Οι δρομολογητές VPN μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική λύση για τη σύνδεση πολλών συσκευών ταυτόχρονα. Μάθετε πώς να ρυθμίσετε ένα δρομολογητή VPN για να έχετε μόνιμη προστασία VPN σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό για τους δρομολογητές VPN.

Δύο χαρακτήρες που χρησιμοποιούν δρομολογητή VPN με πολλαπλές συσκευές.

Τι είναι ένας δρομολογητής VPN?

Ένας δρομολογητής VPN είναι ένας δρομολογητής WiFi με λογισμικό πελάτη VPN εγκατεστημένο σε αυτό. Ο δρομολογητής κρυπτογραφεί όλη την κίνηση που αποστέλλεται ή λαμβάνεται μέσω του δικτύου WiFi. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προστατεύσετε όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα, χωρίς να εγκαταστήσετε λογισμικό VPN σε κάθε συσκευή.

Η χρήση ενός VPN στον υπολογιστή σας ή στο smartphone θα κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητα από τη συγκεκριμένη συσκευή. Ένας δρομολογητής VPN, από την άλλη πλευρά, θα κρυπτογραφήσει την κυκλοφορία σε ολόκληρο το WiFi δίκτυο σας, μειώνοντας τις πιθανότητές σας να μην πιάσετε ποτέ χωρίς προστασία.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το WiFi - υπολογιστές, tablet, smartphones και έξυπνες τηλεοράσεις - θα μπορούν ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές VPN και να διατηρούν μια ασφαλή και ιδιωτική σύνδεση.

Τι είναι ένας δρομολογητής VPN και πώς λειτουργούν;

Ένας δρομολογητής VPN κρυπτογραφεί την κίνηση κάθε συσκευής στο δίκτυό σας WiFi.

Οι δρομολογητές μπορούν να αγοραστούν με προ-εγκατεστημένο λογισμικό VPN ή μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό μόνοι σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν μπορούν όλοι οι δρομολογητές να υποστηρίξουν το λογισμικό VPN και όχι όλοι οι πάροχοι VPN μπορούν να τρέξουν σε ένα δρομολογητή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, μεταβείτε στην ενότητα αυτού του οδηγού σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης ενός δρομολογητή VPN.

Αυτός ο οδηγός θα καλύψει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός δρομολογητή VPN. Θα σας εξηγήσουμε τι πρέπει να προσέξουμε και γιατί ακριβώς ένας δρομολογητής VPN μπορεί να είναι η σωστή λύση για εσάς.

Εάν έχετε ήδη αποφασίσει να αγοράσετε ένα δρομολογητή VPN και χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση του, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον πλήρη οδηγό μας για την εγκατάσταση ενός VPN στον δρομολογητή σας.

Ποια είναι τα οφέλη ενός δρομολογητή VPN?

Η επένδυση σε δρομολογητή VPN μπορεί να φανεί ένα μεγάλο βήμα, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την ευκολία.

Εικόνα που παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα ενός δρομολογητή VPN.

1Αποφύγετε τα όρια πολλαπλών συσκευών

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN έχουν ένα όριο στον αριθμό των συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα.

Με ένα VPN εγκατεστημένο στο δρομολογητή σας, κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυό σας WiFi θα προστατεύεται από το VPN σας και μετράει μόνο ως μία σύνδεση.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για κονσόλες παιχνιδιών, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και συσκευές Internet of Things (IoT), πολλές από τις οποίες δεν διαθέτουν εγγενή υποστήριξη για λογισμικό πελάτη VPN.

2Πρόσφατη προστασία VPN

Οι υπηρεσίες VPN με βάση το πρόγραμμα περιήγησης απαιτούν να ενεργοποιείτε τη σύνδεσή σας κάθε φορά που θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα συνεδρία. Αν χρησιμοποιείτε δρομολογητή VPN, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη νέα ενεργοποίηση του VPN.

