιστοτόπων μπορούν να υλοποιηθούν με πολλούς τρόπους, αλλά συνήθως δεν επιτρέπεται στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε έναν διακομιστή ιστού βάσει της διεύθυνσης IP της μηχανής τους. Αυτό είναι γνωστό ως IP μπλοκ.

Ένα μπλοκ ιστότοπου προορίζεται να περιορίσει τους χρήστες από την προβολή συγκεκριμένων τμημάτων του διαδικτύου.

Αν χρησιμοποιείτε συχνά το Διαδίκτυο, είναι πιθανό να έχετε συναντήσει αυτούς τους περιορισμούς σε κάποιο σημείο της διαδικτυακής σας ζωής. Ορισμένα κοινά μπλοκ ιστοτόπων περιλαμβάνουν:

 • Αδυναμία πρόσβασης σε μια συγκεκριμένη χώρα Netflix βιβλιοθήκη.
 • Γεωγραφικά περιορισμένη YouTube Βίντεο.
 • Αποκλείονται από την ανταλλαγή μηνυμάτων ή προβάλλονται προφίλ άλλων χρηστών Facebook, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ.
 • ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ή ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που εμποδίζονται στο σχολείο ή στην εργασία.
 • Ηλεκτρονική λογοκρισία από αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως το μπλοκ της Κίνας Google.
 • Εκδότες ιστότοπων προσωπικές απαγορεύσεις σε χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες τους.

Σε αυτόν τον οδηγό θα εξηγήσουμε λεπτομερέστερα γιατί μπλοκάρονται οι ιστοτόποι και πώς γίνεται. Το επόμενο κεφάλαιο παραθέτει τους 10 εύκολους τρόπους για να ξεμπλοκάρουμε έναν ιστότοπο ή μπορείτε να μεταβείτε στα ειδικά τμήματα για την απεμπλοκή του Netflix και την απεμπλοκή του YouTube.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες: 10 απλές μέθοδοι

Σε αυτή την ενότητα, θα παρουσιάσουμε πρώτα μας έξι αγαπημένες μεθόδους για την απεμπλοκή ενός ιστότοπου. Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι πρόσβασης σε περιορισμένο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε τέσσερις λιγότερο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε.

Στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος στην ιστοσελίδα του Chicago Tribune που εξηγεί ότι οι χρήστες σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποκλειστεί από την πρόσβαση σε συγκεκριμένα τμήματα του ιστότοπου

Στιγμιότυπο οθόνης ενός μπλοκ ιστοτόπου που επιβλήθηκε από το Chicago Tribune.

1Χρησιμοποιήστε ένα διακομιστή μεσολάβησης Web

Η χρήση ενός διαδικτυακού διακομιστή μεσολάβησης είναι α γρήγορα και Ανετα τρόπος για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο.

Ένας πληρεξούσιος λειτουργεί σαν α μεσάζων μεταξύ εσάς και του ιστότοπου προορισμού σας.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης, η διαδικτυακή σας κίνηση μεταφέρεται μέσω ενός ενδιάμεσο διακομιστή αντί να πηγαίνετε απευθείας στον ιστότοπο. Ο διακομιστής τότε επισκέπτεται τον ιστότοπο για λογαριασμό σας και σας προωθεί το περιεχόμενό της.

Διάγραμμα του πώς λειτουργεί ένας διακομιστής μεσολάβησης

Πώς συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω διακομιστή μεσολάβησης.

Ένα πληρεξούσιο κρύβει τη διεύθυνση IP και την πραγματική τοποθεσία από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Από την οπτική γωνία του ιστοτόπου, η επισκεψιμότητά σας προέρχεται από τη θέση του διακομιστή μεσολάβησης.

Επειδή οι διακομιστές μεσολάβησης αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP και την εμφανίζουν σαν να περιηγείστε σε άλλη χώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο που είναι μπλοκάρει στην τοποθεσία σας. Απλά φροντίστε να επιλέξετε ένα διακομιστή μεσολάβησης που βασίζεται σε μια χώρα όπου ο δικτυακός τόπος που επιθυμείτε είναι απεμπλοκή.

Ένας δικτυακός πληρεξούσιος θα σας επιτρέψει επίσης να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο ή στην εργασία. Αυτά τα μπλοκ έχουν την τάση να επικεντρώνονται στη διεύθυνση IP ή τη διεύθυνση URL της περιορισμένης ιστοσελίδας.

Όταν κάνετε περιήγηση με ένα διακομιστή μεσολάβησης, ποτέ δεν επισκέπτεστε τον ιστοχώρο μόνοι σας. Ο πληρεξούσιος επισκέπτεται τον ιστότοπο για λογαριασμό σας και σας προωθεί το περιεχόμενό του. Δεν μπορείτε να μπλοκάρετε γιατί ποτέ δεν συνδέεστε στην απαγορευμένη διεύθυνση IP ή διεύθυνση URL. Είναι τόσο απλό.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι διακομιστών μεσολάβησης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν web proxy. Δημοφιλή περιλαμβάνουν: Hide.me, HideMyAss, Whoer και kproxy.

Οι διακομιστές μεσολάβησης Web έρχονται με ορισμένους κινδύνους. Το πιο σημαντικό, είναι όχι κρυπτογραφημένο, που σημαίνει ότι ο ISP σας, η κυβέρνηση, το σχολείο, ο χώρος εργασίας και οι χάκερ μπορούν να ελέγξουν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα.

Γι 'αυτό το λόγο, συνιστούμε έντονα να μην χρησιμοποιείτε έναν πληρεξούσιο για οτιδήποτε περιλαμβάνει προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι διακομιστές μεσολάβησης Web δεν είναι πάντα ο πιο αξιόπιστος ή ασφαλής τρόπος για να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες:

 • Οι διακομιστές μεσολάβησης υπερφορτώνονται, προκαλώντας αργές ταχύτητες σύνδεσης και ακόμη και συντρίβοντας.>
 • Οι διακομιστές μεσολάβησης στο Web λειτουργούν σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η επισκεψιμότητα που αποστέλλεται από το συγκεκριμένο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε θα δρομολογηθεί μέσω του διακομιστή μεσολάβησης.
 • Οι διακομιστές μεσολάβησης Web είναι γνωστό ότι εισάγουν διαφημίσεις στη συνεδρία σας περιήγησης. Ανησυχέστερα, μερικοί βρήκαν ότι εισήγαγαν κακόβουλο λογισμικό.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης στο διαδίκτυο αν προσπαθείτε να το κάνετε να ξεμπλοκάρετε γρήγορα τις μοναδικές ιστοσελίδες ή φίλτρα παράκαμψης στο σχολείο και την εργασία.

Μην χρησιμοποιείτε έναν διαδικτυακό διακομιστή μεσολάβησης για πρόσβαση ευαίσθητες πληροφορίες ή αν είστε ανησυχούν για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους διακομιστών μεσολάβησης και τους πιθανούς κινδύνους τους, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας Proxy vs. VPN.

Web Proxy: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Web Πλεονέκτημα πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα διακομιστή μεσολάβησης στο Web
 • Δωρεάν και εύκολο στη χρήση.
 • Κρύβει τη διεύθυνση IP σας από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.
 • Ένας γρήγορος τρόπος για να παρακάμψετε γεω-μπλοκ ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστοσελίδες μπλοκαρισμένες στο σχολείο ή στην εργασία.
 • Οι περισσότεροι διακομιστές μεσολάβησης στο διαδίκτυο έχουν μια επιλογή από τοποθεσίες διακομιστών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.
 • Δεν είναι κρυπτογραφημένο.
 • Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, οι κυβερνήσεις, τα σχολεία, οι χώροι εργασίας και άλλοι κακοί παραγωγοί μπορούν να κατασκοπεύσουν τη δραστηριότητά σας.
 • Μπορεί μερικές φορές να τρέχει αργά ή να συντριβεί λόγω υπερπλήρωσης εξυπηρετητών.
 • Γνωστή για την ένεση διαφημίσεων και ενίοτε κακόβουλου λογισμικού στη συνεδρία σας περιήγησης.
 • Λειτουργεί μόνο σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα διακομιστή μεσολάβησης Web

Για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή μεσολάβησης ιστού:

 1. Επισκεφθείτε έναν ιστότοπο πληρεξουσίου ιστού Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε το hide.me.

  Στιγμιότυπο οθόνης του διακομιστή μεσολάβησης Hide.me ιστού.

  Στιγμιότυπο οθόνης από την υπηρεσία proxy web του Hide.me.

 2. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.
 3. Επιλέξτε μια τοποθεσία proxy (επιλέξτε μια χώρα όπου ο ιστότοπος στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση είναι απεριόριστος).
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή "επισκεφθείτε ανώνυμα". Ο ιστότοπος θα πρέπει να εμφανίζεται στην οθόνη σας ξεκλειδωμένος.

2Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN)

Στιγμιότυπο οθόνης του Express VPN σε επιτραπέζιο υπολογιστή με τοποθεσίες διακομιστή

Στιγμιότυπο οθόνης του ExpressVPN με λίστα τοποθεσιών διακομιστή.