Μόλις ο δρομολογητής σας έχει ρυθμιστεί, το VPN θα εκτελείται μόνιμα ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Αυτό μειώνει δραματικά τον κίνδυνο να μην πιαστεί ποτέ χωρίς προστασία.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένες χώρες έχουν περάσει νέα νομοθεσία που υποχρεώνει τους ISP να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν το ιστορικό περιήγησής σας. Αυτό είναι πλέον υποχρεωτικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης.

Η διασφάλιση ολόκληρου του δικτύου σας με ένα δρομολογητή VPN είναι μια από τις καλύτερες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Όλη η επισκεψιμότητα στο δίκτυό σας θα είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη μεταξύ του δρομολογητή και του διακομιστή VPN, αφήνοντας στον ISP σας απολύτως καμία πληροφορία σχετικά με το ιστορικό περιήγησης.

3Προστασία γενικής ασφάλειας

Η αναβάθμιση του δρομολογητή σας είναι μια καλή ιδέα από την άποψη της ασφάλειας. Έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις όπου οι αρχές και οι εγκληματίες έχουν εκμεταλλευτεί τις ευπάθειες των δρομολογητών για να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους ή να συλλέγουν τα ευαίσθητα δεδομένα τους.

Αν χρησιμοποιείτε δρομολογητή VPN, όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi του δρομολογητή σας θα λάβουν τα οφέλη του VPN σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε επισκέπτες ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, όλη η κυκλοφορία σας θα προστατεύεται από προεπιλογή.

4Layered VPN Services

Είναι πολύ πιο εύκολο να εκτελέσετε ταυτόχρονα δύο υπηρεσίες VPN, αν χρησιμοποιείτε δρομολογητή VPN. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας και ένα άλλο στην επιφάνεια εργασίας σας. Ενώ αυτό θα επηρεάσει σίγουρα την ταχύτητα σύνδεσης σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε την προστασία σας σε περίπτωση που κάποιος πάροχος VPN διακυβεύεται από διαρροές ή συντριβές.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ενός δρομολογητή VPN?

Οι δρομολογητές VPN μπορεί να φαίνονται σαν μια μεγάλη λύση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, και είναι, σε κάποιο βαθμό. Αλλά έρχονται με κόστος, και όχι μόνο το οικονομικό.

Εικόνα που παρουσιάζει τα μειονεκτήματα ενός δρομολογητή VPN.

1Δεν υπάρχει ευελιξία

Οι δρομολογητές VPN είναι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μόλις ρυθμιστούν, δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις όπως όταν το λογισμικό VPN είναι εγκατεστημένο σε επίπεδο συσκευής. Είναι πολύ πιο δύσκολο να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε γρήγορα το VPN ή να αλλάξετε τη θέση του διακομιστή σας.

Για το λόγο αυτό, οι δρομολογητές VPN δεν είναι ιδανικοί για πράγματα όπως geo-spoofing, αντι-λογοκρισία ή απεμπλοκή περιεχομένου. Αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται πολύ μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πότε θέλετε να ενεργοποιήσετε το VPN σας και πού θέλετε να συνδεθείτε.

Ομοίως, εάν αναζητάτε ροή περιεχομένου, ίσως είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε το λογισμικό VPN απευθείας στη συσκευή που προτιμάτε.

Πολλές υπηρεσίες αποκλείουν αποκλειστικά VPN χωρίς να δίνουν προσοχή στο πού προέρχεται η κίνηση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν το VPN σας είναι ενεργοποιημένο συνεχώς.

Μπορεί ακόμη να δυσκολευτείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι συνήθως διαθέσιμο στην περιοχή σας. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στις Η.Π.Α. και συνδέσετε το δρομολογητή VPN σε ένα βρετανικό διακομιστή, ίσως να μην έχετε πρόσβαση στο US Netflix ή σε άλλες τοπικές πλατφόρμες.