Τα VPN είναι α ασφαλής και αξιόπιστος τρόπο να παρακάμψετε τα μπλοκ ιστοτόπων.

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι ένα κομμάτι του λογισμικού που κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας και τα κανάλια όλο το διαδίκτυο σας μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή για να προστατεύστε το ιδιωτικό σας απόρρητο και αποκρύψτε τη διεύθυνση IP σας.

Όταν αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω VPN, η επισκεψιμότητα μεταφέρεται πρώτα στον διακομιστή VPN και έπειτα στον επιθυμητό ιστότοπο. Τα δικα σου Η διεύθυνση IP θα αλλάξει και τα δεδομένα περιήγησής σας δεν θα συνδέονται με την πραγματική σας τοποθεσία, καθιστώντας ό, τι κάνετε online πιο ιδιωτικά.

VPN κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητάς σας. Αυτό βοηθά να αποκρύψετε τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο από ISPs, χάκερ, διαχειριστές δικτύου και άλλα αδιάκριτα μάτια.

Ένα VPN θα κρυπτογραφεί και θα επαναδρομολογεί όλη την κίνηση που αποστέλλεται από τη συσκευή σας, ενώ ένας διακομιστής μεσολάβησης θα δρομολογεί εκ νέου μόνο τα δεδομένα που αποστέλλονται από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Επομένως, τα VPN προσφέρουν πολύ περισσότερα ασφαλής και ιδιωτικός σύνδεση από ένα διακομιστή μεσολάβησης ιστού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των VPN, μπορείτε να διαβάσετε τον ειδικό οδηγό μας: Τι είναι το VPN?

Διάγραμμα που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες συνδέονται στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα VPN

Πώς συνδέεστε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα VPN.

Ανάλογα με τον πάροχο VPN που χρησιμοποιείτε, θα μπορείτε να επιλέξετε από δεκάδες ή και εκατοντάδες τοποθεσίες διακομιστών VPN σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξαπατήσετε τους ιστότοπους να σκεφτούν ότι περιηγείστε, συνεχίζετε να ρέει ή χτυπάτε από μια συγκεκριμένη πόλη ή χώρα.

Για το λόγο αυτό, τα VPN είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους πρόσβαση σε γεωφυσικούς ιστότοπους.

Κρύβοντας τη διεύθυνση IP και την αντικατάστασή της με τη διεύθυνση IP ενός διακομιστή VPN, μπορείτε να παρακάμψετε τα μπλοκ ιστοτόπων που βασίζονται στη θέση ή την ταυτότητά σας.

Μπορείτε επίσης να παρακάμψετε τυχόν μπλοκ στη θέση σας σχολείο ή δουλειά. Αυτοί οι περιορισμοί βασίζονται συνήθως στη διεύθυνση IP ή τη διεύθυνση URL των ιστότοπων που προσπαθείτε να επισκεφθείτε.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN αν είστε:

 • Ανησυχείτε για σας προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.
 • Αποκλεισμός ιστοτόπων σε ένα σε μακροπρόθεσμη βάση, όπως όταν ταξιδεύετε.
 • Πρόσβαση προσωπικές πληροφορίες από το εξωτερικό.
 • Προσπαθώντας να παρακάμψει γεωγραφικούς περιορισμούς.

Αν απλά θέλετε να ξεμπλοκάρετε ένα ενιαία ιστοσελίδα γρήγορα, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης ιστού. Εάν το χρειάζεστε πλήρη ανωνυμία, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σημασία της επιλέγοντας τον κατάλληλο πάροχο υπηρεσιών VPN. Διαφορετικοί πάροχοι VPN θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στις διαφορετικές ανάγκες.

 • Εάν χρειάζεστε διακομιστές σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε έναν παροχέα VPN με διακομιστές σε αυτήν την τοποθεσία.
 • Εάν χρησιμοποιείτε VPN για να αποφύγετε τη λογοκρισία, θα χρειαστείτε ένα VPN με τεχνολογία αποκρυπτογράφησης.
 • Εάν θέλετε να αποκλείσετε ορισμένες υπηρεσίες όπως το Netflix, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το VPN σας συνεργάζεται με αυτές τις υπηρεσίες. Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις VPN για το Netflix εδώ.

Η επιλογή του κατάλληλου παροχέα VPN είναι επίσης σημαντική από την άποψη της ασφάλειας.

Με απλά λόγια, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, εμπιστεύεστε τον πάροχο υπηρεσιών με όλα τα δεδομένα περιήγησης. Αυτό περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, τι κάνετε σε αυτούς τους ιστότοπους, τη διεύθυνση IP και πολλά άλλα.

Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο πάροχο. Τα καλά δίκτυα VPN δεν θα διαρροή, τη συλλογή ή την κοινή χρήση των πληροφοριών περιήγησής σας.

VPN: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

VPN πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα VPN
 • Κρύβει τη διεύθυνση IP σας από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.
 • Αξιόπιστος τρόπος για να ξεμπλοκάρετε το γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο.
 • Μεγάλη επιλογή τοποθεσιών διακομιστή VPN.
 • Κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας.
 • Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, οι κυβερνήσεις, τα σχολεία και οι χώροι εργασίας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα.
 • Προστατεύει όλη την κίνηση στο Internet που αποστέλλεται από τη συσκευή σας, όχι μόνο από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.
 • Οι περισσότεροι πάροχοι VPN διαθέτουν ειδική ομάδα υποστήριξης πελατών.
 • Το απόρρητό σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την αξιοπιστία του παρόχου VPN.
 • Μερικοί συλλέγουν, μεταβιβάζουν ή πωλούν πληροφορίες αναγνώρισης για εσάς.
 • Μπορεί να επιβραδύνει τις ταχύτητες σύνδεσης, αν και αυτό είναι συνήθως αμελητέο με VPN υψηλής ποιότητας.
 • Τα περισσότερα δίκτυα VPN υψηλής ποιότητας απαιτούν συνδρομή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN

Η χρήση ενός VPN είναι πολύ απλή - επιλέγοντας ποιο VPN να χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι πιο δύσκολο.

Σας συνιστούμε να βρείτε έναν αξιόπιστο και αξιόπιστο πάροχο VPN προτού δεσμευθείτε για συνδρομή. Τα VPN χαμηλής ποιότητας μπορεί να είναι αναξιόπιστα και ακόμη και επικίνδυνα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή παρόχου VPN, οι καλύτερες προτάσεις VPN μας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ο τρόπος εγκατάστασης και χρήσης ενός VPN ποικίλλει ανάλογα με τον παροχέα υπηρεσιών που επιλέγετε. Τούτου λεχθέντος, τα περισσότερα δίκτυα VPN θα ακολουθήσουν τα ίδια γενικά βήματα.

Για να εγκαταστήσετε ένα VPN:

 1. Επιλέξτε έναν πάροχο VPN και επισκεφθείτε τον ιστότοπό του. Αν αναζητάτε ένα VPN για κινητά, βρείτε την εφαρμογή του παροχέα σας στο κατάστημα εφαρμογών της συσκευής σας.
 2. Αν είναι α πληρωμένο VPN, επιλέξτε το προτιμώμενο σχέδιο πληρωμής. Όσο περισσότερο εγγραφείτε, τόσο φθηνότερο είναι το μηνιαίο τέλος.
 3. Εγκαταστήστε το VPN. Χρησιμοποιήστε τους λεπτομερείς οδηγούς μας για την εγκατάσταση ενός VPN σε Mac, στα Windows, στο iPhone και στο Android αν θέλετε κάποια βοήθεια.
 4. Μόλις εγγραφείτε και το VPN είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας, θα μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή και να επιλέξετε μια τοποθεσία διακομιστή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το OpenVPN και το διακόπτη θανάτου VPN.
 5. Μόλις χτυπήσετε τη σύνδεση, θα μπορείτε να ξεκινήσετε την ασφαλή περιήγηση.

3Χρησιμοποιήστε τον Brow Browr

Tor Browser εικονίδιο

Tor (ή Ταυτός Οnion Rεξωτερικό) είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει μέγιστη ανωνυμία στο διαδίκτυο. Αν η διαμονή σας είναι ανώνυμη είναι η κύρια ανησυχία σας κατά την απεμπλοκή ιστοσελίδων, Tor είναι η λύση.

Αρχικά δημιουργήθηκε για τους αμερικανικούς στρατιωτικούς, ο browser Tor είναι μια δημοφιλής ελεύθερη τεχνολογία που διαχειρίζεται εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

Όταν χρησιμοποιείτε το Tor, η διαδικτυακή σας κίνηση μεταδίδεται μέσω τουλάχιστον τριών τυχαία επιλεγμένων διακομιστών στο δρόμο προς τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Είναι επίσης τυλιγμένο μέσα πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης.

Στο τελευταίο διακομιστή - ή στον «κόμβο εξόδου» - αποκρυπτογραφείται το τελευταίο επίπεδο κρυπτογράφησης και η κίνηση μεταφέρεται στον ιστότοπο προορισμού.

Διάγραμμα δεδομένων που διέρχεται από το δίκτυο Tor

Πώς περνούν τα δεδομένα σας μέσω του δικτύου Tor.

Ο Tor διαφέρει από τους διακομιστές μεσολάβησης και τα VPN, διότι είναι αποκεντρωμένη. Δεν υπάρχει ένας και μόνο απομακρυσμένος διακομιστής μέσω του οποίου διοχετεύεται ολόκληρη η επισκεψιμότητα.

Αντ 'αυτού, το καθήκον της διατήρησης της ηλεκτρονικής σας ταυτότητας κρυμμένο είναι κοινόχρηστο σε πολλούς διακομιστές οι οποίοι τυχαία επανεκχωρούνται κάθε δέκα λεπτά. Όταν έχει ρυθμιστεί σωστά, Το Tor κρύβει την πραγματική σας τοποθεσία από τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε.

Αντί να βλέπετε τη διεύθυνση IP, οι ιστότοποι βλέπουν τη διεύθυνση IP του κόμβου εξόδου.

Tor, επίσης κρύβει την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα από την κυβέρνησή σας, τον ISP και οποιονδήποτε άλλο στο δίκτυό σας. Τα επίπεδα κρυπτογράφησης που εφαρμόζονται στα δεδομένα σας διασφαλίζουν ότι όποιος προσπαθεί να κατασκοπεύσει τις συνήθειες περιήγησής σας θα αντιμετωπίσει μια σειρά από δυσανάγνωστα γράμματα και αριθμούς.

Είναι δυνατόν παρακάμπτοντας τα μπλοκ γεωγραφικών ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας το Tor.

Ωστόσο, ο Tor δεν είναι απλά ή αξιόπιστος. Παρόλο που είναι δυνατόν, είναι δύσκολο να επιλέξετε ακριβώς ποιες τοποθεσίες διακομιστών θα θέλατε να περάσουν τα δεδομένα σας.

Επιπλέον, τα στρώματα κρυπτογράφησης του Tor και οι πολλαπλοί κόμβοι σημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά αργή. Αυτό κάνει τον Tor πολύ ιδανικό για δραστηριότητες υψηλού εύρους ζώνης, όπως ροής βίντεο και κοινή χρήση αρχείων.

Ως εκ τούτου, Tor είναι όχι η πιο συνεπής μέθοδος της καταστρατήγησης των γεω-μπλοκ - ειδικά όταν πρόκειται για υπηρεσίες υψηλού εύρους ζώνης όπως το Netflix. Για την αξιοπιστία και την ευελιξία, δοκιμάστε ένα διακομιστή μεσολάβησης ή ένα VPN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ISP, το σχολείο ή ο χώρος εργασίας σας μπορεί να παραμείνει ακόμα δείτε ότι χρησιμοποιείτε Tor ακόμη και αν δεν γνωρίζουν τι κάνετε σε αυτό. Για το λόγο αυτό, είναι λογικό να μένετε μακριά από το Tor αν είστε στη δουλειά ή στο σχολείο.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Tor αν:

 • Ανωνυμία είναι ο κύριος στόχος σας

Μην χρησιμοποιείτε Tor εάν:

 • Προσπαθείτε να έχετε πρόσβαση γεω-περιορισμένου περιεχομένου.
 • Η περιήγησή σας απαιτεί υψηλές ταχύτητες σύνδεσης, όπως και για Netflix ή YouTube.
 • Απεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο ή εργασία.

Tor: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Tor Πλεονεκτήματα
Tor Μειονεκτήματα
 • Κρυπτογραφεί ισχυρά τα δεδομένα σας.
 • Αποκεντρωμένο δίκτυο.
 • Παρέχει μέγιστη ανωνυμία στο διαδίκτυο.
 • Δωρεάν για χρήση.
 • Κρύβει τη διεύθυνση IP σας από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.
 • Μπορεί να ξεμπλοκάρει το γεωγραφικό περιεχόμενο (αν και αυτό δεν είναι αξιόπιστο).
 • Δύσκολο να ελέγξετε την τοποθεσία του κόμβου εξόδου.
 • Πολύ αργή.
 • Δεν διατίθεται αυτή τη στιγμή σε συσκευές iOS.
 • Συνήθως συνδέεται με την εγκληματικότητα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tor

Η εγκατάσταση και η χρήση του προγράμματος περιήγησης Tor είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να κατεβάσετε Tor σε οποιαδήποτε Windows, Linux ή MacOS υπολογιστή, ή Android smartphone.

Για να εγκαταστήσετε τον Tor:

 1. Μεταβείτε στη σελίδα λήψης του Project Tor.
 2. Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα και κάντε λήψη του αντίστοιχου αρχείου .exe.
 3. Ανοίξτε το αρχείο και επιλέξτε τη γλώσσα σας χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.
 4. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, πατήστε σύνδεση. Ο Tor θα εγκατασταθεί και θα μπορείτε να περιηγηθείτε ανώνυμα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η χρήση του Tor έρχεται με κινδύνους. Εάν δεν ρυθμίσετε σωστά το πρόγραμμα περιήγησης και αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, είναι απίστευτα απλό να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να εγκαταστήσετε το Tor Browser και παραμείνετε ασφαλείς ενώ χρησιμοποιείτε Tor, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό Tor vs. VPN.

Χρησιμοποιήστε μια διεύθυνση IP μάλλον παρά μια διεύθυνση URL

Μία γραμμή περιήγησης με μια διεύθυνση IP καταχωρημένη στο

Μερικές φορές είναι δυνατή η κατάργηση αποκλεισμού ενός ιστότοπου αγνοώντας τη διεύθυνσή του URL και πρόσβαση μέσω της διεύθυνσης IP αντι αυτου.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι ιστοσελίδες έχουν μια συνδεδεμένη διεύθυνση IP. Αν εισάγετε αυτή τη διεύθυνση IP στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, θα μεταφερθείτε κατευθείαν στον ιστότοπο που αναζητάτε.

Για παράδειγμα, η αρχική σελίδα της Google έχει τη διεύθυνση IP 216.58.215.46. Η πληκτρολόγηση αυτού του στοιχείου στο πρόγραμμα περιήγησής σας έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την πληκτρολόγηση του https://google.com.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αυτό το τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεμπλοκή ενός αποκλεισμένου ιστότοπου.

Περιστασιακά, τα σχολεία και οι χώροι εργασίας ενδέχεται να μπλοκάρουν έναν ιστότοπο με βάση το δικό του URL αντί της διεύθυνση IP. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να παρακάμψετε το μπλοκ είναι η προέλευση της διεύθυνσης IP του ιστότοπου και στη συνέχεια η εισαγωγή του στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για τα μπλοκ που είναι URL-based. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι ιστότοποι απαγορεύουν άμεση πρόσβαση IP.

Σε άλλες περιπτώσεις, ένας ιστότοπος μπορεί να χτιστεί σε μια διεύθυνση IP που σας κατευθύνει κάπου αλλού από τον ιστότοπό του. Το YouTube, για παράδειγμα, έχει το IP 172.217.18.206. Αν το εισάγετε στη γραμμή διευθύνσεων, θα σας μεταβεί στην αρχική σελίδα Google. Επομένως, η χρήση μιας διεύθυνσης IP δεν θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε αυτές τις ιστοσελίδες.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση IP εάν υποψιάζεστε ότι το μπλοκ ιστότοπου είναι αποκλειστικά με βάση τη διεύθυνση URL. Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί με τοπικά δίκτυα, όπως στο σχολείο ή δουλειά.

Χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP συνηθισμένος να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τους ιστότοπους που είναι γεωγραφικά περιορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix ή στο BBC iPlayer από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα της χρήσης μιας διεύθυνσης IP
Μειονεκτήματα της χρήσης μιας διεύθυνσης IP
 • Γρήγορος και εύκολος τρόπος για να παρακάμψετε απλά μπλοκ ιστοτόπων.
 • Χρήσιμο στο σχολείο και την εργασία.
 • Λειτουργεί μόνο όταν το μπλοκ βασίζεται σε URL.
 • Δεν είναι δυνατή η κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων που εμποδίζουν την άμεση πρόσβαση IP ή είναι ενσωματωμένες σε λανθασμένες διευθύνσεις IP.

Πώς να βρείτε μια διεύθυνση IP

Ευτυχώς, η εύρεση της διεύθυνσης IP ενός ιστότοπου είναι πολύ απλή:

 1. Βρείτε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο όπως το IP Checker της Geotek.
 2. Εισαγάγετε στον τομέα του αποκλεισμένου ιστότοπου και κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος.
 3. Η διεύθυνση IP του ιστότοπου θα εμφανιστεί στο παρακάτω πλαίσιο.

  Στιγμιότυπο οθόνης από το εργαλείο Ελέγχου IP του Geotek με τη διεύθυνση IP που εμφανίζεται

  Στιγμιότυπο οθόνης από το εργαλείο Ελέγχου IP του Geotek.