2Complated Setup

Η εγκατάσταση ενός VPN στον οικιακό σας δρομολογητή μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα, ειδικά για αρχάριους.

Οι περισσότερες εταιρίες VPN έχουν εκπαιδευτικά προγράμματα για να βοηθήσουν τους πελάτες τους μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης και πολλοί από αυτούς έχουν και live chat υποστήριξη. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον οδηγό μας για την εγκατάσταση ενός VPN στον δρομολογητή σας.

Η άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε απλά έναν προκαθορισμένο δρομολογητή. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο και θα σας κάνει να περιηγηθείτε ιδιωτικά πολύ πιο γρήγορα, αλλά θα σας επιστρέψει μερικές εκατοντάδες δολάρια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την επιλογή στο επόμενο κεφάλαιο αυτού του οδηγού.

3Αυξημένες ταχύτητες σύνδεσης

Η εκτέλεση ολόκληρης της επισκεψιμότητας μέσω VPN σημαίνει ότι οι ταχύτητές σας θα είναι μόνιμα χαμηλότερες.

Ακόμη και αν αγοράσετε ένα high-end router εξοπλισμένο με ένα από τα ταχύτερα VPN στην αγορά, φυσικά θα υπάρχει κάποια επιβράδυνση έναντι μιας απεριόριστης (και απροστάτευτης) σύνδεσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν συνδέετε πολλές συσκευές στον ίδιο δρομολογητή VPN.

4 Ασφάλεια Αδύνατα σημεία

Ένα μειονέκτημα της χρήσης ενός VPN στο επίπεδο δρομολογητή είναι ότι η κίνηση μεταξύ των συσκευών σας και του δρομολογητή δεν είναι κρυπτογραφημένη.

Αυτό δεν είναι υπερβολικό πρόβλημα αν γνωρίζετε και εμπιστεύεστε όλους όσους χρησιμοποιούν το οικιακό σας δίκτυο. Εντούτοις, δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια εάν κάποιος ξένος ή τρίτος αποκτήσει πρόσβαση.

Πώς να ρυθμίσετε έναν δρομολογητή VPN: προ-αναλαμπής ενάντια στο μη φωτισμένο

Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε δρομολογητή VPN, μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα προ-λάμψη, Ενεργοποίηση VPN, ή εκτόξευση δρομολογητή.

"Αναβοσβήνει" σημαίνει την εγκατάσταση νέου υλικολογισμικού, το οποίο είναι το λειτουργικό σύστημα του δρομολογητή που καθορίζει τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει.

Εικονογράφηση που δείχνει τους διάφορους τύπους δρομολογητών VPN.

Εδώ συνοψίζονται και οι τρεις επιλογές:

 1. Αγοράστε έναν προρυθμισμένο δρομολογητή VPN. Αυτοί οι δρομολογητές διαθέτουν προ-εγκατεστημένο VPN. Αυτή η επιλογή είναι γρήγορη και εύκολη, αλλά είναι συνήθως πιο ακριβή.
 2. Αγοράστε έναν δρομολογητή με δυνατότητα VPN. Αυτοί οι δρομολογητές υποστηρίζουν εγγενώς τις δυνατότητες VPN, επομένως δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε νέο firmware με δυνατότητα VPN. Ωστόσο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το VPN της επιλογής σας.
 3. Αναπτύξτε έναν υπάρχον δρομολογητή με το υλικολογισμικό VPN. Αυτή είναι η πιο περίπλοκη επιλογή. Μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα σε νέο υλικό, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικολογισμικό VPN με μη αυτόματο τρόπο.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των επιλογών είναι απλή: οι προρυθμισμένοι δρομολογητές έχουν ήδη εγκαταστήσει το VPN σε αυτά. Οι μη δρομολογημένοι δρομολογητές θα σας ζητήσουν να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο το VPN. Η πρώτη επιλογή συνήθως σας κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά παίρνει όλη τη δουλειά από τα χέρια σας - απλά συνδέστε το και πηγαίνετε.