 4. Αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση IP στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν το μπλοκ βασίζεται σε διεύθυνση URL, ο ιστότοπος θα πρέπει να φορτωθεί χωρίς μπλοκάρισμα.

5Χρησιμοποιήστε την προσωρινή μνήμη Google

Πρόσωπο που χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης Google σε iPhone

Καταστήματα μηχανών αναζήτησης αντίγραφα ασφαλείας των ιστοσελίδων προκειμένου να βελτιωθούν οι ταχύτητες φόρτωσης. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούνται τοποθεσίες όπως το Google και το Bing παλαιότερες εκδόσεις ιστοτόπων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν ορισμένους περιορισμούς.

Αν ο ιστότοπος που θέλετε να ξεκλειδώσετε είναι απλός, κυρίως με βάση το κείμενο, και δεν απαιτεί τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, τότε μπορεί να είναι η απάντηση η χρήση της προσωρινής μνήμης της Google.

Εάν είναι η σελίδα ενημερώνεται τακτικά ή εκτελεί επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, μια προσωρινή έκδοση μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμη.

Τα cache αποθηκεύουν επίσης μόνο κείμενο - οπότε αν οι εικόνες ή το βίντεο είναι ζωτικής σημασίας για το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο.

Google Cache: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα της κρυφής μνήμης Google
Μειονεκτήματα της προσωρινής μνήμης του Google
 • Εξαιρετικό για απλές σελίδες με κείμενο που δεν ενημερώνονται τακτικά.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο και στην εργασία.
 • Μπορεί να παρακάμψει γεω-μπλοκ σε ιστοσελίδες.
 • Δεν αποθηκεύει στοιχεία πολυμέσων, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεμπλοκή των υπηρεσιών streaming video.
 • Είναι απίθανο να είναι η πιο ενημερωμένη έκδοση της σελίδας.
 • Δεν είναι δυνατή η κατάργηση αποκλεισμού ιστοτόπων που είναι περίπλοκοι ή απαιτούν στοιχεία σύνδεσης.
 • Όχι κάθε σελίδα έχει μια προσωρινή έκδοση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή μνήμη Google

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια προσωρινά αποθηκευμένη ιστοσελίδα, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες:

 1. Βρείτε την αποκλεισμένη ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.
 2. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο εικονίδιο δίπλα στη διεύθυνση URL του ιστότοπου.

  Στιγμιότυπο από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google που εμφανίζει την επιλογή Αποθηκευμένη

  Στιγμιότυπο οθόνης από την Google για την επιλογή "Cached".

 3. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθηκευμένη" και θα πρέπει να μεταφερθείτε σε μια αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπου, ακόμη και αν δεν έχετε τη δυνατότητα να προβάλετε την τρέχουσα επανάληψη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε την προσωρινή μνήμη εντολών: example.com στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

6Χρησιμοποιήστε τη Μηχανή Wayback

Big Ben ρολόι πύργος του Λονδίνου

Παρόμοια με την κρυφή μνήμη Google, το Wayback Machine είναι μια υπηρεσία που αποθηκεύει παλιές εκδόσεις σχεδόν κάθε ιστοσελίδας στον κόσμο. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν μεταξύ μιας σειράς προηγούμενων επαναλήψεων για πρόσβαση.

Η υπηρεσία - που παρέχεται από το archive.org - είναι ένας άλλος τρόπος πρόσβασης σε περιορισμένους ιστότοπους με την προβολή παλιών αντιγράφων.

Το Wayback Machine δεν θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες που απαιτούν λεπτομέρειες σύνδεσης και είναι απίθανο να φιλοξενήσει την τελευταία έκδοση του δικτυακού τόπου. Ωστόσο, υποστηρίζει εικόνα, βίντεο και ήχου - κάτι το Google Cache δεν κάνει.

Μηχανή Wayback: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα μηχανής
Μειονεκτήματα μηχανοκίνητου τρόπου
 • Εύχρηστος.
 • Τεράστια επιλογή παλιών αρχείων ιστοτόπου.
 • Μπορεί να ξεμπλοκάρει τοποθεσίες στο σχολείο και την εργασία.
 • Αποθηκεύει περιεχόμενο πολυμέσων.
 • Είναι απίθανο να είναι ο ιστότοπος στην τρέχουσα μορφή του.
 • Δεν λειτουργεί για ιστότοπους που απαιτούν πιστοποιήσεις σύνδεσης.
 • Δεν αποθηκεύει κάθε ιστοσελίδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή Wayback

Για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο με τη Μηχανή Wayback, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Πηγαίνετε στο web.archive.org.
 2. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του αποκλεισμένου ιστότοπου στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε το πλήκτρο εισαγωγής.
 3. Θα παρουσιαστεί ένα ημερολόγιο που θα δείχνει όλες τις εκδόσεις του ιστότοπου που είναι αποθηκευμένες στο μηχανισμό Wayback.

  Στιγμιότυπο οθόνης από το αρχείο διαδικτυακού αρχείου Wayback Machine

  Στιγμιότυπο οθόνης από το αρχείο διαδικτυακού αρχείου Wayback Machine.

 4. Επιλέξτε την πιο πρόσφατη έκδοση τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από την ημερομηνία και κάνοντας κλικ στη χρονική σφραγίδα του στιγμιότυπου.
 5. Το περιεχόμενο με περιορισμό θα πρέπει να εμφανίζεται στην οθόνη σας.

Εναλλακτικοί τρόποι για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο

Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές μέθοδοι για την απεμπλοκή ιστοτόπων. Παρόλο που ίσως εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστο.

Εάν προτιμάτε να παραλείψετε αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στις ενότητες μας σχετικά με την απεμπλοκή του Netflix ή την απεμπλοκή του YouTube. Εναλλακτικά, μπορείτε να μάθετε γιατί μπλοκάρονται οι ιστότοποι ή πώς μπλοκάρουν οι ιστότοποι.

7Μεταβείτε στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι αυτά που χρησιμοποιεί το smartphone σας για σύνδεση στο διαδίκτυο όταν βρίσκεστε μακριά από το WiFi.

Μπορείτε να μεταβείτε στη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με δύο τρόπους:

 1. Εάν βρίσκεστε σε ένα smartphone, απενεργοποιήστε το WiFi και περιηγηθείτε με 3G ή 4G αντί.
 2. Εάν βρίσκεστε σε άλλη συσκευή, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις στο smartphone για να την μετατρέψετε σε a προσωπικό σημείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας με το smartphone σας και να την περιηγηθείτε χρησιμοποιώντας τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του smartphone.

Αυτό θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε τείχη προστασίας σε δίκτυα WiFi - το είδος του μπλοκ που βρίσκεται συχνά στη θέση του σχολείο ή δουλειά - επειδή δεν χρησιμοποιείτε πλέον το WiFi για σύνδεση στο Internet.

Θα χρησιμοποιήσετε επίσης ένα διαφορετική διεύθυνση IP όταν αλλάζετε από WiFi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί στον ιστότοπο που απευθύνονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή WiFi μπορούν να αποφευχθούν.

Τούτου λεχθέντος, η νέα διεύθυνση IP θα σας αναγνωρίσει ότι βρίσκεστε σε περίπου την ίδια φυσική τοποθεσία. Ως εκ τούτου, δεν θα έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί με γεω-μπλοκ με αυτήν τη μέθοδο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα κινητά δεδομένα κοστίζουν χρήματα. Ανάλογα με τη σύμβαση τηλεφώνου σας, μπορεί να έχετε μόνο ένα καθορισμένο ποσό για να χρησιμοποιήσετε ένα μήνα. Η μετάβαση στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για την κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων θα τροφοδοτεί γρήγορα το επίδομα δεδομένων σας.

Πώς να μεταβείτε στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Για να μεταβείτε σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν χρησιμοποιείτε το smartphone σας:

 1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις.
 2. Επιλέξτε WiFi.
 3. Μεταβείτε στην καρτέλα για να απενεργοποιήσετε το WiFi.
 4. Ένα σύμβολο 3G ή 4G θα πρέπει να εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας, υποδεικνύοντας τη χρήση των κινητών δεδομένων.

Για να μεταβείτε σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν χρησιμοποιείτε επιφάνεια εργασίας ή άλλη συσκευή:

 1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο smartphone σας.
 2. Στο iPhone, επιλέξτε Mobile Data και, στη συνέχεια, Personal Hotspot. Στο Android, επιλέξτε Δίκτυο & Internet και στη συνέχεια Hotspot και Tethering.
 3. Ενεργοποιήστε το Personal Hotspot και, εάν σας ζητηθεί, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης σε ό, τι θέλετε.
 4. Στην επιφάνεια εργασίας σας (ή σε άλλη συσκευή), αναζητήστε διαθέσιμα δίκτυα WiFi.
 5. Το smartphone σας θα πρέπει να εμφανίζεται ως μία από τις επιλογές.
 6. Μόλις συνδεθείτε σε αυτό, θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για τη συνάντησή σας στο διαδίκτυο.