Αν έχετε δρομολογητή σας ως μέρος του πακέτου διαδικτύου σας τότε είναι απίθανο να μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN σε αυτή την ακριβή συσκευή. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου δίνουν τώρα στους πελάτες τους συνδυασμένες συσκευές που λειτουργούν τόσο ως μόντεμ όσο και ως δρομολογητής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο router με δυνατότητα VPN και να το συνδέσετε με την τρέχουσα συσκευή σας.

Θα καλύψουμε τώρα κάθε μια από αυτές τις επιλογές λεπτομερώς.

Προωθημένοι δρομολογητές

Οι προκατασκευασμένοι δρομολογητές είναι η απλούστερη επιλογή σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις. Έρχονται με ένα προεγκατεστημένο VPN, επιτρέποντάς σας να αποφύγετε τη σύνθετη διαδικασία εγκατάστασης νέου λογισμικού ή υλικολογισμικού.

Η αγορά ενός προρυθμισμένου δρομολογητή VPN συνήθως κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά παίρνει όλη τη δουλειά από τα χέρια σας - απλά συνδέστε το, εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης και πηγαίνετε.

Υπηρεσίες όπως το FlashRouters θα ασχοληθούν με τη διαδικασία εγκατάστασης για εσάς και θα σας παράσχουν μια συσκευή που είναι πλήρης με το επιλεγμένο firmware και υπηρεσία VPN. Μπορείτε επίσης να βρείτε δρομολογητές που έχουν ρυθμιστεί ειδικά για συγκεκριμένους παροχείς VPN, κάτι που είναι εξαιρετικό εάν διαθέτετε ήδη υπάρχουσα συνδρομή VPN.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης των δρομολογητών VPN που έχουν διαμορφωθεί για συγκεκριμένους παρόχους VPN.

Μια επιλογή από δρομολογητές που έχουν προεπιλεγεί για ExpressVPN.

Τόσο το FlashRouters όσο και ορισμένοι παροχείς VPN παρέχουν επίσης ειδικές εφαρμογές για την απλοποίηση της διαδικασίας σύνδεσης του οικείου δικτύου σας με ένα VPN. Αυτές οι εφαρμογές δημιουργούν μια προσαρμοσμένη διεπαφή που εξομαλύνει τη διαδικασία διαμόρφωσης και σας επιτρέπει να κάνετε εύκολη εναλλαγή μεταξύ διακομιστών, παρόχων VPN και επιλογών διαμόρφωσης.

Αυτές οι εφαρμογές θα λειτουργούν με κορυφαία μοντέλα δρομολογητών, συμπεριλαμβανομένων των Linksys WRT32X, Netgear R6400 και Asus RT-AC5300.

Ρυθμιστές με δυνατότητα 2VPN

Η δεύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα νέο δρομολογητή που είναι ήδη συμβατός με το λογισμικό VPN. Αυτές οι συσκευές έρχονται με Προεγκατεστημένο υλικολογισμικό με δυνατότητα VPN, επιτρέποντάς σας να διαμορφώσετε ένα VPN της επιλογής σας και να συνδεθείτε αμέσως με τους διακομιστές.

Αυτή είναι η επιλογή για εσάς εάν:

  • Αγοράσατε ένα Flashrouter που δεν είχε προεπιλεγεί με ένα διακομιστή VPN.
  • Θέλετε να διαμορφώσετε τον δρομολογητή VPN σας με έναν άλλο διακομιστή VPN.

Για να μάθετε εάν ο τρέχων δρομολογητής σας θα λειτουργήσει με το λογισμικό VPN, διαβάστε το εγχειρίδιο του δρομολογητή ή αναζητήστε τον αριθμό του μοντέλου online.