8Χρησιμοποιήστε τη ροή RSS της Ιστοσελίδας

Οι ροές RSS είναι ένας τρόπος παλιάς σχολής για την ενημέρωση με νέες ενημερώσεις σε έναν ιστότοπο.

Μέσω ενός αναγνώστη RSS, οι χρήστες λαμβάνουν απλοποιημένες εκδόσεις από κάθε νέο περιεχόμενο που προστίθεται σε έναν ιστότοπο. Αυτό έρχεται κατευθείαν στον τηλεφωνικό ή επιτραπέζιο υπολογιστή του χρήστη αυτόματα.

Οι ροές RSS σάς επιτρέπουν να βλέπετε αποσπάσματα πληροφοριών σε έναν ιστότοπο χωρίς πραγματικά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα. Μπορούν τεχνικά να χρησιμοποιηθούν για την προβολή περιοριζόμενου περιεχομένου από αποκλεισμένους ιστότοπους, επειδή οι ενημερώσεις έρχονται σε εσάς και όχι το αντίστροφο.

Οι ροές RSS έχουν γίνει πολύ λιγότερο συνηθισμένες καθώς έχει εξελιχθεί το διαδίκτυο. Δεν θα είναι πάντα η περίπτωση που ο αποκλεισμένος ιστότοπός σας έχει μια ροή RSS στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Ωστόσο, εάν ο ιστότοπος δεν διαθέτει ροή δεδομένων, είναι δυνατό να δημιουργήσετε έναν για τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ορισμένα ηλεκτρονικά εργαλεία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ροή RSS

 1. Αν δεν το έχετε ήδη, πάρτε τον εαυτό σας έναν αναγνώστη RSS. Feedly είναι μια δημοφιλής επιλογή.
 2. Βρείτε τη διεύθυνση URL της ροής RSS για τον αποκλεισμένο ιστότοπο. Αν δεν μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στον ιστότοπο (και δεν μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση URL RSS αλλού), δοκιμάστε να προσθέσετε /ταίζω/ στο τέλος της διεύθυνσης URL του ιστότοπου - π.χ. www.top10vpn.com/ταίζω/. Αυτό λειτουργεί εάν ο ιστότοπος τροφοδοτείται από το WordPress.
 3. Μόλις βρείτε τη σωστή διεύθυνση URL, επικολλήστε την στο πλαίσιο αναζήτησης του αναγνώστη RSS.
 4. Κάντε κλικ στη συνέχεια και συμπληρώστε τις επόμενες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, θα λάβετε αυτόματα ενημερώσεις όποτε ενημερώνεται ο ιστότοπος.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη ρύθμιση μιας ροής RSS, ανατρέξτε στον λεπτομερή οδηγό της Lifewire.

9Αλλαγή του διακομιστή μεσολάβησης δικτύου

Ορισμένα ιδρύματα - ειδικά βιβλιοθήκες και κολέγια - χρησιμοποιούν διαφανή πληρεξούσια μέσα στο δίκτυό τους. Αυτοί οι πληρεξούσιοι ενημερώνουν τον ιστότοπο προορισμού ότι είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης και τους διαβιβάζουν την πραγματική διεύθυνση IP του χρήστη.

Οι διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης χρησιμοποιούνται για τη διοχέτευση της επισκεψιμότητας από κάθε συσκευή σε ένα δίκτυο (π.χ., όλους τους υπολογιστές σε μια βιβλιοθήκη) μέσω ενός μόνο διακομιστή. Αυτό βοηθά τον διαχειριστή να πραγματοποιεί φιλτράρισμα περιεχομένου ή παρακολούθηση δραστηριοτήτων. Τα δημόσια δίκτυα WiFi χρησιμοποιούν συχνά διαφανή proxy για να εμποδίσουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο υψηλού εύρους ζώνης.

Συχνά αυτά τα δίκτυα θα κάνουν χρήση της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ διαφανή μεσολάβηση. Ως εκ τούτου, ένα μπλοκ ιστότοπου ενδέχεται να υπάρχει σε έναν από τους πληρεξουσίους και όχι στον άλλο,.

Είναι επομένως δυνατή η απεμπλοκή ενός δικτυακού τόπου με απλή εναλλαγή μεταξύ των πληρεξουσίων δικτύου - μια διαδικασία γνωστή ως διακομιστή μεσολάβησης.

Το πρόβλημα με το διακομιστή μεσολάβησης πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP και τον αριθμό θύρας του εναλλακτικού διακομιστή μεσολάβησης, προκειμένου να μεταβείτε σε αυτό.

Η πλοήγηση μεσολάβησης επίσης δεν θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε γεωγραφικούς περιορισμούς επειδή η διεύθυνση IP παραμένει στην ίδια φυσική τοποθεσία.

Πώς να αλλάξετε το διακομιστή μεσολάβησης δικτύου

Μπορείτε να αλλάξετε το Proxy δικτύου μέσω του προγράμματος περιήγησης.

Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για Google Chrome επί MacOS ειδικά, αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για τους χρήστες άλλων προγραμμάτων περιήγησης ιστού.

 1. Επιλέγω Προτιμήσεις (μερικές φορές επισημαίνονται Ρυθμίσεις) από το αναπτυσσόμενο μενού του Chrome.
 2. Κάντε κλικ Προχωρημένος στο αριστερό πλαίσιο της σελίδας.
 3. Πηγαίνετε στο Σύστημα καρτέλα και στη συνέχεια ανοίξτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης του υπολογιστή σας.

  Στιγμιότυπο προχωρημένων προτιμήσεων συστήματος στο Chrome

  Κάντε κλικ στο Σύστημα και, στη συνέχεια, ανοίξτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης του υπολογιστή σας

 4. Ελεγξε το Διαμεσολαβητής Ιστού και εισαγάγετε την διεύθυνση IP του εναλλακτικού διακομιστή μεσολάβησης στο πλαίσιο στα δεξιά. Πληκτρολογήστε τον αριθμό θύρας στο κουτί μετά το παχύ έντερο.

  Στιγμιότυπο οθόνης των πρωτοκόλλων διαμόρφωσης του διακομιστή μεσολάβησης στο Chrome

  Κλείστε το διακομιστή μεσολάβησης Web και εισαγάγετε τα σχετικά στοιχεία

 5. Όλη η επισκεψιμότητά σας θα μεταφερθεί τώρα μέσω αυτού του πληρεξουσίου.

10Χρησιμοποιήστε το Google Translate

Παραδόξως, Μετάφραση Google μπορεί μερικές φορές να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για να μεταφράσετε μια διεύθυνση URL στη γλώσσα που προτιμάτε. Στη συνέχεια, η Google σας παρέχει έναν σύνδεσμο σε μια 'μεταφρασμένη' έκδοση της ιστοσελίδας.

Η μετάφραση λειτουργεί ως αυτοσχέδιο διακομιστής μεσολάβησης και σε ορισμένες περιπτώσεις θα σας επιτρέψει να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο.

Η χρήση του Google Translate είναι ένας νέος αλλά αναξιόπιστος τρόπος πρόσβασης σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Translate

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο με το Google Translate:

 1. Μεταβείτε στο Google Translate.
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε το όνομα τομέα του αποκλεισμένου ιστότοπου στο αριστερό πλαίσιο.

  Στιγμιότυπο οθόνης του Google Translate

  Στιγμιότυπο οθόνης του Google Translate.

 3. Αλλαξε το γλώσσα πηγής (αριστερό πλαίσιο) σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την αγγλική (ή τη γλώσσα που επιθυμείτε).
 4. Αλλαξε το γλώσσα προορισμού (δεξιά στήλη) στην επιθυμητή γλώσσα.
 5. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται στη μετάφραση. Η σελίδα θα πρέπει να φορτώνεται χωρίς περιορισμούς.

Πώς να ξεμπλοκάρετε το Netflix

φωτογραφία ενός τηλεφώνου σε ένα τραπέζι φόρτωσης Netflix

Ο πιο δημοφιλής και πιο αξιόπιστος τρόπος για να ξεμπλοκάρετε το Netflix είναι με ένα Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ένα VPN θα ανακατευθύνει ολόκληρη την κίνηση στο διαδίκτυο μέσω ενός ιδιωτικού διακομιστή σε μια χώρα της επιλογής σας.

Είναι η τοποθεσία του διακομιστή VPN που καθορίζει τη διεύθυνση IP περιήγησής σας και όχι την πραγματική σας θέση.

Το Netflix προσφέρει μια διαφορετική βιβλιοθήκη περιεχομένου ανάλογα με τη γεωγραφική σας θέση. Είτε είστε διακοπές είτε έχετε μετακομίσει στο εξωτερικό, η ανακάλυψη των αγαπημένων σας παρουσιάσεων Netflix δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας μπορεί να είναι απογοητευτική.

Ευτυχώς, είναι δυνατόν να παρακάμψετε αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να ξεκλειδώσετε το «κρυφό» περιεχόμενο με ένα VPN.

Από τεχνικής απόψεως, οι όροι και οι προϋποθέσεις της Netflix ορίζουν ότι πρέπει να καταναλώνετε το περιεχόμενό τους "κυρίως εντός της χώρας στην οποία έχετε δημιουργήσει το λογαριασμό σας".

Στιγμιότυπο οθόνης των Όρων Παροχής Υπηρεσιών της Netflix

Στιγμιότυπο από τους Όρους Χρήσης της Netflix

Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι παρακάμπτουν καθημερινά τους γεωγραφικούς περιορισμούς της Netflix, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε βιβλιοθήκες Netflix από όλο τον κόσμο.

Επομένως, τα VPN είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το ξεκλείδωμα βιβλιοθηκών Netflix που αφορούν συγκεκριμένες περιφέρειες, διότι σας επιτρέπουν να ελέγχετε από πού εμφανίζεται η περιήγησή σας από.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να ξεμπλοκάρετε το Netflix

Για να ξεμπλοκάρετε το Netflix με VPN:

 1. Εγκαταστήστε ένα VPN. Η ενότητα που αναφέρθηκε προηγουμένως στον οδηγό εξηγεί πώς να το κάνετε αυτό βήμα-βήμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν πάροχο VPN που έχει επαληθευτεί για να λειτουργεί με δημοφιλείς υπηρεσίες συνεχούς ροής.
 2. Επιλέξτε την κατάλληλη τοποθεσία διακομιστή για τη βιβλιοθήκη Netflix που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Οι καλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών έχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο - επιτρέποντάς σας να καθορίσετε τη χώρα ή την πόλη από την οποία θέλετε να περιηγηθείτε.
  Στιγμιότυπο οθόνης της λίστας θέσεων διακομιστή εφαρμογών ExpressVPN για Android

  Στιγμιότυπο οθόνης της λίστας εξυπηρετητών που παρέχεται στην εφαρμογή Android του ExpressVPN

 3. Συνδέστε το VPN και ανοίξτε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.
 4. Πλοηγηθείτε στο Netflix και θα κατευθυνθείτε στη βιβλιοθήκη όπου βασίζεται ο διακομιστής VPN που επιλέξατε.

Λοιπόν, ποιο είναι το αλίευμα?

Με την πάροδο του χρόνου, η Netflix έχει βελτιωθεί στον προσδιορισμό του πότε οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα VPN.

Η υπηρεσία προσπαθεί τώρα να εντοπίσει τις διευθύνσεις IP γνωστών παρόχων VPN και να αποκλείσει κάθε κίνηση που προέρχεται από αυτές τις διευθύνσεις.

Θα έχετε παρατηρήσει αυτό, εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ το τρομακτικό μήνυμα "σφάλμα ροής".

Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης σφαλμάτων ροής στο Netflix

Το "Σφάλμα ροής" της Netflix.

Για το λόγο αυτό, πολλοί πάροχοι VPN απλά δεν λειτουργούν όταν πρόκειται για την απεμπλοκή του Netflix.

Είναι, συνεπώς κρίσιμος ότι κάνετε την έρευνά σας πριν αγοράσετε ένα VPN αν ψάχνετε για μια υπηρεσία VPN για να παρακάμψετε τους περιορισμούς Netflix.

Υπάρχει μια συλλογή παρόχων VPN που εργάζονται για τη δημιουργία νέων διευθύνσεων IP κάθε φορά που το Netflix αποκλείει τα παλιά τους. Θα χρειαστείτε ένα από αυτά τα VPN αν θέλετε να ξεμπλοκάρετε αξιόπιστα το Netflix. Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μας στα καλύτερα δίκτυα VPN για τον οδηγό Netflix.

Αν θέλετε να ξεμπλοκάρετε άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής με VPN, ελέγξτε τις προτάσεις μας για το καλύτερο VPN για streaming και το καλύτερο VPN για το BBC iPlayer.

Πώς να ξεκλειδώσετε το YouTube

Φόρτωση YouTube σε τηλέφωνο και tablet

Τα βίντεο του YouTube αποκλείονται για διάφορους λόγους:

 • Στο σχολείο ή δουλειά, οι διαχειριστές δικτύου ενδέχεται να περιορίσουν την πρόσβαση στο YouTube για να μειώσουν τις περισπασμούς ή να διατηρήσουν το εύρος ζώνης.
 • Κυβερνήσεις να λογοκρίνουν τακτικά βίντεο στο YouTube. Για τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα, αυτό συνεπάγεται την παρεμπόδιση ολόκληρου του ιστοτόπου. Για άλλες χώρες, αυτό σημαίνει λογοκρισία μεμονωμένων βίντεο.
 • Νόμοι πνευματικών δικαιωμάτων οδηγούν στον γεωγραφικό περιορισμό των βίντεο του YouTube. Στη Γερμανία, το 10% όλων των βίντεο με πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές έχει αποκλειστεί μετά από διαμάχη μεταξύ του YouTube και του GEMA, ενός γερμανικού οργανισμού δικαιωμάτων επίδοσης.

Στιγμιότυπο ενός μηνύματος σφάλματος στο YouTube το οποίο εξηγεί ότι το βίντεο έχει αποκλειστεί λόγω γεωγραφικών περιορισμών

Στιγμιότυπο οθόνης ενός βίντεο YouTube που αποκλείεται γεωγραφικά.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακάμψετε αυτά τα τετράγωνα.

ο πιο γρήγορα και ευκολότερη τρόπος για να ξεκλειδώσετε ένα βίντεο YouTube είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης ιστού.

Όπως εξηγήσαμε στην ενότητα σχετικά με τους διακομιστές μεσολάβησης στο διαδίκτυο, ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι ένας απομακρυσμένος διακομιστής που σας επιτρέπει να αποκρύψετε την τοποθεσία σας λαμβάνοντας μια νέα διεύθυνση IP. Επίσης επισκέπτεται τον ιστότοπο για λογαριασμό σας και σας διαβιβάζει τις πληροφορίες του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα proxy ιστού για να ξεμπλοκάρετε τα βίντεο που είναι γεωγραφικά περιορισμένη, καθώς και αυτά που έχουν μπλοκάρει στο σχολείο και την εργασία.

Για να ξεκλειδώσετε το YouTube:

 1. Επιλέξτε έναν αξιόπιστο διακομιστή μεσολάβησης ιστού όπως HideMyAss, Hide.me ή Whoer.
 2. Καταχωρίστε τη διεύθυνση URL του αποκλεισμένου βίντεο του YouTube στη γραμμή αναζήτησης του διακομιστή μεσολάβησης.
 3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια θέση διακομιστή μεσολάβησης όπου το περιεχόμενο δεν είναι αποκλεισμένο.
 4. Αν ξεμπλοκάρετε ένα βίντεο στην εργασία ή στο σχολείο, επιλέξτε ένα πληρεξούσιο πλησιέστερα στην πραγματική σας θέση όσο το δυνατόν. Αυτό θα βοηθήσει στην ταχύτητα σύνδεσης.
 5. Πατήστε 'connect' και θα πρέπει να είστε σε θέση να παρακολουθήσετε το βίντεο χωρίς περιορισμούς.

Η χρήση ενός διαδικτυακού διακομιστή μεσολάβησης είναι η καλύτερη επιλογή για την απεμπλοκή ενός βίντεο YouTube ως α εφάπαξ. είναι γρήγορα, Ανετα και Ελεύθερος. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκλείσετε πιο συχνά τα βίντεο YouTube, η χρήση ενός VPN είναι ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη.

Γιατί είναι αποκλεισμένοι ιστοτόποι?

Στιγμιότυπο οθόνης του μηνύματος στην ιστοσελίδα που αποκλείστηκε στην Αυστραλία δηλώνοντας ότι ο ιστότοπος έχει απενεργοποιηθεί λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Στιγμιότυπο οθόνης ενός μπλοκ ιστοσελίδων της Αυστραλίας.

Οι ιστοσελίδες συνήθως αποκλείονται από αρχές όπως σας Παροχέας Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), κυβέρνηση, σχολείο, ή δουλειά. Σε άλλες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ιστότοποι ενδέχεται να εμποδίσουν ορισμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αδυναμία πρόσβασης σε έναν ιστότοπο δεν σημαίνει πάντοτε ότι έχει αποκλειστεί. Είναι επίσης πιθανό ότι ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Για να ελέγξετε, απλά εισάγετε τη διεύθυνση URL που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια δωρεάν υπηρεσία παρακολούθησης και θα σας πει εάν ο ιστότοπος λειτουργεί ή όχι.

Εάν ο ιστότοπος λειτουργεί και η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο λειτουργεί σωστά, είναι πιθανό ότι ο ιστότοπος μπλοκάρεται από τρίτο μέρος.

Σε αυτή την ενότητα θα καλύψουμε τους τέσσερις πιο συνηθισμένους λόγους γιατί ένας ιστότοπος ενδέχεται να αποκλειστεί. Αν προτιμάτε να μάθετε πώς λειτουργούν τα μπλοκ ιστοτόπων, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο επόμενο κεφάλαιο.