Επειδή αυτοί οι δρομολογητές είναι ήδη σε θέση να υποστηρίξουν ένα VPN, δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε νέο υλικολογισμικό ή να συνδέσετε το δρομολογητή σε μια πρόσθετη συσκευή. Απλά αγοράστε μια συνδρομή VPN και δρομολογητή με VPN, ακολουθήστε τις οδηγίες διαμόρφωσης από τον παροχέα VPN που επιλέξατε και, στη συνέχεια, μπορείτε να διαμορφώσετε τη συσκευή σε διακομιστή VPN.

Δημοφιλή εμπορικά σήματα που παρέχουν δρομολογητές με VPN περιλαμβάνουν ASUS, Linksys και Netgear. Τα Linksys WRT3200ACM και Netgear R6400 είναι και τα δύο δημοφιλή μοντέλα που προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής.

Εάν επιλέξετε αυτή την επιλογή, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποια πρωτόκολλα VPN υποστηρίζει ο δρομολογητής και αν μπορεί να αναβοσβήνει με νέο υλικολογισμικό εάν είναι απαραίτητο. Οι τελευταίοι δρομολογητές με δυνατότητα VPN υποστηρίζουν συνήθως το πρωτόκολλο OpenVPN, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία VPN που χρησιμοποιεί επίσης το OpenVPN. Ευτυχώς, αυτό το πρωτόκολλο έρχεται ως πρότυπο με οποιαδήποτε αξιόλογη υπηρεσία VPN.

3Φωτισμένο

Εάν ο δρομολογητής σας δεν είναι συμβατός με το λογισμικό VPN, αλλά είναι συμβατός με το υλικολογισμικό VPN, θα πρέπει να το αναβοσβήνει. Αυτή είναι μια μακρύτερη διαδικασία που θα εξαρτηθεί από τον τύπο του συγκεκριμένου δρομολογητή. Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό στον οδηγό μας για την εγκατάσταση ενός VPN σε ένα δρομολογητή.

Αν αναβοσβήνει με μη αυτόματο τρόπο το δρομολογητή σας με νέο υλικολογισμικό, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό VPN της επιλογής σας. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά απαιτεί λίγη τεχνική τεχνογνωσία.

Οι δύο πιο δημοφιλείς τύποι υλικολογισμικού VPN router είναι το Tomato και το DD-WRT. Αυτά είναι ανεξάρτητα συστήματα ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν online.

Στιγμιότυπο οθόνης από τον ιστότοπο του υλικολογισμικού Tomato.

Η ντομάτα είναι ένα firmware ανοιχτού κώδικα με δυνατότητα VPN για δρομολογητές.

Τόσο το DD-WRT όσο και το Tomato παρέχουν μια διασύνδεση για να ελέγχετε το εύρος ζώνης σας, να αυξήσετε το φάσμα του WiFi σας, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά πρωτόκολλα VPN και πολλά άλλα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ αυτών των επιλογών προσαρμοσμένου υλικολογισμικού σε αυτό το άρθρο.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι ο αναβοσβήσιμος firmware του δρομολογητή δεν είναι για τον αχνό της καρδιάς. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπασμένο δρομολογητή με εγγύηση με ακυρότητα. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε τον οδηγό μας για την εγκατάσταση με μη αυτόματο τρόπο ενός VPN στον δρομολογητή σας.

Προδιαγραφές δρομολογητή VPN

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα νέο δρομολογητή - προ-αναβοσβήνει, VPN-ενεργοποιημένο, ή με άλλο τρόπο - είναι σημαντικό να καταλάβετε τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει κάθε μοντέλο. Εάν έχετε ήδη ένα δρομολογητή VPN και πρέπει να επιλέξετε ένα VPN, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην επιλογή Πώς να επιλέξετε ένα VPN για τον δρομολογητή σας.

Ακριβώς όπως οι φορητοί υπολογιστές και τα smartphones, κάθε μοντέλο δρομολογητή έρχεται με διαφορετικές δυνατότητες που θα επηρεάσουν την απόδοσή του. Εξετάστε τις ακόλουθες προδιαγραφές:

Πρότυπο WiFi

Το «πρότυπο WiFi» κάθε δρομολογητή θα εμφανιστεί ως κωδικός στη συσκευή που ξεκινά με το 802.11 και θα ακολουθήσει ένα γράμμα. Αυτά τα πρότυπα αναφέρονται σε ένα σύνολο πρωτοκόλλων που αποφασίζουν πώς θα ενεργήσει το δίκτυό σας WiFi και θα ενημερώνονται κάθε λίγα χρόνια.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία εδώ είναι το γράμμα που έρχεται μετά το '802.11'. Οι παλαιότεροι δρομολογητές θα έχουν "b" ή "g": θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς η ηλικία τους σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες ταχύτητες.

Τα νεότερα μοντέλα έχουν ένα 'n', πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζουν κορυφαία ταχύτητα 300Mbps. Αυτό που πραγματικά θέλετε, όμως, είναι μια συσκευή που υποστηρίζει το 802.11ac. Πρόκειται για το τελευταίο καταναλωτικό πρότυπο που επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς 1,3 Gbps.

Ακόμα κι αν ο πάροχος διαδικτύου σας δεν προσφέρει ταχύτητες τέτοιες, μια υψηλότερη τελική ταχύτητα στο δρομολογητή σας σημαίνει ότι όλες οι συσκευές σας θα παραδώσουν λήψεις που είναι τόσο γρήγορες όσο επιτρέπει η σύνδεσή σας.

Συγκροτήματα συχνοτήτων

Οι περισσότεροι δρομολογητές θα προσφέρουν μια ασύρματη ζώνη συχνοτήτων 2.4GHz ή 5GHz. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει την ταχύτητα με την οποία αποστέλλονται και λαμβάνονται δεδομένα από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συχνοτήτων είναι η περιοχή σύνδεσης και η ταχύτητα που παρέχει κάθε ζώνη. Θεσω απλα, Το 2.4GHz προσφέρει πιο αργές ταχύτητες σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ Το 5GHz προσφέρει πιο γρήγορες ταχύτητες σε μικρότερες αποστάσεις.

Θα εξακολουθείτε να περιορίζεστε από τη συνολική ευρυζωνική ταχύτητά σας ανεξάρτητα από το ποια μπάντα χρησιμοποιείτε. Τούτου λεχθέντος, 5GHz θα παραδώσει πιθανώς αυτή την ευρυζωνική ταχύτητα γρηγορότερα από 2.4GHz.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συχνότητα 2.4GHz μπορεί επίσης να υποστεί παρεμβολές αν υπάρχουν πολλές συσκευές στο δίκτυο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν λιγότερες συσκευές εκεί έξω ικανές να χρησιμοποιούν 5GHz, η οποία προκαλεί υπερπληθυσμό στη ζώνη 2.4GHz. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ασύρματες συχνότητες σε αυτό το άρθρο.

Μέγιστη ταχύτητα

Το πρότυπο WiFi και η συχνότητα δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που θα καθορίσουν την ταχύτητα του δρομολογητή.

Τις περισσότερες φορές ο δρομολογητής θα δηλώσει τη μέγιστη ταχύτητά του εντελώς. Τίποτα τεχνικό δεν μπορεί να πάρει εδώ - ψάξτε το μεγαλύτερος δυνατός αριθμός εντός της περιοχής τιμών σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ταχύτητες ασύρματου δρομολογητή, διαβάστε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό.

Αριθμός θυρών

Ακριβώς επειδή ο δρομολογητής σας είναι ασύρματος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον παλιομοδίτικο τρόπο.

Οι περισσότεροι δρομολογητές VPN θα έρθουν με θύρες Ethernet για ενσύρματες συνδέσεις. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εγγυηθείτε την ταχύτητα και την αξιοπιστία - αν όχι πάντα την πιο βολική.