1Γεωγραφικοί περιορισμοί (ή γεω-μπλοκ)

Online λογοκρισία σε όλο τον κόσμο

Ένα γεω-μπλοκ είναι ένας περιορισμός διαδικτύου που βασίζεται στο δικό σας φυσική τοποθεσία. Οι επιχειρήσεις και οι ιστότοποι θα χρησιμοποιούν γεω-μπλοκ για να εμποδίσουν τους χρήστες σε συγκεκριμένες χώρες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Ομοίως, μια κυβέρνηση ή πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει γεω-μπλοκ για να εμποδίσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ξένο περιεχόμενο που θεωρούν ακατάλληλο.

Οι ιστότοποι μπορούν να εντοπίσουν τη φυσική σας τοποθεσία, ελέγχοντας τη διεύθυνση IP της συσκευής σας.

Αν έχετε ταξιδέψει ποτέ και προσπαθήσετε να μεταδώσετε την αγαπημένη σας επίδειξη Netflix ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείτε στο σπίτι, μόνο για να βρείτε τον ιστότοπο είναι 'δεν είναι διαθέσιμη στην τοποθεσία σας', Τότε έχετε βιώσει μια'γεω-μπλοκ'.

Ενώ η λογοκρισία στο διαδίκτυο υπάρχει σε κάθε χώρα σε κάποιο βαθμό, υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις που εμποδίζουν επιθετικά χιλιάδες ξένους ιστότοπους, γενικά για πολιτικούς λόγους. Μερικές φορές αυτά τα μπλοκ είναι μόνιμα - όπως συμβαίνει στην Κίνα - ή προσωρινά, όπως όταν μια κυβέρνηση αποκλείει τα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια των πολιτικών αναταραχών.

Μια γεω-ομάδα μπορεί να επιβληθεί για πολλούς λόγους:

 • Κυβερνητική λογοκρισία. Οι κατασταλτικές κυβερνήσεις συχνά λαμβάνουν μέτρα για τον έλεγχο των πληροφοριών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στα σύνορά τους.

  Μερικές φορές γίνεται για να προστατεύονται τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας (π.χ. να εμποδίζονται οι πορνογραφικές τοποθεσίες για τα παιδιά), αλλά συχνά γίνεται μόνο για να εξυπηρετούν τις δικές τους γεωπολιτικές στρατηγικές.

  Το γεωφυσικός αποκλεισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λογοκρισία περιεχομένου που προέρχεται από το εξωτερικό ή για να περιορίσει την πρόσβαση χρηστών σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

 • Νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων και αδειοδότησης. Οι νόμοι περί αδειοδότησης περιεχομένου απαιτούν συχνά γεωγραφικούς περιορισμούς προκειμένου να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις τους.

  Ορισμένες υπηρεσίες συνεχούς ροής - όπως το Netflix ή το BBC iPlayer - χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP για να αλλάξουν τις βιβλιοθήκες τους ανάλογα με τη χώρα από την οποία επισκέπτεστε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες εκθέσεις επιτρέπονται μόνο για χρήστες σε συγκεκριμένες χώρες.

 • Επιχειρησιακά Έξοδα. Ορισμένες εταιρείες περιορίζουν τις υπηρεσίες τους σε ορισμένες χώρες για να εξοικονομήσουν λειτουργικές δαπάνες. Οι μικρότερες επιχειρήσεις ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση χρηστών από άλλες περιοχές ή να μην μπορούν να συμμορφωθούν με τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτησή τους.

  Δοκιμάσαμε 500 αμερικανικές ιστοσελίδες ειδήσεων και διαπιστώσαμε ότι πάνω από το μισό μπλοκ πρόσβασης από χρήστες στην Ευρώπη, επειδή δεν είναι σε θέση - ή απρόθυμοι - να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις GDPR. Αυτό είναι ένα παράδειγμα γεω-μπλοκαρίσματος.

Εάν αντιμετωπίζετε γεωγραφικούς περιορισμούς, χρησιμοποιήστε ένα VPN για να ξεμπλοκάρετε τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

2Work και School Filtering

Τα σχολεία και οι χώροι εργασίας συχνά θέτουν περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου από τους σπουδαστές και τους υπαλλήλους τους.

Αυτός ο τύπος μπλοκ ιστότοπου προορίζεται συνήθως μειώστε τις περισπασμούς και αύξηση της παραγωγικότητας, αν και θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των παιδιών και την πρόληψη κακόβουλου λογισμικού.

Συνήθως, μπλοκ στην εργασία και το σχολείο ισχύουν για ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και τυχερών παιχνιδιών, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, και υπηρεσίες ροής βίντεο. Θεωρητικά, μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ιστότοπο που ο διαχειριστής αποφασίζει να λογοκρίνει.

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο στην εργασία ή στο σχολείο, χρησιμοποιήστε ένα διακομιστή μεσολάβησης.

3Πρωτογενείς έλεγχοι

Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν γονικό έλεγχο για να προστατεύσουν τα παιδιά από τις πιο δυσάρεστες γωνιές του διαδικτύου.

Με τους γονικούς ελέγχους, οι φροντιστές μπορούν να καθορίσουν μια λίστα ιστοτόπων που θέλουν να εμποδίσουν την πρόσβαση του παιδιού τους.

Οι γονικοί έλεγχοι υλοποιούνται συνήθως απευθείας στη συσκευή του παιδιού χρησιμοποιώντας προεγκατεστημένες ρυθμίσεις ή εφαρμογές τρίτων όπως το Net Nanny.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τους γονικούς ελέγχους στο οικιακό σας δίκτυο WiFi, έτσι ώστε οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με αυτό να έχει τους ίδιους περιορισμούς στον ιστότοπο.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των γονικών ελέγχων, ανατρέξτε στον αποκλειστικό οδηγό του Internet Matters.

4Προσωπικές απαγορεύσεις

Οι διαχειριστές ιστότοπων μπορούν να εκδώσουν προσωπικές απαγορεύσεις σε συγκεκριμένους χρήστες, εάν έχουν παραβιαστεί οι όροι υπηρεσίας τους.

Αυτά είναι εξατομικευμένα μπλοκ, που συνήθως βρίσκονται σε φόρουμ ή ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών. Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίσουν ένα συγκεκριμένο χρήστη να έχει πρόσβαση στο site στο μέλλον.

Συχνά απαγορεύονται οι προσωπικές απαγορεύσεις αφού ένας χρήστης έχει παραβιάσει τους κανόνες του ιστοτόπου με κάποιο τρόπο - π.χ. με συρραφή ή spamming, για παράδειγμα.

Σε ιστοσελίδες όπως το Facebook, οι χρήστες μπορούν να εκδώσουν προσωπικές απαγορεύσεις σε άλλους χρήστες. Αυτό θα εμποδίσει έναν άλλο χρήστη να έχει πρόσβαση στο προσωπικό σας προφίλ ή να σας στείλει μηνύματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προσωπικές απαγορεύσεις ισχύουν για λογαριασμό ενός χρήστη ανεξάρτητα από τη διεύθυνση IP ή τη φυσική τοποθεσία. Τα βήματα αυτού του οδηγού θα είναι δεν να σας βοηθήσει να παρακάμψετε προσωπικά μπλοκ ιστοτόπων αυτού του είδους.

Εάν έχετε απαγορευτεί από έναν ιστότοπο βάσει της διεύθυνσης IP, χρησιμοποιήστε ένα VPN ή ένα διακομιστή μεσολάβησης για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο.

Πώς μπλοκάρουν οι ιστότοποι?

Έχουμε εξηγήσει γιατί ένας ιστότοπος ενδέχεται να έχει αποκλειστεί και να παρακάμψει τους περιορισμούς αυτούς. Αλλά πώς μπλοκάρεται μια σελίδα στην πρώτη θέση?

Αυτή η ενότητα θα διερευνήσει την τεχνική πλευρά των μπλοκ ιστοτόπων και της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Θα καλύψουμε τις πέντε πιο συνήθεις μεθόδους αποκλεισμού ενός ιστότοπου.

Εν ολίγοις, οι ιστοτόποι μπορούν να μπλοκαριστούν χρησιμοποιώντας:

 1. IP-μπλοκ, οι οποίες επικεντρώνονται στη διεύθυνση IP του χρήστη ή της ιστοσελίδας.
 2. Μπλοκ με βάση τη διεύθυνση URL, που στοχεύουν τη διεύθυνση URL του ιστότοπου.
 3. Βασικά μπλοκ DNS, που εμποδίζουν την αντιστοίχιση ονομάτων τομέα με διευθύνσεις IP.
 4. DPI-based μπλοκ, που λογοκρίνουν τις τοποθεσίες σύμφωνα με το περιεχόμενό τους.
 5. Πλατφόρμες με βάση το μπλοκ, που περιορίζουν τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών όπως το Google ή το Facebook.

Ιστοσελίδες βασισμένες στο 1IP

Η διεύθυνση IP (πρωτόκολλο Internet) είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί στη σύνδεση στο διαδίκτυο από τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP). Αυτή η διεύθυνση σηματοδοτεί την ταυτότητά σας και την τραχύ φυσική τοποθεσία.