Θα έχουν επίσης συνήθως μια θύρα USB ή δύο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε έναν άλλο ενσύρματο εκτυπωτή σε ένα WiFi ή για να συνδέσετε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης για να δημιουργήσετε μια κοινόχρηστη μονάδα δίσκου δικτύου.

Πόσο κοστίζει ένας δρομολογητής VPN?

Όπως κάθε gadget, η τιμή των δρομολογητών VPN μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υπάρχουν πάντα επιλογές για προχωρημένους χρήστες και επαγγελματίες, αλλά θα συνιστούσαμε τη χρήση μιας επιλογής που να ταιριάζει με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του δικτύου σας.

Λάβετε υπόψη ότι, όπως είναι εγγενώς προηγμένες συσκευές σε σύγκριση με τους τυπικούς δρομολογητές WiFi, οι δρομολογητές VPN είναι πιο ακριβοί από το get-go. ο οι φθηνότερες επιλογές θα κοστίζουν περίπου τα $ 130, ενώ τα μοντέλα υψηλού επιπέδου μπορούν να κοστίζουν πάνω από $ 500.

Μόλις αγοράσετε έναν δρομολογητή VPN, η τιμή μιας μηνιαίας συνδρομής VPN είναι πολύ λογική, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε έναν κορυφαίο πάροχο όπως το NordVPN ή το Private Internet Access. Είναι ένα μικρό τίμημα για την ειρήνη του μυαλού.

Πώς να επιλέξετε ένα VPN για το δρομολογητή σας

Εικόνα ενός δρομολογητή VPN με διαφορετικούς παρόχους VPN.

Ακόμη και αν αγοράσετε ένα προρυθμισμένο δρομολογητή, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια συνδρομή VPN.

Αφού αποφασίσετε πώς να ρυθμίσετε το δρομολογητή VPN, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος πάροχος VPN σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν πληρώνετε ήδη μια συνδρομή VPN, είστε μερικά βήματα μπροστά. Αν όχι, θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα.

Τα δημοφιλή VPN, όπως το ExpressVPN ή το NordVPN, μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σε δρομολογητές Tomato ή DD-WRT. Άλλοι παροχείς, όπως το TunnelBear ή το Hotspot Shield, δεν είναι τόσο απλοί. Ελέγχετε πάντα εάν μια υπηρεσία VPN υποστηρίζει συνδέσεις δρομολογητή πριν αγοράσετε μια συνδρομή.

Μόλις ελέγξετε ότι ο πάροχος VPN υποστηρίζει συνδέσεις δρομολογητή, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι η υπόλοιπη υπηρεσία είναι μέχρι το μηδέν.

Εξετάστε τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Ταχύτητα σύνδεσης
 • Διαδικτυακή υποστήριξη
 • Πολιτική καταγραφής
 • Τοποθεσίες διακομιστή

Ξεκινήστε ερευνώντας τις ταχύτητες σύνδεσης του παρόχου και το δίκτυο υποστήριξης. Το VPN σας θα φροντίσει τα πάντα, από τη ροή στα παιχνίδια - συχνά σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα - γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν πάροχο που προσφέρει την απόδοση που χρειάζεστε. Ομοίως, η ισχυρή ηλεκτρονική υποστήριξη θα βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που έχετε με την εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε ακριβώς ποια δεδομένα καταγράφει ο προμηθευτής VPN σας και πόσο καιρό αποθηκεύεται. Ορισμένες πολιτικές καταγραφής VPN ενδέχεται να είναι παραπλανητικές, οπότε αξίζει να διαβάσετε πλήρως την πολιτική απορρήτου τους.

Τέλος, ελέγξτε τη λίστα τοποθεσιών διακομιστή του παρόχου VPN. Είναι σημαντικό να είστε σε θέση να συνδεθείτε στις τοποθεσίες που χρειάζεστε. Εάν αγωνίζεστε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες ή δεν έχετε χρόνο να κάνετε αυτό τον εαυτό σας έρευνα, μπορείτε να διαβάσετε τις αναθεωρήσεις μας για τα καλύτερα δίκτυα VPN του 2020.

Επιλογή VPN για προρυθμισμένο δρομολογητή

Ένας εκπληκτικός αριθμός παρόχων μεγάλου ονόματος που προσφέρουν τα δίκτυα VPN τους σε προ-αναβοσβήτους δρομολογητές. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

 • ExpressVPN
 • HideMyAss
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο
 • PureVPN
 • SaferVPN
 • Εγγραφείτε
 • Cyberghost
 • Κρύψε με
 • IVPN
 • Τέλειο απόρρητο
 • Ιδιωτικό VPN
 • ProtonVPN
 • VPNArea
 • VyprVPN

Μπορείτε να βρείτε σε βάθος κριτικές για όλες αυτές τις υπηρεσίες VPN - συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές καταγραφής, τις τοποθεσίες διακομιστών και τις μέγιστες ταχύτητες - στην ενότητα των αναθεωρήσεων VPN.

Αν έχετε ήδη συνδρομή σε μία από αυτές τις υπηρεσίες τότε είστε ήδη σε πλεονέκτημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μόλις αγοράσετε και συνδέσετε τον προρυθμισμένο δρομολογητή σας είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε άλλον πάροχο, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το υλικολογισμικό DD-WRT σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο σχεδόν οποιοδήποτε VPN που χρησιμοποιεί πρωτόκολλα OpenVPN ή PPTP. Αυτό σημαίνει ότι εάν αγοράσετε ένα δρομολογητή από μια υπηρεσία όπως το FlashRouters αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα VPN που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή του, μπορείτε να εγκαταστήσετε διαφορετικό.

Θυμηθείτε όμως ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο το VPN σας και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία από τις πρόσθετες λειτουργίες της εφαρμογής, όπως αλλαγή της θέσης του διακομιστή σας ή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του VPN σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μη αυτόματης διαμόρφωσης του δρομολογητή VPN, διαβάστε τον οδηγό εγκατάστασης του δρομολογητή VPN.

Επιλογή VPN για δρομολογητή με δυνατότητα VPN

Εάν ο πάροχος VPN που προτιμάτε δεν προσφέρει προρυθμισμένο δρομολογητή, αυτό είναι εντάξει. Βεβαιωθείτε ότι το VPN υποστηρίζει το OpenVPN και, στη συνέχεια, αγοράστε ένα δρομολογητή με υλικολογισμικό που υποστηρίζει επίσης το ίδιο πρωτόκολλο. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ρυθμίσετε από εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες υπηρεσίες VPN θα λειτουργούν μόνο με συγκεκριμένα μοντέλα δρομολογητών. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του παροχέα σας ή επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποστήριξης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ορισμένοι πάροχοι VPN προσφέρουν μια απλοποιημένη διαδικασία εγκατάστασης με εύκολο οδηγό online. Το NordVPN, για παράδειγμα, έχει λεπτομερή προγράμματα εκμάθησης router για κάθε δρομολογητή και υλικολογισμικό που υποστηρίζουν.

Εάν ο δρομολογητής σας είναι ήδη συμβατός με το VPN σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε και να το διαμορφώσετε για να συνδεθείτε με τους διακομιστές του παροχέα VPN. Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με αυτό, διαβάστε τον οδηγό εγκατάστασης του δρομολογητή VPN.

Είναι αξιόλογοι οι δρομολογητές VPN?

Επιλέγοντας να εγκαταστήσετε ένα δρομολογητή VPN ίσως αισθάνεστε σαν ένα μεγάλο βήμα εάν είστε συνηθισμένοι σε απλές εφαρμογές ή σε VPN με βάση το πρόγραμμα περιήγησης. Τούτου λεχθέντος, εάν έχετε πολλές συσκευές και ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ιδιωτικότητα του οικιακού σας δικτύου, θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me