Η διεύθυνση IP σας είναι καλύτερα κατανοητή ως η δική σας ηλεκτρονικό διαβατήριο: σας αναγνωρίζει μοναδικά ενώ εσείς σερφάρετε στο διαδίκτυο και όλες οι δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο συνδέονται πίσω σε αυτό.

Οι ιστότοποι έχουν επίσης διευθύνσεις IP που επισημαίνουν την ταυτότητα και τη θέση των διακομιστών που φιλοξενούν τον ιστότοπο.

Αρχές όπως ο ISP, το σχολείο, η εργασία ή η κυβέρνηση χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP για την παρεμπόδιση ή τη λογοκρισία ιστοτόπων, χρηστών και περιεχομένου από ορισμένες χώρες.

Οι ίδιοι οι ιστότοποι μπορούν επίσης να εμποδίσουν γεωγραφικά τους χρήστες με βάση τη διεύθυνση IP τους. Αυτός ο τύπος μπλοκ είναι γνωστός ως IP μπλοκ.

2URL μπλοκ ιστοτόπου

Μια διεύθυνση URL (ή Ενιαίος εντοπισμός πόρων) είναι το τεχνικό όνομα για αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως διεύθυνση ιστού (δηλ. Www.example.com).

Το μπλοκάρισμα βάσει διεύθυνσης URL βασίζεται σε ένα Λίστα αποκλεισμού διευθύνσεων URL που διατηρείται μέσα στο δίκτυο και περιέχει μια λίστα απαγορευμένων διευθύνσεων URL. Όλη η επισκεψιμότητα από τον υπολογιστή σας δρομολογείται μέσω αυτής της λίστας στο δρόμο προς το διαδίκτυο.

Αν προσπαθείτε να επισκεφθείτε μια διεύθυνση URL που βρίσκεται στη λίστα αποκλεισμού, η σύνδεσή σας θα είναι σταμάτησε, ανακατευθύνεται, ή αρνήθηκε.

Οι ιστότοποι προσπαθούν συχνά να παρακάμπτουν το μπλοκάρισμα IP με την εξάπλωση του τομέα τους σε έναν αριθμό διακομιστών ή την αλλαγή του διακομιστή στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπός τους.

Ο αποκλεισμός βάσει διεύθυνσης URL λειτουργεί γύρω από αυτό το θέμα, στοχεύοντας τη συγκεκριμένη διεύθυνση ιστού σε αντίθεση με τη διεύθυνση IP του ιστότοπου.

Τα μπλοκ με βάση τη διεύθυνση URL ή τη διεύθυνση IP συνδυάζονται συνήθως για να καλύψουν αυτές τις λύσεις.

Ιστοσελίδες βασισμένες στο 3DNS

Όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο, περνάτε μια διαδικασία γνωστή ως a DNS Lookup.

Αφού πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση URL στη γραμμή περιήγησης και πατήσετε το πλήκτρο Enter, συνδέεστε σε ένα διακομιστή DNS (System Name System) για να αναζητήσετε τη διεύθυνση IP που σχετίζεται με αυτό το όνομα τομέα.

Κάθε όνομα τομέα έχει μια συσχετισμένη διεύθυνση IP. Οι διακομιστές DNS αντιστοιχούν το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε το μηχάνημά σας να γνωρίζει ποια διεύθυνση IP θα συνδεθεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Εν ολίγοις, μια αναζήτηση DNS είναι η διαδικασία της ερώτησης του διακομιστή DNS: "ποια διεύθυνση IP συνδέεται με αυτό το όνομα τομέα;"

DNS-blocking παρεμβαίνει σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας σύνδεσης και αποκλείει κάθε τομέα που βρίσκεται στη λίστα μπλοκ. Συνήθως εφαρμόζεται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τις κυβερνήσεις για τη λογοκρισία επιβλαβών ή πολιτικά ακατάλληλων περιεχομένων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ISP χρησιμοποιούν αιτήματα DNS για να συμμορφωθούν με το νόμο 2016 Investigatory Powers Act. Ο νόμος ορίζει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου πρέπει να αποθηκεύουν ένα αρχείο όλων των δικτυακών τόπων που ένας χρήστης επισκέπτεται και να το διατηρεί για τουλάχιστον 12 μήνες. Αλλού, οι ISP μπορούν να παρακολουθήσουν ερωτήματα DNS για να διευκολύνουν ένα καθεστώς λογοκρισίας ή να πουλήσουν διαφημιστές.

4Επιθεώρηση πακέτων (DPI)

Η βαθιά επιθεώρηση πακέτων (DPI) είναι ένας τύπος επεξεργασίας δεδομένων ελέγχει τα δεδομένα αποστέλλονται μέσω δικτύου υπολογιστών. Η επιθεωρούσα αρχή συνήθως αναλαμβάνει δράση, εμποδίζοντας, μετατοπίζοντας ή καταγράφοντας τα δεδομένα μετά ή κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης.

Οι ISP εφαρμόζουν DPI στα δημόσια δίκτυα που παρέχουν στους πελάτες. Αυτό συνήθως χρησιμοποιείται για ενεργοποίηση νόμιμες δυνατότητες ανάσχεσης, στοχευμένη διαφήμιση, και να βοηθήσει διαχείριση της ποιότητας της υπηρεσίας.

Εν ολίγοις, το DPI επιτρέπει στον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου να συλλέγει και να εξετάζει εύκολα όλες τις πληροφορίες που στέλνετε και λαμβάνετε ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένων των λήψεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βίντεο και λογισμικού και της κανονικής περιήγησης.

Το DPI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι στη σωστή μορφή ή για να ελέγχουν για κακόβουλο κώδικα, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά για υποκλοπή, επιτήρηση, και λογοκρισία.

Σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της να επιτρέπουν την DPI για νόμιμη παρακολούθηση της ροής δεδομένων ενός χρήστη. Μπορούν επίσης να κάνουν χρήση του DPI για την επιβολή πολιτικών σχετικά με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ή την αθέμιτη χρήση του εύρους ζώνης.

Οι πολιτικές επιπέδου υπηρεσιών ορίζονται συχνά, οι οποίες αποκλείουν συνδέσεις προς ή από μια διεύθυνση IP, ένα πρωτόκολλο ή έναν ιστότοπο με βάση το DPI.

5Αντικατάσταση με βάση το πλατφόρμα

ΕΝΑ πλατφόρμα με βάση το μπλοκ περιορίζει το περιεχόμενο που διατίθεται στους χρήστες σε συγκεκριμένες πλατφόρμες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Αυτό συνήθως εφαρμόζεται σε συνδυασμό με ή κατόπιν αιτήματος των εθνικών αρχών.

Σημαντικοί πάροχοι υπηρεσιών σε απευθείας σύνδεση όπως Google ή Facebook έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν τεράστια μπλοκ σε ορισμένους τύπους περιεχομένου. Παρόλο που είναι συνήθως απρόθυμοι να το κάνουν αυτό, μερικές φορές οι κυβερνήσεις θα τους πιέσουν να μπλοκάρουν ή να αφαιρέσουν ορισμένους πόρους.

Αντί να εμποδίσουν μια ολόκληρη πλατφόρμα, οι καταπιεστικές κυβερνήσεις θα συνεργαστούν με τον πάροχο υπηρεσιών για να μπλοκάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο στην πλατφόρμα τους στην περιοχή τους. Οι περισσότερες πλατφόρμες επιλέγουν να συνεργάζονται με αυτά τα αιτήματα αντί να αντιμετωπίζουν απαγόρευση στις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Google δείχνει ότι μόνο το 2018, η μηχανή αναζήτησης έλαβε 42.956 αιτήσεις από τα διεθνή δικαστήρια και τις κυβερνητικές υπηρεσίες να λογοκρίνουν 430.876 τεμάχια περιεχομένου.

Οι επιπτώσεις αυτού του τύπου μπλοκ μπορεί να είναι ύπουλες, ως χρήστες δεν γνωρίζουν καν ότι το περιεχόμενό τους είναι λογοκρισία ή το ρεύμα ειδήσεων τους χειραγωγείται.

Εάν μια κυβέρνηση επιθυμεί να λογοκρίνει περιεχόμενο σε ολόκληρη την πλατφόρμα, μπορεί επίσης να επιλέξει να αποκλείσει μια πλατφόρμα στο σύνολό της. Αυτό ισχύει συχνά για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε περιόδους πολιτικών αναταραχών. Αυτό ονομάζεται απενεργοποίηση του διαδικτύου και αυξάνονται.

Τα μπλοκ με βάση την πλατφόρμα μπορούν να είναι λεπτές και συχνά έχουν βαθιά κοινωνικές συνέπειες πολύ πέρα ​​από την αδυναμία πρόσβασης σε έναν ιστότοπο.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων είναι αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού και πολιτικού λόγου. Υπηρεσίες όπως το Facebook και το WhatsApp διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην οικονομία της πληροφορίας.

Ο αποκλεισμός, ο χειρισμός ή η λογοκρισία με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αυτών των υπηρεσιών εμποδίζει την τακτική επικοινωνία, εμποδίζει την ανοικτή συζήτηση και τελικά παρεμποδίζει τη δημοκρατία.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me